Sebija All about
- jazzer
#13151 Re: Sebija All about
Ali dva pouzdana svjedoka, recimo Osmica i Asim Sarajlic. 
- uglavnomja
- svjezi_ustipak
#13153 Re: Sebija All about
dupli
Last edited by svjezi_ustipak on 25/05/2021 15:58, edited 2 times in total.
-
suspect_zero
#13154 Re: Sebija All about
hadzinicasa wrote: ↑25/05/2021 12:05mislim da se prica razvodnjava, puno se elemenata ubacuje. PO meni su dva pitanja:suspect_zero wrote: ↑25/05/2021 11:59 Ne znam što se više hvatate dr.Kurjaka?
Stigao zvanični dopis sa Univerziteta u Zagrebu da dotične nema nigdje registrovane!!!
I da je Kurjak posenilio, laž, eto sada da mu treba publicitet a poznat u čitavom svijetu,.......Univerzitet iz Zg se oglasio i rekao nema dotične nikako, nigdje, nije ni upisala, nije polagala, nije specijalizirala.
1. gdje je bila upisana i ispolagala sve ispite magisterija osim 4 - dokumentacija kojom se to dokazuje.
2. gdje je zavrsila specijalizaciju, kod koga i u kojem trajanju, te koja joj je instanca i gdje izdala licencu, odnosno verificirala specijalizaciju - dokumentacija kojom se to dokazuje.
dzoker pitaj prijatelja - kriteriji (dokumentacija, konkurs, rang lista, obrazlozenje) i odluka kojom je primljena u zvanje asistenta, docenta, profesora sefice svemira.
Očito je te stvari "sredila" iz majčice Turske
Bila u Zg par mjeseci i otišla u Tursku, kada se ovdje smirilo dolazi i prilaže dokumentaciju o nekih položenih deset ispita....ovo malo treba pratiti hronološki, dosta je nelogičnosti i kakvo god opravdanje da ima neće piti vode.
Jbg., da je imala kakvo razumno i legitimno objašnjenje obratila bi se ona već u subotu ujutro...ovako se sada smišlja kako izaći u javnost i prosuti gomilu laži.
-
artur morgan
#13155 Re: Sebija All about
Sve očekujem Turske papire u rukama, sa datumom od prije 20+ godina, i papirom od prije par dana.ovako se sada smišlja kako izaći u javnost i prosuti gomilu laži
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#13156 Re: Sebija All about
Ako je uopće priložila dokaz o "položenih 10 ispita od 14", taj papir je ključ. Nešto imam osjećaj da joj ga nisu ni tražili. U tom slučaju treba procesorati i odgovornu osobu.
- Billy The Pljuc
#13157 Re: Sebija All about
Da se ne lomi glava oko datuma i lokacija, diploma i sl., dvije su bitne stvari koje možemo protumačiti kao protežiranje i sve osim diplome stečene 89-e godine možemo zaključiti kao "lažnjak" ako je odgovor na slijedeća pitanja NE:
- Da li je postojala mogućnost u tim ratnim godinama da se prosječnom studentu sa prosjekom ocjena 7,38 i utrošenih 11 godina studiranja do sticanja diplome doktora medicine dozvoli upis na postdiplomski studij na Medicinskom fakultetu u Sarajevu ili u Zagrebu ili bilo kojoj drugoj destinaciji?
- Da li je postojala mogućnost da se tom istom studentu dopusti specijalizacija na bilo kojoj ustanovi?
Svima nam je jasno da ne postoje šanse da se njeno školovanje uvede makar u vremenske okvire ako ništa drugo. To da ona ima "regularne" diplome, protokolisane na relevantnoj instituciji ne treba sumnjati, ne treba sumnjati ni da posjeduje "regularne" naučne i druge radove, vjerujem da su makar to ispoštovali. To da li su plagijati je već nešto drugo i isključivo pitanje struke, ako će joj sarajevska "struka" vršiti provjeru istih onda bolje da ništa i ne rade po tom pitanju jer da nije "struke" ni nje ne bi bilo.
Onaj ko se hoće baš baš pozabaviti Sebijom vrlo lako ima da je o jadu zabavi, po istupu Konakovića bi se reklo da je on spreman na kompromise kojih u njenom slučaju ne bi trebali uopšte da postoje. Onaj ko zaista hoće da traži dlaku u jajetu naći će periku čitavu, ne radi se ovdje o višoj školi zaštite na radu u Tuzli, dovoljno je da se drži ovoga što njen CV i njeni radovi tvrde i onome o čemu pričaju Kurjak i oboje Dizdarevića.
Eto ja bih bio zahvalan da mi neko odgovori na ona dva gornja pitanja, čisto informacije radi i svog duševnog mira, jeste da su Dizdarević i pojedini novinari već odgovorili na isto ali možda postoji forumaš ili forumašica koji saznanje o istom imaju "iz prve ruke".
- Da li je postojala mogućnost u tim ratnim godinama da se prosječnom studentu sa prosjekom ocjena 7,38 i utrošenih 11 godina studiranja do sticanja diplome doktora medicine dozvoli upis na postdiplomski studij na Medicinskom fakultetu u Sarajevu ili u Zagrebu ili bilo kojoj drugoj destinaciji?
- Da li je postojala mogućnost da se tom istom studentu dopusti specijalizacija na bilo kojoj ustanovi?
Svima nam je jasno da ne postoje šanse da se njeno školovanje uvede makar u vremenske okvire ako ništa drugo. To da ona ima "regularne" diplome, protokolisane na relevantnoj instituciji ne treba sumnjati, ne treba sumnjati ni da posjeduje "regularne" naučne i druge radove, vjerujem da su makar to ispoštovali. To da li su plagijati je već nešto drugo i isključivo pitanje struke, ako će joj sarajevska "struka" vršiti provjeru istih onda bolje da ništa i ne rade po tom pitanju jer da nije "struke" ni nje ne bi bilo.
Onaj ko se hoće baš baš pozabaviti Sebijom vrlo lako ima da je o jadu zabavi, po istupu Konakovića bi se reklo da je on spreman na kompromise kojih u njenom slučaju ne bi trebali uopšte da postoje. Onaj ko zaista hoće da traži dlaku u jajetu naći će periku čitavu, ne radi se ovdje o višoj školi zaštite na radu u Tuzli, dovoljno je da se drži ovoga što njen CV i njeni radovi tvrde i onome o čemu pričaju Kurjak i oboje Dizdarevića.
Eto ja bih bio zahvalan da mi neko odgovori na ona dva gornja pitanja, čisto informacije radi i svog duševnog mira, jeste da su Dizdarević i pojedini novinari već odgovorili na isto ali možda postoji forumaš ili forumašica koji saznanje o istom imaju "iz prve ruke".
- KatarinaKosaca
#13158 Re: Sebija All about
Godine studiranja nemaju veze, nego prosjek. Ne znači da više znanja ima student ko studira 5, od onog ko studira 8. Da li je u ratu važilo pravilo za prosjek 8 za postdiplomski, za medicinu, ne znam. Na nekim fakultetima je moglo sa 7,5. A što se tiče specijalizacije, pa gdje bolje za hirurga specijalizacija nego u bolnici u ratu? Mnogi su tad završili specijalizaciju. Njen problem je što specijalizacija nije obavljena uopće
. A Konaković pravi kompromise? Pa, valjda zna zašto to radi. I radi svoje diplome i onih u svojoj stranci.
- svjezi_ustipak
#13159 Re: Sebija All about
Iz prve ruke, odgovor na oba pitanja je DA ako se pozivao na rat i ratne standarde.
- eltroxin
- uglavnomja
#13161 Re: Sebija All about
mulabegovic je postao dekan medicine 1993., kad je borisa starovic morao otici iz sa
znaci - moguce je za snahu sve
sistematsko preuzimanje sda svih pozicija
znaci - moguce je za snahu sve
sistematsko preuzimanje sda svih pozicija
- jazzer
#13162 Re: Sebija All about
Je l' joj ista olaksala cinjenica da joj je muz bio borac? 
- seln
- Billy The Pljuc
#13164 Re: Sebija All about
svjezi_ustipak wrote: ↑25/05/2021 14:43 Iz prve ruke, odgovor na oba pitanja je DA ako se pozivao na rat i ratne standarde.
Zaključak se može donijeti da je zahvaljujući ratu i ratnim standardima regularna po tim parametrima. Sve ostalo, kao što i pretpostavljaš, će proći bez prevelike pompe i nekih eventualnih negativnih posljedica po nju s čim bih se i sam složio.
@KatarinaKosaca, godine studiranja sam samo onako naveo jer obično oni koji završavaju u roku sa visokim prosjekom ocjena i nastavljaju školovanje i profesionalnu nadogradnju. Apsolutno si u pravu.
Što bi rekao naš dobri @Iker C, ja bih iskoristio ovu priliku da uputim izvinjenje uvaženoj Prof. dr Sebiji Izetbegović jer sam iznosio kako sopstvene tako i tuđe objede na ovoj temi a glede njenog profesionalnog i drugog razvoja. Iskreno se nadam da će mi biti oprošteno.
- KatarinaKosaca
#13165 Re: Sebija All about
Ona je rekla da je u Zagrebu položila 10 od 14 ispita specijalizacije, i ta 4 položila u Sarajevu. To sa ratom nema veze, odnosno ratnim standardima. Ključ su tih 10 ispita koji u Zagrebu, očito, nisu položeni
- seoBIH
#13166 Re: Sebija All about
@tuzba
Imaš li papire, ili ces me tuziti radi ovog pitanja?
Ne mogu ti reci sta mislim o tebi i tvojoj heroJini, jer cu dobiti ban.
Imaš li papire, ili ces me tuziti radi ovog pitanja?
Ne mogu ti reci sta mislim o tebi i tvojoj heroJini, jer cu dobiti ban.
- Tesla Edison
- Billy The Pljuc
#13168 Re: Sebija All about
Treba odvojiti specijalizaciju i postdiplomski studij mada po onome što kruži po netu ona tvrdi da je oboje počela u Zagrebu, na zvaničnoj stranici mf.unsa.ba stoji da je specijalizaciju započela i završila u Sarajevu u okviru onih 18 mjeseci. Ti ispiti se odnose na postdiplomski studij i postoji mogućnost da je u njenom slučaju priloženi indeks falsifikat, u prilog tome idu i izjave Kurjaka.KatarinaKosaca wrote: ↑25/05/2021 15:15 Ona je rekla da je u Zagrebu položila 10 od 14 ispita specijalizacije, i ta 4 položila u Sarajevu. To sa ratom nema veze, odnosno ratnim standardima. Ključ su tih 10 ispita koji u Zagrebu, očito, nisu položeni
-
redhat
#13169 Re: Sebija All about
Prije nego pošaljete dajte nekome nek vam to pregleda i lektoriše, da se ne brukate po sudutuzba wrote: ↑25/05/2021 15:18 A jeste se raspisali. Samo nastavite tuzba je u izradi preambula je vec ODKUCANA. Kad se pokaze i dokaze da Uvazena Profesorica i najbolji Direktor u posljeratnoj BIH ima sve uredno i da senilna budala Kurijak laze i da radi po necijem zadatku svi ce te odgovarati. za klevete i lazi. SVI!!! Milionska je tuzba ima da vam izvrsitelji uzmu i gace na guzici. Ko hijene vrebate i napadate sve bosansko FGR bando.
@Dozer sta da se zarati 2 dana majmune? to ti nekome prijetis jel?
Ostalim porucujem da pocnu imovinu prabacivati na rodbinu jer kad dodzu klevete na naplatu nece vam ostati nista.
- Billy The Pljuc
#13170 Re: Sebija All about
Ovo moje javno izvinjenje na forumu i zamolba za oprost se haman ne pika?tuzba wrote: ↑25/05/2021 15:18 A jeste se raspisali. Samo nastavite tuzba je u izradi preambula je vec odkucana. Kad se pokaze i dokaze da Uvazena Profesorica i najbolji Direktor u posljeratnoj BIH ima sve uredno i da senilna budala Kurijak laze i da radi po necijem zadatku svi ce te odgovarati. za klevete i lazi. SVI!!! Milionska je tuzba ima da vam izvrsitelji uzmu i gace na guzici. Ko hijene vrebate i napadate sve bosansko FGR bando.
Ostalim porucujem da pocnu imovinu prabacivati na rodbinu jer kad dodzu klevete na naplatu nece vam ostati nista.
- Tesla Edison
#13171 Re: Sebija All about
Može li se magistrirati i doktorirati medicina bez specijalizacije?
Šta si onda kad doktoriraš, a nisi specijalista? I dalje je doktor opšte prakse ili?
Šta si onda kad doktoriraš, a nisi specijalista? I dalje je doktor opšte prakse ili?
- Tesla Edison
#13172 Re: Sebija All about
Kao da su kod nas sudije pismenije? Ma hajte molim vas...redhat wrote: ↑25/05/2021 15:23Prije nego pošaljete dajte nekome nek vam to pregleda i lektoriše, da se ne brukate po sudutuzba wrote: ↑25/05/2021 15:18 A jeste se raspisali. Samo nastavite tuzba je u izradi preambula je vec ODKUCANA. Kad se pokaze i dokaze da Uvazena Profesorica i najbolji Direktor u posljeratnoj BIH ima sve uredno i da senilna budala Kurijak laze i da radi po necijem zadatku svi ce te odgovarati. za klevete i lazi. SVI!!! Milionska je tuzba ima da vam izvrsitelji uzmu i gace na guzici. Ko hijene vrebate i napadate sve bosansko FGR bando.
Ostalim porucujem da pocnu imovinu prabacivati na rodbinu jer kad dodzu klevete na naplatu nece vam ostati nista.![]()
- KatarinaKosaca
#13173 Re: Sebija All about
u zvaničnoj biografiji joj je, bar do prije nekog vremena pisalo da je specijalizirala ginekologiju kod dr Kurjaka u Zg. Šta god bilo tih 10 ispita, specijalizacija ili postdiplomski, nisu položeni. Postavlja se pitanje šta je priložila kao dokaz, kome i da li su joj uopće tražili. Ključ je u tih 10 ispita, ne u ratnim standardima. U ratu se radilo kako se moglo, svatko, pa i Univerzitet. Ne znači da su falsifikatu važili i ako je važio niži prosjek.Billy The Pljuc wrote: ↑25/05/2021 15:22Treba odvojiti specijalizaciju i postdiplomski studij mada po onome što kruži po netu ona tvrdi da je oboje počela u Zagrebu, na zvaničnoj stranici mf.unsa.ba stoji da je specijalizaciju započela i završila u Sarajevu u okviru onih 18 mjeseci. Ti ispiti se odnose na postdiplomski studij i postoji mogućnost da je u njenom slučaju priloženi indeks falsifikat, u prilog tome idu i izjave Kurjaka.KatarinaKosaca wrote: ↑25/05/2021 15:15 Ona je rekla da je u Zagrebu položila 10 od 14 ispita specijalizacije, i ta 4 položila u Sarajevu. To sa ratom nema veze, odnosno ratnim standardima. Ključ su tih 10 ispita koji u Zagrebu, očito, nisu položeni
Last edited by KatarinaKosaca on 25/05/2021 15:27, edited 1 time in total.
- Billy The Pljuc
#13174 Re: Sebija All about
Odoh ja ipak za svaki slučaj prebaciti na hanumu sve što mogu, mLogo su mi osjetljivi ovi iz SDA.
- KatarinaKosaca
#13175 Re: Sebija All about
Ma, ovo FGR trola.Billy The Pljuc wrote: ↑25/05/2021 15:27 Odoh ja ipak za svaki slučaj prebaciti na hanumu sve što mogu, mLogo su mi osjetljivi ovi iz SDA.