SDA-All about

aratet

#63226 Re: SDA-All about

Post by aratet »

Billy The Pljuc wrote: 11/06/2021 11:41
pici wrote: 11/06/2021 10:22
Billy The Pljuc wrote: 11/06/2021 08:56 Image
:thumbup: :lol: :lol: :lol:

imas na snimaku kad razmjenjuju aliju i kukanjca i vele ne pucajte ovdje je prdCenik, kad s druge strane "Jebo ti prdCenik mater"... :mrgreen:
Upravo...

Ispalo bi najbolje da ga nikad nisu ni vratili ali...

Helem, nešto kontam, kroz različite teme se provlači neizbježno, uloga SDA u svom jadu koje nas je snašlo?

Pišem o naznakama rješenja krize i uopšteno pitanja budućnosti Bosne i Hercegovine na drugoj temi i već sam iznio svoje mišljenje da je ključ svega RS.

Karikiram uglavnom, 25 godina je proteklo od rata naovamo, koliko je meni poznato još uvijek ne postoji ni entitetski ni državni zakon koji bošnjake onemogućava da se vrate na svoje ili kupuju nekretnine i nastanjuju isti. Ako griješim neka me se ispravi povodom ovoga a mislim da ne griješim.

Pitam, onako laički, i sebe i druge, šta da je makar pola onoga što su pokrali bilo eventualno uloženo u ovo gornje, da li je postojala i postoji li još uvijek mogućnost da se srbi u istom poraze demografski i ekonomskim putem? Kad pišem srbi mislim prvenstveno na ovu fašistoidnu politiku i poruke koje dobijamo svakodnevno iz istog. Da li generalno postoji mogućnost izgradnje takvog okruženja u kojem bi fašisti, ne samo srbi nego i ostali ali prvenstveno mislim na prostor RS-a, bili primorani ići u ilegalu ili napustiti isto?

Može se na ovo pokušati pronaći odgovor u primjerima nekih drugih prostora i naroda ali ostvarenje istog konkretno tu kod nas je recimo još uvijek nepoznanica sa prostim zaključkom da nikada nije bilo ni pokušano ići ovim putem.

Umjesto toga, uz činjenično stanje navedeno u mom pretposljednjem pasusu, imamo jedno servilno ponašanje najveće stranke u bošnjaka i njenih lidera prema idejama i ostvarenjima srpske politike na našim prostorima. Previše je dokaza koji idu u prilog ovakvoj jednoj tvrdnji, nije to samo zadnji istup u javnosti ovog debila koji ih kao trenutno vodi, potrebno je vratiti malo film unazad i naći će se još mnogo toga. Ta politika još uvijek traje, ispunjavaju se želje po zahtjevu dok poruke koje nam šalju nastoje ostaviti drugačiji utisak uz istovremenu svesrdnu pomoć politike koja tamo vlada.

U međuvremenu, taj prostor koji ja lično smatram ključem rješenja krize, se dodatno prazni, ne samo hrvatima koji su uglavnom davno napustili isti nego i bošnjacima kojima se svakodnevno šalju poruke i od srba i od bošnjačkih lidera da su tamo nepoželjni, čak i srbi odlaze iz istog.

Mislim, realno, cvrčimo po pitanju mnogo toga ali se kao naljutimo kad se kaže da su bošnjaci sami sebi najveći neprijatelji jer dopuštaju sebi da ih ovakvi poput ovog debila, koji su uz to i neviđeni lopovi i kriminalci, kao vode i predstavljaju i to traje decenijama.
Ulagane su donacije da ih se ostavi u federaciji.
To je najvjernije SDA glasačko tijelo.
_zavrzlama

#63227 Re: SDA-All about

Post by _zavrzlama »

...
Last edited by _zavrzlama on 06/07/2021 23:57, edited 1 time in total.
laik1981

#63228 Re: SDA-All about

Post by laik1981 »

Gledaj ridjobradog zlotvora sjeme mu se zatrlo..
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#63229 Re: SDA-All about

Post by pici »

"Tvrdnja Izetbegovića da ‘želi dobre odnose i sa Beogradom i sa Banjom Lukom’ je šokantna koliko je i besmislena. Stavljajući u istu ravan Banju Luku, grad u Bosni i Hercegovini, sa Beogradom, glavnim gradom susjedne države, Izetbegović je najjasnije predočio antidržavnički mentalni sklop i način djelovanja SDA"
sta vas čudi, od izdajnika izetBEGovića... svakom svoj begovat...
Lug

#63230 Re: SDA-All about

Post by Lug »

pici wrote: 11/06/2021 11:22
Izetbegović: Poslao sam "emisare" da kažu Vučiću kako BiH ide u reviziju presude protiv Srbije
dze seka da sad izjavi ma nisi poslao...
poslao emisare da jave neprijatelju da ide u reviziju.. zemljo otvori se. A zar nije mogao telefonski ga obavijestiti?!? Znaci li to da su emisari nosili nekakve tajne poruke i dogovore, jer telefoni su nesigurni?
Lug

#63231 Re: SDA-All about

Post by Lug »

Ma nisu ni Alija ni Bakir krivi, jer da nije Alije i Bakira, bili bi neki drugi, vjerovatno nametnuti od Rusije, a preko Srbije .. Komotno se osjecaju medju nama, znaju da im se nista ne moze desiti, bez obzira na sve izdaje. Zivimo u svijetu lazi i izdaje, a glumimo moraliste i postenjacine, ne ide to tako!
uglavnomja

#63232 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

Lug wrote: 11/06/2021 14:23
Izetbegović: Poslao sam "emisare" da kažu Vučiću kako BiH ide u reviziju presude protiv Srbije
poslao emisare da jave neprijatelju da ide u reviziju.. zemljo otvori se. A zar nije mogao telefonski ga obavijestiti?!? Znaci li to da su emisari nosili nekakve tajne poruke i dogovore, jer telefoni su nesigurni?
a ne spominje se da je taj lik softic dobio ekstra 150.000 km po ugovoru koji je potpisao sa bakirom za nekoliko mjeseci posla oko revizije

ima mislim na temi face tv i kopija ugovora
konami666

#63233 Re: SDA-All about

Post by konami666 »

Lijepi HDZ, da nema njih ukinuli bi majmuni vize Saudijcima…pa ovo stvarno nigdje na svijetu nema ovakvi idioti da toliko potenciraju u medijima da je ukidanje viza dobra stvar. Ima li iko u ovoj ezdeeaa da ima moždanih ćelija u glavi? Debela kravetina uzela kovertu da svake sedmice gura tu priču. Pa jebem joj majku ima li ista bitnije u njenoj agendi? Sto ne traži ukidanje viza za UK, Irsku, Itd? I još sto je gore ja se ko nešto čudim… :facepalm:
uglavnomja

#63234 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

konami666 wrote: 11/06/2021 14:52 Lijepi HDZ, da nema njih ukinuli bi majmuni vize Saudijcima…pa ovo stvarno nigdje na svijetu nema ovakvi idioti da toliko potenciraju u medijima da je ukidanje viza dobra stvar. Ima li iko u ovoj ezdeeaa da ima moždanih ćelija u glavi? Debela kravetina uzela kovertu da svake sedmice gura tu priču. Pa jebem joj majku ima li ista bitnije u njenoj agendi? Sto ne traži ukidanje viza za UK, Irsku, Itd? I još sto je gore ja se ko nešto čudim… :facepalm:
dokle god ima unutrasnje "neprijatelje" sda (hdz, snsd) pobjedjuje, tako vec 25 godina

'vako kmece za sitnice, a krupnice ispod stola dogovaraju samo tako :zzzz:

njih 3 bolja nego 3 brata rodjena
Billy The Pljuc

#63235 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

aratet wrote: 11/06/2021 13:13 Ulagane su donacije da ih se ostavi u federaciji.
To je najvjernije SDA glasačko tijelo.
I o ovome bi se dalo diskutovati, barem o ovom prvom, za drugo se apsolutno slažem.
kunderam

#63236 Re: SDA-All about

Post by kunderam »

Malo se odmicem od vase diskusije, ali nedavno je nekoliko forumasa diskutovalo o herojima, i kako su neki to postajali bez ikakvih zasluga.
Na internetu je nekoc postojao dnevnik Jovana Divjaka, koji je vodio tokom rata, ali nisu bili plasirani svi njegovi rukopisi, ali se iskreno nadam da ce
njegova porodica ukoriciti taj dnevnik od prve do zadnje stranice koju je vodio.

Sjecam se da karakteri koje danas drustvo slavi kao heroje i zasluzne gradjane, u njegovim rukopisima su bili obicni banditi i sibicari.
Jovan je to pokusao na svoj dzentlmenski nacin opisati, ali bilo je trenutaka da je bez zadrske kritikovao i aliju, i citavu vizionarsku ideju jednog
tipa koji nam je prodavao maglu kako smo svi multi-kulti, a da toga nije bilo ni u tragovima.

Jovan Divjak je dijelio kopije svoj dnevnika bliskim prijateljima i saradnicima, i to su kopije rukopisa pisani na pisacoj masini. Mislim da nam je svima govorio da ce se to jednom izdati, misleci da ce stvoriti reakcije u drustvu. Zanimljivo je kako u drustvu dolazi do otpora prema temeljima jedne partije, grupe danguba i sibicara i bivisih robijasa, koji nas kao prate od rata pa na ovamo.

@pici je spomenuo kako neki Topa koji izgleda cudnovato sa onim frizom i brkovima imaju status, dok on koji je mladji od takvih poput Tope izgledaju starije, i dosta iscrpljenije. Totalno je lud osjecaj kad je covjek iskren prema sebi i postavi sebi takve realne slike, shvati da je zivot nekih bio kao žeton, ali žeton koji je "propao", a igra nikad nije ni zapocela. Stali smo u raskoraku svi, i vrijeme nas je objektivno prozderalo, i neki su najbolje godine proveli smislenije od nas koji smo se zalagali za neke multi-kulti ideje, a popusili smo foru.

Diskusija ovdje mi daje nadu da cemo mozda i dozivjeti neki svijetliji dan, kao i ona diskusija o sebiji ili svim onim sisavcima i puzavcima koji su nas jahali, pa smo zbog njih postali pomalo animalno bijesni i gnijevni i dezorijentisani.
uglavnomja

#63237 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

seljacic djilkos opet majmunise

Ured Fadila Novalića: Neka Vlada KS nabavi vakcine, a Vlada FBiH će ih platiti

gdje ugovor???? to ne spominje. sta ste potpisali? po kojoj cijeni, koliko komada? cega? sa kim? datum isporuke, nacin placanje?

koliko ste se ugradili?

koliko ste zaradili na mrtvim stoko lazljiva pohlepna, sebija pa ti?
made_in_sarajevo

#63238 Re: SDA-All about

Post by made_in_sarajevo »

Fodile konjino vlada KS je dogovorila sve za vakcine pa sto ne potpises jedan papir i da se zavrsi to.

Fodile pogledas li se kad u ogledalo. Ma i ne moras usro bi se od straha kad bi vidio sam sebe
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#63239 Re: SDA-All about

Post by pici »

Lug wrote: 11/06/2021 14:23
babo mu je dan pred napad na deblokadu sarajeva, javno preko medija najavio deblokadu... komadanta i govana, sin mu jos gori...
Hajvan

#63240 Re: SDA-All about

Post by Hajvan »

kunderam wrote: 11/06/2021 15:35 Malo se odmicem od vase diskusije, ali nedavno je nekoliko forumasa diskutovalo o herojima, i kako su neki to postajali bez ikakvih zasluga.
Na internetu je nekoc postojao dnevnik Jovana Divjaka, koji je vodio tokom rata, ali nisu bili plasirani svi njegovi rukopisi, ali se iskreno nadam da ce
njegova porodica ukoriciti taj dnevnik od prve do zadnje stranice koju je vodio.

Sjecam se da karakteri koje danas drustvo slavi kao heroje i zasluzne gradjane, u njegovim rukopisima su bili obicni banditi i sibicari.
Jovan je to pokusao na svoj dzentlmenski nacin opisati, ali bilo je trenutaka da je bez zadrske kritikovao i aliju, i citavu vizionarsku ideju jednog
tipa koji nam je prodavao maglu kako smo svi multi-kulti, a da toga nije bilo ni u tragovima.

Jovan Divjak je dijelio kopije svoj dnevnika bliskim prijateljima i saradnicima, i to su kopije rukopisa pisani na pisacoj masini. Mislim da nam je svima govorio da ce se to jednom izdati, misleci da ce stvoriti reakcije u drustvu. Zanimljivo je kako u drustvu dolazi do otpora prema temeljima jedne partije, grupe danguba i sibicara i bivisih robijasa, koji nas kao prate od rata pa na ovamo.

@pici je spomenuo kako neki Topa koji izgleda cudnovato sa onim frizom i brkovima imaju status, dok on koji je mladji od takvih poput Tope izgledaju starije, i dosta iscrpljenije. Totalno je lud osjecaj kad je covjek iskren prema sebi i postavi sebi takve realne slike, shvati da je zivot nekih bio kao žeton, ali žeton koji je "propao", a igra nikad nije ni zapocela. Stali smo u raskoraku svi, i vrijeme nas je objektivno prozderalo, i neki su najbolje godine proveli smislenije od nas koji smo se zalagali za neke multi-kulti ideje, a popusili smo foru.

Diskusija ovdje mi daje nadu da cemo mozda i dozivjeti neki svijetliji dan, kao i ona diskusija o sebiji ili svim onim sisavcima i puzavcima koji su nas jahali, pa smo zbog njih postali pomalo animalno bijesni i gnijevni i dezorijentisani.
ja se zalago da mi mater, sestre ne budu silovane, ubijene, zaklane

jebo multi-kulti floskule...
da ne bude zabune, jebo i spomenutre sibicare, i debila Topu, i islamisticki nastrojene bahate balije minderlije...
jabo to sve

samo gradjansko drustvo.
ikopiko

#63241 Re: SDA-All about

Post by ikopiko »

...
Last edited by ikopiko on 24/06/2021 17:06, edited 1 time in total.
tovarish

#63242 Re: SDA-All about

Post by tovarish »

ikopiko wrote: 11/06/2021 18:41 Kemal Causevic je otac od Cunamija?? Kako to tek sad saznajem? :lol:
Jeko Cunami?
ikopiko

#63243 Re: SDA-All about

Post by ikopiko »

Hmm
Last edited by ikopiko on 24/06/2021 17:07, edited 1 time in total.
Hajvan

#63244 Re: SDA-All about

Post by Hajvan »

debil Rulof
tovarish

#63245 Re: SDA-All about

Post by tovarish »

ikopiko wrote: 11/06/2021 18:45
tovarish wrote: 11/06/2021 18:42
ikopiko wrote: 11/06/2021 18:41 Kemal Causevic je otac od Cunamija?? Kako to tek sad saznajem? :lol:
Jeko Cunami?
Trenutno najpopularniji Sarajevski muzicar

Potrazi "klizim po mahali" na youtube
Izdržo sam 20 sekundi. Koji idiotizam. I još ima 11 miliona pregleda, s kim ja živim u ovoj državi. Debili.
noviclan

#63246 Re: SDA-All about

Post by noviclan »

tovarish wrote: 11/06/2021 18:49
tovarish wrote: 11/06/2021 18:42

Jeko Cunami?

Izdržo sam 20 sekundi. Koji idiotizam. I još ima 11 miliona pregleda, s kim ja živim u ovoj državi. Debili.
A kome je tata-babo selmo cikotic
Hajvan

#63247 Re: SDA-All about

Post by Hajvan »

a kojem reperu je babo Ivica Saric? :D
breuer

#63248 Re: SDA-All about

Post by breuer »

noviclan wrote: 11/06/2021 18:58
tovarish wrote: 11/06/2021 18:49

A kome je tata-babo selmo cikotic
Black Beriz :D

a Ivičin mali je onaj kvazi alternativac, FGR nakav...
uglavnomja

#63249 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

ipak je prvi bio diin :oops:
Hajvan

#63250 Re: SDA-All about

Post by Hajvan »

diin je klasa za rulof debilcinu
Post Reply