Sebija All about

Post Reply
komercionala

#11401 Re: Sebija All about

Post by komercionala »

Prepo se mali :lol:
Hakiz

#11402 Re: Sebija All about

Post by Hakiz »

malakh wrote: 05/04/2021 22:35
Kenan Musić: Neće biti protesta zbog stanja na KCUS-u jer su nadležni reagovali
i ništa od protesta? :lol: koji nadležni su reagirali? vlada fbih? menadžment kcusa podnio ostavku?

samo nahajcali ljude, slagali, prevarili i na kraju izio vuk magare.

hajmo raspetljat ovo, da vidimo tko je upravu. da li ljudi doista umiru. fahro, avaz i avaz 2 (raport) su zakuhali, neka istraju.
Ne umiru. Meni se učinilo da sam pokopao mamu, to je bila halucinacija.

Mrš.
sandzokan

#11403 Re: Sebija All about

Post by sandzokan »

Hank Paldum wrote: 05/04/2021 22:37
Taj isti Fahro koji je bio 3 puta protiv SDA i onda je svaki put sa njima u koaliciju na kraju i onda će opet nastati kmečanje kako je neko iz Četvorke izdao.
A kakav je to Bakir karakter kada pređe preko onog blaćenja mrtve majke od strane Radončića i njegovih medija? Da li bi ti 3 puta dijelio vlast sa nekim ko ti mrtvu majku nazove ratnim profiterom i lopovom?
Benjo34

#11404 Re: Sebija All about

Post by Benjo34 »

Trojka namjerno nagovara ljude d'umru da svale na SDA kadar KCUSa.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#11405 Re: Sebija All about

Post by malakh »

spinel_ wrote: 05/04/2021 22:38
i ništa od protesta? :lol: koji nadležni su reagirali? vlada fbih? menadžment kcusa podnio ostavku?

hajmo raspetljat ovo, da vidimo tko je upravu. da li ljudi doista umiru. fahro, avaz i avaz 2 (raport) su zakuhali, neka istraju.
Imas desetine svjedocanstava ljudi koji su ostali bez svojih.
https://ba.n1info.com/vijesti/supruga-p ... -do-kraja/
Ne pravi se vise lud.
ne, ne pravim se lud. podržavam sve i jednu osobu kao ovu ženu. podržavam i rado ću se odazvati, ali ne podržavam ofirne i providne spletke, podmetanja, hajcanje građana i obavještajne igrice zarad političkih i osobnih ciljeva.

e pa vidiš, slučajevi sa pismom broj 1, je upravo ovo što sam gore naveo. pismo broj 2, je istina. sada je samo bitno da saznamo koliko doista ima preživjelih, a koliko preminulih sa pomenutih respiratora, i to je ono što mene najviše interesira.
meridiyan

#11406 Re: Sebija All about

Post by meridiyan »

Jesu li otisli ovi iz Tuziteljstva i SIPE sa KCUS-a?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#11407 Re: Sebija All about

Post by malakh »

Hakiz wrote: 05/04/2021 22:45

Mrš.
moje saućešće i izvinjenje ako si se našao uvrijeđenim., očito si pogrešno shvatio. dužan sam pojasniti. ovo je reakcija na ono saopćenje da svi koji budu priključeni na malina respirator, umiru. to je ono što se treba do kraja rasvjetliti, jer kcus kaže da to nije istina. na to sam mislio.
Aequus

#11408 Re: Sebija All about

Post by Aequus »

malakh wrote: 05/04/2021 22:47

Ne pravi se vise lud.
ne, ne pravim se lud. podržavam sve i jednu osobu kao ovu ženu. podržavam i rado ću se odazvati, ali ne podržavam ofirne i providne spletke, podmetanja, hajcanje građana i obavještajne igrice zarad političkih i osobnih ciljeva.

e pa vidiš, slučajevi sa pismom broj 1, je upravo ovo što sam gore naveo. pismo broj 2, je istina. sada je samo bitno da saznamo koliko doista ima preživjelih, a koliko preminulih sa pomenutih respiratora, i to je ono što mene najviše interesira.
To tesko da cemo ikad saznati vjeruj mi,nazalost ali je tako... Ako je i bilo kakvog pisanog traga, ne sekiraj se, vise ga nema...

Sjecas se prosle godine kada je novalic rekao "da cesto mjenja telefone" kad su ga pitali gdje je onaj telefon na kojem su bile poruke sa malinarom (a vjerovatno i sultanijom), tako ce i sad biti
Last edited by Aequus on 05/04/2021 22:51, edited 1 time in total.
Hakiz

#11409 Re: Sebija All about

Post by Hakiz »

Benjo34 wrote: 05/04/2021 22:47 Trojka namjerno nagovara ljude d'umru da svale na SDA kadar KCUSa.
E, da...
Hakiz

#11410 Re: Sebija All about

Post by Hakiz »

malakh wrote: 05/04/2021 22:50

Mrš.
moje saućešće i izvinjenje ako si se našao uvrijeđenim., očito si pogrešno shvatio. dužan sam pojasniti. ovo je reakcija na ono saopćenje da svi koji budu priključeni na malina respirator, umiru. to je ono što se treba do kraja rasvjetliti, jer kcus kaže da to nije istina. na to sam mislio.
OK, izvini
Benjo34

#11411 Re: Sebija All about

Post by Benjo34 »

Hakiz wrote: 05/04/2021 22:50
Benjo34 wrote: 05/04/2021 22:47 Trojka namjerno nagovara ljude d'umru da svale na SDA kadar KCUSa.
E, da...
Tuga šta neću pročitati sve.. Nekad se brani neodbranjivo, bar ovi botovi. Samo se nadam da će istina izaći na vidjelo, da porodice saznaju šta im se desilo sa najbližim koji su gore stradali. Ako su stradali zbog nečije bahatosti i prikrivanja nečeg, da pokusaju dobit mrvu satisfakcije i pravde na sudu. Ako nisu ondda bar da ljudi budu sigurni da im najdraži nisu preselili zbog nečijee ludosti
suspect_zero

#11412 Re: Sebija All about

Post by suspect_zero »

mirza_15 wrote: 05/04/2021 22:42
Ovi iz SDA baš imaju neki kompleks i boluju od toga da ih se oslovljava titulom. Onaj se na Facebook statusima potpisuje sa dia (totalno ludilo) ova insistira da je se oslovljava titulom... Koji kompleksaši i egomanijaci
To donekle i razumijem, ljudi koji su rođeni u nekim vukojebinama, manjim mjestima i selima uvijek su imali strah i otpor prema urbanim sredinama. Vjerovatno je u mladosti imala šikaniranja i podjebavanja kada je došla u grad, tako da se sada sveti.
Očito ima neki psihički problem, samim tim što je i u porodicu u koju se udala dočekana kao "crnogorka sa sela"....nije bila prihvaćena ni od svekra ni od zaova.
Kompleks je bio vjerovatno veliki, to se vidi i po njenom akcentu koji je uspjela potisnuti.
Crnogorci su većinom ponosni, drže do svog govora i običaja....njoj je to hudnici bio blam.
malakh

#11413 Re: Sebija All about

Post by malakh »

Aequus wrote: 05/04/2021 22:50
To tesko da cemo ikad saznati vjeruj mi,nazalost ali je tako... Ako je i bilo kakvog pisanog traga, ne sekiraj se, vise ga nema...

Sjecas se prosle godine kada je novalic rekao "da cesto mjenja telefone" kad su ga pitali gdje je onaj telefon na kojem su bile poruke sa malinarom (a vjerovatno i sultanijom), tako ce i sad biti
Na KCUS-u još 1. aprila naredili zamjenu svih "Malina respiratora"
]
https://www.klix.ba/vijesti/bih/na-kcus ... /210405129

ovo je dokaz da nešto ima i u pismu broj dva, za kojeg kažu da postoji se i navodi da respiratori nisu za najteže bolesnike. dakle, ono što može rasvjetliti slučaj je činjenica da doktori, anesteziolozi, koji donose odluku koga priključiti na respirator, moraju štiti sebe i svoj dignitet.

zato mislim da postoje pisani tragovi o svemu.

a onda netko mora odgovoriti na pitanje: ko je naredio da se najteži covid pacijenti priključuju na respiratore srebrene maline?
uglavnomja

#11414 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

i tako klix direktno ucestvuje u rasturanju sutrasnjih protesta :twisted:

izvlacenjem naslova da nema protesta
bez objasnjenja da se to odnosi na proteste zakazane za rsijedu

prodali su sa-x za njesra klix, tad su izgibili pola raje

e, danas su usrali dibidus, mogu se komforno imenovati saff-x ili sda-x ili sebix ...

avaz bolji od klixa, tugo :roll:
last mohicans

#11415 Re: Sebija All about

Post by last mohicans »

made_in_sarajevo wrote: 05/04/2021 22:19 Ja fino kazem, internet je najveci neprijatelj sda. Sve ce oni iskontrolisati ali internet nikad nece. Ne mogu zabraniti pisanje po forumima, facebook, youtube, instagram, evo arhiva medija. Internet ce i sahraniti govna na kraju, jer internet nije faktor i hayat da samo klimaju glavom.

Hoce li nas njemci tuziti jer im popljuvase respiratore?
Pa zato i jesu uveli trecu smjenu botova,a i sami članovi i visoki zvaničnici se sve više uključuju u spinovanje, dezavuisane, a uvažena profesorica-karina, je najbolji primjer toga. Sam Bakir je nakon izbora priznao da su mediji, drustvene mreze i portali bili naklonjeni 4ki i odmah su se pregrupisali nakon izbora. Prvih 48 sati je bio šok i nevjereca,onda su se zadali. Ali necemo se ni mi kaniti blatiti bandu koliko mozemo i umijemo.
meridiyan

#11416 Re: Sebija All about

Post by meridiyan »

malakh wrote: 05/04/2021 22:47

Ne pravi se vise lud.

Ja mislim da je neko sa kcusa dosao na neki nacin do sadrzaja ovog drugog pisma ili je moguce i neki doktor potpisnik i u razgovoru sa onim celavim novinarom mu prepricao sadrzaj istog a ovaj na osnovu te price sastavio pismo i predstavio ga javnosti kao relevantno pismo koje kruzi kcus-om.
Ne vidim drugi nacin. Bitno je bilo da se zatalasa i animira javnost i nadlezni.
mirza_15

#11417 Re: Sebija All about

Post by mirza_15 »

Mrš.
Šta znači biti priključen na respirator? IV, NIV, teži slučajevi, lakši? Da li su ikoga intubirali na ove respiratore? Da li su ih, kako sama Sebija na sudu kaže, koristili i za IV? Ako su ih koristili samo kao NIV i za ne tako kritične slučajeva onda je sve bila farsa i laž radi suđenja. U tu svrhu su i kamere Hayata uveli na KCUS. A ako su ih koristili i za IV i na njih spajali teške slučajeve, ljudi umirali, a oni nisu namjenjeni za to... To je za teške robije.

E i to uđe u statistiku. Evo spajaju ih i u Zenici ali samo za oksidaciju. Niko nije u Zenici umro na njima. To staviš u statistiku i ispadne da je, lupam, 1000 ljudi bilo priključeno na njih, a niko nije umro. Ispadoše savršeni.
statixx

#11418 Re: Sebija All about

Post by statixx »

Ovi iz SDA baš imaju neki kompleks i boluju od toga da ih se oslovljava titulom. Onaj se na Facebook statusima potpisuje sa dia (totalno ludilo) ova insistira da je se oslovljava titulom... Koji kompleksaši i egomanijaci
Osmica i Skaka su skromni.
Hakiz

#11419 Re: Sebija All about

Post by Hakiz »

Benjo34 wrote: 05/04/2021 22:54
Hakiz wrote: 05/04/2021 22:50
E, da...
Tuga šta neću pročitati sve.. Nekad se brani neodbranjivo, bar ovi botovi. Samo se nadam da će istina izaći na vidjelo, da porodice saznaju šta im se desilo sa najbližim koji su gore stradali. Ako su stradali zbog nečije bahatosti i prikrivanja nečeg, da pokusaju dobit mrvu satisfakcije i pravde na sudu. Ako nisu ondda bar da ljudi budu sigurni da im najdraži nisu preselili zbog nečijee ludosti
Sarkazam je to bio, kao da SDA-ovac kaže to za trojku, sarkastična ilustracija na šta bi SDA bila spremna da optuži trojku.

Neće izaći na vidjelo. Stara poslovica kaže da doktorke greške zemlja krije.

Čak ni mrzitelji SDA, kada bi i imali dokaze, ne bi to objavili.
Prpa.ba

#11420 Re: Sebija All about

Post by Prpa.ba »

Sve do ove aprilili vadione i moglo se govoriti o opciji gdje ce KCUS imati jedinstven stav pa se braniti i rukama i nogama, ali jednim clankom su napravili bruku nevidjenih razmjera i u slucaju sudskog procesa zavalili nizerangirani dio ekipe. :mrgreen: Maline i jesu i nisu uklonjene iz upotrebe, Forto potpisi da ih uklonimo, a vec uklonjeni, kinezi samo sto nisu tuzili jer su maline bolje od Dragera, a Bakir iz prve ruke veli da se koriste na intenzivnoj.. ovdje ni hankovi i linge ne pomazu, greska u koracima, sad neka se snalaze.
breuer

#11421 Re: Sebija All about

Post by breuer »

Prpa.ba wrote: 05/04/2021 23:06 Sve do ove aprilili vadione i moglo se govoriti o opciji gdje ce KCUS imati jedinstven stav pa se braniti i rukama i nogama, ali jednim clankom su napravili bruku nevidjenih razmjera i u slucaju sudskog procesa zavalili nizerangirani dio ekipe. :mrgreen: Maline i jesu i nisu uklonjene iz upotrebe, Forto potpisi da ih uklonimo, a vec uklonjeni, kinezi samo sto nisu tuzili jer su maline bolje od Dragera, a Bakir iz prve ruke veli da se koriste na intenzivnoj.. ovdje ni hankovi i linge ne pomazu, greska u koracima, sad neka se snalaze.
ne može iz dvokoraka koš
Blackjack21

#11422 Re: Sebija All about

Post by Blackjack21 »

Vođenje evidencije, odnosno upisivanje svih podataka u karton pacijenta je zakonska obaveza, pa je shodno tome nedostatak te iste evidencije krivično djelo. Da objasnim malo bolje, porodice koje hoće da tuže Klinički centar automatski dobijaju na sudu zbog nedostatka sudsko-medicinske dokumentacije.

Mrsko mi je da tražim u kojem "pismu", a pretpostavljam u drugom, stoji da ljekari zahtijevaju da se nabave temperaturne liste koje inače stoje na krevetima, što meni lično ukazuje da se ta evidencija vodi traljavo, odnosno da se ne zna ko pije, a ko plaća. Iz istog razloga su porodice dobijale oprečne informacije o stanju pacijenta, ne postoji adekvatan protokol vođenja evidencije. Zamisli ja danas dežuram 24 sata, ne upisujem ništa u karton ili je taj karton jednostavno udaljen od pacijenta, iza mene u dežuru dođe kolega kao da je s Marsa pao, ne zna šta sam ja radio i šta on treba raditi. A upravo se to dešava, najviše zakazuju u organizaciji posla.
malakh

#11423 Re: Sebija All about

Post by malakh »

mirza_15 wrote: 05/04/2021 23:03

Mrš.
Šta znači biti priključen na respirator? IV, NIV, teži slučajevi, lakši? Da li su ikoga intubirali na ove respiratore? Da li su ih, kako sama Sebija na sudu kaže, koristili i za IV? Ako su ih koristili samo kao NIV i za ne tako kritične slučajeva onda je sve bila farsa i laž radi suđenja. U tu svrhu su i kamere Hayata uveli na KCUS. A ako su ih koristili i za IV i na njih spajali teške slučajeve, ljudi umirali, a oni nisu namjenjeni za to... To je za teške robije.

E i to uđe u statistiku. Evo spajaju ih i u Zenici ali samo za oksidaciju. Niko nije u Zenici umro na njima. To staviš u statistiku i ispadne da je, lupam, 1000 ljudi bilo priključeno na njih, a niko nije umro. Ispadoše savršeni.

mislim da je čovjek sve detaljno objasnio. naravno, ako ti nije mrsko gledati. kako i za što se respiratori mogu koristiti. sada, da je na forumu netko medicinske struke i tko poznaje stanje na kcusu, pretpostavljam da bi nam mogao sve objasniti detaljnije. da li se koriste kako je dr. badnjevič rekao da se ne bi trebali koristiti.
spinel_

#11424 Re: Sebija All about

Post by spinel_ »

breuer wrote: 05/04/2021 23:07
Prpa.ba wrote: 05/04/2021 23:06 Sve do ove aprilili vadione i moglo se govoriti o opciji gdje ce KCUS imati jedinstven stav pa se braniti i rukama i nogama, ali jednim clankom su napravili bruku nevidjenih razmjera i u slucaju sudskog procesa zavalili nizerangirani dio ekipe. :mrgreen: Maline i jesu i nisu uklonjene iz upotrebe, Forto potpisi da ih uklonimo, a vec uklonjeni, kinezi samo sto nisu tuzili jer su maline bolje od Dragera, a Bakir iz prve ruke veli da se koriste na intenzivnoj.. ovdje ni hankovi i linge ne pomazu, greska u koracima, sad neka se snalaze.
ne može iz dvokoraka koš
:mrgreen: :izet:
suspect_zero

#11425 Re: Sebija All about

Post by suspect_zero »

statixx wrote: 05/04/2021 23:04
Osmica i Skaka su skromni.
Čekaj samo dok doktoriraju :mrgreen: ...to će oni brzo, skoknu par puta do Travnika i gotovo.
Post Reply