Gradonačelnica Sarajeva

Post Reply
MarlboroGold

#626 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by MarlboroGold »

Hank Paldum wrote: 09/04/2021 12:59
MarlboroGold wrote: 09/04/2021 11:52 Teško nama kad nas ovakvi poput Hanka predstavljaju vani u stranim državama.
Niko ne predstavlja nikoga u stranim državama osim ambasadori i sportaši. Živim, radim, plaćam porez, ne pravim probleme, nisam član bosanske, bošnjačke ili muslimanske mafije, ne šaram ilegalne grafite po zidovima gdje iskazujem patriotizam i time sramotim državu, ne prebijam druge na nacionalnoj i državnoj osnovi, ne urlam po centru grada "Bosna!".
Po čemu ja loše predstavljam državu i kako bi je trebao predstavljati?

Tipični FGR mentalitet koji misle da je još 1988. godina pa misle da se još negdje predstavlja svoja ćaršija, gleda se odakle si i kako ćeš se ponašati da se mještanima dopadneš. Ljudi danas žive kako žele nevažno je li BiH ili Njemačka i niko nikoga ne predstavlja osim svako samoga sebe.
Kao izlizana ploca. Isto kao da insomnia nikad nije napustio forum... ustvari da nije banovan bio bi i sad ovdje

Ja se cak i slazem jednim dijelom za ponasanje koje prozivas. Taj elitizam nekakav koji ljudi iskazuju. Ali pogresan ti je fokus totalno. Cesto totalno neutemeljeno.
skafiskafsnjak

#627 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by skafiskafsnjak »

Dovezao se lik FGR pa FGR... Komplekse neke ima
Sanjarko

#628 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by Sanjarko »

emirolini wrote: 09/04/2021 06:40 Vi ste bolesni, postavljate smrtovnice? New low cak i za vas. Sto se tice vase gradonacelnice zena je Bosanka i Hercegovka, sto je najbitnije. Kao i Sarajevo samo, spoj razlicitih kultura. Uostalom, ako je Jevrejka po vjeri meni je i to ekstra, Sarajevski Jevreji su dio Sarajevske istorije, ali i Bosanske. Uglavnom, po meni super. Eh sada sto se tice kompetencija njenih, ne znam stvarno nista o njoj ali zelim joj sve najbolje.
Bosanka. Hercegovina je Juzna Bosna, i samo regija/pokrajina Bosne. :oops:
Sanjarko

#629 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by Sanjarko »

Hank Paldum wrote: 09/04/2021 08:13
Aida_Beba wrote: 09/04/2021 07:16
muha_sa wrote: 09/04/2021 07:04

Teška smo vukojebina :(
Umjesto da podržimo mladu obrazovanu osobu ovdje se pitaju jel ovo il ono il nešto peto deseto :-)
Nije ovo nista, da vidis komentara na FB, pljuju je, vrijedjaju, omalovazavaju, komentari tipa idi radjaj djecu, vlahinja gradonacelnica Sarajeva, cifutkinja itd. i to sve komentari SDA radikalno islamistickog šljama i papaka, a najaci su mi papci sa strane koji brinu ko je gradonacelnik u Sarajevu, sve po direktivi stranke

Samo ovom putanjom treba ici i 2022 ih zakucati za sva vremena, dosta vise SDA zuluma :bih:
Takvi komentari su fašizam ali samo neko ko je iskreni antifašista će kritikovati i drugu stranu.
Evo npr. članak izabrana gradonačelnica Benjamine Karić a dogradonačelnici su Anja Margetić i Haris Bašić.
O Benjamini svi pozitivni komentari, o Ani manje komentara ali su uglavnom svi pozitivni ali zato o Harisu Bašiću, jedinom Bošnjaku "Vidi se po faci da je školovan" "Vidi se na njemu da je za tu poziciju", " uhljebio se" i ostali nacionalistički komentarri tipa vidi u Bošnje face, ne može on doći na neku poziciju samo uz prevaru, kakav on i kravata.

Doduše, to je bilo dok se nije saznalo da je Benjamina Bošnjakinja pa je brzo se okrenuoa priča od "Jevrejka :thumbup: " do "Ma važno je da je samo građanka Sarajeva" :lol:

Srbine! :thumbup: Hrvatino! :thumbup: Jevrej :thumbup:
Bošnjak: "Zašto morate to naglašavati? Jeble vas SDA i torovske podjele važno je da je Bosanac i prije svega čovjek "
Tesko je danas bit Rom, a Bosanac ne znam, shuveli i to je po tezini.
skafiskafsnjak

#630 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by skafiskafsnjak »

Sanjarko wrote: 09/04/2021 15:40
emirolini wrote: 09/04/2021 06:40 Vi ste bolesni, postavljate smrtovnice? New low cak i za vas. Sto se tice vase gradonacelnice zena je Bosanka i Hercegovka, sto je najbitnije. Kao i Sarajevo samo, spoj razlicitih kultura. Uostalom, ako je Jevrejka po vjeri meni je i to ekstra, Sarajevski Jevreji su dio Sarajevske istorije, ali i Bosanske. Uglavnom, po meni super. Eh sada sto se tice kompetencija njenih, ne znam stvarno nista o njoj ali zelim joj sve najbolje.
Jezik pregrizo :D
Sanjarko

#631 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by Sanjarko »

skafiskafsnjak wrote: 09/04/2021 15:48
Za mene je tako. AU monarhija nam ovo podvalila i uvela 1908 godine. Za mene ima 5 regija/pokrajina Bosne, 4 kao sto ima strana svijeta i S/C Bosna kao 5. Kao nas pozdrav s 5 prstiju.
skafiskafsnjak

#632 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by skafiskafsnjak »

Sanjarko wrote: 09/04/2021 16:01

Za mene je tako. AU monarhija nam ovo podvalila i uvela 1908 godine. Za mene ima 5 regija/pokrajina Bosne, 4 kao sto ima strana svijeta i S/C Bosna kao 5. Kao nas pozdrav s 5 prstiju.
Za tebe... Sreca pa te ne pita niko :lol:

Sanjaj sanjarko
Sanjarko

#633 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by Sanjarko »

skafiskafsnjak wrote: 09/04/2021 16:03
Pa da smo pametni ovako bi bilo, kao sto je i prije bilo, i sto je prakticno itd. Ali ne, podjele i samo podjele.
skafiskafsnjak

#634 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by skafiskafsnjak »

Sanjarko wrote: 09/04/2021 16:08
skafiskafsnjak wrote: 09/04/2021 16:03

Pa da smo pametni ovako bi bilo, kao sto je i prije bilo, i sto je prakticno itd. Ali ne, podjele i samo podjele.
Bola...Hercegovinaa Kalifornijaaaa :D :bih:
kamberovica polje

#635 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by kamberovica polje »

Tuggy plakky, narod NEZNO!

Image

Samo kmečite jadnici. :lol:
skafiskafsnjak

#636 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by skafiskafsnjak »

kamberovica polje wrote: 09/04/2021 16:11 Tuggy plakky, narod NEZNO!

Image

Samo kmečite jadnici. :lol:
:lol:
fosna2014

#637 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by fosna2014 »

:thumbup:

Sanjarko

#638 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by Sanjarko »

Kazem ja. Sta uradi Benjamina Crnjic ili Crnjak kako bi se prezime muza njenog prevelo. Ono Karic. :evil:
drndalo

#639 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by drndalo »

Hank Paldum wrote: 09/04/2021 11:43
darius_maximus wrote: 09/04/2021 10:15 I kažu Bosanci fin i merhametli narod.
Isto hrpa hijena.
Je li vas stid naricati više o porijeklu prezimena i je li ove ili one vjere?
Pa sami su krivi oni što su zadnjih dana iz neke perverzne dragosti od toliko stvati isticali da je ona Jevrejka prije svega pa im se obilo od glavu.
Ali vidim pošto je sada poznato da je Bošnjakinja vraćamo se opet na staro "Nije važno ko je, važno je da je čovjek"
Za razliku od tebe koji i nisi kak'i co'jek...
ultima_palabra

#640 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by ultima_palabra »

Stani, neko smatra da je clanstvo u VKBI nacionalno izjasnjavanje?
kiligonzales

#641 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by kiligonzales »

Svaki izbor nakon Sjecikite je dobar izbor. Sad mu nova ekipa na celu grada treba poslati u Skver inspekciju da vide jel se ahbab antikomunjara fino odnosio prema radnicima, pa ga malo politicki pritisnuti nakon onih pomalo glupih i nepotrebnih izjava po kome su Bosnjaci komunisti gori od nebosnjaka jer zivjeti u Sarajevu, a ne cijeniti ono sto je Sarajevo bilo od 1946 do danasnjeg dana, za sve nas koji smo rodjeni i odrasli u njemu i proveli sa svojim gradom najgore dane novije historije je njegova sramota.

Svaka cast na izboru ovo mladjahne pravnice i neka joj je sretno u obnasanju funkcije gradonacelnice jer ce joj trebati. Neka se za pocetak uhvate jacanja vladavine prava u gradu i pritisnu sve one koji se prema gradjanima ovoga grada odnose robovolasnicki. :D
kiligonzales

#642 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by kiligonzales »

drndalo wrote: 09/04/2021 16:31
Hank Paldum wrote: 09/04/2021 11:43
darius_maximus wrote: 09/04/2021 10:15 I kažu Bosanci fin i merhametli narod.
Isto hrpa hijena.
Je li vas stid naricati više o porijeklu prezimena i je li ove ili one vjere?
Pa sami su krivi oni što su zadnjih dana iz neke perverzne dragosti od toliko stvati isticali da je ona Jevrejka prije svega pa im se obilo od glavu.
Ali vidim pošto je sada poznato da je Bošnjakinja vraćamo se opet na staro "Nije važno ko je, važno je da je čovjek"
Za razliku od tebe koji i nisi kak'i co'jek...

Pa i da je Jevrejka, kakve to veze ima sa njenom funkcijom i imidzem ? Pa u ovome gradu jevrejska zajednica je jedna od najstarijih zivucih zajednica ovoga grada. Istina desetkovana sa zadnja dva rata. Kamo srece da ljudi znaju kako je koja zajednica doprinjela velicini imidzu ovoga grada u proslosti, a jevrejska jeste dosta. Najstariji jevrejski hram u Sarajevu datira s kraja 16 stoljeca i to sagradjen je kao utociste za izbjeglice iz Spanije, tj. jevreje sefarde.

Nek im je Sjecikita borac protiv antifasizma gradonacelnik po mjeri. :D Mislim ok ima i on lijepih rezultata i uradjenih stvari na celu grada, ali na sve se popisa hladno onim intervjuom kod Senada.
drndalo

#643 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by drndalo »

Hank Paldum wrote: 09/04/2021 13:47
Manual wrote: 09/04/2021 13:37
izvrsni direktor wrote: 09/04/2021 13:21 Jesul botovi konacno pojeli muda ili nastavljaju kmecati?
Nisu, i dalje se kote
Ma vidiš da niko ne kuka i ne kmeči. Vidis da svi podržavaju gospođu/gospodicu od SDP preko SDA do NiP.
Mlada, lijepa, kulturna, harizmatična, pametna Bosnjakinja koja će grad predstavljati u najboljem svjetlu. Prvi put da niko nema primjedbi poslije toliko dugo vremena.
Ali to je tako pojedinima kome je bilo važnije da Sarajevo dobije gradonačelnika drugog imena i nacionalnosti da šukne Bošnjacima nego da dobije gradonačelnika ili gradonačelnicu da njemu i njegovom gradu bude bolje pa su depresivni i kod ovakve lijepe vijesti.
Ako joj ikad iko zgadi Bosnjastvo, znamo ko ce to biti...
skafiskafsnjak

#644 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by skafiskafsnjak »

@Hank Paldum
Zasto lazes ? Nije Bosnjakinja.
skafiskafsnjak

#645 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by skafiskafsnjak »

drndalo wrote: 09/04/2021 16:31 Za razliku od tebe koji i nisi kak'i co'jek...
Bakirovci nikad nisu bili ljudi :roll:
Giancarlo

#646 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by Giancarlo »

Eno ima intervju na klixu sa njom i evo iz njenih usta sta je rekla i koliko se dotakla svoje famozne akademske karijere:

"U akademskoj karijeri sam prošla sva zvanja od demonstratorice, asistentice, više asistentice i docentice."

Ni rijeci o tome gdje, sta i kako, samo predi na sljedece pitanje i ne pitaj nista vise o tome. Moram priznati da je i novinar bacio zestok pripaz u samom pitanju kad je mudro zakljucio da "Građani su već prilično upoznati o vašoj akademskoj karijeri." Jesmo upoznati, ali u onoj stvari jer se mlada ocito stidi, a i nasla se neobranom grozdu jer je zavrsila pravo u Travniku. A upravo njenog prethodnika Skaku debila smo svi prozivali i podyebavali za Travnik i studiranje od 6 godina, na TV-u ga Senad prca kako je mogao 6 godina studirati kad ljudi zavrse za 60 minuta :D

Naravno ne kazem da je ona studirala duze nego sto traje studij ili da je slucajno kupovala diplomu, ali ne moze se pobjeci od tereta i etikete koju nosi cuveni Univerzitet u Travniku i sta se tu sve dogada i kakvu reputaciju ima. Vjerujem da svako zna barem jednu osobu koja je "preko noci" zavrsila nesto u Travniku i to breme ce taj univerzitet nositi jos dugo, dugo vremena. Mozda za 300 godina to bude odlican Univerzitet kod nas ili cak svjetski Univerzitet, ali danas u 2021. godini je obicna lakrdija i predmet sprdnje i viceva, sto usmenih, sto u video klipovima Nadrealista...

I ponovit cu sta sam ranije pisao. Da je kojim slucajem zavrsila Harvard Law School i jos nesto na Yaleu, ne mogu zamisliti da ne bi o tome pricala na sva zvona (sa punim pravom naravno) a i mediji ne bi propustili priliku to napomenuti u svakom tekstu, intervjuu ili tv gostovanju, itd.

Ne volim ovaj protekcionizam medija i dvostruke arsine i to je moja jedina zamjerka prema njoj. Javna je licnost i susretat ce se sa svacim. Od bljuvotinama i lazi do dobrih i losih stavri do sala i zezancija, ma sa svakakvim stvarima i situacijama.
Juliuscezar

#647 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by Juliuscezar »

Giancarlo wrote: 09/04/2021 17:38 Eno ima intervju na klixu sa njom i evo iz njenih usta sta je rekla i koliko se dotakla svoje famozne akademske karijere:

"U akademskoj karijeri sam prošla sva zvanja od demonstratorice, asistentice, više asistentice i docentice."

Ni rijeci o tome gdje, sta i kako, samo predi na sljedece pitanje i ne pitaj nista vise o tome. Moram priznati da je i novinar bacio zestok pripaz u samom pitanju kad je mudro zakljucio da "Građani su već prilično upoznati o vašoj akademskoj karijeri." Jesmo upoznati, ali u onoj stvari jer se mlada ocito stidi, a i nasla se neobranom grozdu jer je zavrsila pravo u Travniku. A upravo njenog prethodnika Skaku debila smo svi prozivali i podyebavali za Travnik i studiranje od 6 godina, na TV-u ga Senad prca kako je mogao 6 godina studirati kad ljudi zavrse za 60 minuta :D

Naravno ne kazem da je ona studirala duze nego sto traje studij ili da je slucajno kupovala diplomu, ali ne moze se pobjeci od tereta i etikete koju nosi cuveni Univerzitet u Travniku i sta se tu sve dogada i kakvu reputaciju ima. Vjerujem da svako zna barem jednu osobu koja je "preko noci" zavrsila nesto u Travniku i to breme ce taj univerzitet nositi jos dugo, dugo vremena. Mozda za 300 godina to bude odlican Univerzitet kod nas ili cak svjetski Univerzitet, ali danas u 2021. godini je obicna lakrdija i predmet sprdnje i viceva, sto usmenih, sto u video klipovima Nadrealista...

I ponovit cu sta sam ranije pisao. Da je kojim slucajem zavrsila Harvard Law School i jos nesto na Yaleu, ne mogu zamisliti da ne bi o tome pricala na sva zvona (sa punim pravom naravno) a i mediji ne bi propustili priliku to napomenuti u svakom tekstu, intervjuu ili tv gostovanju, itd.

Ne volim ovaj protekcionizam medija i dvostruke arsine i to je moja jedina zamjerka prema njoj. Javna je licnost i susretat ce se sa svacim. Od bljuvotinama i lazi do dobrih i losih stavri do sala i zezancija, ma sa svakakvim stvarima i situacijama.
Lažeš, botovi lažu, gradonačelnica je završila državni fakultet u Zenici
Industrialyzer

#648 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by Industrialyzer »

Giancarlo wrote: 09/04/2021 17:38 Eno ima intervju na klixu sa njom i evo iz njenih usta sta je rekla i koliko se dotakla svoje famozne akademske karijere:

Cekaj malo, pobrkao si stvari. Ona je bila srebrena znacka na prvom i drugom ciklusu na UNSA, a doktorirala je na Univerzitetu u Zenici. Za demonstratora je postavljena vec na drugoj godini studija Prava na UNSA, na nekoliko predmeta. Trenutno radi kao profesor na Univerzitetu Travnik, tamo nije bila student. A jedino sto ne znam jeste gdje je bila asistent.
vjeshalica

#649 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by vjeshalica »

Prvo su tvoje bljuvotine i lazi ovdje dosle do izrazaja.

Doticna je bila ass u Travniku, ali je pravo i historiju zavrsila na UNSA...to svugdje pise...i sad se ti nasao da labrnjas da je iz Travnika 🤣
vjeshalica

#650 Re: Gradonačelnik-ca Sarajeva

Post by vjeshalica »

Industrialyzer wrote: 09/04/2021 17:43

Cekaj malo, pobrkao si stvari. Ona je bila srebrena znacka na prvom i drugom ciklusu na UNSA, a doktorirala je na Univerzitetu u Zenici. Za demonstratora je postavljena vec na drugoj godini studija Prava na UNSA, na nekoliko predmeta. Trenutno radi kao profesor na Univerzitetu Travnik, tamo nije bila student. A jedino sto ne znam jeste gdje je bila asistent.
nije pobrkao, vec je ciljano iznio lazi i lazi i lazi oformljene sa ciljem obmane javnosti....ima tih botova kamara koji se cak i ne kriju na drustvenim mrezama da otovoreno lazu petljaju i seru zelembaće iz guzice...pardon usta
Post Reply