European Superleague
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
foxlife
#1326 Re: European Superleague
na neki nacin uefa ce morati napraviti super ligu u svojim okvirima
ovo sto su oni sami pokusali je glupost da ne moze biti veca
moje neko vidjenje te neke super lige je kao klasicna liga gdje bi champions kup bio promocija tima u tu super ligu
tako da u nju moze teoretski uci bilo koji klub koji se takmici u uefa takmicenjima a ne ovo zatvoreno natjecanje
champions liga u liga formatu a europa liga isto tako gdje prva 2 mjesta idu u ligu prvaka a zadnji ispada i igra zavisno od uspjeha u domacem prvenstvu u tom nekom kupu kao sto ce postojati od sljedece godine
moje neko vidjenje te neke super lige je kao klasicna liga gdje bi champions kup bio promocija tima u tu super ligu
tako da u nju moze teoretski uci bilo koji klub koji se takmici u uefa takmicenjima a ne ovo zatvoreno natjecanje
champions liga u liga formatu a europa liga isto tako gdje prva 2 mjesta idu u ligu prvaka a zadnji ispada i igra zavisno od uspjeha u domacem prvenstvu u tom nekom kupu kao sto ce postojati od sljedece godine
-
Hakiz
#1327 Re: European Superleague
Čemu?foxlife wrote: ↑21/04/2021 21:08 na neki nacin uefa ce morati napraviti super ligu u svojim okvirima
Zar već nema Superkup. Pobjednik UEFA lige igra sa pobjednikom Lige šampiona. Čemu novo takmičenje?
Ono šta je meni smiješno je da u Ligu šampiona idu i drugoplasirani i trećeplasirani, pa iz nekih zamlja i četvrtoplasirani.
Trebalo bi iz svake zemlje da ide samo prvoplasirani i to bi bila prava liga šampiona. Jer, drugoplasirani, iz bilo koje nacionane lige, nije šampion, zar ne?
U UEFA ligu da idu drugoplasirani, eventualno i trećeplasirani.
Ali, eto, manje utakmica, manje TV prava.
Ali nije UEFA mašina za pravljenje para, jok otkud to, to bi bila Superliga da je zaživjela.
Na erende kora...
-
foxlife
#1328 Re: European Superleague
svidjalo se to nama ili ne cinjenica je da je kvalitet u ligama petice i rijetko ko iz ostalih zemalja moze parirati njima u bilo cemuHakiz wrote: ↑21/04/2021 23:47Čemu?foxlife wrote: ↑21/04/2021 21:08 na neki nacin uefa ce morati napraviti super ligu u svojim okvirima
Zar već nema Superkup. Pobjednik UEFA lige igra sa pobjednikom Lige šampiona. Čemu novo takmičenje?
Ono šta je meni smiješno je da u Ligu šampiona idu i drugoplasirani i trećeplasirani, pa iz nekih zamlja i četvrtoplasirani.
Trebalo bi iz svake zemlje da ide samo prvoplasirani i to bi bila prava liga šampiona. Jer, drugoplasirani, iz bilo koje nacionane lige, nije šampion, zar ne?
U UEFA ligu da idu drugoplasirani, eventualno i trećeplasirani.
Ali, eto, manje utakmica, manje TV prava.
Ali nije UEFA mašina za pravljenje para, jok otkud to, to bi bila Superliga da je zaživjela.
Na erende kora...
ponekad zabljesne neko mozda osvoji ligu prvaka al se sve i dalje vrti da osvajaju ovi iz lige petice
eto cemu
- Point.
#1329 Re: European Superleague
Ovom glupanu treba neko objasniti da ogromna većina navijača, klubova, igrača, javnosti generalno NE ŽELI ovu glupost od Super Lige. Puko Perez ko bubuljica u nekog kida.
Real Madrid President Florentino Perez insists Juventus and Milan haven't left the Super League.
Andrea Agnelli had told Reuters the competition could not progress after the withdrawal from the six Premier League clubs, but both Juventus and Milan released statements where they didn't explicitly say they pull out.
"Juventus and Milan have not left, while Barcela are thinking about it. Maybe we can change the project a bit with the top four in Spain," Real Madrid and Super League President Perez told El Larguero.
"The important thing is that the big teams play each other so that the kids will watch football.
"The biggest clubs maintain football, it always has been like this. Cristiano against Messi was great, not just for Madrid and Barcelona, but for Spanish football, and football in general.
"We are just working on saving football, after this pandemic. Madrid income falling from €900m to €600m this year. We have worked very hard on something that would satisfy everyone, and we did expect such a response," he insisted.
"I am a bit sad. We have been working for three years on this project, on fighting the current financial situation in Spanish football. It is easy to understand, you cannot touch La Liga, so you look for more money midweek, and the Champions League format is obsolete.
"There was a campaign, totally manipulated, that we were going to finish the national leagues. That we were ending football, it was terrible.
"There was someone in the English clubs who did not have much interest. That started to affect the others. There was fear. One of the English clubs was never really convinced.
"The English clubs tried to do something, but they were being told they were killing football. But there is no other solution than the Super League. Or somebody invents something else.
"In general, there will not be big transfers this summer. When money does not flow from the rich clubs to the poor clubs, everyone suffers.
"It's impossible to make signings like Mbappé and Haaland, in general, not just for Real Madrid, without the Super League."
- van Basten
#1330 Re: European Superleague
Njima se o glavu obio siledzijski nastup "mi smo gazde, mi mozemo sta hocemo" i ubacivanje zabe u prokljucalu vodu. UEFA to radi mnogo namazanije, i tu zabu kuha pomalo vec 30 godina i jos koja godina i skuhana je a da ni ne zna.
A cuj kapitaliste... ja sam u minusu pa daj da igram svake godine 6x protiv Mesija i Ronalda, a ako se u kakvom Cadizu pojavi neki novi Mesi ja cu ga kupiti i tako pomoci Cadizu... sto bi rekao Mektic - cega se lik dosjetio...
A cuj kapitaliste... ja sam u minusu pa daj da igram svake godine 6x protiv Mesija i Ronalda, a ako se u kakvom Cadizu pojavi neki novi Mesi ja cu ga kupiti i tako pomoci Cadizu... sto bi rekao Mektic - cega se lik dosjetio...
- JohnnyS
- Better Man
#1332 Re: European Superleague
Perez je najgora vrsta kapitaliste i smeče od čovjeka, koji gleda isključivo sebe i novac. Ono neka svi crknu samo ja da imam novca koliko želim.
- emigrazione
#1333 Re: European Superleague
udri fukaru, kakva solidarnostProšle sezone smo izgubili 650 miliona eura i očito je da format nije dobar, a mi smo napravili onaj u kojem od početka igraju najvažnije evropske ekipe i gdje možete dobiti više novca, jer veliki ne bi gubili zbog solidarnosti s drugima
- nosara
#1334 Re: European Superleague
Britanski ministar kulture i sporta najavio je jučer da bi liga morala uvesti odbor navijača koji bi imali pravo glasa u strukturi lige kao što je slučaj u Bundesligi.

- Logovan
#1335 Re: European Superleague
Cirkusant. Hoće li mu neko reći kakve gluposti lupa? Još malo pa će predložiti da im se omoguči da dovedu bilo kojeg igrača van Superlige za neke male pare, 2, 3 miliona, a i to reda radi čisto da ne bude baš džabaluka.emigrazione wrote: ↑22/04/2021 09:22udri fukaru, kakva solidarnostProšle sezone smo izgubili 650 miliona eura i očito je da format nije dobar, a mi smo napravili onaj u kojem od početka igraju najvažnije evropske ekipe i gdje možete dobiti više novca, jer veliki ne bi gubili zbog solidarnosti s drugima
- Point.
#1336 Re: European Superleague
Ne gledaju fudbal samo djeca pizda ti materina matora, debilna.
"Protekla noć je bila veoma duga. Bili smo na vezi do jedan sat ujutro", počeo je Perez svoje izlaganje za El Larguero i nastavio je:
"Godinama smo radili na ovom projektu i možda nismo sve objasnili kako treba, ali nam nisu ni dali šansu da objasnimo. Tužan sam i razočaran nakon svega. Tri godine smo uložili u projekat Superlige kako bismo se borili protiv teške ekonomske situacije kroz koju prolazimo", rekao je Perez.
Predsjednik Real Madrida veliki je protivnik trenutnog sistema takmičenja u Ligi prvaka i smatra ga neinteresantnim.
"Trenutni format Lige prvaka je zastario i interesantan je samo od četvrtfinala. Ima utakmica koje apsolutno niko ne gleda. Od ovih 12 ekipa mi smo prošle godine izgubili 650 miliona eura. Ove sezone ćemo izgubiti dva ili tri puta više. Ovaj format očigledno ne funkcioniše. Domaća prvenstva bi ostala nedodirljiva i samo bi se promijenila situacija sa Ligom prvaka. Zbog svega smo dobili žestoke prijetnje. Označeni smo kao ubice fudbala, a mi ga ustvari spašavamo. Željeli smo kreirati novi format sa ligom najboljih klubova svijeta koja bi se igrala od augusta do juna. To bi nam donijelo mnogo više novca za kompletnu fudbalsku industriju".
Iako je projekat Superlige za sada propao, Perez nema namjeru da odustane.
"Ako ovaj projekat nije uspio, drugi sigurno hoće. Svih 12 klubova potpisalo je ugovore i projekat je sasvim ostvariv bez njemačkih i francuskih klubova", istakao je i nastavio je:
"Juventus i Milan nisu napustili ligu. Barcelona još razmišlja o tome. Možda možemo napraviti određene promjene u sistemu, da ulaze po četiri najbolje ekipe iz Engleske, Španije... Važno je da veliki klubovi igraju jedni protiv drugih kako bi fudbal ponovo privukao djecu".
Perez je objasnio kako bi u 'fudbalskoj piramidi' zaradili apsolutno svi ako bi došlo do kreiranja lige.
"Kada veliki klubovi zarađuju novac, kompletna industrija zarađuje. U tenisu svi žele gledati meč Nadala i Federera. Mogu u ligu ulaziti četiri najbolja tima iz lige, ali smo otvoreni i za druge prijedloge. Ipak, ako bi klub iz neke manje lige, recimo Turske, želio ući, to bi bio problem jer oni ne donose novac. Velike utakmice donose zaradu i novac, a ne utakmice koje nisu nikome interesantne. Veliki čovjek nosi veliko odijelo, mali čovjek malo odijelo. Svi moraju da se osjećaju ugodno u odijelu koje nose. To je realnost kada se pogleda gledanost utakmica. Samo pokušavam pomoći svima".
Istakao je Perez da su čelnici Juventusa i Barcelone čvrsto uz njega.
"Ovaj projekat nije mrtav. Juventus i Barcelona su uz nas, a Superliga se ne može napustiti tek tako. Nećemo nikog tužiti, niko za sada neće platiti kaznu. Gotovo smo svi još uvijek u projektu. Neki klubovi su umorni, pokušat ćemo riješiti problem, ali ugovori su potpisani i ako ga neko prekrši, platit će ogromne kazne. Engleski klubovi su istupili zbog velikog pritiska".
Optužio je Perez vlasnike Manchester Uniteda da su započeli priču oko gašenja domaćih liga zbog čega je nastao potpuni haos.
"Vlasnici Manchester Uniteda su počeli sa manipulatorskom kampanjom da ćemo prekinuti domaća prvenstva. Neko od šest engleskih klubova od samog početka nije imao interes za Superligu i utjecao je i na ostale".
Komentarisao je prvi čovjek Reala proteste navijača Chelseaja, ali i poruke koje su nosili igrači na određenim utakmicama.
"Chelseajevi navijači koji su protestvovali? Bilo ih je ukupno 40. Mogu vam tačno reći ko je doveo tih 40 navijača na proteeste. Taj isti čovjek je učinio da igrači Cadiza nose poruke na majicama", završio je izlaganje o famoznoj Superligi prvi čovjek Reala i ovog takmičenja Florentino Perez.
-
RJ57
#1337 Re: European Superleague
najintersantnija je ova zadnja rečenicaJohnnyS wrote: ↑22/04/2021 08:22 https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... tid=111160
Oštro i u kost
“Izvori Daily Maila tvrde da Engleski nogometni savez pregovara s britanskom vladom o donošenju zakona koji bi u budućnosti spriječio bilo kakav slični slučaj, odnosno zabranio engleskim klubovima sudjelovanje u takvom natjecanju.”
za kazne i slično nisam siguran jesu li možda kontraproduktivne, ali ovo je duboko! u principu sigurno postoji i u engleskoj neki zakon o zaštiti ključnih nacionalnih asseta, neki “heritage” ili nešto slično i ukoliko proglase fudbal dijelom toga, a fudbal u engleskoj to i jeste, sigurno se može učiniti nešto slično njemačkoj da se zaštite od krajnje ekstremnih stvari tipa super lige gdje takmičarski duh finansijski ne donosi ništa. npr. brazilci su slično tome zaštitli fasadu maracane, spomenik od nacionalnog interesa i vozdra! kad su je renovirali za SP fasadu i oblik nisu smjeli dirati. fudbal u engleskoj ima sigurno puno veći značaj nego jedna fasada u brazilu, siguran sam da bi se tu dalo nešto napraviti i isto tako da će johnson to sigurno iskoristiti da stekne političke poene. par izjava u ova dva dana haosa su mu već vidno podigli rejting! a i ako treba na glasanje zakon prolazi sa 99%
- emigrazione
#1338 Re: European Superleague
U sta se to pretvorilo, pa nije srednji vijek...cuj kraljevski klub, kurčev klub trebalo je to sasjeci jos u startu. Utakmice sa klubovima iz Turske mu me donose pare, a samo Fener ima 30 miliona registrovanih navijaca
Ne bi bilo lose da jednu deceniju odmorimo malo od ovih kraljevskih klubova, da se fudbal malo regenerise i oporavi
Ne bi bilo lose da jednu deceniju odmorimo malo od ovih kraljevskih klubova, da se fudbal malo regenerise i oporavi
-
Hakiz
#1339 Re: European Superleague
Ama u čemu je problem?
Kada u boksu postoji nekoliko federacija, zašto u fudbalu ne može slično. Pa nisu FIFA i UEFA bogom dane.
Pa ko gdje želi neka igra. Sloboda i demokratija.
Naravno, to znači da se i svako sam snađe za pare, gradi stadion itd. Nema država da pomogne.
Kada u boksu postoji nekoliko federacija, zašto u fudbalu ne može slično. Pa nisu FIFA i UEFA bogom dane.
Naravno, to znači da se i svako sam snađe za pare, gradi stadion itd. Nema država da pomogne.
- Raigor Stonehoof
#1340 Re: European Superleague
To ja svo vrijeme pricam. Ko neke zabrane, neka diktatura, nesto. Sta ima Hitleri?Hakiz wrote: ↑22/04/2021 11:12 Ama u čemu je problem?
Mozes tim klubovima zabranit da ucestvuju u takmicenjima pod tvojom ingerencijom. To je pravo svakog saveza. Kako ces zabranit klubu da igra utakmicu protiv koga god on hoce, ako se oba kluba slazu da tako treba?
Ne mozes.
- JohnnyS
#1341 Re: European Superleague
Raigor Stonehoof wrote: ↑22/04/2021 11:56To ja svo vrijeme pricam. Ko neke zabrane, neka diktatura, nesto. Sta ima Hitleri?Hakiz wrote: ↑22/04/2021 11:12 Ama u čemu je problem?
Mozes tim klubovima zabranit da ucestvuju u takmicenjima pod tvojom ingerencijom. To je pravo svakog saveza. Kako ces zabranit klubu da igra utakmicu protiv koga god on hoce, ako se oba kluba slazu da tako treba?
Ne mozes.
Pa eto, tko im brani?
- Charuga
- Globalni moderator
-
Hakiz
#1343 Re: European Superleague
Čuj ko im brani, a prizivaju se zakoni i političke intervencije da se to spriječi.JohnnyS wrote: ↑22/04/2021 12:08Raigor Stonehoof wrote: ↑22/04/2021 11:56To ja svo vrijeme pricam. Ko neke zabrane, neka diktatura, nesto. Sta ima Hitleri?Hakiz wrote: ↑22/04/2021 11:12 Ama u čemu je problem?
Ne mozes.
Pa eto, tko im brani?
-
ifus
#1344 Re: European Superleague
Mislim da će do neke vrste Superlige doći htjeli mi to ili ne ukoliko ne zelimo da veliki klubovi propadnu, samo je stvar dogovora UEFA-e i klubova. Ovdje je problem nastao sto su ovi htjeli napraviti ligu privilegovanih i nedodirljivih sto je u sustoj suprotnosti sa sportom.
Evo, recimo da su u dogovoru s UEFA-om napravili svoju asocijaciju, napravili ligu s ovih 12 ekipa plus Bayern, BVB, Leipzig, PSG, Porto, Sevilla, Ajax, Napoli. Nema nedodirljivih, vec da najboljih 10 ostaju, a preostalih 10 da ispadnu, a koje ce nadomjestiti ekipe koje su se plasirale u 1/4 finale Lige prvaka i finale Europa lige. Imali bismo epske utakmice na sedmicnoj bazi, UEFA bi imala i dalje zanimljiva svoja takmicenja, a generisao bi se ogroman novac.
Evo, recimo da su u dogovoru s UEFA-om napravili svoju asocijaciju, napravili ligu s ovih 12 ekipa plus Bayern, BVB, Leipzig, PSG, Porto, Sevilla, Ajax, Napoli. Nema nedodirljivih, vec da najboljih 10 ostaju, a preostalih 10 da ispadnu, a koje ce nadomjestiti ekipe koje su se plasirale u 1/4 finale Lige prvaka i finale Europa lige. Imali bismo epske utakmice na sedmicnoj bazi, UEFA bi imala i dalje zanimljiva svoja takmicenja, a generisao bi se ogroman novac.
- N.N.
#1345 Re: European Superleague
Kao sto su zivotu sirotinja nece da se druzi sa bogatima
Tako u hloptanju ovi veci nece da igraju sa manjim klubovima.
Vrlo jednostavno.
A jos licemjernije je sto protestvuju navijaci klubova koji, bez upumpanih i opranih para preko svojih ljubimaca, bi i sada bili jedna dobra, stara, old school, qurcina
Vrlo jednostavno.
A jos licemjernije je sto protestvuju navijaci klubova koji, bez upumpanih i opranih para preko svojih ljubimaca, bi i sada bili jedna dobra, stara, old school, qurcina
-
omar little
#1346 Re: European Superleague
perez je hostapler i bogatas toliko orgrezao u privilegiji jer mu u spanjolskoj niko nista ne smije da i dalje prijeti. porazen, ali prijeti. pravi mentalitet mafijasa.
vidi se da je wall street bio umijesan u ovo. umotavaju propale poslovne investicije i lose poteze u novi instrument i prodaju kao ingenioznu, profitabilnu, ideju. i sve tako dok neko drugi ne ostane drzati dugove u rukama, a oni bonuse.
kakve jebene veze ima demokracija sa svim ovim??
vidi se da je wall street bio umijesan u ovo. umotavaju propale poslovne investicije i lose poteze u novi instrument i prodaju kao ingenioznu, profitabilnu, ideju. i sve tako dok neko drugi ne ostane drzati dugove u rukama, a oni bonuse.
kakve jebene veze ima demokracija sa svim ovim??
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#1347 Re: European Superleague
Kad je mogao Trump propasti, proglasiti bankrot i krenuti od 0, ne vidim problem da propadnu i klubovi tipa Reala, Barcelone ili bilo kojeg drugog i krenu ponovo, ispocetka 
-
foxlife
#1348 Re: European Superleague
upravo o ovome ja pisemifus wrote: ↑22/04/2021 12:53 Mislim da će do neke vrste Superlige doći htjeli mi to ili ne ukoliko ne zelimo da veliki klubovi propadnu, samo je stvar dogovora UEFA-e i klubova. Ovdje je problem nastao sto su ovi htjeli napraviti ligu privilegovanih i nedodirljivih sto je u sustoj suprotnosti sa sportom.
nekad ce morati biti ta neka super liga
samo problem ove lige sto su oni napravili se bazira na popularnosti i novcu a ne na kvaliteti igre i uspjehu tima
teoretski ti sada vrbanjusu sa talentima i sl mozes dovesti da osvoji ligu prvaka iako ona ne donosi novac al su uspjeli jer su najbolji na terenu i to se treba omoguciti i u buducoj nekoj super ligi da neki nizeligas u teoriji moze osvojiti titulu najboljeg a ne da je liga zatvorena iako van lige mozda postoji klub koji bi sve te klubove pojeo za veceru
- avetinja
#1349 Re: European Superleague
Super, neka istupe iz svih takmičenja i neka igraju svoju ligu. Oni bi ipak da su na svim frontovima i sa tom sirotinjom koja ih nekada košta trofeja.N.N. wrote: ↑22/04/2021 13:16 Kao sto su zivotu sirotinja nece da se druzi sa bogatima![]()
Vrlo jednostavno.
A jos licemjernije je sto protestvuju navijaci klubova koji, bez upumpanih i opranih para preko svojih ljubimaca, bi i sada bili jedna dobra, stara, old school, qurcina![]()
- Point.
#1350 Re: European Superleague
Fudbal nije boks. Sad u boksu ne znas ko je sampion cega. I jednu stvar zaboravljas. Iza ovoga projekta ne stoje klubovi kao cjelina nego njihovi bogati vlasnici koji da se obogate jos malo. Ni igraci, ni treneri, ni navijaci tih klubova ne zele da igraju tu ligu zatvorenog tipa, gdje bi se jaz jos vise napravio izmedju klubova. Zato ne mozes reci klubovi hoce, ne predstavlja vlasnik kluba samo klub.Hakiz wrote: ↑22/04/2021 11:12 Ama u čemu je problem?