Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
costacurta

#21001 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by costacurta »

Bobi wrote: 22/05/2021 12:52 U UAE svinjetine po prodavnicama koliko hoces :D, nisam vjerovao dok mi lik nije slikao racun :D.
Ih, a prodavačica ljubavi na ulici ko u priči. 8)
Vele alkohol zabranjen a odkud rekoh u DutyFree, pa kae to je intetnacionalna zona :lol:
Doduše ta svinjetina je u odvojenim prostorijama u marketu i uglavnom u četvrtima sa većinskom radničkom, sirotinjskom populacijom iz Šri Lanke, sa Filipina, Bangladeša itd. Bejagi u ovim bogatim četvrtima i Creme de la Crem objektima to je strogo zabranjeno, a nema većih bludnika i razvratnika od njih. Bljak :zoka:
costacurta

#21002 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by costacurta »

Nadzornik wrote: 22/05/2021 13:35 U Sarajevu veliki skup podrške Palestincima: Samo trebaš biti čovjek da ustaneš za Gazu... :thumbup:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraj ... /210522029
Šta imas ti s Plestinom i šta ti znas o sukobu?
Škobo Habu

#21003 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Škobo Habu »

MorningStar wrote: 22/05/2021 13:26
Kakve to veze ima sa ustrojem zemlje i njenim zakonima ?

Pola drzava na svijetu tvrdi da ih je Bog tu smjestio dje se nalaze :D
Ako nema veze zašto je recimo glavni grad te države Jerusalem a ne Tel Aviv?
Nadzornik

#21004 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Nadzornik »

MorningStar wrote: 22/05/2021 09:15

Da pretezno ovim sto velicaju "pobjedu" hamasa.

Niko ne velica pobjedu Hamasa nego pobjedu palestinskog naroda.

Cinjenice:

Izrael jeste unistio puno kuca i nanio ogromnu stetu stanovnistvu ali nije pobjedio palestinski otpor.
Izrael nije pobijedio ekonomiju Gaze jer u Gazi ne postoji nista sto bi se tako moglo nazvati.

Otpor je ostetio izraelsku ekonomsku,industrijsku,turisticku i energetsku infrastrukturu.
Otpor je pokazao da Gvozdena kupola nije ni izbliza toliko pouzdana koliko je Izrael pretpostavljao.
Otpor je pokazao da je sposoban lansirati rakete protiv Tel Aviva i cijele drzave Izrael.
Škobo Habu

#21005 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Škobo Habu »

vatrogasac wrote: 22/05/2021 11:16 Nekada gledajući kaubojske filmove pokušali su mi kauboje prikazati kao pozitivce, a indijance kao divljake i negativce. Gledajući ratne filmove u Vijetnamu režiser te radnjom vuče da navijam sa američkog vojnika protiv vijetnamskog. Mediji me pokušavaju uvjeriti kako mirni i nikome krivi Jevreji trpe teror Arapa. Možda su svi oni u pravu, ali ja nekako volim to sve posmatrati svojim očima.
Osamdesetih i devedesetih, prošlog stoljeća, postojala je masovna stereotipizacija Arapa, u holywoodskoj a i b fimskoj produkciji, kao "natural born" terorista. Nešto poput bivše Ex-YU kinematografije u kojoj prosječan "Švabo" teško da je mogao biti pozitivac.
Palmalma

#21006 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Palmalma »

MorningStar wrote: 22/05/2021 12:38
Palmalma wrote: 22/05/2021 12:08
MorningStar wrote: 22/05/2021 11:30
Odkud ti to da se ne smije prodavati svinjetina u Izraelu ? Dosta izraelaca iz porijeklom iz rusije sopa svinjetinu :D

Uzgoj svinjetine u Izraelu je zabranjen.
Trgovina sa svinjskim mesom dozvoljena je samo onoj grupi kršćana na sjeveru Izraela, koji za to imaju ugovor sa državom i tačno znaju kome prodaju. To su arapski kršćani i skup onih nevjernika sa K.... ih nekako zovu. Inače, u Izraelu, kao i u Iranu sto je dozvoljeno zoroastrijancima, Armencima...) za uzgoj i trgovinu svinjskim mesom bez saglasbosti visokog vjerskog vijeća (Mulle u Iranu - Rabbinat u Izraelu) rizikujes kaznu.

Valjda si bio u Izraelu i vidio sam.
Pa evo ti video u kojem hodaju jedu svinjetinu po izraelu (restoranima) nit ko sta pita niti trazi... Opey ne znam odakle ti ideja da je jevreju ako on hoce zabranjeno otici i kupiti svinjetinu eto opet video.

Dalje iran saudija itd imaju zakone koji obuhvacaju svo stanovnistvo - moze li zena hodati bez marame u saudijskoj arabiji ili iranu ? Nebitno jel krscanska jevrejka itd ?

Kakav je ovo video?
Gdje je ovaj restoran? Pa Mc Donalds mora prodavati samo košer....a ovaj da prodava svinjetinu?
Rekla sam ti.

Uzgoj svinja zakonom je dozvoljen samo na sjeveru zemlje, gdje ih uzgajaju kršćanski Arapi i oni su glavni proizvođači svinjetine i distributeri svinjskog mesa za svoje sunarodnike kršćane i ateiste.

Izraela nema svinjetine - zabranjeno.

I da, rekla sam ti već : Izrael, Iran, Saudijska Arabija i Vatikan su teokratske države.
Last edited by Palmalma on 22/05/2021 13:56, edited 1 time in total.
MorningStar

#21007 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MorningStar »

Nadzornik wrote: 22/05/2021 13:45
MorningStar wrote: 22/05/2021 09:15

Da pretezno ovim sto velicaju "pobjedu" hamasa.

Cinjenice:

Izrael jeste unistio puno kuca i nanio ogromnu stetu stanovnistvu ali nije pobjedio palestinski otpor.
Izrael nije pobijedio ekonomiju Gaze jer u Gazi ne postoji nista sto bi se tako moglo nazvati.

Otpor je ostetio izraelsku ekonomsku,industrijsku,turisticku i energetsku infrastrukturu.
Otpor je pokazao da Gvozdena kupola nije ni izbliza toliko pouzdana koliko je Izrael pretpostavljao.
Otpor je pokazao da je sposoban lansirati rakete protiv Tel Aviva i cijele drzave Izrael.
"Otpor" je unistio par kuca i stanova u izraelu te naftni tank (4500 raketa ispaljeno) steta u svemu tome je 0.0xxx izraelske ekonomije.

Iron dome se pokazao zapravo efikasniji nego sto se mislilo (opet koliko raketa je pogodilo bilo sta ?- upravo zbog toga sto iron dome presrece rakete koje imaju putanju da padnu u naseljeno mjesto ili neki kompleks)

Sposoban lansirati rakete koje nikakvu stetu izraelu nisu nanijele - 2 izraelske bombe obore zgradu a izvrsili su oko 1000 zracnih udara na gazu - sta je hamasovih 4500 raketa uradilo osim sto je pruzilo legitimited izraelu da se "brani"
MorningStar

#21008 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MorningStar »

Palmalma wrote: 22/05/2021 13:54
Palmalma wrote: 22/05/2021 12:08

Uzgoj svinjetine u Izraelu je zabranjen.
Trgovina sa svinjskim mesom dozvoljena je samo onoj grupi kršćana na sjeveru Izraela, koji za to imaju ugovor sa državom i tačno znaju kome prodaju. To su arapski kršćani i skup onih nevjernika sa K.... ih nekako zovu. Inače, u Izraelu, kao i u Iranu sto je dozvoljeno zoroastrijancima, Armencima...) za uzgoj i trgovinu svinjskim mesom bez saglasbosti visokog vjerskog vijeća (Mulle u Iranu - Rabbinat u Izraelu) rizikujes kaznu.

Valjda si bio u Izraelu i vidio sam.
Pa evo ti video u kojem hodaju jedu svinjetinu po izraelu (restoranima) nit ko sta pita niti trazi... Opey ne znam odakle ti ideja da je jevreju ako on hoce zabranjeno otici i kupiti svinjetinu eto opet video.

Dalje iran saudija itd imaju zakone koji obuhvacaju svo stanovnistvo - moze li zena hodati bez marame u saudijskoj arabiji ili iranu ? Nebitno jel krscanska jevrejka itd ?

Kakav je ovo video?
Gdje je ovaj restoran? Pa Mc Donalds mora prodavati samo košer....a ovaj da prodava svinjetinu?
Rekla sam ti.

Uzgoj svinja zakonom je dozvoljen samo na sjeveru zemlje, gdje ih uzgajaju kršćanski Arapi i oni su glavni proizvođači svinjetine i distributeri svinjskog mesa za svoje sunarodnike kršćane i ateiste.

I da, rekla sam ti već : Izrael, Iran, Saudijska Arabija i Vatikan su teokratske države.
Sve si ti rekla , a gore covjek hoda kroz izrael i radi ono sto tj govoris da je nemoguce.

Kazes izrael nema svinjetine la kazes krscanski arapi glavni proizvodjaci...

Ako ti tako kazes ok :mrgreen:

"Prodava" , samo da te pitam okle si :mrgreen:
Last edited by MorningStar on 22/05/2021 13:58, edited 1 time in total.
Nadzornik

#21009 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Nadzornik »

MorningStar wrote: 22/05/2021 13:56
"Otpor" je unistio par kuca i stanova u izraelu te naftni tank (4500 raketa ispaljeno) steta u svemu tome je 0.0xxx izraelske ekonomije.

Iron dome se pokazao zapravo efikasniji nego sto se mislilo (opet koliko raketa je pogodilo bilo sta ?- upravo zbog toga sto iron dome presrece rakete koje imaju putanju da padnu u naseljeno mjesto ili neki kompleks)

Sposoban lansirati rakete koje nikakvu stetu izraelu nisu nanijele - 2 izraelske bombe obore zgradu a izvrsili su oko 1000 zracnih udara na gazu - sta je hamasovih 4500 raketa uradilo osim sto je pruzilo legitimited izraelu da se "brani"
Ovo je bila vrlo jasna strateska pobjeda Gaze.
Promjena diplomatske aktivnosti u svijetu je takodje vrlo vazna pobjeda otpora.
MorningStar

#21010 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MorningStar »

Nadzornik wrote: 22/05/2021 13:58
MorningStar wrote: 22/05/2021 13:56

Ovo je bila vrlo jasna strateska pobjeda Gaze.
Promjena diplomatske aktivnosti u svijetu je takodje vrlo vazna pobjeda otpora.
Aha ako ti tako kazes.. U cemu se ocituje ta pobjeda :mrgreen:

Da promjena diplomatske aktivnosti sad u eu zemlje koje su tradicionalno bile pro-palestina su pocele da ponavljaju izrael ima pravo da se brani..
Palmalma

#21011 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Palmalma »

MorningStar wrote: 22/05/2021 13:58

Kakav je ovo video?
Rekla sam ti.

Sve si ti rekla , a gore covjek hoda kroz izrael i radi ono sto tj govoris da je nemoguce.

I Armenci u Iranu imaju dozvolu za distribuciju svinjskog mesa svojim sunarodnjacima.
Pa?
MorningStar

#21012 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MorningStar »

Palmalma wrote: 22/05/2021 14:02

Kakav je ovo video?
Rekla sam ti.

I Armenci u Iranu imaju dozvolu za distribuciju svinjskog mesa svojim sunarodnjacima.
Pa?
Pogledaj video opet pa gledaj jevreje kako brste dvocijevke :D

Moze li krscanka u Iranu otici na utakmicu, moze li hodati bez marame , moze li otici na plazu u bikiniju, mogu li krscani otici na rock koncert u iranu i tako, moze li nemusliman prici meki u saudiji, moze li musliman preci na krscanstvo ,moze li se javno propagirati druga vjera , moze li.... ?
Škobo Habu

#21013 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Škobo Habu »

Nadzornik wrote: 22/05/2021 13:45

Cinjenice:

Čisto sumnjam da "Hamas" predstavlja palestinski narod, i ja tu ne bih stavljao znak jednakosti. No to da je "Hamas" profitirao kao vojna organizacija koja je sva dešavanja u Jerusalemu skrenula na sebe i zavrijedila divljenje muslimana diljem svijeta radi suprostavljanja Izraelcima u očuvanju dostojanstva i svetosti Al Aqse - to stoji.

U konkretnom slučaju, na vanjsko-političkom planu, Iran je ostvario važnu pobjedu među velikim brojem Arapa, jer je jedini stao na stranu Palestinaca, dok im "bratske zemlje" ni po kojem osnovu nisu željele pomoći. 'Em je Iran neutralisao u mnogo čemu sve ono što je nekada predstavljala "Islamska Država", 'em se nametnuo, kao šiitska, odnosno "otpadnička sekta" za palestinske Arape jedini saveznik na tom prostoru na koga otvoreno mogu računati.

Bitna stvar jeste u tome da se nagli prekid izraelskih operacija može tumačiti kao još jedan promašaj u nizu cionističke države. Natanjahu je najavio žestoku osvetu za raketiranje izraelskih područja, najavio je beskompromisnu borbu u obezglavljivanju "Hamasa", no samo nakon par dana sve je to zaustavljeno. Mislim da je izraelsko rukovodstvo moralo to učiniti i zbog međunarodnog pritiska, jer sam bog zna šta se dešavalo iza kulisa
- sigurno da arapske vođe nisu mogle sve ono u Gazi gledati skrštenih ruku.

Poprilično sam siguran da će u budućnosti Izrael teško smjeti voditio ekspanzionističku politiku poput one koju je provodio u Libanu osamdesetih i pojasu Gaze i Zapadnoj Obali, devedesetih, prošlog stoljeća. Palestinski otpor je evoluirao - najveća greška koju su islamistički palestinski pokreti učinili u prošlosti jesu teroriostičke kampanje sa bombašima - samoubicama - tako su svoju borbu samo degradirali i sveli na islamsku fundamentalističku doktrinu o "svetom ratu".

Zadnja dešavanja su pokazala da je "Hamas" promjenio taktiku i da je time u mnogo čemu iznenadio Izrael.
Last edited by Škobo Habu on 22/05/2021 14:16, edited 4 times in total.
Nadzornik

#21014 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Nadzornik »

MorningStar wrote: 22/05/2021 14:00

Da promjena diplomatske aktivnosti sad u eu zemlje koje su tradicionalno bile pro-palestina su pocele da ponavljaju izrael ima pravo da se brani..
I umjesto da iskoriste tu podrsku EU oni sjedaju za sto sa Hamasom i potpisuju primirje... :?

Bice da je ipak nesto drugo u pitanju kolega,sila Boga ne moli a Bog silu ne voli.
MorningStar

#21015 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MorningStar »

Nadzornik wrote: 22/05/2021 14:06
MorningStar wrote: 22/05/2021 14:00

I umjesto da iskoriste tu podrsku EU oni sjedaju za sto sa Hamasom i potpisuju primirje... :?

Bice da je ipak nesto drugo u pitanju kolega,sila Boga ne moli a Bog silu ne voli.
Naravno , sjedaju za sto pravi mirovnjaci - istrehali gazu i nastavljaju kolonizaciju zapadne obale.

Hem prava djeca cvijeca hem sve isto uz par stotina palestinaca mrtvih i ono malo sto je bilo u gazi rasturili.
Škobo Habu

#21016 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Škobo Habu »

MorningStar wrote: 22/05/2021 14:04

Moze li krscanka u Iranu otici na utakmicu, moze li hodati bez marame , moze li otici na plazu u bikiniju, mogu li krscani otici na rock koncert u iranu i tako, moze li nemusliman prici meki u saudiji, moze li musliman preci na krscanstvo ,moze li se javno propagirati druga vjera , moze li.... ?
:?

Redosljed argumentacije je takav da čovjek pomisli kako je riječ o kakvom Herceg-Bosancu sa Forum.hr.

Naravno da možeš u Iranu otići na rock koncert, pa ljudi imaju i svoju black metal scenu. No, da je u Iranu zapadnjačko pop - kultura rasprostranjena na način na koji bi ti želio - to, naravno, nije.

No, kada smo već kod teokratije KSA i demokratije u Izraelu - da te pitam nešto: može li Jevrej preći na Islam u Izraelu?
salik79

#21017 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

e__

#21018 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by e__ »

salik79 wrote: 22/05/2021 10:55 Cekaj, stani malo, kako ne znas ko sam ja?! Pa, neki dan si mi "provalio" identitet! :oops: :skoljka: :run: :mrgreen:
Kao sto sam rekao u drugom postu, ne krijem se, nemam zle namjere, i mogu verificirati identitet ukoliko je potrebno.

Sve sto sam napisao je bilo dobronamjerno, pogotovo zato sto zivimo u doba kada se moze ostati bez posla radi Facebook statusa.

Nadao sam se iskrenom odgovoru.
salik79

#21019 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Bobi wrote: 22/05/2021 12:54
salik79 wrote: 22/05/2021 10:55 Cekaj, stani malo, kako ne znas ko sam ja?! Pa, neki dan si mi "provalio" identitet!
:lol: nisi jedini i Bloo su provalili idnt. :mrgreen: ... fincukasta neka mala :D.
Na ranu privit'. :mrgreen:
salik79

#21020 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

e__ wrote: 22/05/2021 14:17
salik79 wrote: 22/05/2021 10:55 Cekaj, stani malo, kako ne znas ko sam ja?! Pa, neki dan si mi "provalio" identitet! :oops: :skoljka: :run: :mrgreen:
Kao sto sam rekao u drugom postu, ne krijem se, nemam zle namjere, i mogu verificirati identitet ukoliko je potrebno.

Sve sto sam napisao je bilo dobronamjerno, pogotovo zato sto zivimo u doba kada se moze ostati bez posla radi Facebook statusa.

Pa de, verificiraj identitet! :oops:
MorningStar

#21021 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MorningStar »

Škobo Habu wrote: 22/05/2021 14:15

:?

Redosljed argumentacije je takav da čovjek pomisli kako je riječ o kakvom Herceg-Bosancu sa Forum.hr.

Naravno da možeš u Iranu otići na rock koncert, pa ljudi imaju i svoju black metal scenu. No, da je u Iranu zapadnjačko pop - kultura rasprostranjena na način na koji bi ti želio - to, naravno, nije.

No, kada smo već kod teokratije KSA i demokratije u Izraelu - da te pitam nešto: može li Jevrej preći na Islam u Izraelu?
Ustasa sigurno jer ne meecim ko vecina po narativu koji se prostire.

Jasta ja bi zelio da se ... :lol: pitanje je slobode a ne muzike ..

In 2005, president Mahmoud Ahmadinejad enacted a ban on western music from state-run broadcasters. The move came shortly after conductor Ali Rahbari had resigned from the Tehran Symphony Orchestra due to backlash over their performance of Beethoven's Symphony No. 9 (the first time it had been performed in Iran since the Revolution).

All music must be approved by the Ministry of Culture and Islamic Guidance; typically, authorized releases are limited to traditional Iranian folk, classical, and pop music. As some have faced government action for writing, producing, and performing unapproved music, many Iranian musicians do so as emigrants outside of the country. However, there have been thriving underground scenes in genres such as hip-hop and rock.
Sto nebi mogao ? Kad moze na ateizam ne vidim zasto nebi mogao na islam (znam licno jednog izraelca i to iz vjernicke porodice a on ateista)
MorningStar

#21022 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MorningStar »

salik79 wrote: 22/05/2021 14:18

Sale jel spreman folder?

Sta je u pitanju - elijah magnier :mrgreen: (naucio sam mu ime eto napamet koliko ga postas :lol: )
Škobo Habu

#21023 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Škobo Habu »

Ne vezano za temu, ali moram spomenuti kako me fascinira ta potreba da se "ogole" određeni forumaši do kosti kako bi se na taj način, valjda, osporilo sve ono što misle ili predstavljaju?

Imam osjećaj da još veće razočarenje nastane kada takvi forumski voajeri spoznaju da se ne radi o nekim velikim imenima, već sasvim običnim ljudima,
koji ne pripadaju ni političkom mainstreamu, niti intelektualnoj eliti, pa ostanu još više zatečeni time da postoje i takvi forumaši, koji nisu ni Bazdulj, ni Jergović, niti k'o od sarajevske pseudo-intelektualne klike, a znaju rezonovati stvari i događaje na istom ili još većem nivou.
Palmalma

#21024 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Palmalma »

Palmalma wrote: 22/05/2021 14:02

Pa?

Šta je video? Garancija demokratija i sekularizma ili nečiji uradak da predstavi stvari kakvim želi?

I ukratko, Iran je teokratija, ali šta je Izrael koji nema ustav već se zasniva na Mojsijevim zakonima dobijenim na Sinajskoj gori, a ustav nije donesen „Isključivo zbog otpora rabinata“.
Last edited by Palmalma on 22/05/2021 14:32, edited 1 time in total.
salik79

#21025 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

MorningStar wrote: 22/05/2021 14:23
salik79 wrote: 22/05/2021 14:18

Sale jel spreman folder?

Sta je u pitanju - elijah magnier :mrgreen: (naucio sam mu ime eto napamet koliko ga postas :lol: )
Elijah je institucija.
Locked