Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#48176 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mk ultra »

TheMule wrote: 03/07/2021 17:12
Zato sto bi i sa elektronskom dokumentacijom kamion sa jagodama ceko 2+ dana.
Pa sad ceka da prvo naručeni prođu, kako turski kamioni prolaze?

Nisu ni probali, al vec se zna da se blokira
Ko ulazak za turiste do prije 2 dana

Popunis online obrazac prije zavrsis na hrvatskoj granici nego na nasoj.
saimidin

#48177 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saimidin »

mk ultra wrote: 03/07/2021 17:13
TheMule wrote: 03/07/2021 17:12
Zato sto bi i sa elektronskom dokumentacijom kamion sa jagodama ceko 2+ dana.

Baska nas debilizam, baska hrvatski, u kombinaciji klusterfuck, I vjeruj kao neko ko radi svaki dan sa izvozom, jebu nas I jedni I drugi profesionalno, dobro mi imamo ikakav izvoz
:bih:

Bez uvodjenja duzeg rada kontrole u hr, elektronska prijava izvoza carini bih nista ne znaci, jer jedno sa drugim nema veze, tj sto sad cekas na izlaz iz bih sat, cekao bi 20-tak min, ali bi zato umjesto 2 dana, cekao 2 dana I 40-tak minuta na ulazu u lijepu njihovu :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#48178 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mk ultra »

saimidin wrote: 03/07/2021 19:16
mk ultra wrote: 03/07/2021 17:13

Baska nas debilizam, baska hrvatski, u kombinaciji klusterfuck, I vjeruj kao neko ko radi svaki dan sa izvozom, jebu nas I jedni I drugi profesionalno, dobro mi imamo ikakav izvoz
:bih:

Bez uvodjenja duzeg rada kontrole u hr, elektronska prijava izvoza carini bih nista ne znaci, jer jedno sa drugim nema veze, tj sto sad cekas na izlaz iz bih sat, cekao bi 20-tak min, ali bi zato umjesto 2 dana, cekao 2 dana I 40-tak minuta na ulazu u lijepu njihovu :lol:
Koliko ceka turski kamion koji ide istom rutom kao i nas i vozi npr lubenice

Nije bas tako... ne ide u EU bilo sta tako jednostavno.

Pisao sam na drugoj temi, kakvi nas nameti ocekuju u narednih 5 godina a nista se ne spremamo za to. I opet ce 2024 biti hrvatska blokira a ti 5 godina nisi mogao da se evo konkretno pripremis na izvoz voća. Uvijek, al uvijek je neko drugi kriv. Ako vidis da to ne ide, ima kupaca i drzava i izvoza.
Sociolog

#48179 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sociolog »

Posto nema teme, mislim da je prikladno ovdje.

Evo gledam snimku utakmice u basketu za Olimpijski Turnir Hrvatska Njemacka...i naravno prednjace zastave s gradovima iz BIH ali jedna mi zaparala oci...Hrvatska Stup Sarajevo vidi se jasno u 3 cetvrtinili 8 minut.

Strasno :bih:
¤ jelena ¤

#48180 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ¤ jelena ¤ »

Je l' ovo oko navijanja ozbiljno nekom strašno il se z....? :-)
Novak20

#48181 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Je li ovo slučajno ili namjerno ?

U svakom slučaju strašno. :bih:

https://avaz.ba/vijesti/bih/664086/zast ... dom-4-jula
Zašto sarajevska Vijećnica jučer nije bila osvijetljena u bojama zastave SAD povodom 4. jula?

Činjenica je da BiH treba odavati počast svojim prijateljima širom svijeta, solidarisati se, ali jučer je u nepovrat otišla prilika za jedan lijep gest velikim prijateljima Bosne i Hercegovine - Amerikancima
Novak20

#48182 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Fakat je svejedno o kojoj se bošnjačkoj stranci radi. Ni stranke ni članstvo nemaju nikakve političke ideologije. A boga mi, ni obraza. :D

https://www.faktor.ba/vijest/bivsa-df-o ... fli/130802
Bivša DF-ovka ušla u NiP, o Konakoviću je pisala: "Dobro jutro svima osim uneređenom Kifli"
House

#48183 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by House »

hrvati će nestati kao indijanci

zahvaljujući ćirilu
House

#48184 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by House »

ja ću prvi stati u zaštitu hrvata

ovo što dragan radi je stvarno salto mortale. na stranu komšić...
Novak20

#48185 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

:lol:

Pametnije bi ti bilo da se skloniš sa sunca.
¤ jelena ¤

#48186 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ¤ jelena ¤ »

Novak20 wrote: 06/07/2021 00:33 Je li ovo slučajno ili namjerno ?

Zašto sarajevska Vijećnica jučer nije bila osvijetljena u bojama zastave SAD povodom 4. jula?

Činjenica je da BiH treba odavati počast svojim prijateljima širom svijeta, solidarisati se, ali jučer je u nepovrat otišla prilika za jedan lijep gest velikim prijateljima Bosne i Hercegovine - Amerikancima
Šta se sve danas naziva činjenicom...

loodilo. :-)

Velika sila prijatelj maleckoj, siromašnoj, nestabilnoj državi BiH i tako pogodnoj za cijeli spektar eksploatacija, političkih manipulacija i širenja svog kulturnog i političkog uticaja na njen račun?

Ooo, ljudi, gdje je tu razum. :D
Novak20

#48187 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

¤ jelena ¤ wrote: 08/07/2021 09:22

Velika sila prijatelj maleckoj, siromašnoj, nestabilnoj državi BiH i tako pogodnoj za cijeli spektar eksploatacija, političkih manipulacija i širenja svog kulturnog i političkog uticaja na njen račun?

Činjenica je da se ne radi o interesima države BiH nego jednog naroda koji bi rado imao jake saveznike protiv druga dva.

Činjenica je i da se saveznik traži dubinskim uvlačenjem u zicugu dok se ovoliko kmeči radi propuštene prilike.
General War

#48188 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by General War »

Novak20 wrote: 06/07/2021 00:33 Je li ovo slučajno ili namjerno ?

Ne kontam, sad USA i nije prijatelj BiH ili?
Ako nije, moze li koji primjer neke velike ekonomske ili politicke sile koja onako daje pare i koristi uticaj?
Ja takvu porodicu nisam sreo a kamo li drzavu.
Novak20

#48189 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Vidi akademika. Koja li ih budala financira ?

Malo im para pa sad treba osnovati još jednu akademiju nauka u razjedinjenoj državi u kojoj je nauka zadnja rupa na svirali.

I to baš Bosanska akademija Kulin ban. :-)

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/20 ... _foto.html
U Sarajevu je osnovana Bosanska akademija nauka i umjetnosti „Kulin ban“ (BANUK) na čijem čelu se nalazi akademik Suad Kurtćehajić.

Odluku o osnivanju nove akademije Kurtćehajić je zvanično objavio danas na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Kao je ranije pisala “Slobodna Bosna” osnivači ove akademije su, uz Kurtćehajića, akademik Nedžad Korajlić, koji je izabran za generalnog sekretara, te profesorica emeritus pulmolog i alergolog dr. Zehra Dizdarević, slikar Džeko Hodžić, Muriz Spahić, bivši dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić, predsjednik Medicinske akademije BiH i član Svjetske akademije nauka i umjetnosti, prof. dr. Izet Mašić, penzionisani profesor mašinstva Aleksandar Knežević, književnik Amir Brka, autor brojnih knjiga Elijas Tauber, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici prof.dr. Halil Mehtić, maksilofacijalni hirurg i prof.dr. Redžep Dizdarević, prof dr. u penziji Muhamed Šestanović, prof. dr. u penziji Omer Ibrahimagić, profesor na Farmaceutskom fakultetu u Sarajevu Armin Škrbo i dr. Enver Raljević koji je izabran za predsjednika Skupštine BANUK-a.Pored 16 osnivača-akademika BANUK-a izabrano je i osam članova Omer Ibrahimagić sa statusom akademika.
Last edited by Novak20 on 08/07/2021 14:11, edited 1 time in total.
SaraFina

#48190 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SaraFina »

Definitivno mnogo. A HDZ za TV kanal skuplja iz donacija markicu po markicu! Stidi se Kurtćehajiću! 🤣
¤ jelena ¤

#48191 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ¤ jelena ¤ »

General War wrote: 08/07/2021 13:32

Ako nije, moze li koji primjer neke velike ekonomske ili politicke sile koja onako daje pare i koristi uticaj?
Niko u politici ne daje pare 'nako. Sve to vuče sa sobom neka očekivanja i jednog dana ili u nekom trenutku dođe na naplatu.

Žalosno je i bespotrebno da jedna prelijepa zemlja, prebogata prirodnim resursima, ljudskim, kulturološkim...decenijama živi od sadake, a opšte je poznato da nama dati pare to je isto kao da si ih u bunar bacio. Ni ideje, ni cilja, samo mreža nezajažljivih lopina.

Dakle, nikakve vajde od takve dobrote i prijateljstva mi nemamo, samo se u tuđu avliju pretvaramo.

Što više razmjene iskustava, saradnje, projekata, ulaganja u kulturu, obrazovanje... i stvaranje vrijednosti od potencijala kojeg imamo, a ne prosjačenja, međunarodne socijale i kojekakvog simboličnog buljoljublja. I to je to. Opštepoznato svima, samo kod nas nikako da profercera....

Solidarisati se simbolično sa ostatkom svijeta u nekoj univerzalnoj, humanoj ideji ili odati počast nekom konkretnom pojedincu koji nas je zadužio ili zadužio cijeli svijet, a američka istorija i kultura obiluje takvim izuzetnim pojedincima - da, uvijek....ali obilježavati tuđe državne praznike, a ni sami svoje nismo sposobni na teritoriji cijele države da usaglasimo - za mene je to neviđena glupost.

U tome je poenta.
General War

#48192 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by General War »

¤ jelena ¤ wrote: 08/07/2021 19:23
General War wrote: 08/07/2021 13:32
Niko u politici ne daje pare 'nako. Sve to vuče sa sobom neka očekivanja i jednog dana ili u nekom trenutku dođe na naplatu.

Žalosno je i bespotrebno da jedna prelijepa zemlja, prebogata prirodnim resursima, ljudskim, kulturološkim...decenijama živi od sadake, a opšte je poznato da nama dati pare to je isto kao da si ih u bunar bacio. Ni ideje, ni cilja, samo mreža nezajažljivih lopina.

Dakle, nikakve vajde od takve dobrote i prijateljstva mi nemamo, samo se u tuđu avliju pretvaramo.

Što više razmjene iskustava, saradnje, projekata, ulaganja u kulturu, obrazovanje... i stvaranje vrijednosti od potencijala kojeg imamo, a ne prosjačenja, međunarodne socijale i kojekakvog simboličnog buljoljublja. I to je to. Opštepoznato svima, samo kod nas nikako da profercera....

Solidarisati se simbolično sa ostatkom svijeta u nekoj univerzalnoj, humanoj ideji ili odati počast nekom konkretnom pojedincu koji nas je zadužio ili zadužio cijeli svijet, a američka istorija i kultura obiluje takvim izuzetnim pojedincima - da, uvijek....ali obilježavati tuđe državne praznike, a ni sami svoje nismo sposobni na teritoriji cijele države da usaglasimo - za mene je to neviđena glupost.

U tome je poenta.
Ok razumijem nije da se slazem ali razumijem, ali ako se vec sara svjetlima po vijecnici i po starom mosu, palestina...ili ne znam sta vec po istim principima, valjda su i amerikanci zasluzili da jednu noc kao odraz prijateljstva i njihova zastava se pokaze...za nasu situaciju sami smo krivi, tj ne narod niti jedan vec kradjivci identiteta...Amrrikanci su pomogli i Japan i Njemacku, ali su dali sansu da se drustvo obnovi i njeci i japanci su sami se digli, za razliku od bilo koje druge velesile u istoriji...ko das se sve svelo na lopovluk, da jesmo mozda bogati, ali mi iskoristavamo, ne ulazemo, nemamo viziju, imamo sitni interes...sve sto amerikanci ili bilo koji ne mogu promjeniti...
sinuhe

#48193 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sinuhe »

Ko su ovi ljudi i sta hoce :D
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-i-s ... /210709103

Nemaju vladu FBiH, nemaju izborni zakon ali znaju kako bi trebalo. Poznaje li iko ove ljude?
JohnnyS

#48194 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

Zapravo bi lakše bilo ukinuti jednu vladu federacije nego deset kantonalnoj vlada... Treba ukinuti federaciju
BHCluster

#48195 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

JohnnyS wrote: 09/07/2021 15:59 Zapravo bi lakše bilo ukinuti jednu vladu federacije nego deset kantonalnoj vlada... Treba ukinuti federaciju
Upravo i onako ne funkcionise.
foxlife

#48196 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by foxlife »

sinuhe wrote: 09/07/2021 15:43 Ko su ovi ljudi i sta hoce :D

Nemaju vladu FBiH, nemaju izborni zakon ali znaju kako bi trebalo. Poznaje li iko ove ljude?
ovo je super ideja samo da se ne provodi na ovaj nacin koji oni predlazu
spreca

#48197 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

foxlife wrote: 09/07/2021 16:28
sinuhe wrote: 09/07/2021 15:43 Ko su ovi ljudi i sta hoce :D

To su pokusaji ukidanja kantona i stvaranja dva entiteta na tlu federacije
foxlife

#48198 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by foxlife »

spreca wrote: 09/07/2021 20:31
foxlife wrote: 09/07/2021 16:28

Pa vidis sta sam napisao super ideja al ne kao sto oni predlazu
spreca

#48199 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

foxlife wrote: 09/07/2021 20:33
spreca wrote: 09/07/2021 20:31

Pa vidis sta sam napisao super ideja al ne kao sto oni predlazu
:thumbup:
Nesto bi ukidali ali povecali bi broj ministara koji obicno i neznajucega su ministri niti sta treba da rade,a jos plus jebalo im pizdu maternu etnicka zastupljenost
¤ jelena ¤

#48200 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ¤ jelena ¤ »

General War wrote: 08/07/2021 20:15
¤ jelena ¤ wrote: 08/07/2021 19:23

U tome je poenta.
Ok razumijem nije da se slazem ali razumijem, ali ako se vec sara svjetlima po vijecnici i po starom mosu, palestina...ili ne znam sta vec po istim principima, valjda su i amerikanci zasluzili da jednu noc kao odraz prijateljstva i njihova zastava se pokaze...za nasu situaciju sami smo krivi, tj ne narod niti jedan vec kradjivci identiteta...Amrrikanci su pomogli i Japan i Njemacku, ali su dali sansu da se drustvo obnovi i njeci i japanci su sami se digli, za razliku od bilo koje druge velesile u istoriji...ko das se sve svelo na lopovluk, da jesmo mozda bogati, ali mi iskoristavamo, ne ulazemo, nemamo viziju, imamo sitni interes...sve sto amerikanci ili bilo koji ne mogu promjeniti...
Razumijemo se, naravno. Iako su nam mišljenja opračna, donekle si u pravu.
Naravno da su i Amerikanci zaslužili našu zahvalnost.

Podugačak je spisak zemalja kojima mi, nažalost, dugujemo... zahvalnost, ne stvarajući ništa - decenijama.

Jedino što meni nije najjasnije u ovom Avazovom članku je stav da smo nepovratno propustili priliku da im se zahvalimo....
Ne kontam šta je ovdje nepovratno. Biće valjda praznika i sljedeće godine, pobogu. :-)

A imamo i Dan zahvalnosti ako već hoćemo da se zahvalimo. Brzo će novembar.

Način iskazivanja zahvalnosti meni je neprihvatljiv i bez težine kad od nas dolazi na taj datum, kao što već objasnih.

Al hajde, eto, zanimljivo izgleda.
Locked