Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#51 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by un1ted »

karanana wrote: 26/05/2021 22:09 pored takve tehnologije i kamera, mi gledamo neke pikselizirane snimke
A kako mislis da izgleda video koji se snima u mrklom mraku usred oceana u 11h naveče snimljeno termalnim kamerama?
saint_mirad

#52 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by saint_mirad »

un1ted wrote: 27/05/2021 09:02
karanana wrote: 26/05/2021 22:09 pored takve tehnologije i kamera, mi gledamo neke pikselizirane snimke
A kako mislis da izgleda video koji se snima u mrklom mraku usred oceana u 11h naveče snimljeno termalnim kamerama?
Napraviš fotografiju punog meseca noću sa kamerom od 48 mpx i opet izgleda mutno. Probajte slobodno ovo u praksi, pa ćete videti.
i agree

#53 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by i agree »

saint_mirad wrote: 27/05/2021 09:08
Napraviš fotografiju punog meseca noću sa kamerom od 48 mpx i opet izgleda mutno. Probajte slobodno ovo u praksi, pa ćete videti.
To mozda kad slikas telefonom,logicno,vecina ih ne moze toliko zumirat.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#54 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Truba »

Ako nloi nisu alieni
Koja je ona frka?
Tesla Edison

#55 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Tesla Edison »

Kad smo kod "vanzemaljaca", evo da ponovo objavim svoj post iz ranijeg perioda. Dakle, onako kako ja to vidim logično i realno.
Tesla Edison wrote: 06/08/2020 10:59
dr_Evil wrote: 06/08/2020 10:54
un1ted wrote: 06/08/2020 10:50 Meni samo nije jasno kako neko moze optuzivati nekoga ko vjeruje da nismo "sami", a svemir nije istrazen. Dobro, ne vjerujete da bi neki vid zivota mogao postojati, ali kako mozete smatrati cudacima one koji vjeruju?

Koji postotak našeg sunčevog sistema je istražen? :D
Ja jos nisam sreo nikoga ko mi je rekao da vjeruje da ne postoji zivot u svemiru. To nije teorija zavjere.

Teorija zavjere je kada kazes da ameri u pustinju imaju bazu sa "ljudima u crnom" gdje vrse eksperimente na njima. Ili da vanzemaljci upravljaju zemljom iz sjene.

Ali ni jedna od ovih teorija ne zasluzuje stigmatizaciju, jer nije opasna po okolinu. Recimo kad pocnes pricati da ljudi gusteri sjede u vladi i da uzimaju ljudski oblik - e to je opasno, moze neko pozelit da ih propuca
Pisao sam davno o ovome na jednoj drugoj temi i nije zgoreg citirati.
TESLA_EDISON wrote: 30/03/2019 02:29

Ne volim ovakve teme, posebno kad vidim u istom naslovu riječ ateisti i vjernici. Ne ispadne nikad dobro a i sam ne želim da čitam svašta, međutim želio bih o nečemu prodiskutovati.

Svi znamo o Einsteinovoj teoriji relativiteta. Einstein kaže da ništa u kosmosu ne može putovati brže od brzine svjetlosti. To je uspješno matematički i dokazao. Također znamo svi i o teoriji crvotočina ali one nisu dokazane kao što je dokazana Einsteinova teorija već je ona više postavljena kao hipoteza.

Legenda:
Vanzemaljci - mislim na inteligentne, čovjekolike organizme, nikako na mikrobe, viruse i ostale vidove života

E sad..
Ako zanemarimo crvotočine kao nedovoljno dokazanu hipotezu, a istovremeno prihvatimo Einsteinovu, dolazimo do nečega vrlo zanimljivog.
Naime, tehnologija unazad 60 godina toliko je uznapredovala da možemo preko radio talasa prenijeti sliku, zvuk, podatke i sl. Također imamo uređaje koji odašilju i koji detektuju te radio signale. Ako radio signali putuju brzinom svjetlosti (ne baš ali jako je blizu) onda dolazimo do zaključka da u radijusu od 60 svjetlosnih godina od Zemlje nema ništa jer nismo nikad primili nikakav signal za koji van razumne sumnje možemo reći da je umjetnog, odnosno, vanzemaljskog porijekla. Svake godine taj radijus se povećava za jednu svjetlosnu godinu. Ako je radijus Mliječnog puta 100 000 svjetlosnih godina, dakle ukoliko za 100 000 godina ne primimo nikakav signal, može se bez ikakve sumnje zaključiti da vanzemaljci ne postoje u našoj galaksiji.
Ukoliko primimo neki signal za 10 000, godina ili 50 000 godina, ne možemo biti sigurni da li ti vanzemaljci i dalje postoje jer moglo je u međuvremenu (dok je signal putovao do nas) doći do izumiranja vanzemaljaca, samounišenja i sl. te samim tim male bi šanse bile da ćemo ih ikada sresti.

Ukoliko nema vanzemaljaca u našoj galaksiji, onda slijedeća galaksija je Messier 31 (M31 ili NGC 224), poznatija pod nazivom Andromeda, udaljena 2,5 milijuna svjetlosnih godina od nas. Ako bi vanzemaljci imali neki ekstremno velik teleskop koji bi gledao na Zemlju i ako bi ovog momenta gledali u istu, vidjeli bi dinosauruse budući da bi zbog ograničenja brzine svjetlosti, oni gledali 2.5 milijuna godina u prošlost. Ukoliko bi preventivno i poslali signal na Zemlju, isti bi primili tek za 2.5 milijuna godina a tada, ko zna šta će biti sa nama.

Hoću reći, ako vanzemaljci kao u filmovima i postoje, male, skoro nikakve šanse su da stupimo u kontakt sa njima. Razlog je jednostavan a to je veličina kosmosa. Situacija kao u Independence day-u je skoro pa i nemoguća.
Zbog svega navedenog i nekog logičkog razmišljanja, NLO smatram vrhunskom obmanom u cilju skretanja pažnje sa nekih zakulisnih radnji i projekata. Nešto ne viđam u starim spisima i historijskim knjigama da su ljudi često viđali NLO-e pogotovo kada se uzme u obzir da su se masovno počeli pojavljivati nakon WW2 i projekta Manhattan.

Šta vi mislite o ovome svemu, prvi put sam podijelio svoje neko razmišljanje i viđenje na ovu temu pa me baš zanima i vaše mišljenje o svemu ovome.
Samo bih još dodao i ovo. Nauka kaže da su ljudi na zemlji prisutni nekih 10-20 hiljada godina. U tom jako kratkom vremenskom periodu, mi smo pred izumiranjem i krajem. Uništavamo planetu, nuklearke gomilamo, ovim tempom za 100-200 godina neće nas ni biti.

Analogno tome, očekivati da je neki ineligentni život, sličan ljudskom, u stanju da preživi milione i milijarde godina, malo je vjerovatno. Ako nekad nešto i "ulovimo", neki signal, niko ne zna da li je to signal iz "relanog" vremena ili neki zalutali od neke civilizacije, koji milionima godina luta svemirom i nastao od civilizacije koja je davno, davno uzimrjela.
Haris.ba

#56 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Haris.ba »

p206 wrote: 27/05/2021 08:55 Ne znam da li postoje negdje ali znam da bi ljudi bili na puno većem stepenu razvoja da nisu ovoliko destruktivni, da ne uzimaju i dan danas pripadnike svoje rase za robove npr.Koliko je ratova i svega ostalog bilo i koliko je to uništen potencijal u nauci i istraživanju, koliko se izdvaja za oružje a koliko za medicinu.. do sad pola bolesti bi mogli prevenisati.

Tako da bi kosmička pravda bila da ovom planetom zavlada neka naprednija vrsta koja ne uništava druge i sebe.
Mislim da je baš drugačije, da nije ratova pola tehnologije ne bi bilo izmišljeno. Jer, veoma je teško naći neku tehnologiju koja nije započela kao neki vojni projekat.

Mi da ne uništavamo ne bi bili mi. Zavisi kako gledaš. "Bug" or "feature".

Gledajući život na Zemlji, vrsta koja ne uništava druge i sebe i ne može "zavladati" Svijetom.
Last edited by Haris.ba on 27/05/2021 10:18, edited 1 time in total.
saint_mirad

#57 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by saint_mirad »

i agree wrote: 27/05/2021 09:28
saint_mirad wrote: 27/05/2021 09:08

To mozda kad slikas telefonom,logicno,vecina ih ne moze toliko zumirat.
Tačno tako. Većina nlo snimaka su amaterski, raja uslika/snimi sa onim što ima. Nije se za čuditi sto snimci nisu full hd pa da graysima vidiš bore na licu. 😁
Last edited by saint_mirad on 27/05/2021 10:17, edited 1 time in total.
ProgramskiJezik

#58 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by ProgramskiJezik »

Postavljao sam ja ovo na Teorije zavjere al tamo samo Korona prolazi :D

Uglavnom, zanimljivo jos je prica Bob Lazara, ima dokumentarac al bi preporucio interview sa Joe Rogan.

Takodje koga interesuje, Zimbabwe invasion - gdje je 30tak djece vidjelo i dan danas imaju istu pricu sta su vidjeli i dozivili. Cudno je sve ovo :-)
saint_mirad

#59 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by saint_mirad »

ProgramskiJezik wrote: 27/05/2021 10:16 Postavljao sam ja ovo na Teorije zavjere al tamo samo Korona prolazi :D

Uglavnom, zanimljivo jos je prica Bob Lazara, ima dokumentarac al bi preporucio interview sa Joe Rogan.

Takodje koga interesuje, Zimbabwe invasion - gdje je 30tak djece vidjelo i dan danas imaju istu pricu sta su vidjeli i dozivili. Cudno je sve ovo :-)
Za element 115 je pogodio.
soha96

#60 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by soha96 »

carobnjak_N wrote: 27/05/2021 07:35 Niko se ne trza jer nema nikakvih dokaza . Tačkice koje se čudno mrdaju na lošim snimcima, nisu nikome dokaz, osim ljudima koji se ionako
nafuravaju na teorije zavjere i "šta sve svijetske vlade skrivaju od nas. šokantano!!! video + foto!!"
Naravno da svjetske vlade skrivaju svašta ali to su uglavnom stvari koje smo vidjeli iz wikileaksa, ratni zločini i olajavanje stranih diplomata.
Nigdje ništa o vanzemaljcima, a čovjek bi po pričama teoretičara očekivao najmanje da imaju oboren neki svemirski brod.
Ali ništa osim gadosti koje su tipične za svaku vlast.
Te "tackice" nije snimio Husref iz Zabrdja vec americka vojska sa najmodernijom opremom na svijetu. I to tri potvrdjena snimka tri razlicita dogadjaja. Ko zna koliko ima onih koji ce tek biti potvrdjivani. Komentarisi na temama na kojima neces ostavljati dojam cimpanze sa iphone telefonom u rukama.
Project Ashe

#61 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Project Ashe »

Pa odavno svi znaju da UAP (Unidentified aerial phenomena) to je novi naziv za UFO, postoje, nije nam niko ništa novo rekao. Da su otkrili šta je u pitanju kad govorimo o UAP-eima onda bi mogli raspravljati ovdje da li je ili nije tačno. Mislim šta reći, koju posluku porati, kome? :D
carobnjak_N

#62 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by carobnjak_N »

soha96 wrote: 27/05/2021 10:18
carobnjak_N wrote: 27/05/2021 07:35 Niko se ne trza jer nema nikakvih dokaza . Tačkice koje se čudno mrdaju na lošim snimcima, nisu nikome dokaz, osim ljudima koji se ionako
nafuravaju na teorije zavjere i "šta sve svijetske vlade skrivaju od nas. šokantano!!! video + foto!!"
Naravno da svjetske vlade skrivaju svašta ali to su uglavnom stvari koje smo vidjeli iz wikileaksa, ratni zločini i olajavanje stranih diplomata.
Nigdje ništa o vanzemaljcima, a čovjek bi po pričama teoretičara očekivao najmanje da imaju oboren neki svemirski brod.
Te "tackice" nije snimio Husref iz Zabrdja vec americka vojska sa najmodernijom opremom na svijetu. I to tri potvrdjena snimka tri razlicita dogadjaja. Ko zna koliko ima onih koji ce tek biti potvrdjivani. Komentarisi na temama na kojima neces ostavljati dojam cimpanze sa iphone telefonom u rukama.
Oh, izvini što ti barkam u uvjerenja .
Već je neko rekao da ti snimci osim što su loši, mogu samo da potvrde da je neko s nečim letio u tuđoj zoni odgovornosti. I ništa više!
To što si ti sebi stvorio cijeli svijet u glavi od par minuta mutnog videa, je baška.
ProgramskiJezik

#63 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Koliko smo mi u Bosni cudno drustvo je da u svaku Jeb*** temu uplicemo Islam. Dosta vas je sa Islamom ljudi.. Ne mora citav svijet kroz vjeru se objasnjavati. Dosta kontradiktornih stvari ima i u Islamu kao i u drugim religijama.

Zasto odmah neko pomisli "joj vanzemaljci postoje, sta mi Kur'an kaze idem da provjerim jer ako tamo ne pise, odmah je nemoguce" Fun fact - U Kur'anu pise da je zemlja ravna pa eto.. sta cemo oko toga?
Tesla Edison

#64 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Tesla Edison »

ProgramskiJezik wrote: 27/05/2021 10:23 Koliko smo mi u Bosni cudno drustvo je da u svaku Jeb*** temu uplicemo Islam. Dosta vas je sa Islamom ljudi.. Ne mora citav svijet kroz vjeru se objasnjavati. Dosta kontradiktornih stvari ima i u Islamu kao i u drugim religijama.

Zasto odmah neko pomisli "joj vanzemaljci postoje, sta mi Kur'an kaze idem da provjerim jer ako tamo ne pise, odmah je nemoguce" Fun fact - U Kur'anu pise da je zemlja ravna pa eto.. sta cemo oko toga?
Netačno.
zijancer

#65 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by zijancer »

ProgramskiJezik wrote: 27/05/2021 10:16 Postavljao sam ja ovo na Teorije zavjere al tamo samo Korona prolazi :D

možeš li ukratko pojasniti o čemu se radi?

(i, da li je neko nabasao na dobar dokumentarac o tesli, bez vlažnih snova?)
soha96

#66 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by soha96 »

Tesla Edison wrote: 27/05/2021 10:06 Kad smo kod "vanzemaljaca", evo da ponovo objavim svoj post iz ranijeg perioda. Dakle, onako kako ja to vidim logično i realno.
Tesla Edison wrote: 06/08/2020 10:59
dr_Evil wrote: 06/08/2020 10:54

Ja jos nisam sreo nikoga ko mi je rekao da vjeruje da ne postoji zivot u svemiru. To nije teorija zavjere.

Teorija zavjere je kada kazes da ameri u pustinju imaju bazu sa "ljudima u crnom" gdje vrse eksperimente na njima. Ili da vanzemaljci upravljaju zemljom iz sjene.

Ali ni jedna od ovih teorija ne zasluzuje stigmatizaciju, jer nije opasna po okolinu. Recimo kad pocnes pricati da ljudi gusteri sjede u vladi i da uzimaju ljudski oblik - e to je opasno, moze neko pozelit da ih propuca
Pisao sam davno o ovome na jednoj drugoj temi i nije zgoreg citirati.
TESLA_EDISON wrote: 30/03/2019 02:29

Ne volim ovakve teme, posebno kad vidim u istom naslovu riječ ateisti i vjernici. Ne ispadne nikad dobro a i sam ne želim da čitam svašta, međutim želio bih o nečemu prodiskutovati.

Svi znamo o Einsteinovoj teoriji relativiteta. Einstein kaže da ništa u kosmosu ne može putovati brže od brzine svjetlosti. To je uspješno matematički i dokazao. Također znamo svi i o teoriji crvotočina ali one nisu dokazane kao što je dokazana Einsteinova teorija već je ona više postavljena kao hipoteza.

Legenda:
Vanzemaljci - mislim na inteligentne, čovjekolike organizme, nikako na mikrobe, viruse i ostale vidove života

E sad..
Ako zanemarimo crvotočine kao nedovoljno dokazanu hipotezu, a istovremeno prihvatimo Einsteinovu, dolazimo do nečega vrlo zanimljivog.
Naime, tehnologija unazad 60 godina toliko je uznapredovala da možemo preko radio talasa prenijeti sliku, zvuk, podatke i sl. Također imamo uređaje koji odašilju i koji detektuju te radio signale. Ako radio signali putuju brzinom svjetlosti (ne baš ali jako je blizu) onda dolazimo do zaključka da u radijusu od 60 svjetlosnih godina od Zemlje nema ništa jer nismo nikad primili nikakav signal za koji van razumne sumnje možemo reći da je umjetnog, odnosno, vanzemaljskog porijekla. Svake godine taj radijus se povećava za jednu svjetlosnu godinu. Ako je radijus Mliječnog puta 100 000 svjetlosnih godina, dakle ukoliko za 100 000 godina ne primimo nikakav signal, može se bez ikakve sumnje zaključiti da vanzemaljci ne postoje u našoj galaksiji.
Ukoliko primimo neki signal za 10 000, godina ili 50 000 godina, ne možemo biti sigurni da li ti vanzemaljci i dalje postoje jer moglo je u međuvremenu (dok je signal putovao do nas) doći do izumiranja vanzemaljaca, samounišenja i sl. te samim tim male bi šanse bile da ćemo ih ikada sresti.

Ukoliko nema vanzemaljaca u našoj galaksiji, onda slijedeća galaksija je Messier 31 (M31 ili NGC 224), poznatija pod nazivom Andromeda, udaljena 2,5 milijuna svjetlosnih godina od nas. Ako bi vanzemaljci imali neki ekstremno velik teleskop koji bi gledao na Zemlju i ako bi ovog momenta gledali u istu, vidjeli bi dinosauruse budući da bi zbog ograničenja brzine svjetlosti, oni gledali 2.5 milijuna godina u prošlost. Ukoliko bi preventivno i poslali signal na Zemlju, isti bi primili tek za 2.5 milijuna godina a tada, ko zna šta će biti sa nama.

Hoću reći, ako vanzemaljci kao u filmovima i postoje, male, skoro nikakve šanse su da stupimo u kontakt sa njima. Razlog je jednostavan a to je veličina kosmosa. Situacija kao u Independence day-u je skoro pa i nemoguća.
Zbog svega navedenog i nekog logičkog razmišljanja, NLO smatram vrhunskom obmanom u cilju skretanja pažnje sa nekih zakulisnih radnji i projekata. Nešto ne viđam u starim spisima i historijskim knjigama da su ljudi često viđali NLO-e pogotovo kada se uzme u obzir da su se masovno počeli pojavljivati nakon WW2 i projekta Manhattan.

Šta vi mislite o ovome svemu, prvi put sam podijelio svoje neko razmišljanje i viđenje na ovu temu pa me baš zanima i vaše mišljenje o svemu ovome.
Samo bih još dodao i ovo. Nauka kaže da su ljudi na zemlji prisutni nekih 10-20 hiljada godina. U tom jako kratkom vremenskom periodu, mi smo pred izumiranjem i krajem. Uništavamo planetu, nuklearke gomilamo, ovim tempom za 100-200 godina neće nas ni biti.

Analogno tome, očekivati da je neki ineligentni život, sličan ljudskom, u stanju da preživi milione i milijarde godina, malo je vjerovatno. Ako nekad nešto i "ulovimo", neki signal, niko ne zna da li je to signal iz "relanog" vremena ili neki zalutali od neke civilizacije, koji milionima godina luta svemirom i nastao od civilizacije koja je davno, davno uzimrjela.
Razmisljajuci o svemu ovome iz naseg ugla gledanja i naseg naucnog, tehnoloskog, filozofskog razvoja, sve sto si napisao je 101% tacno. Naravno, uvijek je tu opcija da postoji nesto cega nismo svjesni i sto vjerovatno ne bismo ni shvatili da nam na tenane objasne "mali zeleni" :D

Kako god, jako zanimljive pojave, potvrdjene i zvanicno. Mora se dobiti neko objasnjene za njih, da li je nasa tehnologija, vanzemaljci, neka prirodna anomalija (jako jako tesko) ili nesto cetvrto.
saint_mirad

#67 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by saint_mirad »

ProgramskiJezik wrote: 27/05/2021 10:23 Koliko smo mi u Bosni cudno drustvo je da u svaku Jeb*** temu uplicemo Islam. Dosta vas je sa Islamom ljudi.. Ne mora citav svijet kroz vjeru se objasnjavati. Dosta kontradiktornih stvari ima i u Islamu kao i u drugim religijama.

Sad da se alieni spuste ispred Vijećnice naši bi ih pitali koji su mezheb i kako uzimaju abdest.
soha96

#68 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by soha96 »

carobnjak_N wrote: 27/05/2021 10:22
soha96 wrote: 27/05/2021 10:18
Oh, izvini što ti barkam u uvjerenja .
Već je neko rekao da ti snimci osim što su loši, mogu samo da potvrde da je neko s nečim letio u tuđoj zoni odgovornosti. I ništa više!
To što si ti sebi stvorio cijeli svijet u glavi od par minuta mutnog videa, je baška.
Nisam ja nista stvorio, samo govorim o cinjenicama. Imamo letece objekte manevarskih sposobnosti i tehnologije kakvu ne mozemo ni zamisliti i to potvrdjenu od najjace vojne sile na svijetu. Sta god da je u pitanju, nije za "ma hajte molim vas pustite suplje tackice" pricu.

Te "svjetove" sam iznosio samo kao nagadjanja ako se radi o vanzemaljcima sto smo na pocetku i spominjali, a ne kao svoja neka cvrsta uvjerenja da to mora biti tako.
aveos

#69 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by aveos »

Prati li itko Balkan UFO kanal?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#70 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by un1ted »

ProgramskiJezik wrote: 27/05/2021 10:23 U Kur'anu pise da je zemlja ravna pa eto.. sta cemo oko toga?
gdje
saint_mirad

#71 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by saint_mirad »

aveos wrote: 27/05/2021 10:28 Prati li itko Balkan UFO kanal?
Uprati i ovaj, preporuka.
https://youtube.com/c/secureteam10
ProgramskiJezik

#72 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

un1ted wrote: 27/05/2021 10:32
ProgramskiJezik wrote: 27/05/2021 10:23 U Kur'anu pise da je zemlja ravna pa eto.. sta cemo oko toga?
gdje
"On je Zemlju ravnom učinio i na njoj nepomične planine i rijeke stvorio i od svakog ploda po par, muško i žensko, dao; On dan zastire noću. To su doista dokazi ljudima koji razmišljaju." (Sura Ar-Ra'd, 3.ajet)
ProgramskiJezik

#73 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Tesla Edison wrote: 27/05/2021 10:24

Netačno.
Objasni mi onda ovo:

"On je Zemlju ravnom učinio i na njoj nepomične planine i rijeke stvorio i od svakog ploda po par, muško i žensko, dao; On dan zastire noću. To su doista dokazi ljudima koji razmišljaju." (Sura Ar-Ra'd, 3.ajet)
soha96

#74 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by soha96 »

Pa ne misli se na planetu Zemlju, valjda se misli na generalnu prirodu oko nas.
ProgramskiJezik

#75 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

soha96 wrote: 27/05/2021 10:39 Pa ne misli se na planetu Zemlju, valjda se misli na generalnu prirodu oko nas.
kako ja vidim "Zemlja" valikim slovom aludira na planetu? Al nebitno, nije ovo tema rasprave.
Post Reply