mantije potkuhavam za vikend. danas je radni dan. a samo 6 sati do iftara...
za danas piletina s mladim krompirom iz rerne.
u tebe?
Klepe Jami nisu lose, ali bas citaj kao sto pise... nisu lose. nisu ni dobre.last mohicans wrote: ↑20/04/2021 14:09 Probah jučer gotove Jamijeve mantije, opet me žena navratilaNiđe veze, žali Bože para.
Jedno vrijeme smo ih baš lupali, onda smo se otkanili, opao kvalitet, meso uglavnom. Baš kao i ove mantije, tragovi mesa.hadzinicasa wrote: ↑20/04/2021 14:14Klepe Jami nisu lose, ali bas citaj kao sto pise... nisu lose. nisu ni dobre.last mohicans wrote: ↑20/04/2021 14:09 Probah jučer gotove Jamijeve mantije, opet me žena navratilaNiđe veze, žali Bože para.
u mom kraju svijeta ima kupiti Jami somune zaledjene, i pite. nema tih egzoticnosti.
Bgm odlucili pizzu danas naruciti...da probam Dominoshadzinicasa wrote: ↑20/04/2021 14:09mantije potkuhavam za vikend. danas je radni dan. a samo 6 sati do iftara...
u tebe?
Sta je Dominos?skafiskafsnjak wrote: ↑20/04/2021 14:39Bgm odlucili pizzu danas naruciti...da probam Dominoshadzinicasa wrote: ↑20/04/2021 14:09mantije potkuhavam za vikend. danas je radni dan. a samo 6 sati do iftara...
u tebe?jucer kolac napravio , tako da sam za slatko miran bar 7 dana
![]()
Sutra pileca salata, prekosutra musaka...
Generalno, jami je srozao kvalitet samo tako, zaista..last mohicans wrote: ↑20/04/2021 14:09 Probah jučer gotove Jamijeve mantije, opet me žena navratilaNiđe veze, žali Bože para.
Pizza : ) (vani sam)hadzinicasa wrote: ↑20/04/2021 14:42Sta je Dominos?skafiskafsnjak wrote: ↑20/04/2021 14:39Bgm odlucili pizzu danas naruciti...da probam Dominoshadzinicasa wrote: ↑20/04/2021 14:09
u tebe?jucer kolac napravio , tako da sam za slatko miran bar 7 dana
![]()
i koji kolac?
Ma vjeruj, ono se ne može nazvati hranom, ne valja hranu mahanisati, ali ono je odron, mesa nema ni u tragovima. Eno sve ostalo, sad samo baciti. Nikad ih više neću kupiti. Tražio sam ja druge mantije, ali ih nema svugdje, u obliku male tepsijice, poredane, baš dobre, ima mesa i lijepo složene. Samo nisam siguran ko je proizvođač, mislim da je MBA,ali nisam siguran.konektovan wrote: ↑20/04/2021 14:46Generalno, jami je srozao kvalitet samo tako, zaista..last mohicans wrote: ↑20/04/2021 14:09 Probah jučer gotove Jamijeve mantije, opet me žena navratilaNiđe veze, žali Bože para.
Kad se sjetimsamo onih njihovih prvih serija pite sirnice, i drugih pia, bile su extra...sad sirnica nikskva, nije uopšte isti sir, manje ga ima,..burek ništa, zeljanica takodjer. Meni jedino njihova krompiruša, ima kvalitet sličan prijašnjem...šteta stvarno
pa i ja sam, zato pitam, da podjonimskafiskafsnjak wrote: ↑20/04/2021 14:50Pizza : ) (vani sam)hadzinicasa wrote: ↑20/04/2021 14:42Sta je Dominos?skafiskafsnjak wrote: ↑20/04/2021 14:39
Bgm odlucili pizzu danas naruciti...da probam Dominosjucer kolac napravio , tako da sam za slatko miran bar 7 dana
![]()
i koji kolac?
Kolac omiljeni...piramida sa plazma keksom![]()
Da, mba a zovu se bujrum. Meni su dosta bolje od jami mantija.last mohicans wrote: ↑20/04/2021 14:52Ma vjeruj, ono se ne može nazvati hranom, ne valja hranu mahanisati, ali ono je odron, mesa nema ni u tragovima. Eno sve ostalo, sad samo baciti. Nikad ih više neću kupiti. Tražio sam ja druge mantije, ali ih nema svugdje, u obliku male tepsijice, poredane, baš dobre, ima mesa i lijepo složene. Samo nisam siguran ko je proizvođač, mislim da je MBA,ali nisam siguran.konektovan wrote: ↑20/04/2021 14:46Generalno, jami je srozao kvalitet samo tako, zaista..last mohicans wrote: ↑20/04/2021 14:09 Probah jučer gotove Jamijeve mantije, opet me žena navratilaNiđe veze, žali Bože para.
Kad se sjetimsamo onih njihovih prvih serija pite sirnice, i drugih pia, bile su extra...sad sirnica nikskva, nije uopšte isti sir, manje ga ima,..burek ništa, zeljanica takodjer. Meni jedino njihova krompiruša, ima kvalitet sličan prijašnjem...šteta stvarno
konektovan wrote: ↑20/04/2021 14:56Da, mba a zovu se bujrum. Meni su dosta bolje od jami mantija.last mohicans wrote: ↑20/04/2021 14:52Ma vjeruj, ono se ne može nazvati hranom, ne valja hranu mahanisati, ali ono je odron, mesa nema ni u tragovima. Eno sve ostalo, sad samo baciti. Nikad ih više neću kupiti. Tražio sam ja druge mantije, ali ih nema svugdje, u obliku male tepsijice, poredane, baš dobre, ima mesa i lijepo složene. Samo nisam siguran ko je proizvođač, mislim da je MBA,ali nisam siguran.konektovan wrote: ↑20/04/2021 14:46
Generalno, jami je srozao kvalitet samo tako, zaista..
Inace slabo narucujem pizzu...jaran mi nahvali. Plus danas akcija, narucis dvije, druga za 2ehadzinicasa wrote: ↑20/04/2021 14:56pa i ja sam, zato pitam, da podjonimskafiskafsnjak wrote: ↑20/04/2021 14:50Pizza : ) (vani sam)
daj recept za taj kolac da vidim.
nema toga u mom seluskafiskafsnjak wrote: ↑20/04/2021 15:36Inace slabo narucujem pizzu...jaran mi nahvali. Plus danas akcija, narucis dvije, druga za 2ehadzinicasa wrote: ↑20/04/2021 14:56pa i ja sam, zato pitam, da podjonimskafiskafsnjak wrote: ↑20/04/2021 14:50
Pizza : ) (vani sam)
daj recept za taj kolac da vidim.![]()
Tesko ribu u vodu natjerati![]()
Kolac u pp![]()

Masallah bataka, jesi curku gdje odradila?
Stara dilema oko koje se bitke vode, haman po principu šta je starije... koka il' jaje.hadzinicasa wrote: ↑20/04/2021 13:48onda to nije topa prava...manuchao91 wrote: ↑20/04/2021 13:43bez jajeta..hvalalast mohicans wrote: ↑20/04/2021 13:25 S jajetom ili bez![]()
Ma imas više varicija, svako pravi kakvu voli. Ja recimo u zadnje vrijeme ovu gotivim i topa ti je u SA omiljeno predjelo zato sto bas fino legne prije glavnog jela ili supe. Neko je jede prije supe, a neko poslije. Elem, ja stavim svega pomalo, stavim malo putera, kašiku pavlake, kašiku nekog krem namaza ABC, vajkrema ili sl. malo vrhnja, ne previse da mi ne prevlada i dodam fete sira,male komadice jer volim da se osjete komadi sira. Eh, sad, možeš dodati kašiku kajmaka, onda ce biti malo sladunjava, sve ovisi šta voliš. Neko riba i sira ili doda jednu zdenku, ona dimljena dadne drugačiji šmek. Sve ovisi šta ko voli.
Na sve to možeš dodati jaje, a i ne moraš. S jajima bude drugačija tekstura. Ja svoju nikako ne solim, jer svi ovi sastojci daju jedinstven šmek. Probajte par večeri sa različitim varijacima,pa odaberite onu koju vam je najbolja.![]()
![]()
![]()
![]()
Dozvoliš da ti nestane jaja u frižideruBig Boy wrote: ↑20/04/2021 18:04Stara dilema oko koje se bitke vode, haman po principu šta je starije... koka il' jaje.
@last mohicans ni kod mene ne postoji striktno neki recept za topu. Napraviš kombinaciju od onog što imaš u frižideru... nekad sa jajetom, nekad bez.
Lijepo priznaj ljudima da je to butka od Argentinosaurusa.hadzinicasa wrote: ↑20/04/2021 16:59 Ma cini ti se, priblizila tel. Krompir je velicine manjeg jajeta, da steknes perspektivu. A tepsijica mala. Iako jeste poveci batak![]()