Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Milenkov buraz

#14401 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Milenkov buraz »

Šta se konkretno zamjera Dini u ovom intervju-u?
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#14402 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

Milenkov buraz wrote: 08/07/2021 16:08 Šta se konkretno zamjera Dini u ovom intervju-u?
Pa zato sto nije vise SDA clan. Logicno
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#14403 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by konektovan »

Covjek iz Norveške je dao komentar, i 100% je u pravu, kao što ima isto pravo dati i komentar na sva dešavanja ovdje, jer je još uvijek BiH državljanin...
Milenkov buraz

#14404 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Milenkov buraz »

izvrsni direktor wrote: 08/07/2021 16:10
Milenkov buraz wrote: 08/07/2021 16:08 Šta se konkretno zamjera Dini u ovom intervju-u?
Dobro to, to znamo da je po automatizmu kriv, ali pogledao sam interviju prije komentarisanja i volio bih znati šta mu se konkretno zamjera?
drndalo

#14405 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drndalo »

konektovan wrote: 08/07/2021 16:12 Covjek iz Norveške je dao komentar, i 100% je u pravu, kao što ima isto pravo dati i komentar na sva dešavanja ovdje, jer je još uvijek BiH državljanin...
Znaci vecina nasih iz Austrije vise nema to pravo, jerbo Austrija ne dozvoljava dvojno drzavljanstvo...?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#14406 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by konektovan »

drndalo wrote: 08/07/2021 16:17
konektovan wrote: 08/07/2021 16:12 Covjek iz Norveške je dao komentar, i 100% je u pravu, kao što ima isto pravo dati i komentar na sva dešavanja ovdje, jer je još uvijek BiH državljanin...
Znaci vecina nasih iz Austrije vise nema to pravo, jerbo Austrija ne dozvoljava dvojno drzavljanstvo...?
Pa nisam ja otpisao Austrijance, vec pojedini ovdje pišu da se ne bi trebali uopšte baviti Bosnom...
foxlife

#14407 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by foxlife »

konektovan wrote: 08/07/2021 16:21
drndalo wrote: 08/07/2021 16:17

Pa nisam ja otpisao Austrijance, vec pojedini ovdje pišu da se ne bi trebali uopšte baviti Bosnom...
normalno kad zivi tamo negdje norveska austrija amerika ili bilo gdje
posebno lokalna zajednica bez obzira sto ima bh drzavljanstvo
mozda i ja imam talijansko pa se ne bavim politikom u rimu
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#14408 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Ali njegovo misljenje nema istu tezinu kao misljenje onoga koga se ovo sve direktno tice.

Imam i ja misljenje o politikama u Hrvatskoj i Norveskoj, ali mogu misliti koliko je ono relevantno nekom Miši iz Zadra ili Larsu iz Bergena...
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#14409 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

_BataZiv_0809 wrote: 08/07/2021 16:24 Ali njegovo misljenje nema istu tezinu kao misljenje onoga koga se ovo sve direktno tice.

Imam i ja misljenje o politikama u Hrvatskoj i Norveskoj, ali mogu misliti koliko je ono relevantno nekom Miši iz Zadra ili Larsu iz Bergena...
Naravno da nema istu težinu, ali čovjek koji je odavde i onda gleda na stvari ovdje nije isto kao i potpuni stranac.
To su ljudi koji ovdje imaju rodbinu, koji imaju neko razumijevanje kako stvari ovdje stoje (dolaze vamo, redovno konzumiraju bh. medije) i koji na kraju krajeva ovdje često imaju i imovinu. Suludo je misliti da će ti ljudi tek tako prestati razmišljati o BiH kad pređu granicu, pogotovo kad od strane političara u zemljama u kojima žive uopšte nisu viđeni kao zasebna grupa.
merk030

#14410 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by merk030 »

Milenkov buraz wrote: 08/07/2021 16:15
izvrsni direktor wrote: 08/07/2021 16:10

Dobro to, to znamo da je po automatizmu kriv, ali pogledao sam interviju prije komentarisanja i volio bih znati šta mu se konkretno zamjera?
Nešto oko legitimnosti koliko sam upratio, nisam gledao.
foxlife

#14411 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by foxlife »

sehohari wrote: 08/07/2021 16:33
_BataZiv_0809 wrote: 08/07/2021 16:24 Ali njegovo misljenje nema istu tezinu kao misljenje onoga koga se ovo sve direktno tice.

Naravno da nema istu težinu, ali čovjek koji je odavde i onda gleda na stvari ovdje nije isto kao i potpuni stranac.
To su ljudi koji ovdje imaju rodbinu, koji imaju neko razumijevanje kako stvari ovdje stoje (dolaze vamo, redovno konzumiraju bh. medije) i koji na kraju krajeva ovdje često imaju i imovinu. Suludo je misliti da će ti ljudi tek tako prestati razmišljati o BiH kad pređu granicu, pogotovo kad od strane političara u zemljama u kojima žive uopšte nisu viđeni kao zasebna grupa.
i onda ja koji sam 1000km od bih izaberem npr rumenog jer nece uvesti porez na nekretnine sto meni odgovara a to sto rumeni jebe sve zivo i mrtvo bilo u opstini skupstini parlamentu mene ne zanima al ja agitujem za njega jer necu platiti porez na tu imovinu sto imam dole a vas neka on jebe i dalje

ono bas je to super dok ja uzivam u svedskoj norveskoj americi
Login77777

#14412 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

foxlife wrote: 08/07/2021 16:42

i onda ja koji sam 1000km od bih izaberem npr rumenog jer nece uvesti porez na nekretnine sto meni odgovara a to sto rumeni jebe sve zivo i mrtvo bilo u opstini skupstini parlamentu mene ne zanima al ja agitujem za njega jer necu platiti porez na tu imovinu sto imam dole a vas neka on jebe i dalje

Sve to stoji sto kazes. Ali da narod na izbore izadje u velikom broju nema sanse da par glasova iz dijaspore uticu na rezultat. Izlaznost svaki put ispod 50% u vise slucajeva jos manja. Tu treba proraditi a i onda postoji sansa da se skine zlocinacka sda. Sve drugo je prica kao oni likova na facebooku. Ali bez izlazenje na izbore nema nista.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#14413 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Ma nek rade sta hoce i pisu sta hoce, nemam problem sa tim, samo ne shvatam ozbiljno.
Hakiz

#14414 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

drug_profi wrote: 08/07/2021 13:27 Ja znam po jednog i mašinbravara i električara koji bi sigurno bolje radili ovo što Bakir kao radi, od njega samog.
Hoće to bravari, znaju oni...

Sjećam se jednog, rodom iz nekog sela, Kumrovec ako se ne varam. Umro u Ljubljani.
Login7777

#14415 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login7777 »

Sumnjiv oglas?
Pa čovjek je "lijep i pametan", može štelit.
U NiP sve neki genetski predodređeni.
Ken_M

#14416 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ken_M »

Mato: "Šta mislite o našteljenom konkursu?"

- Nisam vidio taj konkurs, ali... Cvatu ruže na Ilidži, da vidite kako je lijep momak, ma k'o slika, a pametan k'o Ajnštajn, ma joj dođite kod nas samo da vidite kako sunce sija, trava miriše, ma ljepota!

:D
Hakiz

#14417 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Sreća pa su drugačiji. Neće šteliti konkurse kao što ih je štelila SDA.

Da li će ih šteliti drugačije, e to....
foxlife

#14418 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by foxlife »

Login77777 wrote: 08/07/2021 16:54

Sve to stoji sto kazes. Ali da narod na izbore izadje u velikom broju nema sanse da par glasova iz dijaspore uticu na rezultat. Izlaznost svaki put ispod 50% u vise slucajeva jos manja. Tu treba proraditi a i onda postoji sansa da se skine zlocinacka sda. Sve drugo je prica kao oni likova na facebooku. Ali bez izlazenje na izbore nema nista.
Naravno ja ne poricem to sto kazes zato i govorim u ovoj situaciji gdje se ne izlazi itekako mi je bitno je li se tamo neki nas dijasporac pita ili ne pita
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#14419 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

A šta ako sam ja poljoprivrednik iz Srednje Bosne pa glasam za SDA da bi oni zabranili uvoz mlijeka u BiH? Svi moraju od mene otkupljivati, a to što će vama poskupiti mlijeko, boli me briga.
Svako ima svoje interese, samo što je nečija mržnja prema ljudima iz dijaspore toliko jaka da bi im zabranili i ulazak u ovu državu. Jeste, ako će ukinuti to i to ima plus kod dijasporca, ali i u dijaspori ne žele da se na godišnjem voze kroz državu koja ima najlošije puteve u evropi, niti ih ne ostavlja ravnodušnim kad čuju da Bingo izrabljuje za 500 maraka mjesečno. Štaviše, njihov glas se ne može kupiti poslom u državnoj službi ili za 100 makara, kao što je u Bosni slučaj.
foxlife

#14420 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by foxlife »

sehohari wrote: 08/07/2021 17:50

A šta ako sam ja poljoprivrednik iz Srednje Bosne pa glasam za SDA da bi oni zabranili uvoz mlijeka u BiH? Svi moraju od mene otkupljivati, a to što će vama poskupiti mlijeko, boli me briga.
Svako ima svoje interese, samo što je nečija mržnja prema ljudima iz dijaspore toliko jaka da bi im zabranili i ulazak u ovu državu. Jeste, ako će ukinuti to i to ima plus kod dijasporca, ali i u dijaspori ne žele da se na godišnjem voze kroz državu koja ima najlošije puteve u evropi, niti ih ne ostavlja ravnodušnim kad ih neki Bingo izrabljuje za 500 maraka mjesečno. Štaviše, njihov glas se ne može kupiti poslom u državnoj službi ili za 100 makara, kao što je u Bosni slučaj.
Sta mislis ko ce prije uvesti kvotu na uvoz sda ili trojka npr?
Sta mislis ko ce prije donijeti zakon koji ide na tvoju ruku sda ili trojka npr?
Mislim da obojica znamo odgovor
Da zati se njihov glas kupuje na nacin da obezbjedjuju njemu isto kao i sebi jer je njemu "drzavni" posao vani a ovdje ulaze kao sto i oni rade
Jedina razlika je sto taj tamo posteno zaradi za razliku od lopova ovdje

Ps. Nema mrznje prema dijapori nego samo mrznja prema licemjerstvu koju vecina dijasporaca prosipa i ovdje i uzivo
Hakiz

#14421 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

foxlife wrote: 08/07/2021 17:54
sehohari wrote: 08/07/2021 17:50

Svako ima svoje interese, samo što je nečija mržnja prema ljudima iz dijaspore toliko jaka da bi im zabranili i ulazak u ovu državu. Jeste, ako će ukinuti to i to ima plus kod dijasporca, ali i u dijaspori ne žele da se na godišnjem voze kroz državu koja ima najlošije puteve u evropi, niti ih ne ostavlja ravnodušnim kad ih neki Bingo izrabljuje za 500 maraka mjesečno. Štaviše, njihov glas se ne može kupiti poslom u državnoj službi ili za 100 makara, kao što je u Bosni slučaj.
Sta mislis ko ce prije donijeti zakon koji ide na tvoju ruku sda ili trojka npr?
Da zati se njihov glas kupuje na nacin da obezbjedjuju njemu isto kao i sebi jer je njemu "drzavni" posao vani a ovdje ulaze kao sto i oni rade

Ps. Nema mrznje prema dijapori nego samo mrznja prema licemjerstvu koju vecina dijasporaca prosipa i ovdje i uzivo
Neće niko uvesti kvote IMT nije stran ni ovima ni onima. A i ne bih da se uvode.

Ja kupio prije neki dan koziji sir domaći skoro 40 KM kilogram. Probao i otišao kupiti uvozni, holandski, slične cijene. Naš, jednostavno, ne valja. Nemoj mi ograničavati uvoz silom, nego pravi bolje proizvode od uvoznih i tvoj ssm. A ako si još i malo jeftiniji, ženim te.
foxlife

#14422 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by foxlife »

Hakiz wrote: 08/07/2021 17:59
foxlife wrote: 08/07/2021 17:54

Neće niko uvesti kvote IMT nije stran ni ovima ni onima. A i ne bih da se uvode.

Ja kupio prije neki dan koziji sir domaći skoro 40 KM kilogram. Probao i otišao kupiti uvozni, holandski, slične cijene. Naš, jednostavno, ne valja. Nemoj mi ograničavati uvoz silom, nego pravi bolje proizvode od uvoznih i tvoj ssm. A ako si još i malo jeftiniji, ženim te.
slazem se ja s tobom samo sam dao odgovor ovome gore ko bi se prije brinuo za njega sda ili opozicija njihova
RunnerX

#14423 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

Login77777 wrote: 08/07/2021 16:54 Sve to stoji sto kazes. Ali da narod na izbore izadje u velikom broju nema sanse da par glasova iz dijaspore uticu na rezultat. Izlaznost svaki put ispod 50% u vise slucajeva jos manja. Tu treba proraditi a i onda postoji sansa da se skine zlocinacka sda. Sve drugo je prica kao oni likova na facebooku. Ali bez izlazenje na izbore nema nista.
Ono kad SDA sendvičar pokuša sa kamuflažom. :lol: :lol:
Patton44

#14424 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

Ken_M wrote: 08/07/2021 17:41 Mato: "Šta mislite o našteljenom konkursu?"

- Nisam vidio taj konkurs, ali... Cvatu ruže na Ilidži, da vidite kako je lijep momak, ma k'o slika, a pametan k'o Ajnštajn, ma joj dođite kod nas samo da vidite kako sunce sija, trava miriše, ma ljepota!

:D
:facepalm: :facepalm: :facepalm:
Hojrat bio i osto
Login77777

#14425 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

RunnerX wrote: 08/07/2021 19:13
Login77777 wrote: 08/07/2021 16:54 Sve to stoji sto kazes. Ali da narod na izbore izadje u velikom broju nema sanse da par glasova iz dijaspore uticu na rezultat. Izlaznost svaki put ispod 50% u vise slucajeva jos manja. Tu treba proraditi a i onda postoji sansa da se skine zlocinacka sda. Sve drugo je prica kao oni likova na facebooku. Ali bez izlazenje na izbore nema nista.
Ono kad SDA sendvičar pokuša sa kamuflažom. :lol: :lol:
O cemu ti? Kakav ja i SDA? Nesto si pobrkao. :mrgreen:
Post Reply