"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#29151 Re: "Majstori" parkiranja

Post by konektovan »

vjeshalica wrote: 27/06/2021 21:29
konektovan wrote: 27/06/2021 19:25
JavierBosnia wrote: 27/06/2021 19:20

Pola parkinga se parkira po ocrtanin linijama, a u centralnom dijelu se signalizacija ne postuje.

Primjetio sam i ja da su se na svin parkinzima prilagodili signalizaciji, sem ovdje.
Tu je preko dana krkljanac zbog policijske stanice, oni koji rade tu parkiraju, zatim "stranke".... :mrgreen:
gdje vidis ovdje krkljanac u 12h podne radnim danom?
ja ga ne vidim nigdje osim kloceva i parkiranja
Ma ne znam kad je ovo slikano, ali ja sam nedavno tu trazio parking oko 11h,..jedva našao...
vjeshalica

#29152 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vjeshalica »

srijeda
S4mpion

#29153 Re: "Majstori" parkiranja

Post by S4mpion »

tramvajtrojka wrote: 27/06/2021 19:35
S4mpion wrote: 27/06/2021 19:31
vjeshalica wrote: 27/06/2021 19:21

Da, pravim haos na polupraznom parkingu jer se parkiram onako kako je ocrtano.Ne bulazni na vrucini.
U tom slučaju nema smisla da te peče to što je neko parkirao auto ukoso na polupraznom parkingu, ali ipak te peče?

Hajde prošetaj do parkinga u večernje sate, pa provjeri je li prazan.

Pa nismo s Marsa, ima nas koji živimo u ovom gradu.

Nema potrebe da nazor tjeraš neki svoj red na parkingu na kojem si samo gost, kući možeš, ali ne ovdje.
cuj red na ovom parkingu hahahahha 😂😂😂 ima zakonski red ocrtane linije i mjesta za parkiranje imaju znakovi i na svakom ostalom u novom gradu se ljudi pridržavaju toga samo ovdje ne, na ovom parkiraju kao da su pod rodnom sljivom u nekoj vukojebini ako tebe taj papanluk privlaci to je tvoja stvar a mojne ga stavljati kao drustvenu normu :oops:
Ne možeš držati lekcije ljudima koji ovdje parkiraju po određenom sistemu, koji je očigledno efikasan.

I nemojte kačiti ove gluposti, kućne frustracije pokušajte istresti na drugom mjestu.

Ne pokušavajte ispasti pametniji od njih 50.
S4mpion

#29154 Re: "Majstori" parkiranja

Post by S4mpion »

vjeshalica wrote: 27/06/2021 22:50 srijeda
Laž,u srijedu je ovaj parking bio krcat.

Da nije možda nedjelja?
skafiskafsnjak

#29155 Re: "Majstori" parkiranja

Post by skafiskafsnjak »

Red na parkingu po ZOBS-u :lol:
Laplace

#29156 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

S4mpion wrote: 28/06/2021 01:37
tramvajtrojka wrote: 27/06/2021 19:35
S4mpion wrote: 27/06/2021 19:31

U tom slučaju nema smisla da te peče to što je neko parkirao auto ukoso na polupraznom parkingu, ali ipak te peče?

Hajde prošetaj do parkinga u večernje sate, pa provjeri je li prazan.

Pa nismo s Marsa, ima nas koji živimo u ovom gradu.

Nema potrebe da nazor tjeraš neki svoj red na parkingu na kojem si samo gost, kući možeš, ali ne ovdje.
cuj red na ovom parkingu hahahahha 😂😂😂 ima zakonski red ocrtane linije i mjesta za parkiranje imaju znakovi i na svakom ostalom u novom gradu se ljudi pridržavaju toga samo ovdje ne, na ovom parkiraju kao da su pod rodnom sljivom u nekoj vukojebini ako tebe taj papanluk privlaci to je tvoja stvar a mojne ga stavljati kao drustvenu normu :oops:
Ne možeš držati lekcije ljudima koji ovdje parkiraju po određenom sistemu, koji je očigledno efikasan.

I nemojte kačiti ove gluposti, kućne frustracije pokušajte istresti na drugom mjestu.

Ne pokušavajte ispasti pametniji od njih 50.
Pa da, ko šiša pravila, propise u oznake na cesti, naši ljudi imaju svoj uhodani sistem i svi se trebaju tome prilagođavati, logično.
S4mpion

#29157 Re: "Majstori" parkiranja

Post by S4mpion »

Sve ste u pravu, u Sarajevu postoji sasvim dovoljno, pa čak i previše parking mjesta. :mrgreen:
vjeshalica

#29158 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vjeshalica »

S4mpion wrote: 28/06/2021 01:39

Da nije možda nedjelja?
ako je u nedelju radila opcina onda moguce 🤣
to laz ostavi za sebe bgt
S4mpion

#29159 Re: "Majstori" parkiranja

Post by S4mpion »

vjeshalica wrote: 28/06/2021 11:32
S4mpion wrote: 28/06/2021 01:39

Da nije možda nedjelja?
ako je u nedelju radila opcina onda moguce 🤣
to laz ostavi za sebe bgt
Izvini, ali ti nisi navela apsolutno nijedan validan razlog zbog kojeg je ovakvo parkiranje debilno.

Kapacitet parkinga povećan, parkiranje olakšano za sve.
ZonFon

#29160 Re: "Majstori" parkiranja

Post by ZonFon »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajli ... /210629034

Kakav idol. Od mjesta slikanja do parkinga ima plafon 50m (mislim da je i manje).
vjeshalica

#29161 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vjeshalica »

sve prema zaslugama
Laplace

#29162 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

ZonFon wrote: 29/06/2021 10:31 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajli ... /210629034

Kakav idol. Od mjesta slikanja do parkinga ima plafon 50m (mislim da je i manje).
Lako je udariti na Peugeota, a Falschwagena ne bi smjeli ovako zatrpati.
beni-bu-man

#29163 Re: "Majstori" parkiranja

Post by beni-bu-man »

Svakako je za otpada
jazzer

#29164 Re: "Majstori" parkiranja

Post by jazzer »

ZonFon wrote: 29/06/2021 10:31 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajli ... /210629034

Da bi dosao ovdje morao je proci pored parkinga koji je udaljen 50m.
programerAnel

#29165 Re: "Majstori" parkiranja

Post by programerAnel »

Ja bi podijelio jedno jako loše iskustvo.

Nekada kao početnik sam otišao u SA iz Kalesije za polagaanje ispita za sudskog tumača u ministarstvo .
Poveo sam mlađeg brata i švrljao okolo jedva uspio pronaći ministarstvo , kada sam vidio da nemam zaista gdje auto parkirati a već kasnim stao sam u jedno dvorište gdje je bilo 3 parking mjesta. Svjestan da se radi o privatnom posjedu , ostavio auto da radi i brata kao vozača u njemu, ukoliko bilo ko naiđe ili zasmeta da on može pomjeriti.

Kada sam završio jedva sam brata uganjao. Izašo taj "domaćin" iz kuće i počeo mu psovati jel on normalan da tu parkira, nakon što mu je brat pokušao objasniti da smo prvi put u Sarajevu i da je ostao pored auta i spreman pomjeriti auto ako zasmeta jer se radi samo o tome da predam dokumentaciju na protokol, ovaj ga pošteno naružio i otjero sa tog mjesta.

E sad ja iskreno želim da vjerujem da je tom čovjeku bio samo loš dan ili trenutak bijesa , vjerovatno je nekoliko puta zbog nesavjesnih vozača imao veće probleme sa tim pa nije želio ustupiti parking mjesto na 5-10 minuta, Ili sam ja samo seljak iz Kalesije pa ne kontam taj normalan stav koji imaju Sarajlije ukoliko uđeš na privatni posjed i tu nemaju pardona.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#29166 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mk ultra »

samo sec, to je federalno ministarstvo pravde koje je u valtera perića, gdje tu ima privatan posjed? :?
Mate_Miso_Kovac

#29167 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Mate_Miso_Kovac »

Teksašani su najbolje rijesili to oko privatnog posjeda. Na svom posjedu imaš pravo pucat na kog hoces. Ušao da prošetaš po mojoj avliji - zvek! Parkirao se u avliji - zvek! Ušao ubrat trešnju - zvek! itakodalje :evil:
Project Ashe

#29168 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Project Ashe »

programerAnel wrote: 29/06/2021 10:59 Ja bi podijelio jedno jako loše iskustvo.

Nekada kao početnik sam otišao u SA iz Kalesije za polagaanje ispita za sudskog tumača u ministarstvo .
Poveo sam mlađeg brata i švrljao okolo jedva uspio pronaći ministarstvo , kada sam vidio da nemam zaista gdje auto parkirati a već kasnim stao sam u jedno dvorište gdje je bilo 3 parking mjesta. Svjestan da se radi o privatnom posjedu , ostavio auto da radi i brata kao vozača u njemu, ukoliko bilo ko naiđe ili zasmeta da on može pomjeriti.

Kada sam završio jedva sam brata uganjao. Izašo taj "domaćin" iz kuće i počeo mu psovati jel on normalan da tu parkira, nakon što mu je brat pokušao objasniti da smo prvi put u Sarajevu i da je ostao pored auta i spreman pomjeriti auto ako zasmeta jer se radi samo o tome da predam dokumentaciju na protokol, ovaj ga pošteno naružio i otjero sa tog mjesta.

E sad ja iskreno želim da vjerujem da je tom čovjeku bio samo loš dan ili trenutak bijesa , vjerovatno je nekoliko puta zbog nesavjesnih vozača imao veće probleme sa tim pa nije želio ustupiti parking mjesto na 5-10 minuta, Ili sam ja samo seljak iz Kalesije pa ne kontam taj normalan stav koji imaju Sarajlije ukoliko uđeš na privatni posjed i tu nemaju pardona.
Inače vi seljaci imate taj problem sa parkiranjem u tuđe avlije ili još gore ispred avlija, znači tebi je normala što si tu parkirao i kao ono vadiš se na to da si brata ostavio u autu. nije ti naumpalo jelda da pozvoniš čovjeku na vrata i zamoliš ga da tu prakiraš, ti si samo auto parkirao i umislio sebi da je to OK. Da problem je taj što vi seljaci ne znate se ponašat kad dođete u grad, niste svi takvi al brate većina jeste, bahatost iz vas izvire na svakom koraku, zaboravite da to nije vaše selo. Preko puta moje kuće se nalazi ginekološka radnja, ulica je malo uska i ima veomma malo prostora za manevrisanje, kad dame sa sela nahrpe u ordinaciju (s obzirom da je ginekolog žena, povazdan zna bit gužva), parkiraju automobile čak i u ulaze drugih komšija, da ne pričam da je centar grada 100m od ordinacije gdje bi mogle naći parking i malo prošetati do ordinacije ali neeeeee ono će rađe u nečiju avliju i to bez pitanja nego da malo prohoda. Tako da momak žao mi je al do tebe je, pristojnost nalaže da ako želiš parkirati u nečiji privatni posjed prvo pitaš vlasnika možeš li to uraditi i čak ponudiš da platiš, ako on odbije ideš dalje.
Project Ashe

#29169 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Project Ashe »

mk ultra wrote: 29/06/2021 11:06 samo sec, to je federalno ministarstvo pravde koje je u valtera perića, gdje tu ima privatan posjed? :?
Pitaj boga gdje je on parkirao. :)
el_bake007

#29170 Re: "Majstori" parkiranja

Post by el_bake007 »

Niti je on smio parkirati tu, pogotovo ispred kontejnera niti su "sarajlije" smjele bacati smece po njegovom autu grebuci lak, stakla itd... Obje strane ispale zesci seljaci
avijon

#29171 Re: "Majstori" parkiranja

Post by avijon »

el_bake007 wrote: 29/06/2021 11:30

Niti je on smio parkirati tu, pogotovo ispred kontejnera niti su "sarajlije" smjele bacati smece po njegovom autu grebuci lak, stakla itd... Obje strane ispale zesci seljaci
Vijest za klikove.

Samo kartoni po autu kakvo crno smece :lol: ovo je namjesteno nesta
Laplace

#29172 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Laplace »

Project Ashe wrote: 29/06/2021 11:18

Inače vi seljaci imate taj problem sa parkiranjem u tuđe avlije ili još gore ispred avlija, znači tebi je normala što si tu parkirao i kao ono vadiš se na to da si brata ostavio u autu. nije ti naumpalo jelda da pozvoniš čovjeku na vrata i zamoliš ga da tu prakiraš, ti si samo auto parkirao i umislio sebi da je to OK. Da problem je taj što vi seljaci ne znate se ponašat kad dođete u grad, niste svi takvi al brate većina jeste, bahatost iz vas izvire na svakom koraku, zaboravite da to nije vaše selo. Preko puta moje kuće se nalazi ginekološka radnja, ulica je malo uska i ima veomma malo prostora za manevrisanje, kad dame sa sela nahrpe u ordinaciju (s obzirom da je ginekolog žena, povazdan zna bit gužva), parkiraju automobile čak i u ulaze drugih komšija, da ne pričam da je centar grada 100m od ordinacije gdje bi mogle naći parking i malo prošetati do ordinacije ali neeeeee ono će rađe u nečiju avliju i to bez pitanja nego da malo prohoda. Tako da momak žao mi je al do tebe je, pristojnost nalaže da ako želiš parkirati u nečiji privatni posjed prvo pitaš vlasnika možeš li to uraditi i čak ponudiš da platiš, ako on odbije ideš dalje.
Neki dan smo imali situaciju ka dje kolega parkirao blizu nečijeg ulaza i pita čovjeka smeta li auto tu i da li može da izađe. Čovjek je odgovorio da mogu komotno parkirati u njegovoj avliji, nema problema (išli smo na neku dženazu).

Inače me oduševljava kad mi parkiraju ispred kapije i odu na neki turnir a mene ko šiša, ako mi nešto hitno iskoči zvaću taxi.
530i

#29173 Re: "Majstori" parkiranja

Post by 530i »

programerAnel wrote: 29/06/2021 10:59 Svjestan da se radi o privatnom posjedu
Nikad ne ulazi u nečiji privatni posjed bez dozvole. Ako si išao u Valtera Perića ulicu tu, u najgorem slučaju imaš parking Skenderija i SCC, tako da ni govora nema o problemima sa parkingom. Potražiš malo na google mapama.
shape of despair

#29174 Re: "Majstori" parkiranja

Post by shape of despair »

Jos ostavio burazera u autu da preparkira ako treba a ovaj ga napao. Nemogu ni ovih "sarajlijica" i inače napuhane seljadije, niko kao ja.
Pa ako ti je neko fino objasnio da je stao samo na sec. onda ispoštuj to. Ili ako ti se tako stalno u avliju parkiraju "samo da nešto odrade" ima kapija pa zamandali jarane, ko svoje ha ja. Jel mu odnio taj komad zemlje gdje je stavio auto?
Jebali vas vaši živci :D
Inače na temu, u mojoj ulici auta se parkiraju sa obje strane na trotuaru ali ima jedna "gospođa" koja očito ne zna fino pribiti auto i ostavi ga tako ko sva sretna na pola vozne trake. Samo čekam dan kad će je neko zakačiti
Last edited by shape of despair on 29/06/2021 11:49, edited 1 time in total.
S4mpion

#29175 Re: "Majstori" parkiranja

Post by S4mpion »

U Sarajevu ti ni parkiranje na praznom parkingu ne bi bilo oprošteno, samo uprati temu.
Locked