Ma ne znam kad je ovo slikano, ali ja sam nedavno tu trazio parking oko 11h,..jedva našao...vjeshalica wrote: ↑27/06/2021 21:29gdje vidis ovdje krkljanac u 12h podne radnim danom?konektovan wrote: ↑27/06/2021 19:25Tu je preko dana krkljanac zbog policijske stanice, oni koji rade tu parkiraju, zatim "stranke"....JavierBosnia wrote: ↑27/06/2021 19:20
Pola parkinga se parkira po ocrtanin linijama, a u centralnom dijelu se signalizacija ne postuje.
Primjetio sam i ja da su se na svin parkinzima prilagodili signalizaciji, sem ovdje.![]()
ja ga ne vidim nigdje osim kloceva i parkiranja
"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#29151 Re: "Majstori" parkiranja
- S4mpion
#29153 Re: "Majstori" parkiranja
Ne možeš držati lekcije ljudima koji ovdje parkiraju po određenom sistemu, koji je očigledno efikasan.tramvajtrojka wrote: ↑27/06/2021 19:35cuj red na ovom parkingu hahahahhaS4mpion wrote: ↑27/06/2021 19:31U tom slučaju nema smisla da te peče to što je neko parkirao auto ukoso na polupraznom parkingu, ali ipak te peče?vjeshalica wrote: ↑27/06/2021 19:21
Da, pravim haos na polupraznom parkingu jer se parkiram onako kako je ocrtano.Ne bulazni na vrucini.
Hajde prošetaj do parkinga u večernje sate, pa provjeri je li prazan.
Pa nismo s Marsa, ima nas koji živimo u ovom gradu.
Nema potrebe da nazor tjeraš neki svoj red na parkingu na kojem si samo gost, kući možeš, ali ne ovdje.ima zakonski red ocrtane linije i mjesta za parkiranje imaju znakovi i na svakom ostalom u novom gradu se ljudi pridržavaju toga samo ovdje ne, na ovom parkiraju kao da su pod rodnom sljivom u nekoj vukojebini ako tebe taj papanluk privlaci to je tvoja stvar a mojne ga stavljati kao drustvenu normu
![]()
I nemojte kačiti ove gluposti, kućne frustracije pokušajte istresti na drugom mjestu.
Ne pokušavajte ispasti pametniji od njih 50.
- S4mpion
#29154 Re: "Majstori" parkiranja
Laž,u srijedu je ovaj parking bio krcat.
Da nije možda nedjelja?
- skafiskafsnjak
#29155 Re: "Majstori" parkiranja
Red na parkingu po ZOBS-u 
- Laplace
#29156 Re: "Majstori" parkiranja
Pa da, ko šiša pravila, propise u oznake na cesti, naši ljudi imaju svoj uhodani sistem i svi se trebaju tome prilagođavati, logično.S4mpion wrote: ↑28/06/2021 01:37Ne možeš držati lekcije ljudima koji ovdje parkiraju po određenom sistemu, koji je očigledno efikasan.tramvajtrojka wrote: ↑27/06/2021 19:35cuj red na ovom parkingu hahahahhaS4mpion wrote: ↑27/06/2021 19:31
U tom slučaju nema smisla da te peče to što je neko parkirao auto ukoso na polupraznom parkingu, ali ipak te peče?
Hajde prošetaj do parkinga u večernje sate, pa provjeri je li prazan.
Pa nismo s Marsa, ima nas koji živimo u ovom gradu.
Nema potrebe da nazor tjeraš neki svoj red na parkingu na kojem si samo gost, kući možeš, ali ne ovdje.ima zakonski red ocrtane linije i mjesta za parkiranje imaju znakovi i na svakom ostalom u novom gradu se ljudi pridržavaju toga samo ovdje ne, na ovom parkiraju kao da su pod rodnom sljivom u nekoj vukojebini ako tebe taj papanluk privlaci to je tvoja stvar a mojne ga stavljati kao drustvenu normu
![]()
I nemojte kačiti ove gluposti, kućne frustracije pokušajte istresti na drugom mjestu.
Ne pokušavajte ispasti pametniji od njih 50.
- S4mpion
#29157 Re: "Majstori" parkiranja
Sve ste u pravu, u Sarajevu postoji sasvim dovoljno, pa čak i previše parking mjesta. 
- vjeshalica
#29158 Re: "Majstori" parkiranja
- S4mpion
#29159 Re: "Majstori" parkiranja
Izvini, ali ti nisi navela apsolutno nijedan validan razlog zbog kojeg je ovakvo parkiranje debilno.vjeshalica wrote: ↑28/06/2021 11:32ako je u nedelju radila opcina onda moguce
to laz ostavi za sebe bgt
Kapacitet parkinga povećan, parkiranje olakšano za sve.
- ZonFon
#29160 Re: "Majstori" parkiranja
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajli ... /210629034
Kakav idol. Od mjesta slikanja do parkinga ima plafon 50m (mislim da je i manje).
Kakav idol. Od mjesta slikanja do parkinga ima plafon 50m (mislim da je i manje).
- vjeshalica
#29161 Re: "Majstori" parkiranja
sve prema zaslugama
- Laplace
#29162 Re: "Majstori" parkiranja
Lako je udariti na Peugeota, a Falschwagena ne bi smjeli ovako zatrpati.ZonFon wrote: ↑29/06/2021 10:31 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajli ... /210629034
- beni-bu-man
#29163 Re: "Majstori" parkiranja
Svakako je za otpada
- jazzer
#29164 Re: "Majstori" parkiranja
Da bi dosao ovdje morao je proci pored parkinga koji je udaljen 50m.ZonFon wrote: ↑29/06/2021 10:31 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajli ... /210629034
- programerAnel
#29165 Re: "Majstori" parkiranja
Ja bi podijelio jedno jako loše iskustvo.
Nekada kao početnik sam otišao u SA iz Kalesije za polagaanje ispita za sudskog tumača u ministarstvo .
Poveo sam mlađeg brata i švrljao okolo jedva uspio pronaći ministarstvo , kada sam vidio da nemam zaista gdje auto parkirati a već kasnim stao sam u jedno dvorište gdje je bilo 3 parking mjesta. Svjestan da se radi o privatnom posjedu , ostavio auto da radi i brata kao vozača u njemu, ukoliko bilo ko naiđe ili zasmeta da on može pomjeriti.
Kada sam završio jedva sam brata uganjao. Izašo taj "domaćin" iz kuće i počeo mu psovati jel on normalan da tu parkira, nakon što mu je brat pokušao objasniti da smo prvi put u Sarajevu i da je ostao pored auta i spreman pomjeriti auto ako zasmeta jer se radi samo o tome da predam dokumentaciju na protokol, ovaj ga pošteno naružio i otjero sa tog mjesta.
E sad ja iskreno želim da vjerujem da je tom čovjeku bio samo loš dan ili trenutak bijesa , vjerovatno je nekoliko puta zbog nesavjesnih vozača imao veće probleme sa tim pa nije želio ustupiti parking mjesto na 5-10 minuta, Ili sam ja samo seljak iz Kalesije pa ne kontam taj normalan stav koji imaju Sarajlije ukoliko uđeš na privatni posjed i tu nemaju pardona.
Nekada kao početnik sam otišao u SA iz Kalesije za polagaanje ispita za sudskog tumača u ministarstvo .
Poveo sam mlađeg brata i švrljao okolo jedva uspio pronaći ministarstvo , kada sam vidio da nemam zaista gdje auto parkirati a već kasnim stao sam u jedno dvorište gdje je bilo 3 parking mjesta. Svjestan da se radi o privatnom posjedu , ostavio auto da radi i brata kao vozača u njemu, ukoliko bilo ko naiđe ili zasmeta da on može pomjeriti.
Kada sam završio jedva sam brata uganjao. Izašo taj "domaćin" iz kuće i počeo mu psovati jel on normalan da tu parkira, nakon što mu je brat pokušao objasniti da smo prvi put u Sarajevu i da je ostao pored auta i spreman pomjeriti auto ako zasmeta jer se radi samo o tome da predam dokumentaciju na protokol, ovaj ga pošteno naružio i otjero sa tog mjesta.
E sad ja iskreno želim da vjerujem da je tom čovjeku bio samo loš dan ili trenutak bijesa , vjerovatno je nekoliko puta zbog nesavjesnih vozača imao veće probleme sa tim pa nije želio ustupiti parking mjesto na 5-10 minuta, Ili sam ja samo seljak iz Kalesije pa ne kontam taj normalan stav koji imaju Sarajlije ukoliko uđeš na privatni posjed i tu nemaju pardona.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#29166 Re: "Majstori" parkiranja
samo sec, to je federalno ministarstvo pravde koje je u valtera perića, gdje tu ima privatan posjed? 
- Mate_Miso_Kovac
#29167 Re: "Majstori" parkiranja
Teksašani su najbolje rijesili to oko privatnog posjeda. Na svom posjedu imaš pravo pucat na kog hoces. Ušao da prošetaš po mojoj avliji - zvek! Parkirao se u avliji - zvek! Ušao ubrat trešnju - zvek! itakodalje 
- Project Ashe
#29168 Re: "Majstori" parkiranja
Inače vi seljaci imate taj problem sa parkiranjem u tuđe avlije ili još gore ispred avlija, znači tebi je normala što si tu parkirao i kao ono vadiš se na to da si brata ostavio u autu. nije ti naumpalo jelda da pozvoniš čovjeku na vrata i zamoliš ga da tu prakiraš, ti si samo auto parkirao i umislio sebi da je to OK. Da problem je taj što vi seljaci ne znate se ponašat kad dođete u grad, niste svi takvi al brate većina jeste, bahatost iz vas izvire na svakom koraku, zaboravite da to nije vaše selo. Preko puta moje kuće se nalazi ginekološka radnja, ulica je malo uska i ima veomma malo prostora za manevrisanje, kad dame sa sela nahrpe u ordinaciju (s obzirom da je ginekolog žena, povazdan zna bit gužva), parkiraju automobile čak i u ulaze drugih komšija, da ne pričam da je centar grada 100m od ordinacije gdje bi mogle naći parking i malo prošetati do ordinacije ali neeeeee ono će rađe u nečiju avliju i to bez pitanja nego da malo prohoda. Tako da momak žao mi je al do tebe je, pristojnost nalaže da ako želiš parkirati u nečiji privatni posjed prvo pitaš vlasnika možeš li to uraditi i čak ponudiš da platiš, ako on odbije ideš dalje.programerAnel wrote: ↑29/06/2021 10:59 Ja bi podijelio jedno jako loše iskustvo.
- Project Ashe
-
el_bake007
#29170 Re: "Majstori" parkiranja
ZonFon wrote: ↑29/06/2021 10:31 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajli ... /210629034
Niti je on smio parkirati tu, pogotovo ispred kontejnera niti su "sarajlije" smjele bacati smece po njegovom autu grebuci lak, stakla itd... Obje strane ispale zesci seljaci
-
avijon
#29171 Re: "Majstori" parkiranja
Vijest za klikove.el_bake007 wrote: ↑29/06/2021 11:30ZonFon wrote: ↑29/06/2021 10:31 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajli ... /210629034
Niti je on smio parkirati tu, pogotovo ispred kontejnera niti su "sarajlije" smjele bacati smece po njegovom autu grebuci lak, stakla itd... Obje strane ispale zesci seljaci
Samo kartoni po autu kakvo crno smece
- Laplace
#29172 Re: "Majstori" parkiranja
Neki dan smo imali situaciju ka dje kolega parkirao blizu nečijeg ulaza i pita čovjeka smeta li auto tu i da li može da izađe. Čovjek je odgovorio da mogu komotno parkirati u njegovoj avliji, nema problema (išli smo na neku dženazu).Project Ashe wrote: ↑29/06/2021 11:18Inače vi seljaci imate taj problem sa parkiranjem u tuđe avlije ili još gore ispred avlija, znači tebi je normala što si tu parkirao i kao ono vadiš se na to da si brata ostavio u autu. nije ti naumpalo jelda da pozvoniš čovjeku na vrata i zamoliš ga da tu prakiraš, ti si samo auto parkirao i umislio sebi da je to OK. Da problem je taj što vi seljaci ne znate se ponašat kad dođete u grad, niste svi takvi al brate većina jeste, bahatost iz vas izvire na svakom koraku, zaboravite da to nije vaše selo. Preko puta moje kuće se nalazi ginekološka radnja, ulica je malo uska i ima veomma malo prostora za manevrisanje, kad dame sa sela nahrpe u ordinaciju (s obzirom da je ginekolog žena, povazdan zna bit gužva), parkiraju automobile čak i u ulaze drugih komšija, da ne pričam da je centar grada 100m od ordinacije gdje bi mogle naći parking i malo prošetati do ordinacije ali neeeeee ono će rađe u nečiju avliju i to bez pitanja nego da malo prohoda. Tako da momak žao mi je al do tebe je, pristojnost nalaže da ako želiš parkirati u nečiji privatni posjed prvo pitaš vlasnika možeš li to uraditi i čak ponudiš da platiš, ako on odbije ideš dalje.programerAnel wrote: ↑29/06/2021 10:59 Ja bi podijelio jedno jako loše iskustvo.
Inače me oduševljava kad mi parkiraju ispred kapije i odu na neki turnir a mene ko šiša, ako mi nešto hitno iskoči zvaću taxi.
-
530i
#29173 Re: "Majstori" parkiranja
Nikad ne ulazi u nečiji privatni posjed bez dozvole. Ako si išao u Valtera Perića ulicu tu, u najgorem slučaju imaš parking Skenderija i SCC, tako da ni govora nema o problemima sa parkingom. Potražiš malo na google mapama.
- shape of despair
#29174 Re: "Majstori" parkiranja
Jos ostavio burazera u autu da preparkira ako treba a ovaj ga napao. Nemogu ni ovih "sarajlijica" i inače napuhane seljadije, niko kao ja.
Pa ako ti je neko fino objasnio da je stao samo na sec. onda ispoštuj to. Ili ako ti se tako stalno u avliju parkiraju "samo da nešto odrade" ima kapija pa zamandali jarane, ko svoje ha ja. Jel mu odnio taj komad zemlje gdje je stavio auto?
Jebali vas vaši živci
Inače na temu, u mojoj ulici auta se parkiraju sa obje strane na trotuaru ali ima jedna "gospođa" koja očito ne zna fino pribiti auto i ostavi ga tako ko sva sretna na pola vozne trake. Samo čekam dan kad će je neko zakačiti
Pa ako ti je neko fino objasnio da je stao samo na sec. onda ispoštuj to. Ili ako ti se tako stalno u avliju parkiraju "samo da nešto odrade" ima kapija pa zamandali jarane, ko svoje ha ja. Jel mu odnio taj komad zemlje gdje je stavio auto?
Jebali vas vaši živci
Inače na temu, u mojoj ulici auta se parkiraju sa obje strane na trotuaru ali ima jedna "gospođa" koja očito ne zna fino pribiti auto i ostavi ga tako ko sva sretna na pola vozne trake. Samo čekam dan kad će je neko zakačiti
Last edited by shape of despair on 29/06/2021 11:49, edited 1 time in total.
- S4mpion
#29175 Re: "Majstori" parkiranja
U Sarajevu ti ni parkiranje na praznom parkingu ne bi bilo oprošteno, samo uprati temu.programerAnel wrote: ↑29/06/2021 10:59 Ja bi podijelio jedno jako loše iskustvo.