FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
JThomas

#17876 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by JThomas »

lingo i pingo.
bogoljub

#17877 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by bogoljub »

Pratim Senada od njegovog dnevnika uživo. Sve što je uradio Senad je značajno i treba mu odati priznanje za to. Zaslužuje sve pohvale kao jedan netipičan novinar i vjerujem da sve što je radio do sada da je radio u najboljem interesu BiH.
Međutum u zadnje vrijeme nekoliko godina,( to je moje mišljenje) nešto ga je promijenilo i to se značajno vidi u njegovom radu. Niko nije bezgriješan , ali niko nije i ne treba biti nedodirljiv i svako treba da bude pozvan na odgovornost u domenu onoga što je odgovoran za to. Ne razumijem samo jedno, volio bih da mi to neko ovdje odgovori. Kako je moguće da već dvije godine Senad upućuje takve kvalifikacije prema nekim osobama da je to čisto omalovažavanje, pa čak i poziv na linč. Da li je Senad zato što je novinar slobodan ispoljavati bahatost, govor mržnje a kada to radi neko drugi prema novinaru to se treba kvalifikovati kao napad na slobodu govora? To mi nije jasno. Da li se svako djelovanje novinara može opravdati slobodom?
spinel_

#17878 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by spinel_ »

Kakve kvalifikacije?
Bakir je politicar i kao takav mora biti spreman na kritike. A ne da na iste odgovora time sto podstrekuje sendvic botove na (fizicke) napade.
A sve to jer ga je Senad razotkrio za reviziju i sto i dalje razotkriva oko malina respiratora, lazne diplome i ostalog.
Necete to ugusiti. Djaba vam Stav i Hayat. Nebitni su i niko ih ne cita i ne gleda.
high_volume

#17879 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by high_volume »

Nisam u toku događaja, može li neko ukratko opisati prijetnje ovog Hajdarevića? Šta je konkretno uradio, kako je prijetio, čime, šta...?
Ludzak

#17880 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Ludzak »

bogoljub wrote: 29/05/2021 22:27 Pratim Senada od njegovog dnevnika uživo. Sve što je uradio Senad je značajno i treba mu odati priznanje za to. Zaslužuje sve pohvale kao jedan netipičan novinar i vjerujem da sve što je radio do sada da je radio u najboljem interesu BiH.
Međutum u zadnje vrijeme nekoliko godina,( to je moje mišljenje) nešto ga je promijenilo i to se značajno vidi u njegovom radu. Niko nije bezgriješan , ali niko nije i ne treba biti nedodirljiv i svako treba da bude pozvan na odgovornost u domenu onoga što je odgovoran za to. Ne razumijem samo jedno, volio bih da mi to neko ovdje odgovori. Kako je moguće da već dvije godine Senad upućuje takve kvalifikacije prema nekim osobama da je to čisto omalovažavanje, pa čak i poziv na linč. Da li je Senad zato što je novinar slobodan ispoljavati bahatost, govor mržnje a kada to radi neko drugi prema novinaru to se treba kvalifikovati kao napad na slobodu govora? To mi nije jasno. Da li se svako djelovanje novinara može opravdati slobodom?
Novinarstvo je sedma svjetska sila. To nesto treba da znaci. Ima pravo da govori. Da bude neovisan.
Bez neovisnog novinarsta i policije, nema ni drzave. A drzave u Bosni nema.
bogoljub

#17881 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by bogoljub »

Glavna pitanja i konstatacije na skupu podrške Senadu;
.
Kada će pasti režim?
Je li režimu došao kraj?
SDA treba pasti!
SDA, HDZ i SNSD su potpuno isti.
Napomena: (Skup je organiziran zato što je neko vikao u haustoru nebodera gdje je FACE Tv. A taj neko , ispostavilo se simpatizer Naroda i Pravde.)
Ludzak

#17882 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Ludzak »

SDA i NIP su sestrinske stranke.
dzumandzic1

#17883 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by dzumandzic1 »

costacurta wrote: 29/05/2021 21:00 Prije 15ak godina imao sam komšiju, star 70ak godina.
Non stop je hodao sa nekim fasciklima, dotjeran i pedantn. Priča mu je bila kako ima dokaze u tim papirima i fasciklama protiv Stoltenberga, Jasušija Akašija i Vorena Kristofera i Brčko Distrikt mu treba isplatiti nekih par miliona......
Ovaj lik me podsjeća na njega
Ne, ne. Ovo je stvarno istina. Senad je napravio intervju sa Sulejmanom Tabakovicem. Malo je komplikovano ali je ovo legit.
dzumandzic1

#17884 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by dzumandzic1 »

bogoljub wrote: 29/05/2021 23:18 Glavna pitanja i konstatacije na skupu podrške Senadu;
.
Kada će pasti režim?
Je li režimu došao kraj?
SDA treba pasti!
Napomena: (Skup je organiziran zato što je neko vikao u haustoru nebodera gdje je FACE Tv. A taj neko , ispostavilo se simpatizer Naroda i Pravde.)
I simpatizer SDA. Ima slika na portalima sa El-Baketom
bogoljub

#17885 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by bogoljub »

dzumandzic1 wrote: 29/05/2021 23:24
bogoljub wrote: 29/05/2021 23:18 Glavna pitanja i konstatacije na skupu podrške Senadu;
.
Kada će pasti režim?
Je li režimu došao kraj?
SDA treba pasti!
Član Naroda i Pravde
Nero Histrion

#17886 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Nero Histrion »

mirsek wrote: 29/05/2021 14:14
pici wrote: 29/05/2021 13:59
Image
Abdulah Hajdarević
bolesne tendersadaklijske minderlije salju kockaste gOve na obračun... trebali ste upucat gOvno, hallal vam bilo.
Nisu Konakovic i NIP takvi, mislim da malo pretjerujes.
Kakav ba Konakovic, ova se voli slikat s politicarima, eno ima i s Baketom fotka.
Nero Histrion

#17887 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Nero Histrion »

bogoljub wrote: 29/05/2021 23:27
dzumandzic1 wrote: 29/05/2021 23:24
.
Kada će pasti režim?
Je li režimu došao kraj?
SDA treba pasti!
Član Naroda i Pravde
Ko je clan NiP-a?
deogest

#17888 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by deogest »

muschke wrote: 29/05/2021 23:02 Senad je jedno smeće od čovjeka,kokainski zavisnik koji ne plaća radnike ali....dobar novinar
Jaca smrce jaci koks od Senada. Eskobara mi.
N.N.

#17889 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by N.N. »

high_volume wrote: 29/05/2021 23:00 Nisam u toku događaja, može li neko ukratko opisati prijetnje ovog Hajdarevića? Šta je konkretno uradio, kako je prijetio, čime, šta...?
Haman malo rondo' lik oko i po Bosmalu. :mrgreen:

Da ga je htio istanglirati, valjda bi to odradio mimo udarnog termina vijesti u petak navecer, ali haj eto, desi se...ahhahahh

Teatralnost i predstava za javnost.

Nije ni cudo sto je ova drzava u qurcu kada jedan doktor, sa toliko zavrsene skole i citanja knjiga, dodje na ovu budalašćinu ba.

Sve dok se kod nas za jedno mrs novinaru izlazi na ulicu a npr igrace fudbalskog kluba mozes samarati na radnom mjestu i niko nista, ni da se pocese po jajcima, nema hajra od nas. :D
spinel_

#17890 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by spinel_ »

Boli li te, je li ti krivo, kako se nosiš sa činjenicom da već godinama TV Pink dobija stotinama puta više novca kroz različite ugovore sa BH Telecomom nego Face TV? Da li je tačno da je to odluka Bakira Izetbegovića?

– Ja u to nisam vjerovao! Kada je Face kupio utakmice reprezentacije BiH u fudbalu, kada smo imali svjetska prava za te prijenose u kojima smo pobjeđivali, nijednu izgubili, kada smo dizali državu na noge i kada je Marjan Mijajlović gotovo kao Džeko, Miske, Vedator i Pjanić pravio neviđenu euforiju – mi od BH Telecoma nismo dobili ni marku marketinga! Tada sam poludio, a i sada ću. Ovo prvi put pričam: nazvao sam direktora BH Telecoma i pitao ga zašto? Zašto ni marka sponzorstva u najveličanstvenijim mjesecima našeg sporta nakon rata? Rekao mi je da Face mora na tender! S kim na tender kada smo mi jedini vlasnici TV prava, s kim, pobogu?! Onda, tek tada i samo jednom, na kraju, ono Kaunas, “dali” su 6.000 KM, bijednih Jedna tekma nas je koštala više od 100.000 maraka ili eura, ne sjećam se. Tada smo preživjeli jer su sponzori, sa malo para, bile male firme. Na primjer, pečenjara, restoran “Kovačević”, Jablanica. I? Pričao mi je Senad, vlasnik, da je prije reklame na Faceu ispekao dva janjeta, jedva jedno prodao, a nakon utakmica i reklama postao broj 1 u tom biznisu. Je li BH Telecom ostao što je bio? Eh, sada Jesam se otvorio? OK, hajde Prije pet-šest godina, novi direktor BH Telecoma je postao Mirsad Zaimović: imamo poslovni sastanak, čovjek je nov, svjež, ambiciozan, nudim mu koprodukciju serijala Lud, zbunjen, normalan, nudim mu sve, Centralni dnevnik, sve naše emisije, nudim usluge naše Face agencije, bili smo tada najbolji u dizajnu. Serijal Lud, zbunjen, normalan, 72 epizode, svaka košta 20.000 KM, ukupno 1,5 miliona maraka. Mi tražimo i dobijamo po strogim pravilima BH Telecoma oko 650.000 maraka na tri godine. Prezadovoljni smo, i onda saznajem da jedna ovdašnja TV stanica, mahala koja misli da je metropola, toliko i još više dobije za godinu, da je neko iz BH Telecoma Pinku sredio godišnji ugovor od tri-četiri miliona maraka Kažem OK, samo neka smo mi dobili taj ugovor. I, znaš šta se desi? Nakon 24 dana BH Telecom prekine taj ugovor! Održim sastanak sa Zaimovićem i kažem mu: “Mogu te tužiti, uništiti, dobiti na sudu, javno obrukati, napasti, svi argumenti su na strani Facea, ali ti obećavam da ništa od ovoga neću uraditi samo ako mi kažeš šta je i kako bilo, ko je naredio prekid ugovora!” Čovjek u nevolji, šuti, šuti i veli, citiram: “Bakir je vrtio TV kanale, vidio odjednom Lud, zbunjen na Face TV-u sa sponzorstvom BH Telecoma, i nazvao Hamdu Katicu i morali smo prekinuti ugovor.” Šok! Katica je neka “SDA katica za sve” u BH Telecomu, za kojeg u tom telekomu govore da je dao takav ugovor Pinku da ne pričam kako i zašto! Ispoštujem svoju riječ, ne tužim BH Telecom, ne progovorim nijednu riječ javno o tom skandalu, o tom otimanju našeg prihoda na osnovu potpisanog ugovora.

Prođe sedam-osam mjeseci i dolazi nam na intervju Izetbegović. Sjednemo prije emisije, 15-ak minuta ranije, i ja ga pitam, onako laganini, miran, da ga ne srkletim prije intervjua jer mi ne treba nervozan u studiju, ne pomenem ni Lud, zbunjen, normalan, ni Katicu, ni BH Telecom, samo ga pitam onako: “Kako ti mene blokiraš na marketinškom tržištu da ja ne dobijem ono što mi po svim parametrima pripada, dio marketinškog kolača koji nas sljeduje?” On šokiran, kao kada dijete uhvatiš s rukama u tegli pekmeza, zatečen, priznaje iz prve: “Pa, nazovem onog Katicu i kažem mu da ti ne da ” Valjda je mislio da ja to sve znam, pa ko veli, kada već znaš, šta ti imam lagati. Vjeruj mi, kunem se, u tom momentu nisam razmišljao o sebi, već o drugim ljudima – mlađim od mene, sposobnijim, školovanijim, koji imaju biznis, ideju, znanje za nešto što je potrebno ovoj državi. Mislio sam kako će oni proći u životu, u biznisu, ako nisu uz stranku? Kako će proći oni koji nemaju nikakvu zaštitu ako ja, koji imam televiziju, koji imam moć, koji se imam čime braniti – a i napadati – ne mogu?
Dimu1927

#17891 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Dimu1927 »

Muradif spasitelj nas 50 miliona uplatio nikad niko cuo za njega nije hahahaha

Kakva je poplava ovakvu odrtinu izbacila da mi je znati
piupiu

#17892 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by piupiu »

Ludzak wrote: 29/05/2021 23:13 Novinarstvo je sedma svjetska sila. To nesto treba da znaci. Ima pravo da govori. Da bude neovisan.
Bez neovisnog novinarsta i policije, nema ni drzave. A drzave u Bosni nema.
Tako je. "The fourth estate." Četvrta sila. Ne zato što je sila sama po sebi, već zato što joj (idealno) zadatak da raskrinkava i obavještava javnost o radu zakonodavstva, izvršne vlasti i sudstva.
RunnerX

#17893 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by RunnerX »

Kakvu je glupost napravio ovaj SDA jurišnik, pored svih afera im je i ovo natovario na grbaču.
adugir

#17894 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by adugir »

PARE PARE J..U IDELE. NJIHOVE IDEOLOŠKE RAZLIKE SE SVEDOŠE KO KOME NIJE DAO PARE
deogest

#17895 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by deogest »

Ovaj Pajt je gori od Golubovica, ko da gledam Farmu. Kakve bolide lik zove u emisiju, ne vjerujem. :lol: :lol:
vatrogasac

#17896 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by vatrogasac »

Senad je od one vrste novinara emotivaca i dobar je kada to usmjeri na patriotizam, brigu za državu, brigu za one čija se prava krše i valjda takva psihološka konstrukcija podrazumijeva i ego. To je ono što je dozvolio da ga u ovom slučaju navuče u privatni rat. Svi grijesi svih drugih stranaka ne postoje dokle postoji SDA. Za taj cilj mu trebaju te stranke i neće biti objektivan dok ne dođe do cilja. Slično je nešo radio u Omladinskom programu zajedno sa ekipom kada su rušili komunizam. Doprinijeli su kako znamo. Senad je dobar novinar, ali malo da ima od Kesića kome je novinarstvo posao, a ne ratovi protiv protivnika bio bi daleko kvalitetniji. Vrijedi ga gledati, a neke stvari valja trpjeti. Nema onu Kesićevu lahkoću i distancu.

Tempo
ZeModerator

#17897 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Tempo »

spinel_ wrote: 30/05/2021 00:05
Boli li te, je li ti krivo, kako se nosiš sa činjenicom da već godinama TV Pink dobija stotinama puta više novca kroz različite ugovore sa BH Telecomom nego Face TV? Da li je tačno da je to odluka Bakira Izetbegovića?

– Ja u to nisam vjerovao! Kada je Face kupio utakmice reprezentacije BiH u fudbalu, kada smo imali svjetska prava za te prijenose u kojima smo pobjeđivali, nijednu izgubili, kada smo dizali državu na noge i kada je Marjan Mijajlović gotovo kao Džeko, Miske, Vedator i Pjanić pravio neviđenu euforiju – mi od BH Telecoma nismo dobili ni marku marketinga! Tada sam poludio, a i sada ću. Ovo prvi put pričam: nazvao sam direktora BH Telecoma i pitao ga zašto? Zašto ni marka sponzorstva u najveličanstvenijim mjesecima našeg sporta nakon rata? Rekao mi je da Face mora na tender! S kim na tender kada smo mi jedini vlasnici TV prava, s kim, pobogu?! Onda, tek tada i samo jednom, na kraju, ono Kaunas, “dali” su 6.000 KM, bijednih Jedna tekma nas je koštala više od 100.000 maraka ili eura, ne sjećam se. Tada smo preživjeli jer su sponzori, sa malo para, bile male firme. Na primjer, pečenjara, restoran “Kovačević”, Jablanica. I? Pričao mi je Senad, vlasnik, da je prije reklame na Faceu ispekao dva janjeta, jedva jedno prodao, a nakon utakmica i reklama postao broj 1 u tom biznisu. Je li BH Telecom ostao što je bio? Eh, sada Jesam se otvorio? OK, hajde Prije pet-šest godina, novi direktor BH Telecoma je postao Mirsad Zaimović: imamo poslovni sastanak, čovjek je nov, svjež, ambiciozan, nudim mu koprodukciju serijala Lud, zbunjen, normalan, nudim mu sve, Centralni dnevnik, sve naše emisije, nudim usluge naše Face agencije, bili smo tada najbolji u dizajnu. Serijal Lud, zbunjen, normalan, 72 epizode, svaka košta 20.000 KM, ukupno 1,5 miliona maraka. Mi tražimo i dobijamo po strogim pravilima BH Telecoma oko 650.000 maraka na tri godine. Prezadovoljni smo, i onda saznajem da jedna ovdašnja TV stanica, mahala koja misli da je metropola, toliko i još više dobije za godinu, da je neko iz BH Telecoma Pinku sredio godišnji ugovor od tri-četiri miliona maraka Kažem OK, samo neka smo mi dobili taj ugovor. I, znaš šta se desi? Nakon 24 dana BH Telecom prekine taj ugovor! Održim sastanak sa Zaimovićem i kažem mu: “Mogu te tužiti, uništiti, dobiti na sudu, javno obrukati, napasti, svi argumenti su na strani Facea, ali ti obećavam da ništa od ovoga neću uraditi samo ako mi kažeš šta je i kako bilo, ko je naredio prekid ugovora!” Čovjek u nevolji, šuti, šuti i veli, citiram: “Bakir je vrtio TV kanale, vidio odjednom Lud, zbunjen na Face TV-u sa sponzorstvom BH Telecoma, i nazvao Hamdu Katicu i morali smo prekinuti ugovor.” Šok! Katica je neka “SDA katica za sve” u BH Telecomu, za kojeg u tom telekomu govore da je dao takav ugovor Pinku da ne pričam kako i zašto! Ispoštujem svoju riječ, ne tužim BH Telecom, ne progovorim nijednu riječ javno o tom skandalu, o tom otimanju našeg prihoda na osnovu potpisanog ugovora.

Prođe sedam-osam mjeseci i dolazi nam na intervju Izetbegović. Sjednemo prije emisije, 15-ak minuta ranije, i ja ga pitam, onako laganini, miran, da ga ne srkletim prije intervjua jer mi ne treba nervozan u studiju, ne pomenem ni Lud, zbunjen, normalan, ni Katicu, ni BH Telecom, samo ga pitam onako: “Kako ti mene blokiraš na marketinškom tržištu da ja ne dobijem ono što mi po svim parametrima pripada, dio marketinškog kolača koji nas sljeduje?” On šokiran, kao kada dijete uhvatiš s rukama u tegli pekmeza, zatečen, priznaje iz prve: “Pa, nazovem onog Katicu i kažem mu da ti ne da ” Valjda je mislio da ja to sve znam, pa ko veli, kada već znaš, šta ti imam lagati. Vjeruj mi, kunem se, u tom momentu nisam razmišljao o sebi, već o drugim ljudima – mlađim od mene, sposobnijim, školovanijim, koji imaju biznis, ideju, znanje za nešto što je potrebno ovoj državi. Mislio sam kako će oni proći u životu, u biznisu, ako nisu uz stranku? Kako će proći oni koji nemaju nikakvu zaštitu ako ja, koji imam televiziju, koji imam moć, koji se imam čime braniti – a i napadati – ne mogu?

dezorjentisani kurton na kokainu, vrlo zasluzan za pobjede nacionalista u predhodnim izbornim ciklusima, kivan na la familiju zbog para, a populacija ostarjele sirotinje misle da je on novinar i da sve sve ovo desava zbog njih. divan prizor za ljubitelje neuzvracenih ljubavi i zlurade 'jesam li vam rekao' komentare.
blecak

#17898 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by blecak »

Dimu1927 wrote: 30/05/2021 00:17 Muradif spasitelj nas 50 miliona uplatio nikad niko cuo za njega nije hahahaha

Kakva je poplava ovakvu odrtinu izbacila da mi je znati
Knjiga Jovana Divjaka, "NE PUCAJ!!!!"

"Posle podne odlazim sa Hasanom (Čengićem) na jezero Jarun, u Centar odakle se održavaju radioveze sa Bosnom i Hercegovinom. Ovde stižu svi relevantni podaci iz komandi i štabova Armije Bosne i Hercegovine i ratnih predsedništava Srebrenice, Goražda, Bihaća, Tuzle, Brčkog, Gračanice, Kalesije i drugih mesta. “Svakodnevno nam se javljaju i traže pomoć u naoružanju i municiji” - izveštava me Muradif Pajt, konspirativno dr. Mrak. Šaban, Pajtov brat, pokazuje mi pregled sredstava veze koja su do sada poslali u Bosnu. Reč je o motorolama koje su nabavili i poslali “prijatelji iz Švedske i širom Evrope.” O ovom Centru u Sarajevu nisam ništa znao. Dok sam s pažnjom slušao Pajtovo referisanje, o presudnom značaju centra za za organizovanje sistema veza u AR BiH, sticao sam uverenje da dolaze bolji dani za odbranu Bosne i Hercegovine. Pohvalio sam dr. Mraka i Centar za doprinos tehničkom i opremanju Armije BiH. „Mi smo organizovali satelitsku vezu za Predsjedništvo i ARBiH.“ To do sada nisam znao. Dobivam komplet vojne opreme na poklon, sa obrazloženjem mojih novih prijatelja: “Ide zima, trebaće Vam na Igmanu!” Pred odlazak iz Centra mimoišao sam se sa dvojicom kršnih momaka. Došli iz Goražda po sredstva veze. Kako li će to stići u blokirani grad?"

Neznanje ne oslobađa. Neznanje škodi.
blecak

#17899 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by blecak »

laik1981 wrote: 29/05/2021 20:40 Ja ne skontah ovog. Kome je Sebija klepila magistarski i doktorski rad :lol:
Aida Cviko-Pajt, MD
Ako želiš vidjeti dalje, moraš se popeti više.
bogoljub

#17900 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by bogoljub »

Senad dovodi u studio likove koji pričaju velike priče.
Dovede on tako lika koji tvrdi da će ukinuti RS i zadati glavobolje Srbiji sa tužbama koje je dobio na sudu i Americi. Kako će iznosi biti desetine milijardi oštete koju će Srbija morati platiti.
I onda taj isti Senad ode Vučiću u Beograd i postavlja takva pitanja da mu Vučić kaže kao najveći manga: " šta kukate, dajte molim vas ako ima kakav račun da trebamo platiti BiH da platimo recite!
I Senad šuti.
Zaboravio Senad ko mu je bio u studiju prije par mjeseci i šta je pričao o desetinama milijardi odštete koju mora Srbija platiti.
Zaboravio Senad i ko je izvršio agresiju na BiH.
Ali nije zaboravio da optužuje Bakira (u sred Beograda) koji je pokrenuo reviziju tužbe protiv Srbije. Koju da nije pokrenuo, isti ovaj Senad bi siguran sam, koristio kao argument za napad i optuživanje Bakira za nepokretanje revizije.
Locked