Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
putokaz1

#19401 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by putokaz1 »

MUNAFIK wrote: 18/04/2021 16:13 Nit se zna gdje su zaraženi ovi preminuli ljudi
Zna se koje su to škole
u BH
Škole su izvor kao i parlamenti i druga mjesta,sve što može online MOŽE,protesti su još veći izvor,firme koje rade s 100 radnika takodjer
Kako god trebalo bi da Novalić zna bolje od mene i drugi premijeri
U Makedoniji 2 Zastupnika su morala zaražena doć na sjednicu radi većine ali glasaju u posebnim prostorijama,gdje su nekad bili prevodioci,Znači obavezna izolacija ali kad treba ruka moraš doć :lol: :lol:
madner

#19402 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by madner »

joint union wrote: 18/04/2021 15:58
madner wrote: 18/04/2021 15:09 Jedino se zale nastavnici, valja sad opet raditi i do 20 sati sedmicno.
Nidje veze, evo ja nisam nastavnik niti veze imam veze sa tim, i opet mislim da je ovo apsolutno glup i ishitren potez.
Ideja da se opste pregovora oko ovog je meni luda. Nastavnici primadone, a manji rizik od gotovo svakog u usluznom sektoru.
drug_profi

#19403 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Cuo sam jedan ok prijedlog. Nastavnici traze vakcinaciju kao uvjet za vracanje u skole.
Ja bih rekao OK. Ali ko je ne bude htio primiti dobija otkaz, jer on moze zaraziti cijeli razred.
putokaz1

#19404 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by putokaz1 »

drug_profi wrote: 18/04/2021 16:29 Ali ko je ne bude htio primiti dobija otkaz, jer on moze zaraziti cijeli razred.
To Nikako :!:
madner

#19405 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by madner »

Kako je to ok, naspram prodavacice u Bingu?

Hem mogu drzat razmak, hem nema fizickog kontakta.
Blizanac

#19406 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Blizanac »

drug_profi wrote: 18/04/2021 16:29 Cuo sam jedan ok prijedlog. Nastavnici traze vakcinaciju kao uvjet za vracanje u skole.
Ja bih rekao OK. Ali ko je ne bude htio primiti dobija otkaz, jer on moze zaraziti cijeli razred.
Ma kakav otkaz!
Na robiju odmah poslat'!
Ha ja...
joint union

#19407 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by joint union »

madner wrote: 18/04/2021 16:26
joint union wrote: 18/04/2021 15:58
madner wrote: 18/04/2021 15:09 Jedino se zale nastavnici, valja sad opet raditi i do 20 sati sedmicno.
Nidje veze, evo ja nisam nastavnik niti veze imam veze sa tim, i opet mislim da je ovo apsolutno glup i ishitren potez.
Ideja da se opste pregovora oko ovog je meni luda. Nastavnici primadone, a manji rizik od gotovo svakog u usluznom sektoru.
Ko pregovara? Odluka donesena i to je to. Valjda?
Nisu samo nastavnici u pitanju, ima valjda i djece u školi.
Šta je za godinu dana uopste urađeno da se poboljša sigurnost djece i nastavnika u školama? Podijeljene maske, vakcine, nesto? Obzirom da je djeci ostalo još po tri hefte škole u učionici, ne vidim kako ce ova odluka pomoći u njihovoj "socijalizaciji", niti kako će nastavnici za ovaj mjesec i po postati manje primadone. Sa druge strane, neka se jedan nastavnik ili dijete zarazi u skoli, to će pokazati potpunu neopravdanost uvodjenja ove odluke. Po meni nepotreban rizik i za samu vladu, koja će vjerujem sebi natovariti na ledja i nastavnike i sindikat i roditelje (političke protivnike da i ne spominjem), no ako misle da je to ispravan potez i da će im ići u korist, te da im to u ovom trenutku treba, ok, u pravu ste. Ja sam rekao sta sam imao.
last mohicans

#19408 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by last mohicans »

the_stick wrote: 18/04/2021 16:01
last mohicans wrote: 18/04/2021 15:40
MUNAFIK wrote: 18/04/2021 13:52

Pa ne znam sad da nastavnici UMIRU... Kad tako napises ispada da je opsti pomor nastavnika u školama, a nije.

Nastavnici se mogu zaštititi evo npr kvalitetnim maskama, mogu provjetravat prostoriju. Posto maske (krpe i papiri) nas stite od virusa vani, mogu tek zamislit kako prava maska sa filterima stiti u zatvorenom.
Kad lupaš tako paušalno,imaj poštovanje prema ovom časnom pozivu i porodicama umrlih. Ovo su mladi ljudi koji su umrli samo posljednje vrijeme i da su bili vakcinisani ne bi ostavljali svoju djecu sirotanima. A da ne govorimo koliko ih je fasalo teški oblik covida.
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... sio-639004
https://www.google.com/amp/s/avaz.ba/vi ... ic%3famp=1
https://www.google.com/amp/s/ilijas.inf ... gosca/amp/
A mozda da ne zloupotrebljavas tragicne sudbine ovih ljudi? Nigdje ne pise da su zarazeni u skoli. Nastava se ne odrzava od 11. marta te se druga dva navedena slucaja tesko mogu vezati za skolu. A i prije toga se razredna nastava svakako odrzavala online, osim za zavrsne razrede osnovnih skola. Kao i svi mi ostali, nastavnici i ucitelji se mogu zaraziti bilo gdje, sto ukljucuje i posao. I dalje tvrdim da su minimalno izlozeni u poredjenju sa drugim uposlenicima kao npr. radnici u javnom prevozu, trgovci, ugostitelji. Da ne pricamo o policiji i zdravstvenim radnicima.
Čuj zloupotreba, ti znas gdje su se zarazili. Dosta njih je moralo dolaziti do škola da obavljaju administrativni dio posla koji nije nestao. Isto tako se moze reci za svakog oboljelog zdravstvenog radnika koji se nije razbolio na poslu, haj umro, nije se od pacijenta razbolio. Kakvo je to relativiziranje? Munafik je rekao gdje su ti umrli prosvjetari, evo ih. Nigdje ugostiteljski radnik ne priča sa mušterijom pola sata, sat. Uzme narudzbu, donese je i naplati. Sve skupa 2 min. Taj isti gost ne boravi duze od sat u zatvorenom prostoru, uz distancu. Sad ni to ne moze,nego vani, a nastavnik može u zatvoren prostor na sa 15tak učenika. Policajac ni sa kim ne eglenise satima u zatvorenom prostoru, prodavač isto tako, a nastavnik to radi sa djecom koja na odmorima skidaju maske, borave u istoj prostoriji nekoliko sati..Mala djeca ni ne nose maske na nastavi, pričaju, komuniciraju sa uciteljicom. Mora im i prici, ne može se zakucati na tablu. Tinejdzeri su puno veci prenosioci, idu prevozom, dok su radili kafici svrate do istih,pa onda u skolu. Prati malo brojke i skokove. Kad god je nastava krenula,za mjesec su skakale brojke i prekidalo se. Masu neodgovornih roditelja šalje djecu pod simptomima,itd.
last mohicans

#19409 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by last mohicans »

MUNAFIK wrote: 18/04/2021 16:13
last mohicans wrote: 18/04/2021 15:40

Pa ne znam sad da nastavnici UMIRU... Kad tako napises ispada da je opsti pomor nastavnika u školama, a nije.

Nastavnici se mogu zaštititi evo npr kvalitetnim maskama, mogu provjetravat prostoriju. Posto maske (krpe i papiri) nas stite od virusa vani, mogu tek zamislit kako prava maska sa filterima stiti u zatvorenom.
Kad lupaš tako paušalno,imaj poštovanje prema ovom časnom pozivu i porodicama umrlih. Ovo su mladi ljudi koji su umrli samo posljednje vrijeme i da su bili vakcinisani ne bi ostavljali svoju djecu sirotanima. A da ne govorimo koliko ih je fasalo teški oblik covida.
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... sio-639004
https://www.google.com/amp/s/avaz.ba/vi ... ic%3famp=1
https://www.google.com/amp/s/ilijas.inf ... gosca/amp/
Pateticno igranje sa tragedijom umrlih nastavnika da bi širio strah i tražio zatvaranje...

Nit se zna gdje su zaraženi ovi preminuli ljudi, niti je treci val kod nas došao od djece iz škole.

I ovi sto pricaju nekakve price da moraju djecu pripremit za skolu oa im malo 2 dana... Kakve su to tek gluposti, cuj malo 2 dana da posaljes malog u skolu... Ko su ti ljudi?

Generalno vecina neradnika koji su na budzetu žive svoje najbolje radne dane... Plata dolazi, a oni vecinu vremena kod kuce ko fol na online radu... Takvi bi voljeli da se nikad mjere ne popuste.
A od koga je dosao treci val i je li bitno, ekspert? Od skijanja,jel? Jesu ta djeca išla na skijanje,jesu. Jesu isli u skolu nakon toga,jesu. Je li trener skijanja preminuo sa tridesetak godina? On zarazio djecu ili ona njega? Ovaj val je itekako pogodio mlađi uzrast, splinter vam je pisao o tome. Ministaratsvo ima podatke o zaraženim učenicima i njihovim članovima porodica,niko ne izmišlja podatke i prepada nekoga. A kad spominješ te neradnike, čas je 30 min, uživo i online. O kakvom neradu pričaš? Mislim da je svakome lakše pripremiti čas uživo nego online, a kombinovani model je jos bezvezniji jer učiteljice rade duple poslove.
Styling

#19410 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

nosara wrote: 18/04/2021 12:25
Styling wrote: 18/04/2021 11:51
nosara wrote: 18/04/2021 09:15 Krsenje Ustava BiH. Uskracivanje zdravstvene skrbi je protivzakonito djelovanje. Cak i u odnosu na one koji nisu osigurani.

Vlada eksperata. :D

Da je bahati ministar barem apelovao, zamolio, nesto... Ne, ne mere, ja ne dam, vlada ne da!

Svi su isti.
Obrati se onom kome placas zdravstveno. Fadil bi ti trebao obezbjediti doze.
Lupas. Doze je obezbijedio gospodar Vucic. Sadaka. Po obicaju. Rijec je o neustavnom uskracivanju zdravstvene usluge od strane ministra ks.
Lupas ti. Postoje prioriteti po kojima ce se vakcinisati. Prvo prioritetne skupine, a ovi koji su se valcinisali u Srbiji ako ostane AZ i kada dodju na red.
Styling

#19411 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

drug_profi wrote: 18/04/2021 12:27
Styling wrote: 18/04/2021 11:48
drug_profi wrote: 18/04/2021 01:32

Ajde? Ti ćeš to da odrediš?
Ja plaćam ovdje sve poreze i dađbine i država je dužna da mi isporuči ono na što imam pravo.
I zato što mi to nije isporučila na vrijeme ja sam otišao u BG da se vakcinšem, jer je neka druga država odlučila da joj je to u interesu.
I opet ću nije problem.
Ali ne zato što je to Vranić odlučio, već zato što ova jadna zemlja nema cjepivo za našu revakcinaciju, i što je radno sposobno stanovništvo zadnje u prioritetima, te bih na red došao nekad jesenas. Možda. Za kinesku vakcinu. Uzmi ili ostavi.
Tako da će nam se OPET u Beogradu desiti da ćemo biti zaštićeni od Sebijinih covid tretmana mnogo prije nego što bi to Vranić ili neko drugi mogao da nam ponudi. Jer, pazi sad, država IMA obavezu prema meni, ali je nije ispunila nikad još po bilo kojem pitanju, pa neće ni sad po ovome.
Zašto? Jer države nema. Ona je samo proforme na papiru i služi da se prikupljaju porezi koje će po svom nahođenju trošiti oni koji su zajahali sehare.
Također potpuno mi je nevažno hoće li me naš zdravstveni sistem evidentirati kao vakcinisanog. Pošto ni taj sistem svakako ne postoji zaista, već je samo proforme na papiru i služi za otimanje para. Vakcinalni pasoš već imam, izdat od ovlaštene ustanove, sa vakcinom koja je odobrena u cijelom svijetu.

A ja jedva čekam da Aco izvadi kitu i opali Baketa po čelu sa cifrom koliko je građana BiH vakcinisao.
Onda se obrati Fadilu, jer njemu placas zdravstveno a ne Vranicu. Sta je sa ljudima iz drugih kantona koji su se vakcinisali u Srbiji. Hoce li njima njihovi kantoni obezbijediti drugu dozu?
Vjerovatno me nisi razumjela sta sam htio reci.
Naravno da cu ici u Beograd. Iz x razloga. U krajnjem jer je sigurnije i jer ce biti zgodan izlet sredinom juna.
A ovdje svejedno ne bih mogao dobiti šut ove godine. Vjerovatno bi me sam covid prije pronasao.
Problem je ovog odnosa spram nas. Ko vas jebe.
A u sustini obezbjedili smo prvo sebi i svojim porodicama imunitet, a time ustedili novac i sebi i drzavi za eventualno lijecenje, bolovanja i vakcine.
Ne mozete vi koji ste dobili prvu dozu u Srbiji smatrati da sada trebate biti neki prioritet. Vec ste vakcinisani i imate antitijela. Pustite druge da se vakcinisu. Zna se kako ide vakcinacija, po prioritetima. I ja cu vjerovatno cekati do augusta, ali boze moj.
putokaz1

#19412 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by putokaz1 »

Styling wrote: 18/04/2021 17:48 Ne mozete vi koji ste dobili prvu dozu u Srbiji smatrati da sada trebate biti neki prioritet
Kako ste dobili prvi put tako se snadjite i drugi
Ministar :thumbup:
Styling

#19413 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

putokaz1 wrote: 18/04/2021 13:49
MUNAFIK wrote: 18/04/2021 13:48 Treba svu djecu u skole vratiti u nirmalnom režimu. Ovo je oostala šprdancija od obrazovanja.
A što nastivnici umiru,ostavit ih da umru :sad:

Po njihovoj logici bi trebalo i blagajnice iz Binga i Konzuma poslati kuci jer rizikuju. Ko njih pita da li ih je strah zaraze. Ne razumijem ovaj svijet i logiku.
Styling

#19414 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

putokaz1 wrote: 18/04/2021 17:49
Styling wrote: 18/04/2021 17:48 Ne mozete vi koji ste dobili prvu dozu u Srbiji smatrati da sada trebate biti neki prioritet
Kako ste dobili prvi put tako se snadjite i drugi
Ministar :thumbup:
Nema snalazenja, dobice poziv iz Sebije za drugu dozu. Ovdje treba ici po prioritetima. Mislim da su moji roditelji veci prioritet od onih koji su vec primili prvu dozu u Srbiji i stekli odredjeni imunitet.
Styling

#19415 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

joint union wrote: 18/04/2021 14:31
the_stick wrote: 18/04/2021 13:23

Meni ne da je ok, nego pozeljno. Zasto je ‘preko koljena’ ako je vec postalo ucestalo da se mjere donose i ukidaju petkom, a vaze od ponedjeljka. Ja ovu odluku ocekujem od kako je poceo padati broj zarazenih. Moje dijete jedva ceka u skolu. Ja takodjer. Ti uvijek mozes izabrati da ti dijete pohadja iskljucivo online. U cemu je problem? Sto ne mogu vas koji bi da nam svima nesto branite i zatvarate zbog vlastitih strahova. Fino izaberi iskljucivo online model, a mene pusti da saljem dijete u skolu i svi sretni.

Sto se tice ‘preko koljena’ to je jedino bilo prije nekoliko sedmica kada u cetvrtak donesose odluku da skole od sutra ne rade.
Znaci nije preko koljena? Ok. Blago vama kada vam se ovakva planiranja i odluke ne čine brzopletim, već profesionalnim. Da li je onda došlo vrijeme i da se ukine on line rad skupštine KS? Uzgred budi rečeno, nema vise da možeš izabrati online, fyi. Ovakve odluke donesene na ovakav način mi se čine kao da vlada KS "moli" da ih se skine sa vlasti, drugog objašnjenja nemam.
Dok vazi zabrana okupljanja vise od 30 osoba u zatvorenom prostoru Skupstina KS mora biti online.
Styling

#19416 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

the_stick wrote: 18/04/2021 15:25
putokaz1 wrote: 18/04/2021 15:18 Ja ne kontam vas ljude? Kako niste u stanju rezonovati logicno? Jel vam korona mozak pojela? Ili ste vi licemjerni ucitelji/sindikalisti kojima se osladilo samo online postavljati materijale?
Zivot i zdravlje Ucitelja Nastavnika mozemo spasiti online nastavom,mozemo smanjiti rizike,ali... vi to ne zelite,zelite veci broj pozitivnih,vas izbor ,ja se ne slazem,vijecnike zastupnike mozemo zastite online sjednicama, preko skype gostovanja na tv mozemo zastiti goste na tv, ponavljam nemamo krizne stabove,pozitivnog nema ko odvest u bolnici,nema ni lijeka....maska djeluje preventivno gdje se mora ici, kasno se testiramo dobijemo pogresnu terapiju itd
Licemjerno! Nastavnici su svakako online. Ucitelji su najmanje izlozeni od svih kategoruja stanovnistva od kojih se ocekuje da fizicki idu na posao. Imas li ti mozda dijete u 1. ili 2. razredu osnovne skole pa da vidis kako izgleda ta nastava? Da vidis kako su ta djeca ocajna ispred kompjutera? Bjezi ba, pusi se suplje. Ili si ti ucitelj ili ti je neko blizak ucitelj pa ti je dobro zasolio pamet.
[/quote]

A da ne govorimo koliko buljenje u ekran vise sati svakodnevno utice na djecije zdravlje. Postace asocijalna, fizicki ce atrofirati, mentalno zdravlje dolazi u pitanje, vid i ostalo. Ali bitno je ici nastavnicima na ruku, a zdravlje djece nije prioritet.
joint union

#19417 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by joint union »

Styling wrote: 18/04/2021 17:55
joint union wrote: 18/04/2021 14:31
the_stick wrote: 18/04/2021 13:23

Meni ne da je ok, nego pozeljno. Zasto je ‘preko koljena’ ako je vec postalo ucestalo da se mjere donose i ukidaju petkom, a vaze od ponedjeljka. Ja ovu odluku ocekujem od kako je poceo padati broj zarazenih. Moje dijete jedva ceka u skolu. Ja takodjer. Ti uvijek mozes izabrati da ti dijete pohadja iskljucivo online. U cemu je problem? Sto ne mogu vas koji bi da nam svima nesto branite i zatvarate zbog vlastitih strahova. Fino izaberi iskljucivo online model, a mene pusti da saljem dijete u skolu i svi sretni.

Sto se tice ‘preko koljena’ to je jedino bilo prije nekoliko sedmica kada u cetvrtak donesose odluku da skole od sutra ne rade.
Znaci nije preko koljena? Ok. Blago vama kada vam se ovakva planiranja i odluke ne čine brzopletim, već profesionalnim. Da li je onda došlo vrijeme i da se ukine on line rad skupštine KS? Uzgred budi rečeno, nema vise da možeš izabrati online, fyi. Ovakve odluke donesene na ovakav način mi se čine kao da vlada KS "moli" da ih se skine sa vlasti, drugog objašnjenja nemam.
Dok vazi zabrana okupljanja vise od 30 osoba u zatvorenom prostoru Skupstina KS mora biti online.
Ma da. Pa nek' ukinu i tu zabranu kao što su i za skolu, sta je problem. Ili neka se smjeste u dvije prostorije, da ne kažem učionice.
P. S. Ovi sto pominju radnike u bingu, zdravstvene radnike, policajce, vozače tramvaja itd, a vidim da to radiš i ti, jedno pitanje, mogu li svi oni raditi online?
joint union

#19418 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by joint union »

Styling wrote: 18/04/2021 17:59

A da ne govorimo koliko buljenje u ekran vise sati svakodnevno utice na djecije zdravlje. Postace asocijalna, fizicki ce atrofirati, mentalno zdravlje dolazi u pitanje, vid i ostalo. Ali bitno je ici nastavnicima na ruku, a zdravlje djece nije prioritet.
Bravo profesorice, za ove tri hefte koje će ići u školu, prestaće biti asocijalna, nabildace se, mentalno ozdraviti, vid će im se popraviti, te će zauvijek prestati buljiti u tv, tablete i sve vrste ekrana :thumbup:
A raskrinkavanje zlih nastavnika je dodatni bonus.
MUNAFIK

#19419 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by MUNAFIK »

Dvije godine nekome uskratiti u odrastanju druženje sa djecom i igranje... Dvije godine...

Znaci neko ko je uposao 1.srednje sad ce zavrsiti 2 razred srednje skole bez ikakvog stvarnog kontakta sa rajom iz razreda... Kakav je samo to hendikep za jednu mladu osobu...

Ili još gore za studenta, neko ko je upisao fakuktet 2 godine stidentskog života provodi ispred laptopa, bukvalno najbolje mladom životu provede u kuci, strašno...

Mi smo u rati se skolovali, bilo je rizicno ali smo se druzili, igrali i radil isve sto djeca rade i imalo smo sa kim... Ova izolacija je katastrofa.
Patton44

#19420 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Patton44 »

Prpa.ba wrote: 18/04/2021 13:21
Patton44 wrote: 18/04/2021 11:51 Adzija jeste itekako.Kao sto je sjebo svega ceg se dotakao.
Nije bas sve, eno KO SDA KS jos postoji, mada polahko mijenja agregatno stanje. :mrgreen:
Bravo :thumbup:
E to ja govorim,sjebe sve ceg se dohvati.Iza njega samo pustos ostaje.
drug_profi

#19421 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Styling wrote: 18/04/2021 17:48 Ne mozete vi koji ste dobili prvu dozu u Srbiji smatrati da sada trebate biti neki prioritet. Vec ste vakcinisani i imate antitijela. Pustite druge da se vakcinisu. Zna se kako ide vakcinacija, po prioritetima. I ja cu vjerovatno cekati do augusta, ali boze moj.
Opet nisi razumjela sto ti se govori.
Odustajem.
putokaz1

#19422 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by putokaz1 »

MUNAFIK wrote: 18/04/2021 18:42 izolacija je katastrofa.
15-20 Dana Temperatura,Kašalj,Groznica,Proljev,Slabost....
Zoveš da dodje Hitna po tebe ,kažu nek te neko Negativan dovuče ili Busem
Dodješ do Bolnice i Nemaš Štelu da ostaneš ili na respiratoru ili u Krevetu ili da dobiješ infuziju
Ako dobiješ infuziju plaćaš
Testiraš se tek 15ti dan Dotad izgovor Direktora(Doktora) je :Neznam da ti je Korona možda je Grippa,evo ti Gripostop
To su Katastrofe
madner

#19423 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by madner »

Vrtici su otvoreni, sve funkcionise, mrtvih teta nema vise od prosjeka. Nastavnici da pocnu raditi svoj posao.
MUNAFIK

#19424 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by MUNAFIK »

putokaz1 wrote: 18/04/2021 20:34
MUNAFIK wrote: 18/04/2021 18:42 izolacija je katastrofa.
15-20 Dana Temperatura,Kašalj,Groznica,Proljev,Slabost....
Zoveš da dodje Hitna po tebe ,kažu nek te neko Negativan dovuče ili Busem
Dodješ do Bolnice i Nemaš Štelu da ostaneš ili na respiratoru ili u Krevetu ili da dobiješ infuziju
Ako dobiješ infuziju plaćaš
Testiraš se tek 15ti dan Dotad izgovor Direktora(Doktora) je :Neznam da ti je Korona možda je Grippa,evo ti Gripostop
To su Katastrofe
Izadjes iz kuce pukne te pjani vozac... I tako voze te u komadima, sastavljaju te, stavljju te na respiratore i razne druge aparate, ako prezivis oporavljaš se 3 godine i ostaješ invalid... Eto i to je katastrofa i sta cemo sad?

Ja kažem da je ovo što se radi djeci katastrofa i jeste... Ti mladi ljudi nit su osjetili srednju školu nit su osjetili fakultetske dane... Bas hendikep veliki.
putokaz1

#19425 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by putokaz1 »

MUNAFIK wrote: 18/04/2021 20:41 Izadjes iz kuce pukne te pjani vozac... I tako voze te u komadima, sastavljaju te, stavljju te na respiratore i razne druge aparate, ako prezivis oporavljaš se 3 godine i ostaješ invalid... Eto i to je katastrofa i sta cemo sad?

Ja kažem da je ovo što se radi djeci katastrofa i jeste... Ti mladi ljudi nit su osjetili srednju školu nit su osjetili fakultetske dane... Bas hendikep veliki.
Šta ćeš na fakultet neće ni ić odoše za Njemačku
E to te saobraćajne možemo sprijećčiti s većim kaznama,s više snimača vožnje,i slično
Locked