Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

doff

#51626 Re: Zeničani

Post by doff »

_BataZiv_0809 wrote: 07/06/2021 21:01 Nisu jos sve dozvole gotove i ne zna se kad ce biti. Opstrukcije su velike, a znamo i zasto. Info sam dobio od kolegice iz Mittala, pa posto kupio toliko prodao
Koje dozvole fale?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#51627 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

doff wrote: 07/06/2021 21:04
Koje dozvole fale?
Zaista ne znam, rekla mi je, ali sam zaboravio :-?

Cini mi se da je rekla da su 2 razlicite u pitanju.
doff

#51628 Re: Zeničani

Post by doff »

_BataZiv_0809 wrote: 07/06/2021 21:06
doff wrote: 07/06/2021 21:04
Koje dozvole fale?
Zaista ne znam, rekla mi je, ali sam zaboravio :-?

Cini mi se da je rekla da su 2 razlicite u pitanju.
Neke dozvole se ishoduju nakon završenih radova, kad se provjeri da je izgrađeno u skladu sa projektom.
Tempo
ZeModerator

#51629 Re: Zeničani

Post by Tempo »

saobracajna i vozacka.

znaci tako, napravi fudo toplanu. svaka mu cast. :D
skoronikako

#51630 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

O Fuadu dovoljno reci da danas uplati novac za osnovni kapital firme (uz kasnjenja), a sutra pokusa kamatariti jednog od osnivaca te firme.

U toku su pokretanja i probe kotlova, nakon toga ide upotrebna dozvola.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#51631 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

doff wrote: 07/06/2021 21:09
Neke dozvole se ishoduju nakon završenih radova, kad se provjeri da je izgrađeno u skladu sa projektom.
Tu stvarno nisam na svom terenu, znam samo da mi je rekla da su procedure jako dugo trajale i da se vidjelo da se maksimalno oteze i opstruira i da to isto ocekuju sa dozvolama koje tek trebaju ishoditi.

Nista neobicno i razlicito od Vijeca 2016. do 2020. To je taj modus operandi. Zaustavi sve samo zato sto nije nas gradonacelnik. I nudi narkosu Vračetu pare i legalizaciju nelegalne baste za ruke u vijecu za promjenu statuta grada.

Ako je jos istina da je u zimu 2016. kad je bilo -21 napolju grijanje "politicki" ugaseno da se narod kazni za ishod izbora (doduse za razliku od prve dvije, za ovu info ne mogu garanatovat da sam je dobio od kredibilnih ljudi), onda stvarno ne znam u kakvoj to drzavi zivimo.
skoronikako

#51632 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

Sav proces je kasnio i zbog Fuada. Odugovlacio sa uplatom osnovnog kapitala i pokusao kamatariti Mittal. Novac je uplatio tek kada je trebala EP uci u taj posao.
doff

#51633 Re: Zeničani

Post by doff »

Radjena je i revizija projekta toplane, glavni razlog kašnjenja.
Tempo
ZeModerator

#51634 Re: Zeničani

Post by Tempo »

imal kakav autoelektricar da valja?
kamberovica polje

#51635 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

skoronikako wrote: 07/06/2021 17:43 Koliki je budzet Bihaca? Koliki je budzet Tuzle? Zasto su ovi gradovi uredjeniji ako im je budzet priblizno isti? I ovi gradovi imaju SDA na visim nivoima pa su uredjeniji.
Pretjerujete što se tiče Tuzle. Uređenija je od Zenice, bar što se tiče centra grada, ali ceste su joj na nivou Bos. Grahova. I ovakve poluraspale ceste u Zenici su piste za ono kod njih. Nije Tuzla toliko drastično bolja od nas.
Što se tiče Bihaća, ljudi imaju čudo prirode u svojoj avliji i svjesni su toga, a Krajišnici kakvi god da jesu, ipak su bliži Evropi od prisječnog stanovnika babisnkog sliva.

Kad se priča o napretku, o uređenju grada, o pozitivnim promjene, mi si moramo postavit pitanje ima li Zenica ljudskog kapaciteta za nešto takvo? Još bolnije pitanje, zaslužujemo li bolje kad svi znamo da je danas prosječni Zeničanin nepismen, zadrt i ograničen?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#51636 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Tempo wrote: 07/06/2021 21:35 imal kakav autoelektricar da valja?
Sta je autu?
apsidejzi

#51637 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

Kikibombona wrote: 07/06/2021 14:24
doff wrote: 07/06/2021 13:35
Kikibombona wrote: 07/06/2021 13:02 Zanimljivo je kako se SDA sekta hinjski slepa uz Celik jer vode 'rat' sa Fudom. Hinjski se podvlace. A upravo su oni unistili Celik i ne pada im na pamet da sa kantonalnog nivoa uplate 1KM za Celik.

Nece Robijasi nasjesti na SDA prljavu strategiju niti ce SDA sekta profitirati na racun Celika.
Nasjeli su na Fudinu prljavu kampanju o evropskom Čeliku, Salyveni redovno o Čeliku pisao. Sad saliveni piše da se npr uz račun za vodu ko hoće da vrši uplatu za Čelik, nešto kao taksa za tv, da se vidi koliko ima za Čelik. Pa jel to podanicka politika lažnajka, inače jedan od admina je i saam Uzunović, levat se saam ocinkao
Taj Saliven ima korist od Fude i novcnik mu je vazniji od Celika. Davno sam napisao da je taj profil slika i prilika zenickog primitivizma.

Al' pogledaj svega ti kako seljacki SDA profil Carsija Zenica dijeli objave Robijasa. Mnogi ljudi ce odustati od podrske Celiku jer ce pomisliti da iza cijeli price stoji SDA.

Ja bih zato, da se nesto pitam kod Robijasa, objavio da je SDA najvece zlo Zenice i da Fudo nastavlja istim stazama.
Ja mislim da je glavni problem robijasa netransparentnost. Ne znam koliko je novo rukovodstvo svjesno tog problema ali njima nad vratom visi politika i svaki njihov potez ili nepotez se tumaci. Veoma nezahvalna pozicija koja se moze rukovoditi iskljucivo otvorenoscu i ravnopravnoscu. Volio bih da ovaj moj post dopre do nekoga iz uprave kako bih im ukazao (kao autsajder) sta ja vidim a oni mozda ne vide. Znas, nekada budes zasljepljen trenutnim okolnostima i onda drugi ljudi vide stvari iz druge perspektive koju ti propustis da vidis.

Naime, kritika FUde je OK. Sve to stoji, ali ta kritika mora da bude odmjerena. Ne moze Fudo biti za sve kriv. Ako se tako postavis onda automatski pripadas onoj drugoj strani tj SDA. Fudo ima svoj dio odgovornosti ali je suludo sve na njega svaljivati. Ako se to bude radilo samo ce se dobiti kontraefekat. CIlj je izvuci sto vise para a to se radi "taman pritiskanjem". Od Fude se moze izvuci para ali ga treba taman pritisnuti. Isto tako se i od SDA moze izvuci para ako ih se taman pritisne. Ako tako ne bude, rizikujes da izgubis ugled kod gradjana a onda je sva borba uzaludna. Treba gledati taj veci cilj uvijek i staviti ga ispred svojih emocija.

Evo jedan praktican primjer. Grad Zenica je uplatio odredjeni dio para za Celik. To je cinjenica i to je dobra stvar koju je Fudo uradio. Za razliku od SDA on je makar nesto uplatio. Pohvalite ga za to. Nama svima napisite cifru koliko je uplaceno od Grada a koliko se para skupilo sa drugih strana. Dalje, biti otvoren sa povjeriocima. Koliki je trenutni dug i prema kome te ko je potpisao taj dug. To je transparetnost a ja to ne vidim. Dok god stvari ne budu vidljive obicnim navijacima uprava nece imati podrsku. Kako ja mogu znati da sal i dres koji kupim ne ide za kupovinu janjeta iduci vikend? To je glavni razlog zato imamo 400 registrovanih navijaca. Ljudi nemaju povjerenje u upravu. Mi svi vidimo da oni pokusavaju, prave se dogovori sa povjeriocima pokusava se nesto uraditi. Evo sad imamo i neke proteste sto je dobro mada se moze biti jos inovativniji. Mozes napraviti "Trku za Celik" gdje ce ljudi uplacivati participaciju i onda trcati nekakav polumaraton ili 10km po zenici ili oko stadiona. Sta god. Praviti manifestacije i non stop se pojavljivati u javnosti.

Znas sta ce to napraviti? Napravice da ce ljudi davati podrsku Celiku i to ce automatski privuci Fuada koji je lovator u mutnom. On voli okupljanja naroda i najlakse ces iz njega izvuci pare ako on vidi mogucnost za prikupljanje politickih poena. Zasto to ne iskoristiti. Ne mora se samo protestvovati. Svaki mjesec smititi neki event u Zenici koji ce okupiti ljude (naravno uz Korona uslove dok govno ne prodje). Trka za Celik, rostilj za Celik, takmicenje u smisljanju navijackih pjesama koje cemo pjevati kada se vratimo na stadion... nesto sto ce drzati duh celika budnim. To ce donijeti ljude a sa ljudima ce donijeti i politicke hijene koje onda treba iskoristiti. Ti mozes tako iskoristiti i SDA i Fudu da uplate sto vise para. Umjesto da kritikujes i samo trazis, pohvali ih i kazi: Grad zenica je uplatio milion KM (lupam) u proteklih X mjeseci. Dajte SDA na kantonu pogurajte i vi malo pa tkao pokazite da je i vama stalo do zenickih glasova. Znas, malo napravis takmicenje medju njima. Napravis atmosferu takmicenja i medju privrednicima. Napravis manifestaciju gdje su pare "usput" ali za tebe su kljucne. Niko se nikada nije obogatio tako sto je napravio dobar proizvod a onda ljudi kupovali jer je kvalitet u pitanju. Ljudi uvijek kupuju na osnovu emocije kad se nafuraju da je nesto trend.

Ne znam... ja koliko vidim ovo do sada je neproduktivno i rizikuje se da izgube i ono sto Grad Zenica uplacuje do sada. Strategiju treba prilagoditi okruzenju i onda promijeniti okruzenje kako bi odgovoralo strategiji. Jer sve sto ja mogu vidjeti jeste da dosadasnje ponasanje Robijasa ide na ruku SDA i jedini zakljucak koji se moze izvesti jeste da SDA i dalje ima upetljane prste. Da bi se ta ideja ugasila, mora se biti transparentan, mora se raditi na pozitivnom marketingu, moras pritiskati kljucne igrace ali ih i pohvaliti ponekad. Neka vam Islamska zajednica bude primjer. Oni su majstori izvlacenja para od ljudi na laznim obecanjima i nelogicnim idejama. I svaki put upali. Malo kritikuju al malo i pohvale ljude i onda kroz pasivnu agresivnost pritiscu kljucne igrace da rade u njihovom interesu. Pa nije ni cude da religijske institucije opstaju hiljadama godina dok vodece kompanije par desetljeca i onda propadnu.

Et tako... svega po malo. Zao mi je sto se polako stvara slika da su Robijasi u kandzama SDA. To njihova djela govore iako su na rijecima drugaciji. FUdo jest svasta nesto ali nije toliko zao koliko ga se predstavlja. To vec ljudi pocinju primjecivati i javno mijenje se lagano okrece od Celika. Budemo vidjeli koliko ce protesti skupiti ljudi...
veliki_ah

#51638 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

Clanovi kluba imaju sve te informacije. Da si clan znao bi da fudo ove godine nije uplatio marke klubu. Prosle godine je uplatio, a u decembru je bila skupstina kada je predstavljen detaljan finansijski izvjestaj ( sa informacijaka gdje su te pare otisle) i plan za 2021. Nedavno su svi clanovi dobili izvjestaj o izvrsenju budzeta ua prvi kvartal.

Ti ako ne vjerujes tim momcima, neces im vjerovati pa da ti 100 izvjestaja dostave. A kao clan mozes dobiti sve informacije i na upit. Ko nije clan, sto ce mu informacije?

Ovo je najtransparentnija uprava od kada postoji Celik, ne nasjedajte na fudine spinove!
N.N.

#51639 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Sa Čelikom je bilo sve rijeseno...

Dok Fudo nije sjedio kuci, gledao TV i dumao, potrbusio se i ka'e, odoh malo opet zatalasati sve :mrgreen: hahaha

Ne razumijem, reprogram ide i odjednom ispadne belaj oko prostora (i to dogovoreno i potpisano ).
Sta je frka sa tim prostorima i kirijom jebem mu mater!?

Oduvijek su kirije isle klubu. Da, pokrali su ga do koske, ali ovi momci su krenuli i ide fino.
Sam je rekao ako ne budu uplacivali doprinose prekida se reprogram. Kao sto se vidi, momci oke rade i sve se uplacuje drzavi.

Ali mora biti nesto, da se belaj napravi, zatalasa, pise i jebes mu mater...
veliki_ah

#51640 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

I jos, da su to bar neke pare. Da su to milioni pa i nekako. Pisljivih 200.000 godisnje. Pa kosarkasima daje milion.

Mogao ispasti car, lafac za male pare i nikakav trud. Al ocito je da je skontao da ga ovi nece slusati, da nece plesati kako on svira i ako ojacaju, naprave stabilan klub i pokazu da se moze bez politike, direktna su prijetnja njemu.
Ja_Ja

#51641 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

apsidejzi wrote: 07/06/2021 22:00
Ja mislim da je glavni problem robijasa netransparentnost. Ne znam koliko je novo rukovodstvo svjesno tog problema ali njima nad vratom visi politika i svaki njihov potez ili nepotez se tumaci. Veoma nezahvalna pozicija koja se moze rukovoditi iskljucivo otvorenoscu i ravnopravnoscu. Volio bih da ovaj moj post dopre do nekoga iz uprave kako bih im ukazao (kao autsajder) sta ja vidim a oni mozda ne vide. Znas, nekada budes zasljepljen trenutnim okolnostima i onda drugi ljudi vide stvari iz druge perspektive koju ti propustis da vidis.

- Ne bih se slozio s tobom. Dokumentovano se moze potvrditi da ni klub ni navijacka grupa nisu nikada, apsolutno nikada od svog postojanja bili transparentniji nego od kako se otjeralo ono tursko kljuse.

Naime, kritika FUde je OK. Sve to stoji, ali ta kritika mora da bude odmjerena. Ne moze Fudo biti za sve kriv. Ako se tako postavis onda automatski pripadas onoj drugoj strani tj SDA. Fudo ima svoj dio odgovornosti ali je suludo sve na njega svaljivati. Ako se to bude radilo samo ce se dobiti kontraefekat. CIlj je izvuci sto vise para a to se radi "taman pritiskanjem". Od Fude se moze izvuci para ali ga treba taman pritisnuti. Isto tako se i od SDA moze izvuci para ako ih se taman pritisne. Ako tako ne bude, rizikujes da izgubis ugled kod gradjana a onda je sva borba uzaludna. Treba gledati taj veci cilj uvijek i staviti ga ispred svojih emocija.

- Ovo sto cu sada napisati pisem iz dobre namjere, pa se nadam da ces tako to i da shvatis. Da si samo ovaj forum citao u zadnjih par godina mogao bi da imas jednu umjerenu sliku situacije. Mada vec sada dolazimo do toga da se to treba prestati raditi ja cu jos jednom ponoviti; niko, apsolutno niko ne krivi samo Fudu za sve. Cak sta vise toliko se kivno bilo na SDA da su navijaci organizovali najveci poslije ratni protest u gradu 2016 godine koji je rezultirao skidanjem sa vlasti "anamo njih". Tako da navijacima mogu prigovarati samo oni koji ili ne znaju, ili ne zele da znaju, ili su na zadatku da ne znaju zbog njihove toboze umjesanosti sa bilo kojom strankom. Cilj nije nikada bio da se izvuce sto vise para. Cilj je da se govedo prisili da postuje ono sto je potpisao. Nije ga moj caca tjerao da tri dana pred izbore potpise da ce uraditi reprogram i VRATITI pare od kirija (namjerno pisem vratiti). Fudi se pripisuju samo oni aferimi za koje je zasluzan. U to svakako ulazi period iz 2005, kao i ovaj fijasko sa turskim mafijasem, te ova seljacko navaljivanje u silu.

Evo jedan praktican primjer. Grad Zenica je uplatio odredjeni dio para za Celik. To je cinjenica i to je dobra stvar koju je Fudo uradio. Za razliku od SDA on je makar nesto uplatio. Pohvalite ga za to. Nama svima napisite cifru koliko je uplaceno od Grada a koliko se para skupilo sa drugih strana. Dalje, biti otvoren sa povjeriocima. Koliki je trenutni dug i prema kome te ko je potpisao taj dug. To je transparetnost a ja to ne vidim. Dok god stvari ne budu vidljive obicnim navijacima uprava nece imati podrsku. Kako ja mogu znati da sal i dres koji kupim ne ide za kupovinu janjeta iduci vikend? To je glavni razlog zato imamo 400 registrovanih navijaca. Ljudi nemaju povjerenje u upravu. Mi svi vidimo da oni pokusavaju, prave se dogovori sa povjeriocima pokusava se nesto uraditi. Evo sad imamo i neke proteste sto je dobro mada se moze biti jos inovativniji. Mozes napraviti "Trku za Celik" gdje ce ljudi uplacivati participaciju i onda trcati nekakav polumaraton ili 10km po zenici ili oko stadiona. Sta god. Praviti manifestacije i non stop se pojavljivati u javnosti.

- Ponovo se vracamo na to da nisi informisan. A za ovo gore napisano ti cak nije trealo ni clanstvo u klubu. Toliko se pise o tome da je prosto nemoguce izbjeci te informacije bilo kome ko Celik ima u srcu. Grad Zenica je uplatio tacno onoliko sredstava koliko je trebalo da momci iz kluba uz vanljudske napore ociste vecinu duga koji je ostao iza turskog investitora. Turska gnjida nije kahve platila dok je bio tu. Ostao je duzan i bogu i narodu. Momci su to ekspresno pocistili i moje je misljenje da je Fudo na kraju preko krc dao te pare samo kada je vidio da je vijece okrenuto protiv njega i da su vec sami izglasali da se klubu da tih pola miliona. Opet ponavljam, klub nikada nije bio otvoreniji. Meni kao clanu na email kvartalno dolaze izvjestaji, a na skupstini se uduboko i u siroko raspravljalo i iznosilo sve ovo o cemu pricas. Moja sugestija je da se uclanis i imat ces sve te informacije na dohvat ruke. 400 clanova je golemo. Mi imamo najvecu clanarinu od bilo kojeg kluba na prostoru bivse Juge. 400 clanova je jedan mocan dzemat, ne znam da li ima par dzemata u Zenici koji imaju vece clanstvo a clanarina im manja nego u Celiku. Ideja ima mali milion. I ja ovaj isti nekad serem i saljem ideje ljudima, a u sustini i pored njih svih, njima treba jos volontera i ljudi spremnih da rade da te sve ideje provedu u djelo. Proces oporavka ce biti dug, ali itekako dostizan.

Znas sta ce to napraviti? Napravice da ce ljudi davati podrsku Celiku i to ce automatski privuci Fuada koji je lovator u mutnom. On voli okupljanja naroda i najlakse ces iz njega izvuci pare ako on vidi mogucnost za prikupljanje politickih poena. Zasto to ne iskoristiti. Ne mora se samo protestvovati. Svaki mjesec smititi neki event u Zenici koji ce okupiti ljude (naravno uz Korona uslove dok govno ne prodje). Trka za Celik, rostilj za Celik, takmicenje u smisljanju navijackih pjesama koje cemo pjevati kada se vratimo na stadion... nesto sto ce drzati duh celika budnim. To ce donijeti ljude a sa ljudima ce donijeti i politicke hijene koje onda treba iskoristiti. Ti mozes tako iskoristiti i SDA i Fudu da uplate sto vise para. Umjesto da kritikujes i samo trazis, pohvali ih i kazi: Grad zenica je uplatio milion KM (lupam) u proteklih X mjeseci. Dajte SDA na kantonu pogurajte i vi malo pa tkao pokazite da je i vama stalo do zenickih glasova. Znas, malo napravis takmicenje medju njima. Napravis atmosferu takmicenja i medju privrednicima. Napravis manifestaciju gdje su pare "usput" ali za tebe su kljucne. Niko se nikada nije obogatio tako sto je napravio dobar proizvod a onda ljudi kupovali jer je kvalitet u pitanju. Ljudi uvijek kupuju na osnovu emocije kad se nafuraju da je nesto trend.

Sve to stoji, planova ima, neki su vec i odradjeni i odradjuju se. Kada se steknu uslovi za masovnija okupljanja bice toga koliko hocete. No to ne smije biti izgovor niti povod da se grad izvuce iz odgovornosti koju nosi za klub. Pazi, ja razumijem tebe, tebi je pun krc toga sto se non stop bruji o tome i sto se stvara slika da klub nesto trazi. Bez obzira sto klub u svakom malte ne saopstenju kaze da nista ne traze dodatno od grada. Sve sto se trazi jeste da grad pocisti ono sto je napravio; reprogram poreznog duga, da vrati klubu prihode od najma prostorija na stadionu, te da rijesi pitanje dugovanja JP. Jos o tome nije ni krenula prica kako treba al tek tada ce se dignuti halabuka kada klub bude pritisak pravio da krimogena mafija rijesi dugove koje su svi nabijali a Celiku se fakturisali. Pa u citavom stadionu je bio samo jedan mjerac za vodu i struju, a svi prostori ga koristili a racuni se slali godinama Celiku.

Ne znam... ja koliko vidim ovo do sada je neproduktivno i rizikuje se da izgube i ono sto Grad Zenica uplacuje do sada. Strategiju treba prilagoditi okruzenju i onda promijeniti okruzenje kako bi odgovoralo strategiji. Jer sve sto ja mogu vidjeti jeste da dosadasnje ponasanje Robijasa ide na ruku SDA i jedini zakljucak koji se moze izvesti jeste da SDA i dalje ima upetljane prste. Da bi se ta ideja ugasila, mora se biti transparentan, mora se raditi na pozitivnom marketingu, moras pritiskati kljucne igrace ali ih i pohvaliti ponekad. Neka vam Islamska zajednica bude primjer. Oni su majstori izvlacenja para od ljudi na laznim obecanjima i nelogicnim idejama. I svaki put upali. Malo kritikuju al malo i pohvale ljude i onda kroz pasivnu agresivnost pritiscu kljucne igrace da rade u njihovom interesu. Pa nije ni cude da religijske institucije opstaju hiljadama godina dok vodece kompanije par desetljeca i onda propadnu.

- Naravno da je produktivno, pa cak i kulturno. Momci i djevojke na nasilnicko ponasanje odgovaraju zrelo i pravno. Pa tako ne prave probleme vec tuze grad za ono sto je jedna osoba u gradu koja se ponasa kao kauboj odlucila da uradi samovoljno. Ne vidim nista neproduktivno. To ti je isto kada bi ti i ja potpisali neki ugovor po kojem sam ja tebi nesto duzan, i onda ti dodjem i kazem jarane evo tebi od sake do lakta. Ti pitas zasto, ja ti kazem eto zato sto mi je krc cejf. I onda ti kao gospodin covjek se obratis advokatu i tuzis me i ja onda Dinu Pasalica nadjem i kazem mu da napise clanak u kojem tebe oboji da si siledzija i gubar i da trazis nesto sto ti ja nisam obecao dati. Vjerujem da se slazes da to nema nikakve logike. Pa tip siluje zdravu pamet i to radi eto samo zato sto mu se moze. E pa nece moci majcin sine.

Et tako... svega po malo. Zao mi je sto se polako stvara slika da su Robijasi u kandzama SDA. To njihova djela govore iako su na rijecima drugaciji. FUdo jest svasta nesto ali nije toliko zao koliko ga se predstavlja. To vec ljudi pocinju primjecivati i javno mijenje se lagano okrece od Celika. Budemo vidjeli koliko ce protesti skupiti ljudi...

Prema onom sto ja vidim, i cujem to je daleko od impresije koju raja po gradu ima. Pa cak je provaljeno i da je ono SDA piskaralo Carsija dobilo informaciju da je klubu nudjeno 90k ne iz kluba vec iz gradske administracije. Jedni drugima smicalice prave i tome se ne moze stati u kraj. Ono sto se sa sigurnoscu zna da je klub apolitican i da samo koristi demokratske mehanizme da skrene paznju na problematiku i one koji te probleme prave.
Tempo
ZeModerator

#51642 Re: Zeničani

Post by Tempo »

_BataZiv_0809 wrote: 07/06/2021 21:47
Tempo wrote: 07/06/2021 21:35 imal kakav autoelektricar da valja?
Sta je autu?
nesto sa centralnim zakljucavanjem
Tempo
ZeModerator

#51643 Re: Zeničani

Post by Tempo »

celik je relikt komunizma :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#51644 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Tempo wrote: 07/06/2021 22:59
Ja znam za Profu iz Lukovog polja, ali kod njega je vazda navala, pa sad ako te to ne nervira kao mene, probaj.

Radio je te centralne brave solidno Kosovac iz AE sigurnosti. Nazalost nemam broj, ali mozda info bude od neke koristi.

Ado iz nekadasnjeg Talic auta je inace tata mata za elektroniku ali sam cuo da je otisao vani.
likce

#51645 Re: Zeničani

Post by likce »

@Ja_Ja
druze svaka ti cast, bas imas zivce da ponaosob objasnjavas jedno te isto. Ja nisam clan, planiram uskoro biti, ali ove sve informacije o transparentnosti se znaju kao i to da trenutnu upravu cine pravi celikovci, momci koji iskreno zele dobro klubu i koji su totalno van politike.

Ovo mozes napisati milion puta ali naci ce se neki gabor koji ce namjerno doci ovdje i napisati da je uprava sda-ovska, ko god to napise opet sa zlom namjerom spina i podbacivanja jeb.. ga u stau ona smrdljiva dupelizacka

Citirat cu press od 07.08.2020. godine:
" Na press konferenciji obratio se član udruženja Robijaša 1988. Vladan Popović, koji je govorio o aktualnoj situaciju u zeničkom klubu, što možete i da pročitate u nastavku:

“Bit ću previše direktan i krenut ću s pravim stvarima i pravim krivcima za ovo stanje. Ispred mene stoji peticija s 9724 potpisa građana Zenice koji su potpisali “Stop gašenju Čelika”. Ona je bila da se pokaže svima u gradu da je ovo svetinja našeg grada i da ovo ne može niko ugasiti. Za ovu peticiju su zaslužni Robijaši 1988. i to da pokažu masama ljudi što ovaj klub znači za ovaj grad. I umjesto da svi razmišljamo i dišemo isto mi se dijelimo na politiku. Prije su se ljudi u Zenici dijelili na to da li si čovjek ili nisi, a danas se dijele na to da li si za Fuada Kasumovića ili si za SDA, jesi li za ovog, za onog.

Bit ću direktan, političari su sva ista g****. Nas to ne zanima ni sekunde. Mi se borimo za ljubav ovog grba i za ovaj klub. "

Ko god hoce naci ove informacije, samo neka koristi jebeni gugl i nade za sekundu sve informacije.
Vidimo se u iducu subotu, taman da na protestima bude 100 ljudi, vjerujte da su posteniji i srcaniji od 1000 dupelizaca i podguznih muha koji se prodaju za sitnis.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#51646 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Tempo wrote: 07/06/2021 23:00 celik je relikt komunizma :D
Ama koji nije, u BiH nema uspjesnog kluba ako politika nije upetljana. Kad se zavrne pipa ode sve u mp3 :mrgreen: .
Tempo
ZeModerator

#51647 Re: Zeničani

Post by Tempo »

_BataZiv_0809 wrote: 07/06/2021 23:05
Tempo wrote: 07/06/2021 22:59
Ja znam za Profu iz Lukovog polja, ali kod njega je vazda navala, pa sad ako te to ne nervira kao mene, probaj.

Radio je te centralne brave solidno Kosovac iz AE sigurnosti. Nazalost nemam broj, ali mozda info bude od neke koristi.

Ado iz nekadasnjeg Talic auta je inace tata mata za elektroniku ali sam cuo da je otisao vani.

uskoro ce me banovat, pa da nabrzinu...

jebo profu. uradicu sam.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#51648 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Tempo wrote: 08/06/2021 01:08 uskoro ce me banovat, pa da nabrzinu...
Neće :lol: , svi pavaju :D.
Tempo
ZeModerator

#51649 Re: Zeničani

Post by Tempo »

Bobi wrote: 08/06/2021 01:17
Tempo wrote: 08/06/2021 01:08 uskoro ce me banovat, pa da nabrzinu...
Neće :lol: , svi pavaju :D.
glupo je to. ne mozes jebat mater onome kome treba jebat mater, missim, moze, ali jednom u 7 ili 14 dana.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#51650 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Tempo wrote: 08/06/2021 01:08
jebo profu. uradicu sam.
Ispravka, Sivac je iz AE sigurnost, ne Kosovac :D
Post Reply