NON PAPER

Post Reply
Hank Paldum

#1201 Re: NON PAPER

Post by Hank Paldum »

155_mm wrote: 19/04/2021 21:07 mene vise brine sto je hadzikadic zabrinut zbog ovog nonpaperea. jedini koji nisu zabrinuti je ova "bosnjacka elita" na klix forumu.
Zabrinut Hadžikadič, zabrinut Kojović, zabrinut Schwarz-Schilling ali ne, i dalje se priča kako ovim Dodik spašava Bakira i obratno i kako je ovo odvraćanje pažnje sa priče o vakcinama. Još jedan dokaz kako je šačica standardnih 10-20 forumaša odvojena od realnosti.
rovac13

#1202 Re: NON PAPER

Post by rovac13 »

Moze li neko objasnit ima li ove godine kakvih izbora.
Jel se ovi opet zahebavaju pred izbore......ili da kupim roditelje odozdo ???
LBVIEW

#1203 Re: NON PAPER

Post by LBVIEW »

Milenkov buraz wrote: 19/04/2021 19:12 Šešelj: "RS treba dobiti izlaz na more" :zzzz:
Ja ne mogu vjerovati kako sluzbeni Zagreb moze biti toliko tup da povjeruje kako bi ih Srbi pustili na miru nakon sto "rijese" "bosnjacko pitanje". :-)
Last edited by LBVIEW on 19/04/2021 22:37, edited 2 times in total.
Prpa.ba

#1204 Re: NON PAPER

Post by Prpa.ba »

Pa jebemu, je li moguce da se bosnjacki narod istovremeno pozabavi sa vise od jedne teme koja ga zadeverava?

Npr. da na jednoj fronti ganjamo non-papere i pravoslavne i katolicke ekstremiste, a na drugoj da se bavimo gradnjom vlastitog sistema upravljanja i sankcionisanjem kriminalaca i izdajnika koji svojim radom slabe nasu poziciju?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1205 Re: NON PAPER

Post by mk ultra »

Ko ce to da uradi? Bisera?
LBVIEW

#1206 Re: NON PAPER

Post by LBVIEW »

General War wrote: 19/04/2021 19:51
Milenkov buraz wrote: 19/04/2021 19:16
oruzana_pobuna wrote: 19/04/2021 19:06 ako nas hiljadugodisnja tradicija potkusurivanja velikih sila na jadnom bh teritoriju nisu nista naucila onda smo bas dozlaboga glup narod.....od pape Pia, Konstantina, Sultana, Habsburgovaca , Austrougara, Hitlera, CvtkovicMaceka, svih nekoliko genocida i progona, Ustasa Cetnika, Urinopijdzica, Bobana, i nadalje...do posasti mladokvazimuslimana..... vazda smo bili neciji kusur i valuta.... i sad kad smo mogli na miru jaku osnovu da izgradimo za reintegraciju mi imamo olos koji uvaljuje tranzistore ljudima u usta da alibiraju historijski kriminal.....

mi bolje gospodo ne zasluzujemo ako ova gamad nastavi vladat..... to je i u prirodi tako.... predatori nikad ne idu na zdravog.... nego najslabijeg... a za sitan sicar nam je zemlja ugusena.... tako eto

mi smo dragi moji idealan teren za proxi rat velikih sila..... samo sto bi meni pod protiv dronom i borbenim avionom bio besmisken sa puskicom....

ja znam samo da je najpametnija, najharbrija, sportskija,ljepsa baza gena otisla pod zemlju da bi se gamad mnozila....

onima sa duplim pasosem je lako..... :thumbup:
Mogao se ustati i Maršal Tito ali rezultat bi bio isti. Nekoga kome je lajt motiv "da se svetimo Dahijama" iluzorno je pričati o reintegraciji. Rekao bih to je politička nedoraslost.
nebi bio isti...MArsal tito i partizani kad udju u selo prvo pitaju ko ce im se pridruziti i daju primjer i zarobljenim da predju kod njih..a nisu se svetili ustasama i cetnicima tako sto ce im selo zbrisat sa lica zemlje i jos video snimke praviti sa ritualnim odsjecanjima galava, streljanjima.
Fino ti, onako generalno, cijelu Armiju Bosne i Hercegovine, proglasi zlocinackom,. :oops: I onda se cudis epitetima.
Btw. taj isti marsal je na pitanje Adila Zulfikarpasica o prelasku cetnickih koljaca u partizane odgovorio: "ne mogu ja voditi antisrpsku politiku". Zlocine ustanika, od Kulen Vakufa do Cavkarice da ne spominjem. :evil:
LBVIEW

#1207 Re: NON PAPER

Post by LBVIEW »

Hank Paldum wrote: 19/04/2021 22:13
155_mm wrote: 19/04/2021 21:07 mene vise brine sto je hadzikadic zabrinut zbog ovog nonpaperea. jedini koji nisu zabrinuti je ova "bosnjacka elita" na klix forumu.
Zabrinut Hadžikadič, zabrinut Kojović, zabrinut Schwarz-Schilling ali ne, i dalje se priča kako ovim Dodik spašava Bakira i obratno i kako je ovo odvraćanje pažnje sa priče o vakcinama. Još jedan dokaz kako je šačica standardnih 10-20 forumaša odvojena od realnosti.
:thumbup:
Milenkov buraz

#1208 Re: NON PAPER

Post by Milenkov buraz »

LBVIEW wrote: 19/04/2021 22:32

Mogao se ustati i Maršal Tito ali rezultat bi bio isti. Nekoga kome je lajt motiv "da se svetimo Dahijama" iluzorno je pričati o reintegraciji. Rekao bih to je politička nedoraslost.
nebi bio isti...MArsal tito i partizani kad udju u selo prvo pitaju ko ce im se pridruziti i daju primjer i zarobljenim da predju kod njih..a nisu se svetili ustasama i cetnicima tako sto ce im selo zbrisat sa lica zemlje i jos video snimke praviti sa ritualnim odsjecanjima galava, streljanjima.
Fino ti, onako generalno, cijelu Armiju Bosne i Hercegovine, proglasi zlocinackom,. :oops: I onda se cudis epitetima.
Btw. taj isti marsal je na pitanje Adila Zulfikarpasica o prelasku cetnickih koljaca u partizane odgovorio: "ne mogu ja voditi antisrpsku politiku". Zlocine ustanika, od Kulen Vakufa do Cavkarice da ne spominjem. :evil:
Vas dvojica ste fulili sve, moj pomen Maršala nije bio u tom kontekstu već da je Maršal mogao ustati iz groba i pozlatiti čitavu BiH onaj sa Sokoca bi i dalje vjerovao da je "ćeranje sa Turcima" sveta srpska dužnost i obaveza. Drugim riječima mogli su Bošnjaci dubiti na glavi ali ishod bi bio isti.
Bloo
Globalna šefica

#1209 Re: NON PAPER

Post by Bloo »

Opet vas dvojica...Sta mislite o izgradnji zeljeznicke pruge do Banovica?
General War

#1210 Re: NON PAPER

Post by General War »

. Ok nije tema... :D
Last edited by General War on 19/04/2021 23:00, edited 2 times in total.
Hank Paldum

#1211 Re: NON PAPER

Post by Hank Paldum »

rovac13 wrote: 19/04/2021 22:16 Moze li neko objasnit ima li ove godine kakvih izbora.
Jel se ovi opet zahebavaju pred izbore......ili da kupim roditelje odozdo ???
Ma kakvi izbori. Ovo je samo nastavak velikosrpskih i velikohrvatskih ambicija na Bosnu i Hercegovinu kojih je bilo dok Alija nije bio ni rođen a SDA nije ni postojala (jedna poznata epizoda je Cvetković-Maček) ali na to ne obraćaj pažnju, bolje zna ovaj lik što je napisao roman da je za sve kriva bošnjačka politika.
Podsjeća me na rane devedesete, pojedini zvižde i vrijeđaju Aliju, nose se Titine slike a Mitar sa brda roknu dve.
Ili kako se krivi Alija jer kao nije imao osjećaj kako i kad se obračunati sa Srbima a Nijaz Duraković koji je apsolutna suprotnost od Alije je sa Karadžićem imao isto iskustvo.
Čak i da su ove godine izbori, malo je ovo otišlo predaleko, od Srbije preko Slovenije pa do Njemačke, da bi bila samo predizborna.
BHCluster

#1212 Re: NON PAPER

Post by BHCluster »

Kako shefica zavede mir. :srce:
BHCluster

#1213 Re: NON PAPER

Post by BHCluster »

Sanjarko

#1214 Re: NON PAPER

Post by Sanjarko »

Bolje da ne diraju Zmaja koji spava. ;-)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1215 Re: NON PAPER

Post by mk ultra »

exliberal-ex

#1216 Re: NON PAPER

Post by exliberal-ex »

LBVIEW wrote: 19/04/2021 18:49
exliberal-ex wrote: 19/04/2021 18:13

Zahiraga bi prvi za svedsku da brani drzavu ko lbview..... :)

Meni nije jasna ova prica oko non paper...ko nema sanse da to prodje.... koliko god da neki mislili da je ovo suplja vrlo lako se moze desit da se o ovom pocne ozbiljno razgovarat i sta onda...., bosna bi onda u toj prici sluzila kao potrkusurivanje ( nebi bio prvi putu istorij da je tako tretirana)
A da ti, americki precanine malo odjebes s tim prozivanjem?
Inace, wisfull thinking, ako su Orban i ekipa co-autori nece se crtati granice samo po Bosni. :izet:
Mani mi se supljeg patriotizma iz svedske, dok su u ratu meni vile oko glave plesale u Sarajevu ti si lelemudao po svedskoj zato ..u troskoku...

Zapamti jednu stvar, desnica nazalost uzima sve vise vlasti po EU, njima nisu potrebni bosnjaci niti se istih boje kao sto ti pokusavas da prezentiras, njima trebaju jaka hrvatska i srbija jer sa njima mogu razgovarat s kim ce u bosni? ...
A ako se desi da dodje do toga da se pocne raspravljat o novim granicama nece bosnjake niko nista pitat jer je sda uspjela da zavrsi posao koji su srbi i hrvati poceli....Zapadnu bosnu su odjebali, sve su radili da zaustave povratak izmjestenih u istocnoj bosni samo da bi napravili kompaktnu cjelinu i napravili su bosnjakistan po svojoj mjeri na relaciji Sarajevo-Zenica-Tuzla gdje oni familijarno vladaju i to njima i treba....a ti nastavi prodavat kvazi patriotizam
BHCluster

#1217 Re: NON PAPER

Post by BHCluster »

Zar je rata uopce bilo?
dust71000

#1218 Re: NON PAPER

Post by dust71000 »

Hank Paldum wrote: 19/04/2021 22:13
Ja se mogu kladiti da će ova tema za 3 mjeseca biti mrtva i niko više ovo neće ni spominjati jer je savršeno jasno da od ovoga nema ništa. Isto tako mogu garantovati da će u tom trenutku biti neka nova užarena tema o Dodikovom referendumu koji samo što nije, deklaraciji o mogućnosti mirnog razlaza koji je usvojila skupština RS-a ili nečemu trećem na kojoj će se voditi bitke, razbijati barikade na Dobrinji i zauzimati Brčko. Bake će da govori 'mi smo spremni ratovati za ovo' po novinama. I isto tako mogu garantovati da vakcina i dalje neće biti, Malina respiratora hoće i da ćemo i dalje biti u top 5 po smrtnosti od Covida. Možda i gore jer će druge zemlje da se vakcinišu za razliku od nas. Naravno niko neće odgovarati ni za šta iz ovog perioda niti će se to više spominjati zbog konstantnog tobogana novih kvazipatriotskih prosera, a opstanak je, je li,najpreči.
Ista stvar se vrti 20 i kusur godina, ko to ne vidi slijep je.
I majke vam ima li iko od ovih 5-6 silno zabrinutih patriota sa teme uvjerenih da samo što Janša & co nisu udarili na nas da živi u Bosni ? Čisto informativno.
dzumandzic1

#1219 Re: NON PAPER

Post by dzumandzic1 »

Kao sto je receno, mirni razlaz BiH znaci ukidanje dejtona. Ukidanje dejtona znaci vracanje ustava RBIH. To znaci ukidanje kantona, entiteta i distrikta. Opet naglasavam, mozemo zivjeti pod ovim ustavom sasvim lijepo ali ukoliko se bude mirno razilazilo, to znaci vracanje ustava RBIH.

Ukoliko se neke evropske drzave budu "bunile", onda idemo tuzbu spremiti zbog rusenje ustava legitimne drzave. BiH nije mala juga nego MEDJUNARODNO PRIZNATA DRZAVA.
invincible1921

#1220 Re: NON PAPER

Post by invincible1921 »

Iskreno mislkm da ovo nije ovicna suplja zajebancija kako je mnogi nasi pokusavaju predstavit..ovo moze postat itekako ozbiljna prica ako se pokrene...

Mada dobro, dosta ovih na forumu i da mu je cetnik ispred vrata s nozem u zubima psovo bi bakira i SDA
BHCluster

#1221 Re: NON PAPER

Post by BHCluster »

Kakva prilika za politicara da ispliva iz dnevno politickih govana i pokaze se kao drzavnik, izgleda svi vole plutati u govnima?! Imal neko muda da pokrene pitanje oko mirne promjene imena manjeg bosanskohercegovackog entiteta i otvoreno kaze u lice da je to izmedju ostalog i posljedica politike koja se vodi iz istog.
Last edited by BHCluster on 19/04/2021 23:46, edited 1 time in total.
dust71000

#1222 Re: NON PAPER

Post by dust71000 »

invincible1921 wrote: 19/04/2021 23:39 Iskreno mislkm da ovo nije ovicna suplja zajebancija kako je mnogi nasi pokusavaju predstavit..ovo moze postat itekako ozbiljna prica ako se pokrene...

Mada dobro, dosta ovih na forumu i da mu je cetnik ispred vrata s nozem u zubima psovo bi bakira i SDA
Isto kao što bi i otcjepljenje RS-a mogla postati itekako ozbiljna priča, Hrvatska samouprava, vraćanje prenesenih ovlaštenja na teritoriji RS-a i milion drugih situacija. Boldirano je ključno. Ukidanje čitavih država i mijenjanje granica njih 5-6 nije nešto čime se bavi buranija. Ali eto, živi bili pa vidjeli za koji mjesec koliko će biti postova na ovoj temi.
Last edited by dust71000 on 19/04/2021 23:46, edited 1 time in total.
LBVIEW

#1223 Re: NON PAPER

Post by LBVIEW »

Bloo wrote: 19/04/2021 22:44
Opet vas dvojica...Sta mislite o izgradnji zeljeznicke pruge do Banovica?
Nije tema, samo ne mogu odsutjeti na ociglednu propagandu i laz.
Last edited by LBVIEW on 20/04/2021 00:17, edited 1 time in total.
bogoljub

#1224 Re: NON PAPER

Post by bogoljub »

dust71000 wrote: 19/04/2021 23:45
invincible1921 wrote: 19/04/2021 23:39 Iskreno mislkm da ovo nije ovicna suplja zajebancija kako je mnogi nasi pokusavaju predstavit..ovo moze postat itekako ozbiljna prica ako se pokrene...

Isto kao što bi i otcjepljenje RS-a mogla postati itekako ozbiljna priča, Hrvatska samouprava, vraćanje prenesenih ovlaštenja na teritoriji RS-a i milion drugih situacija. Boldirano je ključno. Ukidanje čitavih država i mijenjanje granica njih 5-6 nije nešto čime se bavi buranija. Ali eto, živi bili pa vidjeli za koji mjesec koliko će biti postova na ovoj temi.
situacija je sljedeća:
Sve je jasno, Vučić priča o liberalizaciji granica-BiH-Srbija, čitaj BRISANJE "granice", a istovremeno Dodik govori o mirnom razlazu- čitaj CRTANJE GRANICE PREMA FBiH
=========================
sve u svemu pravljenje VELIKE SRBIJE!!!
LBVIEW

#1225 Re: NON PAPER

Post by LBVIEW »

exliberal-ex wrote: 19/04/2021 23:28
LBVIEW wrote: 19/04/2021 18:49
exliberal-ex wrote: 19/04/2021 18:13

Zahiraga bi prvi za svedsku da brani drzavu ko lbview..... :)

Meni nije jasna ova prica oko non paper...ko nema sanse da to prodje.... koliko god da neki mislili da je ovo suplja vrlo lako se moze desit da se o ovom pocne ozbiljno razgovarat i sta onda...., bosna bi onda u toj prici sluzila kao potrkusurivanje ( nebi bio prvi putu istorij da je tako tretirana)
A da ti, americki precanine malo odjebes s tim prozivanjem?
Inace, wisfull thinking, ako su Orban i ekipa co-autori nece se crtati granice samo po Bosni. :izet:
Mani mi se supljeg patriotizma iz svedske, dok su u ratu meni vile oko glave plesale u Sarajevu ti si lelemudao po svedskoj zato ..u troskoku...

Zapamti jednu stvar, desnica nazalost uzima sve vise vlasti po EU, njima nisu potrebni bosnjaci niti se istih boje kao sto ti pokusavas da prezentiras, njima trebaju jaka hrvatska i srbija jer sa njima mogu razgovarat s kim ce u bosni? ...
A ako se desi da dodje do toga da se pocne raspravljat o novim granicama nece bosnjake niko nista pitat jer je sda uspjela da zavrsi posao koji su srbi i hrvati poceli....Zapadnu bosnu su odjebali, sve su radili da zaustave povratak izmjestenih u istocnoj bosni samo da bi napravili kompaktnu cjelinu i napravili su bosnjakistan po svojoj mjeri na relaciji Sarajevo-Zenica-Tuzla gdje oni familijarno vladaju i to njima i treba....a ti nastavi prodavat kvazi patriotizam
Neces ti meni, precanine, odredjivati sto cu i kada pisati, to sebi utuvi u glavu, je li jasno? Nicim izazvan si me poceo prozivati, a kad ti se odgovori kako sazluzujes, spomnjes troskok. Nemas pojma ni ko sam, koja je moja veza s Bosnom, ni koliko sam cesto u istoj, a uzimas si za pravo odredjivati na koji nacin cu ja o desavanjima u istoj pisati. Ti, koji ne moze sakriti zluradost, ni odusevljenje pojavom non papera - vjerovatno slavite u uzruzenjima Srba u rasejanju u Torontu, uz ciju pomoc si u isti dosao.
Sto se novih granica tice, dirnete li u Ustav i Dejton, vracamo se na Ustav Republike BiH - nikakvog mirnog razdruzivanja nece biti, niti ce vam neko sa strane na tanjiru servirati ono sto niste uspjeli ostvariti ratom, zns se kako se na Balkanu crtaju granice.
Last edited by LBVIEW on 20/04/2021 00:22, edited 2 times in total.
Post Reply