Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Iker C wrote: ↑05/06/2021 22:23
Prvo narod nije izabrao rahmetli Aliju Izetbegovica vec je izabrao Fikreta Abdica.
Drugo rahmetli Alija Izetbegovic je osudjen za verbalni delikt sto je apsurdno.
Trece rahmetli Alija Izetbegovic nije bio vjerski fanatik vec umjereni predstavnik muslimana koji je praktikovao islama i koji je bio za multietnicku BiH.
Alija i njegova mladomuslimanska družina su bili planski pripremani od strane SANU i podvaljeni Bosni i Bošnjacima devedesetih godina. Sve ulicu u BiH koje nose ime velizdajnika Alije Izetbegovića treba preimenovati u ulice bošnjačke heroine Fate Orlović.
Login77777 wrote: ↑05/06/2021 21:48
Ljudi moji sve su to neznalice. Pocevsi od alije pa do ostali iz te stranke.
Nevjerovatno da se alija i bilo koji politicar iz te stranke smatra vrhunskim ili diplomatom uopste. Nikakvu karizmu ni kvalitete ni znanje nisu imali niti imaju za vodjenje drzave. Svako od njih iz te stranke su toliko benigni i beznacaji u vanjskoj politici, da nas smatraju potpuno nebitnima.
No, znaju oni to dobro, pa zato i koriste tu prednost, i dovode nas do ruba egzistencije i totalne propasti.
najvece zlo koje je snaslo bosnu je alija
izabrati osudjenog islamskog vjerskog fanatika kad se sprema rat u kojem su s jedne strane katoici, s druge pravoslavci, u krscansoj europi, i to u zemlji u kojoj je vjera decenijama bila privatna stvar, kao sto i treba biti
samoubilacki mazohizam za narod. nikad necu povjerovati da su i jedni jedini izbori bili regularni
i ja se ne sjecam da je taj alija ikada izrazio neko iskreno zaljenje poslije nekog masakra, pokolja, srebrence .. samo je matematicki prenosio europi brojeve kako su bosnjai zrtve ... svaka zrtva je njemu bila korak naprijed prema njegovom cilju, ovom sranju od zemlje kojom ce vladati njegov okot
svaka zrtva je bila dobrodosla, osim njegovog trezorceta
nazalost
Bravo. Sve isto mislim. Bosnjaci se moraju od Alije otrijezniti jer taj covjek nista dobro njima kao naciji nije donio.
Zapravo je zajebo i njih i nas Bosance. Sve je prodao.
konami666 wrote: ↑04/06/2021 22:06
Veliko hvala Srbiji na vakcinama a sda želim od sveg srca fildžan državu zajedno sa svojim glasačkim tijelom
Najzajebaniji igrac nadugo i nadaleko u regionu. Gospodin Vučić (pun respekt i hvala mu) je pokazao da se na graškama uči, da se može vladati i bez podilaženja, da se teritorije mogu osvajati i bez rata....
Lično mislim da je proučio kako danas Njemačka vlada Evropom i da isto želi da uradi sa Srbijom na Balkanu.
Nemam vala ništa naročito protiv ako neće biti pucanja. Naročito nakon tragičnog iskustva sa SDA vladavinama. Ako će nam na Balkanu biti dobro, ili bolje nego prije, zaboli me q. čija je zastava i ko je predsjednik. Da ja mogu glasati u Srbiji, Vučić bi dobijao glasove.
Niko ništa za mene i moju porodicu nije više uradio u zadnjih 25 godina, nego Vučić i građani Srbije u ovoj 2021.
Kome rogovi rastu od ovog posta, šta mu ja mogu.
Ja sam vojnik Armije RBiH, pokušao sam... izdali su nas, jbg.
Nije tebe niko izd'o nego si ti izdao samog sebe zbog materijalizma. Posto te Vucic i Srbija tako fasciniraju razmotri da se preselis u Srbiju i glasas za tvog predsjednika Vucica.
Iker C wrote: ↑05/06/2021 22:23
Prvo narod nije izabrao rahmetli Aliju Izetbegovica vec je izabrao Fikreta Abdica.
Drugo rahmetli Alija Izetbegovic je osudjen za verbalni delikt sto je apsurdno.
Trece rahmetli Alija Izetbegovic nije bio vjerski fanatik vec umjereni predstavnik muslimana koji je praktikovao islama i koji je bio za multietnicku BiH.
Pa ako cemo govoriti istinu, on jeste bio za multietnicku BiH, te nije bio ni ekstremista, a ni osoba koja mrzi drugacije od sebe.
Da jeste, sve bi bilo malo drugacije, a i drugacije bi se zavrsilo.
Kako je doslo do islamizacije ARBiH, i ko je savjetovao da se treba omoguciti dolazak Mudzahedina, i drugih Arapskih dobrovoljaca, ne znam.
Ali cinjenice su da to samo ne bi odgovaralo nedjeljivoj BiH, jer isto raditi kao i agresor, dozvoljavati dolazak ljudi koji su iz potpuno drugacije okoline, i koji bi napravili razdor medju borcima ARBiH, i potvrdili agresorske tvrdnje.
Na zalost, sa ili bez Alije, agresija je bila neminovna, i vjerovatno bi se zavrsilo slicno, ako ne i isto radi pojedinaca sa kojim budu odgovorne osobe okruzene, jer se tako desi da budu paravojne formacije legalizovane, te njihovi zlocini zataskani.
Licno mislim da je imao dobre namjere, i na kraju, namjere su bitne. Jer se moze odgovorno tvrditi a i dokazati razlika izmedju nekoga koga ne zanima kako ce doci do cilja.
Iskreno, najvise slicnosti sa Mudzahedinima su upravo imali agresori, jer su slijepo vjerovali da su njihovi visi ciljevi vrijedniji od placa jedne majke, a kamo li hiljade, nad hiljadama majki koje placu. Uopste nije bitno je li bio agresor ili ne, jer se mora priznati da mi u bivsoj Jugoslaviji, a i dan danas uopste nismo ugrozeni. Te je nazalost sve to bilo radi teritorije, i nista vise. Jako je tuzno, a i tesko priznati da je rezultat kakav je bio, bio samo radi teritorije.
Cak i jos tuznija stvar je sto ratovi daju razne prilike psihopatama, koji se kriju iza svoje vjere, ili nacionalnosti. I ako bivaju uhvaceni u svojim zlodjelima, samo znaju jaditi, i kukati da neko mrzi “njihove”, dok su se oni prema svojim zrtvama ophodili na najokrutnije nacine.
Kada rat stane, cak iako je neko iole normalan i posten covjek… nece htjeti priznati takve stvari javno, nece biti objektivan, ni ti ce pokusati, jer zna da takvih ima puno. Pogotovo onih koji su pljackali, silovali, itd.
Uvijek nadju zajednicku rijec, vjerovatno misle da misle dobro, ali ono sto rade u biti samo nas vodi u jos dublje krize jer se boje biti objektivni.
Da skratimo.
Nije imao dobre namjere i za to postoje brojna svjedocenja tadasnjih sradnika, Tunje Filipovica i Adilbega Zulfikarpasica.
Veliko hvala Srbiji na vakcinama a sda želim od sveg srca fildžan državu zajedno sa svojim glasačkim tijelom
Najzajebaniji igrac nadugo i nadaleko u regionu. Gospodin Vučić (pun respekt i hvala mu) je pokazao da se na graškama uči, da se može vladati i bez podilaženja, da se teritorije mogu osvajati i bez rata....
Lično mislim da je proučio kako danas Njemačka vlada Evropom i da isto želi da uradi sa Srbijom na Balkanu.
Nemam vala ništa naročito protiv ako neće biti pucanja. Naročito nakon tragičnog iskustva sa SDA vladavinama. Ako će nam na Balkanu biti dobro, ili bolje nego prije, zaboli me q. čija je zastava i ko je predsjednik. Da ja mogu glasati u Srbiji, Vučić bi dobijao glasove.
Niko ništa za mene i moju porodicu nije više uradio u zadnjih 25 godina, nego Vučić i građani Srbije u ovoj 2021.
Da nisi popio kada si ovo pisao,??? ma koliko bio ljut na velizdajničko SDA smeće i Izdajnikobegoviće oni nisu država i njihovo mjesto će biti na veleizdajničkom historijskom smetljištu jer im je tamo mjesto. Ovako izjaviti i podilaziti četničko agresorskoj i dušmanskoj Srbiji i četniku Vučiću, nakon svega što su uradili i rade protiv BiH dok nude vakcine je šokirajuće.
drug_profi wrote: ↑06/06/2021 00:52
Da skratimo.
Nije imao dobre namjere i za to postoje brojna svjedocenja tadasnjih sradnika, Tunje Filipovica i Adilbega Zulfikarpasica.
Ne pravim se da znam puno o njemu, ili njegovim saradnicima. Nego cisto odokativno, i kroz njegove izjave, koje su stvarno uvijek bile odmjerene.
Tako da bi bilo lijepo da postavite neka od tih svjedocenja koja bi mogla opisati njegov karakter ili namjere malo bolje.
Jer sto se tice Islamske deklaracije, nisam sve procitao, ali nisam mogao primjetiti bilo kakav vid ekstremizma.
Pogotovo kad je rijec o ljudima sa sumnjivom prosloscu koji su cinili zlocine, a bili u biti legalizovani od strane predsjednistva. Da li je to bilo iz straha, ili zle namjere, ili jednostavno naivnosti. Ne znam… ali njegove izjave su uglavnom bile razumne, i osim toga sto je uopste pregovarao sa agresorima, i postovao/grlio ljude koji su podrzavali agresore. To licno ne bi oprostio. Pa je po tome mozda veci covjek od mene, jer ja ne bi mogao. Ne iz inata, vec jednostavno, vrijedja sve zrtve. Cinio se kao miran i razuman covjek. Mozda i malo naivan, jer je situacija ispala na kraju da je multietnicka reprezentacija ARBiH ne samo izdata, vec da su konstantni kompromisi pravljeni cisto iz politickih razloga, koji su samo stetili RBiH, iako je bilo ocigledno ko je ko. Ali to je malo tesko, a i nebitno kada svi imaju duple standarde. Radi cega? Radi vlasti…
Da nisi popio kada si ovo pisao,??? ma koliko bio ljut na velizdajničko SDA smeće i Izdajnikobegoviće oni nisu država i njihovo mjesto će biti na veleizdajničkom historijskom smetljištu jer im je tamo mjesto. Ovako izjaviti i podilaziti četničko agresorskoj i dušmanskoj Srbiji i četniku Vučiću, nakon svega što su uradili i rade protiv BiH dok nude vakcine je šokirajuće.
Samo nastavite biti šokirani. Kakav bih ja bio covjek da na gest prijateljstva odgovorim ruznim rjecima? I to nemala stvar. Neko ti u opstem ludilu daje ruku spasa, tebi i porodici. Dok se oni koji od kojih to ocekujes ne mogu ni da snadju sta bi trebalo da rade. Sve i da hoce.
26. marta sam zakopao ratne sjekire i obecao sebi da cu u buduce sa uvazavanjem govoriti o Srbiji i njenom sadasnjem predsjedniku.
I slobodno to mozete komparirati sa onim sto je nama nasa borba dala.
Mozete me i cetnikom nazivati, jebe mi se. Ja znam sta sam.
Ne moram mrziti Srbiju i Vucica da bih bio patriota, ili moram? Mislim kako to funkcionise? Fiksiramo se na nekog neprijatelja i mrzimo ga do smrti, ili sta?
I onda si patriota ili tako nesto?
Tempo wrote: ↑06/06/2021 01:51
tako je. ne znas puno o njemu. u stvari znas vrlo malo. i nesto sto je odokativno ne treba plasirati u javni prostor.
Isto misljenje bi nam bilo da sam napisao nesto uvrijedljivo, ili nepromisljeno. Jer takvi postovi ne bi trebali biti u javnom diskursu, ali sam iznio, po meni, objektivno misljenje.
Tako da ne bi trebalo biti problematicno za vas da sagledate moje misljenje iz nekog drugog ugla. Te ponudite vase, i objasnite zasto mislite da nije bio dobronamjeran, ili generalno dobra osoba. Nisam ga uopste hvalio, vec sam samo opisao razliku izmedju njega i agresora.
Samo nastavite biti šokirani. Kakav bih ja bio covjek da na gest prijateljstva odgovorim ruznim rjecima? I to nemala stvar. Neko ti u opstem ludilu daje ruku spasa, tebi i porodici. Dok se oni koji od kojih to ocekujes ne mogu ni da snadju sta bi trebalo da rade. Sve i da hoce.
26. marta sam zakopao ratne sjekire i obecao sebi da cu u buduce sa uvazavanjem govoriti o Srbiji i njenom sadasnjem predsjedniku.
Ne moram mrziti Srbiju i Vucica da bih bio patriota, ili moram? Mislim kako to funkcionise? Fiksiramo se na nekog neprijatelja i mrzimo ga do smrti, ili sta?
Bossona wrote: ↑06/06/2021 01:21
SMANJI(te) DOZIVLJAJE !
Tekst ti je (govorim @drug_profi) u principu dobar i zayeban, vidi se da si ga piso sa razlogom i emotivno.
Ali pokusaj od ovoga napraviti bolji zakljucak - OK, SDA je otisla u pichkumaterinu, treba je zatrti. Ali postoji rjesenje da se odrekne SDA a ne predas Vucicu. Imamo ljude poput, recimo, ovog Miletica.
Imamo i mi ljude koji bi nam nabavili vakcine i znali se nositi sa okruzenjem na pravi nacin. PREDAJA nije rjesenje, mada je, slazem se, sve bolje od ovoga sad.
Al hajmo za pocetak maknut SDA i probati bez nje. PREDATI se uvijek moze.
Last edited by dustaban on 06/06/2021 08:20, edited 1 time in total.
50% ljudi se ne zanima za izbore
Od drugih 50% 25% je dobilo posao preko sda a tu su i njihovi clanovi obitelji
Ostatak od 25% je podijeljen na ostale stranke
muha_sa wrote: ↑06/06/2021 08:19
Hajmo za pocetak SVI izac na sljedece izbore a ne vadit se ko eto bit ce sve isto i svi su isti pa na dan izbora u baštu kaHvica il dudlaonu
Možda izbora i ne bude 2022, osjetili su banditi puls naroda kojo hoće da ih otjera u guzicupasju.....mislim da će učiniti sve sabotaže da izbora ne bude jer im ovo super odgovara.
Kako je krenulo sranje sa koronom pratim CD i ono što sam mogla primjetiti da gosti-stranci, indirektno i neki i direktno nam govore da se mi dignemo i silom protjeramo govna.
Zašto smo ovako prokleto uspavani, prešućujemo, sakrivamo i sklanjamo glavu, bespomoćno tražimo da nam to neko drugi "sredi"?????
Ne nasilje da se ruše gradske-historijske ustanove, ali proresti glasniji, drčniji, odvažniji i to usmjereni prema njihovim privatnim posjedima jer te vile nisu stečene legalno, pošteno, zakonito......tjerat stoku odavde sa zabranom i da se kopaju ovdje kada negdje krepaju.
@drug profi nije ništa manji Bosanac zato što je ovo rekao, očekuješ od svoje države koja ti svaki mjesec lopovski uzme preko 300 km, da nabavi vakcine za šaku ljudi (toliko nas ukupno ima).....jok, država uradi sve kontra, postavi nezasitu kučku na mjesto gdje ista izvrši masovni pomor stanovništva.
Dakle srbija je drzava za razliku od nas. Mi dodjemo ko prkno neko, eto mali smo, zanimljivi, daj nam bombonu i mi odemo u stranu sretni. Ti silni cetnici nas nisu ni pokusali ruzno pogledati, od granice sa zvornikom smo dobili dobar dan, molim vas, izvolite, puteve asfaltirane, nove saobracajne znakove, radove na putu sa novim asfaltom, ulaganje u mehanizaciju pa tako ovi sto rade puteve nove mercedesove kamione imaju sa onim kamerama umjesto retrovizora. Sve im radi, milioni ljudi gore dole, svaki posao ima sansu. Vozis prema BG pukle dvije hale boscha ko fis u vitezu. Ali pazi ovo je fabrika fis je trgovina. Gledas sve to, haj bio rat kod nas oni iskoristili da uzmu firme kao i ZG, gradilo se haj. Poslije rata kad je u bosnu prema informacijama doslo oko 10 milijardi pomoci zar nije bilo dovoljno da se preko noci ukljucimo u sirenje gradova, drzave, uzimanja firmi, otvaranje fabrika. Oni jesu uzeli firme, ali trebalo je te firme sacuvati, dati im nesto da budu tu i da ne odu u tursku ili kinu. Ides autoputem tamo aerodrom se radi puko toranj u visinu, ides dalje bahnes im u grad kad ono beograd na vodi ugledas koji je premocan realno, trzni centri, ZELENILO kroz cijeli beograd. Oni u gradu zelenila imaju ko mi na bjelasnici. Najgluplja stvar, guzva na semaforu, policija pod rotacijama se probija izmedju auta do semafora, izadje policajac da ocisti to. Radi guzve takva hica. Kod nas prijavis kradju pa ih cekas da dodju sa kafe.
Svako selo i poljana od granice do beograda radi, zivi, poljoprivreda na svakom metru, mehanizacija, traktori, prskalice. Kod nas od Sarajeva do zvornika imas 100 aktivnih kuca.
Sve ovo serem na temi ovih fasista iz jednog. 30 godina srbi su cetnici, srbi ovo, srbi ono, nama ne daju. Ko ti nije dao da 10 milijardi ulozis u drzavu umjesto u svoje dzepove sto ste stavili. Cak ima.prica da 2 milijarde niko ne zna gdje su od ovih 10. Od sarajeva do zvornika imamo poljana i livada da zivimo od poljoprivrede glat, da imamo krompira, mrkve, paradajza za nas i za izvoz. Traktora neces vidjeti ispred kuce, a ne na polju da radi. Vucic cetnik 1/1 nafata vasu bracu muslimane pa mu napravise beograd na vodi, nafata ih da gurni 3.5 milijarde investicija. Za 30 godina drvo niste zasadili u Sarajevu ili bilo kojem gradu, niste osim donacija nikoga nafatali da ulozi pare, niste se potrudili ni 1sek da odete u jebeni bosch i kazes jebo te srbija hodi kod nas fabriku otvori, niste ni pomislili dati seljacima poljoprivredu, pomoc, otkupe, mehanizaciju pa da mi vucicu kazemo evo ti 500 tona krompira uredu je, javi ako ti treba jos. Ovo malo jada sto imamo gledate da unistite. Nabijate nake namete, kredite samo da bi sebi plate pokrili. Od akciza milijarde opet imate pa samo na plate krhate. Niste u stanju dati kredite, poticaje da strucni ljudi, a ne vasi naprave par fabrika za proizvodnju elektro opreme bubam. Ja moram otici u xy firmu, dici milionski kredit u banci, vracati, jebavati se sa porezom, pdvom, inspekcijama da bi otvorio prkno od proizvodnje i zaposlio 50 ljudi. Tolike milijarde gdje je pomoc privredi da kazete evo made in sarajevo ti se bavis proizvodnjom, treba ti sta 3 masine jel, evo 3 masine i haj stisni prodaj ih ili petljaj nesto.
Upravu je drug_profi, ubiste pricom oni cetnici oni neprijatelji. Oni ti isti cetnici su otisli svjetlosnu godinu ispred nas i ti isti cetnici nas sa osmijehom docekase ko rodjene svoje i daju nam vakcine. Za to vrijeme nasi sultani nece da budi pokusni kunici.
E da vam kaze jos jedan izdajnik, sve sto ste uzeli, 30 godina pljacke svega, unistavanja, sve vam se dabogda vratilo na vama i na vasim najdrazim. Niste vi ni patriote ni bosnjaci, hrvati, srbi, muslimani, pravoslavci, katolici, vi ste kurcine jedne najobicnije, onaj najgori ljudski otpad. Ali docekat ce valjda neka generacija 1998+ da zarade sebi bolji zivot, fabrike, drzavu. Ali prvo morate vi svi crknuti, umrijeti je blaga rijec za vas, pa da ova drzava i nove generacije pocnu disati punim plucima.
Jebo li vam pokusni kunic kompletno porodnicno kriminalno stablo.
Jebat cemo vam mater za sva vremena kad tad, u KS smo poceli, jebat ce vam i Zlatko Miletic mater kad tad jer ce iza njega biti hiljade ljudi, dok ce iza vas stajati zahiragic, asim i zukic