e__ wrote: ↑22/05/2021 02:26
salik79 wrote: ↑22/05/2021 01:36
Iz danasnjeg obracanja Abu Hamze, komandanta Palestinskog islamskog dzihada iz Gaze, izdvojio bih sljedece:
Citam Vase postove jako cesto (posebno na ovoj temi) i morao bih samo reci da bih se neki postovi koje pisete na ovoj temi (a i slicnim) mogli interpretirati kao velicanje terorizma, ili podsticanje na vjersku ili nacionalnu mrznju, te netrpeljivost.
Ne znam ni ko ste, ni sta ste sve prosli kroz zivot, ili kroz sta prolazite trenutno. Ali, naravno, morate biti svjesni da sve sto pisete na Internetu moze biti koristeno protiv Vas.
Rijetko koji korisnik cije postove ovdje pratim pise o svojim misljenjima otvoreno koliko Vi pisete.
Sjecam se jednog od Vasih postova od prije nekoliko dana. I ako se dobro sjecam, izjednacavali ste situaciju tokom agresije na RBiH, te ste stavili ARBiH u isti kos sa Hamas-om.
Bitno je napomenuti da je ARBiH bila legitimna, te sto se citavog svijeta tice, de jure i de facto: Hamas je oznacen kao teroristicka grupa, te otvoreno poziva na napade protiv Jevrejskih vojnika, a i civila.
Palestinian Islamic Jihad / Al-Quds Brigades je takodjer oznacena kao teroristicka grupa, te se nikada ne bi smjela porediti sa onim koji se brane zato sto moraju (doslovice, jer su problemi pravne prirode nesto sasvim drugo)
Postoji jako velika razlika izmedju ratovanja (i branjenja svoje zemlje) i napadanja civila, i poziva na nasumicne napade na iste.
Ne mrzim Vas, i ne zelim Vam zlo, samo trebate znati da se neki od Vasih postova mogu interpretirati jako negativno.
Ne znam jeste li mislili nekoga uvrijediti sa takvim postovima, ili ako ne mislite da su neka od Vasih misljenja jako uvrijedljiva, tako da necu grijesiti dusu i reci da su bili maliciozne prirode, ali gledajuci po svemu, i nadam se da sam neke od Vasih postova pogresno interpretirao, jer ispada da ste veoma ekstremno nastrojeni jer pokazujete odredjenu naklonost grupama koje su oznacene kao teroristicke, i koje su pozivale (ili i dalje pozivaju) na nasumicne napade na pripadnike druge vjere, ili nacije.
U svakom slucaju, tema je jako teska, i situacija koju oni prozivljavaju tamo je neuporediva, i nadam se da ce pronaci zajednicki govor, makar onoliko da se okrenu ka bliskoj buducnosti, a ne snovima.