European Superleague

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Podržavate li formiranje Super Lige

Da
34
16%
Ne
150
69%
Svejedno mi je
32
15%

Total votes: 216

invincible1921

#401 Re: European Superleague

Post by invincible1921 »

Haris.ba wrote: 19/04/2021 15:01
avetinja wrote: 19/04/2021 14:59
Romanista 101% wrote: 19/04/2021 14:40 Ili se prilagodi, ili umri. Trece nema.

Hvala ti Boze sto sam zivio u najbolje doba fudbala, a to je kraj 80-tih, 90-te i 00-te. Sad sto se mene tice mogu 10 liga osnivati, ja to smece necu gledati. Ionako slabije gledam posebno od pocetka korone pa ovamo. Samo mi zao mladih generacija na sta su primorani.
Po meni ne bi bilo loše da ti bogataši napuste nacionalno takmičenje, jer bi ono tada dobilo potpunu drugu dimenziju, tačnije eksplodiralo bi. Neka igraju tu svoju ligu, ali neka napuste nacionalno takmičenje. Zamisli opet Derby della Capitale za titulu. Nacionalna liga bi se vratila baš u to zlatno doba fudbala. Svako ima šansu, pobjednik se ne zna do samoga kraja, sadioni puni, pravi navijači bez selfija, čista romantika.
Pa evo, ne da Uefa, Makron i Boris Džonson tu romantiku.

P.S.
Jesam za romantiku, ali kada treba na kraju mjeseca platiti režije a nema se, romantike nestane.

A sad su sirotinja teska...daj bgt
palermo

#402 Re: European Superleague

Post by palermo »

Riddle wrote: 19/04/2021 13:52 Ja fudbal gotovo da ne pratim vec nekoliko godina. Tako da mi ne bi bilo tesko reci konacno zbogom sad. Da se ovo desilo prije 10 godina, mislim da bih bjesnio kao nikad. Moralo je negdje da pukne jednom. Ako se i ne napravi ova nova liga, neke reforme ce se sad uvesti koje ce promijeniti fudbal zauvijek. Na bolje ili na gore, vidjecemo. Kako god, nisam nesto uznemiren.
Tako nekako. Ja već par gpdina slabo pratim evropski fudbal, posebno ova evro takmičenja. Šta će ti takmičenje kada nisi ti u njemu. Radije bi da pogledam, kao birvaktile na kantarevcu, meč između ekipa čiji su kapiteni Edo Bajram i Garo Kovačević.

Mislim, ova liga nije ni napravljena za mene, pa onda me nešto i ne sekira. Nadam se da će makar ova naša BH premijerka nekako ostati u ovoj sirotinji i biti podsjetnik na stara vremena. Krupu dobiti i onda megdan sa Borcem :D

A mlađe generacije.....naći će oni već svoj put, pa makar to bilo i kroz super ligu.
JelBistro
Grijem se na: kratkih rukava
Vozim: isključivo VW, Audi

#403 Re: European Superleague

Post by JelBistro »

Gotivim, navijam za šta mi k...u ćejf! Kome nije jasno ili misli da je kako bolji samo pljuc u troskoku.
deogest

#404 Re: European Superleague

Post by deogest »

Caferin (UEFA President): "Andrea Agnelli [Vice-chairman of the Super League, ex-UEFA] is the biggest disappointment of all. I’ve never seen a person that would lie so many times, so persistently as he did. It’s unbelievable."
Ceferin (UEFA President): "We didn't know we had snakes so close to us, now we know."
EFA President Alex Ceferin:

"We are all united against this nonsense of a project ... The players that will play in the closed league will be banned from playing in the World Cup and Euros."
Koji plac, cuj banovat ce igrace, pa sta ce dobit tim? Ko ce im igrat? Koliko para ce izgubit? :lol:

Kad Pero- deda i gospodar svemira sad napravi i EURO i SP. :lol: :lol:
palermo

#405 Re: European Superleague

Post by palermo »

deogest wrote: 19/04/2021 15:16
Caferin (UEFA President): "Andrea Agnelli [Vice-chairman of the Super League, ex-UEFA] is the biggest disappointment of all. I’ve never seen a person that would lie so many times, so persistently as he did. It’s unbelievable."
Ceferin (UEFA President): "We didn't know we had snakes so close to us, now we know."

"We are all united against this nonsense of a project ... The players that will play in the closed league will be banned from playing in the World Cup and Euros."
Koji plac, cuj banovat ce igrace, pa sta ce dobit tim? Ko ce im igrat? Koliko para ce izgubit? :lol:

Al što bi izgubili zbog neigranja ovih bogatuna u reprezentacijama. Pa ni Nurkić ne igra za BiH u košraci pa ja isto gledam reprezentaciju. Argentinac ne gleda reprezentaciju zbog Mesija nego je gleda zbog Argentine, tako i svi ostali.

Što se tiče reprezentativnih utakmica, nikome neće nedostajati ovi glavni igrači.
Nespin

#406 Re: European Superleague

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 13/02/2022 20:15, edited 1 time in total.
MarlboroGold

#407 Re: European Superleague

Post by MarlboroGold »

Treba biti i realan iako mi se ova superliga uopšte ne sviđa.

Ta liga je realnost i ista je najavljivana već preko 10-15 godina unazad. Već tad je Wenger upozoravao na to s obzirom koliko se novca počelo vrtiti oko klubova i samih igrača. Fudbalski vizionar iako su mu zadnje sezone bile prosječne i loše u Arsenalu.

Nama koji smo pratili onaj fudbal kad ove zvijezde nisu ni u snu bile ovako plaćene kao danas (Real je prvi počeo sa Galacticosima, pa Abramovič i onda Arapi) ostaje da se na to naviknemo, a generacijama koje prate fudbal od pojave Ronalda i Messija sigurno ne smeta da gledaju svoje miljenike kako igraju jedni protiv drugih konstantno u toj superligi. Danas ne možeš zamisliti ligu prvaka u kojoj jedan Porto osvoji takmičenje ili recimo Zvezda i drugi. To je danas skoro pa nemoguće jer su Real, Barca, City itd. daleko nadmoćni po pitanju finansija i takve razlike u finansijskoj moći nikad nisu bile veće. Ili recimo nacionalno prvenstvo... ono kad je Leicester osvojio PL je nešto što se desi jednom u 30 godina i tad se baš sve treba poklopiti da neko nešto osvoji neočekivano. Sa ovim bogataškim klubovima toga će biti sve manje što se više novca bude vrtilo u fudbalu.

Da sumiram slažem se sa svima koji kažu da superligu već gledamo godinama unazad. Ovo sad je samo konkretizacija i zvanična manifestacija iste.
MUNAFIK

#408 Re: European Superleague

Post by MUNAFIK »

Mislim da su se ovi USA vlasnici malo preracunali.

Moc i bogastvo cesto te malo zanesu i mislis da oni manji od tebe nisu bitni i da mozes sve sam, al ne ide to bas tako.

Svi ovi klubovi napravljrni su na jednom sistemu takmicenja u svojim ligama, državama i gradovima nošeni navijacima.

Kad presjeces svoje korjene ti se sušiš, bez obzira kakvim te ukrasima kitil...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#409 Re: European Superleague

Post by un1ted »

nosara wrote: 19/04/2021 09:52 Uzmi ugovor nekog vizarda programera koji radi za neku firmu pod ugovorom u kojem stoji da xy godina ne moze potpisat ugovor za konkurentsku firmu. Cuo si za to. Na osnovu toga dobije dobru placu, bonuse, koke...
Ne moze, ali na odredjen period. Ukoliko aktivira firma tu klauzulu, mora placati radniku iznos koji bi dobio u toj firmi. Jako malo takvih ugovora zaista i bude aktivirano, jer kao sto sam naveo, ne mozes samo reci, eto ne mozes raditi za konkurenta, moras ga platiti, a on ladi jajca.
deogest

#410 Re: European Superleague

Post by deogest »

palermo wrote: 19/04/2021 15:21

Al što bi izgubili zbog neigranja ovih bogatuna u reprezentacijama. Pa ni Nurkić ne igra za BiH u košraci pa ja isto gledam reprezentaciju. Argentinac ne gleda reprezentaciju zbog Mesija nego je gleda zbog Argentine, tako i svi ostali.

Što se tiče reprezentativnih utakmica, nikome neće nedostajati ovi glavni igrači.
E pa vidis koja je to pohlepa od strane "moralista" iz UEFE. Dakle, oni nisu suspendovali timove iz LP i nastavit ce se ove godine- jer im to donosi novac. Ali posto ih boli quita za repke sto ce ostat bez najboljih igraca, jer stize manje novca, e onda to hoce da zabrane.

Ne postoji nacin da oni zaprane nekom da nastupi za svoju zemlju bolan. FIFA i UEFA postoje zbog samih igraca, repki i klubova. Ovim ce dobit da ce ih yebat samo vise i osnovat i to takmicenje sami.
Nespin

#411 Re: European Superleague

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 13/02/2022 20:16, edited 4 times in total.
avetinja

#412 Re: European Superleague

Post by avetinja »

Jedna stvar mi nije jasna. Poštujem mišljenje i za i protiv, ali, ljudi dragi, mi smo odrasli na Balkanu u BiH/regionu. Područje koje nije bogato. Ko je odrastao uz naše klubove nije za njih počeo navijati zbog para i titula. Odakle sada toliko favorizovanje bogatih? Razumijem da Englezi, Nijemci i ljudi iz uređenijih, bogatijih država podržavaju ovakav koncept, oni opet imaju malo drugačiji pristup prema svemu generalno, ali mi je malo nejasno za naše područje. Generalno govoreći, niža klasa smo Evrope. Samim time bi trebali biti za neku opciju koja svima pruža jednake mogućnosti.
last mohicans

#413 Re: European Superleague

Post by last mohicans »

Ne slažem se da samo veliki igraju,a neka sirotinja pocrka i ogromna nepravda bi se učinila manjim klubovima tipa Leister,Lajpzig i slični. Koliki trud i napor trebaju takve ekipe učiniti da bi bile konkurente i da bi izašle na ovakva takmičenja koja će im donijeti zaradu, neke nove fanove i sponzore. To je jedan razlog, opet, donekle razumijem i velike, epidemija je učinila svoje i u fudbalu, kriza je, ne može se lomiti preko "sirotinje", trebali su više pritisnutu UEFU da se povećaju bonusi, nije da je UEFA bijeda žešća. Zarade oni ogroman keš na račun takmičenja koje organiziraju i veliki klubovi privlače sponzore i navijače. Trebali su malo više sjesti i dijalog voditi. Koliko vidim Englezi prednjače, nema Švaba i Francuza.
vicious

#414 Re: European Superleague

Post by vicious »

Ovaj dio mi je odličan:
In the meantime, it is worth noting why Europe’s biggest clubs have decided to go now. Barcelona are £1bn in debt and facing one of the biggest financial crises in their history. Real Madrid were unable to afford a single big signing last summer. Juventus
have to find around £100m by the end of June. Internazionale’s owners sought emergency funding in February.

These are the most lucrative clubs in the most lucrative sport in the world: the sharpest minds, the smartest guys in the room. Are we really to believe that these galaxy brains can work together to organise a breakaway league when they can barely keep a roof over their heads?
U pravu je čovjek, da su imalo pameti imali ne bi doveli klubove u ovakvu situaciju, i nadam se da će im se ovaj eksperiment obiti o glavu. :D
Ja ne vjerujem da će ovaj pokušaj amerikanizacije fudbala biti uspješan u Evropi, a azijsko i američko tržište je vrlo upitno. Pogotovo američko, gdje ne postoji dovoljno interesovanje za fudbal (ili ti ga soccer kako ga oni zovu).
jazzer

#415 Re: European Superleague

Post by jazzer »

Čeferin o gazdama Juventusa i Uniteda: Nevjerojatno je kakve su to zmije

Glavna tema Čeferinova monologa bilo je jučerašnje osnivanje Superlige čiji su utemeljitelji, između ostalih, Juventus i United. Čeferin, koji je inače kum Agnellijevoj kćerki, rekao je da nikad u životu nije vidio takvog lažljivca kao što je gazda Juventusa.

"Nikad u životu nisam vidio takve ljude. Agnelli je najveće razočaranje u mojem životu. Nikad nisam upoznao osobu koja toliko može lagati, to je nevjerojatno. Čuli smo se u subotu poslijepodne i rekao mi je da su to samo glasine i da tu nema ništa. Nakon toga mi je rekao da ćemo se čuti i onda je isključio mobitel. Pohlepa je očito toliko snažna da uništava sve ljudske vrijednosti", rekao je Slovenac i nastavio:

"Woodward me nazvao u četvrtak i rekao mi je da je zadovoljan promjenama koje stižu u Ligu prvaka te da bi želio razgovarati o financijskom fair playu. Svašta sam u životu radio, bio sam kriminalni odvjetnik, ali ovo nikad nisam doživio. Nisam znao da se oko mene nalaze zmije, ali sad znam".
palermo

#416 Re: European Superleague

Post by palermo »

deogest wrote: 19/04/2021 15:29

E pa vidis koja je to pohlepa od strane "moralista" iz UEFE. Dakle, oni nisu suspendovali timove iz LP i nastavit ce se ove godine- jer im to donosi novac. Ali posto ih boli quita za repke sto ce ostat bez najboljih igraca, jer stize manje novca, e onda to hoce da zabrane.

Ne postoji nacin da oni zaprane nekom da nastupi za svoju zemlju bolan. FIFA i UEFA postoje zbog samih igraca, repki i klubova. Ovim ce dobit da ce ih yebat samo vise i osnovat i to takmicenje sami.
Naravno da postoji način da im se zabrani igranje.

I naravno da, što bi Perez rekao, ovi mogu osnovati i vlastito svjetsko prvenstvo. Al, men se čini momčino da ti baš i nisi upoznat sa pravom prirodom fudbala,i zbog čega je fudbal toliko velik.

Fudbal i ne mora biti najvažnija stvar na svijetu, ako mu oduzmeš esenciju. Može biti samo fudbal,baš kao i more stvari na sviejtu pored kojih prolaziš a i ne znaš da postoje
jazzer

#417 Re: European Superleague

Post by jazzer »

Ne mogu da vjerujem da nije znao bas nista o stvaranju Super lige. Puno ljudi je tu ukljuceno a on se sokira kada ovi
izadju sa detaljima lige. Fkt nevjerovatno zvuci.
Herr Flick

#418 Re: European Superleague

Post by Herr Flick »

Mafijasi vs Mafijasi,pobjednik ce biti onaj koji ima vise para,u ovom slucaju to je jasno da su "separatisti"
Jack Be Nimble

#419 Re: European Superleague

Post by Jack Be Nimble »

Veliki klubovi znaju da se domace lige i LS gledaju zbog njih. Imaju moc da rade sta god hoce. Niko se ne budi u 4 ujutro da bi gledao granadu betis ili stoke burnley.

Gdje su top klubovi, tu ce i gledanost, to jest $$$, biti.
relativno84

#420 Re: European Superleague

Post by relativno84 »

Leopard_SA wrote: 19/04/2021 10:24 Ja i dalje stojim pri tome da će se Juventus vratiti u Lp kada svi ostali jači klubovi pređu u Superligu. Pričajte šta hoćete, ali dobar su način našli da osvoje Ligu prvaka :lol:
Dobar ali i tu bi popusili finale :lol: :lol: :lol:
Agnelli od dolaska previse gleda sve kroz pare tako da gg jbtga.

A ovo kmecanje Ceferina je posebna prica, zao njemu igre dusa draga nije se na vrijeme ugradio.
darius_maximus

#421 Re: European Superleague

Post by darius_maximus »

avetinja wrote: 19/04/2021 15:30 Jedna stvar mi nije jasna. Poštujem mišljenje i za i protiv, ali, ljudi dragi, mi smo odrasli na Balkanu u BiH/regionu. Područje koje nije bogato. Ko je odrastao uz naše klubove nije za njih počeo navijati zbog para i titula. Odakle sada toliko favorizovanje bogatih? Razumijem da Englezi, Nijemci i ljudi iz uređenijih, bogatijih država podržavaju ovakav koncept, oni opet imaju malo drugačiji pristup prema svemu generalno, ali mi je malo nejasno za naše područje. Generalno govoreći, niža klasa smo Evrope. Samim time bi trebali biti za neku opciju koja svima pruža jednake mogućnosti.
Ovo pišeš za zemlju koja je imala "veliku četvorku"?
Zvezda i Partizan nisu bili "projekti"?
Za Želju, Sarajevo i Velež, itd. se ne navija i nije navijalo jer su (bili) uspješni?

Isto važi i za ove strane klubove koje "gotivimo".
Svi ti klubovi su uspješni i mogu "generisati" fanove i gledaoce.
Ne može to Vrbanjuša uraditi.

Kad spominjete Nijemce, ja ne znam jesam li vidio da neko svoju 2. i 3. ligu toliko podržava.
To su stadioni, gledaoci na tribinama, itd.
Ljudima je to zabava za vikend.
Osim_13

#422 Re: European Superleague

Post by Osim_13 »

Ma strpali ih ljudi u džep, gotovi su. Može Janez spustiti roletne.

Nego, Infantino nam se ne oglašava. On već sa Perezom razrađuje taktiku :lol:
MUNAFIK

#423 Re: European Superleague

Post by MUNAFIK »

palermo wrote: 19/04/2021 15:36
deogest wrote: 19/04/2021 15:29

Naravno da postoji način da im se zabrani igranje.

I naravno da, što bi Perez rekao, ovi mogu osnovati i vlastito svjetsko prvenstvo. Al, men se čini momčino da ti baš i nisi upoznat sa pravom prirodom fudbala,i zbog čega je fudbal toliko velik.

Fudbal i ne mora biti najvažnija stvar na svijetu, ako mu oduzmeš esenciju. Može biti samo fudbal,baš kao i more stvari na sviejtu pored kojih prolaziš a i ne znaš da postoje
Upravo tako...

Ako žele da sebi prave klub bogatih, neka idu, al nema onda igre prvenstvima i to je to.

Pravi novi mancester novi arsenal... Vracanje veijednostima... A nek ovi prodani igraju sa bogatima u cast debelih arapa.
Last edited by MUNAFIK on 19/04/2021 15:44, edited 1 time in total.
MarlboroGold

#424 Re: European Superleague

Post by MarlboroGold »

Gledanost top klubova i njihovih utakmica... džaba im kad mi je danas draže odgledati derbi Boca - River nego Barca - Real. Pokušavaju od fudbala stvoriti čistu zabavu... tj. što bi ameri rekli entertainment. Nekad kad gledam NBA imam osjećaj da ne gledam košarku, već neku paradu. Jebo ono.
omar little

#425 Re: European Superleague

Post by omar little »

Lakat Jebić wrote: 19/04/2021 14:53
pa i sad su smiješne... platiš 50ak eura sve i imaš sve. Telemach kablovsku, telecom moja webtv, pojacas s arenom cloud... i smiješna ti bude priča... za 50ak eura

bar toliko će bit i pretplate za 4 streaming platforme
kod mene su prava raschopana preko razlicitih platformi i uzas je. la liga je, recimo, na aldjazirinoj bein sports koji je apsolutni odron. trazili su $24.99 MJESECNO (sad su spustili na $15 jer ocito nisu imali dovoljno musterija), nemaju app za samsungove smart tvs, ne radi im sajt na pola browsers, svako malo me uloga u neciji tudji racun ( sa sve podacima, brojem kartice i to - zvala, vristala, nista), nisam mogla gledati el clasico "jer je popularna utakmica i sistem je opterecen. posaljite email tehnickom timu." za ostale lige moras kupiti druge platforme.

ako mislis da ces bolje ili isto proci, varas se. oni ce razdijeliti utakmice po razlicitim platformama pa ce cijene platformi za sportski pristup otici gore.

veze sve ovo s nogometom nema. jedni bogatasi protiv drugih bogatasa; uefa i superliga isti korumpirani i truli kurac kopaju jedni drugima oci za kontrolu nad parama.

rano je jos vjerojatno, ali nigdje ne vidjeh kako ce prezivljavati male lige i nacionalne lige? sta ce biti sa silnim fudbalerima, gdje ce se izlagati, kako ce se prodavati, gdje ce igrati? cisto da vidim koji ce poslovni princip biti u pitanju.
Post Reply