Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
mirsek

#13601 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirsek »

Jesam li pisao ja da Dino nije skroman pa zbog toga pusta druge iz koalicije da uzimaju funkcije.
Covjek je i SDA najvise napustio zato sto mu nisu dali sta je trazio od funkcija.
Hoce covjek da bude clan predsjednistva. :lol:
Styling

#13602 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

mirsek wrote: 30/04/2021 22:01 Jesam li pisao ja da Dino nije skroman pa zbog toga pusta druge iz koalicije da uzimaju funkcije.
Covjek je i SDA najvise napustio zato sto mu nisu dali sta je trazio od funkcija.
Kao predsjednik jedne od najvecih stranaka u drzavi ima potpuni legitimitet da se kandiduje za Predsjednistvo.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#13603 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

mirsek wrote: 30/04/2021 22:01 Jesam li pisao ja da Dino nije skroman pa zbog toga pusta druge iz koalicije da uzimaju funkcije.
druze iza dine je stajala sultanija. da je zatrazio pticijeg mlijeka oni bi mu dali.

stvarno postajete smijesni. kao neka djeca.
relativno84

#13604 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by relativno84 »

Styling wrote: 01/05/2021 00:22 Kao predsjednik jedne od najvecih stranaka u drzavi ima potpuni legitimitet da se kandiduje za Predsjednistvo.
Gledajuci zadnje brojeve, jedno je sigurno, mozda trenutno i prva stranka na FB. Radni uslovi nisu losi, solidne pare, sve ono sto mu treba, tako da sretno hadzija :bih:
RunnerX

#13605 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

Kandidatura za člana Predsjedništva bi mu bila korak nazad u karijeri, nadam se da nije glup pa da to uradi. Dino mora biti u epicentru izvršne vlasti, a ne da se zamara pozicijom ikebane u Predsjedništvu.

NiP je još uvijek na samom početku, nisu izgradili ni pola infrastrukture, moraju poklopiti cijelu državu sa opštinskim odborima i ostvariti dobar rezultat 2022.

Već su dio vlasti u mnogim jedinicama i to moraju maksimalno iskoristiti u ovih godinu dana. Biti vlast znači preuzimati odgovornost, a za njih je važno da njihovi kadrovi ne prave gluposti tamo gdje su vlast, mora nastaviti kao do sad - nula tolerancije na korupciju i to je sve što mu treba, ostalo će doći samo po sebi.

Ostavio se priče o Bakiru i Sebiji, napokon, a sad napokon nije sam i ima Čamparu koji može preuzeti dio tereta.
cimara

#13606 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by cimara »

RunnerX wrote: 01/05/2021 01:34 Kandidatura za člana Predsjedništva bi mu bila korak nazad u karijeri, nadam se da nije glup pa da to uradi. Dino mora biti u epicentru izvršne vlasti, a ne da se zamara pozicijom ikebane u Predsjedništvu.

NiP je još uvijek na samom početku, nisu izgradili ni pola infrastrukture, moraju poklopiti cijelu državu sa opštinskim odborima i ostvariti dobar rezultat 2022.

Već su dio vlasti u mnogim jedinicama i to moraju maksimalno iskoristiti u ovih godinu dana. Biti vlast znači preuzimati odgovornost, a za njih je važno da njihovi kadrovi ne prave gluposti tamo gdje su vlast, mora nastaviti kao do sad - nula tolerancije na korupciju i to je sve što mu treba, ostalo će doći samo po sebi.

Ostavio se priče o Bakiru i Sebiji, napokon, a sad napokon nije sam i ima Čamparu koji može preuzeti dio tereta.
Jel to onaj Dino koji je "glumio" autonomaše u Velikoj Kladuši ili je to onaj Aljoša koji je prijetio ljudima u USK...
ultima_palabra

#13607 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ultima_palabra »

Ja ne vidim jace funkcije od premijera KS. Problem je bio sto on zapravo nije imao moc koju bi ta funkcija trebala da nosi sa sobom. Kad je napravio korake u tom smjeru dosao je u konflikt sa osnovnim principima postojanja SDA.
Droog

#13608 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Droog »

Dino i ekipa znaju upaliti auto i obici nase povratnike u Prijedoru, Visegradu, Bijeljini, Srebrenici...Tako i treba, ne zivimo samo od Vijecnice do Marijin dvora. A nista time ne dobija sto se tice glasova.

Nesto ne znam za Bakira da je to ikad uradio (ako nista u zadnjih 5 godina)...
Sigma90

#13609 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Sigma90 »

cimara wrote: 01/05/2021 01:43
RunnerX wrote: 01/05/2021 01:34 Kandidatura za člana Predsjedništva bi mu bila korak nazad u karijeri, nadam se da nije glup pa da to uradi. Dino mora biti u epicentru izvršne vlasti, a ne da se zamara pozicijom ikebane u Predsjedništvu.

Jel to onaj Dino koji je "glumio" autonomaše u Velikoj Kladuši ili je to onaj Aljoša koji je prijetio ljudima u USK...
Pojasni o cemu se radi.
high_volume

#13610 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by high_volume »

Droog wrote: 01/05/2021 02:40 Dino i ekipa znaju upaliti auto i obici nase povratnike u Prijedoru, Visegradu, Bijeljini, Srebrenici...Tako i treba, ne zivimo samo od Vijecnice do Marijin dvora. A nista time ne dobija sto se tice glasova.

Nije Dinino da obilazi povratnike po BiH, to je dužnost, obaveza predstavnika izvršnih organa i institucija vlasti. Dinino, Bakirovo, i ostalih, je da, svojim ingerencijama, svojim pozicijama "moći" stalno pritiskaju ove prve da izvršavaju svoje obaveze, da traže javne izvještaje i iniciraju smjene onih koji to ne čine. Dinin obilazak povratnika, i svakog drugog, je klasičan populizam, dodvoravanje marodnim masama radi popularizacije i prikupljanja jeftinih političkih poena, ali ner stvarni učinak. Od takvih obilazaka povratnici nemaju baš puno koristi, osim možda pokojeg lažnog osjećaja da neko o njima stvarno brine
Prpa.ba

#13611 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

:mrgreen:

Dino i jest predstavnik zakonodavnog tijela u Kantonu Sarajevo, ciji ce jedan od produkata da bude Nacrt zakona o podršci povratnicima u Srebrenicu kao prvi, iznimno zakasnjeli korak kakve-takve sistematske podrske povratnicima.
Droog

#13612 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Droog »

high_volume wrote: 01/05/2021 09:54
Droog wrote: 01/05/2021 02:40 Dino i ekipa znaju upaliti auto i obici nase povratnike u Prijedoru, Visegradu, Bijeljini, Srebrenici...Tako i treba, ne zivimo samo od Vijecnice do Marijin dvora. A nista time ne dobija sto se tice glasova.

Nije Dinino da obilazi povratnike po BiH, to je dužnost, obaveza predstavnika izvršnih organa i institucija vlasti. Dinino, Bakirovo, i ostalih, je da, svojim ingerencijama, svojim pozicijama "moći" stalno pritiskaju ove prve da izvršavaju svoje obaveze, da traže javne izvještaje i iniciraju smjene onih koji to ne čine. Dinin obilazak povratnika, i svakog drugog, je klasičan populizam, dodvoravanje marodnim masama radi popularizacije i prikupljanja jeftinih političkih poena, ali ner stvarni učinak. Od takvih obilazaka povratnici nemaju baš puno koristi, osim možda pokojeg lažnog osjećaja da neko o njima stvarno brine
Prvo mi bas i nije jasno..."nije Dinino ali je dužnost". Jarane, to je ljudskost.
Drugo, sta on ima od toga? Koji portali ili mediji su to prenijeli osim sto je objavljeno na Facebooku?
high_volume

#13613 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by high_volume »

Prpa.ba wrote: 01/05/2021 11:06 :mrgreen:

Dino i jest predstavnik zakonodavnog tijela u Kantonu Sarajevo, ciji ce jedan od produkata da bude Nacrt zakona o podršci povratnicima u Srebrenicu kao prvi, iznimno zakasnjeli korak kakve-takve sistematske podrske povratnicima.
Koji je smisao takvog zakona, kakvi produkti se očekuju njegovom realizacijom? I za koga će važiti taj zakon?

Postoje li statistički podaci koliko je potencijalnih povratnika u područje Srebrenice, onih koji žele da se vrate, a ne mogu zbog izostanka zakona, ovakvog, npr. kao sarajevskog?
muha_sa

#13614 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by muha_sa »

25 godina poslije Dejtona neko o nekakvom povratku prica :-) svašta u božjoj bašti :lol:
high_volume

#13615 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by high_volume »

muha_sa wrote: 03/05/2021 08:23 25 godina poslije Dejtona neko o nekakvom povratku prica :-) svašta u božjoj bašti :lol:
Kažem "populizam", ono kaže "šta on ima od toga" :-)
foxlife

#13616 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by foxlife »

muha_sa wrote: 03/05/2021 08:23 25 godina poslije Dejtona neko o nekakvom povratku prica :-) svašta u božjoj bašti :lol:
svaki praznik ispostuje se aneks 7 :D
Prpa.ba

#13617 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

high_volume wrote: 03/05/2021 08:20 Koji je smisao takvog zakona, kakvi produkti se očekuju njegovom realizacijom? I za koga će važiti taj zakon?

Postoje li statistički podaci koliko je potencijalnih povratnika u područje Srebrenice, onih koji žele da se vrate, a ne mogu zbog izostanka zakona, ovakvog, npr. kao sarajevskog?
Da li si procitao prijedlog zakona? Postavljas mi tehnicka pitanja za koja dio odgovora mozes naci u tekstu zakona koji zaista nije dugacak. 11 stranica, veliki font i prored, pa sam prosudi.

Ovo je vec neki put da imamo suprotstavljene stavove o radu Trojke, postujem, budi cinican prema njihovom (ne)radu koliko hoces, moje je da istaknem kada smatram da nisi u pravu i kad se kritikuje kritike radi.

Krenuo si od toga "sta ce u posjetama povratnicima, to je populizam". Ja ti stavim jedan od produkata tih posjeta, ti mene pitas koji je smisao zakona i za koga vazi.

Sad i da ti objasnim da, sudeci po tekstu koji sam procitao, zakon se odnosi na podrucje Opstine Srebrenica, i osobe koje su u jednom trenutku bile raseljene na podrucje KS, a potom se vratili u Opstinu Srebrenica i barem 6 mjeseci imaju prebivaliste tamo, da je cilj djelimicno osnaziti povratnicku zajednicu kroz besplatnu pravnu pomoc, sufinansiranje skolovanja, pomoc u rjesavanju stambenog pitanja i finansiranja komunalne infrastrukture, zdravstvenu zastitu i pomoc memorijalnom centru, i da ako se time 50 ljudi privoli prebaciti prebivaliste u Srebrenicu, da je to uspjeh, ti ces meni reci sto nije ranije, da nije dovoljno, i da je to populizam.

O konkretnim kritikama na prijedlog zakona mozemo diskutovati, recimo ja smatram neke stavke ofrlje napisanim i neprecizno definisanim, dio zakona su lijepe rijeci bez mogucnosti lake provedbe, nije predvidjeno postupno sirenje podrske i drugim povratnickim zajednicama, ali bez sudjelovanja u javnoj raspravi to ostaje na nivou forumskog naprdjivanja. :mrgreen:

A sad da kazem da kritike iznesemo kroz javnu raspravu, vjerovatno ces izjednaciti to sa Fadilovim trazenjem ideja kako nabaviti vakcine, i da imaju dobro placeni ljudi da rade taj posao za nas.. :mrgreen:
RunnerX

#13618 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

Prpa.ba wrote: 03/05/2021 12:21 O konkretnim kritikama na prijedlog zakona mozemo diskutovati, recimo ja smatram neke stavke ofrlje napisanim i neprecizno definisanim, dio zakona su lijepe rijeci bez mogucnosti lake provedbe, nije predvidjeno postupno sirenje podrske i drugim povratnickim zajednicama, ali bez sudjelovanja u javnoj raspravi to ostaje na nivou forumskog naprdjivanja. :mrgreen:
S tim da je potrebno naglasiti da je prva verzija povučena iz procedure jer su sami povratnici imali određene sugestije i primjedbe, pa je povučeno da bi se uvažile njihove kritike i dopunio prijedlog Zakona.

Naravno da zeleni ne znaju kako da se bore protiv ovoga, a znaju koliki će plus dobiti Trojka kada počne primjena Zakona. Fora je u tome da su oni ovo mogli uraditi prije 15 godina, a sad ne znaju kako da kritikuju i omalovaže ovaj sjajan potez kantonalne Vlade.

Svjesni su da je ovo jednim dijelom i populizam, a dobrim dijelom veoma korisno za određene kategorije.
Prpa.ba

#13619 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Kolega kojeg sam citirao nije te fele, nego je iskreno razocarani glasac Trojke koji je imao neka svoja ocekivanja koja mu Trojka nije ispunila. To je jedan od problema koje Trojka objektivno i ima - odredjeni dio glasova dosao je na krilima entuzijazma da ce se sve promijeniti za 180 stepeni kada SDA pocne gubiti poluge moci, a sada ide trijeznjenje uz cinjenicu da i kada SDA padne, mozemo raditi svega 10-15% bolje i polako se izvlaciti iz podruma u koji su nas zakopavali desetljecima, uz najbolju volju i zelju.

To je ruzno budjenje, neki ce se angazovati da probaju pomoci, nekima ce i tih 10-15% bolji rad biti dovoljan, a neki ce da se okrenu cinizmu i konstatuju da je to sve isto. Nema potrebe za animozitetima, samo iskrena diskusija, a Vlada KS da upregne 150% svojih mogucnosti. Da budemo jasni, ni to nece biti dovoljno za dzinovske korake, ali druge opcije nemamo. :mrgreen:

Jaka opozicija u vidu SDA, kao i razocarani glasaci su glavni motor na kojem Vlada KS moze dodatno poboljsavati svoj rad, tako da, neka. :-D
nosara

#13620 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nosara »

Neka se vrte oko 8% vise od maticne stranke, kud ces bolje. :D

To bi bilo otprilike 50 godina do boljitka koje se moze vidjeti u svakodnevnom zivotu. Ma divota. :-)
Prpa.ba

#13621 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

S obzirom da socijalisticka revolucija nije opcija, na politickoj sceni imas izbor ili postepenih poboljsanja uz vlast koja ima jaku opoziciju i koliko-toliko je odgovorna gradjanima, ili stagnacije i pogorsanja uz pax Bakirus, sve uz Dzaferovicevu Petorku i slicne fizionomije. :mrgreen:
tramvajtrojka

#13622 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 03/05/2021 14:02 S obzirom da socijalisticka revolucija nije opcija, na politickoj sceni imas izbor ili postepenih poboljsanja uz vlast koja ima jaku opoziciju i koliko-toliko je odgovorna gradjanima, ili stagnacije i pogorsanja uz pax Bakirus, sve uz Dzaferovicevu Petorku i slicne fizionomije. :mrgreen:
a moze pokrenuti sarajevsku litiju ima iskustva u propagiranju njih iz crne gore
kad imamo stranku komunista moze i stranka litijasa :mrgreen: :mrgreen:
tramvajtrojka

#13624 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

meridiyan wrote: 03/05/2021 15:23 De ti nama, druže reci...

https://www.cazin.net/vijesti/begic-se- ... Gvqqx6h9AI
prenseno sa hayat.ba :lol: :lol: :lol:
samo jako nema predaje :thumbup:
Prpa.ba

#13625 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

tramvajtrojka wrote: 03/05/2021 15:47 prenseno sa hayat.ba :lol: :lol: :lol:
samo jako nema predaje :thumbup:
Ima li iko u DF-u da zna sa parama? Ko god se oglasi puca socijalu, to u kreditima, to stara auta, to zena kupuje na snizenju u DF-ovskom Robot komercu, a platice svega 5.500 KM mjesecno. :oops: :mrgreen:
Post Reply