Ulagane su donacije da ih se ostavi u federaciji.Billy The Pljuc wrote: ↑11/06/2021 11:41Upravo...
Ispalo bi najbolje da ga nikad nisu ni vratili ali...
Helem, nešto kontam, kroz različite teme se provlači neizbježno, uloga SDA u svom jadu koje nas je snašlo?
Pišem o naznakama rješenja krize i uopšteno pitanja budućnosti Bosne i Hercegovine na drugoj temi i već sam iznio svoje mišljenje da je ključ svega RS.
Karikiram uglavnom, 25 godina je proteklo od rata naovamo, koliko je meni poznato još uvijek ne postoji ni entitetski ni državni zakon koji bošnjake onemogućava da se vrate na svoje ili kupuju nekretnine i nastanjuju isti. Ako griješim neka me se ispravi povodom ovoga a mislim da ne griješim.
Pitam, onako laički, i sebe i druge, šta da je makar pola onoga što su pokrali bilo eventualno uloženo u ovo gornje, da li je postojala i postoji li još uvijek mogućnost da se srbi u istom poraze demografski i ekonomskim putem? Kad pišem srbi mislim prvenstveno na ovu fašistoidnu politiku i poruke koje dobijamo svakodnevno iz istog. Da li generalno postoji mogućnost izgradnje takvog okruženja u kojem bi fašisti, ne samo srbi nego i ostali ali prvenstveno mislim na prostor RS-a, bili primorani ići u ilegalu ili napustiti isto?
Može se na ovo pokušati pronaći odgovor u primjerima nekih drugih prostora i naroda ali ostvarenje istog konkretno tu kod nas je recimo još uvijek nepoznanica sa prostim zaključkom da nikada nije bilo ni pokušano ići ovim putem.
Umjesto toga, uz činjenično stanje navedeno u mom pretposljednjem pasusu, imamo jedno servilno ponašanje najveće stranke u bošnjaka i njenih lidera prema idejama i ostvarenjima srpske politike na našim prostorima. Previše je dokaza koji idu u prilog ovakvoj jednoj tvrdnji, nije to samo zadnji istup u javnosti ovog debila koji ih kao trenutno vodi, potrebno je vratiti malo film unazad i naći će se još mnogo toga. Ta politika još uvijek traje, ispunjavaju se želje po zahtjevu dok poruke koje nam šalju nastoje ostaviti drugačiji utisak uz istovremenu svesrdnu pomoć politike koja tamo vlada.
U međuvremenu, taj prostor koji ja lično smatram ključem rješenja krize, se dodatno prazni, ne samo hrvatima koji su uglavnom davno napustili isti nego i bošnjacima kojima se svakodnevno šalju poruke i od srba i od bošnjačkih lidera da su tamo nepoželjni, čak i srbi odlaze iz istog.
Mislim, realno, cvrčimo po pitanju mnogo toga ali se kao naljutimo kad se kaže da su bošnjaci sami sebi najveći neprijatelji jer dopuštaju sebi da ih ovakvi poput ovog debila, koji su uz to i neviđeni lopovi i kriminalci, kao vode i predstavljaju i to traje decenijama.
To je najvjernije SDA glasačko tijelo.