Sebija All about
- Kikibombona
#11152 Re: Sebija All about
Ne boj se Palermo!palermo wrote: ↑05/04/2021 16:09Kako god, ali sve što je pričala imalo je logike......
Zapravo, mnogo puta je Seka lupala u svojim nastupima, ali ovaj put nije.....i bojim se da je jedan od razloga za to što je ovaj put u pravu a onda je sve lakše.....
A obzirom da je sve poteklo od avaza ne bi me čudilo da je u pravu....
I svaka vam cast kad mozete slusati onu nakazu. Odvratno stvorenje.
- fortaleza
#11153 Re: Sebija All about
Zašto nema inspekcije u kliničkom centru? Zašto turski doktori ne smiju ući? Zašto nema vakcina? Zašto su kupljeni neupotrebljivi ventilatori? Zašto su instalirani i koriste se? Zašto su druge bolnice odbile ventilatore? Zašto je firma za preradu malina nabavljala respiratore? Zašto Bakir u roku godinu dana izjavljuje da respiratori ne mogu držati sat vremena na životu, pa poslije govori da su okej i da se koriste? Zašto doktori ne smiju izići u javnost? Zašto mediji šute? Zašto toliko ljudi umire? Zašto nema prosvjeda? Zašto prebacuju lopticu jedni na druge? Zašto izjavljuju kontradiktorne informacije? Zašto se izuzimaju mobilni aparati pacijentima? Zašto je Sebija tako bahata?
-
Anquilla
#11154 Re: Sebija All about
Ja se baš nadam da će zbog našeg "horskog kokodakanja" se nešto i promijeniti.palermo wrote: ↑05/04/2021 16:23Pa jebem mu mater, kako može tražiti da se povuku iz upotrebe ako nije stručnjak..........de se malo saberiteAnquilla wrote: ↑05/04/2021 16:16_BataZiv_0809 wrote: ↑05/04/2021 16:04 Pogledas obracanje Forte pa onda Elenu Causesku i sve ti je jasno. Ko i dalje ima dilemu izmedju to dvoje nek se dobro preispita.![]()
Populistički nastup Sebije, sve za neuki narod...
Čuj da Forto potpiše da se ne koriste respiratori, kao da je on stručnjak u tom poslu.
I naravno, SDA-ovci će to ponavljati.
Zato se nadam da Vlada FBiH neće moći, zbog straha, odšutiti i na ovo (kao na sve ostalo), i da će se formirati neka komisija i inspekcija koju će Sebija morati pustiti na KCUS, a ne da prebacuje lopticu na Vladu KS, koji gore prići ne mogu.
zbog ovog vašeg horskog kokodakanja se i ne dešavaju nikakve promjene.......
Pa ljudski je tražiti da se povuku iz upotrebe, nijedna druga bolnica ih ne koristi.
To treba tražiti svako ko je čovjek!
Vjerujem da se, bar poneki ljudi, čiji je neko umro na respiratoru sada pita je li moglo drugačije...
Ali ne treba tražiti od ekonomista i pravnika da potpisuju.
Uostalom, neka se formira komisja, neka uđe inspekcija, pa neka neko stručan utvrdi i kaže trebaju li se koristiti ili ne!
A ne, ona ne pušta Vladu KS u KCUS, iako su najveći finansijeri, ali ih bez imalo stida optužuje za sve loše u KS.
Sram i stid treba da bude svakog ko brani njeno nepristajanje na inspekcije, pitala bih da li bi tako postupali da se njihov majka/otac treba liječiti gore.
- don vito
-
palermo
#11156 Re: Sebija All about
koga ??'Kikibombona wrote: ↑05/04/2021 16:31Ne boj se Palermo!palermo wrote: ↑05/04/2021 16:09Kako god, ali sve što je pričala imalo je logike......
Zapravo, mnogo puta je Seka lupala u svojim nastupima, ali ovaj put nije.....i bojim se da je jedan od razloga za to što je ovaj put u pravu a onda je sve lakše.....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#11157 Re: Sebija All about
Uzdrmana jeste, ali srusena jos nije. Kao i svaki dikator misli da ce vladati do kad ona hoce. Omaklo joj se, hoce jezik pravo.
-
Nebozemlja
#11158 Re: Sebija All about
Zato što mogu, a moće sve dok Poljine ne počnu gorit.
- Haris.ba
#11159 Re: Sebija All about
Pa nije da mora delegaciju pustiti. Jeste sramota ne ugostiti. Ali, nije moranje.Benjo34 wrote: ↑05/04/2021 16:28
Pa zašto ne ulazi? Jel ikakvu delegaciju pustila gore u zadnje vrijeme? Čak ni one doktore iz bratske Turske?
Smeta mi iskreno ovdje pozivanje i poređenje sa Rumunijom, niko ne treba to ni pomišljati. Samo treba istrajati da se sazna istina i odgovorni ako ih ima, procesuiraju po KZ. Ne vidim šta donosi ovo sve dok narod umire.
Sipa i tužioci su bili. Nije morala dati nikakvu saglasnost. Sada će sigurno morati ući federalna inspekcija, vjerovatno zdravstvena.
Vjerovatno ima neka i za aparate inspekcija.
Fazon kod smrti je da nema obdukcija. Šta ti doktor napiše u smrtnom listu to je to. Ima li negdje papir da piše koji je ventilator ko koristio, ne znam. Ako postoji, i vidi se da su skoro svi umirali na malina respiratoru, to je već slučaj. Do tada, sve se može ispinovati na političku borbu.
- Kikibombona
#11160 Re: Sebija All about
Ne znam, ti nam reci.palermo wrote: ↑05/04/2021 16:33koga ??'Kikibombona wrote: ↑05/04/2021 16:31Ne boj se Palermo!palermo wrote: ↑05/04/2021 16:09Kako god, ali sve što je pričala imalo je logike......
- JThomas
#11161 Re: Sebija All about
a sva priča je ustvari pokušaj da se preplaćeno smeće za svrhe postupka prikaže kao da to nije. jer je ona pravi nalogodavac i te nabavke. iz toga proizlazi sve ostalo. pa i ako fahro šilji, materijal su mu dali oni sa tim. mahsuz objave snimak narandžastih mašina u covid odjelu, da se vidi da rade i da su najbolji - i čude se, kao da ga nisu oni stvorili i napravili upravo za takve operacije.
možda je snimak "samo" laž i konstrukcija za uticaj na postupak, a možda je i igranje sa životima. ali prvo treba vidjeti kako ti doktori smiju to da pišu i što se forto preciznije ne izražava. i pohvaliti nastup
možda je snimak "samo" laž i konstrukcija za uticaj na postupak, a možda je i igranje sa životima. ali prvo treba vidjeti kako ti doktori smiju to da pišu i što se forto preciznije ne izražava. i pohvaliti nastup
Last edited by JThomas on 05/04/2021 16:38, edited 1 time in total.
-
il dottore
#11162 Re: Sebija All about
Ne boj se Palermo, tesko je dokazati gresku ljekara za smrt pacijenta. Narocito "je to tesko" Sebijinom pravosudjupalermo wrote: ↑05/04/2021 16:33koga ??'Kikibombona wrote: ↑05/04/2021 16:31Ne boj se Palermo!palermo wrote: ↑05/04/2021 16:09Kako god, ali sve što je pričala imalo je logike......
-
mrgreen
#11163 Re: Sebija All about
Vladace ona dok ne umre, sve je ovo za nju samo jedna fusnota.
-
palermo
#11164 Re: Sebija All about
de bolan, ne lupaj k'o maksim po diviziji......
i
-
laik1981
#11165 Re: Sebija All about
Ne smije se lupati ako se nije spremno ici do kraja jer to pravi stetu prije svega Forti. Ona lupa po zivotima i ocigledno je da ce nastaviti lupati. I danas ce umrijeti 15, sutra 20 itd. Dok mi pricamo ti respiratori se koriste, bar po Sebijinoj izjavi. Tuzilastvo ceka, a svi znamo i zasto ceka. I postoji li neko rjesenje da se obustavi upotreba tih respiratora i da se, ukoliko je sve tacno, prestane sa ubijanjem ljudi njima?JThomas wrote: ↑05/04/2021 16:22on lupio, a ona lupa po životima. eto, super, hajmo poći od ovog prvog. kako on to može tako. naravno, ne kažem tebi...laik1981 wrote: ↑05/04/2021 16:18
Slazem se i sa tim sto si napisao, samo onda ne treba javno govoriti da te respiratore treba povuci. To je nekoliko puta izjavio. Malo je brzoplet, a ovi jedva cekaju da ga docekaju na volej. Loptica se prebacuje s jedne na drugu stranu. Vrzino kolo kao i svaki put do sada..
evo sad imaju potpisnici pisma. hajmo prvo vidjeti kako oni to smiju pisati, a onda je li istina. uvijek ista matrica - bez obzira što postoje snimci sa lica mjesta. i što je ili slagano u svrhe postupka da se tako koriste, ili se stvarno koristilo...
Ponavljam, tuzilastvo sve ovo moze prekinuti da hoce, ali nece. I ako se tuzilastvo bude bavilo ovim bice to kasno i vjerovatno bez konkretnog epiloga. Po meni je najodgovornije tuzilastvo. Mozemo mi kriviti koga hocemo, ali to nece zaustaviti ovo sto se desava.
Ja sam prozvao potpisnike prvog pisma da javno istupe, pa sam ovdje docekan na noz jer tako kao zelim staviti ljudima metu na celo. Kao oni nisu ni za sta krivi i ne smiju nista zbog pritisaka.
Ja bih vise volio da malo okrenemo pricu prema eventualnim rjesenjima problema. Svi znamo ko je kriv. Koje su nam opcije da bilo sta promijenimo? Bar neke hipoteticke opcije..
- vicious
#11166 Re: Sebija All about
Joj fakat je rekla ne želimo plaćati odštetu narodnoj republici kini
I kako sad Forto i Vranić nek potpišu da se povuku respiratori, kako to da odjednom za to imaju nadležnost, a kad se spominje inspekcija ide "mi smo federalna ustanova, neka federalni ministar naredi"?
Klasično prodavanje magle. Prosječan pravnik bi svu ovu šuplju priču nogama ugazio. A pojedini pišu kako je razvalila...
I kako sad Forto i Vranić nek potpišu da se povuku respiratori, kako to da odjednom za to imaju nadležnost, a kad se spominje inspekcija ide "mi smo federalna ustanova, neka federalni ministar naredi"?
Klasično prodavanje magle. Prosječan pravnik bi svu ovu šuplju priču nogama ugazio. A pojedini pišu kako je razvalila...
- Kikibombona
#11167 Re: Sebija All about
Je li ovo SDA opet zakupila Klix ili se meni čini?
- Osim_13
- JThomas
#11169 Re: Sebija All about
znam i ja zašto čeka, ali ne može niko drugi uraditi ono što treba. nema drugog rješenja, a naročito to nije ono što je ona na pressu predložila kao "rješenje". nego je to spin i manipulacija. šta god da je rekao forto, takav njegov "potpis" ne može imati nikakvu ulogu ni snagu. ni pravno ni moralno. samo bi bilo evo vidi šta rade, ekonomista traži da isključimo respiratore, miješa se doktorima u posao, igra se sa životima - ali mi ćemo nadljudskim naporima nastaviti da ih spašavamo. ispao bi on sve ono što ona radi u stvarnosti.
-
doktor78
#11170 Re: Sebija All about
Avdo Avdić, borac za državu i tron Izetbegovića, piše tekst po principu generala Kukanjca iz '92.: "Ko puca po Sarajevu? Svi pucaju!".
Kriva je Sebija, ali je još krivlji Konaković.
Kriva je Sebija, ali četnici i ustaše ovo rade da nam zamažu oči dok nam razvaljuju jednu i jedinu.
Kriva je Sebija, ali što je ona Gordana Tadić đubre...
I sve tako naš Avdica, u odbrani Bakira, Bakirovce i Komšića.
Kriva je Sebija, ali je još krivlji Konaković.
Kriva je Sebija, ali četnici i ustaše ovo rade da nam zamažu oči dok nam razvaljuju jednu i jedinu.
Kriva je Sebija, ali što je ona Gordana Tadić đubre...
I sve tako naš Avdica, u odbrani Bakira, Bakirovce i Komšića.
- spinel_
#11171 Re: Sebija All about
-
meridiyan
#11172 Re: Sebija All about
Laze funjara da se u UKC Tuzla koriste malina respiratori
U UKC Tuzla respiratori Srebrene maline nisu u upotrebi
https://tuzlalive.ba/u-ukc-u-tuzla-resp ... -upotrebi/
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#11173 Re: Sebija All about
Drug, piše gdje sam.costacurta wrote: ↑04/04/2021 23:02Ne znam jesi li u BiH ili imaš nekog ovdje do koga ti je stalo. Ako DA onda možda trenutno nemaš problem ali prije ili kasnije ćeš ti ili neko tvoj "doći na red" i osjetiti blagodet sistema, dal u redu za LK, pasoš, grunt, katastar, rodni list, vjenčani, dženaza/sahrana, registracija firme, parnica na sudu, potvrda odavdje-odandje za ovo i za ono, dozvola za građenje, nesporazum sa policijom, komšija koji remeti JRM, narkomani koji ti obiju auto bez sankcije, prljave rijeke, čaršijski drajveri i ubice na točkovima, mito, korupcija, nepotizam....... itd itd itdHame_ wrote: ↑04/04/2021 22:40Neki dan pričamo to što kažeš - Ja na takvu žrtvu ne bih pristao.costacurta wrote: ↑04/04/2021 22:05
Dino se uhvatio u borbu sa jačim od sebe, sa sistemom tj monstrumom koji je gajen 25 godina i trenutno izgleda zastrašujuće. Naravno da ima grešaka, naravno da ta zvijer neće samo čekati da im Dino pokuca na vrata 2022. Naravno da mu spletke prave.
Boli većinu nas na forumu neka stvar, svi samo kritikuju i očekuju od nekoga drugog, u ovom slučaju Dine, da riješi sve njegove probleme preko noći. Ako nešto zaebe odmah ide priča: "eto ga. Isti je ko SDA. Jesam vam reko"
Ja mu vjerujem, ali je problem isto ko i kod SDPa što NiP nema kompetentnih, sposobnih i školovanih političara koji mu mogu olakšati i pomoći u borbi protiv nemani.
Ovi opet imaju kritičnu masu uhljeba, dužnika i nepismenih Bošnjaka što im je dovoljno da na izborima, legalno zadrže status quo iako ni oni nemaju školovanog i harizmatičnog insana koji će argumentima išamarat svakog pa i Dinu........ jedino Salkić možda![]()
Meni sad ribolov, roštilj, laganica život...
Boli me k. više za BiH.
Pogledaj samo, niti jednog segmenta čime se mogu pohvaliti nekome da kažem ja sam.ponosan što sam Bosanac jer.......!? Zašto?
Zato jer su ujebali sve u 25 godina.
Haram im bilo onih 66000 ljudi, boraca,šehida što pogidoše. Za šta su živote dali!? Da im sutra neko majku priključi na kinesko govno od mašine!?
Ne vjerujem![]()
Upravo ovo gore što si napisao je razlog da više odhebem uhljebski sistem i uhljebe - ja ću sve učiniti da on i oni propadnu ali samo ovako anonimno. Ne pada mi napamet ići javno i da me maltretiraju uhljebi i dan i noć. Nemerem više, jebiga. Prođe mi život.
Ovima što mogu svaka čast i kapu skidam i svu podršku imaju - verbalnu.
Opet... nadam se da se pojavi neko ko će smoći snage i žrtvovati se, te nas povesti. Jer ovo nije život.
- Billy The Pljuc
#11174 Re: Sebija All about
Danima se ne oglašavam, nemam snage ni volje za pisanjem iz jednog razloga a to je da svako malo ispratim nekoga koga znam ili nekog člana obitelji ljudi koje poznajem. Evo upravo dođoh sa još jedne dženaze, tri dana zaredom idem da se oprostim od nekoga koga sam poznavao.
Ne znam kako se većina forumaša nosi sa istim ali meni lično ovo je poražavajuće, svijet koji sam poznavao jednostavno više ne postoji, ljudi nestanu u vrlo kratkom roku i nema ih više.
Koliko god nastojao da opravdam ovolike smrti koronom ima mnogo razloga da napišem da i nije samo do iste, možete to protumačiti kako hoćete.
Izvinjavam se na skretanju sa teme, eto nastavite braniti ili prozivati (svejedno je) ovog "ženskog" psihopatu iz naslova iste.
Ne znam kako se većina forumaša nosi sa istim ali meni lično ovo je poražavajuće, svijet koji sam poznavao jednostavno više ne postoji, ljudi nestanu u vrlo kratkom roku i nema ih više.
Koliko god nastojao da opravdam ovolike smrti koronom ima mnogo razloga da napišem da i nije samo do iste, možete to protumačiti kako hoćete.
Izvinjavam se na skretanju sa teme, eto nastavite braniti ili prozivati (svejedno je) ovog "ženskog" psihopatu iz naslova iste.
-
Anquilla
#11175 Re: Sebija All about
Čovjek je na konferenciji rekao: "Ja, da mogu, mislim da bi mi trebali zabraniti upotrebu tzv. malina respiratora".laik1981 wrote: ↑05/04/2021 16:41Ne smije se lupati ako se nije spremno ici do kraja jer to pravi stetu prije svega Forti. Ona lupa po zivotima i ocigledno je da ce nastaviti lupati. I danas ce umrijeti 15, sutra 20 itd. Dok mi pricamo ti respiratori se koriste, bar po Sebijinoj izjavi. Tuzilastvo ceka, a svi znamo i zasto ceka. I postoji li neko rjesenje da se obustavi upotreba tih respiratora i da se, ukoliko je sve tacno, prestane sa ubijanjem ljudi njima?JThomas wrote: ↑05/04/2021 16:22on lupio, a ona lupa po životima. eto, super, hajmo poći od ovog prvog. kako on to može tako. naravno, ne kažem tebi...laik1981 wrote: ↑05/04/2021 16:18
Slazem se i sa tim sto si napisao, samo onda ne treba javno govoriti da te respiratore treba povuci. To je nekoliko puta izjavio. Malo je brzoplet, a ovi jedva cekaju da ga docekaju na volej. Loptica se prebacuje s jedne na drugu stranu. Vrzino kolo kao i svaki put do sada..
evo sad imaju potpisnici pisma. hajmo prvo vidjeti kako oni to smiju pisati, a onda je li istina. uvijek ista matrica - bez obzira što postoje snimci sa lica mjesta. i što je ili slagano u svrhe postupka da se tako koriste, ili se stvarno koristilo...
Ponavljam, tuzilastvo sve ovo moze prekinuti da hoce, ali nece. I ako se tuzilastvo bude bavilo ovim bice to kasno i vjerovatno bez konkretnog epiloga. Po meni je najodgovornije tuzilastvo. Mozemo mi kriviti koga hocemo, ali to nece zaustaviti ovo sto se desava.
Ja sam prozvao potpisnike prvog pisma da javno istupe, pa sam ovdje docekan na noz jer tako kao zelim staviti ljudima metu na celo. Kao oni nisu ni za sta krivi i ne smiju nista zbog pritisaka.
Ja bih vise volio da malo okrenemo pricu prema eventualnim rjesenjima problema. Svi znamo ko je kriv. Koje su nam opcije da bilo sta promijenimo? Bar neke hipoteticke opcije..
Baš je reagovao onako ljudski, kao što bi svako sa mrvicom empatije, nakon svega.