Humljanin wrote: ↑28/04/2021 13:24
Point. wrote: ↑28/04/2021 13:11
Europske vrijednosti nisu da se gubitnik izbora prema važećim izbornim zakonima ljuti i blokira sve što može zbog rezultata. To rade djeca u obdaništu.
Misliš na SDA blokiranje izbora u Mostaru 12 godina? Ili blokiranje provođenja odredbi ustavog suda o usklađivanju izbornog zakona sa presudom Ljubić?
Europske vrijednosti nije ni potezanja glupe priče o legitimnom predstavljanju ni ko je pravi Hrvat a ko ne.
Upravo suprotno. Vidi se još jednom da sam u pravu sa prijašnjim komentarima da nemaš pojma što su europske demokratske vrijednosti. Legitimitet i reprezentativnost nije glupa priča nego je krucijalna stvar u demokraciji.
Puno veće i jače države su se raspadale zbog podvaljivanja politickih predstavnika i preglasavanja. Raspast će se i BiH iz istog razloga ako se tome ne stane u kraj. A nitko ni ne traži da Hrvat predstavlja Hrvate. Hrvati se zalažu da Sejdić i Finci predstavljaju Hrvate , AKO OSVOJE VEĆINU GLASOVA HRVATA. To je ključ reprezentativnosti i legitimiteta.
Niti su evropske vrijednosti nepoštivanja odluka Suda u vezi ratnih zločinaca i slabljenju istih kao heroje. Da li je u duhu evropskih vrijednosti sramni odlazak na dan manjeg entiteta, istog entiteta koji je pobio i protjerao tolike Hrvate? Ne znam, pajdo, eto ti reci.
Vrhunac demokracije je da pobjeđuje onaj ko osvoji najviše glasova na izborima. Što bi reko Dino Merlin u jednom od svojih mnogobrojnih evergrinova, to je tako a ti reži ruke. To što ti umišljaš da je preklapanje je upravo, čisto umišljanje.
IZ po želji Ćirila, gdje želi još više plemenitizirati BiH, neće nikad proći. Zaboravi to. Nema.
Vec sam rekao da je Čović prolazan lik na b-h političkom nebu. Hrvati ostaju. Ako se Hrvate nastavi preglasavati, BiH neće opstati kao i nijedna druga država u kojoj se to radilo. To je logika stvari.
Ne možeš graditi zajedničku državu a okretati protiv sebe cca 50% građana. Ista stvar i sa obitelji. Ne gradi se kuća ako se posvađaš sa obitelji. Dogovor i kompromis kuću grade, oholost i agresija je ruše.
[/quote]
Jesu li i to europske vrijednosti da se prijeti raspadom države ukoliko se ne ispune želje HDZ? De ti nama pajdo reci je li to dogovor partnera ili ucjena? Hrvati ni u ratu nisu bili u poziciji da prijete raspadom BiH (svojski su se trudili da je razjebu), kamoli sada. Te prijetnje ostavi za drugoga.
U biti, suština svega je sljedeća. Postoji Ustav, postoji zakon, gospodin Komšić je izabran na osnovu Ustava BiH i Izbornog zakona BiH, a ta dva akta pokrivaju i ono što mi zovemo legalitetom i legitimitetom.