Sebija All about
- bogoljub
#11426 Re: Sebija All about
prof.Sebija i doktori su danas punih 40 min imali press gdje su odgovorili na sva pitanja vrlo korektno i mislim da su sami novinari bili vrlo zadovoljni, osim onih koji stvarno žele praviti smutnju u Sarajevu, ako takvih uopće ima!?
-
breuer
- Altsa
#11428 Re: Sebija All about
Nisu u pitanju samo respiratori vec nacin lijecenja oboljelih na KCUSu. Imamo svaki dan 2-3x vise umrlih nego u Srbiji koja ima 4-5x vise oboljelih dnevno. Da li se lijeci na pravi nacin, da li su ljekari uopste sposobni da provedu svjetske standarde i metode u lijecenju. Sve su to pitanja na koje treba dati odgovore.
- kamberovica polje
#11429 Re: Sebija All about
24. Padobranska sendvič brigada počela dejstvovat
-
mirza_15
#11430 Re: Sebija All about
Nekom dobrom psihologu treba dati da analizira njeno ponašanje. Recimo onu press konferenciju od prije nekoliko godina. Novinari dole. Ispred njih čitav amfiteatar pun medicinskog osoblja koji na svaku direktoricinu ushićeno plješće. Haman stand ovation. Ona šuka novinarima, nastoji ih poniziti, smije se i okreće glavu lijevo, desno hraneći se podrškom "sa tribina". Groteskno. Ona je puna antitjela. Ona uvijek govori istinu. Ona insistira da ju se oslovljava titulom. To su karakteristike malih ljudi koji su svjesni da nisu tu zbog svojih kvaliteta i traže na silu da im se ukaže poštovanje, za koje, duboko negdje u sebi, znaju da nisu zaslužili. To su osobine emotivno, a i na druge načine, ne izgrađenih ljudi. Njena potreba da se svađa, da je njena baš u svemu uvijek gornja, ta potreba da uvijek gleda sa visine i da je u superiornom položaju.... Sve to smanjuje mogućnost samokritike i koliko toliko objektivne procjenje stanja u društvu i konkretnih situacija. To dovodi do gubitka kontakta sa stvarnošću.suspect_zero wrote: ↑05/04/2021 22:54To donekle i razumijem, ljudi koji su rođeni u nekim vukojebinama, manjim mjestima i selima uvijek su imali strah i otpor prema urbanim sredinama. Vjerovatno je u mladosti imala šikaniranja i podjebavanja kada je došla u grad, tako da se sada sveti.
Očito ima neki psihički problem, samim tim što je i u porodicu u koju se udala dočekana kao "crnogorka sa sela"....nije bila prihvaćena ni od svekra ni od zaova.
Kompleks je bio vjerovatno veliki, to se vidi i po njenom akcentu koji je uspjela potisnuti.
Crnogorci su većinom ponosni, drže do svog govora i običaja....njoj je to hudnici bio blam.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#11431 Re: Sebija All about
sumnja se na dr. ismeta suljevića, koji je nažalost trenutačno zaražen koronom. tko je pratio face tv, i senad ga je prozvao javno kao jednog od potpisnika, da dođe u emisiju i objasni sve to.meridiyan wrote: ↑05/04/2021 23:02Ja mislim da je neko sa kcusa dosao na neki nacin do sadrzaja ovog drugog pisma ili je moguce i neki doktor potpisnik i u razgovoru sa onim celavim novinarom mu prepricao sadrzaj istog a ovaj na osnovu te price sastavio pismo i predstavio ga javnosti kao relevantno pismo koje kruzi kcus-om.malakh wrote: ↑05/04/2021 22:47ne, ne pravim se lud. podržavam sve i jednu osobu kao ovu ženu. podržavam i rado ću se odazvati, ali ne podržavam ofirne i providne spletke, podmetanja, hajcanje građana i obavještajne igrice zarad političkih i osobnih ciljeva.spinel_ wrote: ↑05/04/2021 22:38
Imas desetine svjedocanstava ljudi koji su ostali bez svojih.
https://ba.n1info.com/vijesti/supruga-p ... -do-kraja/
Ne pravi se vise lud.
e pa vidiš, slučajevi sa pismom broj 1, je upravo ovo što sam gore naveo. pismo broj 2, je istina. sada je samo bitno da saznamo koliko doista ima preživjelih, a koliko preminulih sa pomenutih respiratora, i to je ono što mene najviše interesira.
Ne vidim drugi nacin. Bitno je bilo da se zatalasa i animira javnost i nadlezni.
na početku videa možeš vidjeti.
malo me badnjević razočarao. ovako nije pričao kada su se tek nabavili respiratori i kada se digla buna, ali što je tu je.
a taj čelavi novinar je po nalogu svog šefa, fahrudina radonačića, preko fahrinog portala klix.ba, saučesnik u podmetanju dijela pisma koji je i izazvao toliki gnjev javnosti. to je moja sumnja, a svatko ima pravo da sumnja.
a ovi što sumnjaju da je klix.ba nije fahrin, neka malo pogledaju kako je nastao. nastao od novinara koji su samo dan ranije prije osnivanja raporta, bili u avazu, onda bakira hadžiomerovića kojem je avaz bila slamka spasa nakon neslavnog kraja u federalnoj, mensura osmovića koji je godinama bio glavni urednik, pa se psovađao i pomirio sa fahrom. a na raportu, kao i na avazu, niti jedne jedine rečenice protiv fahre i sbba.
Last edited by malakh on 05/04/2021 23:26, edited 3 times in total.
-
Hakiz
#11432 Re: Sebija All about
Tužilašvo i/ili sud će medicinske kartone preminulih na respiratorina proglasiti tajnom i nikada nećemo saznati.Blackjack21 wrote: ↑05/04/2021 23:10 Vođenje evidencije, odnosno upisivanje svih podataka u karton pacijenta je zakonska obaveza, pa je shodno tome nedostatak te iste evidencije krivično djelo. Da objasnim malo bolje, porodice koje hoće da tuže Klinički centar automatski dobijaju na sudu zbog nedostatka sudsko-medicinske dokumentacije.
Mrsko mi je da tražim u kojem "pismu", a pretpostavljam u drugom, stoji da ljekari zahtijevaju da se nabave temperaturne liste koje inače stoje na krevetima, što meni lično ukazuje da se ta evidencija vodi traljavo, odnosno da se ne zna ko pije, a ko plaća. Iz istog razloga su porodice dobijale oprečne informacije o stanju pacijenta, ne postoji adekvatan protokol vođenja evidencije. Zamisli ja danas dežuram 24 sata, ne upisujem ništa u karton ili je taj karton jednostavno udaljen od pacijenta, iza mene u dežuru dođe kolega kao da je s Marsa pao, ne zna šta sam ja radio i šta on treba raditi. A upravo se to dešava, najviše zakazuju u organizaciji posla.
A ni trojka ako bi došla do podataka na koji respirator je kada stavljen pacijent, kada je skinut, preživio ili preminuo itd, oa drugi pacijent na isti respirator, oa zasve respiratore, ni trojka to ne bi objavila.
Ne, nikada nećemo saznati istinu. Možda samo ukupan broj preminulih i preživjelih na svim respiratorima, ali pune podatke nikada nećrmo saznati. Ni mi, ni novinari, to će se sakriti. Sakriće i SDA i trojka i sud i tužilaštvo i pojedinci koji bi podatke mogli imati.
-
Hakiz
#11433 Re: Sebija All about
E...Altsa wrote: ↑05/04/2021 23:16 Nisu u pitanju samo respiratori vec nacin lijecenja oboljelih na KCUSu. Imamo svaki dan 2-3x vise umrlih nego u Srbiji koja ima 4-5x vise oboljelih dnevno. Da li se lijeci na pravi nacin, da li su ljekari uopste sposobni da provedu svjetske standarde i metode u lijecenju. Sve su to pitanja na koje treba dati odgovore.
-
pinkman
#11434 Re: Sebija All about
Kaze Senad "ako se toliko hrabri zasto vam treba advokat".
Kod nas je lopov ko god konsultuje advokata, ludak ko ode kod psihijatra, itd.
Kod nas je lopov ko god konsultuje advokata, ludak ko ode kod psihijatra, itd.
-
mirza_15
#11435 Re: Sebija All about
-
obelix_80
#11437 Re: Sebija All about
da, onaj jedan svapski doktor je na pocetku pandemije, kada su u njemacku poceli pristizat oboljeli od covida iz francuske i italije smrtnost na respiratoru smanjio na 0%, a tamo su umirali u velikom broju...samo je na aparatima naštiklo prave vrijednosti...u suprotnom ti aparati ubijaju...Altsa wrote: ↑05/04/2021 23:16 Nisu u pitanju samo respiratori vec nacin lijecenja oboljelih na KCUSu. Imamo svaki dan 2-3x vise umrlih nego u Srbiji koja ima 4-5x vise oboljelih dnevno. Da li se lijeci na pravi nacin, da li su ljekari uopste sposobni da provedu svjetske standarde i metode u lijecenju. Sve su to pitanja na koje treba dati odgovore.
- spinel_
#11438 Re: Sebija All about
https://zurnal.info/novost/23902/kako-j ... eni-sistem
PANDEMIJA GENERALNE DIREKTORICE: Kako je Sebija Izetbegović za pet godina uništila zdravstveni sistem
- Rockefeller
#11439 Re: Sebija All about
Kako ces pacijente lijecit sa tkz. respiratorom samo sa inspiracijom bez ekspiracije
Zalosno matere mi. Mos mislit u kakvim uslovima ljudi rade.
Sada ako narod ne povali nekog nece nikad. Dosta ba vise.
Zalosno matere mi. Mos mislit u kakvim uslovima ljudi rade.
Sada ako narod ne povali nekog nece nikad. Dosta ba vise.
-
Aequus
#11440 Re: Sebija All about
Brao'...
Idi sjedi oguli jabuku, zasluzio si
- Haris.ba
#11441 Re: Sebija All about
Pa ti podaci su sami po sebi tajni. I nisu za javnost svakako. Ali, ne mogu se sakriti porodici umrlog.Hakiz wrote: ↑05/04/2021 23:20
Tužilašvo i/ili sud će medicinske kartone preminulih na respiratorina proglasiti tajnom i nikada nećemo saznati.
A ni trojka ako bi došla do podataka na koji respirator je kada stavljen pacijent, kada je skinut, preživio ili preminuo itd, oa drugi pacijent na isti respirator, oa zasve respiratore, ni trojka to ne bi objavila.
Ne, nikada nećemo saznati istinu. Možda samo ukupan broj preminulih i preživjelih na svim respiratorima, ali pune podatke nikada nećrmo saznati. Ni mi, ni novinari, to će se sakriti. Sakriće i SDA i trojka i sud i tužilaštvo i pojedinci koji bi podatke mogli imati.
- denimb
-
Blackjack21
#11445 Re: Sebija All about
Kako prepoznati bota ili SDA perjanicu? Priručnik u 10 koraka.
Korak br. 1 Usporeni govor dubokog glasa po uzoru na vođu
Korak br. 2 Korištenje izraza smutnja, ujdurma, hajka(u 99% slučajeva dodaje se na Bošnjake), šćepo, kifla, spinovanje, ubačeni element, fgr, direktiva iz Beograda, /dodaj SDA člana po želji/ pokidao /dodaj člana neke druge stranke/ u duelu, bošnjaštvo, atak...
Korak br. 3 objavljena bar jedna fotografija s vođom na Facebooku, bonus poeni ako je uslikano poslije džume
Korak br. 4 spremnost da se šefovi brane bez obzira o čemu se radi, znat će i zakon gravitacije bolje od Njutna ako je potrebno u tom trenutku
To be continued...
Korak br. 2 Korištenje izraza smutnja, ujdurma, hajka(u 99% slučajeva dodaje se na Bošnjake), šćepo, kifla, spinovanje, ubačeni element, fgr, direktiva iz Beograda, /dodaj SDA člana po želji/ pokidao /dodaj člana neke druge stranke/ u duelu, bošnjaštvo, atak...
Korak br. 3 objavljena bar jedna fotografija s vođom na Facebooku, bonus poeni ako je uslikano poslije džume
Korak br. 4 spremnost da se šefovi brane bez obzira o čemu se radi, znat će i zakon gravitacije bolje od Njutna ako je potrebno u tom trenutku
To be continued...
- spinel_
#11446 Re: Sebija All about
Blackjack21 wrote: ↑06/04/2021 00:04 Kako prepoznati bota ili SDA perjanicu? Priručnik u 10 koraka.
To be continued...
-
costacurta
#11447 Re: Sebija All about
Ne treba pregoniti.Altsa wrote: ↑05/04/2021 23:16 Nisu u pitanju samo respiratori vec nacin lijecenja oboljelih na KCUSu. Imamo svaki dan 2-3x vise umrlih nego u Srbiji koja ima 4-5x vise oboljelih dnevno. Da li se lijeci na pravi nacin, da li su ljekari uopste sposobni da provedu svjetske standarde i metode u lijecenju. Sve su to pitanja na koje treba dati odgovore.
Tim podacima iz Srbije ne da ne vjerujem nego nema veze sa stvarnim stanjem. Kriju stvarno stanje, iskrivljuju činjenice, fingiraju podatke, nisu oni nikakvo mjerilo ničega.
Ono što im se mora priznati je strašan marketing, strašno političko djelovanje i sposoban lider koji gazi sve pred sobom. Mi toga nemamo ni na mapi.
Samo jedan podatak koji je nenormalan, ispada po njihovoj oficijelnoj statistici i prosjeku dnevno da se testira između 15-18000 ljudi a bilo je i preko 20000. Od maja mjeseca prošle godine ispada da su testirali oko 6M. To znači sve i staro i mlado, a nema šanse da ih ima 6M ni u ludilu.
Pogledaj prosjek umrlih, nema teorije da objave broj 40 ili više. Kad je prošle godine u Pazaru na Sandžaku bila priča o haosu, nešto slično kao danas u Sarajevu, iz Beograda se niko nije oglašavao a dnevni prosjek za Srbiju kretao se do 60, 59, 52, 53 ali nikako 61 ili više. Jednostavno, diktatura. Ovo ćeš objaviti i ćao.
Sad problemi sa vakcinama, nikome nije jasno odakle im tolike vakcine i zašto se cijepilo "samo" 2.5M. Gdje je još 5M? Mislim nema njih ni 5M ali eto, prema njihovoj sttistici.
13M vakcina su nabavili, ako su plaćali po 10ak $ prosjek to je 130M$ samo za vakcine. Odakle mu pare? Ako su poklon od koga je i zašto?
Pa plata u Fijatu koji ionako ne radi je 400€. Sirotinja i fukara gora nego kod nas. Ali niko ga ne smije pitati odakle pare za sve to što je uradio u toku pandrmije?
Elem,
Nismo mi toliko lošiji od njih samo oni znaju govno u celofan zapakovat. Kod nas Fadila ispali neki Malinar, Bakiru žena info iz prve ruke daje o situaciji na KC a ona priča o internoj komunikaciji, Sunita i danas dan slaže registratore dok se Skaka bori protiv antifašizma ma svojoj vikendici u koju da bi došo mora prvo rezervisat termin
- uglavnomja
#11448 Re: Sebija All about
ne znam stanje u srbiji
samo da se osvrnem na podatak testirano 6 mil
e pa to ne mora znaciti da je testirano toliko ljudi po jednom
masa ljudi koji rade na kriticnim mjestima, koji cesto moraju putovati, itd ... se testiraju vise puta
samo da se osvrnem na podatak testirano 6 mil
e pa to ne mora znaciti da je testirano toliko ljudi po jednom
masa ljudi koji rade na kriticnim mjestima, koji cesto moraju putovati, itd ... se testiraju vise puta
-
Blackjack21
#11449 Re: Sebija All about
Vakcinisali su 2,5 miliona ljudi više od nas. Kakav drugi dokaz treba da su bolji od nas?costacurta wrote: ↑06/04/2021 00:13Ne treba pregoniti.Altsa wrote: ↑05/04/2021 23:16 Nisu u pitanju samo respiratori vec nacin lijecenja oboljelih na KCUSu. Imamo svaki dan 2-3x vise umrlih nego u Srbiji koja ima 4-5x vise oboljelih dnevno. Da li se lijeci na pravi nacin, da li su ljekari uopste sposobni da provedu svjetske standarde i metode u lijecenju. Sve su to pitanja na koje treba dati odgovore.
Tim podacima iz Srbije ne da ne vjerujem nego nema veze sa stvarnim stanjem. Kriju stvarno stanje, iskrivljuju činjenice, fingiraju podatke, nisu oni nikakvo mjerilo ničega.
Ono što im se mora priznati je strašan marketing, strašno političko djelovanje i sposoban lider koji gazi sve pred sobom. Mi toga nemamo ni na mapi.
Samo jedan podatak koji je nenormalan, ispada po njihovoj oficijelnoj statistici i prosjeku dnevno da se testira između 15-18000 ljudi a bilo je i preko 20000. Od maja mjeseca prošle godine ispada da su testirali oko 6M. To znači sve i staro i mlado, a nema šanse da ih ima 6M ni u ludilu.
Pogledaj prosjek umrlih, nema teorije da objave broj 40 ili više. Kad je prošle godine u Pazaru na Sandžaku bila priča o haosu, nešto slično kao danas u Sarajevu, iz Beograda se niko nije oglašavao a dnevni prosjek za Srbiju kretao se do 60, 59, 52, 53 ali nikako 61 ili više. Jednostavno, diktatura. Ovo ćeš objaviti i ćao.
Sad problemi sa vakcinama, nikome nije jasno odakle im tolike vakcine i zašto se cijepilo "samo" 2.5M. Gdje je još 5M? Mislim nema njih ni 5M ali eto, prema njihovoj sttistici.
13M vakcina su nabavili, ako su plaćali po 10ak $ prosjek to je 130M$ samo za vakcine. Odakle mu pare? Ako su poklon od koga je i zašto?
Pa plata u Fijatu koji ionako ne radi je 400€. Sirotinja i fukara gora nego kod nas. Ali niko ga ne smije pitati odakle pare za sve to što je uradio u toku pandrmije?
Elem,
Nismo mi toliko lošiji od njih samo oni znaju govno u celofan zapakovat. Kod nas Fadila ispali neki Malinar, Bakiru žena info iz prve ruke daje o situaciji na KC a ona priča o internoj komunikaciji, Sunita i danas dan slaže registratore dok se Skaka bori protiv antifašizma ma svojoj vikendici u koju da bi došo mora prvo rezervisat termin![]()
U prvom valu je kod njih svega bilo, ali ispravljali su greške i sad pandemijom upravljaju milion puta bolje od nas. Imaju 500k slučajeva više i 1500 umrlih manje, o čemu pričamo?
- uglavnomja
#11450 Re: Sebija All about
norveski mediji su za vucica napisali - sposoban i pametan lider sa mocnim prijateljima je stavio srbiju na prvo mjesto po vakcinaciji u europi