Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Project Ashe

#126 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Project Ashe »

hamos wrote: 27/05/2021 13:38
soha96 wrote: 26/05/2021 21:51 Bukvalno su potvrdjeni vec skoro dvije godine a u zadnjih par mjeseci potvrdjeni snimci postali normalna stvar kao vremenska prognoza. Valjda zato i potvrdjuju sad masovno jer smo dosli do nivoa gdje prosjecnog covjeka to ne dotice. Tako ce biti i sa "malim zelenim" kad dodje na red.
Nisu to mali zeleni,NLO ne znaci nuzno vanzemaljac..moj stav,suradjujemo s drugim dimenzijama(dzinski svijet) koje nam prodaju tehnologiju
Pitanje je da li su druge dimenzije tehnološki naprednije od nas, ja čak šta više mislim da nisu ako govorimo u kontekstu džina.
DonieBrasco

#127 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by DonieBrasco »

Project Ashe wrote: 27/05/2021 13:47
soha96 wrote: 26/05/2021 21:51 Bukvalno su potvrdjeni vec skoro dvije godine a u zadnjih par mjeseci potvrdjeni snimci postali normalna stvar kao vremenska prognoza. Valjda zato i potvrdjuju sad masovno jer smo dosli do nivoa gdje prosjecnog covjeka to ne dotice. Tako ce biti i sa "malim zelenim" kad dodje na red.
Nisu to mali zeleni,NLO ne znaci nuzno vanzemaljac..moj stav,suradjujemo s drugim dimenzijama(dzinski svijet) koje nam prodaju tehnologiju
Pitanje je da li su druge dimenzije tehnološki naprednije od nas, ja čak šta više mislim da nisu ako govorimo u kontekstu džina.
Zasto uopste koristite vjerske termine, kud bas đin (iz islama) ? Kako ste dosli do toga, kud bas đin (po islamu) sto nije neki qurac po Budi ?

Generalno zasto vjera ?

Zar ne mozete vi pojedini prihvatite da mozda (ne znamo nije nauka potvrdila) na nekoj planeti, sistemu, galaksi, univerzumu potoje druga intelgentna ziva bica, ne ljudi - humanoidi kao mi nego nesto drugo, mozda slicni ili nesto sto je nama ne zamislivo ?
Last edited by DonieBrasco on 27/05/2021 13:54, edited 1 time in total.
AleksoMKD

#128 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by AleksoMKD »

Project Ashe

#129 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Project Ashe »

DonieBrasco wrote: 27/05/2021 13:51

Zasto uopste koristite vjerske termine, kud bas đin (iz islama) ? Kako ste dosli do toga, kud bas đin (po islamu) sto nije neki qurac po Budi ?

Generalno zasto vjera ?

Zar ne mozete vi pojedini prihvatite da mozda (ne znamo nije nauka potvrdila) na nekoj planeti, sistemu, galaksi, univerzumu potoje druga intelgentna ziva bica, ne ljudi - humanoidi kao mi nego nesto drugo, mozda slicni ili nesto sto je nama ne zamislivo ?
Ja ne odbacujem ni mogućnost drugih dimenzija, pogotovo što sam beleiver, međutim slažem se i da je moguće zbog veličine univerzuma i da nismo sami. :D
irac300

#130 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by irac300 »

AleksoMKD wrote: 27/05/2021 13:53 Image

Image

Mozda na nas gledaju ko mi na https://en.wikipedia.org/wiki/Uncontacted_peoples
Ovih slika se uvijek sjetim kada procitam - zasto nam se ne javljaju?! A jos bi veca razlika bila izmedju tehnolsoki razvijenih civilizacija koje su savladale probleme sa prostor-vrijeme putovanja i nas, nego nas i ovih primitivnih ljudi.
soha96

#131 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by soha96 »

irac300 wrote: 27/05/2021 14:03

Image

Ovih slika se uvijek sjetim kada procitam - zasto nam se ne javljaju?! A jos bi veca razlika bila izmedju tehnolsoki razvijenih civilizacija koje su savladale probleme sa prostor-vrijeme putovanja i nas, nego nas i ovih primitivnih ljudi.
Zamisli sta ove gologuzije misle kad preleti dron preko njih ili F-16 avion :lol:
DonieBrasco

#132 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by DonieBrasco »

Gledajte od 04:40

Pleme u Amazoniji koje ne zna za moderan svijet i moderong covjeka se prvi put surece sa istim.

Sad samo zamjenite uloge mi i "oni".
Tananarive

#133 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Tananarive »

Tesla Edison wrote: 27/05/2021 12:35
broj dva wrote: 27/05/2021 12:23
DonieBrasco wrote: 27/05/2021 11:33 Samo prestanite da uvodite elemenat vjere na ovu temu jer isit veze nema sa istom.

Kakve veze ima islam, sta pise u svetoj knjizi sa NLO ?
Mislim da bi definitivno potvrdjeno postojanje NLO bilo problematicno za teologe. Npr. da li je Isus umro i za njih ili imaju nekog svog Isusa ili su mozda politeisti ili agnostici..
Ne sumnjam da bi teolozi nasli nacine da uklope postojanje vanzemaljaca u svoje teoloske okvire ali bi se isto tako ti okviri morali makar malo promjeniti. Ali ne treba zaboraviti da su mnoge religije veoma stare i imaju iskustva sa prilagodjavanjem novim socijalnim fenomenima.

Inteligentni i ako cemo vjerovati snimcima relativno komunikativni vanzemaljci koji se ne libe doci u goste bi trebali imati implikacije na skoro sve aspekte drustva, od ekonomije preko politike do teologije i nauke.
E sad..
Ako zanemarimo crvotočine kao nedovoljno dokazanu hipotezu, a istovremeno prihvatimo Einsteinovu, dolazimo do nečega vrlo zanimljivog.
Naime, tehnologija unazad 60 godina toliko je uznapredovala da možemo preko radio talasa prenijeti sliku, zvuk, podatke i sl. Također imamo uređaje koji odašilju i koji detektuju te radio signale. Ako radio signali putuju brzinom svjetlosti (ne baš ali jako je blizu) onda dolazimo do zaključka da u radijusu od 60 svjetlosnih godina od Zemlje nema ništa jer nismo nikad primili nikakav signal za koji van razumne sumnje možemo reći da je umjetnog, odnosno, vanzemaljskog porijekla. Svake godine taj radijus se povećava za jednu svjetlosnu godinu. Ako je radijus Mliječnog puta 100 000 svjetlosnih godina, dakle ukoliko za 100 000 godina ne primimo nikakav signal, može se bez ikakve sumnje zaključiti da vanzemaljci ne postoje u našoj galaksiji.
Ukoliko primimo neki signal za 10 000, godina ili 50 000 godina, ne možemo biti sigurni da li ti vanzemaljci i dalje postoje jer moglo je u međuvremenu (dok je signal putovao do nas) doći do izumiranja vanzemaljaca, samounišenja i sl. te samim tim male bi šanse bile da ćemo ih ikada sresti.

Ukoliko nema vanzemaljaca u našoj galaksiji, onda slijedeća galaksija je Messier 31 (M31 ili NGC 224), poznatija pod nazivom Andromeda, udaljena 2,5 milijuna svjetlosnih godina od nas. Ako bi vanzemaljci imali neki ekstremno velik teleskop koji bi gledao na Zemlju i ako bi ovog momenta gledali u istu, vidjeli bi dinosauruse budući da bi zbog ograničenja brzine svjetlosti, oni gledali 2.5 milijuna godina u prošlost. Ukoliko bi preventivno i poslali signal na Zemlju, isti bi primili tek za 2.5 milijuna godina a tada, ko zna šta će biti sa nama.

Hoću reći, ako vanzemaljci kao u filmovima i postoje, male, skoro nikakve šanse su da stupimo u kontakt sa njima. Razlog je jednostavan a to je veličina kosmosa. Situacija kao u Independence day-u je skoro pa i nemoguća.
Zbog svega navedenog i nekog logičkog razmišljanja, NLO smatram vrhunskom obmanom u cilju skretanja pažnje sa nekih zakulisnih radnji i projekata. Nešto ne viđam u starim spisima i historijskim knjigama da su ljudi često viđali NLO-e pogotovo kada se uzme u obzir da su se masovno počeli pojavljivati nakon WW2 i projekta Manhattan.

Šta vi mislite o ovome svemu, prvi put sam podijelio svoje neko razmišljanje i viđenje na ovu temu pa me baš zanima i vaše mišljenje o svemu ovome.
Ako ovo je ovo boldirano ipak moguće, onda sve ima smisla. Dok se crvotočine naučno ne potvrde i to u potpunosti (eksperimentom), od vanzemaljaca nema ništa. Zašto nema, objašnjeno je u ostatku teksta.

Ako crvotočine nisu moguće, mogu vanzemaljci biti napredni ne znam ti ni ja kako i koliko, ali barijeru brzine svjetlosti ne mogu probiti. Sva ta njihova tehnologija sa tim pada u vodu i beskorisna je kada govorimo o nekom kontaktu sa nama. Trenutno u balonu poluprečnika 60 svjetlosnih godina nema ništa, a taj balon se svake godine širi za jednu svjetlosnu godinu.

Ako bi nekad i "ulovili" neki "vanzemaljski Vojadžer", lansiran prije 3, 4 ,5 milijardi godina sa nepoznate galaksije i nepoznate civilizacije, možemo samo proučavati ko su ti (ne)ljudi bili, na osnovu onoga što smo "ulovili". Vjerovatno oni više ne bi ni postojali, a i da su preživjeli sve te godine, nikad nećemo moći stupiti u direktan kontakt sa njima.

Pričano o vanzemaljcima, a niko od nas nije uopšte svjestan veličine svemira.
vezano za nemogućnost kretanja brže od brzine svjetlost, pogledati tahioni :thumbup:
hamos

#134 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by hamos »

Dzini su postojali jako dugo prije nas,i oni su od jace materije nego mi..logicno bi bilo da su napredniji od nas.Ako gledamo i s vjerske strane,vazda covjek od njih trazi pomoc..sejtan i jeste postao sejtan jer nije htio da se ponizava "obicnom robu od gline kad su oni dzini toliko nadmocni obicnom Ademu"

s druge strane s islamskog gledalista nema problema ni u aliensima,jer Allah kaze da je stvorio nebesa i u njima ljude i ako on zeli spojit ce nas da se upoznajemo
Last edited by hamos on 27/05/2021 14:45, edited 1 time in total.
last mohicans

#135 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by last mohicans »

ProgramskiJezik wrote: 27/05/2021 10:40
soha96 wrote: 27/05/2021 10:39 Pa ne misli se na planetu Zemlju, valjda se misli na generalnu prirodu oko nas.
kako ja vidim "Zemlja" valikim slovom aludira na planetu? Al nebitno, nije ovo tema rasprave.
Zemlja na arapskom može značiti tlo, zemljište, a može i planeta. Mislim da Korkut ovdje ni bas najbolje ni preveo, jer u izvorniku stoji مَدَّ الاَرْضَ
a ovaj glagol medde se može prevesti razastrijeti, raširiti, proširiti, produžiti, a ne i stvoriti nešto ravnim.
Project Ashe

#136 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Project Ashe »

hamos wrote: 27/05/2021 14:41

Dzini su postojali jako dugo prije nas,i oni su od jace materije nego mi..logicno bi bilo da su napredniji od nas.Ako gledamo i s vjerske strane,vazda covjek od njih trazi pomoc..sejtan i jeste postao sejtan jer nije htio da se ponizava "obicnom robu od gline kad su oni dzini toliko nadmocni obicnom Ademu"

s druge strane s islamskog gledalista nema problema ni u aliensima,jer Allah kaze da je stvorio nebesa i u njima ljude i ako on zeli spojit ce nas da se upoznajemo
Ja kažem da ne mora značiti da su napredniji u tehnološkom smislu, već više u nekom eteričnom (da ne kažem magičnom) smislu. :D

to što su stariji kao biće ništa ne znači jer vidio si u onom video da ima i ljudi danas koji nisu napredovali civilizacijski u odnosu na druge ljude a žive u istom vremenu i prostoru. Slažem oko konstatacije da što se Islama tiče otkriće vanzemaljaca neće imati niakakav negativan utjecaj jer Allah je gospodar svjetova i nebesa u množini a ne svijeta u jednini. :D
hamos

#137 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by hamos »

Project Ashe wrote: 27/05/2021 14:55

Ja kažem da ne mora značiti da su napredniji u tehnološkom smislu, već više u nekom eteričnom (da ne kažem magičnom) smislu. :D

to što su stariji kao biće ništa ne znači jer vidio si u onom video da ima i ljudi danas koji nisu napredovali civilizacijski u odnosu na druge ljude a žive u istom vremenu i prostoru. Slažem oko konstatacije da što se Islama tiče otkriće vanzemaljaca neće imati niakakav negativan utjecaj jer Allah je gospodar svjetova i nebesa u množini a ne svijeta u jednini. :D

To ne mozemo znati( bar ne jos) a i sta je magija? nasa tehnologija je basic stuff sta se sve moze postici? ali nemamo to znanje? i to znanje kada bi vidjeli za nas bi djelovalo kao magija(da nas vidi neko prije 1000 godina sta smo sve uspjeli izumiti mislil bi i oni da smo i mi magicni :D)....toliko toga ne znamo a i kao sto si rekao Allah je Gospodar svjetova i nebesa(nebesa su u ovom slucaju univerzum...dakle vise univerzuma)
Project Ashe

#138 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Project Ashe »

hamos wrote: 27/05/2021 15:02

To ne mozemo znati( bar ne jos) a i sta je magija? nasa tehnologija je basic stuff sta se sve moze postici? ali nemamo to znanje? i to znanje kada bi vidjeli za nas bi djelovalo kao magija(da nas vidi neko prije 1000 godina sta smo sve uspjeli izumiti mislil bi i oni da smo i mi magicni :D)....toliko toga ne znamo a i kao sto si rekao Allah je Gospodar svjetova i nebesa(nebesa su u ovom slucaju univerzum...dakle vise univerzuma)
Namjerno sam riječ magija stavio u zagradu. :D
hamos

#139 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by hamos »

Project Ashe wrote: 27/05/2021 15:04
hamos wrote: 27/05/2021 15:02

Namjerno sam riječ magija stavio u zagradu. :D
Razumijem te,zanimljive su ovo teme nema sta.I nekako dosli smo do stepena kada i nauka dokazuje Boga.Ali ovo je tek pocetak,ili pred pocetak :mrgreen:
irac300

#140 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by irac300 »

Dokazuje da ne kazem sta. Eno vam tema o religijama, pa tamo velicajte svoje bogove.
last mohicans

#141 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by last mohicans »

soha96 wrote: 27/05/2021 14:12

Image

Zamisli sta ove gologuzije misle kad preleti dron preko njih ili F-16 avion :lol:
Dobri im lukovi, ma boli ih đon, rahatniji su od nas sigurno. Zdravo se hrane, niko nema viška kg, love, trče, taslače se, rađaju i umiru. Mozda su i zdraviji od nas bez kontakta sa raznim sranjima od virusa i bakterija, s obzirom da se liječe biljem i travkama. Baš me interesuje kad bi neko uradio istraživanje, (ali kako, kad ono lukom puca na helic i dron) koliki im je životni vijek. Apokalypto mi naumpadne kad ih vidim. Predobar film.
last mohicans

#142 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by last mohicans »

irac300 wrote: 27/05/2021 15:13 Dokazuje da ne kazem sta. Eno vam tema o religijama, pa tamo velicajte svoje bogove.
Neka ba,irac, ljudi prave sebi neke poveznice. Svako ima svoj ugao gledanja. To ti je isto kao kad ateiste rastjerujes sa pdf religija. Eno ih vise tamo i satraše se pisati da urazume vjernike da su na krivom putu.
AleksoMKD

#143 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by AleksoMKD »

irac300 wrote: 27/05/2021 14:03 Ovih slika se uvijek sjetim kada procitam - zasto nam se ne javljaju?! A jos bi veca razlika bila izmedju tehnolsoki razvijenih civilizacija koje su savladale probleme sa prostor-vrijeme putovanja i nas, nego nas i ovih primitivnih ljudi.
Verovatno posmatraju internet i znajuda bi neko probao da se sexa sa njima pa izbegavaju za svaki slucaj :D

soha96 wrote: 27/05/2021 14:12 Zamisli sta ove gologuzije misle kad preleti dron preko njih ili F-16 avion :lol:
https://en.wikipedia.org/wiki/Cargo_cult
Image
DonieBrasco wrote: 27/05/2021 14:15 Pleme u Amazoniji koje ne zna za moderan svijet i moderong covjeka se prvi put surece sa istim.

Sad samo zamjenite uloge mi i "oni".
Odlicno poredjenje.

Samo mislim da je snimak sa Papue.
irac300

#144 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by irac300 »

last mohicans wrote: 27/05/2021 15:16
irac300 wrote: 27/05/2021 15:13 Dokazuje da ne kazem sta. Eno vam tema o religijama, pa tamo velicajte svoje bogove.
Neka ba,irac, ljudi prave sebi neke poveznice. Svako ima svoj ugao gledanja. To ti je isto kao kad ateiste rastjerujes sa pdf religija. Eno ih vise tamo i satraše se pisati da urazume vjernike da su na krivom putu.
Ja iskreno nisam nikada ateistu vidio da pise na nekoj temi koja se drzi vjere, religije, religijskij obicaja... Imaju teme na Religiji gdje se moze raspravljati i prepucavati, ali da je neko ulazio iskljucivo na vjerske teme da podjebava vjernike, ja nisam vidio.

Obrnuto jesam, na temi Ateizam je bilo silovanja od @smrcka i slicnih do besvijesti.

Al' odoh u off, uglavnom, ovo je tema o NLO-ima i priznavanju americke vlade o postojanju istih. Djini, andjeli, djavoli...donji sprat, pdf Religija.
splinter

#145 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by splinter »

last mohicans wrote: 27/05/2021 15:14
soha96 wrote: 27/05/2021 14:12

Dobri im lukovi, ma boli ih đon, rahatniji su od nas sigurno. Zdravo se hrane, niko nema viška kg, love, trče, taslače se, rađaju i umiru. Mozda su i zdraviji od nas bez kontakta sa raznim sranjima od virusa i bakterija, s obzirom da se liječe biljem i travkama. Baš me interesuje kad bi neko uradio istraživanje, (ali kako, kad ono lukom puca na helic i dron) koliki im je životni vijek. Apokalypto mi naumpadne kad ih vidim. Predobar film.

Pa sigurno bi mi mogli mnogo više naučiti od njih nego oni od nas, prije svega o odnosu prema prirodi, optimalnom korištenju prirodnih resursa, očuvanju biodiverziteta ali i korištenju prirodnih sastojaka u liječenju i preveniranju bolesti.
Osim toga, da se vratimo na temu, šta znači izvanzemaljski život? ako gledamo sa mikrobiološkog stanovišta, on je već prisutan tako da neka forma organizacije života postoji i da mi to znamo. Naravno može se onda govoriti i o nekim organizovanijim i naprednijim oblicima života.
statixx

#146 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by statixx »

AleksoMKD wrote: 27/05/2021 15:17 Samo mislim da je snimak sa Papue.
https://en.wikipedia.org/wiki/Sentinelese

Ovi su opasni. :D
DonieBrasco

#147 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by DonieBrasco »

Project Ashe wrote: 27/05/2021 14:55 Slažem oko konstatacije da što se Islama tiče otkriće vanzemaljaca neće imati niakakav negativan utjecaj jer Allah je gospodar svjetova i nebesa u množini a ne svijeta u jednini. :D

Do koje ovo mjere ide da je su nasli poveznicu NLO-a sa Allahom, cime se vi drogirate. :?

Taj neki drugi svijet sa kojeg su "oni" Allah stvorio i eto ih dosli kod nas, kada prelecu ili se pojave cuje se ezan, a iz kabina se cuje munđanje na arapskom. :lol: :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#148 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Truba »

Priznato je i ukazanjr Gospe u lurdu i fatimi pa ne vidim da iko na forumu u to vjeruje i sad kobajage ja bih trebao vjerovati u sranja nlo i vanzemaljce

Kad mi posalju dopis potpisan i ovjeren kod notara i sliku s dokazom da nije fotomontaza uzet cu u razmatranje :lol:

Alieni :arrow: :lol:
detroit-mercy

#149 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by detroit-mercy »

Ja I :mrgreen:
last mohicans

#150 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by last mohicans »

irac300 wrote: 27/05/2021 15:22
last mohicans wrote: 27/05/2021 15:16
Ja iskreno nisam nikada ateistu vidio da pise na nekoj temi koja se drzi vjere, religije, religijskij obicaja... Imaju teme na Religiji gdje se moze raspravljati i prepucavati, ali da je neko ulazio iskljucivo na vjerske teme da podjebava vjernike, ja nisam vidio.

Obrnuto jesam, na temi Ateizam je bilo silovanja od @smrcka i slicnih do besvijesti.

Al' odoh u off, uglavnom, ovo je tema o NLO-ima i priznavanju americke vlade o postojanju istih. Djini, andjeli, djavoli...donji sprat, pdf Religija.
Ma slabo onda pratiš na tom pdf, pa jos ti je aktuelna tema o zekjatu i IZ, ko osice su bili navalili pojedini,ne svi,naravno. Al smrle zna smarati.
Post Reply