[yt][/yt]
skafiskafsnjak wrote: ↑06/04/2021 12:02
Hank Paldum wrote: ↑06/04/2021 12:00
skafiskafsnjak wrote: ↑06/04/2021 11:47
Aj odvadi malo... Ti znas sta ja mislim?
Tvom zelenom mozgu zvuci tako kako zvuci, nisam ti ja kriv.
Evo još jednom. Dok (sudeći po vašim komentarima) ljudi masovno umiru od Corone, lopovska SDA vlada, raspad sistema, džehenem na zemlji, ljudi odlaze, firme propadaju i najgora smo rupa u Evropi ti od dragosti pišeš ovo i tebi je ovo važno u ovom momentu
skafiskafsnjak wrote: ↑05/04/2021 18:00
Povrh svega, Jevrejka. Da Sarajevo.bas bude multi
Pa sta sad... Ako je korona tu i haos, ne smijemo ni o cemu dr pricati?
Sarajevo je multi grad uvijek bio i bice. Koliko god to vama zelenim smetalo.
Naravno, tipična reakcija FGRovca. Do sutra, dok ne pokažu svoju dvoličnost sa izjavama "Dok država propada vama je važno biti Bošnjooook". Ko vas ne zna.
Ako ćemo već pričati kome ko smeta. Ko je god od Nebošnjaka sarađivao sa SDA direktno ili indirektno bili to Ivo Komšić, Željko Komšić, Čedomir Jovanović, Miro Lazović, Mario Nenadić, Stjepan Kljuić i ostali, kraj svih slaganja ili neslaganja, takve ljude nisu ni više ni manje poštovali nego kao sve ostale građane. Bez tepanja, ponižavanja sa nadimcima poput Bogy kao da su balavci koji se šalju po cigare, nacionalnost se pominje samo kad se mora.
Vi sa druge strane kojima su puna usta građanstva, "nije važno ko si, važno ja da si čovjek i sposoban" skačete od dragosti i naglašavate na sva zvona ko je koje nacionalnosti. Izgleda samo kada su Bošnjaci u pitanju to bi za po vašem trebala biti tabu tema.
Ovu predivnu gospođu koja je sposobna, pametna i vrsta gradonačelnice sa kojom se može svaki grad ponositi, umjesto da nabrajaš zašto je dobro što je ova žena kandidat ti si nju sveo samo na to da je Jevrejka i tu za vas FGRovce sva priča počinje i završava
Kao što Srdana Mandića nikada niste tretirali kao ravnopravnog građanina Sarajeva, načelnika nego je većinom bila priča "Kada Banjaluka i Široki vide da smo izabrali Srđana, Srbina onda će i kod njih krenuti promjena" i to je glavni razlog bio za izbor.
Samo je jedno gore od nacionalizma gdje nekome dajes do znanja da ga ne podnosiš jer je drugačije nacionalnosti a to je da mu daješ osjećaj kao da je specijalna atrakcija, kao mečka da igra a ne tretiraš ga kao ravnopravnog uz sve pohvale i kritike nego mu daješ do znanja da je drugačije kroz pretjerano tepanje i ponašanje kao da je osoba sa specijalnim potrebama.