Narod i Pravda (Konakovic)
-
Milenkov buraz
#14401 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Šta se konkretno zamjera Dini u ovom intervju-u?
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#14402 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa zato sto nije vise SDA clan. Logicno
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#14403 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Covjek iz Norveške je dao komentar, i 100% je u pravu, kao što ima isto pravo dati i komentar na sva dešavanja ovdje, jer je još uvijek BiH državljanin...
-
Milenkov buraz
#14404 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dobro to, to znamo da je po automatizmu kriv, ali pogledao sam interviju prije komentarisanja i volio bih znati šta mu se konkretno zamjera?
- drndalo
#14405 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Znaci vecina nasih iz Austrije vise nema to pravo, jerbo Austrija ne dozvoljava dvojno drzavljanstvo...?konektovan wrote: ↑08/07/2021 16:12 Covjek iz Norveške je dao komentar, i 100% je u pravu, kao što ima isto pravo dati i komentar na sva dešavanja ovdje, jer je još uvijek BiH državljanin...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#14406 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa nisam ja otpisao Austrijance, vec pojedini ovdje pišu da se ne bi trebali uopšte baviti Bosnom...drndalo wrote: ↑08/07/2021 16:17Znaci vecina nasih iz Austrije vise nema to pravo, jerbo Austrija ne dozvoljava dvojno drzavljanstvo...?konektovan wrote: ↑08/07/2021 16:12 Covjek iz Norveške je dao komentar, i 100% je u pravu, kao što ima isto pravo dati i komentar na sva dešavanja ovdje, jer je još uvijek BiH državljanin...
-
foxlife
#14407 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
normalno kad zivi tamo negdje norveska austrija amerika ili bilo gdjekonektovan wrote: ↑08/07/2021 16:21Pa nisam ja otpisao Austrijance, vec pojedini ovdje pišu da se ne bi trebali uopšte baviti Bosnom...
posebno lokalna zajednica bez obzira sto ima bh drzavljanstvo
mozda i ja imam talijansko pa se ne bavim politikom u rimu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#14408 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ali njegovo misljenje nema istu tezinu kao misljenje onoga koga se ovo sve direktno tice.
Imam i ja misljenje o politikama u Hrvatskoj i Norveskoj, ali mogu misliti koliko je ono relevantno nekom Miši iz Zadra ili Larsu iz Bergena...
Imam i ja misljenje o politikama u Hrvatskoj i Norveskoj, ali mogu misliti koliko je ono relevantno nekom Miši iz Zadra ili Larsu iz Bergena...
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#14409 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Naravno da nema istu težinu, ali čovjek koji je odavde i onda gleda na stvari ovdje nije isto kao i potpuni stranac._BataZiv_0809 wrote: ↑08/07/2021 16:24 Ali njegovo misljenje nema istu tezinu kao misljenje onoga koga se ovo sve direktno tice.
To su ljudi koji ovdje imaju rodbinu, koji imaju neko razumijevanje kako stvari ovdje stoje (dolaze vamo, redovno konzumiraju bh. medije) i koji na kraju krajeva ovdje često imaju i imovinu. Suludo je misliti da će ti ljudi tek tako prestati razmišljati o BiH kad pređu granicu, pogotovo kad od strane političara u zemljama u kojima žive uopšte nisu viđeni kao zasebna grupa.
-
merk030
#14410 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nešto oko legitimnosti koliko sam upratio, nisam gledao.Milenkov buraz wrote: ↑08/07/2021 16:15Dobro to, to znamo da je po automatizmu kriv, ali pogledao sam interviju prije komentarisanja i volio bih znati šta mu se konkretno zamjera?
-
foxlife
#14411 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
i onda ja koji sam 1000km od bih izaberem npr rumenog jer nece uvesti porez na nekretnine sto meni odgovara a to sto rumeni jebe sve zivo i mrtvo bilo u opstini skupstini parlamentu mene ne zanima al ja agitujem za njega jer necu platiti porez na tu imovinu sto imam dole a vas neka on jebe i daljesehohari wrote: ↑08/07/2021 16:33Naravno da nema istu težinu, ali čovjek koji je odavde i onda gleda na stvari ovdje nije isto kao i potpuni stranac._BataZiv_0809 wrote: ↑08/07/2021 16:24 Ali njegovo misljenje nema istu tezinu kao misljenje onoga koga se ovo sve direktno tice.
To su ljudi koji ovdje imaju rodbinu, koji imaju neko razumijevanje kako stvari ovdje stoje (dolaze vamo, redovno konzumiraju bh. medije) i koji na kraju krajeva ovdje često imaju i imovinu. Suludo je misliti da će ti ljudi tek tako prestati razmišljati o BiH kad pređu granicu, pogotovo kad od strane političara u zemljama u kojima žive uopšte nisu viđeni kao zasebna grupa.
ono bas je to super dok ja uzivam u svedskoj norveskoj americi
- Login77777
#14412 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sve to stoji sto kazes. Ali da narod na izbore izadje u velikom broju nema sanse da par glasova iz dijaspore uticu na rezultat. Izlaznost svaki put ispod 50% u vise slucajeva jos manja. Tu treba proraditi a i onda postoji sansa da se skine zlocinacka sda. Sve drugo je prica kao oni likova na facebooku. Ali bez izlazenje na izbore nema nista.foxlife wrote: ↑08/07/2021 16:42i onda ja koji sam 1000km od bih izaberem npr rumenog jer nece uvesti porez na nekretnine sto meni odgovara a to sto rumeni jebe sve zivo i mrtvo bilo u opstini skupstini parlamentu mene ne zanima al ja agitujem za njega jer necu platiti porez na tu imovinu sto imam dole a vas neka on jebe i daljesehohari wrote: ↑08/07/2021 16:33
Naravno da nema istu težinu, ali čovjek koji je odavde i onda gleda na stvari ovdje nije isto kao i potpuni stranac.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#14413 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ma nek rade sta hoce i pisu sta hoce, nemam problem sa tim, samo ne shvatam ozbiljno.sehohari wrote: ↑08/07/2021 16:33Naravno da nema istu težinu, ali čovjek koji je odavde i onda gleda na stvari ovdje nije isto kao i potpuni stranac._BataZiv_0809 wrote: ↑08/07/2021 16:24 Ali njegovo misljenje nema istu tezinu kao misljenje onoga koga se ovo sve direktno tice.
-
Hakiz
#14414 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Hoće to bravari, znaju oni...drug_profi wrote: ↑08/07/2021 13:27 Ja znam po jednog i mašinbravara i električara koji bi sigurno bolje radili ovo što Bakir kao radi, od njega samog.
Sjećam se jednog, rodom iz nekog sela, Kumrovec ako se ne varam. Umro u Ljubljani.
-
Login7777
#14415 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sumnjiv oglas?
Pa čovjek je "lijep i pametan", može štelit.
U NiP sve neki genetski predodređeni.
- Ken_M
#14416 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mato: "Šta mislite o našteljenom konkursu?"
- Nisam vidio taj konkurs, ali... Cvatu ruže na Ilidži, da vidite kako je lijep momak, ma k'o slika, a pametan k'o Ajnštajn, ma joj dođite kod nas samo da vidite kako sunce sija, trava miriše, ma ljepota!

- Nisam vidio taj konkurs, ali... Cvatu ruže na Ilidži, da vidite kako je lijep momak, ma k'o slika, a pametan k'o Ajnštajn, ma joj dođite kod nas samo da vidite kako sunce sija, trava miriše, ma ljepota!
-
Hakiz
#14417 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sreća pa su drugačiji. Neće šteliti konkurse kao što ih je štelila SDA.
Da li će ih šteliti drugačije, e to....
Da li će ih šteliti drugačije, e to....
-
foxlife
#14418 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Naravno ja ne poricem to sto kazes zato i govorim u ovoj situaciji gdje se ne izlazi itekako mi je bitno je li se tamo neki nas dijasporac pita ili ne pitaLogin77777 wrote: ↑08/07/2021 16:54Sve to stoji sto kazes. Ali da narod na izbore izadje u velikom broju nema sanse da par glasova iz dijaspore uticu na rezultat. Izlaznost svaki put ispod 50% u vise slucajeva jos manja. Tu treba proraditi a i onda postoji sansa da se skine zlocinacka sda. Sve drugo je prica kao oni likova na facebooku. Ali bez izlazenje na izbore nema nista.foxlife wrote: ↑08/07/2021 16:42
i onda ja koji sam 1000km od bih izaberem npr rumenog jer nece uvesti porez na nekretnine sto meni odgovara a to sto rumeni jebe sve zivo i mrtvo bilo u opstini skupstini parlamentu mene ne zanima al ja agitujem za njega jer necu platiti porez na tu imovinu sto imam dole a vas neka on jebe i dalje
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#14419 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A šta ako sam ja poljoprivrednik iz Srednje Bosne pa glasam za SDA da bi oni zabranili uvoz mlijeka u BiH? Svi moraju od mene otkupljivati, a to što će vama poskupiti mlijeko, boli me briga.foxlife wrote: ↑08/07/2021 16:42i onda ja koji sam 1000km od bih izaberem npr rumenog jer nece uvesti porez na nekretnine sto meni odgovara a to sto rumeni jebe sve zivo i mrtvo bilo u opstini skupstini parlamentu mene ne zanima al ja agitujem za njega jer necu platiti porez na tu imovinu sto imam dole a vas neka on jebe i daljesehohari wrote: ↑08/07/2021 16:33
Naravno da nema istu težinu, ali čovjek koji je odavde i onda gleda na stvari ovdje nije isto kao i potpuni stranac.
Svako ima svoje interese, samo što je nečija mržnja prema ljudima iz dijaspore toliko jaka da bi im zabranili i ulazak u ovu državu. Jeste, ako će ukinuti to i to ima plus kod dijasporca, ali i u dijaspori ne žele da se na godišnjem voze kroz državu koja ima najlošije puteve u evropi, niti ih ne ostavlja ravnodušnim kad čuju da Bingo izrabljuje za 500 maraka mjesečno. Štaviše, njihov glas se ne može kupiti poslom u državnoj službi ili za 100 makara, kao što je u Bosni slučaj.
-
foxlife
#14420 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sta mislis ko ce prije uvesti kvotu na uvoz sda ili trojka npr?sehohari wrote: ↑08/07/2021 17:50A šta ako sam ja poljoprivrednik iz Srednje Bosne pa glasam za SDA da bi oni zabranili uvoz mlijeka u BiH? Svi moraju od mene otkupljivati, a to što će vama poskupiti mlijeko, boli me briga.foxlife wrote: ↑08/07/2021 16:42
i onda ja koji sam 1000km od bih izaberem npr rumenog jer nece uvesti porez na nekretnine sto meni odgovara a to sto rumeni jebe sve zivo i mrtvo bilo u opstini skupstini parlamentu mene ne zanima al ja agitujem za njega jer necu platiti porez na tu imovinu sto imam dole a vas neka on jebe i dalje
Svako ima svoje interese, samo što je nečija mržnja prema ljudima iz dijaspore toliko jaka da bi im zabranili i ulazak u ovu državu. Jeste, ako će ukinuti to i to ima plus kod dijasporca, ali i u dijaspori ne žele da se na godišnjem voze kroz državu koja ima najlošije puteve u evropi, niti ih ne ostavlja ravnodušnim kad ih neki Bingo izrabljuje za 500 maraka mjesečno. Štaviše, njihov glas se ne može kupiti poslom u državnoj službi ili za 100 makara, kao što je u Bosni slučaj.
Sta mislis ko ce prije donijeti zakon koji ide na tvoju ruku sda ili trojka npr?
Mislim da obojica znamo odgovor
Da zati se njihov glas kupuje na nacin da obezbjedjuju njemu isto kao i sebi jer je njemu "drzavni" posao vani a ovdje ulaze kao sto i oni rade
Jedina razlika je sto taj tamo posteno zaradi za razliku od lopova ovdje
Ps. Nema mrznje prema dijapori nego samo mrznja prema licemjerstvu koju vecina dijasporaca prosipa i ovdje i uzivo
-
Hakiz
#14421 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Neće niko uvesti kvote IMT nije stran ni ovima ni onima. A i ne bih da se uvode.foxlife wrote: ↑08/07/2021 17:54Sta mislis ko ce prije uvesti kvotu na uvoz sda ili trojka npr?sehohari wrote: ↑08/07/2021 17:50
A šta ako sam ja poljoprivrednik iz Srednje Bosne pa glasam za SDA da bi oni zabranili uvoz mlijeka u BiH? Svi moraju od mene otkupljivati, a to što će vama poskupiti mlijeko, boli me briga.
Svako ima svoje interese, samo što je nečija mržnja prema ljudima iz dijaspore toliko jaka da bi im zabranili i ulazak u ovu državu. Jeste, ako će ukinuti to i to ima plus kod dijasporca, ali i u dijaspori ne žele da se na godišnjem voze kroz državu koja ima najlošije puteve u evropi, niti ih ne ostavlja ravnodušnim kad ih neki Bingo izrabljuje za 500 maraka mjesečno. Štaviše, njihov glas se ne može kupiti poslom u državnoj službi ili za 100 makara, kao što je u Bosni slučaj.
Sta mislis ko ce prije donijeti zakon koji ide na tvoju ruku sda ili trojka npr?
Da zati se njihov glas kupuje na nacin da obezbjedjuju njemu isto kao i sebi jer je njemu "drzavni" posao vani a ovdje ulaze kao sto i oni rade
Ps. Nema mrznje prema dijapori nego samo mrznja prema licemjerstvu koju vecina dijasporaca prosipa i ovdje i uzivo
Ja kupio prije neki dan koziji sir domaći skoro 40 KM kilogram. Probao i otišao kupiti uvozni, holandski, slične cijene. Naš, jednostavno, ne valja. Nemoj mi ograničavati uvoz silom, nego pravi bolje proizvode od uvoznih i tvoj ssm. A ako si još i malo jeftiniji, ženim te.
-
foxlife
#14422 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
slazem se ja s tobom samo sam dao odgovor ovome gore ko bi se prije brinuo za njega sda ili opozicija njihovaHakiz wrote: ↑08/07/2021 17:59Neće niko uvesti kvote IMT nije stran ni ovima ni onima. A i ne bih da se uvode.foxlife wrote: ↑08/07/2021 17:54
Sta mislis ko ce prije uvesti kvotu na uvoz sda ili trojka npr?
Ja kupio prije neki dan koziji sir domaći skoro 40 KM kilogram. Probao i otišao kupiti uvozni, holandski, slične cijene. Naš, jednostavno, ne valja. Nemoj mi ograničavati uvoz silom, nego pravi bolje proizvode od uvoznih i tvoj ssm. A ako si još i malo jeftiniji, ženim te.
- RunnerX
#14423 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ono kad SDA sendvičar pokuša sa kamuflažom.Login77777 wrote: ↑08/07/2021 16:54 Sve to stoji sto kazes. Ali da narod na izbore izadje u velikom broju nema sanse da par glasova iz dijaspore uticu na rezultat. Izlaznost svaki put ispod 50% u vise slucajeva jos manja. Tu treba proraditi a i onda postoji sansa da se skine zlocinacka sda. Sve drugo je prica kao oni likova na facebooku. Ali bez izlazenje na izbore nema nista.
-
Patton44
- Login77777
#14425 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
O cemu ti? Kakav ja i SDA? Nesto si pobrkao.RunnerX wrote: ↑08/07/2021 19:13Ono kad SDA sendvičar pokuša sa kamuflažom.Login77777 wrote: ↑08/07/2021 16:54 Sve to stoji sto kazes. Ali da narod na izbore izadje u velikom broju nema sanse da par glasova iz dijaspore uticu na rezultat. Izlaznost svaki put ispod 50% u vise slucajeva jos manja. Tu treba proraditi a i onda postoji sansa da se skine zlocinacka sda. Sve drugo je prica kao oni likova na facebooku. Ali bez izlazenje na izbore nema nista.![]()
![]()