Sebija All about

Post Reply
jazzer

#13151 Re: Sebija All about

Post by jazzer »

Ali dva pouzdana svjedoka, recimo Osmica i Asim Sarajlic. :)
uglavnomja

#13152 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

jazzer wrote: 25/05/2021 12:51 Ali dva pouzdana svjedoka, recimo Osmica i Asim Sarajlic. :)
:?

svaki od njih pojedinacno vrijedi bar kao 4 obicna :oops:
svjezi_ustipak

#13153 Re: Sebija All about

Post by svjezi_ustipak »

dupli
Last edited by svjezi_ustipak on 25/05/2021 15:58, edited 2 times in total.
suspect_zero

#13154 Re: Sebija All about

Post by suspect_zero »

hadzinicasa wrote: 25/05/2021 12:05
suspect_zero wrote: 25/05/2021 11:59 Ne znam što se više hvatate dr.Kurjaka?

Stigao zvanični dopis sa Univerziteta u Zagrebu da dotične nema nigdje registrovane!!!

I da je Kurjak posenilio, laž, eto sada da mu treba publicitet a poznat u čitavom svijetu,.......Univerzitet iz Zg se oglasio i rekao nema dotične nikako, nigdje, nije ni upisala, nije polagala, nije specijalizirala.
mislim da se prica razvodnjava, puno se elemenata ubacuje. PO meni su dva pitanja:
1. gdje je bila upisana i ispolagala sve ispite magisterija osim 4 - dokumentacija kojom se to dokazuje.
2. gdje je zavrsila specijalizaciju, kod koga i u kojem trajanju, te koja joj je instanca i gdje izdala licencu, odnosno verificirala specijalizaciju - dokumentacija kojom se to dokazuje.

dzoker pitaj prijatelja - kriteriji (dokumentacija, konkurs, rang lista, obrazlozenje) i odluka kojom je primljena u zvanje asistenta, docenta, profesora sefice svemira.

Očito je te stvari "sredila" iz majčice Turske :D
Bila u Zg par mjeseci i otišla u Tursku, kada se ovdje smirilo dolazi i prilaže dokumentaciju o nekih položenih deset ispita....ovo malo treba pratiti hronološki, dosta je nelogičnosti i kakvo god opravdanje da ima neće piti vode.
Jbg., da je imala kakvo razumno i legitimno objašnjenje obratila bi se ona već u subotu ujutro...ovako se sada smišlja kako izaći u javnost i prosuti gomilu laži.
artur morgan

#13155 Re: Sebija All about

Post by artur morgan »

ovako se sada smišlja kako izaći u javnost i prosuti gomilu laži
Sve očekujem Turske papire u rukama, sa datumom od prije 20+ godina, i papirom od prije par dana. :)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#13156 Re: Sebija All about

Post by KatarinaKosaca »

Ako je uopće priložila dokaz o "položenih 10 ispita od 14", taj papir je ključ. Nešto imam osjećaj da joj ga nisu ni tražili. U tom slučaju treba procesorati i odgovornu osobu.
Billy The Pljuc

#13157 Re: Sebija All about

Post by Billy The Pljuc »

Da se ne lomi glava oko datuma i lokacija, diploma i sl., dvije su bitne stvari koje možemo protumačiti kao protežiranje i sve osim diplome stečene 89-e godine možemo zaključiti kao "lažnjak" ako je odgovor na slijedeća pitanja NE:

- Da li je postojala mogućnost u tim ratnim godinama da se prosječnom studentu sa prosjekom ocjena 7,38 i utrošenih 11 godina studiranja do sticanja diplome doktora medicine dozvoli upis na postdiplomski studij na Medicinskom fakultetu u Sarajevu ili u Zagrebu ili bilo kojoj drugoj destinaciji?

- Da li je postojala mogućnost da se tom istom studentu dopusti specijalizacija na bilo kojoj ustanovi?

Svima nam je jasno da ne postoje šanse da se njeno školovanje uvede makar u vremenske okvire ako ništa drugo. To da ona ima "regularne" diplome, protokolisane na relevantnoj instituciji ne treba sumnjati, ne treba sumnjati ni da posjeduje "regularne" naučne i druge radove, vjerujem da su makar to ispoštovali. To da li su plagijati je već nešto drugo i isključivo pitanje struke, ako će joj sarajevska "struka" vršiti provjeru istih onda bolje da ništa i ne rade po tom pitanju jer da nije "struke" ni nje ne bi bilo.

Onaj ko se hoće baš baš pozabaviti Sebijom vrlo lako ima da je o jadu zabavi, po istupu Konakovića bi se reklo da je on spreman na kompromise kojih u njenom slučaju ne bi trebali uopšte da postoje. Onaj ko zaista hoće da traži dlaku u jajetu naći će periku čitavu, ne radi se ovdje o višoj školi zaštite na radu u Tuzli, dovoljno je da se drži ovoga što njen CV i njeni radovi tvrde i onome o čemu pričaju Kurjak i oboje Dizdarevića.

Eto ja bih bio zahvalan da mi neko odgovori na ona dva gornja pitanja, čisto informacije radi i svog duševnog mira, jeste da su Dizdarević i pojedini novinari već odgovorili na isto ali možda postoji forumaš ili forumašica koji saznanje o istom imaju "iz prve ruke".
KatarinaKosaca

#13158 Re: Sebija All about

Post by KatarinaKosaca »

Godine studiranja nemaju veze, nego prosjek. Ne znači da više znanja ima student ko studira 5, od onog ko studira 8. Da li je u ratu važilo pravilo za prosjek 8 za postdiplomski, za medicinu, ne znam. Na nekim fakultetima je moglo sa 7,5. A što se tiče specijalizacije, pa gdje bolje za hirurga specijalizacija nego u bolnici u ratu? Mnogi su tad završili specijalizaciju. Njen problem je što specijalizacija nije obavljena uopće :D. A Konaković pravi kompromise? Pa, valjda zna zašto to radi. I radi svoje diplome i onih u svojoj stranci.
svjezi_ustipak

#13159 Re: Sebija All about

Post by svjezi_ustipak »

Iz prve ruke, odgovor na oba pitanja je DA ako se pozivao na rat i ratne standarde.
eltroxin

#13160 Re: Sebija All about

Post by eltroxin »

pici wrote: 25/05/2021 12:25 ne moze upisati magisterij pa doktorat sa prosjekom 7.32... zakonski od 8 pa navise... ona je doktor opste prakse, ovo ostalo je ubleha i veze njezinog svekra...
Olaksavajuca okolnost joj moze biti da je nisu volili profesori :D
uglavnomja

#13161 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

mulabegovic je postao dekan medicine 1993., kad je borisa starovic morao otici iz sa
znaci - moguce je za snahu sve

sistematsko preuzimanje sda svih pozicija :roll:
jazzer

#13162 Re: Sebija All about

Post by jazzer »

Je l' joj ista olaksala cinjenica da joj je muz bio borac? :lol:
seln

#13163 Re: Sebija All about

Post by seln »

jazzer wrote: 25/05/2021 14:48 Je l' joj ista olaksala cinjenica da joj je muz bio borac? :lol:
Dva puta poginuo...
Billy The Pljuc

#13164 Re: Sebija All about

svjezi_ustipak wrote: 25/05/2021 14:43 Iz prve ruke, odgovor na oba pitanja je DA ako se pozivao na rat i ratne standarde.
:thumbup: Hvala.

Zaključak se može donijeti da je zahvaljujući ratu i ratnim standardima regularna po tim parametrima. Sve ostalo, kao što i pretpostavljaš, će proći bez prevelike pompe i nekih eventualnih negativnih posljedica po nju s čim bih se i sam složio.

@KatarinaKosaca, godine studiranja sam samo onako naveo jer obično oni koji završavaju u roku sa visokim prosjekom ocjena i nastavljaju školovanje i profesionalnu nadogradnju. Apsolutno si u pravu.

Što bi rekao naš dobri @Iker C, ja bih iskoristio ovu priliku da uputim izvinjenje uvaženoj Prof. dr Sebiji Izetbegović jer sam iznosio kako sopstvene tako i tuđe objede na ovoj temi a glede njenog profesionalnog i drugog razvoja. Iskreno se nadam da će mi biti oprošteno.
KatarinaKosaca

#13165 Re: Sebija All about

Post by KatarinaKosaca »

Ona je rekla da je u Zagrebu položila 10 od 14 ispita specijalizacije, i ta 4 položila u Sarajevu. To sa ratom nema veze, odnosno ratnim standardima. Ključ su tih 10 ispita koji u Zagrebu, očito, nisu položeni
seoBIH

#13166 Re: Sebija All about

Post by seoBIH »

@tuzba

Imaš li papire, ili ces me tuziti radi ovog pitanja?

Ne mogu ti reci sta mislim o tebi i tvojoj heroJini, jer cu dobiti ban.
Tesla Edison

#13167 Re: Sebija All about

Post by Tesla Edison »

seoBIH wrote: 25/05/2021 15:20 @tuzba

Imaš li papire, ili ces me tuziti radi ovog pitanja?

Ne mogu ti reci sta mislim o tebi i tvojoj heroJini, jer cu dobiti ban.
On ima papir da je lud. Za ostale papire ne znam.
Billy The Pljuc

#13168 Re: Sebija All about

KatarinaKosaca wrote: 25/05/2021 15:15 Ona je rekla da je u Zagrebu položila 10 od 14 ispita specijalizacije, i ta 4 položila u Sarajevu. To sa ratom nema veze, odnosno ratnim standardima. Ključ su tih 10 ispita koji u Zagrebu, očito, nisu položeni
Treba odvojiti specijalizaciju i postdiplomski studij mada po onome što kruži po netu ona tvrdi da je oboje počela u Zagrebu, na zvaničnoj stranici mf.unsa.ba stoji da je specijalizaciju započela i završila u Sarajevu u okviru onih 18 mjeseci. Ti ispiti se odnose na postdiplomski studij i postoji mogućnost da je u njenom slučaju priloženi indeks falsifikat, u prilog tome idu i izjave Kurjaka.
redhat

#13169 Re: Sebija All about

Post by redhat »

tuzba wrote: 25/05/2021 15:18 A jeste se raspisali. Samo nastavite tuzba je u izradi preambula je vec ODKUCANA. Kad se pokaze i dokaze da Uvazena Profesorica i najbolji Direktor u posljeratnoj BIH ima sve uredno i da senilna budala Kurijak laze i da radi po necijem zadatku svi ce te odgovarati. za klevete i lazi. SVI!!! Milionska je tuzba ima da vam izvrsitelji uzmu i gace na guzici. Ko hijene vrebate i napadate sve bosansko FGR bando.

@Dozer sta da se zarati 2 dana majmune? to ti nekome prijetis jel?

Ostalim porucujem da pocnu imovinu prabacivati na rodbinu jer kad dodzu klevete na naplatu nece vam ostati nista.
Prije nego pošaljete dajte nekome nek vam to pregleda i lektoriše, da se ne brukate po sudu :)
Billy The Pljuc

#13170 Re: Sebija All about

tuzba wrote: 25/05/2021 15:18 A jeste se raspisali. Samo nastavite tuzba je u izradi preambula je vec odkucana. Kad se pokaze i dokaze da Uvazena Profesorica i najbolji Direktor u posljeratnoj BIH ima sve uredno i da senilna budala Kurijak laze i da radi po necijem zadatku svi ce te odgovarati. za klevete i lazi. SVI!!! Milionska je tuzba ima da vam izvrsitelji uzmu i gace na guzici. Ko hijene vrebate i napadate sve bosansko FGR bando.

Ostalim porucujem da pocnu imovinu prabacivati na rodbinu jer kad dodzu klevete na naplatu nece vam ostati nista.
Ovo moje javno izvinjenje na forumu i zamolba za oprost se haman ne pika?
Tesla Edison

#13171 Re: Sebija All about

Post by Tesla Edison »

Može li se magistrirati i doktorirati medicina bez specijalizacije?

Šta si onda kad doktoriraš, a nisi specijalista? I dalje je doktor opšte prakse ili?
Tesla Edison

#13172 Re: Sebija All about

Post by Tesla Edison »

redhat wrote: 25/05/2021 15:23
tuzba wrote: 25/05/2021 15:18 A jeste se raspisali. Samo nastavite tuzba je u izradi preambula je vec ODKUCANA. Kad se pokaze i dokaze da Uvazena Profesorica i najbolji Direktor u posljeratnoj BIH ima sve uredno i da senilna budala Kurijak laze i da radi po necijem zadatku svi ce te odgovarati. za klevete i lazi. SVI!!! Milionska je tuzba ima da vam izvrsitelji uzmu i gace na guzici. Ko hijene vrebate i napadate sve bosansko FGR bando.

Prije nego pošaljete dajte nekome nek vam to pregleda i lektoriše, da se ne brukate po sudu :)
Kao da su kod nas sudije pismenije? Ma hajte molim vas...
KatarinaKosaca

#13173 Re: Sebija All about

Post by KatarinaKosaca »

Billy The Pljuc wrote: 25/05/2021 15:22
KatarinaKosaca wrote: 25/05/2021 15:15 Ona je rekla da je u Zagrebu položila 10 od 14 ispita specijalizacije, i ta 4 položila u Sarajevu. To sa ratom nema veze, odnosno ratnim standardima. Ključ su tih 10 ispita koji u Zagrebu, očito, nisu položeni
Treba odvojiti specijalizaciju i postdiplomski studij mada po onome što kruži po netu ona tvrdi da je oboje počela u Zagrebu, na zvaničnoj stranici mf.unsa.ba stoji da je specijalizaciju započela i završila u Sarajevu u okviru onih 18 mjeseci. Ti ispiti se odnose na postdiplomski studij i postoji mogućnost da je u njenom slučaju priloženi indeks falsifikat, u prilog tome idu i izjave Kurjaka.
u zvaničnoj biografiji joj je, bar do prije nekog vremena pisalo da je specijalizirala ginekologiju kod dr Kurjaka u Zg. Šta god bilo tih 10 ispita, specijalizacija ili postdiplomski, nisu položeni. Postavlja se pitanje šta je priložila kao dokaz, kome i da li su joj uopće tražili. Ključ je u tih 10 ispita, ne u ratnim standardima. U ratu se radilo kako se moglo, svatko, pa i Univerzitet. Ne znači da su falsifikatu važili i ako je važio niži prosjek.
Last edited by KatarinaKosaca on 25/05/2021 15:27, edited 1 time in total.
Billy The Pljuc

#13174 Re: Sebija All about

Odoh ja ipak za svaki slučaj prebaciti na hanumu sve što mogu, mLogo su mi osjetljivi ovi iz SDA.
KatarinaKosaca

#13175 Re: Sebija All about

Post by KatarinaKosaca »

Billy The Pljuc wrote: 25/05/2021 15:27 Odoh ja ipak za svaki slučaj prebaciti na hanumu sve što mogu, mLogo su mi osjetljivi ovi iz SDA.
Ma, ovo FGR trola.
Post Reply