To svakako. Koliko cemo vjerovati tuziocima, to je svakako prica za sebe... sakrise Dzenanovo ubistvo... bojim se da ce izaci sa kcus i reci da nema osnova za dalji postupak... daj Boze da grijesimJThomas wrote: ↑05/04/2021 17:19kad sam samo pročitao šta je pričala na sudu, ja sam mislio garant prosto laže. onda su isti dan pustili klip sa aparatima, to mi je unijelo malo dileme. a ovo obraćanje ljekara koje je eto "ipak" autentično (navodnici su namjerni) unosi je još više. ne kažem jeste tako. ali mora se provjeriti.the_stick wrote: ↑05/04/2021 17:13Moja je pretpostavka da se ti respiratori koriste za ono za sto su i namijenjeni ili mozda cak za nesto jos jednostavnije - tipa za ljude kojima je potreban kisik, ali ne i respirator. Pretpostavljam (ili se nadam) da doktori ipak nisu toliko ludi da ih koriste kod teskih pacijenata, pogotovo jer broj ljudi na respiratorima nikada nije prevelik, a adekvatnih respiratora imaju od ranije.JThomas wrote: ↑05/04/2021 16:38 a sva priča je ustvari pokušaj da se preplaćeno smeće za svrhe postupka prikaže kao da to nije. jer je ona pravi nalogodavac i te nabavke. iz toga proizlazi sve ostalo. pa i ako fahro šilji, materijal su mu dali oni sa tim. mahsuz objave snimak narandžastih mašina u covid odjelu, da se vidi da rade i da su najbolji - i čude se, kao da ga nisu oni stvorili i napravili upravo za takve operacije.
možda je snimak "samo" laž i konstrukcija za uticaj na postupak, a možda je i igranje sa životima. ali prvo treba vidjeti kako ti doktori smiju to da pišu i što se forto preciznije ne izražava. i pohvaliti nastup![]()
Sad je druga stvar sto ona pokusava plasirati pricu o tome kako se oni koriste i ispravni su i usput mase verifikacijom verlaba. Vjesto izbjegava da kaze za sta se koriste, a jasno da je sva ta prica s ciljem da se u sudskom postupku odbrani njihova nabavka.
Otprilike dodje kao... kupili su golfa dvojku, kojeg su platili kao mercedesa. A sada brane nabavku tako sto golfa koriste kao konjska kola. Tako ja to nekako vidim. Bar se nadam da nisu dovoljno ludi da pokusavaju golfa koristiti kao mercedesa jer bi to u ovom slucaju doslovno bilo ubistvo.
Sebija All about
-
the_stick
#11226 Re: Sebija All about
-
Palmalma
#11227 Re: Sebija All about
Ne može sila i zulum uvijek. Negdje se prelomi, pukne i..... gotovo.
Lažu od desetine nerazrješenih ubistava u Sarajevu, od Kliničkog napravili pičvajz, od države špajz.... i misle tako gurati do vijeka.
E, pa nemože!
Pretežno se zlo vrati tamo odakle je i krenulo.
Prošlo je njeno. Zahvaljujući mužu i stranci živi posljednje dane na slobodi.
Otišlo je sve u pičku materinu.
Počeli su i građane Sarajeva i okoline smatrati hajvanima.
Gotovo je!
Lažu od desetine nerazrješenih ubistava u Sarajevu, od Kliničkog napravili pičvajz, od države špajz.... i misle tako gurati do vijeka.
E, pa nemože!
Pretežno se zlo vrati tamo odakle je i krenulo.
Prošlo je njeno. Zahvaljujući mužu i stranci živi posljednje dane na slobodi.
Otišlo je sve u pičku materinu.
Počeli su i građane Sarajeva i okoline smatrati hajvanima.
Gotovo je!
-
kox
#11228 Re: Sebija All about
Damir Marjanović:
Bez ikakve namjere da se upletem u politička prepucavanja, ali sa jasnom namjerom da poručim pojedincima da se ne prave ludi! Dakle, prije 11 mjeseci imenovan sam u komisiju Doma naroda koja je za zadatak imala da tom tijelu pruži izvještaj o nabavci respiratora. Dok je većina komisije radila na procedurama, javnim nabavkama i fokus stavljala na cijene ovih višestruko preplaćenih aparata, mene je primarno zanimala namjena. Na moje insistiranje smo od Insttuta za mjeriteljstvo tražili odgovor na pitanje da li se ovi aparati mogu koristiti u jedinicama intenzivne njege. Institut se ogradio i rekao da se o tome ne može izjasniti na osnovu dostavljenih dokumenata (uz pomalo čudno obrazloženje ali o tom potom)! Mjesec dana poslije održana je tematska sjednica na kojoj su pojedinci izvještaj tog instituta koristili kao opravdanje za nabavku baš ovog tipa respiratora. Ponukan njihovim diskusijama, ali i svim zvaničnim dostupnim materijalima vezanim za ove respiratore, kao i kontaktima sa ekspertima ove grane medicinskog inženjerstva iz BiH ali i regiona, jasno i javno sam iznio informaciju, zasnovanu na specifikaciji opreme i postojećim iso standardima da se nabavljeni respiratori NE MOGU KORISTITI U JEDINICAMA INTENZIVNE NJEGE ŠTO SE VIDI IZ ČINJENICE DA NEMAJU ISO STANDARD PREDVIĐEN ZA APARATE TE NAMJENE!!! Na ovome snimku se jasno vidi da sam pozvao bilo koga da me demantuje u tome i to se evo skoro 10 mjeseci nije desilo. Da pojasnim, nije ovo mišljenje "sveznalice genetičara" zasnovano na google pretrazi i člancima "žute štampe" (šta god to bilo). Ovo je mišljenje iznio delegat prof. dr. Damir Marjanović, a na osnovu prikupljenih informacija od regionalnih eksperta, u sklopu istrage u kojoj mu je Dom naroda FBiH dao ulogu jednoga od "parlamentarnih istražitelja". Dakle ta informacija je svima bila dostupna i ovo izlaganje je bilo javno i sadašnej diskusije o tome da li su ove "mašine" odgovarajuće za kontinuiranu upotrebu u jedinicama intenzivne njege ili ne su imale odgovor već prije 10 mjeseci! Stoga, ako se dokaže da je bilo koji od ovih respiratora korišten u tim jedinicama (a od srca se nadam da nije), oni koji su dozvolili to korištenje nikako ne smiju i ne mogu reći da nisu znali da ovi respiratori nemaju tu namjenu, jer takvu je informaciju nakon ovog zasjedanja imao i premijer, i ministar zdravstva i svi delegati Doma naroda, a siguran sam da stvarnim ekspertima ta "sitnica koja život znači" nije nikako mogla promaći. Kako sam rekao pri kraju ovog videa, pozvao sam i tada, pozivam i sada da neko demantuje ovu činjenicu!
Bez ikakve namjere da se upletem u politička prepucavanja, ali sa jasnom namjerom da poručim pojedincima da se ne prave ludi! Dakle, prije 11 mjeseci imenovan sam u komisiju Doma naroda koja je za zadatak imala da tom tijelu pruži izvještaj o nabavci respiratora. Dok je većina komisije radila na procedurama, javnim nabavkama i fokus stavljala na cijene ovih višestruko preplaćenih aparata, mene je primarno zanimala namjena. Na moje insistiranje smo od Insttuta za mjeriteljstvo tražili odgovor na pitanje da li se ovi aparati mogu koristiti u jedinicama intenzivne njege. Institut se ogradio i rekao da se o tome ne može izjasniti na osnovu dostavljenih dokumenata (uz pomalo čudno obrazloženje ali o tom potom)! Mjesec dana poslije održana je tematska sjednica na kojoj su pojedinci izvještaj tog instituta koristili kao opravdanje za nabavku baš ovog tipa respiratora. Ponukan njihovim diskusijama, ali i svim zvaničnim dostupnim materijalima vezanim za ove respiratore, kao i kontaktima sa ekspertima ove grane medicinskog inženjerstva iz BiH ali i regiona, jasno i javno sam iznio informaciju, zasnovanu na specifikaciji opreme i postojećim iso standardima da se nabavljeni respiratori NE MOGU KORISTITI U JEDINICAMA INTENZIVNE NJEGE ŠTO SE VIDI IZ ČINJENICE DA NEMAJU ISO STANDARD PREDVIĐEN ZA APARATE TE NAMJENE!!! Na ovome snimku se jasno vidi da sam pozvao bilo koga da me demantuje u tome i to se evo skoro 10 mjeseci nije desilo. Da pojasnim, nije ovo mišljenje "sveznalice genetičara" zasnovano na google pretrazi i člancima "žute štampe" (šta god to bilo). Ovo je mišljenje iznio delegat prof. dr. Damir Marjanović, a na osnovu prikupljenih informacija od regionalnih eksperta, u sklopu istrage u kojoj mu je Dom naroda FBiH dao ulogu jednoga od "parlamentarnih istražitelja". Dakle ta informacija je svima bila dostupna i ovo izlaganje je bilo javno i sadašnej diskusije o tome da li su ove "mašine" odgovarajuće za kontinuiranu upotrebu u jedinicama intenzivne njege ili ne su imale odgovor već prije 10 mjeseci! Stoga, ako se dokaže da je bilo koji od ovih respiratora korišten u tim jedinicama (a od srca se nadam da nije), oni koji su dozvolili to korištenje nikako ne smiju i ne mogu reći da nisu znali da ovi respiratori nemaju tu namjenu, jer takvu je informaciju nakon ovog zasjedanja imao i premijer, i ministar zdravstva i svi delegati Doma naroda, a siguran sam da stvarnim ekspertima ta "sitnica koja život znači" nije nikako mogla promaći. Kako sam rekao pri kraju ovog videa, pozvao sam i tada, pozivam i sada da neko demantuje ovu činjenicu!
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#11229 Re: Sebija All about
i gdje u drugom pismu piše ovo:pici wrote: ↑05/04/2021 12:32o cemu ti... nedaju da udje inspekcija da provjeri navode prvog pisma...malakh wrote: ↑05/04/2021 12:17i sta cemo sada? afera se digla zbog prvog, a ne zbog drugog pisma. sada svi potvrdise da je bilo drugo pismo, a da prvog nije ni bilo. procitaj i prvo i drugo i uporedi razlike, a one itekako postoje, pogotovo u dijelu zbog kojeg se i digla javnost.
tko ce odgovarati za sirenje panike medju gradjanima i plasiranje laznih vijesti?
cak se i dino povukao. poziva svoje clanove da ne idu na proteste i okupljanja. valjda je skontao da je ovo sve podmetnuto od strane fahre, avaza i avaza 2 (citaj raporta).
isto kao da je netko smisljeno dao materijala sda da se operu od svega. boze sacuvaj.
- Dakle, da se ispitaju navodi za dokument a za koji je KCUS danas potvrdio kako je autentičan. Tvrde da se prvo objavljeno pismo nije pojavilo, a da drugo postoji i da je dio interne komunikacije - rekao je Forto.
Prmeijer KS je otkrio o čemu se razgovaralo.
- Tražili smo da se formira stručno tijelo od strane federalne Vlade kako bi utvrdili činjenice. Dvije stvari dovedene su u pitanje. Oni tvrde da jedno pismo ne postoji to je ono prvo. Drugo postoji i oni ga zovu dopis. To je interna komunikacija i to je tačno. Tražili smo da inspekcija uđe u KCUS i utvrdi stanje i oni su to odbili.
znaci da kriju cinjenicno stanje, da su pravi, pustili bi inspekciju da uradi svoj posao a posto nisu, zavlaci preko pederacije a tamo sdO i kradeze vladaju...
upravo je ova rečenica izazvala najveću hampu u javnosti.„Malina“ respiratori ne mogu držati pacijenta na HIGH FLOW i „troše“ jako puno bespotrebno kisika. Šanse da pacijent koji je priključen na „Malina“ respirator preživi su nikakve, vjerujte nam, nikakve“
a evo, ušlo je tužiteljstvo, saznat ćemo što kriju. ah da, pa ovdje na forumu je i to tužiteljstvo pod šapom sda.
zavukao vam ga šćepo, a vi se svi primili.
-
last mohicans
#11230 Re: Sebija All about
Spin majstorica i lažljivica. Mislim da joj se svekar u grobu ponosi time. Sva njena priča pada u vodu kad je ona dokt. rekla da stoji iza pisma. Samo su joj trebali pročitati šta u njemu piše, sve suprotno onome sto ona tvrdi, izuzev ovih papira, ako su autentični. Novinari su došli reda radi i nespremni. Mislim da su i oni u grču pred kujom, ali to im je profesija.
-
aerodinamika
#11231 Re: Sebija All about
jelovo onaj sto je agitovao za onu sto negira Bosnjake i sto joj je dao da upravlja kamernim teatrom jer "voli pozoristekox wrote: ↑05/04/2021 17:45 Damir Marjanović:
-
aerodinamika
#11232 Re: Sebija All about
odlican nastup doktorice Izetbegovicke i drugih, ne manje vaznih ljekara, nasih heroja u bijelom u ovom ratu protiv neprijatelja kojeg ne vidimo, ali cije djelovanje osjetimo, u svim segmentima nasih zivota, od personalnih donsoa na nivou individua, do odnosa medu drzavama
bilo je krajnje vrijeme da se cuje glas struke, i ako nista ova konferencija je bila korisna zbog toga, posebno u vremenu kad je u dijelu javnosti doslo do svojevrsne panike usljed niza informacija koje su pogresno protumacene, a ticu se funkcionalnosti respiratora iz Narodne Republike Kine
ako je jedan zivot spasen, ako je jedna porodica smirenija danas poslijepodne nego prijepodne-vrijedilo je

bilo je krajnje vrijeme da se cuje glas struke, i ako nista ova konferencija je bila korisna zbog toga, posebno u vremenu kad je u dijelu javnosti doslo do svojevrsne panike usljed niza informacija koje su pogresno protumacene, a ticu se funkcionalnosti respiratora iz Narodne Republike Kine
ako je jedan zivot spasen, ako je jedna porodica smirenija danas poslijepodne nego prijepodne-vrijedilo je
-
Aequus
#11233 Re: Sebija All about
Ja cekam vijesti u 7 na hayatu vcs da vidim kako ce braniti sultaniju... Vidim iz SDA ponovno ide puna podrska...
A i dalje nema info sta je "ponuda kanada", ako neko dodje do te informacije tek bi onda harakiri bio..
Mislim da Bake sebi j.be sve svaki dan, sto popusti i pusti je da se bavi icim, Sebija je unazadila SDA u godinu dana sto neki nisu mogli 20 godina (i neka je, hvala joj)
A i dalje nema info sta je "ponuda kanada", ako neko dodje do te informacije tek bi onda harakiri bio..
Mislim da Bake sebi j.be sve svaki dan, sto popusti i pusti je da se bavi icim, Sebija je unazadila SDA u godinu dana sto neki nisu mogli 20 godina (i neka je, hvala joj)
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#11234 Re: Sebija All about
najdraže mi je kada sdp bot hoće da ispadne pametan i da nekome šukne, kad ono ćorak.don vito wrote: ↑05/04/2021 13:04 Konaković wrote:
Kako je to shvatio DF-botina MalakhRezimski mediji mijenjaju naslovnice svakih pola sata, slike su uglavnom nase i tekstovi pogrdni i izmisljeni.
Znam da nije lako, ali mi ne smijemo na isti nacin odgovarati.
Suzdrzite se od vulgarnosti i pretjeranih reakcija, iskreno vas molim.
Na greske ukazujte hrabro i otvoreno, kritikujte losa djela, bez koristenja pogrdnih i vulgarnih rijeci.
To nas jos jednom cini drugacijim od sistema protiv kojeg se borimo.
cak se i dino povukao. poziva svoje clanove da ne idu na proteste i okupljanja. valjda je skontao da je ovo sve podmetnuto od strane fahre, avaza i avaza 2 (citaj raporta).![]()
![]()
Ne okupljajte se na većim okupljanjima, nosite maske i držite se podalje.
a šta ono najaviše preko grupe građanska inicijativa? proteste neke, veći okupljanje, nešto?
Last edited by malakh on 05/04/2021 17:54, edited 1 time in total.
-
Iker C
#11235 Re: Sebija All about
Damir Niksic novi clan SDA, inspirisao ga je historijski govor uvazene profesorice Izetbegovic. 
-
Aequus
#11236 Re: Sebija All about
Halo strucni, tvoja sultanija prije heftu rece da je ginekolog i da ne zna nista o respiratorimaaerodinamika wrote: ↑05/04/2021 17:51 odlican nastup doktorice Izetbegovicke i drugih, ne manje vaznih ljekara, nasih heroja u bijelom u ovom ratu protiv neprijatelja kojeg ne vidimo, ali cije djelovanje osjetimo, u svim segmentima nasih zivota, od personalnih donsoa na nivou individua, do odnosa medu drzavama
ako je jedan zivot spasen, ako je jedna porodica smirenija danas poslijepodne nego prijepodne-vrijedilo je![]()
![]()
-
detroit-mercy
#11237 Re: Sebija All about
Nece je Bosanac pustit, nije mu zemljakinjaultima_palabra wrote: ↑05/04/2021 17:36Cuj imala dobar nastup, eto Karleuse, Serifovicke i Bosanca da je puste u sljedeci krug![]()
One druge dvije da, zemljaci su zemljaci
- He1972
#11238 Re: Sebija All about
neka si se i ti javio da svojim trećim postom u životu malo opereš aždaju, malo vas je se nakotilo u zadnja 3 dana.....
- JThomas
#11239 Re: Sebija All about
i sad sve zna napamet, a na sudu ništa...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#11240 Re: Sebija All about
Svega se sjeca. Dobar nastup.
-
Sf6
#11241 Re: Sebija All about
Sebija drži papir i čita da na njemu piše da se ti respiratori MOGU KORISTITI NA INTENZIVNOJ NJEZI, a nije rekla da je to papir za verifikaciju.made_in_sarajevo wrote: ↑05/04/2021 17:40 VERIFIKACIJA NE ZNACI DA SE KORISTE KAKO SE SAD KORISTE, NEGO DA SU ISPRAVNI ZA ONO ZA STA SU NAPRAVLJENI, A TO JE TRANSPORT PACIJENTA I MOZDA 1H U VRH GLAVE DA SE KORISTE. PRESTANITE IZVRTATI PRICU POJEDINI DA SEBIJA IMA PAPIR.
TO JE ISTO KAO DA JA IMAM PAPIR ZA MOBITEL, A HOCU MOBITEL DA KORISTIM KAO SUPER KOMPJUTER
morao sam sa caps lockom jer neki namjerno obrcu, a neki nece 2+2 da saberu.
Jos nesto je zanimljivo. Kad se saznalo da ce kantonalno tuzilastvo raditi odma govna sda pozivaju policiju i tuzilastvo da istrazi ovo sve hahahahaha. I pazi slucajnosti tuzioc krestalica koji slucaj memic pokusava sjebati.
Crknite govna
-
last mohicans
#11242 Re: Sebija All about
Botino, da Bog da ti najmilije ona liječila.aerodinamika wrote: ↑05/04/2021 17:51 odlican nastup doktorice Izetbegovicke i drugih, ne manje vaznih ljekara, nasih heroja u bijelom u ovom ratu protiv neprijatelja kojeg ne vidimo, ali cije djelovanje osjetimo, u svim segmentima nasih zivota, od personalnih donsoa na nivou individua, do odnosa medu drzavama
ako je jedan zivot spasen, ako je jedna porodica smirenija danas poslijepodne nego prijepodne-vrijedilo je![]()
![]()
- uglavnomja
#11243 Re: Sebija All about
i kaze
ja nisam znala za pismo
ja nisam procitala
ja nisam vidjela
internim pismima se bave sefovi odjeljenja, ne ja
ja ne znam kakvi su respitaori
to nije moj posao
to sam tek cula
nisam bila upoznata
verlab je odobrio, ne ja
ne znam kako se lijece pacijenti
ne znam kolika je smrtnost
ne znam, niko mi nije reako, nije me obavijestio, nisam upucena, ja sam ginekolog i dobila sam 30.000 glasova na izborima ,,,
hebote, vrabac se ne moze posrati u krugu bolnice, a da mu ona ne odobri
ja nisam znala za pismo
ja nisam procitala
ja nisam vidjela
internim pismima se bave sefovi odjeljenja, ne ja
ja ne znam kakvi su respitaori
to nije moj posao
to sam tek cula
nisam bila upoznata
verlab je odobrio, ne ja
ne znam kako se lijece pacijenti
ne znam kolika je smrtnost
ne znam, niko mi nije reako, nije me obavijestio, nisam upucena, ja sam ginekolog i dobila sam 30.000 glasova na izborima ,,,
hebote, vrabac se ne moze posrati u krugu bolnice, a da mu ona ne odobri
- fortaleza
#11244 Re: Sebija All about
Auuu evo joj još jednog minusa, mensecini da što više priča se sve više ukopava.denole wrote: ↑05/04/2021 17:59 Direktor UKC Tuzla demantirao Sebiju Izetbegović: Nijednog pacijenta nismo priključili na “Malina respirator”
https://klix.ba/direktor-ukc-tuzla-de ... espirator/
- He1972
#11245 Re: Sebija All about
stidim se što dijelim zrak sa monstrumom poput tebe i onima koje braniš, kako samo hinjski pokazujete da nemate ni trunke obraza ni morala, riđi jedno priča o ventilatorima u maju 2020 drugo sada, imaš obraza da se javiš mulju ljudski....aerodinamika wrote: ↑05/04/2021 17:51 odlican nastup doktorice Izetbegovicke i drugih, ne manje vaznih ljekara, nasih heroja u bijelom u ovom ratu protiv neprijatelja kojeg ne vidimo, ali cije djelovanje osjetimo, u svim segmentima nasih zivota, od personalnih donsoa na nivou individua, do odnosa medu drzavama
![]()
-
Anquilla
#11246 Re: Sebija All about
Ta priča o Ivani je vjerovatno važnija od respiratora, zar ne?aerodinamika wrote: ↑05/04/2021 17:50jelovo onaj sto je agitovao za onu sto negira Bosnjake i sto joj je dao da upravlja kamernim teatrom jer "voli pozoristekox wrote: ↑05/04/2021 17:45 Damir Marjanović:
Bez ikakve namjere da se upletem u politička prepucavanja, ali sa jasnom namjerom da poručim pojedincima da se ne prave ludi! Dakle, prije 11 mjeseci imenovan sam u komisiju Doma naroda koja je za zadatak imala da tom tijelu pruži izvještaj o nabavci respiratora. Dok je većina komisije radila na procedurama, javnim nabavkama i fokus stavljala na cijene ovih višestruko preplaćenih aparata, mene je primarno zanimala namjena. Na moje insistiranje smo od Insttuta za mjeriteljstvo tražili odgovor na pitanje da li se ovi aparati mogu koristiti u jedinicama intenzivne njege. Institut se ogradio i rekao da se o tome ne može izjasniti na osnovu dostavljenih dokumenata (uz pomalo čudno obrazloženje ali o tom potom)! Mjesec dana poslije održana je tematska sjednica na kojoj su pojedinci izvještaj tog instituta koristili kao opravdanje za nabavku baš ovog tipa respiratora. Ponukan njihovim diskusijama, ali i svim zvaničnim dostupnim materijalima vezanim za ove respiratore, kao i kontaktima sa ekspertima ove grane medicinskog inženjerstva iz BiH ali i regiona, jasno i javno sam iznio informaciju, zasnovanu na specifikaciji opreme i postojećim iso standardima da se nabavljeni respiratori NE MOGU KORISTITI U JEDINICAMA INTENZIVNE NJEGE ŠTO SE VIDI IZ ČINJENICE DA NEMAJU ISO STANDARD PREDVIĐEN ZA APARATE TE NAMJENE!!! Na ovome snimku se jasno vidi da sam pozvao bilo koga da me demantuje u tome i to se evo skoro 10 mjeseci nije desilo. Da pojasnim, nije ovo mišljenje "sveznalice genetičara" zasnovano na google pretrazi i člancima "žute štampe" (šta god to bilo). Ovo je mišljenje iznio delegat prof. dr. Damir Marjanović, a na osnovu prikupljenih informacija od regionalnih eksperta, u sklopu istrage u kojoj mu je Dom naroda FBiH dao ulogu jednoga od "parlamentarnih istražitelja". Dakle ta informacija je svima bila dostupna i ovo izlaganje je bilo javno i sadašnej diskusije o tome da li su ove "mašine" odgovarajuće za kontinuiranu upotrebu u jedinicama intenzivne njege ili ne su imale odgovor već prije 10 mjeseci! Stoga, ako se dokaže da je bilo koji od ovih respiratora korišten u tim jedinicama (a od srca se nadam da nije), oni koji su dozvolili to korištenje nikako ne smiju i ne mogu reći da nisu znali da ovi respiratori nemaju tu namjenu, jer takvu je informaciju nakon ovog zasjedanja imao i premijer, i ministar zdravstva i svi delegati Doma naroda, a siguran sam da stvarnim ekspertima ta "sitnica koja život znači" nije nikako mogla promaći. Kako sam rekao pri kraju ovog videa, pozvao sam i tada, pozivam i sada da neko demantuje ovu činjenicu!![]()
- fortaleza
#11247 Re: Sebija All about
Ma lik se samo kvalitetno zajebaje, valja malo ironije bacati.He1972 wrote: ↑05/04/2021 18:01stidim se što dijelim zrak sa monstrumom poput tebe i onima koje braniš, kako samo hinjski pokazujete da nemate ni trunke obraza ni morala, riđi jedno priča o ventilatorima u maju 2020 drugo sada, imaš obraza da se javiš mulju ljudski....aerodinamika wrote: ↑05/04/2021 17:51 odlican nastup doktorice Izetbegovicke i drugih, ne manje vaznih ljekara, nasih heroja u bijelom u ovom ratu protiv neprijatelja kojeg ne vidimo, ali cije djelovanje osjetimo, u svim segmentima nasih zivota, od personalnih donsoa na nivou individua, do odnosa medu drzavama
![]()
- He1972
#11248 Re: Sebija All about
kako providno spinuju i skreću sa teme za burek i jogurt talog ljudskiAnquilla wrote: ↑05/04/2021 18:03Ta priča o Ivani je vjerovatno važnija od respiratora, zar ne?aerodinamika wrote: ↑05/04/2021 17:50jelovo onaj sto je agitovao za onu sto negira Bosnjake i sto joj je dao da upravlja kamernim teatrom jer "voli pozoristekox wrote: ↑05/04/2021 17:45 Damir Marjanović:
Bez ikakve namjere da se upletem u politička prepucavanja, ali sa jasnom namjerom da poručim pojedincima da se ne prave ludi! Dakle, prije 11 mjeseci imenovan sam u komisiju Doma naroda koja je za zadatak imala da tom tijelu pruži izvještaj o nabavci respiratora. Dok je većina komisije radila na procedurama, javnim nabavkama i fokus stavljala na cijene ovih višestruko preplaćenih aparata, mene je primarno zanimala namjena. Na moje insistiranje smo od Insttuta za mjeriteljstvo tražili odgovor na pitanje da li se ovi aparati mogu koristiti u jedinicama intenzivne njege. Institut se ogradio i rekao da se o tome ne može izjasniti na osnovu dostavljenih dokumenata (uz pomalo čudno obrazloženje ali o tom potom)! Mjesec dana poslije održana je tematska sjednica na kojoj su pojedinci izvještaj tog instituta koristili kao opravdanje za nabavku baš ovog tipa respiratora. Ponukan njihovim diskusijama, ali i svim zvaničnim dostupnim materijalima vezanim za ove respiratore, kao i kontaktima sa ekspertima ove grane medicinskog inženjerstva iz BiH ali i regiona, jasno i javno sam iznio informaciju, zasnovanu na specifikaciji opreme i postojećim iso standardima da se nabavljeni respiratori NE MOGU KORISTITI U JEDINICAMA INTENZIVNE NJEGE ŠTO SE VIDI IZ ČINJENICE DA NEMAJU ISO STANDARD PREDVIĐEN ZA APARATE TE NAMJENE!!! Na ovome snimku se jasno vidi da sam pozvao bilo koga da me demantuje u tome i to se evo skoro 10 mjeseci nije desilo. Da pojasnim, nije ovo mišljenje "sveznalice genetičara" zasnovano na google pretrazi i člancima "žute štampe" (šta god to bilo). Ovo je mišljenje iznio delegat prof. dr. Damir Marjanović, a na osnovu prikupljenih informacija od regionalnih eksperta, u sklopu istrage u kojoj mu je Dom naroda FBiH dao ulogu jednoga od "parlamentarnih istražitelja". Dakle ta informacija je svima bila dostupna i ovo izlaganje je bilo javno i sadašnej diskusije o tome da li su ove "mašine" odgovarajuće za kontinuiranu upotrebu u jedinicama intenzivne njege ili ne su imale odgovor već prije 10 mjeseci! Stoga, ako se dokaže da je bilo koji od ovih respiratora korišten u tim jedinicama (a od srca se nadam da nije), oni koji su dozvolili to korištenje nikako ne smiju i ne mogu reći da nisu znali da ovi respiratori nemaju tu namjenu, jer takvu je informaciju nakon ovog zasjedanja imao i premijer, i ministar zdravstva i svi delegati Doma naroda, a siguran sam da stvarnim ekspertima ta "sitnica koja život znači" nije nikako mogla promaći. Kako sam rekao pri kraju ovog videa, pozvao sam i tada, pozivam i sada da neko demantuje ovu činjenicu!![]()
-
made_in_sarajevo
#11249 Re: Sebija All about
Sf6 wrote: ↑05/04/2021 17:57Sebija drži papir i čita da na njemu piše da se ti respiratori MOGU KORISTITI NA INTENZIVNOJ NJEZI, a nije rekla da je to papir za verifikaciju.made_in_sarajevo wrote: ↑05/04/2021 17:40 VERIFIKACIJA NE ZNACI DA SE KORISTE KAKO SE SAD KORISTE, NEGO DA SU ISPRAVNI ZA ONO ZA STA SU NAPRAVLJENI, A TO JE TRANSPORT PACIJENTA I MOZDA 1H U VRH GLAVE DA SE KORISTE. PRESTANITE IZVRTATI PRICU POJEDINI DA SEBIJA IMA PAPIR.
TO JE ISTO KAO DA JA IMAM PAPIR ZA MOBITEL, A HOCU MOBITEL DA KORISTIM KAO SUPER KOMPJUTER
morao sam sa caps lockom jer neki namjerno obrcu, a neki nece 2+2 da saberu.
Jos nesto je zanimljivo. Kad se saznalo da ce kantonalno tuzilastvo raditi odma govna sda pozivaju policiju i tuzilastvo da istrazi ovo sve hahahahaha. I pazi slucajnosti tuzioc krestalica koji slucaj memic pokusava sjebati.
Crknite govna
Drzim i ja papir da imam super kompjuter, ali je to ustvari mobitel. 2+2= peri se svim silama jer si ukro 10 miliona na nakaradne respiratore i jer ces zatvora zaglaviti ako se ne operes svim silama.
Sebija LAZE DA SE MOGU KORISTITI NA INTENZIVNOJ. ako je sebija i sda nepismena ne znaci da smo mi svi nepismeni. Milion ljudi je dosad reklo da su to respiratori samo za transporta i nista vise. Odes na google kad vidi cuda, proizvodjac sam napisao da su to mobilni respiratori.
Dakle govno ljudsko laze, a ocigledno ni engelski ne zna, ali je ona doktorica, profesorica poserem joj se na titule
- fortaleza
#11250 Re: Sebija All about
Jesu najavljeni prosvjedi?