Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
-
Sociolog
#626 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Gdje je ovaj Gendercentar institucija na drzavnom.nivou koja brani prava zena ravnopravmost spolova da mu sluze krivicnu prijavu?
On ce braniti djeci u 12 godini da sjede zajedno u razredima, da budu odvojena muska i zenska djeca,
On bi branio posjete muzejima i galerijama " tamo gdje ima slike likova kipova vajarskih djela ne treba ici", on bi branio Likovnu akademiju " nama su je donijeli Austrougarski" , to je striktino zabranjeno.
Smece jedno placenicko veceras se opet pojavio u majici u video uradtku koja nije ispod 100 maraka najmanje cije kompanije je prave u Vietnamu,Bamgladesu gdje djeca rade za par dolara.
Evo Pezicu kad te sto licno znamnajmanje 4 ljudi ppstavilo pitanje na Fb::" Zasto nosis tako skupe i markirane stvari majice i kosulje, ako si svjestan i znas dobro da pisu ;" made in Bangladesh, Vietnam, Cambodia,India..gdje ljudi rade u vrlo losim ljudima za par dollara a narocito djeca isppd 14 godina pa skoro robovski sistem??
Sto ai mlakonja pa ne zelis odgovoriti?
Kad toliko mrzis Zapad, sto onda primas pare od dzamija iz Austrije i Njemacke?? Gdje je tu Sipa??
Sto fizicki ne pomognes u nekim gradjevim radovima svojoj " braci"?
Ako si podigao 5kg u zivotu, trajno cu izbrisati svoj profil?
Sto trazis od raje da se prikuplja novac za neke selefijske dzamije od Makedoniji Baru, Sloveniji neka vehabijska udruzenja Bejjan, i slicno, a bolesne djece i sirotinje oko Tebe???
Ko ti je finansirao putovanja po Tanzaniji i gdje ne jos da dole promovises vehabizam ako si posten covjek odgovori?
Samo zza karte i putovanja treba minimum 4000 dolara.
On ce braniti djeci u 12 godini da sjede zajedno u razredima, da budu odvojena muska i zenska djeca,
On bi branio posjete muzejima i galerijama " tamo gdje ima slike likova kipova vajarskih djela ne treba ici", on bi branio Likovnu akademiju " nama su je donijeli Austrougarski" , to je striktino zabranjeno.
Smece jedno placenicko veceras se opet pojavio u majici u video uradtku koja nije ispod 100 maraka najmanje cije kompanije je prave u Vietnamu,Bamgladesu gdje djeca rade za par dolara.
Evo Pezicu kad te sto licno znamnajmanje 4 ljudi ppstavilo pitanje na Fb::" Zasto nosis tako skupe i markirane stvari majice i kosulje, ako si svjestan i znas dobro da pisu ;" made in Bangladesh, Vietnam, Cambodia,India..gdje ljudi rade u vrlo losim ljudima za par dollara a narocito djeca isppd 14 godina pa skoro robovski sistem??
Kad toliko mrzis Zapad, sto onda primas pare od dzamija iz Austrije i Njemacke?? Gdje je tu Sipa??
Sto trazis od raje da se prikuplja novac za neke selefijske dzamije od Makedoniji Baru, Sloveniji neka vehabijska udruzenja Bejjan, i slicno, a bolesne djece i sirotinje oko Tebe???
Ko ti je finansirao putovanja po Tanzaniji i gdje ne jos da dole promovises vehabizam ako si posten covjek odgovori?
-
musliman_normala
#627 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Sociolog wrote: ↑01/07/2021 01:31 Gdje je ovaj Gendercentar institucija na drzavnom.nivou koja brani prava zena ravnopravmost spolova da mu sluze krivicnu prijavu?
-
Sociolog
#628 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Ti si jedan ovdje trolcina,ubaceni troll da namjerbo spinujey i dezavuises ovu vrlo ozbiljnu temu za nase drustvo, da prebacujes na zafrkanciju i podjebanciju.musliman_normala wrote: ↑01/07/2021 02:28Sociolog wrote: ↑01/07/2021 01:31 Gdje je ovaj Gendercentar institucija na drzavnom.nivou koja brani prava zena ravnopravmost spolova da mu sluze krivicnu prijavu?
Troll admini trebaju da reaguju
-
sarajlija120
#629 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Dajte ovom momku zlatnu kašiku.
Šta je bolan, Sociolože?
Ako je neko musliman, automatski mora biti bijedan, siromašan i nazadan?
Zaboravljaš da je čovjek magistar nauka i da radi posao u struci. Zašto bi on ostavio posao u struci i išao da radi fizičke poslove? Reci to nekom doktoru hirurgije, molim te, da te preko veze zatvori u Jagomir. Kako besmisleno govoriš.
Po tebi i tebi sličnima čovjek ako vazi o vjeri, moralnim principima, automatski mora biti u vunenoj bundi, vunenim čarapama i da nema ni za mlijeka. Wtf? I dalje govorite neke argumente na ličnoj osnovi, a ustvari sami sebe ukopavate i postajete primitivni i nazadni. Postajete takvim ispadima upravo ono što čovjeku trpate da je.
Brini se o sebi, jadan ne bio, živi svoj život.
-
sarajlija120
#630 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Zamisli vodiš javni dijalog pred 10 hiljada ljudi u nekoj dvorani i uzmeš ovo kao argument protiv nekoga ili nečega.
Sinko, puk'o si, al definitivno.
EDIT: Nemoj ti više odgovarati na ovoj temi, pozlit će ti "zaprave".
-
90minut
#631 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
vidim dali su ti sendvicsarajlija120 wrote: ↑01/07/2021 05:21Zamisli vodiš javni dijalog pred 10 hiljada ljudi u nekoj dvorani i uzmeš ovo kao argument protiv nekoga ili nečega.
-
sarajlija120
#632 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
NAPUSTI MOJ KOMENTAR90minut wrote: ↑01/07/2021 05:26vidim dali su ti sendvicsarajlija120 wrote: ↑01/07/2021 05:21
Zamisli vodiš javni dijalog pred 10 hiljada ljudi u nekoj dvorani i uzmeš ovo kao argument protiv nekoga ili nečega.
-
90minut
#633 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
jel bilo bar majoneze ili kecapa unutra il je samo onako sir i salama i suh hljeb
-
sarajlija120
#634 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
-
90minut
#635 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Šalim se brate i ja sam isto musliman mi smo bracasarajlija120 wrote: ↑01/07/2021 05:34Haj zapjevaj sa mnom: Nemoj da plačeš na mom pragu da mi vrata ne povuku vlagu!![]()
-
sarajlija120
-
sarajlija120
#637 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Čuj, a kojeg si mezheba? Ako si hanefijskog da te odmah križam.90minut wrote: ↑01/07/2021 05:34Šalim se brate i ja sam isto musliman mi smo bracasarajlija120 wrote: ↑01/07/2021 05:34
Haj zapjevaj sa mnom: Nemoj da plačeš na mom pragu da mi vrata ne povuku vlagu!![]()
EDIT: Sarkazam, naravno. Khm.
-
baglama
#638 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Znam ja da ovo ni(t)ko nece procitati ,ali neka ostane kao Hatma Dova ili IN Memoriam
https://arhiv.stav.ba/povodom-140-godin ... o-zivotom/
Jebote pa mi Kroasani smo zadnji se zvali ustase ali osta zvono na nama
Ibrahim Kajan
UMORSTVO MUFTIJE KARABEGA
(Fragment. Posveta rahmetli dr. Fatimi Karabeg-Mašović)
Vođi ustaša lice je postalo modro poput čivita. Plameni bijes mu je siktao iz očiju. Usmjerio je svoj prsti prema muftiji Mustafi Karabegu, poput džehennemskog tužitelja. Muftija ga je promatrao bez kapi krvi u licu.

https://arhiv.stav.ba/povodom-140-godin ... o-zivotom/
Jebote pa mi Kroasani smo zadnji se zvali ustase ali osta zvono na nama
Ibrahim Kajan
UMORSTVO MUFTIJE KARABEGA
(Fragment. Posveta rahmetli dr. Fatimi Karabeg-Mašović)
Vođi ustaša lice je postalo modro poput čivita. Plameni bijes mu je siktao iz očiju. Usmjerio je svoj prsti prema muftiji Mustafi Karabegu, poput džehennemskog tužitelja. Muftija ga je promatrao bez kapi krvi u licu.
- Snake Eyes
#639 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Nosenje majice od 100KM nista ne govori o covjeku koji je nosi?sarajlija120 wrote: ↑01/07/2021 05:21Zamisli vodiš javni dijalog pred 10 hiljada ljudi u nekoj dvorani i uzmeš ovo kao argument protiv nekoga ili nečega.
-
El_comadante
#640 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
dobro mora biti lijepo obučen da bi držao predavanja, ali svaki put druga majica ili košulja koja vrijedi peko 100 KM u ovoj državi je problem. kao što je rekao Gološ u onom pismu svaku večer haman drugi grad restoran odkud pare a ljudi ovamo jedva preživljavaju.sarajlija120 wrote: ↑01/07/2021 05:21Zamisli vodiš javni dijalog pred 10 hiljada ljudi u nekoj dvorani i uzmeš ovo kao argument protiv nekoga ili nečega.
-
El_comadante
#641 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
bez obzira na zanimanje zašto bi bio probelm otiči na mobu kad neko pravi kuča da se pomogne? i zašto mora biti bijedan siromašan i nazadan da bi pomagao u gradjenju kuče?sarajlija120 wrote: ↑01/07/2021 05:10Dajte ovom momku zlatnu kašiku.
Šta je bolan, Sociolože?
Ako je neko musliman, automatski mora biti bijedan, siromašan i nazadan?
Zaboravljaš da je čovjek magistar nauka i da radi posao u struci.
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#642 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Sad cu ja malo da uletim sa nekim komentarima. Cisto onako poredjenja radi,a ako nekoga B K za to,neka proseta dalje.Ili neka me virtuelno na forumu razapne. Furamo se,demokratija je.Bloo wrote: ↑30/06/2021 22:14isklofati i oprati cilim, kopati, saditi, brati, nosati dijete od 10 kila niz vilsonovo, otici na pijacu i dotegliti to sve...anyway...mozemo se spustati na taj primarni zivotinjski nivo.vjeshalica wrote: ↑30/06/2021 22:11
kod nas su muškarci i žene ravnospravni sve dok ne treba djetetu promijeniti usrane pelene,prati veš,opeglati kamaru prnja,skuhati ručak,nahraniti dijete itd itd![]()
Ja sam jaca gorila, ti si slabija gorila, ergo ja vise vrijedim. Ako slabija gorila ne slusa, jaca gorila upotrijebi silu jer to je sve sto ima.
Ja sam se u zivotu i nacistio snijega,i namjenjao pelena,i hrane doteglio,i setova guma na autima promjenio,i trave nakosio,i vesa oprao i poslagao,i 3 usisivaca poder`o od usisavanja i nanosao djeteta,i hrane napravio da bataljon ljudi ne bi mogao pojesti.I "zenskih i muskih" poslova naradio i dan danas radim. I opet smatram da nismo jednaki,musko i zensko.
Fizicki sam jaci od supruge,i meni ne predstavlja problem sve gore navedeno raditi,jer se ne umorim.Ona se mozda polomi.Ali smatram da mi je to duznost i obaveza.
Zasto?
Pa zato sto sebe smatram Muslimanom,uzor mi je Poslanik a.s.,i zato sto moje dijete nije biralo ko ce biti otac i majka i ne zelim zbog nekih svakodnevnih poslova da isto to dijete izlazem slusanju svadje izmedju nas dvoje,ko ce ves staviti u susilicu npr.
I zdravije je raditi nego daMu na kaucu gladiti.
Macho muskarci misle da smo mi papucari. I ja nemam problem s tim sto neko tako misli.
Koliko sam mogao upratiti,taj isti Pezic je drzao predavanje kako se supruzi mora i treba pomagati apsolutno oko svih kucanskih poslova.
E sad ja ne kontam,hocemo li ga razapinjati zbog neke izjave A koja vecini ne godi, dok neke njegove izjave B cemo hinjski presutjeti i praviti se da nije rekao nista?
Cisto da se zna,nisam njegov fan,ali u 99% stvari imam isto misljenje kao on.
- Idemedosumom
#643 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Je li ono Peza ili Kuduz izjavio, da zena ako se namirise i izadje vani, mora se vratiti kuci i okupati? 
- pezzar
#644 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Jebi ga, ljudi ne razliku jednakost i jednakopravnost. Jednaki ne možemo biti, ali jednaka prava možemo imati. Kao npr, što muškarci imaju pravo na korištenje "porodiljskog" ukoliko se žena mora vratiti na posao.
Pezić to ne može shvatiti, logika se ne uči na teološkim fakultetima.
Pezić to ne može shvatiti, logika se ne uči na teološkim fakultetima.
-
musliman_normala
#645 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Što si bolan zapjenio i gledaš liku koje su marke gaće i šta kupuje u prodavnici itd... meni je to bolesno
Najjače mi je što mu se lično obraćaš ovdje na forumu kao da je ovdje aktivan...
Ovo za majice i telefone ti je bezveze, jer evo vidi šta Apple radi i ostale sve kompanije, nema šanse da ne možeš izbjeći ovo iskorištavanje djece šta god ti kupovao, ili ono od 20 KM ili 100 KM.
Imaš dobrih pitanja btw, samo se malo fokusiraj
- SaraFina
#646 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Ovo nešto uz gusle čiča? Masalah. I onda zelite da vas neko ozbiljno shvati i argumentira vam?sarajlija120 wrote: ↑01/07/2021 05:38Ovo je tvoje SUBJEKTIVNO mišljenje. 200 hiljada pratilaca ne misli tako.
Kaži mala svoje muke, čiča ima zlatne ruke! Neće čiča tu da srlja, hoće samo da podrlja!![]()
- vjeshalica
#647 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Mozda je i LjakaIdemedosumom wrote: ↑01/07/2021 09:16 Je li ono Peza ili Kuduz izjavio, da zena ako se namirise i izadje vani, mora se vratiti kuci i okupati?![]()
-
Sociolog
#648 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
De ovi botovi,placenici stranaka sto su po defaultu na forumu, da napisu ko finansira misionarenja po Africi, Tanzanija, Mozambik?
Kako to da ako zabranjujes stambeni kredit, a ti hoop kucis kucerinu za kesh?
Imas 7 maksuma koje moras hraniti oblaciti skola...a veliki zidovi stavljas i kovanu ogradu koja nije ispod 7000/8000km??
Jel to ta skrusenost i skromnost?
Pa od kojih novaca???
Licemjerni Pezicu, kad ti raja postavi pitanje sto ne napises 1 recenicu o zlocinima saudijskih aviona nad ljudima u Jemenu, ne smijes zucnuti a kamoli odgovoriti 1 ali samo 1 rijec.
U roku 2 minute sve pobrises na to i slicna pitanja koja ti ne pashu.
Kako onda javno agitujes da se
" nevjernica ne cestitaju njihovi praznici niti da im se ide u obilazak".
Imas 7 maksuma koje moras hraniti oblaciti skola...a veliki zidovi stavljas i kovanu ogradu koja nije ispod 7000/8000km??
Pa od kojih novaca???
Licemjerni Pezicu, kad ti raja postavi pitanje sto ne napises 1 recenicu o zlocinima saudijskih aviona nad ljudima u Jemenu, ne smijes zucnuti a kamoli odgovoriti 1 ali samo 1 rijec.
- Idemedosumom
#649 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Stambeni je haram, a i brijati bradu, makar ostao bez posla zbog te brade (a jedini u porodici radis). Tvoja nafaka ce doci 
- salik79
#650 Re: Tzv. "paradžemati" - legla umobolnika
Sto se tice misionarenja, cak sisanjem i nasih ovaca se to vrlo lahko finansira, a da ne pricamo o cemu drugome:Sociolog wrote: ↑01/07/2021 15:00 De ovi botovi,placenici stranaka sto su po defaultu na forumu, da napisu ko finansira misionarenja po Africi, Tanzanija, Mozambik?
Pa od kojih novaca???
https://detektor.ba/2020/11/20/iz-bih-u ... zvjestaja/
Na bunarima su zavrnuli milione, a kostalo ih samo PR-a, koji bunar, tabla i rada u fotoshopu.