Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#5826 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Budimo realni, u Sarajevu je najbolji vozni park na području BiH ali eto smeta nam kad je u nekom drugom dijelu
.
-
Novak20
#5827 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Sjećaš li se što su Alija i Bakir vozali prije nego su zajahali vlast ?
- Login77777
#5828 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
-
Novak20
#5829 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Nego, da se vratimo na temu.
Je li ovo Dragan dade ultimatum Bakiru ? Ili me moje oči varaju ?
https://www.vecernji.ba/vijesti/covic-z ... da-1498592
Je li ovo Dragan dade ultimatum Bakiru ? Ili me moje oči varaju ?
https://www.vecernji.ba/vijesti/covic-z ... da-1498592
redsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da za deset dana istječe rok za postizanje dogovora sa SDA o izmjenama Izbornog zakona BiH te da nakon tog datuma neće biti novih bilateralnih razgovora između predstavnika HDZ-a BiH i SDA. - Mi smo imali obvezu da sjednemo sa SDA i dogovorimo Predsjedništvo i Dom naroda, da bi nakon toga onda svi zajedno razgovarali o paketu svih drugih reformi.
Ja i dalje očekujem da prije 17. lipnja (to je datum kada smo lani potpisali sporazum o Mostaru) postignemo dogovor. Nakon tog datuma neće više biti bilateralnih razgovora s SDA na tu temu. Mi smo razgovor iscrpili i sad trebamo preći na višu razinu da vidimo jesmo li u stanju to učiniti - izjavio je Čović nakon sastanka izaslanstva HDZ-a BiH s izaslanstvom SNSD-a, predvođenog predsjednikom te stranke Miloradom Dodikom.
- vaučer
#5830 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Zar je bitno jeli ultimatum ili ne? On i Bakir se neće dogovoriti da su tri godine zaključani u poljskom wc-u usred Sahare. Dakle sve između sad i kad god dobiju direktivu od zapada da prestanu sa sranjima - je predstava za biračko tijelo, iliti poziranje u manirama autonomnih lidera. U stvarnosti imaju utjecaj na ishod pregovora kao i trogodišnjak na ishod kupovine u supermarketu dok leži na podu i baca tantrum zbog lizala u obliku leptira.
- mO k3
#5831 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Cirilcar daje godinama ultimatum
kakav ultimatum kakvi bakrači
-
Bossona
#5832 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Humljanin wrote: ↑07/06/2021 09:46Nema, svaka čast na ustrajnosti. Upreglo se sve u velikobošnjačkom korupusu, od nene na tržnici do kvaziakademika kako bi prikazali jednu ljudsku, pravnu, moralnu i legitimnu borbu hrvatskog naroda kao nešto užasno loše.Bossona wrote: ↑07/06/2021 09:04 Šta drugo reći nego Ustašoidni povampireni UZP-ci predvođeni Čovićem i HDZ neofašistima !![]()
PREDSJEDNIK SABNOR-a SEAD ĐULIĆ OTVORENO ZA "SB": "Dragan Čović je jedan od kreatora i propagatora neofašizma u BiH, mi koji živimo u Mostaru, svjedočimo svemu tome…"
Sead Đulić, predsjednik Saveza antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata (SABNOR) Bosne i Hercegovine, otvoreno je za "Slobodnu Bosnu" govorio o bujanju neofašizma u Bosni i Hercegovini, stanju u kojem se nalaze spomenici antifašističkoj borbi, ali i oštro osudio nacionalističku politiku koja svakodnevno prijeti razgradnji države i unosi razdor među narode u našoj zemlji.
Opšitnije na linku https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/20 ... U.facebook
Tako jedan dan imamo prilike čitati da je Čović Jugosloven i komunista, a drugi dan da je glavom i bradom Hitler.
Pa opet sutradan ga se naziva Ćirilo, prekosutra Pavelić.
Istina je da se Cović izjasnjavao kao Jugosloven, bio učlanjen u partiju, navijao za predratni Velež, potpisivao se ćirilicom.
I onda dođe neki olinjali samoprozvani antifašist (a u stvarnosti čisti fašist kojemu su nečija krvna zrna manje vrijedna) Đulić i prosipa ubehu kako je Čović u stvari glavom i bradom Pavelić.
Eto koliko je šizofrena bošnjačka politika uništavanja Bosne i Hercegovine dekonstituiranjem Hrvata.
Nisu u stanju 2 dana zaredom se držati jednog narativa.
Smeta ti istina što je Čović Kamaleon, od Jugokomunističkog ćiriličara do certificiranog ustašoidnog UZP-ovca koji se ponosi ustaškim zlikovcem Francetićem, Budakom i sičnima čijim ulicama ponosno hodaju i u kojima odrastaju nove generacije sljedbenika ustašoidne ideologije. Čović je kao i Dodik samo se prilagođava izbornoj bazi pa su od komunista postali promotori neofašističkih ideologija, da nije tako te ulice bi bile ukinute a kako to uraditi kada su te iste ulice imenovali i glasali protiv ukidanja i priznanja genocida. Čović je nasljednik i sljedbenik Bobana, koji je rekao da granica između velike Srbije i Banovine Hrvatske treba biti Neretva a valjda Bošnjaci da završe u Neretvi. Za razliku NDH devedesetih godina fašisoidina tzv. HZHB je Bošnjacima pored logora namjenila Neretvu kao četrdesetih Srbima.
- Humljanin
- Humljanin
#5834 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Bossona wrote: ↑07/06/2021 16:14
Smeta ti istina što je Čović Kamaleon, od Jugokomunističkog ćiriličara do certificiranog ustašoidnog UZP-ovca koji se ponosi ustaškim zlikovcem Francetićem, Budakom i sičnima čijim ulicama ponosno hodaju i u kojima odrastaju nove generacije sljedbenika ustašoidne ideologije. Čović je kao i Dodik samo se prilagođava izbornoj bazi pa su od komunista postali promotori neofašističkih ideologija, da nije tako te ulice bi bile ukinute a kako to uraditi kada su te iste ulice imenovali i glasali protiv ukidanja i priznanja genocida. Čović je nasljednik i sljedbenik Bobana, koji je rekao da granica između velike Srbije i Banovine Hrvatske treba biti Neretva a valjda Bošnjaci da završe u Neretvi. Za razliku NDH devedesetih godina fašisoidina tzv. HZHB je Bošnjacima pored logora namjenila Neretvu kao četrdesetih Srbima.
Svaka čast momak.
De mi reci koliko ulica ima u Sarajevu nazvanih po nacistima , a koliko u Mostaru?
Je li ono bješe u Sarajevu više nacističkih ploča nego u Mostaru?
I šta sad?
Hoćeš li sve to što si napisao za Mostar, Hrvate, Hercegovce i Čovića, napisati i za Sarajevo, Bošnjake, Bosance, Izetbegoviće?
-
Bossona
#5835 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
SDA je velizdajničko smeće koje je slugovalo ustašoidnom HDZ-u a veleizdajnika Aija je SANU podvala Bosni i Bošnjacima, o njima sam pisao na drugm temama i oni su zlo kao i HDZ. https://hamdocamo.wordpress.com/2014/04 ... og-naroda/Humljanin wrote: ↑07/06/2021 16:20Bossona wrote: ↑07/06/2021 16:14
Svaka čast momak.
De mi reci koliko ulica ima u Sarajevu nazvanih po nacistima , a koliko u Mostaru?
I šta sad?
Hoćeš li sve to što si napisao za Mostar, Hrvate, Hercegovce i Čovića, napisati i za Sarajevo, Bošnjake, Bosance, Izetbegoviće?
![]()

Fadil Đozo treći slijeva sa slike i Busuladžić su bile sluge iste ustašoidne NDH i nacističke ideologije kao što je SDA sluga zločinalko UZP ovske Karadžićeve i Bobanove u antiustavnoj podjeli i razbijanju građanske i sekularne RBiH.
- Kolinda
#5836 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Evo sad su na vlasti ove "progresivne" snage, što se čeka sa ukidanje naziva ulica i škola u Sarajevu???Bossona wrote: ↑07/06/2021 16:34SDA je velizdajničko smeće koje je slugovalo ustašoidnom HDZ-u a veleizdajnika Aija je SANU podvala Bosni i Bošnjacima, o njima sam pisao na drugm temama i oni su zlo kao i HDZ. https://hamdocamo.wordpress.com/2014/04 ... og-naroda/Humljanin wrote: ↑07/06/2021 16:20Bossona wrote: ↑07/06/2021 16:14
Svaka čast momak.
I šta sad?
![]()
Fadil Đozo treći slijeva sa slike i Busuladžić su bile sluge iste ustašoidne NDH i nacističke ideologije kao što je SDA sluga zločinalko UZP ovske Karadžićeve i Bobanove u antiustavnoj podjeli i razbijanju građanske i sekularne RBiH.
-
Bossona
#5837 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Trebaju se ukinuti svi nazivi škola i ulica svih okupatora BiH kroz historiju kao i neonacističkih ideologa i njihovih sluga, ali i presuđenih ratnih zločinaca iz devedesetih godina, ne samo u Sarajevu već u cijeloj BIH.Kolinda wrote: ↑07/06/2021 16:41Evo sad su na vlasti ove "progresivne" snage, što se čeka sa ukidanje naziva ulica i škola u Sarajevu???Bossona wrote: ↑07/06/2021 16:34SDA je velizdajničko smeće koje je slugovalo ustašoidnom HDZ-u a veleizdajnika Aija je SANU podvala Bosni i Bošnjacima, o njima sam pisao na drugm temama i oni su zlo kao i HDZ. https://hamdocamo.wordpress.com/2014/04 ... og-naroda/Humljanin wrote: ↑07/06/2021 16:20
Svaka čast momak.
I šta sad?
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5838 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Priznajem samo imena nasih svetaca
Vi dajite koja zelite imena
Vi dajite koja zelite imena
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#5839 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Pa realan sam a i ostali, dodji u Sa da vidiš šta su vozilice
- SaraFina
#5840 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Upravo. Mi ne vjerujemo Bakiru i otvoreno to kažemo. Kriminalna hobotnica ima 250k uhljeba i članova familije, koji joj omogućavaju opstanak. I pobjede. Jer nam je ljevica u rasulu. Ali ti (ako nisi HDZ-ovac) na čemu zasnivaš svoj optimizam? Molim te prosvijetli me. Ljudi nestaju. HDZ će i da prodje izborni, po tvojim željama, krahirati u najdalje trećem izbornom ciklusu i izgubiti opet DN. Jer po ovim ciframa, natalitet-mortalitet, IZ ne znači pobjedu. Samo odgadjanje kraha te nacionalističke stranke. I njenih uhljeba. Žali boze naroda koji su odselili. A ti hoćeš završiti u muzeju fakat.Black swan wrote: ↑07/06/2021 14:34 Ja mislim da vi brinete da vas bakir ne naguzi a ne da covke dobije sto zeli
Cini mi se da ce bake izaci ko pobjednik ovdje
Jbg imam neki filing da ga dudla probosanska opcija bosnjacka opozicija te sds i pdp![]()
- salik79
#5841 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Jeko FADIL Đozo?!Bossona wrote: ↑07/06/2021 16:34SDA je velizdajničko smeće koje je slugovalo ustašoidnom HDZ-u a veleizdajnika Aija je SANU podvala Bosni i Bošnjacima, o njima sam pisao na drugm temama i oni su zlo kao i HDZ. https://hamdocamo.wordpress.com/2014/04 ... og-naroda/Humljanin wrote: ↑07/06/2021 16:20Bossona wrote: ↑07/06/2021 16:14
Svaka čast momak.
I šta sad?
![]()
Btw.

- SaraFina
#5842 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Sve guzonje treba poslati sa mjesečnom kartom da se voze javnim prijevozom. Tako napredna EU radi. Niko to ne spori. Ni za Sarajevo, ni za BL, ni za Mostar.
- Truba
#5843 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Kad vidim u cemu se obicni ljudi po gradu voze...
Kakva kola jaro
Manhatan
U bijesna kola se ne razumijem ovo su obicni citrorni mazde renoli itd
Kakva kola jaro
Manhatan
U bijesna kola se ne razumijem ovo su obicni citrorni mazde renoli itd
- Login77777
#5844 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Pa bake ide na to da se clanovi predsjednistva sa teritorije FBiH biraju kroz parlament. Ima vjerovatno najvise parlamentaraca iz reda Bosnjaka. Znaci ima sigurnog clana a i HDZ ima sigurnog svog clana. Jer ako narod bude birao moze lako izgubiti clana jer bi se ostali ujedinili i poslali jednog kandidata kontra sda kandidata. Znaci tu sda gubi sigurno jer se ne mogu glasovi razbacivati jer nema vise oni sto glasaju za komsica. A komsic je veliki broj glasova uzimao koji su na kraju falili. Naravno uz oni sto glasaju za ostale bosnjacke kandidate.SaraFina wrote: ↑07/06/2021 17:16Upravo. Mi ne vjerujemo Bakiru i otvoreno to kažemo. Kriminalna hobotnica ima 250k uhljeba i članova familije, koji joj omogućavaju opstanak. I pobjede. Jer nam je ljevica u rasulu. Ali ti (ako nisi HDZ-ovac) na čemu zasnivaš svoj optimizam? Molim te prosvijetli me. Ljudi nestaju. HDZ će i da prodje izborni, po tvojim željama, krahirati u najdalje trećem izbornom ciklusu i izgubiti opet DN. Jer po ovim ciframa, natalitet-mortalitet, IZ ne znači pobjedu. Samo odgadjanje kraha te nacionalističke stranke. I njenih uhljeba. Žali boze naroda koji su odselili. A ti hoćeš završiti u muzeju fakat.Black swan wrote: ↑07/06/2021 14:34 Ja mislim da vi brinete da vas bakir ne naguzi a ne da covke dobije sto zeli
Cini mi se da ce bake izaci ko pobjednik ovdje
Jbg imam neki filing da ga dudla probosanska opcija bosnjacka opozicija te sds i pdp![]()
- Truba
#5845 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Ja sam.ocito pred sobom imao pogresan papir
Ovo je sranje
Aprilski paket reloaded
Kakva karina
Ovo je sranje
Aprilski paket reloaded
Kakva karina
- Truba
#5846 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
To se kaze nije im nadjeno krivice niti dokazani zlocinisalik79 wrote: ↑07/06/2021 17:18Jeko FADIL Đozo?!Bossona wrote: ↑07/06/2021 16:34SDA je velizdajničko smeće koje je slugovalo ustašoidnom HDZ-u a veleizdajnika Aija je SANU podvala Bosni i Bošnjacima, o njima sam pisao na drugm temama i oni su zlo kao i HDZ. https://hamdocamo.wordpress.com/2014/04 ... og-naroda/Humljanin wrote: ↑07/06/2021 16:20
Svaka čast momak.
I šta sad?
![]()
Fadil Đozo treći slijeva sa slike i Busuladžić su bile sluge iste ustašoidne NDH i nacističke ideologije kao što je SDA sluga zločinalko UZP ovske Karadžićeve i Bobanove u antiustavnoj podjeli i razbijanju građanske i sekularne RBiH.![]()
Btw.
![]()
S druge strane pobjednici na istoku su sve redom ubijali
- Login77777
#5847 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Labude bez brige. Pobedu odnose Bake, Mile i Cova. 
- Truba
#5848 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
Joj kakve li ce likove kroz parlament birati
Ivo miro jovic i beriz belkic
Ivo miro jovic i beriz belkic
-
vrhgora
#5849 Re: Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...
”Ja Ustaša OTAC komunista…”Bossona wrote: ↑07/06/2021 09:04 Šta drugo reći nego Ustašoidni povampireni UZP-ci predvođeni Čovićem i HDZ neofašistima !![]()
PREDSJEDNIK SABNOR-a SEAD ĐULIĆ OTVORENO ZA "SB": "Dragan Čović je jedan od kreatora i propagatora neofašizma u BiH, mi koji živimo u Mostaru, svjedočimo svemu tome…"
Sead Đulić, predsjednik Saveza antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata (SABNOR) Bosne i Hercegovine, otvoreno je za "Slobodnu Bosnu" govorio o bujanju neofašizma u Bosni i Hercegovini, stanju u kojem se nalaze spomenici antifašističkoj borbi, ali i oštro osudio nacionalističku politiku koja svakodnevno prijeti razgradnji države i unosi razdor među narode u našoj zemlji.
Opšitnije na linku https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/20 ... U.facebook
Ima ovdje na forumu dovoljno mostaraca. Koji mogu potvrditi: stari, tata, ćaća a prije rata. možda, ali samo možda, tamo negdje po podveležju babo.
Ali OTAC!!!
Van svete mise i u osobnim dokumentima raznim, OTAC, u Mo nitko nije koristio,
FGR po običaju, a ta FGR koja je šarala nisi uz Mo.
-
vrhgora