FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
88Sioux

#16651 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by 88Sioux »

Djeca koja su rodjena nakon rata danas imaju 25 godina.
Oni koji su rođeni 2003. godine pune 18 godina ove godine.

Znaći imaju pravo glasa sledeće godine.
Haris.ba

#16652 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Haris.ba »

Hakiz wrote: 20/04/2021 12:04Vučić uzor?
Jest, to je poenta. :-)

Image
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#16653 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by un1ted »

mk ultra wrote: 19/04/2021 23:19 Fkt ne znam ko vam je napuhao toliko pricu o ekonomiji srbije :mrgreen:

Mislim, napreduju, prodali kinezima sta god su mogli, ali da je bajno kakk spominju... nije jbt
Nije srbija samo BG :-)
Jutros sam provjerio podatke vezano za direktne strane investicije i usporedio ih sa našim. U Srbiju je u periodu 2012 - 2019, stigla 21,3 milijarde $ direktnih stranih investicija, dok je u BiH za isti period 3,4 milijarde $. Samo u 2019. godini je u Srbiju uloženo više nego u BiH za ovaj period (4,3 milijarde $).
Sada nešto razmišljam, ko je nama kriv, što recimo u FBiH od 2014. godine nismo napravili bolji Zakon o radu, napravili pravu reformu poreskog sistema i rasteretili poslovanje, unaprijedili poslovno okruženje i ubrzali proces registracije firmi, digitalizirali javni sektor i dovoljno razvili IT sektor ili izgradili autoceste prema Tuzli ili Bihaću?
➡️ Koliko smo ukinuli od 3.400 parafiskalnih nameta, a koliko smo novih uveli?
➡️ Koliko smo smanjili doprinose, a koliko smo povećali obrtnicima?
➡️ Da li nam i dalje nedostaje "još jedan papir" za neku dozvolu ili registraciju?
➡️ Da li i zbog čega ne možemo danas podijeliti penzionerima dodatnu pomoć, a neko drugi može?
Da li smo za ovo krivi mi ili je opet neko drugi protiv kojeg se moramo stalno braniti❓🤔

Faruk Hadzic.
spreca

#16654 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by spreca »

teta marica druga wrote: 20/04/2021 08:49 Ovo se dogodi kad često u gostima imate Vojina Mijatovića koji smara sa pričom ko je veći Bosanac, onda vam dođe Čampara ( možda ostanem, a možda odem iz SDA), Konakovića kojem politika prestaje kod Ilijaša, a sad su počeli dolaziti kompletni debili kao što je Zahiragić. Onda vidite drugu stranu u liku Bakira i priče o 2000 godina, Dodika i milioniti referendum...
Nije toliko više ni do Senada, on je navikao sa takvima razgovarati pa ga ovo zateklo. Il je mislio da će ga Vučić pomiješati sa Pećaninom kao Skaka :run:
Sta je to Vojin do sada slagao?ili ti smeta istina,Vojin svaki put govori onako kako bi to trebalo biti,napada i svoje u SDPu a kamoli ona tri konja na vlasti
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#16655 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by malakh »

Xforumas wrote: 20/04/2021 12:00
malakh wrote: 20/04/2021 11:05 pazi sada. vučić u obrani dodika i vulina govori kako bakir, komšić i bošnjački političari govore da je kosovo nezavisno, a prave problem kada netko spominje rs kao nezavisnu državu. senad mu to prešuti.

pa to kosovo je priznalo preko 100 država svijeta i to kosovo ima svoj pasoš.
I sta? Vucic bi mu rekao: "Pa priznalo bi i RS 50 drzava" i koji bi Senad imao argument na to i ko tvrdi da drzave ne bi priznale RS?
valja doći do toga "priznalo bi". generalno svi naši političari i novinari, a kada vode bilo kakvu diskusiju sa srbijanskim političarima, zaboravljaju na brčko.

mah. eto ih tamo.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#16656 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by un1ted »

Kad ti neko lupi samar s ovim investicijama koje su 6x vece u Srbiji, jedino sto mozes i zasluzujes je da u septickoj i da kazes "ali mi smo imali rat" 25 godina nakon istog.
zippoo87

#16657 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by zippoo87 »

malakh wrote: 20/04/2021 11:05
vatrogasac wrote: 20/04/2021 10:38
malakh wrote: 20/04/2021 09:53 i neka se javi taj čovjek iz tešnja, što je udario vučića nogom u srebrenici, a onda mu se vučić javio, rekao mu da mu je sve oprostio i pozvao ga na piće u beograd. i to je još jedan u nizu zicera koje je senad propustio.
Ovakvih je nekoliko propustio kada mu je Vučić govorio da se sredimo, prestanemo misliti o ratu nego da kao Srbija krenemo u svijetlu budućnost. Senad jeste jednom rekao kako Dodik ne poštuje Ustavni sud i trebao je na tome i dalje insistirati jer je Vučić teški licemjer, dojučerašnje Šešeljevo potrčkalo i odjednom vuk koji iz šume izvodi ovčice. Malo morgen.
pazi sada. vučić u obrani dodika i vulina govori kako bakir, komšić i bošnjački političari govore da je kosovo nezavisno, a prave problem kada netko spominje rs kao nezavisnu državu. senad mu to prešuti.

mislim, vučić treba dobro počastiti senada za jučerašnji intervju, jer ga je pogurao kao nitko do sada, a sda i bakiru dao najjači argument zašto će govoriti da nisu gostovali niti da će gostovati kod senada. a ja znam da više nikada neću gledati ni njegovu televiziju, ni njegove intervjue. eto mu vranića i enre suljić.

heejj priča ti o ekonomiji srbije, a ti mu ne spomeneš hidrocentrale na drini i što ne vrati pare bosni i hercegovini. :lol:
Mozda nisi gledao cijeli intervju ali ovu zadnju recenicu ga je Senad pitao i Vucic je rekao dajte taj dug,recite koliki je i odmah cemo platiti,imamo pare.Nastavio je kao on je od opstina u tom dijelu gdje je brana trazio da dostavi dug da to plate,ali kao Opstine kazu da nema nikakvog duga.
I najporaznije od svega je sto ovo nije posao novinara da traze od predsjednika drzave da placa dugove,nego najvisih politicara...koji kada odu u posjetu ili kada im se dodje,ne spomenu dug
jasko_ba

#16658 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by jasko_ba »

Zar je Senad jos aktuelan? :lol: Zadnji put da sam pogledao nesto mislim da ima 10 godina sigurno, Fahro gostovao cini mi se i kad je Senad ispao najveca picka. Vidim po komentarima da se nista nije promijenilo :-)
ruud

#16659 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ruud »

jasko_ba wrote: 20/04/2021 12:46 Zar je Senad jos aktuelan? :lol: Zadnji put da sam pogledao nesto mislim da ima 10 godina sigurno, Fahro gostovao cini mi se i kad je Senad ispao najveca picka. Vidim po komentarima da se nista nije promijenilo :-)
:thumbup:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#16660 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by malakh »

zippoo87 wrote: 20/04/2021 12:38

Ovakvih je nekoliko propustio kada mu je Vučić govorio da se sredimo, prestanemo misliti o ratu nego da kao Srbija krenemo u svijetlu budućnost. Senad jeste jednom rekao kako Dodik ne poštuje Ustavni sud i trebao je na tome i dalje insistirati jer je Vučić teški licemjer, dojučerašnje Šešeljevo potrčkalo i odjednom vuk koji iz šume izvodi ovčice. Malo morgen.
pazi sada. vučić u obrani dodika i vulina govori kako bakir, komšić i bošnjački političari govore da je kosovo nezavisno, a prave problem kada netko spominje rs kao nezavisnu državu. senad mu to prešuti.

mislim, vučić treba dobro počastiti senada za jučerašnji intervju, jer ga je pogurao kao nitko do sada, a sda i bakiru dao najjači argument zašto će govoriti da nisu gostovali niti da će gostovati kod senada. a ja znam da više nikada neću gledati ni njegovu televiziju, ni njegove intervjue. eto mu vranića i enre suljić.

heejj priča ti o ekonomiji srbije, a ti mu ne spomeneš hidrocentrale na drini i što ne vrati pare bosni i hercegovini. :lol:
Mozda nisi gledao cijeli intervju ali ovu zadnju recenicu ga je Senad pitao i Vucic je rekao dajte taj dug,recite koliki je i odmah cemo platiti,imamo pare.Nastavio je kao on je od opstina u tom dijelu gdje je brana trazio da dostavi dug da to plate,ali kao Opstine kazu da nema nikakvog duga.
I najporaznije od svega je sto ovo nije posao novinara da traze od predsjednika drzave da placa dugove,nego najvisih politicara...koji kada odu u posjetu ili kada im se dodje,ne spomenu dug
slažem se, ali kada ga je već počeo peljati političkim pitanjima, ovo je najbolje. ma jesu se kratko dotakli, no očekivao sam puno oštrije. i opet kažem, bosni i hercegovini, ne općini. odvukao ga vučić kao malo dijete. općina nije nadležna za energetski sektor, niti može vršiti naplatu od hidrocentrala. ali nije na novinaru da to treba znati.

a i da se razumijemo. taj dug, kao i dug hrvatske zbog korištenja potencijala buškog jezera, nikada neće ni biti fakturiran, niti vraćen. to je njima dato u amanet i to je to. kao što se i bosanskohercegovačka imovina u hrvatskoj više nikada neće vratiti i o tome se šuti već godinama.
Sigma90

#16661 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Sigma90 »

Ali zamisli koje su ta glave. Umjesto da uzmes te pare kao opstina i da se razvijes ti kazes nema duga nikakvog. Nije mi taj narod nikako jasan. Pa covjece da koristis nesto moje pa nema te sanse da ti nebi naplatio. Ma ko god taj drugi bio. Bolestan narod. Svabo rodjenom bratu svaku marku naplati a da nebi naplatio tu astronomsku cifru.
last mohicans

#16662 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by last mohicans »

Što je najgore, dobar dio tih investicija je iz arapskih zemalja i Turske, a mi se kao veliki muslimani busamo brader muslim, imamo prijateljske veze sa tim zemljama, onda ti jednoj kravurini u vidu Bisere poklone hurme. Treba znati privući investicije, složit ljudima priču, uvjeriti ih da je njihov kapital siguran. A kad vide aferu poput respiratora ì sta radimo sa državnim kapitalom, ufate se bježati glavom bez obzira. Pa ne bi investitori bili to što jesu i tu gdje jesu da nisu sigurno i provjereno ulagali. Ko da ih privuče, Fadil, optuženik, pa mi punih 5 mjeseci ne možemo završiti dozvole za prepišaj autoputa na zeničkoj zaobilaznici, a zavisi direktno od nas, ni od koga drugoga. O čemu mi pričamo? Nama trebaju vizionari, kao što je bio Blum, Energoinvest i sada stoji i radi na njegovim temeljima, trebaju nam ljudi sa pričom, iz sfere biznisa kad nemamo takvih državnika i premijera.
dustaban

#16663 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by dustaban »

Autoput ide do Žepča i skreće prema Zavidoviću i Tuzli. Preko RS neće NIKAD, ko što ne može ni gasovod ni voz ni izbjeglive, ni kiša, ni poplava... a uskoro će i rijeka Bosna biti preimenovana od Usore.
U sjevernom dijelu će se zvati Rijeka Srpska.
Haris.ba

#16664 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Haris.ba »

heal wrote: 20/04/2021 12:59 Imamo energente, to je osnova price. Zapadna evropa ga fanfla u buducnosti jer su tanki sa energijom, cast izuzecima.
Kakvi ba energenti? Imamo uglja? Gdje ćemo to izvoziti? Nema više ni izvoza struje od uglja. I to će se zaključati.

Hidrocentrale narod ne da da se prave (i ne pričam o tzv.malim hidrocentralama).

Šta imamo? Sunce i vjetar? Pa to imaju i mnogi ostali.
nivla

#16665 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by nivla »

mi smo dobro nadrljali kad nam zabrane izvoz struje jer je ista proizvedena u termocentralama, glavni snadbjevaci el energijom u bih su termoelektrane, hidrocentrale ne daju mnogo el energije kao termoelektrane i vrlo brzo hi se gasenjem termoelektrana moglo doci u situaciju da moramk uvoziti el energiju
elcaliente

#16666 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by elcaliente »

Sigma90 wrote: 20/04/2021 12:51

Ali zamisli koje su ta glave. Umjesto da uzmes te pare kao opstina i da se razvijes ti kazes nema duga nikakvog. Nije mi taj narod nikako jasan. Pa covjece da koristis nesto moje pa nema te sanse da ti nebi naplatio. Ma ko god taj drugi bio. Bolestan narod. Svabo rodjenom bratu svaku marku naplati a da nebi naplatio tu astronomsku cifru.
Mozda zato sto ti gledas samo kroz pare a tim opstinama su druge stvari vaznije.
dustaban

#16667 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by dustaban »

nivla wrote: 20/04/2021 13:26 mi smo dobro nadrljali kad nam zabrane izvoz struje jer je ista proizvedena u termocentralama, glavni snadbjevaci el energijom u bih su termoelektrane, hidrocentrale ne daju mnogo el energije kao termoelektrane i vrlo brzo hi se gasenjem termoelektrana moglo doci u situaciju da moramk uvoziti el energiju
Treba spucat nuklearku gore negdje blizu Trgovske gore.
Ha ja...
armin071

#16668 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by armin071 »

Dokle god u drzavi imas bivola koji svaki drugi dan vrti pricu o "mirnom razdruzivanju", drugog malo manjeg bivola koji prijeti blokadom ako i on ne dobije svoj pasaluk i naseg bega koji bi zbog zene i vlastiog nepotizma prodao tri Bosne nema nama ni investicija a ni naprijed. Ova sva prica o ratu navodi ove neodlucne da se homogeniziraju u svoje nacionalne torove jer su tamo kao "najsigurniji". Nijednom od njih trojice nije rat a ni razdruzivanje u cilju nego samo cementiranje postojeceg stanje i unistenje opozicije tamo u smislu "mekih srba" i ovamo u smislu nacionalno mjesanih stranaka...

Ali zato smo po donacijama prvi u svijetu. Cega se pametan stidi budala se ponosi.... Daj ti nama hurmi samo nek je djaba.
Haris.ba

#16669 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Haris.ba »

nivla wrote: 20/04/2021 13:26 mi smo dobro nadrljali kad nam zabrane izvoz struje jer je ista proizvedena u termocentralama, glavni snadbjevaci el energijom u bih su termoelektrane, hidrocentrale ne daju mnogo el energije kao termoelektrane i vrlo brzo hi se gasenjem termoelektrana moglo doci u situaciju da moramk uvoziti el energiju
Haj barem nam struja iz termoelektrana treba za domaće tržište, ili možda tačnije za domaću privredu. Ako napravimo planirani blok 7 u Tuzli, imaćemo neko prelazno rješenje.

Ali, šta kada uvedu nema proizvod izvoziti u kojemu je učestvovala "prljava" struja? A, narod krene na solarne ploče, više mu se isplati. Rudari na cestu.

Što je najzanimljivije, situacija sa Aluminijem je pokazala da nikakvih nemira rudara neće biti. Nema posla i ćao.
Sigma90

#16670 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Sigma90 »

elcaliente wrote: 20/04/2021 13:28
Sigma90 wrote: 20/04/2021 12:51

Mozda zato sto ti gledas samo kroz pare a tim opstinama su druge stvari vaznije.
Gledam realno kao normalan svijet. Da nikome ne ostanem duzan ali takodzer ni da meni niko ne ostane duzan. Odrastao sam u takvom okruzenju i toga se drzim.
Svako normalan zeli za svoj rad biti placen. Tako da nema potrebe te supljake prosipati tipa „druge stvari su im vaznije“. Koje to druge stvari? Srpstvo ispred love? Daj nismo svi miletovi i baketovi glasaci da u te suplje price vjerujemo. Dok se oni usput bogate na tim praznim patriotskim pricama.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#16671 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by mk ultra »

Haris.ba wrote: 20/04/2021 13:34
Haj barem nam struja iz termoelektrana treba za domaće tržište, ili možda tačnije za domaću privredu. Ako napravimo planirani blok 7 u Tuzli, imaćemo neko prelazno rješenje.

Ali, šta kada uvedu nema proizvod izvoziti u kojemu je učestvovala "prljava" struja? A, narod krene na solarne ploče, više mu se isplati. Rudari na cestu.

Što je najzanimljivije, situacija sa Aluminijem je pokazala da nikakvih nemira rudara neće biti. Nema posla i ćao.
izvozio ne izvozio, plaća se CO2 porez na proizvodnju... jer si član NTSOE
Haris.ba

#16672 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Haris.ba »

mk ultra wrote: 20/04/2021 14:33
Haris.ba wrote: 20/04/2021 13:34

izvozio ne izvozio, plaća se CO2 porez na proizvodnju... jer si član NTSOE
Na to sam i zaboravio. To pride. :thumbup:
Kikibombona

#16673 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Kikibombona »

Bake zestoko odgovorio Vucicu :D

Izetbegović: Stat ću pred ljude ako dođe do rata, radije bih umro nego da genocidaši zavladaju dijelom BiH

https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /210420090

Ovo je pravi vodja, prvi gine na celu armije :bih: :thumbup:
armin071

#16674 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by armin071 »

Kikibombona wrote: 20/04/2021 14:36 Bake zestoko odgovorio Vucicu :D

Izetbegović: Stat ću pred ljude ako dođe do rata, radije bih umro nego da genocidaši zavladaju dijelom BiH

Samo nije rekao hoce li stati prvi pred ljude koji budu u sefu ili u podrumu u predsjednistvu mora biti malo konkretniji...
Kikibombona

#16675 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Kikibombona »

armin071 wrote: 20/04/2021 14:55
Kikibombona wrote: 20/04/2021 14:36 Bake zestoko odgovorio Vucicu :D

Samo nije rekao hoce li stati prvi pred ljude koji budu u sefu ili u podrumu u predsjednistvu mora biti malo konkretniji...
Ako bude rat Bakir licno ce povesti elitni SDA odred i osloboditi Kalinovik. Alahom se zakleo.

Image
Locked