Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Kikibombona

#50851 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

geralt wrote: 25/06/2021 16:03Originalna izjava je bila standardno zensko prcanje i pasivna agresivnost koja je postala tipicna za drustvene mreze, gdje je Irma postupila glupo i nezrelo, ne razmisljajuci o dubljim posljedicama. Ne vjerujem da se radi o nekoj dubljoj zavjeri ili planu. Pedja je postupio ispravno sa izvinjenjem, a sto se ostavke tice, vjerujem da mu je vise dojadilo da se bori sa egoima i licnim sujetama.
To je to, otprilike.

Pedja je vjerovatno bio na ivici radi sukoba u stranci, ovo je samo prelilo casu. Sasvim korektan potez od njega, netipičan za BiH.

...

U svakoj stranci na svijetu ima razmirica i neslaganja. Za razliku od drugih stranka, te svadje iz NS rijetko cure u javnost. I kada neko odstupi ne iznosi prljav ves. To je za svakog respekta.

Kada je u kuci pet ukucana dolazi do razlicitih sukoba, iako su krvno vezani, a sta tek ocekivati od politicke stranke koja broji stotine clanova sa razlicitog karaktera, misljenja i interesa.

Pedja se umirio od svega i svaka cast sto se povukao.

...

Sada treba doci neko sa jos vecom energijom i nastaviti razvoj stranke. Moj izbor bi definitivno bio Edin Forto.
last mohicans

#50852 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by last mohicans »

Kikibombona wrote: 25/06/2021 16:06
last mohicans wrote: 25/06/2021 15:55 Samo je Čudićka jos gora od Baralije. Nisam pratio politički opus ove druge, sve do izbora u Mostaru. Nakon cijele ujdrurme, shvatio sam da je obična guska koja pati da bude u centru pažnje, sa vrlo upitnim kapacitetima. Čudićka je samo modernija izvedba, previse je lični kompleksi opterecuju, iako ima parlamentarnog potencijala i to joj je plafon, kakav vrh stranke i bakrači. Nek vracaju Gratza, moze i Mustafic, ili Peđa nazad. Najvecu zrelost su pod Peđom doživjeli. Ostali nisu vrijedni pomena.
Kakav bolan Grac, on je uskocio u SDA voz i sa njim je zauvijek gotovo.

Dino Mustafić nije politicar i nema taj kapacitet.

...

Mislim da je Edin Forto najbolji izbor. Obrazovan covjek, vec sada zavidnog iskustva u politici. Aktuelni politicki direktor NS, neko ko koordinira sa stranackim odborima. Bilo bi prirodno da on nastavi gdje je Pedja stao.

...

NS ne treba autokratski vodja i demokratski diktator. Mislim da je Forto dovoljno suptilan i pragmatican da pomiri razlike u NS.

...

Sabina Cudic je sve suprotno od toga. Vjerovatno veci kapacitet od Forte, retorički superiorna, ali izgleda nedovoljno fleksibilna i pragmaticna.
Ma vala kakav i Forto. Mislim da je Mustafic kompletniji od njega. Mozda je Forto bolji operativac, ali ne vidim ni na KS tu operativnost aman-zaman,osim sto samo najavljuje, ali slabo realizuje. Za Gratza nisam u toku i SDA vozom.
JohnnyS

#50853 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JohnnyS »

Može li netko nama s crno bijelim televizorima objasniti zašto je strašna ta fora s Irminim statusom?
hadzinicasa

#50854 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by hadzinicasa »

Meni je samo krivo sto ce zelena gamad jedva docekati.
Kikibombona

#50855 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

last mohicans wrote: 25/06/2021 16:14Ma vala kakav i Forto. Mislim da je Mustafic kompletniji od njega. Mozda je Forto bolji operativac, ali ne vidim ni na KS tu operativnost aman-zaman,osim sto samo najavljuje, ali slabo realizuje. Za Gratza nisam u toku i SDA vozom.
Ma kakav Mustafić. Hajmo radije postaviti Edina Dzeku ili Nenada Markovića.

Mani populizma, treba tu covjek koji zna raditi posao.

...

A Grac je blizak saradnik najodanijeg SDA partnera Komsica. I on je izasao iz stranke, sigurno nece vodstvo preuzeti neko sa ulice. On je bio predsjednik i nista nije napravio.
addem

#50856 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by addem »

Forto nije visoko u hijerarhiji al volio bi biti. Nece Sabina dati da on bude predsjednik.
last mohicans

#50857 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by last mohicans »

Mozda ovo osnazi NS, mada sumnjam, ali sa Peđom su koliko toliko imali stabilnost. Evo Niksic veli da su ipak neki drugi razlozi u pitanju. Tesko je izdrzati napade zelene bande, vide da su u najgoroj poziciji od rata na ovamo. Nevjerovatne atake dozivljavaju sva tri lidera trojke.
palermo

#50858 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

JohnnyS wrote: 25/06/2021 16:14 Može li netko nama s crno bijelim televizorima objasniti zašto je strašna ta fora s Irminim statusom?
ako nisi sposoban sam shvatiti, nitko ti ne može pomoći :D

izgleda da su bosanci nekakvi mrgudi, nema ti tu šale, šege i pošalice......meni jedino to nekako izgleda logično
Arachnoidea

#50859 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Arachnoidea »

Nakon sto su vratili mračnog vladara podzemlja na vlast u TK davno su trebali podnijeti ostavku svi u vrhu NS.
last mohicans

#50860 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by last mohicans »

Kikibombona wrote: 25/06/2021 16:18
last mohicans wrote: 25/06/2021 16:14Ma vala kakav i Forto. Mislim da je Mustafic kompletniji od njega. Mozda je Forto bolji operativac, ali ne vidim ni na KS tu operativnost aman-zaman,osim sto samo najavljuje, ali slabo realizuje. Za Gratza nisam u toku i SDA vozom.

...

A Grac je blizak saradnik najodanijeg SDA partnera Komsica. I on je izasao iz stranke, sigurno nece vodstvo preuzeti neko sa ulice. On je bio predsjednik i nista nije napravio.
Ako se na varam, Dino je uz Danisa jedan od osnivača i tvoraca ove građanske ideje. Sad sto nije bio dovoljno angažovan u stranačkim organima, ne znaci da bi bio los..Zaključujem sve ovo iz njegovih javnih nastupa i njegovih komentara na politcku scenu u BiH. Ne znam lika osobno, pa ne mogu donosite neki bolji sud.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#50861 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

ako se već spekulira oko nasljednika peđe kojovića, onda birati između selima bešlagića, srđana mandića ili danisa tanovića.

kakav dino mustafić, kakvi bakrači. isti taj dino mustafić treba biti postavljen za direktora narodnog pozorišta ispred sdpa. dakle klasični politički mešetar.
Anquilla

#50862 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Anquilla »

malakh wrote: 25/06/2021 16:09
Anquilla wrote: 25/06/2021 16:04 Na znam šta je Irma umislila, ona i Peđa uopšte nisu ista kategorija.
Svaka joj čast za Mostar, to što je uradila, ali sigurno je Peđa liga iznad u ostatku BiH.

Sabina, uh...
Dobra retoričarka, ego izgleda veći od Irminog.

PS Za one koji ne vide ništa loše u neslanoj i neduhovitoj "šali" na račun fizičkog izgleda bilo koga, na javnoj platformi...
Nije mi jasno kako neko, ko pretenduje da sutra odlučuje o bilo čemu, može sastanak zvaničnika gradova upoređivati sa svadbama i slično.
Kakva je to uopšte šala?
Što onda nije uporedila i gradonačelnike Banja Luke i Mostara, zašto se ograničila na to kako na dvije slike izgleda Banjamina?
Baš dosta lično njena "šala" zvuči.
kakav fizički izgled? nije se zezala za fizički izgled.

skoro svi na društvenim mrežama su zbijali šale na konto performansa stanivukovića i karićke. i meni je više ličilo na neku svadbu nego na zvaničnu posjetu, što ne znači da ne podržavam poteze benjamine.

irma je samo uporedila kako je to izgledalo u banja luci, a kako u mostaru, uz komentar da je slika iz banja luke kao sa vjenčanja, a iz mostara kao nakon dvoje djece.

ali, isto tako je i irma morala prihvatiti peđinu kritiku da je šala neslana i neuspjela. to dokazuje koliko sebe voli, a druge mrzi, što na kraju implicira da njen komentar usmjeren prema benjamini možda i nije bila "samo šala".
Ovo je direktan komentar na ispijenost, umor, iscrpljenost...
Možda se ja pogrešno izrazih da je fizički izgled, ne znam kako drugačije da kažem :D

To što je Draško napravio takvu atmosferu, nije kriva Benjamina.
Ali je definitivno drugačije kad to napišeš ti ili ja, i kad to napiše neko ko pretenduje da sutra bude bitan politički faktor.
A onda još ne smatra da je pogriješila, ali briše :lol:
Realniss

#50863 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Realniss »

turgut wrote: 25/06/2021 16:26
last mohicans wrote: 25/06/2021 16:24
Kikibombona wrote: 25/06/2021 16:18

...

Ako se na varam, Dino je uz Danisa jedan od osnivača i tvoraca ove građanske ideje. Sad sto nije bio dovoljno angažovan u stranačkim organima, ne znaci da bi bio los..Zaključujem sve ovo iz njegovih javnih nastupa i njegovih komentara na politcku scenu u BiH. Ne znam lika osobno, pa ne mogu donosite neki bolji sud.
za nešto konkretno treba imati muda, Dino ih ima koliko i mi ostali koji laprdamo povazdan po forumu
Predlaganje Mustafića koji je godinama izvan stranke je suludo samo po sebi. Kada je stranka bila pred gašenje gdje je tada bio Mustafić?
Nije stranka fudbalski klub pa da se dovode treneri 'izvana' .

Stranku mora preuzeti neko iznutra i po meni trenutno bi najbolji izbor bio Edin Forto, ne kažem da je idealan ali trenutno najbolji.
Potrebna je doza umjerenosti i pragmatičnosti, a od svih visoko pozicioniranih ljudi u NS, to jedino može biti Edin.
Ne smije se ugroziti trojka, niti povlačiti neki ekstremni potezi ukoliko NS želi da ima bilo kakvu budućnost.
JohnnyS

#50864 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JohnnyS »

palermo wrote: 25/06/2021 16:23
JohnnyS wrote: 25/06/2021 16:14 Može li netko nama s crno bijelim televizorima objasniti zašto je strašna ta fora s Irminim statusom?

izgleda da su bosanci nekakvi mrgudi, nema ti tu šale, šege i pošalice......meni jedino to nekako izgleda logično

Dobro je na lomači nisu spalili, bezveze, malo šukanja, kakvim smo tratinčicama okruženi to je čudo jedno. Nema vakcina, nema veze, ali bezazleno podjebavanje treba dovesti do raspada stranke ako se deset ljudi ne ispriča. Rekao bih kakve curice, ali ne znam bi li se trebao ispričati nekome. Vjerojatno curicama
NeDirajSirotinju

#50865 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NeDirajSirotinju »

Izgleda Elvedin Pezić je bio upravu, ženi i nije mjesto na twitteru.
Peđa je dobar momak kojem su žene iz stranke isprale mozak pa je imao nekoliko nespretnih izjava, ali svaki put kada bi osjetio da nešto narodu smeta, korigovao bi se i izvinuo, te ga s toga jako cijenim i poštujem jer nije četnik, varalica i lopov.
Kikibombona

#50866 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

malakh wrote: 25/06/2021 16:25 ako se već spekulira oko nasljednika peđe kojovića, onda birati između selima bešlagića, srđana mandića ili danisa tanovića.

kakav dino mustafić, kakvi bakrači. isti taj dino mustafić treba biti postavljen za direktora narodnog pozorišta ispred sdpa. dakle klasični politički mešetar.
Ljudi bozji, Selim Beslagic je penzioner. :roll: Pozicija predsjednika je uzasno dinamična.

Mandic nema karizmu za tako vaznu poziciju.

Danisa vjerovatno ne zanima ta uloga.

...

Po meni jedine dvije opcije su Sabina i Edin. Vjerovatno Sabina ima veci kvalitet, ali je Edin fleksibilniji i suptilniji sto je potrebno da se pomire razlike u stranci.
Anquilla

#50867 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Anquilla »

JohnnyS wrote: 25/06/2021 16:33

Dobro je na lomači nisu spalili, bezveze, malo šukanja, kakvim smo tratinčicama okruženi to je čudo jedno. Nema vakcina, nema veze, ali bezazleno podjebavanje treba dovesti do raspada stranke ako se deset ljudi ne ispriča. Rekao bih kakve curice, ali ne znam bi li se trebao ispričati nekome. Vjerojatno curicama
Sve bi to prošlo za dan-dva da se Irma nije uvrijedila i podnijela ostavku zbog Peđinog izvinjenja.
A u međuvremenu izbrisa post za koji smatra da je OK.

I povuče svoju ostavku, kad je Peđa ponudio svoju.

Žena je cirkus.
putokaz1

#50868 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Arachnoidea wrote: 25/06/2021 16:23 Nakon sto su vratili mračnog vladara podzemlja na vlast u TK davno su trebali podnijeti ostavku svi u vrhu NS.
Tu se slažemo Apsolutno
Jedino da ga predlože za Predsjednika NS-Ne bi me čudilo :lol: :lol: :lol:
Ali_G

#50869 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ali_G »

Ovaj igrokaz je samo potvrdio da NS nema kapacitet za ozbiljno djelovanje. Promjene koje trebaju da se dese u BiH su zajebana igrica, a oni tome nisu dorasli. Izbori ce to pokazati

A eventualni nasljednici? Sabina zivi u nekom svom svijetu, odvojena od realnosti. Forto ne odise nicim. Totalno bezlican lik. Bilo ko od njih dvoje im je ekser u sanduk
Login7777

#50870 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Login7777 »

Mirsad Kukić je izgleda najbliži preuzimanju NS.
Anquilla

#50871 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Anquilla »

Kikibombona wrote: 25/06/2021 16:44
malakh wrote: 25/06/2021 16:25 ako se već spekulira oko nasljednika peđe kojovića, onda birati između selima bešlagića, srđana mandića ili danisa tanovića.

Ljudi bozji, Selim Beslagic je penzioner. :roll: Pozicija predsjednika je uzasno dinamična.

Mandic nema karizmu za tako vaznu poziciju.

Danisa vjerovatno ne zanima ta uloga.

...

Po meni jedine dvije opcije su Sabina i Edin. Vjerovatno Sabina ima veci kvalitet, ali je Edin fleksibilniji i suptilniji sto je potrebno da se pomire razlike u stranci.
Forto je super, ali nije za predsjednika.
Nema autoritet, jednostavno je previše fin da se bori sa hijenama kao predsjednik stranke.

Čovjek bi se isto ovako ponašao i da je gradonačelnik nekog grada u Švedskoj, gdje je sve super.
Tu mislim na mirnoću, mene bi ova politička klima hiljadu puta izbacila iz takta i iznervirala da sam na njegovom mjestu.
Ne znam kako se suzdržava.
NeDirajSirotinju

#50872 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NeDirajSirotinju »

Forto nema harizmu koju ima Peđa. Forto je više operativac i ćato koji radi kako mu se naredi.
JohnnyS

#50873 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JohnnyS »

NeDirajSirotinju wrote: 25/06/2021 16:42 Izgleda Elvedin Pezić je bio upravu, ženi i nije mjesto na twitteru.
Peđa je dobar momak kojem su žene iz stranke isprale mozak pa je imao nekoliko nespretnih izjava, ali svaki put kada bi osjetio da nešto narodu smeta, korigovao bi se i izvinuo, te ga s toga jako cijenim i poštujem jer nije četnik, varalica i lopov.

Da, mogla bi se neka tratinčica uvrijediti ako status nije politički korektan.
kritikos

#50874 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kritikos »

Za njegovog mandata NS je bila od velikog osvjezenja do jos veceg razocarenja. Kao dobar bend, imali su jedan-dva hita na albumu, proslavilo ih i to je to. Kasnije ih na popularnosti uzela droga vlasti i nestade energije i insipiracije, pa kao svaki instant bend/stranka krenu u razmirice do raspada.
JohnnyS

#50875 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JohnnyS »

Anquilla wrote: 25/06/2021 16:47
JohnnyS wrote: 25/06/2021 16:33

Sve bi to prošlo za dan-dva da se Irma nije uvrijedila i podnijela ostavku zbog Peđinog izvinjenja.
A u međuvremenu izbrisa post za koji smatra da je OK.

I povuče svoju ostavku, kad je Peđa ponudio svoju.

Žena je cirkus.

Jedini koji bi se tu trebao uvrijediti je Kordić, ali njega zdravo boli neka stvar.
Locked