Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tusk wrote: ↑11/04/2021 00:33
Je li previse 92-94°C za Ryzen 3600 dok renderuje u Premiere Pro. Stock je cooler, da li da upgrade radim?
mislim da je i kod tog ryzena 105 stepeni maksimalna temperatura prije nego počnu padati performanse. Za moj ukus je to visoka temperatura ali mislim da nije kritična, ali u svakom slučaju neki aftermarkt cooler je definitivno poželjan. Od air coolera ti preporučujem jedan koji je nekako svima ispod radara a bolji je od mnogih izvikanih i duplo skupljih coolera. Košta ispod 30 dolara na amazonu a imaš ga i u bijeloj i crnoj varijanti.
Koliko bi moglo trajat do neke zamjene? 3 godine bar?
lijepa konfiguracija koja može trajati što se procesora tiče dosta dugo. Grafika u FHD će da vrti sve preko 60 fps i u narednih nekoliko godina. Ne znam kakva ti je to kombinacija s RAM-om ali ja bi prodao taj RAM i uzeo 2x8 ili 2x16 giga.
Ako je cisti gaming u pitanju onda nema smisla uzimati 3700X, bolje idi na i5 10400F koji je best buy gaming CPU trenutno, nemas potrebe sa njim da ides na vodeno hladjenje , tu se da fino para ustedit tako da vise ode na graficku, tu uzimaj sta nadjes Od 2060 pa nadalje
Je li previse 92-94°C za Ryzen 3600 dok renderuje u Premiere Pro. Stock je cooler, da li da upgrade radim?
mislim da je i kod tog ryzena 105 stepeni maksimalna temperatura prije nego počnu padati performanse. Za moj ukus je to visoka temperatura ali mislim da nije kritična, ali u svakom slučaju neki aftermarkt cooler je definitivno poželjan. Od air coolera ti preporučujem jedan koji je nekako svima ispod radara a bolji je od mnogih izvikanih i duplo skupljih coolera. Košta ispod 30 dolara na amazonu a imaš ga i u bijeloj i crnoj varijanti.
lijepa konfiguracija koja može trajati što se procesora tiče dosta dugo. Grafika u FHD će da vrti sve preko 60 fps i u narednih nekoliko godina. Ne znam kakva ti je to kombinacija s RAM-om ali ja bi prodao taj RAM i uzeo 2x8 ili 2x16 giga.
Heyo, 2017 sam imao računar a prodao ga 2020, ostao mi je još SSD i 1080Ti pa bih nešto napravio oko 1080Ti, imate li nekih preporuka? Nešto da nije baš preskupo neko tamam za ovaj moj 1080Ti, nema veze da li je Ryzen ili Intel.
Kal El wrote: ↑11/04/2021 19:58
Heyo, 2017 sam imao računar a prodao ga 2020, ostao mi je još SSD i 1080Ti pa bih nešto napravio oko 1080Ti, imate li nekih preporuka? Nešto da nije baš preskupo neko tamam za ovaj moj 1080Ti, nema veze da li je Ryzen ili Intel.
Svaka pomoć bi dobro došla.
Najisplativije ti je prodati 1080Ti sad i čekati da se cijene "dohavizaju", pa za pare koje od nje dobiješ moći ćeš nekad u budućnosti kupiti kompletan komp sa boljom grafičkom
Najisplativije ti je prodati 1080Ti sad i čekati da se cijene "dohavizaju", pa za pare koje od nje dobiješ moći ćeš nekad u budućnosti kupiti kompletan komp sa boljom grafičkom
Rado bih, ali grafa nešto ne štima, znam ga namjestiti da radi nakon nekoliko troubleshootinga ali ovako da objasnim ne znam haha, jedino ako znate neki servis u Sarajevu da je vjerodostojan i da pregleda grafu da vidi šta mu je tačno.
Jest naravno imao sam slican problem, isti cpu stock cooler ali do 90c. Iskreno taj hladnjak je bezveze. Uzeo od Ibre Artcic cooling Freezer ii 240mm i temperature su oko 69c. Oc na 4250mhz i temperature su oko 74c. Posto mi je prvi ryzen brinulo me tzv. Temperature spikes u idle (Win 10). Evo i rjesenje iako ne znam da li su to popravili u novim chipset drajverima jer koliko sam shvatio i oni kreiraju novi power plan:
Bojim se da bi “dohavizaju” cekao godinu dana, tako da ako je kartica ispravna ne isplati je se prodavati .
Iz nizeg cjenovnog segmeta i5 10400F ili Ryzen 3600, iz vise Ryzen 5600X ili 5800X (best buy iz viseg segmenta). Ostalo se uklapa u zavisnosti od raspolozivog budzeta.
Salu na stranu, nove tehnologije Nvidije su mindblowing. Stock AMD i Intela u naglom padu dok je Nvidijin porastao u roku od par sati poslije konferencije.
Mene čovjek neki dan bukvalno molio da mu prodam 1070 za 600 eura . Neka hvala, bar ne još dok se ne zaletim do buraza u hr pa vidim šta se može kupit u eu, jer ovdje definitivno to neće biti moguće do daljnjeg (ako je uopće budem prodavao)
Da bar ovaj amd ima integrusu pa hajde, ali biti bez kompa nema šanse
@aditon Pa mogu pitat,ako se nije snašao do sad. U vezi dostupnosti i cijena i nije baš, i tamo su cijene prenapuhane i manja je dostupnost , ali ni blizu kao tu.
Evo imam ponudu rtx3060 sa garancijom 6000 kn (oko milje i po),ali nažalost ne mogu realizirati jer ne mogu sad otić po nju. Strpljen spasen, kad odem bit će nešto.
typeOnegative wrote: ↑14/04/2021 15:01
@aditon Pa i nije baš, i tamo su cijene prenapuhane, ali ni blizu kao tu.
Evo imam ponudu rtx3060 sa garancijom 6000 kn (oko milje i po),ali nažalost ne mogu realizirati jer ne mogu sad otić po nju. Strpljen spasen, kad odem bit će nešto.
meni je i ta cijena van svake pameti za 3060...ja definitivno ne mislim uzimati grafičku po ovim cijenama..nije bitno koliko ću čekati..nije mi za glavu pogotovo jer ova moja je i danas zvjerka...ali da mi neko ponudi npr 1500 KM, definitivno bi je prodao bez obzira što nemam u ovom momentu nikakvu alternativu...da mi neko ponudi 3070 za 1500, uzeo bi sutra dan godišnjeg i otišao u Split (platio bi i PCR test).