Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
BHCluster

#50876 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by BHCluster »

Da li je Falatar u predsjednistvu stranke, ako je oda moze i on taman ga upozna javnost za dalje napredovanje.
Anquilla

#50877 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Anquilla »

JohnnyS wrote: 25/06/2021 16:53
Anquilla wrote: 25/06/2021 16:47
JohnnyS wrote: 25/06/2021 16:33

Dobro je na lomači nisu spalili, bezveze, malo šukanja, kakvim smo tratinčicama okruženi to je čudo jedno. Nema vakcina, nema veze, ali bezazleno podjebavanje treba dovesti do raspada stranke ako se deset ljudi ne ispriča. Rekao bih kakve curice, ali ne znam bi li se trebao ispričati nekome. Vjerojatno curicama
Sve bi to prošlo za dan-dva da se Irma nije uvrijedila i podnijela ostavku zbog Peđinog izvinjenja.
A u međuvremenu izbrisa post za koji smatra da je OK.

I povuče svoju ostavku, kad je Peđa ponudio svoju.

Žena je cirkus.

Jedini koji bi se tu trebao uvrijediti je Kordić, ali njega zdravo boli neka stvar.
:lol:

Iz svega je uvrijeđena uspjela izaći - Irma :D
last mohicans

#50878 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by last mohicans »

Dino otpada,hajmo dalje.
Dino Mustafić negirao je špekulacije u nekim medijima da bi mogao naslijediti Peđu Kojovića na mjestu predsjednika Naše stranke.

- Ma to su gluposti, mene ne zanima stranački politički angažman. Moja su uvjerenja poznata javnosti. Ja sam javno angažovan i deklarisan u borbi za bolju, socijalno pravedniju, solidarniju, zeleniju BiH. Zato je logična moja potpora svim lijevo liberalnim strankama i koalicijama sa takvim programskim odrednicama. Na moju sreću i ponos, jedna od takvih stranaka je i Naša stranka u čijem sam osnivanju učestvovao, kazao je Mustafić u izjavi za „Avaz
NeDirajSirotinju

#50879 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NeDirajSirotinju »

Šta se ima kome Irma smijati, kao da je oblik njene lobanje nešto bolji od kamena za potapanje kupusa.
Nek je ona zatrudnila čim je šljegla u sarajevo. To je najbitnije.
Image
tutku

#50880 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

Spas za NS, ako spasa ima, jeste da neko novi preuzme stranku, a da neki od trenutnih ljudi ostanu u vrhu stranke, poput Srdjana koji je do sada bio uglavnom pozitivna politička pojava. Što se tiče vraćanja starih članova, mislim da nije realno da se vrati Denis, iako bi to po NS bio dobar izbor, štagod neki forumaši ovdje mislili.
Nero Histrion

#50881 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nero Histrion »

Irma Baralija bi se mogla malo ugledati na rad Benjamine Karic, gospodski ko dkoje je sve umjereno, s puno uvazavnja prema kolegama iz svih stranaka. Ovo sto je Baralija objavila na svom FB nije ni sala ni posalica nego sukanje zadnje vrste kolegici, zeni, kojoj ne moze ni cipele brisati. Nisam glasac SDP-a niti simpatizer, ali mi je Benjamina izuzetno simpaticna, sve sto je do sada uradila nemam zamjerke. Baralija . 'nako.
Kikibombona

#50882 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Anquilla wrote: 25/06/2021 16:50Forto je super, ali nije za predsjednika.
Nema autoritet, jednostavno je previše fin da se bori sa hijenama kao predsjednik stranke.

Čovjek bi se isto ovako ponašao i da je gradonačelnik nekog grada u Švedskoj, gdje je sve super.
Tu mislim na mirnoću, mene bi ova politička klima hiljadu puta izbacila iz takta i iznervirala da sam na njegovom mjestu.
Ne znam kako se suzdržava.
To i jeste njegov kvalitet, smirenost i pragmaticnost. NS je stranka koja ne trpi autoritativnog lidera koji ce uspostaviti strahovladu. Vecina vodecih ljudi u NS nije finansijski ovisna o politici, nema kriminalne interese, tako da niko nece trpjeti da se na njemu trenira strogoća.

...

Sabina Cudic recimo ima tu crtu, dosta je agresivna i vinu se beskompromisna. Takvim pristupom bi mogla izazvati veliko osipanje kadrova.

...

Nasoj stranci treba neko ko ce pomiriti razlike, ko je spreman na mukotrpan terenski rad kako bi se stranka skrila u gradovima gdje trenutno nema jake odbore. Pedja je tu podbacio, nije BiH samo Sarajevo.
Anquilla

#50883 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Anquilla »

Kikibombona wrote: 25/06/2021 17:21
Nema autoritet, jednostavno je previše fin da se bori sa hijenama kao predsjednik stranke.

Čovjek bi se isto ovako ponašao i da je gradonačelnik nekog grada u Švedskoj, gdje je sve super.
Tu mislim na mirnoću, mene bi ova politička klima hiljadu puta izbacila iz takta i iznervirala da sam na njegovom mjestu.
To i jeste njegov kvalitet, smirenost i pragmaticnost. NS je stranka koja ne trpi autoritativnog lidera koji ce uspostaviti strahovladu. Vecina vodecih ljudi u NS nije finansijski ovisna o politici, nema kriminalne interese, tako da niko nece trpjeti da se na njemu trenira strogoća.

...

Sabina Cudic recimo ima tu crtu, dosta je agresivna i vinu se beskompromisna. Takvim pristupom bi mogla izazvati veliko osipanje kadrova.

...

Nasoj stranci treba neko ko ce pomiriti razlike, ko je spreman na mukotrpan terenski rad kako bi se stranka skrila u gradovima gdje trenutno nema jake odbore. Pedja je tu podbacio, nije BiH samo Sarajevo.
U BiH, da bi stranka bez stabilnog i većeg glasačkog tijela, rasla, predsjednik mora biti neko ''upadljiviji''.
Tipa Konakovića.

Posebno kad se ne radi o etnonacionalnoj stranci, koji već imaju broj i stabilnost svojih glasača.

Bio bi dobar predsjednik stranke u nekoj normalnoj zemlji.
NeDirajSirotinju

#50884 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Anquilla wrote: 25/06/2021 17:36
Kikibombona wrote: 25/06/2021 17:21

...

...

U BiH, da bi stranka bez stabilnog i većeg glasačkog tijela, rasla, predsjednik mora biti neko ''upadljiviji''.
Tipa Konakovića.

Posebno kad se ne radi o etnonacionalnoj stranci, koji već imaju broj i stabilnost svojih glasača.

Bio bi dobar predsjednik stranke u nekoj normalnoj zemlji.
Konaković je jedan od rijetkih političara, izvine na izrazu, koji ima muda. Par muda u Našoj stranci ne bi bio na odmet sigurno.
addem

#50885 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by addem »

Nero Histrion wrote: 25/06/2021 17:20 Irma Baralija bi se mogla malo ugledati na rad Benjamine Karic, gospodski ko dkoje je sve umjereno, s puno uvazavnja prema kolegama iz svih stranaka. Ovo sto je Baralija objavila na svom FB nije ni sala ni posalica nego sukanje zadnje vrste kolegici, zeni, kojoj ne moze ni cipele brisati. Nisam glasac SDP-a niti simpatizer, ali mi je Benjamina izuzetno simpaticna, sve sto je do sada uradila nemam zamjerke. Baralija . 'nako.
Irma pored Benje izgleda kao obicna bedevija.
JohnnyS

#50886 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JohnnyS »

Naša je ljepša
Patton44

#50887 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Patton44 »

Emiremir33 wrote: 25/06/2021 12:57
Kako kaže da se našalila,trebala je da se izvini ako ne Karićkoj onda SDP-u (isti dan po objavljivanju komentara)
Imali ista da je izjavila il napisala,a da nije morala naknadno pojasnjavati sta je mislila.Cvaka iz kataloga.
NeDirajSirotinju

#50888 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Nije mi jasno da ovi iz naše stranke brinu se više o cukama lutalicama, a tamo njihovi članovi ismijavaju ljude sa downovim sindromom.
putokaz1

#50889 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Sad SDA slavi
palermo

#50890 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

JohnnyS wrote: 25/06/2021 16:53

Jedini koji bi se tu trebao uvrijediti je Kordić, ali njega zdravo boli neka stvar.
mah......al Kordić je ozbiljniji čovjek od ovih
Škobo Habu

#50891 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Škobo Habu »

kritikos wrote: 25/06/2021 16:52 Za njegovog mandata NS je bila od velikog osvjezenja do jos veceg razocarenja. Kao dobar bend, imali su jedan-dva hita na albumu, proslavilo ih i to je to. Kasnije ih na popularnosti uzela droga vlasti i nestade energije i insipiracije, pa kao svaki instant bend/stranka krenu u razmirice do raspada.
Bolje kazano: oni su kao stranka - one hit wonder.
convict

#50892 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by convict »

nadam se samo da nisu u pitanju zdravstveni razlozi kako se moglo razumjeti iz niksicevog komentara i da je s te strane sve OK.

pedja je pokrenuo ovu temu mnogo prije nego je postao predsjednik stranke. godinama je ovdje strpljivo odgovarao na pitanja, ali i razne nebuloze pa i direktne uvrede anonimnih forumasa. time je meni, a vjerujem i mnogim drugima priblizio nasu stranku i pokazao da u bih politika i politicari mogu biti drugaciji.

naravno, bilo je i puno losih poteza koje sam ovdje kritikovao, ali sve u svemu steta bi bilo da potpuno ode s politicke scene ako vec ide sa cela stranke.
Patton44

#50893 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Patton44 »

Kikibombona wrote: 25/06/2021 16:18
last mohicans wrote: 25/06/2021 16:14Ma vala kakav i Forto. Mislim da je Mustafic kompletniji od njega. Mozda je Forto bolji operativac, ali ne vidim ni na KS tu operativnost aman-zaman,osim sto samo najavljuje, ali slabo realizuje. Za Gratza nisam u toku i SDA vozom.
Ma kakav Mustafić. Hajmo radije postaviti Edina Dzeku ili Nenada Markovića.

Mani populizma, treba tu covjek koji zna raditi posao.

...

A Grac je blizak saradnik najodanijeg SDA partnera Komsica. I on je izasao iz stranke, sigurno nece vodstvo preuzeti neko sa ulice. On je bio predsjednik i nista nije napravio.
:lol: :lol:

Digo stranku iz mrtvih,postavio dobar temelj,usao u parlament,i onda prepustio stranku Pedji jer se nije kandidovao po drugi put.
Patton44

#50894 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Patton44 »

Anquilla wrote: 25/06/2021 16:50
Kikibombona wrote: 25/06/2021 16:44
malakh wrote: 25/06/2021 16:25 ako se već spekulira oko nasljednika peđe kojovića, onda birati između selima bešlagića, srđana mandića ili danisa tanovića.

kakav dino mustafić, kakvi bakrači. isti taj dino mustafić treba biti postavljen za direktora narodnog pozorišta ispred sdpa. dakle klasični politički mešetar.
Ljudi bozji, Selim Beslagic je penzioner. :roll: Pozicija predsjednika je uzasno dinamična.

Mandic nema karizmu za tako vaznu poziciju.

Danisa vjerovatno ne zanima ta uloga.

...

Po meni jedine dvije opcije su Sabina i Edin. Vjerovatno Sabina ima veci kvalitet, ali je Edin fleksibilniji i suptilniji sto je potrebno da se pomire razlike u stranci.
Forto je super, ali nije za predsjednika.

Vece hijene u NS od njega nema.
Patton44

#50895 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Patton44 »

malakh wrote: 25/06/2021 16:25 ako se već spekulira oko nasljednika peđe kojovića, onda birati između selima bešlagića, srđana mandića ili danisa tanovića.

kakav dino mustafić, kakvi bakrači. isti taj dino mustafić treba biti postavljen za direktora narodnog pozorišta ispred sdpa. dakle klasični politički mešetar.

Ti bi da ih sahranis,i da njihovi glasaci onda glasaju za SDP,e pa nece moci :izet:
Bloo
Globalna šefica

#50896 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

Go Sabina! :mrgreen:
breuer

#50897 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by breuer »

nek stave Sabinu i nek se ugase

osim nekolicine pripadnika sarajevskog kruga dvojke, raja je prilično prezire...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#50898 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by plain vanilla »

Bloo wrote: 25/06/2021 19:09 Go Sabina! :mrgreen:
Nemoj reci da volis Sabinu, pliz
Bloo
Globalna šefica

#50899 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

plain vanilla wrote: 25/06/2021 19:13
Bloo wrote: 25/06/2021 19:09 Go Sabina! :mrgreen:
Nemoj reci da volis Sabinu, pliz
Sviđaju mi se njene marame. :mrgreen:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#50900 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by plain vanilla »

Bloo wrote: 25/06/2021 19:14
Sviđaju mi se njene marame. :mrgreen:
Dzaba me prepadas :mrgreen:
Locked