mirsek wrote: ↑01/06/2021 00:10
Droog wrote: ↑31/05/2021 23:50
spinel_ wrote: ↑31/05/2021 23:47
Djaba vam hajka, djaba krecite na forumu.
PADA SDA 2022!!!
Znaju to i oni...zato se mobilisu online.
Al raja ih laganini eleminise u diskusijama...bas uzivancija gledati.
Bore se, al ne ide im, nije narod slijep.
Izbori pokazuju sta narod vidi, pobjedi opozicija, i to ujedinjena, svake decenije, jednom.
Koji su oni a koji ste vi ?
Samo da znas da te i sa istoka i sa zapada vide kao jedno bice, koje treba rasturiti i podciniti.
Prvo, pusti mi se te suplje price o napadu "sa istoka i zapada" koji ce samo ezdea zaustaviti i da nije ezdea da ne bi bilo Bosne. Znamo mi sta politike komsija i susjeda misle o nama i da bi najradije da podjele drzavu izmedju sebe.
Drugo, shvatite jednom, nije SDA = drzava. Nije SDA = Bosnjak. Prisvajate sve od zastave sa ljiljanima do IZ. Usli ste u svaku poru zivota obicnog svijeta, od skolstva, zdravstva, javnih preduzeca... Samo mi recite jedno. Sta je SDA dala drzavi i njenim ljudima? Ekonomski? Nema nas nigdje. Politicki? Nema nas nigdje. A SDA nas kao vodi. Gdje nas vodi? Tapkamo u mjestu godinama. I kad vam neko to kaze, izgovor vam cesto bude "medjunarodna zajednica digla ruke jer je Silajdzic odbio aprilski paket", "RS i Covic se udruzili protiv Bosne".
Haj ok, neke stvari ne mozete jer se kocnicari na drzavnom nivou znaju. Mada ste u vise navrata mogli "istjerati" nesto probosansko ako nista nekim ucjenama oko kredita kad je RSu lova najvise trebala i sl. Ali mi evo objasni ovo u Federaciji. Kantonima gdje ste vladali milion godina. Mozda neka otvorena fabrika? Jel mozda u BPK ili KS dosao Dodik ili Covic pa razvalio sve? Unistili Energopetrol, Fabriku duhana, ma da ne nabrajam.Sve sto je moglo ili ste unistili ili ste rasprodali ili ste na putu da uradite jedno ili drugo. Prepustili ste USK migrantima. Nikad niste posvetili paznju povratnicima. BPK nema ziva roba, sirotinja. Sta ste tu uradili. Sarajevo i Mostar su zivi malo zbog turizma, malo zbog samog znacaja tih gradova i to je to.
Ima tu more stvari jos, od vakcina, situacije za vrijeme pandemija i umiranja ljudi, respiratora, male Nadin, tjeranje doktora, kradja Zvizdica 2018.godine, afere Asim, diploma, ustupci HDZ-u u Dom naroda Parlamenta FBiH (3 = 4), glasali za to da SNSD delegira četiri poslanika u državni parlament (izabrala SDA Dusanku Majkic umjesto nekog umjerenijeg), pravdanje napada na novinare i prije Senada...
I kad vam neko ukaze na te stvari - odmah je neprijatelj Bosne i Bosnjaka. Zastita ubica, wannabe tajkuna, kriminalaca, ratnih profitera i spletkarosa. Napadali ste cak i veterane rata, zasluzne gradjanine, svakoga ko nije "po vasem" i ko ukazuje na SDA propuste. Hajka je bila i na clanove SDA koji misle drugacije. Senad je jedan od mnogih. Nemoj da se pravimo ludi. Pa kad je nacepio Konakovica onda u vezi Bogica, tad su SDA likovi ovdje dozivljavali kolektivni orgazam.
Sutra da pobjedi opozicija, i da ne upadnu u vase zamke i spletkarenja, trebace im 5 do 10 godina da resetuju situaciju i da stetu saniraju.
Izbore je SDA dobila 2018. Ali vjeruj, kako stoje stvari - zijan je 2022. Ne znam s kim se druzis i tako, ali ono sto ti ja mogu reci, cak i oni hardcore ezdeaovci okrecu novi list. Kad nekog za koga znam da uvijek glasa za SDA (s kim sam dobar) pitam za iduce izbore...znas koji su odgovori u 90% slucajeva? 1. necu ni glasati. i 2. glasat ce za NIP.
Mada ne treba podcijeniti SDA, opet ce imati oko 200 hiljada glasova. Isto kao i njihovi koalicioni partneri SNSD i sateliti (200K plus) a HDZ oko 150K. Nije to nista novo.
Ovi opozicioni mongoloidi samo da shvate da je kljuc pobjede u izlaznosti i da trebaju na tome raditi. Predje li izlaznost preko 60%, uzimaju glat. Ovako ako bude oko 50% kao prosli put, bice guravo ali i tako imaju veeeliku sansu. I to ne zbog sjajnog PR-a vec zbog raspada sistema u SDA i njihovih katastrofalnih odluka.
Senadu podrska. Ovo isto sto SDA radi kad bi uradio neko drugi - isto bi on pricao. Isto.
PS: Da ne ispadnem pakaš, ako do izbora 2022 udjemo u NATO - ja kao neko ko je glasao pretezno za SDP, i jednom za SBB, svoj glas dajem SDA. Posteno?