Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

doff

#51576 Re: Zeničani

Post by doff »

Nema napretka u državi dok i lokalni nivo se ne bude ophodio jednako prema svima, bez štimanja tendera, podrzavanja nelojalne konkurencije, trosenje budzetskih sredstava bez strategije razvoja grada, gdje se samo jedan čovjek pita i odlučuje u ime svih struka.
Gotovo sve potrebe stanovništva su na lokalnom nivou. Ako se tu zakaže, gdje gradjani ostvaruju direktan kontakt, šta onda očekivati od viših nivoa?

Za sve ovo Što ti spominjes potreban je sinergija, učešće svih nivoa vlasti. U našem slučaju isti su svi, mada ti KF-ovu odgovornost pokušavaš marginalizovati, naročito ispustajuci činjenicu gdje je Fuad bio do 2016.
Kad želiš da registrujes firmu, kreneš od gradske uprave, a ne od Parlamentarne skupštine BiH....
E zato je bitan i gradski asfalt, pokosena trava, javna rasvjeta, stručna gradska uprava koja radi po zakonu a ne kako im se naredi.
Kikibombona

#51577 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

doff wrote: 07/06/2021 08:18 Nema napretka u državi dok i lokalni nivo se ne bude ophodio jednako prema svima, bez štimanja tendera, podrzavanja nelojalne konkurencije, trosenje budzetskih sredstava bez strategije razvoja grada, gdje se samo jedan čovjek pita i odlučuje u ime svih struka.
Gotovo sve potrebe stanovništva su na lokalnom nivou. Ako se tu zakaže, gdje gradjani ostvaruju direktan kontakt, šta onda očekivati od viših nivoa?

Za sve ovo Što ti spominjes potreban je sinergija, učešće svih nivoa vlasti. U našem slučaju isti su svi, mada ti KF-ovu odgovornost pokušavaš marginalizovati, naročito ispustajuci činjenicu gdje je Fuad bio do 2016.
Kad želiš da registrujes firmu, kreneš od gradske uprave, a ne od Parlamentarne skupštine BiH....
E zato je bitan i gradski asfalt, pokosena trava, javna rasvjeta, stručna gradska uprava koja radi po zakonu a ne kako im se naredi.
Sve navedeno je u domenu visih nivoa vlasti, institucija sistema, narocito pravosudja. Dok je pravosudje SDA ogranak BiH ce biti El Dorado kriminala u korupcije, nastimanih tendera i konkursa, stranackog zaposlavanja i sl.

Nasu drzavu vodi velika mafijaska organizacija koja pod kontrolom ima cijeli sistem.

Svaki grad u BiH je gola bijeda i sirotinja. Sve je gola depresija. Iz svakog grada ljudi masovno odlaze.
doff

#51578 Re: Zeničani

Post by doff »

Ne vrijedi se dalje raspravljat, za vas vrijeme teče tek od 2016, brišete djela pojedincima kao kad podneses zahtjev da se brišeš iz evidencije osuđivanih.

Lik se sa višeg nivoa (koji je uništavan decenijama i čiji je učesnik i saam bio) spustio na lokalni nivo i nastavio uništavati ono s čime gradjani imaju svakodnevni kontakt. I još govorite kako je to nebitno, vršeći atak na psihu čovjeka.

Lik je u suprotnosti za zakonom o vanjskom dugu, Zenici "završio kredit za GGM a sve da pomogne SDA da kantonalnim parama kupuje izbore u kantonu. Ovo su ti Fuadove riječi, ali samo sebe izostavlja, jer o njima priča kao da se nisu ni sreli u putu.
Kikibombona

#51579 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Vecinu onoga sto pises ja ne sporim. Jedino se ne slažemo oko prioriteta.

Volio bih da diskutujemo o nacinima rusenja SDA mafijaskog kartela sa vlasti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#51580 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

doff wrote: 07/06/2021 08:18 Kad želiš da registrujes firmu, kreneš od gradske uprave, a ne od Parlamentarne skupštine BiH....
Ne krenes. Obracas joj se tek na kraju.
doff

#51581 Re: Zeničani

Post by doff »

_BataZiv_0809 wrote: 07/06/2021 09:03
doff wrote: 07/06/2021 08:18 Kad želiš da registrujes firmu, kreneš od gradske uprave, a ne od Parlamentarne skupštine BiH....
Ne krenes. Obracas joj se tek na kraju.
Nije baš ni na kraju. Obično prvi kontakt ostvariš u Gradskoj upravi, gdje dobiješ sva potrebna uputstva. Osim, ako imaš šanse doći do Asima, da ti on sve završi :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#51582 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

doff wrote: 07/06/2021 09:28
Nije baš ni na kraju. Obično prvi kontakt ostvariš u Gradskoj upravi, gdje dobiješ sva potrebna uputstva. Osim, ako imaš šanse doći do Asima, da ti on sve završi :-)
Kakva uputstva od GU?
doff

#51583 Re: Zeničani

Post by doff »

_BataZiv_0809 wrote: 07/06/2021 09:34
doff wrote: 07/06/2021 09:28
Kakva uputstva od GU?
Želiš pokrenuti vlastiti biznis, zainteresiran si za prostor npr u poslovnoj zoni. Šta prvo radiš, prije pokretanja svih procedura?

Fudini tzv investitori su prvo posjetili Gradsku upravu, informisali se, iznijeli svoje zahtjeve...Nisu krenuli od osnivačkog akta, nego od informacije
veliki_ah

#51584 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

Znaci, mi cemo reci ‘fudo jebi nas dok mozes, jebo nas je i huso’ i bicemo zadovoljni, jer jbg ima samo 60 mil na raspolaganju. I jebi nas dok mi razmisljamo sta cemo sa bakirom.

E zato nam i jest ovako. Necemo da se pobunimo protiv predsjednika kucnog savjeta jer nema ovlasti. Necemo protiv predsjednika mjesne zajednice jer nema ovlasti. Necemo protiv gradonacelnika jer je i prethodni bio lopov. Necemo protiv kantona jer oni svakako nemaju nikakve veze. Necemo protiv federacije jer oni se bore sa hdz, nemoj ih sad dirat. Necemo protiv drzave jer valja se izborit sa dodikom, nek stite bosnjake.

A do tada pusti nek pisaju i pisaju i nek njihova djeca voze skupa auta, nek se imanja skupljaju, nek se studira vani, nek ne placaju porez, nek parkiraju po trotoaru, nek namjestaju tendere, nek uzimaju harac, nek tjeraju omladinu. Neka, pa i huso je isto. I evo ga 25 godina od rata mi se nadamo da ce se oni preko noci promijeniti sa 60 mil na raspolaganju, dok pored svoje zemlje uzmu jos koji metar i drzavne.

Bravo!
Kikibombona

#51585 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

@veliki_ah

Ko ce se buniti kada je 80-90% stanovnistva ruralnog mentaliteta, naviklo da ga karaju kroz zivot nadredjeni i visokopozicionirani. Izbaci grbu i primaj udarce. Ljudi odgojeni da sute i trpe.

Jedina grupa ljudi koja se buni i pokazuje revolt su Robijasi. Sve ostalo je mrtvo, prestraseno, silovano u mozak, nesposobno samostalno razmisljati.

...

A sto se tice Fude, on ce nas karati do 2024. Mozda se jedino Robijasi izbore sa njim, ostali nemaju sanse.

...

Da imamo normalnu drzavu, makar normalan entitet, da imamo nezavisno pravosudje, Zenica bi bila neprepoznatljiva u pozitivnom smislu. Ne bi ni Fudo mogao raditi sto zeli da postoji pravna drzava. I opet dodjemo do toga da je SDA izvor svakog zla, maligni tumor na tkivu drzave.
N.N.

#51586 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Fudo je i stvorio te sudove i tuzilastva.
Ili mislis da nije !?
:-D

Mozda zato sto je lijep i pametan, ne kao Isak ali eto, nece da ga terete ili je gore spomenuto u pitanju !?

Dan te jebo, trase autoputa kroz sljivike sebi usmjeravali, benzinske kupovali i otkupljivali pa preprodavali, centrale 'mecu'gdje hoce, likovi multimilioneri i ti o nekom malignom tkivu pricas.

Lokalni nivo je itekako bitan jer mene kao obicnog covjeka kolju kako i gdje stignu.
Prodje zivot ba u prenosu nadleznosti izmedju gore i dole.

Mame im jebem.
veliki_ah

#51587 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

Onda treba pomoci robijasima. Oni su sada bunt za celik, ali oni ce ostati prepoznatljivi po buntu prema losoj vlasti, jer svima su izasli na ulicu.

I pored toga sto si napisao, ne mogu se pomiriti s cinjenicom da se lokalno moze mnogo vise uraditi za kvalitet zivota. Drzava jest u kurcu i sve je skrojeno tako da se i nemas protiv koga bunit, al onda se treba buniti protiv svih. Fudo je imao sansu, debelo je prokockao, vrijeme je da leti.

Svi gradovi imaju istu startnu poziciju. Isti kanton, istu federaciju i drzavu, a opet su neki bolji? Zasto to nije zenica? Jer trpi nesposobnu lokalnu vlast. Ismijavamo rupu na cesti, to je vrhunac naseg bunta.
Kikibombona

#51588 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

veliki_ah wrote: 07/06/2021 11:27Onda treba pomoci robijasima. Oni su sada bunt za celik, ali oni ce ostati prepoznatljivi po buntu prema losoj vlasti, jer svima su izasli na ulicu.

I pored toga sto si napisao, ne mogu se pomiriti s cinjenicom da se lokalno moze mnogo vise uraditi za kvalitet zivota. Drzava jest u kurcu i sve je skrojeno tako da se i nemas protiv koga bunit, al onda se treba buniti protiv svih. Fudo je imao sansu, debelo je prokockao, vrijeme je da leti.

Svi gradovi imaju istu startnu poziciju. Isti kanton, istu federaciju i drzavu, a opet su neki bolji? Zasto to nije zenica? Jer trpi nesposobnu lokalnu vlast. Ismijavamo rupu na cesti, to je vrhunac naseg bunta.
Uskoro cemo saznati koliko je nezadovoljnih u ovom gradu. Ako ne izadje minimalno 5 000 nemamo vise o cemu pricati.

...

Da bi se borili protiv Fude neophodno je detktovati najveceg krivca za situaciju u BiH ili Zenici, a to je stranka SDA. To treba biti polazna osnova. Meni ne pada na pamet rusiti Fudu sa SDA seljoberima. U tu zamku sigurno necu upasti. A i Fudo igra na tu kartu, odmah kriticare optuzi da su SDA-ovci, jer zna da ogromna vecina Zenicana prezire SDA.
Kikibombona

#51589 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

N.N. wrote: 07/06/2021 11:24 Fudo je i stvorio te sudove i tuzilastva.
Ili mislis da nije !?
:-D

Mozda zato sto je lijep i pametan, ne kao Isak ali eto, nece da ga terete ili je gore spomenuto u pitanju !?

Dan te jebo, trase autoputa kroz sljivike sebi usmjeravali, benzinske kupovali i otkupljivali pa preprodavali, centrale 'mecu'gdje hoce, likovi multimilioneri i ti o nekom malignom tkivu pricas.

Lokalni nivo je itekako bitan jer mene kao obicnog covjeka kolju kako i gdje stignu.
Prodje zivot ba u prenosu nadleznosti izmedju gore i dole.

Mame im jebem.
Stvorili smo svi mi koji decenijama odrzavamo SDA na vlasti, neki zbog cinjenja a neki necinjenja. Moja mater nikad nije izasla na izbore i ona je jedan od krivaca za SDA vladavinu, a kriv sam i ja jer nisam učinio vise u borbi protiv zla.

Dok se ta ogromna mafijaska struktura ne srusi nama nema ni centimetar naprijed. Ni njihova zamjena kada dodje nece valjati, jer smo generalno pokvaren narod, ali od SDA nema gore. I neophodno je pokrenuti 'demikratski tocak', kao sto kaze jedan regionalni politicar, da se vlast cesce mijenja i da osjeti pritisak naroda.
Last edited by Kikibombona on 07/06/2021 12:20, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#51590 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

doff wrote: 07/06/2021 09:56

Želiš pokrenuti vlastiti biznis, zainteresiran si za prostor npr u poslovnoj zoni. Šta prvo radiš, prije pokretanja svih procedura?

Fudini tzv investitori su prvo posjetili Gradsku upravu, informisali se, iznijeli svoje zahtjeve...Nisu krenuli od osnivačkog akta, nego od informacije
:thumbup:
Kikibombona wrote: 07/06/2021 11:39 Meni ne pada na pamet rusiti Fudu sa SDA seljoberima. U tu zamku sigurno necu upasti. A i Fudo igra na tu kartu, odmah kriticare optuzi da su SDA-ovci, jer zna da ogromna vecina Zenicana prezire SDA.
Sustina :thumbup:
veliki_ah

#51591 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

Kikibombona wrote: 07/06/2021 11:39
veliki_ah wrote: 07/06/2021 11:27Onda treba pomoci robijasima. Oni su sada bunt za celik, ali oni ce ostati prepoznatljivi po buntu prema losoj vlasti, jer svima su izasli na ulicu.

Uskoro cemo saznati koliko je nezadovoljnih u ovom gradu. Ako ne izadje minimalno 5 000 nemamo vise o cemu pricati.

...

Da bi se borili protiv Fude neophodno je detktovati najveceg krivca za situaciju u BiH ili Zenici, a to je stranka SDA. To treba biti polazna osnova. Meni ne pada na pamet rusiti Fudu sa SDA seljoberima. U tu zamku sigurno necu upasti. A i Fudo igra na tu kartu, odmah kriticare optuzi da su SDA-ovci, jer zna da ogromna vecina Zenicana prezire SDA.
Pa fudo i hoce da mislis da svako ko je protiv njega da je u sda. Oni su u svojim politickim skolama ucili spin i polarizaciju vlasti, da bude crno-bijelo.

Mi treba da pokazemo da nije tako. 19.06. sam ja protiv fude, a da dodje i jebeni dodik nek stoji pored mene protiv fude. To ne znaci da sam ja za dodika.
Last edited by veliki_ah on 07/06/2021 12:36, edited 1 time in total.
Oi

#51592 Re: Zeničani

Post by Oi »

Bunt Robijasa i navijaca NK Celik je nesto mnogo vise od sportskog pitanja. To je jedina organizacija koja je stala i protiv SDA i protiv Fuada.
skoronikako

#51593 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

Zanimljivo je da ovi sto se bore protiv SDA i sto zbog toga ne zele da se bore protiv Fuada su isti oni koji su bili na strani Fuada protiv Čelika. Zlo kao i SDA.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#51594 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Jos se pozdravljaju sa "dobar dan" laselamet :D
Kikibombona

#51595 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

_BataZiv_0809 wrote: 07/06/2021 12:54 Jos se pozdravljaju sa "dobar dan" laselamet :D
I jedu picu sa svinjskom salamom. :D
Kikibombona

#51596 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Zanimljivo je kako se SDA sekta hinjski slepa uz Celik jer vode 'rat' sa Fudom. Hinjski se podvlace. A upravo su oni unistili Celik i ne pada im na pamet da sa kantonalnog nivoa uplate 1KM za Celik.

Nece Robijasi nasjesti na SDA prljavu strategiju niti ce SDA sekta profitirati na racun Celika.
doff

#51597 Re: Zeničani

Post by doff »

Kikibombona wrote: 07/06/2021 13:02 Zanimljivo je kako se SDA sekta hinjski slepa uz Celik jer vode 'rat' sa Fudom. Hinjski se podvlace. A upravo su oni unistili Celik i ne pada im na pamet da sa kantonalnog nivoa uplate 1KM za Celik.

Nece Robijasi nasjesti na SDA prljavu strategiju niti ce SDA sekta profitirati na racun Celika.
Nasjeli su na Fudinu prljavu kampanju o evropskom Čeliku, Salyveni redovno o Čeliku pisao. Sad saliveni piše da se npr uz račun za vodu ko hoće da vrši uplatu za Čelik, nešto kao taksa za tv, da se vidi koliko ima za Čelik. Pa jel to podanicka politika lažnajka, inače jedan od admina je i saam Uzunović, levat se saam ocinkao
skoronikako

#51598 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

Naravno da nece. Jer mi osim Celika nemamo strane niti stranke. To sto se Fuad i slični ili SDAovci pokusavaju okoristiti Celikom, to ide njima na obraz.
_BataZiv_0809 wrote: 07/06/2021 12:54 Jos se pozdravljaju sa "dobar dan" laselamet :D
Meni je svaki pozdrav ok. Bitnije mi je da mi osoba posteno zeli "dobar dan" ili "zdravo" ili "mir s vama", nego to koji koristi. Pozdrav svakako nije nesto cime bih dijelio ljude na dobre ili lose, za razliku od nekih. :D
Ja_Ja

#51599 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Libo me i za jedne i za druge s Celikom nece tek tako. Jedni su sruseni, bice i drugi ako ovako nastave i rusit ce se svi naredni koji diraju u Likce.

A to da i jednih i drugih gmazova ima po fb, to stoji. Da i jedni i drugi pokusavaju spinovat i okretat vodu na svoj mlin i to stoji. Ali opet dzaba im sve kad je Celik iznad njih.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#51600 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Boga ti, pa sto onda ovo izjavi :cry:

Image
Post Reply