SDA-All about
-
jefff
#62677 Re: SDA-All about
ti si Treskavicu gledo samo na slikamadrug_profi wrote: ↑03/06/2021 20:29 Rasplaka me jebemliti...
Docekao potpisivanje Dejtona na Treskavici. To je pucalo u nebo neviđeno, bombe se bacale u međuzonu. Svi bili sretni sa obje strane.
I dan-dva poslije u snijegu metar i po visokom, idemo do vode, kad neko nas doziva. Kaze samo da znate mogao sam vas svaki dan tu na vodi ubiti da sam htio. Sledis se, stas reci? E ljudino hvala ti sto nisi!
Uglavnom, nesto cime se najvise ponosim u ratu je sto nisam dao da se tri zarobljena mlada momka maltretiraju i udaraju. Predali smo ih dalje, mislim da su brzo ramjenjeni. Nikakva bitka, nikakav fajt danas nije vrijedan pomena... Vec ta tri momka sto su ostala ziva da svjedoce da smo svi ljudi, i taj srpski vojnik sto nas nije htio ubiti...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#62678 Re: SDA-All about
Ja sam potpisivanje dejtona docekao hodajuci pjehaka prema skoli negdje na socijalnom sam cuo da je potpisan nisu tramvaji radili ili je velika guzva
A kolega na poniju isao u skolu
ostavljo kod tetke 
A kolega na poniju isao u skolu
-
Iker C
#62679 Re: SDA-All about
Ja sam Dejton docekao na liniji pred Banja Lukom sa sijacem u rukama. 10 vojnika me je drzalo da sam ne krenem da osvojim Banja Luku. Definitivno tuzan dan je to bio, tad sam shvatio da SDA nije mogla sve sama da su i drugi morali bar malo podrzati oslobodjenje BiH.
I danas poslije toliko godina samo SDA ovu drzavu gura naprijed dok svi drugi opstruiraju napredak.
I danas poslije toliko godina samo SDA ovu drzavu gura naprijed dok svi drugi opstruiraju napredak.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#62680 Re: SDA-All about
malo im barni u sveti patriotizam i odmaH si zalutali četnik kod brajlovica na cevapima...
-
Piaty
#62681 Re: SDA-All about
Svaka cast. Komentar godine. Tzv guzije bi jebale sve zivo vec na sklapanju satora, a to nije ni 0.1% ovog sto je nabrojano. Sve je tako ultimativno tacno ovdje da nemam rijeci.pici wrote: ↑03/06/2021 12:10za sve sdO sendviČare...Razmažena dijasporska derišta i balavce koji prizivaju rat i busaju se u patriotska prsa bih natjerao da po kiši iznesu u noći 25 kila opreme na jedan od treskavičkih vrhova a da ih gore sačeka bajta u koju kaplje kiša. Ujutro da pojedu ono što su ponijeli, ako nisu da gladuju.
Onda bih ih častio sa plotunom haubica 122 mm a kad krenu tražiti pomoć za ranjenog da ustanove da Motorola ne radi jer su baterije crkle. Kad konačno uspostave vezu da im odgovorim da ne možemo prići nego da čekaju noć i iznesu sami ranjenika niže. Do tada, šta im Bog da.
Nakon što provedu tri sedmice na vrelini u kamenu jedan dan im ne bih poslao hranu i vodu. Neka malo piju ustajale lokve i jedu borovnice, ako ih ima. Kad se požale da neki imaju proliv ili da pišaju krv rekao bih im da će doktoru otići za četiri dana pješice u Rakitnicu.
E onda bih ih tako izgladnjele, umorne, bolesne počastio patriotskim pjesmom na Radiju M uz poruku da su sve najljepše Sarajke na derneku sa nama u gradu. Kad krenu branioci kući poslije 40 dana neka požure da prepješače 20 km do kamiona. Ko zakasni, pješači 40 km-ako zna put.
A kad se spreme kući onda bih im poslao napad u zoru Bijelih vukova i Nevesinjaca. Da čuju kako zvuče puškimitraljezi u zoru i kako ječe minobacači po kamenu. Ako odbiju napad, neka se drže još dva dana jer im nemam koga poslati u pomoć. A kad se iz svega izvuku konačno
Mene će sresti na isturenom komandom mjestu u novoj alfa uniformi. Svježeg, odmornog i najedenog. Onda ću im održati patriotski govor i usput prigovoriti što su tražili toliko artiljeriju. I požsliću im se da moram u Njemačku vidjeti porodicu.
Onda će oni kamionima 6 sati da se truckaju do Tarčina dok cerada prokišnjava. Ja ću naravno Toyotom sa pratiocima i usput svratiti da vidim jel mi prošao kamion robe za šverc od Hrvata. Na ulasku u tunel jakako će prvo moja roba, vojska neka čeka. I boli me briga što niste kući bili mjesec i po, što ti je otac imao moždani od sekiracije, što ti kćer ima astmu a nigdje lijeka i što ti žena nema šta da naloži a djeca jedu pitu od riže 6 mjeseci. Kad rat stane zaposliću vojsku na nadnicu, 20 km dnevno i bez prijave. A ja ću lagano u parlament.
Tako se pravila Bosna jebem li vam sve razmaženo idealističko. Pizda li vam materina bezobrazna maloumna, ovu je državu pravila i branila sirotinja kojoj je jedino na pameti bilo da preživi naredni dan. Niko se nije borio za ideale već za živu glavu, idioti razmaženi.
I zaboravio sam vam na početku reći možda i najbitniji dio: kad krenete na onaj vrh s početka...možda i zalutate pa odete neprijatelju. Ne zna vodič baš najbolje taj dio a karta je loše iskopirana a vozač je držao na suncu pa je izblijedila. Jebaji ga, snađite se nekako gore.
P.S. nemojte misliti da su vam sa druge strane oni četnici kao iz filmova. Rijetko ćete na liniji na neke opasne Obiliće naletiti. Sa druge strane su gladni, isprepadani, umorni ljudi kao i vi, sirotinja koju nije imao ko skloniti i koja Boga moli da preživi dan.
-
hillbill
#62682 Re: SDA-All about
hej rambo ....smanji ribuIker C wrote: ↑04/06/2021 11:13 Ja sam Dejton docekao na liniji pred Banja Lukom sa sijacem u rukama. 10 vojnika me je drzalo da sam ne krenem da osvojim Banja Luku. Definitivno tuzan dan je to bio, tad sam shvatio da SDA nije mogla sve sama da su i drugi morali bar malo podrzati oslobodjenje BiH.
-
DonieBrasco
#62683 Re: SDA-All about
Jesam li ja pogresno shvatio ovo sto je Kosmic pricao, kaze da je Bakir zapravo sve dogovorio sa Covciem u vezi izbornog zakona, samo ne zna kako to da saopsti javnosti. Iz razloga sto je to dogovoreno zapravo sve sto je Covic trazio, cak je dobio i vise nego je trazio ? Neke umjerene promjene ustava također po zelji Covica '?
- Bloo
- Globalna šefica
#62684 Re: SDA-All about
"Mi u globalnom svijetu na neki način nismo potrčali da budemo pokusni kunići s masovnom vakcinacijom" - Fadil Novalić.
na neki način...
- vee-jay
#62685 Re: SDA-All about
gdje god da si ovo nasao, hvalapici wrote: ↑03/06/2021 12:10za sve sdO sendviČare...Razmažena dijasporska derišta i balavce koji prizivaju rat i busaju se u patriotska prsa bih natjerao da po kiši iznesu u noći 25 kila opreme na jedan od treskavičkih vrhova a da ih gore sačeka bajta u koju kaplje kiša. Ujutro da pojedu ono što su ponijeli, ako nisu da gladuju.
Onda bih ih častio sa plotunom haubica 122 mm a kad krenu tražiti pomoć za ranjenog da ustanove da Motorola ne radi jer su baterije crkle. Kad konačno uspostave vezu da im odgovorim da ne možemo prići nego da čekaju noć i iznesu sami ranjenika niže. Do tada, šta im Bog da.
Nakon što provedu tri sedmice na vrelini u kamenu jedan dan im ne bih poslao hranu i vodu. Neka malo piju ustajale lokve i jedu borovnice, ako ih ima. Kad se požale da neki imaju proliv ili da pišaju krv rekao bih im da će doktoru otići za četiri dana pješice u Rakitnicu.
E onda bih ih tako izgladnjele, umorne, bolesne počastio patriotskim pjesmom na Radiju M uz poruku da su sve najljepše Sarajke na derneku sa nama u gradu. Kad krenu branioci kući poslije 40 dana neka požure da prepješače 20 km do kamiona. Ko zakasni, pješači 40 km-ako zna put.
A kad se spreme kući onda bih im poslao napad u zoru Bijelih vukova i Nevesinjaca. Da čuju kako zvuče puškimitraljezi u zoru i kako ječe minobacači po kamenu. Ako odbiju napad, neka se drže još dva dana jer im nemam koga poslati u pomoć. A kad se iz svega izvuku konačno
Mene će sresti na isturenom komandom mjestu u novoj alfa uniformi. Svježeg, odmornog i najedenog. Onda ću im održati patriotski govor i usput prigovoriti što su tražili toliko artiljeriju. I požsliću im se da moram u Njemačku vidjeti porodicu.
Onda će oni kamionima 6 sati da se truckaju do Tarčina dok cerada prokišnjava. Ja ću naravno Toyotom sa pratiocima i usput svratiti da vidim jel mi prošao kamion robe za šverc od Hrvata. Na ulasku u tunel jakako će prvo moja roba, vojska neka čeka. I boli me briga što niste kući bili mjesec i po, što ti je otac imao moždani od sekiracije, što ti kćer ima astmu a nigdje lijeka i što ti žena nema šta da naloži a djeca jedu pitu od riže 6 mjeseci. Kad rat stane zaposliću vojsku na nadnicu, 20 km dnevno i bez prijave. A ja ću lagano u parlament.
Tako se pravila Bosna jebem li vam sve razmaženo idealističko. Pizda li vam materina bezobrazna maloumna, ovu je državu pravila i branila sirotinja kojoj je jedino na pameti bilo da preživi naredni dan. Niko se nije borio za ideale već za živu glavu, idioti razmaženi.
I zaboravio sam vam na početku reći možda i najbitniji dio: kad krenete na onaj vrh s početka...možda i zalutate pa odete neprijatelju. Ne zna vodič baš najbolje taj dio a karta je loše iskopirana a vozač je držao na suncu pa je izblijedila. Jebaji ga, snađite se nekako gore.
P.S. nemojte misliti da su vam sa druge strane oni četnici kao iz filmova. Rijetko ćete na liniji na neke opasne Obiliće naletiti. Sa druge strane su gladni, isprepadani, umorni ljudi kao i vi, sirotinja koju nije imao ko skloniti i koja Boga moli da preživi dan.
- Humljanin
- Bloo
- Globalna šefica
#62687 Re: SDA-All about
TO ko Vucic kad krene okolo naokolo oko Kosova i priznavanjaDonieBrasco wrote: ↑04/06/2021 19:16 Jesam li ja pogresno shvatio ovo sto je Kosmic pricao, kaze da je Bakir zapravo sve dogovorio sa Covciem u vezi izbornog zakona, samo ne zna kako to da saopsti javnosti. Iz razloga sto je to dogovoreno zapravo sve sto je Covic trazio, cak je dobio i vise nego je trazio ? Neke umjerene promjene ustava također po zelji Covica '?
-
detroit-mercy
#62688 Re: SDA-All about
Iz cega si ovo zakljucio?Black swan wrote: ↑04/06/2021 06:58 Cistac nosa i zuba iz mostarske bolnice je mećan na temu o autogolovima hrvata
A memic je valjda normala...samo zato sto je za necepljivu bih?
-
detroit-mercy
#62689 Re: SDA-All about
Ziva istina, ja bio jedan od ovh sto mu nisu dalihillbill wrote: ↑04/06/2021 17:34hej rambo ....smanji ribuIker C wrote: ↑04/06/2021 11:13 Ja sam Dejton docekao na liniji pred Banja Lukom sa sijacem u rukama. 10 vojnika me je drzalo da sam ne krenem da osvojim Banja Luku. Definitivno tuzan dan je to bio, tad sam shvatio da SDA nije mogla sve sama da su i drugi morali bar malo podrzati oslobodjenje BiH.
-
detroit-mercy
- Login77777
#62691 Re: SDA-All about
Pa Cova je rekao da IZ ide u sestom/sedmom mjesecu.DonieBrasco wrote: ↑04/06/2021 19:16 Jesam li ja pogresno shvatio ovo sto je Kosmic pricao, kaze da je Bakir zapravo sve dogovorio sa Covciem u vezi izbornog zakona, samo ne zna kako to da saopsti javnosti. Iz razloga sto je to dogovoreno zapravo sve sto je Covic trazio, cak je dobio i vise nego je trazio ? Neke umjerene promjene ustava također po zelji Covica '?
- ljevoruki
#62692 Re: SDA-All about
Svi oni sto su izgubili nekoga od porodice trebaju da tuze ovu budalu. Kakav kreten. On se sigurno valcinisao odmah na pocetku.
- seoBIH
#62693 Re: SDA-All about
Sreća dodje komanda Jbtedetroit-mercy wrote: ↑04/06/2021 20:01Ziva istina, ja bio jedan od ovh sto mu nisu dalihillbill wrote: ↑04/06/2021 17:34hej rambo ....smanji ribuIker C wrote: ↑04/06/2021 11:13 Ja sam Dejton docekao na liniji pred Banja Lukom sa sijacem u rukama. 10 vojnika me je drzalo da sam ne krenem da osvojim Banja Luku. Definitivno tuzan dan je to bio, tad sam shvatio da SDA nije mogla sve sama da su i drugi morali bar malo podrzati oslobodjenje BiH.
I danas poslije toliko godina samo SDA ovu drzavu gura naprijed dok svi drugi opstruiraju napredak.![]()
- drug_profi
#62694 Re: SDA-All about
Ja znam druga Ikera., ja sam bio jedan od ovih 10. Nismo ga mogli zadrzati. NATO ga je htio bombardovati... i tek kad mu je šemsa ih kuhinje rekla da će mu sutliju napraviti, smirio se.hillbill wrote: ↑04/06/2021 17:34hej rambo ....smanji ribuIker C wrote: ↑04/06/2021 11:13 Ja sam Dejton docekao na liniji pred Banja Lukom sa sijacem u rukama. 10 vojnika me je drzalo da sam ne krenem da osvojim Banja Luku. Definitivno tuzan dan je to bio, tad sam shvatio da SDA nije mogla sve sama da su i drugi morali bar malo podrzati oslobodjenje BiH.
-
tindbe
#62695 Re: SDA-All about
"Voljeli ga ili ne, Fadil Novalić kada nešto uzme da završi, on to i završi"
- Haris Zahiragić, junac.
- Haris Zahiragić, junac.
-
konami666
#62696 Re: SDA-All about
Veliko hvala Srbiji na vakcinama a sda želim od sveg srca fildžan državu zajedno sa svojim glasačkim tijelom 
- drug_profi
#62697 Re: SDA-All about
Najzajebaniji igrac nadugo i nadaleko u regionu. Gospodin Vučić (pun respekt i hvala mu) je pokazao da se na graškama uči, da se može vladati i bez podilaženja, da se teritorije mogu osvajati i bez rata....
Lično mislim da je proučio kako danas Njemačka vlada Evropom i da isto želi da uradi sa Srbijom na Balkanu.
Nemam vala ništa naročito protiv ako neće biti pucanja. Naročito nakon tragičnog iskustva sa SDA vladavinama. Ako će nam na Balkanu biti dobro, ili bolje nego prije, zaboli me q. čija je zastava i ko je predsjednik. Da ja mogu glasati u Srbiji, Vučić bi dobijao glasove.
Niko ništa za mene i moju porodicu nije više uradio u zadnjih 25 godina, nego Vučić i građani Srbije u ovoj 2021.
Kome rogovi rastu od ovog posta, šta mu ja mogu.
Ja sam vojnik Armije RBiH, pokušao sam... izdali su nas, jbg.
- uglavnomja
#62698 Re: SDA-All about
prije ce srbija poceti proizvoditi vakcine nego sda nabaviti
- Billy The Pljuc
#62699 Re: SDA-All about
Pa počela je proizvodnja navodno.
Što se vakcina tiče evo Dilfaš rek'o po ko zna koji put da uskoro potpis ide na nabavku pa će bezbeli izbaciti i datum dolaska prvog kontingenta istih, k'o što gledam opet laže.
Gre'ota ga je fakat ostavljat' na životu, kako se raspetljava oko malinatora tako sve više stoji prethodna tvrdnja, o jadu nas lik zabavio skupa sa strankom mu.
Što se vakcina tiče evo Dilfaš rek'o po ko zna koji put da uskoro potpis ide na nabavku pa će bezbeli izbaciti i datum dolaska prvog kontingenta istih, k'o što gledam opet laže.
Gre'ota ga je fakat ostavljat' na životu, kako se raspetljava oko malinatora tako sve više stoji prethodna tvrdnja, o jadu nas lik zabavio skupa sa strankom mu.
- moon_walker_90
#62700 Re: SDA-All about
Nije sutliju, nego potkrižudrug_profi wrote: ↑04/06/2021 21:32Ja znam druga Ikera., ja sam bio jedan od ovih 10. Nismo ga mogli zadrzati. NATO ga je htio bombardovati... i tek kad mu je šemsa ih kuhinje rekla da će mu sutliju napraviti, smirio se.hillbill wrote: ↑04/06/2021 17:34hej rambo ....smanji ribuIker C wrote: ↑04/06/2021 11:13 Ja sam Dejton docekao na liniji pred Banja Lukom sa sijacem u rukama. 10 vojnika me je drzalo da sam ne krenem da osvojim Banja Luku. Definitivno tuzan dan je to bio, tad sam shvatio da SDA nije mogla sve sama da su i drugi morali bar malo podrzati oslobodjenje BiH.