Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post Reply
Cassius Longinus

#401 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Cassius Longinus »

¤ jelena ¤ wrote: 29/06/2021 04:51
Cassius Longinus wrote: 28/06/2021 06:36
¤ jelena ¤ wrote: 27/06/2021 20:56

Naravmo da ih mogu porediti i po sličnosti i po suprotnosti ako mi se da jer su obojica na istoj funkciji u svojim državama, prije svega.

Druga stvar...i Milanovićeva bahatost kao i Vučićeva teatralnost posljedice su istog ''ego tripa'' i ničim potkrijepljenog osjećaja superiornosti u odnosu na one prema kojima se jedan tako olako javno bahati odnosno drugi obraća onako mučno, dramatično i patetično u namjeri da izazove naklonost i divljenje.
Razlika je u tome što bahatost sa pozicije predsjednika države nije pametan izbor za postizanje bilo kojeg konstruktivnog političkog cilja na duže staze, a teatralnost, patetika i populizam za uspješnu manipaliciju masama jeste.

Dakle, Milanović se gubi u svojoj nadmenosti - najljepše rečeno - za razliku od ovog drugog koji radi promišljeno u svoju korist, ide na sigurno i ništa ne prepušta slučaju.

Mislim da biti fan Alan Forda i biti alanfordovski lik u stvarnosti - isključuje jedno drugo. :D

Lično, nemam ništa pozitivno reći ni za jednog, ni za drugog, a ni za ovu našu trojicu. Sanjam izuzetno inteligentne, elokventne, obrazovane i odgovorne mlade ljude, vođene univerzalnim moralnim vrijednostima - a ne sujetom, egocentrizmom i etnocentrizmom - na njihovim pozicijama u nekoj skorijoj budućnosti.

A ovu petoricu bi trebalo međusobno sučeljavati pred javnošću kroz transparentno medijski propraćene debate o svim aktuelnim temama i problemima na relaciji HR-BiH-SRB, van zone komfora i svog dvorišta za svakog od njih.
Dobro, ovako kad si objasnila ima više smisla. Milanović je bahat, nadmen, čudljiv, granično lud. Za kandidirati se za poziciju predsjednika/premijera i sl svakako trebaš općenito biti sujetan, bahat i granično lud. Razlika je kako netko ispoljava ta svojstva.

Međutim pozicija predsjednika Hrvatske i Srbije nipošto nisu sa usporedbu. Po meni, Milanović je svoju funkciju shvatio ispravno, u nas predsjednik ne može ama baš ništa, sva vlast je u rukama vlade i premijera. Predsjedniku je tu da govori, ukazuje, obilazi okolo i svađa se, tj da bude korektiv vladi RH. Milanović to radi dobro. Od 2016. nije predsjednik SDP-a a od 2020. više nije ni u stranci. Sa pola SDP-a je na pas-mater.

Vučić je istovremeno i vlada, i premijer i predsjednik i određuje ljudima koliko treba da rade a kad da se odmaraju, ima sve medije, vodi vanjsku i unutarnju politiku, ekonomiju, vlada Srbije je sasvim u njegovim rukama, on je istovremeno predsjednik države i predsjednik stranke koja je sastavila Vladu i koja nema opozicije (zar to nije dovoljno da usporedba izgubi smisao - ja mislim da jest).
Očito je da su nam poimanja ispravnog potpuno oprečna, tako da nema mnogo svrhe to dalje objašnjavati.

Koliko je jedna državna funkcija, a ujedno i nečija radna pozicija, važna i odgovorna, govori i visina plate koju pojedinac na datoj funkciji prima svakog mjeseca. Plata jednog predsjednika nije dovoljno minimalna da bi potkrijepila taj minimalizam u doživljaju predsjedničke funkcije o kojoj gore pišeš.

Prema tome, prije će biti da su sposobnosti onog ko datu funkciju obavlja - minimalne.
Tome u prilog idu i sujeta i nadmenost i učestala bahatost - sve redom odrazi šupljine, intelektualne nemoći i primitivizma.

Ako je sve to ispravno, konstruktivno i dobro, onda - ništa...
Nebitan je naš doživljaj ispravnosti, to su detalji, tvoj, moj, svejedno. Btw Milanović ima vjerojatno višu plaću od Vučića samo što to baš ništa ne govori. Isto tako doživljaj nadmenosti, bahatosti je subjektivan.

Ja ti govorim da pravno i politološki ne možeš uspoređivati Vučića i Milanovića. Vučić je predsjednik SNS-a koji nema opoziciju, dakle mašinerija sa 500 000 članova, SNS sastavlja vladu(zajedno sa junior partnerima) i Vučić ima gotovo svu političku a onda i ekonomsku moć Srbije koncentriranu oko sebe. To su analize EK i drugih institucija.

Milanović ima svoj mali ured i ništa više. Nije član stranke, vladu sastavlja HDZ, dakle kohabitacija i shodno tome, njegove mogućnosti i uloga su sasvim reducirane i drugačije. I hvala bogu da je tako jer tako je po Ustavu RH i predviđeno. Uostalom ne možeš uspoređivati npr predsjednika Njemačke (ne kancelara) ili Italije sa predsjednikom Francuske ili SAD.
Škobo Habu

#402 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Škobo Habu »

Još jedan međunarodni fail Milanovića. :lol:
„Što bi bilo kada bi Hrvatska dovela u pitanje crnogorski jezik ili bošnjački jezik“, zapitao se Milanović.

„Do jučer su bili bosanski muslimani ili samo Muslimani. Mi smo to prihvatili, naprosto zato jer to prihvaćaš. Teško nekome možeš odreći pravo da se nekim imenom zove i da jezik zove tim imenom“, poručio je Milanović.

Tako je za mene bošnjački jezik najnormalnija stvar. Što bi bilo kada bismo ga osporavali. To je pogrešno i nemoralno“, dodao je hrvatski predsjednik, koji je i ranije kritizirao politiku Sofije prema Sjevernoj Makedoniji.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... m-15084650
¤ jelena ¤

#403 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by ¤ jelena ¤ »

Cassius Longinus wrote: 30/06/2021 07:43
¤ jelena ¤ wrote: 29/06/2021 04:51

Očito je da su nam poimanja ispravnog potpuno oprečna, tako da nema mnogo svrhe to dalje objašnjavati.

Koliko je jedna državna funkcija, a ujedno i nečija radna pozicija, važna i odgovorna, govori i visina plate koju pojedinac na datoj funkciji prima svakog mjeseca. Plata jednog predsjednika nije dovoljno minimalna da bi potkrijepila taj minimalizam u doživljaju predsjedničke funkcije o kojoj gore pišeš.

Prema tome, prije će biti da su sposobnosti onog ko datu funkciju obavlja - minimalne.
Tome u prilog idu i sujeta i nadmenost i učestala bahatost - sve redom odrazi šupljine, intelektualne nemoći i primitivizma.

Ako je sve to ispravno, konstruktivno i dobro, onda - ništa...
Nebitan je naš doživljaj ispravnosti, to su detalji, tvoj, moj, svejedno. Btw Milanović ima vjerojatno višu plaću od Vučića samo što to baš ništa ne govori. Isto tako doživljaj nadmenosti, bahatosti je subjektivan.

Ja ti govorim da pravno i politološki ne možeš uspoređivati Vučića i Milanovića.

Vučić je predsjednik SNS-a koji nema opoziciju, dakle mašinerija sa 500 000 članova, SNS sastavlja vladu(zajedno sa junior partnerima) i Vučić ima gotovo svu političku a onda i ekonomsku moć Srbije koncentriranu oko sebe. To su analize EK i drugih institucija.

Milanović ima svoj mali ured i ništa više. Nije član stranke, vladu sastavlja HDZ, dakle kohabitacija i shodno tome, njegove mogućnosti i uloga su sasvim reducirane i drugačije. I hvala bogu da je tako jer tako je po Ustavu RH i predviđeno. Uostalom ne možeš uspoređivati npr predsjednika Njemačke (ne kancelara) ili Italije sa predsjednikom Francuske ili SAD.

👀

Eo ja stvarno ne mogu, priznajem,

al' možeš ti...iz posta u post....i to vala nadugo i naširoko. :D

E, kamo lijepe sreće da Milanović "ima samo svoj ured i ništa više", kako kažeš.
Ima, nažalost, kao svi predsjednici države i pažnju javnosti...kako regionalne tako i svjetske, a to je sasvim dovoljno više da svakim svojim ispadom unezgodi pametne, politički odgovorne ljude koji su ga izabrali birajući protiv Kolinde, a ne za Milanovića na predsjedničkim izborima.
¤ jelena ¤

#404 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by ¤ jelena ¤ »

Škobo Habu wrote: 30/06/2021 15:12 Još jedan međunarodni fail Milanovića. :lol:
„Što bi bilo kada bi Hrvatska dovela u pitanje crnogorski jezik ili bošnjački jezik“, zapitao se Milanović.

„Do jučer su bili bosanski muslimani ili samo Muslimani. Mi smo to prihvatili, naprosto zato jer to prihvaćaš. Teško nekome možeš odreći pravo da se nekim imenom zove i da jezik zove tim imenom“, poručio je Milanović.

Tako je za mene bošnjački jezik najnormalnija stvar. Što bi bilo kada bismo ga osporavali. To je pogrešno i nemoralno“, dodao je hrvatski predsjednik, koji je i ranije kritizirao politiku Sofije prema Sjevernoj Makedoniji.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... m-15084650
Stvarno ne vjerujem šta čitam. :-)

Jel snimljeno kamerom kako sve ovo izgovara....

Možda još ima nade da su mu novinari ovo nekako napakovali. :D
Last edited by ¤ jelena ¤ on 01/07/2021 10:00, edited 1 time in total.
mO k3

#405 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by mO k3 »

:shock: :?
Pa vi idiite u hrvcatsku na more
Novak20

#406 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Novak20 »

Jedva čekam da odem tri tjedna na Korčulu.

Imam neke rodbine tamo.

Neće me ni Milanović ni gradnja mosta spriječiti u tome. :D
costacurta

#407 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by costacurta »

plaćenom oglasu se nalazi sedam predloga iza kojih stoji Mađarska, a te predloge prenosimo redom:

1. U Briselu grade takvu superdržavu za koju niko nije dao ovlašćenje. Mi kažemo "ne" evropskom carstvu.
Vizavi ovog što Milanović priča za Mađarsku,
Ovo je navodno jedna od stavki u plaćenom ogladu Orbana u nekom hrvatskom časopisu. Meni nije jasno kako neko ko je do prije 20ak godina bio ebeni kokuz i fukara može danas biti ovoliko goFno. I kad bi izašli iz EU oni bi opet dolazili autobusima i prodavali alat na našim buvljacima.
Davno sam rekao odluka da Mađari, Bugari, Rumuni uđu u EU je vanpameti. Politička odluka koja dana košta jako puno samu EU. Ono, ebe mi se al me uhvati bijes kad viim ovu stoku kako se qurči a nad nama (regionom) se iživljavaju. Od nas se traži da prihvatimo principe i zakone EU, ja pitam kojeg dijela EU? Jel ovog itočnog bloka? Pa sav kriminal i zlo u Evropi se uzgaja i uvozi iz ovog dijela svijeta. Al mi smo nebitni i služimo samo ko ono oštrilo za olovke na kojem nad nama šilje svoje čundare
¤ jelena ¤

#408 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by ¤ jelena ¤ »

Novak20 wrote: 01/07/2021 10:05 Jedva čekam da odem tri tjedna na Korčulu.

Imam neke rodbine tamo.

Neće me ni Milanović ni gradnja mosta spriječiti u tome. :D
Ma kakvi spriječit, al samo da ne spusti peškir do tebe na plaži.....pa se raspriča... :| :D

:run:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#409 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Truba »

costacurta wrote: 01/07/2021 10:30
plaćenom oglasu se nalazi sedam predloga iza kojih stoji Mađarska, a te predloge prenosimo redom:

1. U Briselu grade takvu superdržavu za koju niko nije dao ovlašćenje. Mi kažemo "ne" evropskom carstvu.
Ovo je navodno jedna od stavki u plaćenom ogladu Orbana u nekom hrvatskom časopisu. Meni nije jasno kako neko ko je do prije 20ak godina bio ebeni kokuz i fukara može danas biti ovoliko goFno. I kad bi izašli iz EU oni bi opet dolazili autobusima i prodavali alat na našim buvljacima.
Davno sam rekao odluka da Mađari, Bugari, Rumuni uđu u EU je vanpameti. Politička odluka koja dana košta jako puno samu EU. Ono, ebe mi se al me uhvati bijes kad viim ovu stoku kako se qurči a nad nama (regionom) se iživljavaju. Od nas se traži da prihvatimo principe i zakone EU, ja pitam kojeg dijela EU? Jel ovog itočnog bloka? Pa sav kriminal i zlo u Evropi se uzgaja i uvozi iz ovog dijela svijeta. Al mi smo nebitni i služimo samo ko ono oštrilo za olovke na kojem nad nama šilje svoje čundare
Svoj ti poso

I ja ne mogu vjerivati da zemlje koje su 500 godina financijski crpile kolonije sasa pametuju istocnoj europi
costacurta

#410 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by costacurta »

Black swan wrote: 01/07/2021 22:57

Svoj ti poso

I ja ne mogu vjerivati da zemlje koje su 500 godina financijski crpile kolonije sasa pametuju istocnoj europi
TakoE.
Kolonijalisti. I ovo sad u Kanadi pokazatelj je njihove "civiliziranosti" do početka 80.tih.
Pokrali su sve iz kolonija. Kad mi kaže kako je lijep Pariz, Lisabon, Amsterdam, London..... pa pokralo sve po Africi, Kini, Aziji i dovelo robove da im služe i opet danas dužni i u kreditima trilione dolara. ALI, imali su i oni momenata, od Arapada, preko Habsburga do članice Sila Osovine u II ww. Dok su bili pod ruskom čizmom ćutali i cvilili ko miševi onda 90tih pod uticajem zapada bivaju izvađeni iz gofana, oprani safunom i naparfemisani, malo stali na noge i sad bi opet ovaj Orban da se vrati nacistički. korjenima i idejama. Pa ebo ti pas mater znog toga su vas Rusi 40 godina karali, očigledno su bili u pravu. Drugačije s takvima ne ide.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#411 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Truba »

Cinjenica je da posljesnjih 500 godina imamo drugacija iskustva i povijest
I ne moze se u jednoj generaciji ocekivati da istok stigne zapad niti se moze silovati ljude ako nece nesto

Fino ih izbacite pa ceno vidjeti kad se okrenu rusiji i kini
Je li vaznije pravo sirenja propagande maloljrtnicima ili rusija na vratima beca
Opet
Project Ashe

#412 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by Project Ashe »

costacurta wrote: 02/07/2021 07:25
Black swan wrote: 01/07/2021 22:57
Svoj ti poso

TakoE.
Kolonijalisti. I ovo sad u Kanadi pokazatelj je njihove "civiliziranosti" do početka 80.tih.
Pokrali su sve iz kolonija. Kad mi kaže kako je lijep Pariz, Lisabon, Amsterdam, London..... pa pokralo sve po Africi, Kini, Aziji i dovelo robove da im služe i opet danas dužni i u kreditima trilione dolara. ALI, imali su i oni momenata, od Arapada, preko Habsburga do članice Sila Osovine u II ww. Dok su bili pod ruskom čizmom ćutali i cvilili ko miševi onda 90tih pod uticajem zapada bivaju izvađeni iz gofana, oprani safunom i naparfemisani, malo stali na noge i sad bi opet ovaj Orban da se vrati nacistički. korjenima i idejama. Pa ebo ti pas mater znog toga su vas Rusi 40 godina karali, očigledno su bili u pravu. Drugačije s takvima ne ide.
Pa nisu ni arapi, perzijanci, hindusi i kinezi, a pogotovo japanci, bili djeca cvijeća. Arapi su poznati po tome da su dirigovali trgovinu robljem. Mislim helouu.
sinuhe

#413 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by sinuhe »

...
ako te pitaju

#414 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by ako te pitaju »

Najbolji predsjednik od 2000 u R. Hrvatskoj.
Sve što kaže je gola istina..... Bez obzira što sirovo izgleda.
Zoki legenda
Cassius Longinus

#415 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Mađari su gomna, kao i Poljaci. Skretanje u turbo katoličanstvo i derogiranje vladavine prava, gušenje medija, sudskog sistema i prodavanje jeftinog nacionalizma dok svojim pajtosima namještaš državne poslove. Ta matrica je i kod nas dizala svoju glavu ali u Mađara je x5. I Bugarska je isto teško razočaranje vizavi Makedonije. Uz to i neukusno iskaljivanje na gejevima i lezbijkama kao da su oni glavni problem. A sve to uz cuclanje europskih para.

U Hrvatskoj barem nije jednostranačje i vladavina kulta ličnosti. Plenkisaurus i ludi Zoka drže stvari pod kontrolom.
Cassius Longinus

#416 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

¤ jelena ¤ wrote: 01/07/2021 02:36
Cassius Longinus wrote: 30/06/2021 07:43

Ja ti govorim da pravno i politološki ne možeš uspoređivati Vučića i Milanovića.

Vučić je predsjednik SNS-a koji nema opoziciju, dakle mašinerija sa 500 000 članova, SNS sastavlja vladu(zajedno sa junior partnerima) i Vučić ima gotovo svu političku a onda i ekonomsku moć Srbije koncentriranu oko sebe. To su analize EK i drugih institucija.

👀

E, kamo lijepe sreće da Milanović "ima samo svoj ured i ništa više", kako kažeš.
Ima, nažalost, kao svi predsjednici države i pažnju javnosti...kako regionalne tako i svjetske, a to je sasvim dovoljno više da svakim svojim ispadom unezgodi pametne, politički odgovorne ljude koji su ga izabrali birajući protiv Kolinde, a ne za Milanovića na predsjedničkim izborima.
Pa ti si ga krenula uspoređivati a ne ja. Ja ti upravo govorim da osim naziva "predsjednik" to dvoje nema ama baš ništa zajedničko, barem ne u pogledu moći ili nečeg konkretnog.
A oprostit ćeš, kao pravnik sa nekoliko napisanih radova iz ustavnog prava ipak nekog qurca znam o tome. Ne puno, ali usuđujem se reći malo više od prosjeka. Politolog bi to naravno bolje a neki analitičar još bolje.

Ja sam Milanovića birao i točno je isporučio ono što sam htio. 10/10. Zasad. Da pretjeruje nekad to je istina, ali njegov jedini posao je da govori i ukazuje i da ide okolo što istina pomalo nerado čini.

Ako je tebi milo između Vučića i Milanovića staviti znak jednakosti samo izvoli, jedino bi me zanimalo koji bi bio tvoj optimalni kandidat za predsjednika RH ili tko ti je mio u BiH.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#417 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by PreWiBa »

Cassius Longinus wrote: 02/07/2021 12:22

👀

Pa ti si ga krenula uspoređivati a ne ja. Ja ti upravo govorim da osim naziva "predsjednik" to dvoje nema ama baš ništa zajedničko, barem ne u pogledu moći ili nečeg konkretnog.
A oprostit ćeš, kao pravnik sa nekoliko napisanih radova iz ustavnog prava ipak nekog qurca znam o tome. Ne puno, ali usuđujem se reći malo više od prosjeka. Politolog bi to naravno bolje a neki analitičar još bolje.

Ja sam Milanovića birao i točno je isporučio ono što sam htio. 10/10. Zasad. Da pretjeruje nekad to je istina, ali njegov jedini posao je da govori i ukazuje i da ide okolo što istina pomalo nerado čini.

Ako je tebi milo između Vučića i Milanovića staviti znak jednakosti samo izvoli, jedino bi me zanimalo koji bi bio tvoj optimalni kandidat za predsjednika RH ili tko ti je mio u BiH.
Čuj kakav se traži. Pa možda neka osoba koja za početak ne vrijeđa svako malo narod druge države. A to što si sa njim toliko zadovoljan samo pokazuje da djeliš njegove xenofobne i nacionalističke ispade i vrijeđanja.
Sem toga, kako si sam rekao, predsjednik HR treba da bude reprezentativna funkcija, da predstavlja Hrvatsku u inostranstvu i kao - makar formalno - najveća državna funkcija treba da bude uzor drugima. Ovdje bi mene po svojim seljačkim ispadima bilo stid ko mi je predsjednik. Izražava se kao neko sa pijace, omaložava druge ljude i baca oko sebe pogrdnim imenima. Tačno bi za Bakira prije glasao nego za tog lika, ma koliko bi se mogao slagati sa svojim stavovima. Sve u svemu bi ga se moglo nazvati malo lošijom kopijom Dodika.
Cassius Longinus

#418 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

sehohari wrote: 03/07/2021 00:18

Čuj kakav se traži. Pa možda neka osoba koja za početak ne vrijeđa svako malo narod druge države. A to što si sa njim toliko zadovoljan samo pokazuje da djeliš njegove xenofobne i nacionalističke ispade i vrijeđanja.
Sem toga, kako si sam rekao, predsjednik HR treba da bude reprezentativna funkcija, da predstavlja Hrvatsku u inostranstvu i kao - makar formalno - najveća državna funkcija treba da bude uzor drugima. Ovdje bi mene po svojim seljačkim ispadima bilo stid ko mi je predsjednik. Izražava se kao neko sa pijace, omaložava druge ljude i baca oko sebe pogrdnim imenima. Tačno bi za Bakira prije glasao nego za tog lika, ma koliko bi se mogao slagati sa svojim stavovima. Sve u svemu bi ga se moglo nazvati malo lošijom kopijom Dodika.
Kako hoćeš, to je stvar osobnog dojma. Što se tiče ksenofobije evo ti dvije-tri izjave;

-Milanović prije koji dan, napadne Mađarsku na pasja kola za ksenofobiju prema muslimanima i kaže da većinski muslimanskim zemljama je svakako mjesto u EU a da se Mađarska ne bi mogla parkirati u Bruxelles na kolodvor a kamoli ući u EU. Dakle katolik napadne turbo katolika u zaštitu muslimana. Napadne Bugarsku na pasja kola oko Makedonije.

-U Brezovici prije dva tjedna kaže "naši srpski braća i sestre" što je gotovo nečuvena formulacija u Hrvatskoj od 1991. NOB-ovci mu skandiraju "Zoki Zoki".

-Napadne Janšine "kombinacije" oko Balkana i BiH sa "prste dalje od BiH". Prije jedno dva mjeseca.

Njega je teško ukalupiti jer nema, kao Kolinda, koja je na van skroz fina bila, neku ustaljenu politički-oportunističku dimenziju dodvoravanja biračima. Mi kojima je to izazivalo proljev ovo dođe ko melem na ranu.
nosara

#419 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by nosara »

Zoki je svoj, moze mu se, ne mora se nikom dodvoravati za donacije. Tesko je to shvatiti nekima. :D
¤ jelena ¤

#420 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by ¤ jelena ¤ »

👀

Čovječe, uporno tvrdiš da se dva predsjednika ne mogu porediti, a sve vrijeme ih uporno porediš. Zatim konkretizuješ tu tvrdnju navodeći pravno-politološke parametre i kažeš kako se baš po tome oni nikako ne mogu porediti, a onda ih u nastavku opet porediš, upravo po tim navedenim parametrima i nastavljaš sebe samog demantovati.
A ja ti samo predočavam da se predsjednici mogu porediti jer znam da postoji poređenje po sličnosti i poređenje po suprotnosti te da se i po sličnosti i po suprotnosti dva predsjednika u jednom regionu bez ikakvih problema mogu porediti. I uvijek će se porediti, pobogu, jer se to poređenje prirodno i sociološki nameće svakom ko živi na ovim našim prostorima. Susjedne države, isti mentalitet bahati, umišljeni, ego ko kvasac napuhani, primitivan, isto vrijeme obavljanja predsjedničke funkcije... dakle, tvoj predsjednik Milanović svojim ponašanjem, verbalnim izrazima i nepromišljenim izjavama sam stavlja znak jednakosti između ostalih predsjednika i predsjedavajućih predsjedništava u regionu i sebe. Vučića i Dodika pogotovo. Dotle je dogurao... sve dalje od civilizovanog Josipovića, a sve bliži Josipovićevim krajnostima po civilizovanosti - Kolindi Grabar Kitarović i već pomenutim komšijskim predsjednicima.

To bi, po mom mišljenju, trebalo biti neprihvatljivo, kao što mislim da je bilo neprihvatljivo sa Josipovića se skljokati na KGK , odnosno, sa Tadića na ovo danas i najiskrenije se nadam da će se to u budućnosti promijeniti, krenuti uzlaznom putanjom u korist mladih, inteligentnih i politički odgovornih pojedinaca koji znaju šta pričaju, ne vrijeđaju inteligenciju onih kojima se obraćaju i, za promjenu, poznaju materiju koje se verbalno dotiču u svojim javnim nastupima sa pozicije predsjednika.

Toliko o tim nemogućim usporedbama. :D

E, sad, sam kažeš da je posao tvog predsjednika da obilazi okolo, govori.... OK, pa upravo zbog toga što mu je to posao, svaka njegova riječ se stavlja pod lupu i na osnovu onoga što kaže određuje kvalitet njegovog rada u vršenju funkcije koja mu je data. Eto, nadam se da je barem ovo jasno. Trebalo bi biti jer je u skladu sa tvojom tvrdnjom o opisu posla tvog predsjednika. Ja samo dodajem da isto važi i za ostale predsjednike u regionu pa i šire.

Kad već ističeš da si pravnik i da o ustavu nešto znaš, u šta zaista nemam razloga ni potrebe da sumnjam, evo, ja ću kao laik i neko ko nikad u životu nije ni zavirio u Ustav RH pitati tebe kao stručnjaka, konkretno:

šta kaže Ustav RH o pravima manjinskih narods u RH? Jesu li Bošnjaci manjinski narod u RH i imaju li uopšte Bošnjaci pravo na obrazovanje na svom maternjem jeziku u Republici Hrvatskoj?

Jasno ti je, pretpostavljam, da te ovo nikad ne bih pitala, bez obzira na to što nikad nisam zavirila u ustav tvoje zemlje, da tvoj predsjednik, čijim si radom ti kao građanin Hrvatske zadovoljan, nije lupio još jednu u nizu notornih gluposti koje povlače nekakve konsekvence.

Bez obzira na sve, nadam se konkretnom odgovoru na postavljeno pitanje.
Cassius Longinus

#421 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

¤ jelena ¤ wrote: 03/07/2021 11:56

Čovječe, uporno tvrdiš da se dva predsjednika ne mogu porediti, a sve vrijeme ih uporno porediš. Zatim konkretizuješ tu tvrdnju navodeći pravno-politološke parametre i kažeš kako se baš po tome oni nikako ne mogu porediti, a onda ih u nastavku opet porediš, upravo po tim navedenim parametrima i nastavljaš sebe samog demantovati.
A ja ti samo predočavam da se predsjednici mogu porediti jer znam da postoji poređenje po sličnosti i poređenje po suprotnosti te da se i po sličnosti i po suprotnosti dva predsjednika u jednom regionu bez ikakvih problema mogu porediti. I uvijek će se porediti, pobogu, jer se to poređenje prirodno i sociološki nameće svakom ko živi na ovim našim prostorima. Susjedne države, isti mentalitet bahati, umišljeni, ego ko kvasac napuhani, primitivan, isto vrijeme obavljanja predsjedničke funkcije... dakle, tvoj predsjednik Milanović svojim ponašanjem, verbalnim izrazima i nepromišljenim izjavama sam stavlja znak jednakosti između ostalih predsjednika i predsjedavajućih predsjedništava u regionu i sebe. Vučića i Dodika pogotovo. Dotle je dogurao... sve dalje od civilizovanog Josipovića, a sve bliži Josipovićevim krajnostima po civilizovanosti - Kolindi Grabar Kitarović i već pomenutim komšijskim predsjednicima.

To bi, po mom mišljenju, trebalo biti neprihvatljivo, kao što mislim da je bilo neprihvatljivo nakon Josipovića se skljokati na KGK i najiskrenije se nadam da će se to u budućnosti promijeniti, krenuti uzlaznom putanjom u korist mladih, inteligentnih i politički odgovornih pojedinaca koji znaju šta pričaju, ne vrijeđaju inteligenciju onih kojima se obraćaju i, za promjenu, poznaju materiju koje se verbalno dotiču u svojim javnim nastupima sa pozicije predsjednika.

Toliko o tim nemogućim usporedbama. :D

E, sad, sam kažeš da je posao tvog predsjednika da obilazi okolo, govori.... OK, pa upravo zbog toga što mu je to posao, svaka njegova riječ se stavlja pod lupu i na osnovu onoga što kaže određuje kvalitet njegovog rada u vršenju funkcije koja mu je data. Eto, nadam se da je barem ovo jasno. Trebalo bi biti jer je u skladu sa tvojom tvrdnjom o opisu posla tvog predsjednika. Ja samo dodajem da isto važi i za ostale predsjednike u regionu pa i šire.

Kad već ističeš da si pravnik i da o ustavu nešto znaš, u šta zaista nemam razloga ni potrebe da sumnjam, evo, ja ću kao laik i neko ko nikad u životu nije ni zavirio u Ustav RH pitati tebe kao stručnjaka, konkretno:

šta kaže Ustav RH o pravima manjinskih narods u RH? Jesu li Bošnjaci manjinski narod u RH i imaju li uopšte Bošnjaci pravo na obrazovanje na svom maternjem jeziku u Republici Hrvatskoj?

Jasno ti je, pretpostavljam, da te ovo nikad ne bih pitala, bez obzira na to što nikad nisam zavirila u ustav tvoje zemlje, da tvoj predsjednik, čijim si radom ti kao građanin Hrvatske zadovoljan, nije lupio još jednu u nizu notornih gluposti koje povlače nekakve konsekvence.

Bez obzira na sve, nadam se konkretnom odgovoru na postavljeno pitanje.
Jelena, pogledaj ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina članci 7-11. zaključno sa novelom NN 70/21. Pišem sa mobitela pa neću copy pasteati. Ako ti se da pogledaj i dalje, ali ovo je sukus onoga što si pitala. Pogledaj i Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina/Bošnjaci da dobiješ popis udruga i dodijeljenih sredstava ako te to zanima.

Ne razumijem kakve veze Milanović ima sa ovim što si pitala. Ako se referiraš na njegovu paralelu sa Bugarima i Makedoncima bojim se da opet ne vidim u čemu je točno stvar, jer se bosanski jezik (kako Bošnjaci zovu svoj standard) ne negira u Hrvatskoj. Niti samobitnost Bošnjaka kao naroda. Poanta je da se to NE radi, tj da se ne smije raditi. A kamoli ne ucjenjivati glede ulaska u EU kao Bugari Makedonce.

Ja ti po 3. put govorim da mi se neda pričati o egu, načinu izražavanja i slično, to su subjektivne stvari. Govorim samo i isključivo da se uloga i položaj Vučića i Milanovića ne daju usporediti.
PreWiBa

#422 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by PreWiBa »

nosara wrote: 03/07/2021 08:17 Zoki je svoj, moze mu se, ne mora se nikom dodvoravati za donacije. Tesko je to shvatiti nekima. :D
Zato se Plenki mora dodvarati da dobijete štagoda iz EU fondova...
nosara

#423 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by nosara »

sehohari wrote: 03/07/2021 14:20
nosara wrote: 03/07/2021 08:17 Zoki je svoj, moze mu se, ne mora se nikom dodvoravati za donacije. Tesko je to shvatiti nekima. :D
Nema se sta dodvoravat, Hrvatska je dio EU, to su i njene pare, takav je ustroj. Svi ucestvuju tako sto prilazu projekte, a na osnovu njih dobiju cifru.
PreWiBa

#424 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by PreWiBa »

nosara wrote: 03/07/2021 15:42
sehohari wrote: 03/07/2021 14:20

Nema se sta dodvoravat, Hrvatska je dio EU, to su i njene pare, takav je ustroj. Svi ucestvuju tako sto prilazu projekte, a na osnovu njih dobiju cifru.
Kako god, dodvara se. Jeste da je takav sistem, ali svakoj zemlji se određuje koliko para će dobiti od bogatih.
nosara

#425 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske

Post by nosara »

Ako ne prilozis projekte, nema nista, bila Hrvatska, Njemacka, Francuska... Svi ucestvuju i povlace lovu na osnovu projekata. Naravno, fondove ne pune svi jednako, ali to je normalno. Zato se zove zajednica.

I mi cemo tako, samo nikad. :lol:
Post Reply