Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#11476 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by PreWiBa »

Humljanin wrote: 03/07/2021 13:06
ljevoruki wrote: 03/07/2021 12:35 DŽorDŽ je napisao/la:
Treba bar 3-4 godine da se vidi određeni trend. Mislim da za HNŽ nema brige u ovom desetljeću. Puno toga će ovisiti i o tome što će biti s muslimanima kad se otvore granice.
Ako krene njihov stampedo, onda je cijeli HNŽ naš. Ako zadrže ovu razinu, postoje dvije opcije:
Prva je ako jako padnemo u SBŽu, zamijena stanovništva, SBŽ Hrvati u Mostar, Stolac i Jablanicu, a muslimani idu u SBŽ + Konjic, oni koji ne prihvaćaju Hrvatsku i cijela HNŽ postaje naša osim Konjica.
Ako se baš jako održe u HNŽ-u, a mi potpuno krahiramo u SBŽ-u, onda je realno samo pola našeg HNŽ-a. i sve ostalo prema zapadu bez SBŽ-a.
Teško mi je ovo napisati zbog Hrvata SBŽ-a, ali ako se ne poprave demografski, teško ćemo pred međunarodnom komisijom moći pravdati traženje SBŽ-a.

Već sam jednom napisao, kad je bila međunarodna komisija nakon Drugog svjetskog rata u Parizu i odlučivalo se kome ide Istra, prevagnulo je bilo to što su Hrvati bili uvjerljiva većina u Istri, a Talijani manjina. Znači, na kraju je demografija bila mjerodavna.

Ovo sve gore što sam napisao je pod pretpostavkom da se neće dogoditi rat u što vjerujem 99%. Ako pak muslimani izazovu rat, onda smo u izrazitoj prednosti jer onda i druge stvari dolaze do izražaja.
Koliko je kod koga poginulih, izbjeglih, bilanca osvojenog i izgubljenog terena, tko je poražen, tko pobijeđen.
To su sad špekulacije u koje za sad ne bih ulazio.

Sa HB foruma. Fasizam i mrznja koja se ne moze docarati. :run:
Ako nisi primjetio, na ovom forumu se isto tako prebrojava Hrvate i kalkulira gdje ih je i koliko ostalo i kada će nestati. Nisu rijetke ni ratne kalkulacije...

Ne vidim kako se netko može čuditi tome gore a biti potpuno ravnodušan sa onim što se piše po ovom forumu. Ista kovanica samo druga strana.
Nije. Ni 5% onoga što se prosipa po onom fašističkom brlogu. Samo neko sa zlom namjerom može tako nešto tvrditi.

Taj "HB" forum je izbor čiste, ama baš stopostotne mržnje. I to ne prema Srbima, nego gotovo isključivo prema Bošnjacima, ili "Muslimaniji", "M/muslimanima", "Mujama" i tkd. Ljudi tamo na svaki način "slave" Srebrenicu, pričaju o ratu kao da boluju od PTSP-a i omalažavaju žrtve na svakom koraku.

Nikad ja ovdje nisam čitao o nekakvim razmjenama stanovništva, novim "Srebrenicama" ili sličnome. Jeste, ima i ovdje previše mržnje, pa je sigurno neki korisnik to i ovdje napisao (u to sam 100% siguran), ali se na toj stranici sve diskusije vode o tome. U normalnoj državi ta stranica bi se trebala blokirati, u najmanju ruku.

Nadam se da me administrator za ovo neće banovati, ali sam stvarno trebao ovo rasčistiti. Mantra "svi smo isti" ne vrijedi vazda.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11477 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Truba »

Ķad previse buljis u fasizam
Fasizam pocne buljiti u vas

Nek vi mene ovdje vrijedjate da sam ko oni
Nek vas nastave karati :mrgreen: i vadit mast onda
MarlboroGold

#11478 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by MarlboroGold »

Ja ne znam zašto uopšte ulazite na te tamo forume da gledate šta ljudi pišu i da se navodno u nešto uvjerite. I na našim forumima ljudi pišu svakakvo smeće - od starih članova pa sve do botova koji ovdje dolaze sa tih tamo foruma.
PreWiBa

#11479 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by PreWiBa »

MarlboroGold wrote: 03/07/2021 15:25 Ja ne znam zašto uopšte ulazite na te tamo forume da gledate šta ljudi pišu i da se navodno u nešto uvjerite. I na našim forumima ljudi pišu svakakvo smeće - od starih članova pa sve do botova koji ovdje dolaze sa tih tamo foruma.
Zato što nisam htio da živim u "svom balonu". Nisam znao o čemu se radi, pa sam mislio da valjda vrijedi koristiti mogućnost interneta i vidjeti šta druga strana misli. Loša ideja :shock:
90minut

#11480 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by 90minut »

sehohari wrote: 03/07/2021 15:18

Ako nisi primjetio, na ovom forumu se isto tako prebrojava Hrvate i kalkulira gdje ih je i koliko ostalo i kada će nestati. Nisu rijetke ni ratne kalkulacije...

Ne vidim kako se netko može čuditi tome gore a biti potpuno ravnodušan sa onim što se piše po ovom forumu. Ista kovanica samo druga strana.
Nije. Ni 5% onoga što se prosipa po onom fašističkom brlogu. Samo neko sa zlom namjerom može tako nešto tvrditi.

Taj "HB" forum je izbor čiste, ama baš stopostotne mržnje. I to ne prema Srbima, nego gotovo isključivo prema Bošnjacima, ili "Muslimaniji", "M/muslimanima", "Mujama" i tkd. Ljudi tamo na svaki način "slave" Srebrenicu, pričaju o ratu kao da boluju od PTSP-a i omalažavaju žrtve na svakom koraku.

Nikad ja ovdje nisam čitao o nekakvim razmjenama stanovništva, novim "Srebrenicama" ili sličnome. Jeste, ima i ovdje previše mržnje, pa je sigurno neki korisnik to i ovdje napisao (u to sam 100% siguran), ali se na toj stranici sve diskusije vode o tome. U normalnoj državi ta stranica bi se trebala blokirati, u najmanju ruku.

Nadam se da me administrator za ovo neće banovati, ali sam stvarno trebao ovo rasčistiti. Mantra "svi smo isti" ne vrijedi vazda.
Ne vrijedi jer bloo ne zna, a baš kao što sam napisao na drugoj temi treba svratiti bar jednom na 10 minuta i citati..

Prvi put sam i ja uletio prije 2 dana i ovaj kopirani post nije ni 10% šta se piše..

Pišu naši svakakvo smece sto kaže " marlboro ", al' u poređenju kao što rekoh od administracije do forumaša nebo i zemlja.

Uglavnom zadnje 2 stranice na demografskoj temi su sve što je potrebno i procitati totalna nemoc i shvatanje da su izgubili Alija dobro rece naši neprijatelji ce se umoriti mi necemo i odlaskom iz države to vidimo.

Jer oni ne vole ovu državu to je nama ključ zbog toga i idu u toj mjeri i mi bi išli da su nam otvorene granice, al' ne bi ni blizu kao oni jer je teže napustiti bez obzira na teži život.
MarlboroGold

#11481 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by MarlboroGold »

sehohari wrote: 03/07/2021 15:30
MarlboroGold wrote: 03/07/2021 15:25 Ja ne znam zašto uopšte ulazite na te tamo forume da gledate šta ljudi pišu i da se navodno u nešto uvjerite. I na našim forumima ljudi pišu svakakvo smeće - od starih članova pa sve do botova koji ovdje dolaze sa tih tamo foruma.
Zato što nisam htio da živim u "svom balonu". Nisam znao o čemu se radi, pa sam mislio da valjda vrijedi koristiti mogućnost interneta i vidjeti šta druga strana misli. Loša ideja :shock:
Pa to bi trebao znati u ovom primjeru i da nikad ne proviriš tamo.
Truba

#11482 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Truba »

Tako je nama na klixu kad vidimo sto misle gradjani
PreWiBa

#11483 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by PreWiBa »

MarlboroGold wrote: 03/07/2021 15:33

Pa to bi trebao znati u ovom primjeru i da nikad ne proviriš tamo.
Ma davno sam ja to kod njih preletio.
PreWiBa

#11484 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by PreWiBa »

Black swan wrote: 03/07/2021 15:33

Tako je nama na klixu kad vidimo sto misle gradjani
Kad čovjek vidi u kakvo mjesto se pretvara World wide web, bolje živjeti bez interneta.
Humljanin

#11485 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Humljanin »

Dobro. Ja ne posjecujem taj forum pa ne znam šta se sve piše. Ovo sto si ti postavio o prebrojavanju stanovnistva, guranju vode na svoj mlin, radovanju nestanku jedne populacije sa jednog područja, smisljanja strategija kako ovladati jednim podrucjem me nije zaprepasrilo jer to manje više svaki dan čitam na ovom forumu.

Meni se ne svida ni jedno ni drugo.

Ali mi je licemjerno lijepiti takav sadržaj ovdje uz javno zgražavanje dok mi isto to ne smeta na ovom forumu.

Zašto uostalom uopce prenosiš takve stvari ako ti smetaju. Ja niti čitam niti lijepim takav sadržaj.
Truba

#11486 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Truba »

Konstantno mislis da si bolji
A radis isto :mrgreen:
I poredis se s ujkama
:thumbup:
Poredi se sa svicarcima i njihovom odnosu naspram retroromana
Kolinda

#11487 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

90minut wrote: 03/07/2021 15:31

Ne vrijedi jer bloo ne zna, a baš kao što sam napisao na drugoj temi treba svratiti bar jednom na 10 minuta i citati..

Prvi put sam i ja uletio prije 2 dana i ovaj kopirani post nije ni 10% šta se piše..

Pišu naši svakakvo smece sto kaže " marlboro ", al' u poređenju kao što rekoh od administracije do forumaša nebo i zemlja.

Uglavnom zadnje 2 stranice na demografskoj temi su sve što je potrebno i procitati totalna nemoc i shvatanje da su izgubili Alija dobro rece naši neprijatelji ce se umoriti mi necemo i odlaskom iz države to vidimo.

Jer oni ne vole ovu državu to je nama ključ zbog toga i idu u toj mjeri i mi bi išli da su nam otvorene granice, al' ne bi ni blizu kao oni jer je teže napustiti bez obzira na teži život.
:lol: :lol: ajme ajme....
Truba

#11488 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Truba »

A bosnjacke histerije islam bosna i ostali forumi
Cassius Longinus

#11489 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Cassius Longinus »

MarlboroGold wrote: 03/07/2021 15:07 Ustaša je svako ko dio BiH zamišlja dijelom Hrvatske u budućnosti, a što jesu dugoročne aspiracije velikog broja hrvatskih struktura u BiH. Nema tu ni mini ni nano...
Nitko ne bi to podržao iz Hrvatske sve i da je istina da Čović hoće komadati BiH. Ali nitko ne može pristati na to da se Hrvatima oduzme ono što je potpisano u Daytonu bez da ih se išta pita. To što se nekada namjerno to stavlja u isti koš je već stvar zlonamjernosti a riječ je o potpuno različitim stvarima.
PreWiBa

#11490 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by PreWiBa »

Humljanin wrote: 03/07/2021 16:03

Dobro. Ja ne posjecujem taj forum pa ne znam šta se sve piše. Ovo sto si ti postavio o prebrojavanju stanovnistva, guranju vode na svoj mlin, radovanju nestanku jedne populacije sa jednog područja, smisljanja strategija kako ovladati jednim podrucjem me nije zaprepasrilo jer to manje više svaki dan čitam na ovom forumu.

Meni se ne svida ni jedno ni drugo.

Ali mi je licemjerno lijepiti takav sadržaj ovdje uz javno zgražavanje dok mi isto to ne smeta na ovom forumu.

Zašto uostalom uopce prenosiš takve stvari ako ti smetaju. Ja niti čitam niti lijepim takav sadržaj.
Ovo što radiš je stvarno smiješno. Na početku tvrdiš kako nisi posjetio, ali eto, ionako je isto. Onda okreneš ono što sam rekao u neki drugi smijer da bi mogao doći do argumenta.
BHCluster

#11491 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Novak20

#11492 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Interesantno kako nitko ne priča o originalnom DMS po kojem RS nije ni imao Dom naroda, a sada bi Džaferović pred mirovinu da kroji kapu Hrvatima prema srpskom političkom šablonu.

Nikšić ???

Lagao ne lagao, danas baš nema neku posebnu političku težinu.

https://hms.ba/niksic-slagao-kako-hdz-i ... oncept-rs/
Nikšić slagao kako HDZ ima većinu u Domu naroda, a Džaferović otkrio kako bi Hrvati prošli kada bi FBiH preuzela koncept RS
No, Nikšić presudu Ustavnog suda BiH nije ni spomenuo, ali zato je, ni ne trepnuvši, slagao kako HDZ ima većinu u Domu naroda, koju mu je tobož SDA omogućio.

Izetbegović i SDA su omogućili HDZ-u apsolutnu većinu u Domu naroda, da se bez njih tu ne može ništa uraditi, izrekao je Nikšić, ne prvi put, evidentnu laž. Naime, od ukupno 58 izaslanika HDZ BiH u Domu naroda Parlamenta FBiH, zahvaljujući plebiscitarnoj podršci hrvatskih birača, a ne SDA, ima ukupno 13 izaslanika (u Klubu Hrvata) dok u Domu naroda Parlamenta BiH od ukupno 15 ima 4 izaslanika, također u hrvatskom klubu, što je daleko od većine i u jednom i u drugom domu.
Podsjetimo, presuda Ustavnog suda BiH u predmetu “Ljubić” iz 2016. nalaže da se kroz izmjene Izbornog zakona osigura da svaki od tri konstitutivna naroda može, u potpunosti, izabrati svoje predstavnike u federalni Dom naroda, koji je ravnopravan Zastupničkom domu, a ne da se redefinira ustavna pozicija Doma naroda. Zahvaljujući protuustavnom Izbornom zakonu, Bošnjaci su i na prošlim parlamentarnim izborima izabrali 4 izaslanika u hrvatski klub, dvije trećine u srpski i sve izaslanike u Klub ostalih Doma naroda Federalnog parlamenta.
Mi imamo problem funkcioniranja Doma naroda Parlamenta FBiH, a to se pokazalo na stanju u FBiH. Jedna stranka ima ključ da zaključa proces kao što je izbor Vlade FBiH. Zato trebamo govoriti o simetričnim rješenjima, kazao je Džaferović.

Da, ta stranka kojim slučajem, zahvaljujući izbornim rezultatima, među hrvatskim biračima, nema dvotrećinsku većinu u Klubu Hrvata, bošnjačke bi stranke mogle formirati vlast bez predstavnika Hrvata, zapravo je poručio Džaferović.
Kako bi to izgledalo u Federaciji BiH, kada bi se prepisao koncept iz Republike Srpske, odgovorio je sam Džaferović: – Diskriminacija je ono što čini Ustavni sud RS, jer niti jedan vitalni nacionalni interes nije prošao kad je riječ o Bošnjacima, kazao je Džaferović. E, tako bi prolazili i zahtjevi Hrvata, kada bi Domu naroda FBiH bila oduzeta zakonodavna funkcija, a dodjeljena mu samo funkcija zaštite vitalnog nacionalnog interesa.
BHCluster

#11493 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Ne znam cemu kmeka kad znamo da upravo taj politicki sablon iz tzv "rs-a" odgovara Hrvatima. Pa nije Dodik bezveze izjavio da su svi problemi Hrvata koji zive u tzv "Sumskoj" rijeseni. Mozda je i to razlog zasto je znatan broj Hrvata u tzv "sumskoj" glasOVao za Milorada Dodika.
Novak20

#11494 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

I kažu da je Bakir glup ??? Čović je još gluplji. :lol:

Da sam umjesto Čovića, objavio bih istinu o Sebijinim specijalizacijama u Zagrebu i tražio da firme koje državi duguju skoro dvije milijarde izmire dugovanja ili se ugase. Pa neka se Bakir malo bavi sobom.

https://www.dnevnik.ba/vijesti/izetbego ... joriziraju
Govoreći o legitimnom predstavljanju, poručio je da HDZ treba objasniti što to znači.

Za mene je gospodin Komšić sasvim legitiman predstavnik. On je čovjek, Hrvat, koji nije sudjelovao u UZP-u. Zlata vrijedan za ovu zemlju. Legitimniji je od mnogih koji su sudjelovali u UZP-u”, kazao je za N1 prvi čovjek SDA.

Iako su stavovi SDA i HDZ-a, izgleda, dijametralno suprotni – Izetbegović je ocijenio kako “postoji izlaz”. A to je spremnost na kompromis. “I to ponavljam cijelo vrijeme”, kazao je.
Oni ne štite vitalne interese nego tko zna koje interese. Poput interesa kladioničarskog lobija. Platit ćete porez na kruh, lijekove ili knjige, ali jedna grana industrije koja je teška milijarde neće platiti porez.
BHCluster

#11495 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Na sta spade ova UZP-ovska stranka kad ih i bOkir ovako zajebava. :lol:
ako te pitaju

#11496 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by ako te pitaju »

BHCluster wrote: 07/07/2021 13:48 Na sta spade ova UZP-ovska stranka kad ih i bOkir ovako zajebava. :lol:
U BiH svak svakog zajebava. Čak se i EU parlamenti zajebavaju sa BIH...

BiH država za zajebavanje
Novak20

#11497 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

ako te pitaju wrote: 07/07/2021 13:58

:thumbup:
spreca

#11498 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

BHCluster wrote: 07/07/2021 13:48 Na sta spade ova UZP-ovska stranka kad ih i bOkir ovako zajebava. :lol:

Mislis sa HDZ BiH o cemu govori i nedavna rezolucija,kod nekih je veoma kratka pamet
BHCluster

#11499 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Sve to stoji ipak EU je neki standard medjutim kad bOkir Covica ovako naguzi to samo pokazuje na sta su UZ-peovci spali.
ako te pitaju

#11500 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by ako te pitaju »

spreca wrote: 07/07/2021 14:03

Mislis sa HDZ BiH o cemu govori i nedavna rezolucija,kod nekih je veoma kratka pamet
Mislim i sa HDZ-om i sa svima. EU nedavna rezolucija je samo primjer da BiH nije država, jer da je država ne bi bilo Rezolucija.
Ako misliš na ne ubacivanje ''konstitutivnosti''.....pa ja ne znam šta je bilo budalama iz Hrvatske da to traže kad je u Rezoluciji ubačeno''provođenje odluka Ustavnog suda BiH''..... a te odluke Ustavnog suda BiH navode da je načelo konstitutivnosti temeljno načelo i nadkrovljujuće načelo u BiH i iznad samog Ustava BiH.
Pa kud ćeš veće pobjede za konstitutivne narode,,,,,a većeg poraza sa unitariste.

Ono što je zabrinjavajuće,,,,,,, što Merkelica i drugih su zabrinuti zbog BiH.....hm....RASPADAMO LI SE?
Post Reply