Oni koji su rođeni 2003. godine pune 18 godina ove godine.Djeca koja su rodjena nakon rata danas imaju 25 godina.
Znaći imaju pravo glasa sledeće godine.
Moderator: anex
Oni koji su rođeni 2003. godine pune 18 godina ove godine.Djeca koja su rodjena nakon rata danas imaju 25 godina.
Jutros sam provjerio podatke vezano za direktne strane investicije i usporedio ih sa našim. U Srbiju je u periodu 2012 - 2019, stigla 21,3 milijarde $ direktnih stranih investicija, dok je u BiH za isti period 3,4 milijarde $. Samo u 2019. godini je u Srbiju uloženo više nego u BiH za ovaj period (4,3 milijarde $).
Sta je to Vojin do sada slagao?ili ti smeta istina,Vojin svaki put govori onako kako bi to trebalo biti,napada i svoje u SDPu a kamoli ona tri konja na vlastiteta marica druga wrote: ↑20/04/2021 08:49 Ovo se dogodi kad često u gostima imate Vojina Mijatovića koji smara sa pričom ko je veći Bosanac, onda vam dođe Čampara ( možda ostanem, a možda odem iz SDA), Konakovića kojem politika prestaje kod Ilijaša, a sad su počeli dolaziti kompletni debili kao što je Zahiragić. Onda vidite drugu stranu u liku Bakira i priče o 2000 godina, Dodika i milioniti referendum...
Nije toliko više ni do Senada, on je navikao sa takvima razgovarati pa ga ovo zateklo. Il je mislio da će ga Vučić pomiješati sa Pećaninom kao Skaka![]()
valja doći do toga "priznalo bi". generalno svi naši političari i novinari, a kada vode bilo kakvu diskusiju sa srbijanskim političarima, zaboravljaju na brčko.Xforumas wrote: ↑20/04/2021 12:00I sta? Vucic bi mu rekao: "Pa priznalo bi i RS 50 drzava" i koji bi Senad imao argument na to i ko tvrdi da drzave ne bi priznale RS?malakh wrote: ↑20/04/2021 11:05 pazi sada. vučić u obrani dodika i vulina govori kako bakir, komšić i bošnjački političari govore da je kosovo nezavisno, a prave problem kada netko spominje rs kao nezavisnu državu. senad mu to prešuti.
pa to kosovo je priznalo preko 100 država svijeta i to kosovo ima svoj pasoš.
Mozda nisi gledao cijeli intervju ali ovu zadnju recenicu ga je Senad pitao i Vucic je rekao dajte taj dug,recite koliki je i odmah cemo platiti,imamo pare.Nastavio je kao on je od opstina u tom dijelu gdje je brana trazio da dostavi dug da to plate,ali kao Opstine kazu da nema nikakvog duga.malakh wrote: ↑20/04/2021 11:05pazi sada. vučić u obrani dodika i vulina govori kako bakir, komšić i bošnjački političari govore da je kosovo nezavisno, a prave problem kada netko spominje rs kao nezavisnu državu. senad mu to prešuti.vatrogasac wrote: ↑20/04/2021 10:38Ovakvih je nekoliko propustio kada mu je Vučić govorio da se sredimo, prestanemo misliti o ratu nego da kao Srbija krenemo u svijetlu budućnost. Senad jeste jednom rekao kako Dodik ne poštuje Ustavni sud i trebao je na tome i dalje insistirati jer je Vučić teški licemjer, dojučerašnje Šešeljevo potrčkalo i odjednom vuk koji iz šume izvodi ovčice. Malo morgen.
mislim, vučić treba dobro počastiti senada za jučerašnji intervju, jer ga je pogurao kao nitko do sada, a sda i bakiru dao najjači argument zašto će govoriti da nisu gostovali niti da će gostovati kod senada. a ja znam da više nikada neću gledati ni njegovu televiziju, ni njegove intervjue. eto mu vranića i enre suljić.
heejj priča ti o ekonomiji srbije, a ti mu ne spomeneš hidrocentrale na drini i što ne vrati pare bosni i hercegovini.![]()
slažem se, ali kada ga je već počeo peljati političkim pitanjima, ovo je najbolje. ma jesu se kratko dotakli, no očekivao sam puno oštrije. i opet kažem, bosni i hercegovini, ne općini. odvukao ga vučić kao malo dijete. općina nije nadležna za energetski sektor, niti može vršiti naplatu od hidrocentrala. ali nije na novinaru da to treba znati.zippoo87 wrote: ↑20/04/2021 12:38Mozda nisi gledao cijeli intervju ali ovu zadnju recenicu ga je Senad pitao i Vucic je rekao dajte taj dug,recite koliki je i odmah cemo platiti,imamo pare.Nastavio je kao on je od opstina u tom dijelu gdje je brana trazio da dostavi dug da to plate,ali kao Opstine kazu da nema nikakvog duga.malakh wrote: ↑20/04/2021 11:05pazi sada. vučić u obrani dodika i vulina govori kako bakir, komšić i bošnjački političari govore da je kosovo nezavisno, a prave problem kada netko spominje rs kao nezavisnu državu. senad mu to prešuti.vatrogasac wrote: ↑20/04/2021 10:38
Ovakvih je nekoliko propustio kada mu je Vučić govorio da se sredimo, prestanemo misliti o ratu nego da kao Srbija krenemo u svijetlu budućnost. Senad jeste jednom rekao kako Dodik ne poštuje Ustavni sud i trebao je na tome i dalje insistirati jer je Vučić teški licemjer, dojučerašnje Šešeljevo potrčkalo i odjednom vuk koji iz šume izvodi ovčice. Malo morgen.
mislim, vučić treba dobro počastiti senada za jučerašnji intervju, jer ga je pogurao kao nitko do sada, a sda i bakiru dao najjači argument zašto će govoriti da nisu gostovali niti da će gostovati kod senada. a ja znam da više nikada neću gledati ni njegovu televiziju, ni njegove intervjue. eto mu vranića i enre suljić.
heejj priča ti o ekonomiji srbije, a ti mu ne spomeneš hidrocentrale na drini i što ne vrati pare bosni i hercegovini.![]()
I najporaznije od svega je sto ovo nije posao novinara da traze od predsjednika drzave da placa dugove,nego najvisih politicara...koji kada odu u posjetu ili kada im se dodje,ne spomenu dug
Ali zamisli koje su ta glave. Umjesto da uzmes te pare kao opstina i da se razvijes ti kazes nema duga nikakvog. Nije mi taj narod nikako jasan. Pa covjece da koristis nesto moje pa nema te sanse da ti nebi naplatio. Ma ko god taj drugi bio. Bolestan narod. Svabo rodjenom bratu svaku marku naplati a da nebi naplatio tu astronomsku cifru.zippoo87 wrote: ↑20/04/2021 12:38Mozda nisi gledao cijeli intervju ali ovu zadnju recenicu ga je Senad pitao i Vucic je rekao dajte taj dug,recite koliki je i odmah cemo platiti,imamo pare.Nastavio je kao on je od opstina u tom dijelu gdje je brana trazio da dostavi dug da to plate,ali kao Opstine kazu da nema nikakvog duga.malakh wrote: ↑20/04/2021 11:05pazi sada. vučić u obrani dodika i vulina govori kako bakir, komšić i bošnjački političari govore da je kosovo nezavisno, a prave problem kada netko spominje rs kao nezavisnu državu. senad mu to prešuti.vatrogasac wrote: ↑20/04/2021 10:38
Ovakvih je nekoliko propustio kada mu je Vučić govorio da se sredimo, prestanemo misliti o ratu nego da kao Srbija krenemo u svijetlu budućnost. Senad jeste jednom rekao kako Dodik ne poštuje Ustavni sud i trebao je na tome i dalje insistirati jer je Vučić teški licemjer, dojučerašnje Šešeljevo potrčkalo i odjednom vuk koji iz šume izvodi ovčice. Malo morgen.
I najporaznije od svega je sto ovo nije posao novinara da traze od predsjednika drzave da placa dugove,nego najvisih politicara...koji kada odu u posjetu ili kada im se dodje,ne spomenu dug
Kakvi ba energenti? Imamo uglja? Gdje ćemo to izvoziti? Nema više ni izvoza struje od uglja. I to će se zaključati.
Mozda zato sto ti gledas samo kroz pare a tim opstinama su druge stvari vaznije.Sigma90 wrote: ↑20/04/2021 12:51Ali zamisli koje su ta glave. Umjesto da uzmes te pare kao opstina i da se razvijes ti kazes nema duga nikakvog. Nije mi taj narod nikako jasan. Pa covjece da koristis nesto moje pa nema te sanse da ti nebi naplatio. Ma ko god taj drugi bio. Bolestan narod. Svabo rodjenom bratu svaku marku naplati a da nebi naplatio tu astronomsku cifru.zippoo87 wrote: ↑20/04/2021 12:38Mozda nisi gledao cijeli intervju ali ovu zadnju recenicu ga je Senad pitao i Vucic je rekao dajte taj dug,recite koliki je i odmah cemo platiti,imamo pare.Nastavio je kao on je od opstina u tom dijelu gdje je brana trazio da dostavi dug da to plate,ali kao Opstine kazu da nema nikakvog duga.malakh wrote: ↑20/04/2021 11:05
pazi sada. vučić u obrani dodika i vulina govori kako bakir, komšić i bošnjački političari govore da je kosovo nezavisno, a prave problem kada netko spominje rs kao nezavisnu državu. senad mu to prešuti.
Treba spucat nuklearku gore negdje blizu Trgovske gore.nivla wrote: ↑20/04/2021 13:26 mi smo dobro nadrljali kad nam zabrane izvoz struje jer je ista proizvedena u termocentralama, glavni snadbjevaci el energijom u bih su termoelektrane, hidrocentrale ne daju mnogo el energije kao termoelektrane i vrlo brzo hi se gasenjem termoelektrana moglo doci u situaciju da moramk uvoziti el energiju
Haj barem nam struja iz termoelektrana treba za domaće tržište, ili možda tačnije za domaću privredu. Ako napravimo planirani blok 7 u Tuzli, imaćemo neko prelazno rješenje.nivla wrote: ↑20/04/2021 13:26 mi smo dobro nadrljali kad nam zabrane izvoz struje jer je ista proizvedena u termocentralama, glavni snadbjevaci el energijom u bih su termoelektrane, hidrocentrale ne daju mnogo el energije kao termoelektrane i vrlo brzo hi se gasenjem termoelektrana moglo doci u situaciju da moramk uvoziti el energiju
Gledam realno kao normalan svijet. Da nikome ne ostanem duzan ali takodzer ni da meni niko ne ostane duzan. Odrastao sam u takvom okruzenju i toga se drzim.elcaliente wrote: ↑20/04/2021 13:28Mozda zato sto ti gledas samo kroz pare a tim opstinama su druge stvari vaznije.Sigma90 wrote: ↑20/04/2021 12:51Ali zamisli koje su ta glave. Umjesto da uzmes te pare kao opstina i da se razvijes ti kazes nema duga nikakvog. Nije mi taj narod nikako jasan. Pa covjece da koristis nesto moje pa nema te sanse da ti nebi naplatio. Ma ko god taj drugi bio. Bolestan narod. Svabo rodjenom bratu svaku marku naplati a da nebi naplatio tu astronomsku cifru.zippoo87 wrote: ↑20/04/2021 12:38
Mozda nisi gledao cijeli intervju ali ovu zadnju recenicu ga je Senad pitao i Vucic je rekao dajte taj dug,recite koliki je i odmah cemo platiti,imamo pare.Nastavio je kao on je od opstina u tom dijelu gdje je brana trazio da dostavi dug da to plate,ali kao Opstine kazu da nema nikakvog duga.
izvozio ne izvozio, plaća se CO2 porez na proizvodnju... jer si član NTSOEHaris.ba wrote: ↑20/04/2021 13:34Haj barem nam struja iz termoelektrana treba za domaće tržište, ili možda tačnije za domaću privredu. Ako napravimo planirani blok 7 u Tuzli, imaćemo neko prelazno rješenje.nivla wrote: ↑20/04/2021 13:26 mi smo dobro nadrljali kad nam zabrane izvoz struje jer je ista proizvedena u termocentralama, glavni snadbjevaci el energijom u bih su termoelektrane, hidrocentrale ne daju mnogo el energije kao termoelektrane i vrlo brzo hi se gasenjem termoelektrana moglo doci u situaciju da moramk uvoziti el energiju
Ali, šta kada uvedu nema proizvod izvoziti u kojemu je učestvovala "prljava" struja? A, narod krene na solarne ploče, više mu se isplati. Rudari na cestu.
Što je najzanimljivije, situacija sa Aluminijem je pokazala da nikakvih nemira rudara neće biti. Nema posla i ćao.
Na to sam i zaboravio. To pride.mk ultra wrote: ↑20/04/2021 14:33izvozio ne izvozio, plaća se CO2 porez na proizvodnju... jer si član NTSOEHaris.ba wrote: ↑20/04/2021 13:34Haj barem nam struja iz termoelektrana treba za domaće tržište, ili možda tačnije za domaću privredu. Ako napravimo planirani blok 7 u Tuzli, imaćemo neko prelazno rješenje.nivla wrote: ↑20/04/2021 13:26 mi smo dobro nadrljali kad nam zabrane izvoz struje jer je ista proizvedena u termocentralama, glavni snadbjevaci el energijom u bih su termoelektrane, hidrocentrale ne daju mnogo el energije kao termoelektrane i vrlo brzo hi se gasenjem termoelektrana moglo doci u situaciju da moramk uvoziti el energiju
Ali, šta kada uvedu nema proizvod izvoziti u kojemu je učestvovala "prljava" struja? A, narod krene na solarne ploče, više mu se isplati. Rudari na cestu.
Što je najzanimljivije, situacija sa Aluminijem je pokazala da nikakvih nemira rudara neće biti. Nema posla i ćao.
Samo nije rekao hoce li stati prvi pred ljude koji budu u sefu ili u podrumu u predsjednistvu mora biti malo konkretniji...Kikibombona wrote: ↑20/04/2021 14:36 Bake zestoko odgovorio Vucicu![]()
Izetbegović: Stat ću pred ljude ako dođe do rata, radije bih umro nego da genocidaši zavladaju dijelom BiH
https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /210420090
Ovo je pravi vodja, prvi gine na celu armije![]()
![]()
Ako bude rat Bakir licno ce povesti elitni SDA odred i osloboditi Kalinovik. Alahom se zakleo.armin071 wrote: ↑20/04/2021 14:55Samo nije rekao hoce li stati prvi pred ljude koji budu u sefu ili u podrumu u predsjednistvu mora biti malo konkretniji...Kikibombona wrote: ↑20/04/2021 14:36 Bake zestoko odgovorio Vucicu![]()
Izetbegović: Stat ću pred ljude ako dođe do rata, radije bih umro nego da genocidaši zavladaju dijelom BiH
https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /210420090
Ovo je pravi vodja, prvi gine na celu armije![]()
![]()