Sad ga upalim i vozim a auto 80% slabije.Uz brdo gje je drugom iso na trecini gasa i trazio trecu sad ne mogu prvom jedva.
Bez lampica, ikakvih zvukova isl jednostavno ne ide.
Preko noci bukvalno, sinoc sve top bilo.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
tako je i kod mene bilo kod 1.6 TDI, dobro je to svekonektovan wrote: ↑24/06/2021 18:26Svaki put. Auto u leru radi, i na svako pritiskanje kvačila i puštanje obrtaji idu gore. Evo optimist kaze da je to normala, a u praksi je poprilicno iritantno..black_adrian wrote: ↑24/06/2021 17:21je li baš svaki put il se omakne? možda je i njega ubila vrućina pa ne zna šta ćekonektovan wrote: ↑24/06/2021 17:01 Pitanje za one koji su vozili i koji još uvijek voze 1.6 tdi vw 77kw golf 7...![]()
U leru, pritisnem kvačilo i lagano pustim, obrtaji odu do 1100 rpm...i vrate se u normalu, i tako svaki put. Motor fino vuče, ne trza, baš je ugladjen...ali to dizanje obrtaja sam primijetio cim sam sjeo u auto,...znaci samo u leru kad se pritisne kvaĆilo.![]()
![]()
deder nam reci der, koji je motor u vozilu?Qwerty1234 wrote: ↑24/06/2021 18:51 20 dana sa sedicijem i problem.
Sad ga upalim i vozim a auto 80% slabije.Uz brdo gje je drugom iso na trecini gasa i trazio trecu sad ne mogu prvom jedva.
2.0 mjet, 99 kw, 2011ghopi wrote: ↑24/06/2021 19:02deder nam reci der, koji je motor u vozilu?Qwerty1234 wrote: ↑24/06/2021 18:51 20 dana sa sedicijem i problem.
barem za nas što nismo upratili kupovinu
Kod mene board pokazuje 5.8 l na 22 km/h 1.6 hdi 66 kw..
Ali, čim sam ga nahvalio odmah problemi. Kao da je poludio danas na suncu, javlja nekakve greške i gasi se. Oko 20 h ga upalio i provozao par kilometara, na instrument tabli su nestale greške i vozi normalno. Valjda je nešto privremeno zbog visoke temperature, bar se nadam (auto je 2008. i ne treba se iznenaditi kad nešto ode).drug_profi wrote: ↑24/06/2021 14:14Ima tu i urođenog imuniteta.
Ja sad recimo mogu komforno iz VW uzeti lance, sajlu, reflektirajuci prsluk, pa cak i metlice brisaca. I nista se Astri ne desi.
OSim sto mi board pocne lagat potrosnju, ali na kratko.
Nisi htio japanski benzinac 1.6 16v od 120 KS, kazu ne ide a trosi.Qwerty1234 wrote: ↑24/06/2021 18:51 20 dana sa sedicijem i problem.
Ne sumnjam ja u japanske benzince ali sam htio nesto jace jbgNediM17 wrote: ↑24/06/2021 22:27Nisi htio japanski benzinac 1.6 16v od 120 KS, kazu ne ide a trosi.Qwerty1234 wrote: ↑24/06/2021 18:51 20 dana sa sedicijem i problem.
Al' ima jednu bitnu vrlinu, ne kvari se laHko.
Ja ti napisah begaj od tog 2.0 Mjet, to swirlovi, to semerinzi...
Ako si vec htio dizel onda 1.9 JTD, doduse svi su vec stari i izgazeni.
Nadat' se da nije nista ozbiljno, moguce da se sta zacepilo.
Jaranu se dešavala slična stvar na Audiju, skoro svaki put nakon pranja auta, ispostavilo se da je u pitanju bio protokomjer do kojeg je dolazila određena količina vode koja mu je ometala rad. Doduše, auto mu se vraćalo u normalu nakon pola sata, čim se osuši.Qwerty1234 wrote: ↑24/06/2021 18:51 20 dana sa sedicijem i problem.
Meni je automehanicar govorio protokomjer...otisao ja kupio, dok smo mijenjali, vidimo pukotinu na crijevu turbineS4mpion wrote: ↑25/06/2021 00:39Jaranu se dešavala slična stvar na Audiju, skoro svaki put nakon pranja auta, ispostavilo se da je u pitanju bio protokomjer do kojeg je dolazila određena količina vode koja mu je ometala rad. Doduše, auto mu se vraćalo u normalu nakon pola sata, čim se osuši.Qwerty1234 wrote: ↑24/06/2021 18:51 20 dana sa sedicijem i problem.
Eh, da, moguće je i da se fleksibilna cijev turbine oštetila ili se samo otkačila, kod starog se to jednom desilo, riješio problem sa novom šelnom, izašlo ga 5 maraka.skafiskafsnjak wrote: ↑25/06/2021 00:41Meni je automehanicar govorio protokomjer...otisao ja kupio, dok smo mijenjali, vidimo pukotinu na crijevu turbineS4mpion wrote: ↑25/06/2021 00:39Jaranu se dešavala slična stvar na Audiju, skoro svaki put nakon pranja auta, ispostavilo se da je u pitanju bio protokomjer do kojeg je dolazila određena količina vode koja mu je ometala rad. Doduše, auto mu se vraćalo u normalu nakon pola sata, čim se osuši.Qwerty1234 wrote: ↑24/06/2021 18:51 20 dana sa sedicijem i problem.
Meni je pukla bila skroz. Na sred puta, zovem majstora...dimi li auto..ne dimi. Kako.pali, kao i uvijek , dobro. Ne zna sta bi mi rekao hahahaha. Nekako izguram do kuce... I tako..S4mpion wrote: ↑25/06/2021 00:43Eh, da, moguće je i da se fleksibilna cijev turbine oštetila ili se samo otkačila, kod starog se to jednom desilo, riješio problem sa novom šelnom, izašlo ga 5 maraka.skafiskafsnjak wrote: ↑25/06/2021 00:41Meni je automehanicar govorio protokomjer...otisao ja kupio, dok smo mijenjali, vidimo pukotinu na crijevu turbine
Ne bi trebalo, samo zrak.skafiskafsnjak wrote: ↑25/06/2021 00:46Meni je pukla bila skroz. Na sred puta, zovem majstora...dimi li auto..ne dimi. Kako.pali, kao i uvijek , dobro. Ne zna sta bi mi rekao hahahaha. Nekako izguram do kuce... I tako..S4mpion wrote: ↑25/06/2021 00:43Eh, da, moguće je i da se fleksibilna cijev turbine oštetila ili se samo otkačila, kod starog se to jednom desilo, riješio problem sa novom šelnom, izašlo ga 5 maraka.skafiskafsnjak wrote: ↑25/06/2021 00:41
Meni je automehanicar govorio protokomjer...otisao ja kupio, dok smo mijenjali, vidimo pukotinu na crijevu turbine
Meni je puklo bilo skroz...i prljavo mi gore od.ulja bilo, sve tu prolazilo![]()
Nakon 3mj auto sam prodao, liku rekao , skidali crijevo... Kaze nije strasno![]()
A koliko.znam , ne bi trebalo ulja biti uopste...ili?
Vjerovo ili ne da sam ga prao tu nocS4mpion wrote: ↑25/06/2021 00:39Jaranu se dešavala slična stvar na Audiju, skoro svaki put nakon pranja auta, ispostavilo se da je u pitanju bio protokomjer do kojeg je dolazila određena količina vode koja mu je ometala rad. Doduše, auto mu se vraćalo u normalu nakon pola sata, čim se osuši.Qwerty1234 wrote: ↑24/06/2021 18:51 20 dana sa sedicijem i problem.
Vakum neki vjerovatno, ali eto bitno da si riješio.Qwerty1234 wrote: ↑25/06/2021 11:57 Spalo neko crijevo.
Majstor 2 minute gledao, 2 minute pravio i kaze idi probaj.
Ja sjeo, auto leti.
Vratio se, ostavio cenera i kuci.
Nikada mi se to nije desavalo vozim taj motor na pasatu 6konektovan wrote: ↑24/06/2021 17:01 Pitanje za one koji su vozili i koji još uvijek voze 1.6 tdi vw 77kw golf 7...![]()
U leru, pritisnem kvačilo i lagano pustim, obrtaji odu do 1100 rpm...i vrate se u normalu, i tako svaki put. Motor fino vuče, ne trza, baš je ugladjen...ali to dizanje obrtaja sam primijetio cim sam sjeo u auto,...znaci samo u leru kad se pritisne kvaĆilo.![]()
Mozda je ovo neki mode za početnike...hellhammer wrote: ↑25/06/2021 19:19Nikada mi se to nije desavalo vozim taj motor na pasatu 6konektovan wrote: ↑24/06/2021 17:01 Pitanje za one koji su vozili i koji još uvijek voze 1.6 tdi vw 77kw golf 7...![]()