Covjek je i SDA najvise napustio zato sto mu nisu dali sta je trazio od funkcija.
Hoce covjek da bude clan predsjednistva.
Kao predsjednik jedne od najvecih stranaka u drzavi ima potpuni legitimitet da se kandiduje za Predsjednistvo.
druze iza dine je stajala sultanija. da je zatrazio pticijeg mlijeka oni bi mu dali.
Gledajuci zadnje brojeve, jedno je sigurno, mozda trenutno i prva stranka na FB. Radni uslovi nisu losi, solidne pare, sve ono sto mu treba, tako da sretno hadzija
Jel to onaj Dino koji je "glumio" autonomaše u Velikoj Kladuši ili je to onaj Aljoša koji je prijetio ljudima u USK...RunnerX wrote: ↑01/05/2021 01:34 Kandidatura za člana Predsjedništva bi mu bila korak nazad u karijeri, nadam se da nije glup pa da to uradi. Dino mora biti u epicentru izvršne vlasti, a ne da se zamara pozicijom ikebane u Predsjedništvu.
NiP je još uvijek na samom početku, nisu izgradili ni pola infrastrukture, moraju poklopiti cijelu državu sa opštinskim odborima i ostvariti dobar rezultat 2022.
Već su dio vlasti u mnogim jedinicama i to moraju maksimalno iskoristiti u ovih godinu dana. Biti vlast znači preuzimati odgovornost, a za njih je važno da njihovi kadrovi ne prave gluposti tamo gdje su vlast, mora nastaviti kao do sad - nula tolerancije na korupciju i to je sve što mu treba, ostalo će doći samo po sebi.
Ostavio se priče o Bakiru i Sebiji, napokon, a sad napokon nije sam i ima Čamparu koji može preuzeti dio tereta.
Ja ne vidim jace funkcije od premijera KS. Problem je bio sto on zapravo nije imao moc koju bi ta funkcija trebala da nosi sa sobom. Kad je napravio korake u tom smjeru dosao je u konflikt sa osnovnim principima postojanja SDA.
Pojasni o cemu se radi.cimara wrote: ↑01/05/2021 01:43Jel to onaj Dino koji je "glumio" autonomaše u Velikoj Kladuši ili je to onaj Aljoša koji je prijetio ljudima u USK...RunnerX wrote: ↑01/05/2021 01:34 Kandidatura za člana Predsjedništva bi mu bila korak nazad u karijeri, nadam se da nije glup pa da to uradi. Dino mora biti u epicentru izvršne vlasti, a ne da se zamara pozicijom ikebane u Predsjedništvu.
NiP je još uvijek na samom početku, nisu izgradili ni pola infrastrukture, moraju poklopiti cijelu državu sa opštinskim odborima i ostvariti dobar rezultat 2022.
Već su dio vlasti u mnogim jedinicama i to moraju maksimalno iskoristiti u ovih godinu dana. Biti vlast znači preuzimati odgovornost, a za njih je važno da njihovi kadrovi ne prave gluposti tamo gdje su vlast, mora nastaviti kao do sad - nula tolerancije na korupciju i to je sve što mu treba, ostalo će doći samo po sebi.
Ostavio se priče o Bakiru i Sebiji, napokon, a sad napokon nije sam i ima Čamparu koji može preuzeti dio tereta.
Nije Dinino da obilazi povratnike po BiH, to je dužnost, obaveza predstavnika izvršnih organa i institucija vlasti. Dinino, Bakirovo, i ostalih, je da, svojim ingerencijama, svojim pozicijama "moći" stalno pritiskaju ove prve da izvršavaju svoje obaveze, da traže javne izvještaje i iniciraju smjene onih koji to ne čine. Dinin obilazak povratnika, i svakog drugog, je klasičan populizam, dodvoravanje marodnim masama radi popularizacije i prikupljanja jeftinih političkih poena, ali ner stvarni učinak. Od takvih obilazaka povratnici nemaju baš puno koristi, osim možda pokojeg lažnog osjećaja da neko o njima stvarno brineDroog wrote: ↑01/05/2021 02:40 Dino i ekipa znaju upaliti auto i obici nase povratnike u Prijedoru, Visegradu, Bijeljini, Srebrenici...Tako i treba, ne zivimo samo od Vijecnice do Marijin dvora. A nista time ne dobija sto se tice glasova.
Nesto ne znam za Bakira da je to ikad uradio (ako nista u zadnjih 5 godina)...
Prvo mi bas i nije jasno..."nije Dinino ali je dužnost". Jarane, to je ljudskost.high_volume wrote: ↑01/05/2021 09:54Nije Dinino da obilazi povratnike po BiH, to je dužnost, obaveza predstavnika izvršnih organa i institucija vlasti. Dinino, Bakirovo, i ostalih, je da, svojim ingerencijama, svojim pozicijama "moći" stalno pritiskaju ove prve da izvršavaju svoje obaveze, da traže javne izvještaje i iniciraju smjene onih koji to ne čine. Dinin obilazak povratnika, i svakog drugog, je klasičan populizam, dodvoravanje marodnim masama radi popularizacije i prikupljanja jeftinih političkih poena, ali ner stvarni učinak. Od takvih obilazaka povratnici nemaju baš puno koristi, osim možda pokojeg lažnog osjećaja da neko o njima stvarno brineDroog wrote: ↑01/05/2021 02:40 Dino i ekipa znaju upaliti auto i obici nase povratnike u Prijedoru, Visegradu, Bijeljini, Srebrenici...Tako i treba, ne zivimo samo od Vijecnice do Marijin dvora. A nista time ne dobija sto se tice glasova.
Nesto ne znam za Bakira da je to ikad uradio (ako nista u zadnjih 5 godina)...
Koji je smisao takvog zakona, kakvi produkti se očekuju njegovom realizacijom? I za koga će važiti taj zakon?Prpa.ba wrote: ↑01/05/2021 11:06![]()
Dino i jest predstavnik zakonodavnog tijela u Kantonu Sarajevo, ciji ce jedan od produkata da bude Nacrt zakona o podršci povratnicima u Srebrenicu kao prvi, iznimno zakasnjeli korak kakve-takve sistematske podrske povratnicima.
Da li si procitao prijedlog zakona? Postavljas mi tehnicka pitanja za koja dio odgovora mozes naci u tekstu zakona koji zaista nije dugacak. 11 stranica, veliki font i prored, pa sam prosudi.high_volume wrote: ↑03/05/2021 08:20 Koji je smisao takvog zakona, kakvi produkti se očekuju njegovom realizacijom? I za koga će važiti taj zakon?
Postoje li statistički podaci koliko je potencijalnih povratnika u područje Srebrenice, onih koji žele da se vrate, a ne mogu zbog izostanka zakona, ovakvog, npr. kao sarajevskog?
S tim da je potrebno naglasiti da je prva verzija povučena iz procedure jer su sami povratnici imali određene sugestije i primjedbe, pa je povučeno da bi se uvažile njihove kritike i dopunio prijedlog Zakona.Prpa.ba wrote: ↑03/05/2021 12:21 O konkretnim kritikama na prijedlog zakona mozemo diskutovati, recimo ja smatram neke stavke ofrlje napisanim i neprecizno definisanim, dio zakona su lijepe rijeci bez mogucnosti lake provedbe, nije predvidjeno postupno sirenje podrske i drugim povratnickim zajednicama, ali bez sudjelovanja u javnoj raspravi to ostaje na nivou forumskog naprdjivanja.![]()
a moze pokrenuti sarajevsku litiju ima iskustva u propagiranju njih iz crne gorePrpa.ba wrote: ↑03/05/2021 14:02 S obzirom da socijalisticka revolucija nije opcija, na politickoj sceni imas izbor ili postepenih poboljsanja uz vlast koja ima jaku opoziciju i koliko-toliko je odgovorna gradjanima, ili stagnacije i pogorsanja uz pax Bakirus, sve uz Dzaferovicevu Petorku i slicne fizionomije.![]()
prenseno sa hayat.bameridiyan wrote: ↑03/05/2021 15:23 De ti nama, druže reci...
https://www.cazin.net/vijesti/begic-se- ... Gvqqx6h9AI
Ima li iko u DF-u da zna sa parama? Ko god se oglasi puca socijalu, to u kreditima, to stara auta, to zena kupuje na snizenju u DF-ovskom Robot komercu, a platice svega 5.500 KM mjesecno.