NON PAPER

Post Reply
dust71000

#1226 Re: NON PAPER

Post by dust71000 »

bogoljub wrote: 19/04/2021 23:55
dust71000 wrote: 19/04/2021 23:45
invincible1921 wrote: 19/04/2021 23:39 Iskreno mislkm da ovo nije ovicna suplja zajebancija kako je mnogi nasi pokusavaju predstavit..ovo moze postat itekako ozbiljna prica ako se pokrene...

Mada dobro, dosta ovih na forumu i da mu je cetnik ispred vrata s nozem u zubima psovo bi bakira i SDA
Isto kao što bi i otcjepljenje RS-a mogla postati itekako ozbiljna priča, Hrvatska samouprava, vraćanje prenesenih ovlaštenja na teritoriji RS-a i milion drugih situacija. Boldirano je ključno. Ukidanje čitavih država i mijenjanje granica njih 5-6 nije nešto čime se bavi buranija. Ali eto, živi bili pa vidjeli za koji mjesec koliko će biti postova na ovoj temi.
situacija je sljedeća:
Sve je jasno, Vučić priča o liberalizaciji granica-BiH-Srbija, čitaj BRISANJE "granice", a istovremeno Dodik govori o mirnom razlazu- čitaj CRTANJE GRANICE PREMA FBiH
=========================
sve u svemu pravljenje VELIKE SRBIJE!!!
Ništa tebi druže nije jasno.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1227 Re: NON PAPER

Post by pici »

kiligonzales wrote: 19/04/2021 19:25
pici wrote: 19/04/2021 16:29
kiligonzales wrote: 19/04/2021 15:38

Nisi u toku sa ovim VNZ. Prisutni su na netu, pa vidi sta im je prica. Prisutni su bili na svakom protestu protiv stare vlasti u KS.
Nesto staro, ali da se im se zna smjer...
https://www.facebook.com/49537446047440 ... 898028676/

nisi ti u toku, isti ti su se kleli u allaha i onda po igmanu svercali nema cime nisu stigli... sHuplja za narodne mase, sdO im je mentor...
To je stara prica i u vrticima poznata.

Zivi bili pa vidjeli.
uzivaj u predstavi...
SJEĆANJE NA GOVOR U UN-U
Kako je Alija Izetbegović '96. odgovarao na pitanje je li BiH moguća
REAKCIJA NA "NON PAPER"
Bošnjaci Slovenije pisali Pahoru i Janši: Izvinite se zbog političke i moralne štete
OPRAVDANI STRAHOVI U BIH
Džaferović: Secesionističke snage čekaju bilo kakav signal iz EU pa da ponovo krenu u krvavi pir
VLAST IGNORIŠE SKANDALE
U Foči oslikan novi mural s likom Ratka Mladića uz sramne parole
vOkcina nidze, ekonomija u kolapsu, afere respiratori i ubistva u kosevo bolnici, zaduzenja novim kreditima, odlazak mladih, natalitet nemaga... samo se aktiviraju kad treba patriotske pjesme pjevat, nista drugo i ne znaju... nOrod ovce i klima glOvom... uzivajte u tristo hiljada i prvom ponovljenom cinu jedne te iste predstave... odoh guzit....
Point.

#1228 Re: NON PAPER

Post by Point. »

dust71000 wrote: 19/04/2021 20:23
Point. wrote: 19/04/2021 19:13
dust71000 wrote: 19/04/2021 18:19
Slobodno nađi gdje sam napisao boldirano i citiraj me. Za razliku od tebe, ja ne izmišljam i ne mijenjam priču iz posta u post. Čak sam bar dva puta eksplicitno naveo da ne mislim da su oni autori jer su za tako nešto nesposobni. Ali ga maksimalno koriste.
Dalje, očito ti nije poznato značenje riječi hajka jer SDA trenutno ne progoni nikoga, bar ne u ovom kontekstu. Mogao si koristiti riješ halabuka npr.
A obrazloženje medijske halabuke koju pravi SDA i razloga za to ti je manje-više čitav prvi dio posta koji si citirao, i još jedno 10 postova na prethodnim stranama. To što ti nemaš kapacitet da shvatiš napisano je nešto na šta ja ne mogu utjecati.
Eki ne mjenjaš :-)
Stani pajdo, nećemo tako. Gore nabrajaš Dodika, Janeza, Milovanovića, Vulina i tako dalje i tako šire. Kakve veze oni i njihove izjave imaju sa esdea.
Od početka pišem potpuno istu stvar. To što SDA koristi priliku da skrene paznju sa svog kriminala i korupcije ne znaci da i drugi nece koristiti fantomski non-paper za svoje interese, prvenstveno unutrasnjopoliticke kao i SDA. I to sam vec napisao i obrazlozio u dva-posta, da pročitaš i pokušas shvatiti ono što je već napisano manje bismo vremena gubili i ti i ja.
Zijev. Napisao i ništa nisi dokazao. Vrtiš se u krug. Adio.
eltroxin

#1229 Re: NON PAPER

Post by eltroxin »

LBVIEW wrote: 20/04/2021 00:03
exliberal-ex wrote: 19/04/2021 23:28
LBVIEW wrote: 19/04/2021 18:49

A da ti, americki precanine malo odjebes s tim prozivanjem?
Inace, wisfull thinking, ako su Orban i ekipa co-autori nece se crtati granice samo po Bosni. :izet:
Mani mi se supljeg patriotizma iz svedske, dok su u ratu meni vile oko glave plesale u Sarajevu ti si lelemudao po svedskoj zato ..u troskoku...

Zapamti jednu stvar, desnica nazalost uzima sve vise vlasti po EU, njima nisu potrebni bosnjaci niti se istih boje kao sto ti pokusavas da prezentiras, njima trebaju jaka hrvatska i srbija jer sa njima mogu razgovarat s kim ce u bosni? ...
A ako se desi da dodje do toga da se pocne raspravljat o novim granicama nece bosnjake niko nista pitat jer je sda uspjela da zavrsi posao koji su srbi i hrvati poceli....Zapadnu bosnu su odjebali, sve su radili da zaustave povratak izmjestenih u istocnoj bosni samo da bi napravili kompaktnu cjelinu i napravili su bosnjakistan po svojoj mjeri na relaciji Sarajevo-Zenica-Tuzla gdje oni familijarno vladaju i to njima i treba....a ti nastavi prodavat kvazi patriotizam
Neces ti meni, precanine, odredjivati sto cu i kada pisati, to sebi utuvi u glavu, je li jasno? Nicim izazvan si me poceo prozivati, a kad ti se odgovori kako sazluzujes, spomnjes troskok. Nemas pojma ni ko sam, koja je moja veza s Bosnom, ni koliko sam cesto u istoj, a uzimas si za pravo odredjivati na koji nacin cu ja o desavanjima u istoj pisati. Ti, koji ne moze sakriti zluradost, ni odusevljenje pojavom non papera - vjerovatno slavite u uzruzenjima Srba u rasejanju u Torontu, uz ciju pomoc si u isti dosao.
Sto se novih granica tice, dirnete li u Ustav i Dejton, vracamo se na Ustav Republike BiH - nikakvog mirnog razdruzivanja nece biti, niti ce vam neko sa strane na tanjiru servirati ono sto niste uspjeli ostvariti ratom, zns se kako se na Balkanu crtaju granice.
Ali cuj ti shupka: “izmjesteni” iz istocne Bosne!? Kakav smrad! :run:
zli_hordas

#1230 Re: NON PAPER

Post by zli_hordas »

LBVIEW wrote: 19/04/2021 18:49
exliberal-ex wrote: 19/04/2021 18:13

Zahiraga bi prvi za svedsku da brani drzavu ko lbview..... :)

Meni nije jasna ova prica oko non paper...ko nema sanse da to prodje.... koliko god da neki mislili da je ovo suplja vrlo lako se moze desit da se o ovom pocne ozbiljno razgovarat i sta onda...., bosna bi onda u toj prici sluzila kao potrkusurivanje ( nebi bio prvi putu istorij da je tako tretirana)
A da ti, americki precanine malo odjebes s tim prozivanjem?
Inace, wisfull thinking, ako su Orban i ekipa co-autori nece se crtati granice samo po Bosni. :izet:
Mani mi se supljeg patriotizma iz svedske, dok su u ratu meni vile oko glave plesale u Sarajevu ti si lelemudao po svedskoj zato ..u troskoku...

Zapamti jednu stvar, desnica nazalost uzima sve vise vlasti po EU, njima nisu potrebni bosnjaci niti se istih boje kao sto ti pokusavas da prezentiras, njima trebaju jaka hrvatska i srbija jer sa njima mogu razgovarat s kim ce u bosni? ...
A ako se desi da dodje do toga da se pocne raspravljat o novim granicama nece bosnjake niko nista pitat jer je sda uspjela da zavrsi posao koji su srbi i hrvati poceli....Zapadnu bosnu su odjebali, sve su radili da zaustave povratak izmjestenih u istocnoj bosni samo da bi napravili kompaktnu cjelinu i napravili su bosnjakistan po svojoj mjeri na relaciji Sarajevo-Zenica-Tuzla gdje oni familijarno vladaju i to njima i treba....a ti nastavi prodavat kvazi patriotizam

Sto posto Bakir nije triput obišao Bošnjake u RS.
exliberal-ex

#1231 Re: NON PAPER

Post by exliberal-ex »

Neces ti meni, precanine, odredjivati sto cu i kada pisati, to sebi utuvi u glavu, je li jasno? Nicim izazvan si me poceo prozivati, a kad ti se odgovori kako sazluzujes, spomnjes troskok. Nemas pojma ni ko sam, koja je moja veza s Bosnom, ni koliko sam cesto u istoj, a uzimas si za pravo odredjivati na koji nacin cu ja o desavanjima u istoj pisati. Ti, koji ne moze sakriti zluradost, ni odusevljenje pojavom non papera - vjerovatno slavite u uzruzenjima Srba u rasejanju u Torontu, uz ciju pomoc si u isti dosao.
Sto se novih granica tice, dirnete li u Ustav i Dejton, vracamo se na Ustav Republike BiH - nikakvog mirnog razdruzivanja nece biti, niti ce vam neko sa strane na tanjiru servirati ono sto niste uspjeli ostvariti ratom, zns se kako se na Balkanu crtaju granice.
Kako da ne evo nas u Torontu hiljade samo sanjamo kad ce doci neki non paper....umrijet ces bolan od te mrznje...
Ja sam ovdje dosao uz pomoc kanadske vlade poslije rata ne uz pomoc tih navodnih srpskih udruzenja jer ja sam Alijin srbin....znas onaj sto ga nevole ni srbi ni bosnjaci :)

A sto se tice vracanja tog ustava...jel jedna od najvaznijih karika dejtonskog sporazuma povratak izbjeglih...jesu li se vratili? ...nisu...sto se nevrati ustav?
Slusam te price od dejtona eto ako nebudete slusali mi vracamo ustav, ko ce bolan vratit taj ustav?...srbi nece garant isto ko ni hrvati....ko ce ga onda vratit...bosnjaci uz pomoc komsica ili ovog heroja sto je izasao na neke lafo proteste?...SDA? ona ista sto se ubila pomagajuci izbjeglicama da nasele po vogosci, ilijasu i ilidji...de ba odrasit.

Ja sam napisao da kvazi patriotizam i pumpanje iz svedske nece pomoc bolje bi bilo da se Djaferovic i njegova pudlica u predsjednistvu angazuju pa pokrenu neku diplomatsku inicijativu da se ovo prekine prije nego sto dobije maha...ah zaboravio sam Turkovicka vodi MVP moze samo doci do hurmi....
kiligonzales

#1232 Re: NON PAPER

Post by kiligonzales »

pici wrote: 20/04/2021 00:40

nisi ti u toku, isti ti su se kleli u allaha i onda po igmanu svercali nema cime nisu stigli... sHuplja za narodne mase, sdO im je mentor...

Zivi bili pa vidjeli.
uzivaj u predstavi...
SJEĆANJE NA GOVOR U UN-U
REAKCIJA NA "NON PAPER"
Bošnjaci Slovenije pisali Pahoru i Janši: Izvinite se zbog političke i moralne štete
OPRAVDANI STRAHOVI U BIH
Džaferović: Secesionističke snage čekaju bilo kakav signal iz EU pa da ponovo krenu u krvavi pir
VLAST IGNORIŠE SKANDALE
vOkcina nidze, ekonomija u kolapsu, afere respiratori i ubistva u kosevo bolnici, zaduzenja novim kreditima, odlazak mladih, natalitet nemaga... samo se aktiviraju kad treba patriotske pjesme pjevat, nista drugo i ne znaju... nOrod ovce i klima glOvom... uzivajte u tristo hiljada i prvom ponovljenom cinu jedne te iste predstave... odoh guzit....
Ah skrenuce paznju na kratko, svakako su gotovi na izborima.

A ova osoba je krivac za non paper...

Timothy Less ;)

Jansa je samo podizvodjac ideje koju je zaceo pomenuti...
meridiyan

#1234 Re: NON PAPER

Post by meridiyan »

Slobodan Šoja profesor i diplomata, nekadašnji bh. ambasador u Egiptu
- Ništa novo nam ne donosi ovaj non-paper zbog kojeg se digla prevelika buka. Oduvijek su neke usijane glave crtale karte gdje stignu, čak i na salvetama. Za nas je ključno da ovaj „dokument“, koji to nije, ne predstavlja zvaničan stav bilo koje zemlje u našoj regiji. A još je važnije da je on za Washington i za Bruxelles apsolutno nebitan i nepoželjan. Strahovati možemo samo onda ukoliko velike sile o njemu počnu ozbiljnije razgovarati. Dotad, svako dizanje tenzija, spominjanje ratova, predstavljaju najobičniji podli politički igrokaz u kojem se želi politički profitirati na narodnom strahu. Naši zvaničnici neće ili ne znaju čitati saopštenja iz Bruxellesa. A poruka je da je EU nedvosmisleno posvećena suverenitetu, cjelovitosti i teritorijalnom integritetu BiH, uz sugestiju da se bavimo ubrzanjem reformi, a ne pripremama za rat.

Zamislimo da se igra jedna velika fudbalska utakmica, derbi vječitih rivala. Na jednoj strani političari, a na drugoj narod. Uoči utakmice, političari obukli dresove narodne ekipe. Kako i ne bi kad oni vole svoj narod, samo za njega rade i brane ga u svakoj prilici. Publika misli da je to odabrana ekipa od jedanaest narodnih predstavnika pa pun stadion greškom navija za političare. Kreće utakmica. Lopta ide od jednog do drugog političara koji pripadaju svim partijama i svim narodima. Vrlo vješto dodaju jedni drugima loptu, a u napadu Čović prebaci loptu Dodiku, koji je mirno primi i prebaci Izetbegoviću, koji trese mrežu. Publika je u transu od veselja i ne shvata da je posrijedi autogol. I tako više puta postigavši veliki broj golova a da publika ne primijeti ko, zapravo, zabija golove. A dovoljno je da narod malo logički razmisli. Brzo bi shvatio da Bošnjaci, Srbi i Hrvati nemaju većeg neprijatelja od vlastitih vođa, jer tri nacionalne teritorije djeluju kao tri pašaluka u kojima suvereno vladaju trojica paša.
bogoljub

#1235 Re: NON PAPER

Post by bogoljub »

meridiyan wrote: 20/04/2021 02:26 Slobodan Šoja profesor i diplomata, nekadašnji bh. ambasador u Egiptu
- Ništa novo nam ne donosi ovaj non-paper zbog kojeg se digla prevelika buka. Oduvijek su neke usijane glave crtale karte gdje stignu, čak i na salvetama. Za nas je ključno da ovaj „dokument“, koji to nije, ne predstavlja zvaničan stav bilo koje zemlje u našoj regiji. A još je važnije da je on za Washington i za Bruxelles apsolutno nebitan i nepoželjan. Strahovati možemo samo onda ukoliko velike sile o njemu počnu ozbiljnije razgovarati. Dotad, svako dizanje tenzija, spominjanje ratova, predstavljaju najobičniji podli politički igrokaz u kojem se želi politički profitirati na narodnom strahu. Naši zvaničnici neće ili ne znaju čitati saopštenja iz Bruxellesa. A poruka je da je EU nedvosmisleno posvećena suverenitetu, cjelovitosti i teritorijalnom integritetu BiH, uz sugestiju da se bavimo ubrzanjem reformi, a ne pripremama za rat.

Zamislimo da se igra jedna velika fudbalska utakmica, derbi vječitih rivala. Na jednoj strani političari, a na drugoj narod. Uoči utakmice, političari obukli dresove narodne ekipe. Kako i ne bi kad oni vole svoj narod, samo za njega rade i brane ga u svakoj prilici. Publika misli da je to odabrana ekipa od jedanaest narodnih predstavnika pa pun stadion greškom navija za političare. Kreće utakmica. Lopta ide od jednog do drugog političara koji pripadaju svim partijama i svim narodima. Vrlo vješto dodaju jedni drugima loptu, a u napadu Čović prebaci loptu Dodiku, koji je mirno primi i prebaci Izetbegoviću, koji trese mrežu. Publika je u transu od veselja i ne shvata da je posrijedi autogol. I tako više puta postigavši veliki broj golova a da publika ne primijeti ko, zapravo, zabija golove. A dovoljno je da narod malo logički razmisli. Brzo bi shvatio da Bošnjaci, Srbi i Hrvati nemaju većeg neprijatelja od vlastitih vođa, jer tri nacionalne teritorije djeluju kao tri pašaluka u kojima suvereno vladaju trojica paša.
A zaključak bi bio da izaberemo sebi Predsjednika izvan BiH. E moj Šoja!
Gdje ti vidiš tri nacionalne teritorije u kojima se suvereno vlada?
Dodik da.
Čović donekle a Izetbegović nidokle!!!
Godinama slušamo spinove i laži kako se tobože sve radi još od Alije I. Na podjeli BiH i vladanju u njoj.
Takvi spinovi i laži jednostavno nisu održivi jer ih posebno i zadnje vrijeme dementuju glavni akteri jugoslavenskog raspada koji su nezavisni. Čak šta više oni potvrđuju da je bilo takvih ponuda i čak pritisaka da se BiH podijeli na tri teritorije, što je Alija kategorično odbio.
Ako neko misli da se politika SDA promijenila po tom osnovu , treba da donese ozbiljne dokaze za to.
Politika u BiH je na osnovu Dejtona zasnovana na principu mogućeg kompromisa. Svako pitanje zašto neko koalira s nekim nema smisao, jer je odgovor zato što je luđačka košulja skrojena tako. Zato što demokratski nije i građanski uspostavljena ova država.
Eh sada,
Osnovno pitanje čiji odgovor puno toga kazuje je
Ko je za to da se ova luda košulja skine?
Ko je da se ova luda košulja ne skine?
I ko je da se ovoj ludoj košulji dodaju neki modni detalji i neka foto štampa"europskih vrijednosti"?
ODGOVORE POTRAŽITE SAMI!
sumirprimus

#1236 Re: NON PAPER

Post by sumirprimus »

Mislim da nema potrebe da se zamarate sitnicama, ko i uvijek drugi ce odluciti sta ce biti.
Dok se to ne desi lijepo bi bilo da se o ekonomiji i radnim mjestima zabave. Tu vec mogu uticati ali ne znaju haman
Hank Paldum

#1237 Re: NON PAPER

Post by Hank Paldum »

pici wrote: 20/04/2021 00:40

Zivi bili pa vidjeli.
uzivaj u predstavi...
SJEĆANJE NA GOVOR U UN-U
REAKCIJA NA "NON PAPER"
OPRAVDANI STRAHOVI U BIH
VLAST IGNORIŠE SKANDALE
Ovakvi što ovo postavljaju neće nikada ovo postaviti jer im se ne uklapa u šuplju štio prospaju po forumu
Kojović: I "Mein Kampf" je u početku bio "non paper", ne smijemo potcjenjivati slovenski dokument

"U jednom trenutku i Mein Kampf Adolfa Hitlera funkcionisao je kao "non paper". Dogovor Tuđmana i Miloševića o podjeli Bosne i Hercegovine u Karađorđevu je također bio "non paper". Radi se o opasnim fantazijama ludaka. Zato je neophodan internacionalni pritisak da svi lideri zemalja EU, pogotovo onih koje su članice Vijeća za provedbu mira u BiH, izađu i jasno kažu šta misle o ovom dokumentu. Vrijeme je da EU pokaže da li je ujedinjuju i neke vrijednosti ili samo geografija i ekonomija. Također je neophodno i da NATO izađe s jasnim stavom u vezi s promjenama granica na Balkanu“, rekao je on.
Da se umjesto Predraga zove Rasim, Mehmed ili Mirsad davno bi on njega proglasio SDA igračem ali mu sada ne ide pa je najbolje ovu izjavu ignorisati.
Ko je slušao ovakve 1992. dočekao bi Srbe domaćinski da mu dođu u dvorište jer "ne glasam ba za SDA".
Podsjeti me odmah na film Quo Vadis, Aida? gdie ratko mladić pita Bošnjake u hotelu da li je ko od njih politički aktivan i svi mu odgovoriše da nisu a na kraju završiše isto kao gradonačelnik Srebrenice.
nosara

#1238 Re: NON PAPER

Post by nosara »

bogoljub wrote: 19/04/2021 23:55
dust71000 wrote: 19/04/2021 23:45
invincible1921 wrote: 19/04/2021 23:39 Iskreno mislkm da ovo nije ovicna suplja zajebancija kako je mnogi nasi pokusavaju predstavit..ovo moze postat itekako ozbiljna prica ako se pokrene...

Mada dobro, dosta ovih na forumu i da mu je cetnik ispred vrata s nozem u zubima psovo bi bakira i SDA
Isto kao što bi i otcjepljenje RS-a mogla postati itekako ozbiljna priča, Hrvatska samouprava, vraćanje prenesenih ovlaštenja na teritoriji RS-a i milion drugih situacija. Boldirano je ključno. Ukidanje čitavih država i mijenjanje granica njih 5-6 nije nešto čime se bavi buranija. Ali eto, živi bili pa vidjeli za koji mjesec koliko će biti postova na ovoj temi.
situacija je sljedeća:
Sve je jasno, Vučić priča o liberalizaciji granica-BiH-Srbija, čitaj BRISANJE "granice", a istovremeno Dodik govori o mirnom razlazu- čitaj CRTANJE GRANICE PREMA FBiH
=========================
sve u svemu pravljenje VELIKE SRBIJE!!!
Vecim slovima to "velike srbije"... :D
LBVIEW

#1239 Re: NON PAPER

Post by LBVIEW »

eltroxin wrote: 20/04/2021 01:07

Ali cuj ti shupka: “izmjesteni” iz istocne Bosne!? Kakav smrad! :run:
Sta bi se drugo od onog koji trvdi kako genocidna babuskara Bilja nije kriva, moglo i ocekivati. :oops:
Last edited by LBVIEW on 20/04/2021 08:37, edited 1 time in total.
LBVIEW

#1240 Re: NON PAPER

Post by LBVIEW »

exliberal-ex wrote: 20/04/2021 01:46

Kako da ne evo nas u Torontu hiljade samo sanjamo kad ce doci neki non paper....umrijet ces bolan od te mrznje...
Ja sam ovdje dosao uz pomoc kanadske vlade poslije rata ne uz pomoc tih navodnih srpskih udruzenja jer ja sam Alijin srbin....znas onaj sto ga nevole ni srbi ni bosnjaci :)

A sto se tice vracanja tog ustava...jel jedna od najvaznijih karika dejtonskog sporazuma povratak izbjeglih...jesu li se vratili? ...nisu...sto se nevrati ustav?
Slusam te price od dejtona eto ako nebudete slusali mi vracamo ustav, ko ce bolan vratit taj ustav?...srbi nece garant isto ko ni hrvati....ko ce ga onda vratit...bosnjaci uz pomoc komsica ili ovog heroja sto je izasao na neke lafo proteste?...SDA? ona ista sto se ubila pomagajuci izbjeglicama da nasele po vogosci, ilijasu i ilidji...de ba odrasit.

Ja sam napisao da kvazi patriotizam i pumpanje iz svedske nece pomoc bolje bi bilo da se Djaferovic i njegova pudlica u predsjednistvu angazuju pa pokrenu neku diplomatsku inicijativu da se ovo prekine prije nego sto dobije maha...ah zaboravio sam Turkovicka vodi MVP moze samo doci do hurmi....
Nakon one sintagme "izmjesteni" :oops: za prognane iz istocne Bosne koji su pobjgli od cetnickog noza, jasno je sta ti mislis i kako.
Sto se vracanja Ustava tice, svako jednostrano krsenje Dejtona automatski povlaci isto, valjda bi toliko trebao znati. A Srbe, a ne Bosnjake, tada niko nista ne bi pitao.
LBVIEW

#1241 Re: NON PAPER

Post by LBVIEW »

Milenkov buraz

#1242 Re: NON PAPER

Post by Milenkov buraz »

Suma sumarum sada znamo da ovo nije iz kuhinje SDA već ili od osovine Rusija-Dodik-Vučić ili od desničara u Evropi u sprezi sa velikosrpskom politikom. treće opcije nema. Sve u svemu možda ova situacija i nije tako loša, vidjeti ćemo još.
LBVIEW

#1243 Re: NON PAPER

Post by LBVIEW »

Milenkov buraz wrote: 20/04/2021 08:44 Suma sumarum sada znamo da ovo nije iz kuhinje SDA već ili od osovine Rusija-Dodik-Vučić ili od desničara u Evropi u sprezi sa velikosrpskom politikom. treće opcije nema. Sve u svemu možda ova situacija i nije tako loša, vidjeti ćemo još.
Rusi koji finansiraju desnicarske pokrete u EU.
ibizza

#1244 Re: NON PAPER

Post by ibizza »

Milenkov buraz wrote: 20/04/2021 08:44 Suma sumarum sada znamo da ovo nije iz kuhinje SDA već ili od osovine Rusija-Dodik-Vučić ili od desničara u Evropi u sprezi sa velikosrpskom politikom. treće opcije nema. Sve u svemu možda ova situacija i nije tako loša, vidjeti ćemo još.
Pa nije toliko loša, da imaš na probosanskoj strani kvalitetne likove koji ce ovo okrenuti u korist drzave BiH...ovako, ljudi se pozabavili respiratorima, KCUS-om, vladom KS...
Milenkov buraz

#1245 Re: NON PAPER

Post by Milenkov buraz »

ibizza wrote: 20/04/2021 08:48
Pa nije toliko loša, da imaš na probosanskoj strani kvalitetne likove koji ce ovo okrenuti u korist drzave BiH...ovako, ljudi se pozabavili respiratorima, KCUS-om, vladom KS...
Pa tako nekako, gledam jučer udarna vijest na SDA portalima je mercedes novog gradonačelnika Ilidže, je li ono Muzurović ili kako već, vrište kako nije primio ni jednu stranku kako je na putu negdje...bla, bla, bla. Umjesto da su jučer sazvali sve pro-bosanske stranke na hitan sastanak po pitanju ovog non-papera. oformili neko tijelo pravno tijelo koje će poduzimati sada neke korake i akcije bitnije je naganjati načelnika općine iz NiP-a.
nosara

#1246 Re: NON PAPER

Post by nosara »

Bave se ljudi zivotnim pitanjima, papci. Ne kontaju momenat. :D
nosara

#1247 Re: NON PAPER

Post by nosara »

Milenkov buraz wrote: 20/04/2021 08:54
Pa tako nekako, gledam jučer udarna vijest na SDA portalima je mercedes novog gradonačelnika Ilidže, je li ono Muzurović ili kako već, vrište kako nije primio ni jednu stranku kako je na putu negdje...bla, bla, bla. Umjesto da su jučer sazvali sve pro-bosanske stranke na hitan sastanak po pitanju ovog non-papera. oformili neko tijelo pravno tijelo koje će poduzimati sada neke korake i akcije bitnije je naganjati načelnika općine iz NiP-a.
Kao kad je bila revizija presude, tako neko mocno pravno tijelo? Jel ziv onaj pravni zastupnik? :-)
Milenkov buraz

#1248 Re: NON PAPER

Post by Milenkov buraz »

nosara wrote: 20/04/2021 08:59
Milenkov buraz wrote: 20/04/2021 08:54

Kao kad je bila revizija presude, tako neko mocno pravno tijelo? Jel ziv onaj pravni zastupnik? :-)
To je opet drugi par cipela i pokazatelj nečeg drugog. Najmanje što su trebali napraviti je ovo gore izneseno a zašto nisu najbolje objašnjava ovo sa gradonačelnikom Ilidže.
Prpa.ba

#1249 Re: NON PAPER

Post by Prpa.ba »

Par sarajevskih opstina i kanton su kljuc odbrane Bosne i Hercegovine, SDA bez vertikale u KS ne moze puno uciniti za BiH, pa vidite kako je i sa vakcinama, sve poluge drze SNSD i HDZ, SDA tu nigdje nema osim u borackim pitanjima i izbjeglicama.. :mrgreen:
dust71000

#1250 Re: NON PAPER

Post by dust71000 »

Point. wrote: 20/04/2021 00:55
dust71000 wrote: 19/04/2021 20:23
Point. wrote: 19/04/2021 19:13
Eki ne mjenjaš :-)
Stani pajdo, nećemo tako. Gore nabrajaš Dodika, Janeza, Milovanovića, Vulina i tako dalje i tako šire. Kakve veze oni i njihove izjave imaju sa esdea.
Od početka pišem potpuno istu stvar. To što SDA koristi priliku da skrene paznju sa svog kriminala i korupcije ne znaci da i drugi nece koristiti fantomski non-paper za svoje interese, prvenstveno unutrasnjopoliticke kao i SDA. I to sam vec napisao i obrazlozio u dva-posta, da pročitaš i pokušas shvatiti ono što je već napisano manje bismo vremena gubili i ti i ja.
Zijev. Napisao i ništa nisi dokazao. Vrtiš se u krug. Adio.
Pa kad ti sve treba 3 puta ponoviti na 3 različita načina da bi shvatio napisano. I opet dabogda.
Post Reply