Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_BataZiv_0809 wrote: ↑05/04/2021 16:04
Pogledas obracanje Forte pa onda Elenu Causesku i sve ti je jasno. Ko i dalje ima dilemu izmedju to dvoje nek se dobro preispita.
Prebacila je loptu Forti i Vranicu. Forto kaze da te respiratore treba povuci, a ona da je zato potreban samo njegov potpis. Ovo pravosudje sve treba provjeriti i dati neki sud. Ne vjerujem da ce od ovoga ista biti..
a zašto, kako i po čemu bi trebao biti potreban njegov potpis. kanton ne može vidjeti šta se radi, ne može ući inspekcija, ali eto ako premijer potpiše mi ćemo povući jašta će.
ovo na šta se sumnja je materijal samo za tužilaštvo da provjeri. jer je krivično djelo ako je tačno. sve drugo je šuplja i manipulacija.
Pogledas obracanje Forte pa onda Elenu Causesku i sve ti je jasno. Ko i dalje ima dilemu izmedju to dvoje nek se dobro preispita.
Prebacila je loptu Forti i Vranicu. Forto kaze da te respiratore treba povuci, a ona da je zato potreban samo njegov potpis. Ovo pravosudje sve treba provjeriti i dati neki sud. Ne vjerujem da ce od ovoga ista biti..
Pa ako je potreban samo njegov potpis sto ne potpise i rijesi stvar
Mozda ce potpisati, vidjecemo. Po meni treba potpisati jer ima crno na bijelo da te respiratore proizvodjac nije namijenio za intenzivnu njegu. Samo nije to nimalo jednostavno potpisati u ovakvim okolnostima.
laik1981 wrote: ↑05/04/2021 16:08
to znaci da vlada kantona moze narediti KCUS-u... ili malo muti vodu
Porodice Foht wrote: ↑05/04/2021 15:58
Sta god ko rekao, iako polemican,dobar nastup Crnogorke!
sto bi dino rekao ... press sluzba joj je odlična
Seka top - Forto flop
Nista ona nije rekla. Samopromocija i pljuvanje po Vranicu. Sramota. Onaj doktor sav isprepadan, a i anesteziologinja je rekla da su izrazili sumnju, zato su i posali posmo pa na dodatno pitanje tuc-muc. Niko nije opovrgnuo da nesto nije u redu, sada se svi svega boje.
palermo wrote: ↑05/04/2021 16:09Kako god, ali sve što je pričala imalo je logike......
Zapravo, mnogo puta je Seka lupala u svojim nastupima, ali ovaj put nije.....i bojim se da je jedan od razloga za to što je ovaj put u pravu a onda je sve lakše.....
A obzirom da je sve poteklo od avaza ne bi me čudilo da je u pravu....
Stvarno?? Sta joj je imalo logike? Da se boji da je ne tuze kinezi?
Koji dio njenog izlaganje ti je imao logike i za sta je tacno u pravu?
laik1981 wrote: ↑05/04/2021 16:13
Mozda ce potpisati, vidjecemo. Po meni treba potpisati jer ima crno na bijelo da te respiratore proizvodjac nije namijenio za intenzivnu njegu. Samo nije to nimalo jednostavno potpisati u ovakvim okolnostima.
i šta će potpisati, da se ne smiju koristiti mimo uputstva proizvođača? to stoji i bez ičijeg potpisa. pravo je pitanje je li to neko već prekršio. ili je "samo" lagao na sudu da jeste...
Kad je počela da nabraja kako ima yugo, Škoda fabia morao sam da ugasim kompjuter. Koja papanka. I kako mi je drago sto nisam vise na istom kontinentu kao i ona.
JThomas wrote: ↑05/04/2021 16:11
a zašto, kako i po čemu bi trebao biti potreban njegov potpis. kanton ne može vidjeti šta se radi, ne može ući inspekcija, ali eto ako premijer potpiše mi ćemo povući jašta će.
ovo na šta se sumnja je materijal samo za tužilaštvo da provjeri. jer je krivično djelo ako je tačno. sve drugo je šuplja i manipulacija.
Ima logike sto prica Sebija je novo "ima stranka i dobrih kadrova"
Populistički nastup Sebije, sve za neuki narod...
Čuj da Forto potpiše da se ne koriste respiratori, kao da je on stručnjak u tom poslu.
I naravno, SDA-ovci će to ponavljati.
Zato se nadam da Vlada FBiH neće moći, zbog straha, odšutiti i na ovo (kao na sve ostalo), i da će se formirati neka komisija i inspekcija koju će Sebija morati pustiti na KCUS, a ne da prebacuje lopticu na Vladu KS, koji gore prići ne mogu.
NediM17 wrote: ↑05/04/2021 15:52
Ispisala se po svima, mahnula Verlabovim papirom, prebacila lopticu Forti i Vranicu da zabrane respiratore.
Haj stisni majcin sine pa napisi sluzbeno da trazis da se povuku.
Naravno da mozes povuci jer ih Kinez nije ni napravio za intenzivnu njegu. Ne mogu ti nista.
Ona mase papirom gdje kaze da su prvenstveno "stacionarni" pa tek onda portabilni. Ovi cim potpisu (ako imaju gram mozga to nece uraditi) da se povuku sutradan odmah pocinje "masovno umiranje" jer se pacijenti nemaju na sta prikopcati.
Sah mat.
Javi mi kad potpisu.
pici wrote: ↑05/04/2021 15:45
Vid dr. Enise, stare lopuze, kolko mi je para uzela da punici sredi operaciju zuci... fuj, ko je sve u ovoj grupici sebijinih hostaplera.
A, da je nije bilo-- orala bi punica, sada..
Preminula je punica, a ja ovoj doktorici nazovi jebem sve od do...
..Zao mi je, no, i opet bi isto uradio, da nekom blizem treba....
Slazem se i sa tim sto si napisao, samo onda ne treba javno govoriti da te respiratore treba povuci. To je nekoliko puta izjavio. Malo je brzoplet, a ovi jedva cekaju da ga docekaju na volej. Loptica se prebacuje s jedne na drugu stranu. Vrzino kolo kao i svaki put do sada..
Populistički nastup Sebije, sve za neuki narod...
Čuj da Forto potpiše da se ne koriste respiratori, kao da je on stručnjak u tom poslu.
Zato se nadam da Vlada FBiH neće moći, zbog straha, odšutiti i na ovo (kao na sve ostalo), i da će se formirati neka komisija i inspekcija koju će Sebija morati pustiti na KCUS, a ne da prebacuje lopticu na Vladu KS, koji gore prići ne mogu.
Vlada u tehnickom mandatu pod sapom sda i hdz-a za koji jedno druge skrivaju kriminal. Kako da ne.
palermo wrote: ↑05/04/2021 16:09Kako god, ali sve što je pričala imalo je logike......
Zapravo, mnogo puta je Seka lupala u svojim nastupima, ali ovaj put nije.....i bojim se da je jedan od razloga za to što je ovaj put u pravu a onda je sve lakše.....
sve što je rekla imalo je logike......
a u pravu.......pa da je ovo pokušaj isfabrikovane afere od strane određenih krugova.....( a avaz je već dugo vremena dio tih krugova)
Pismo postoji, ljudi umiru zbog respiratora na koje ih prikljucuju, jel išta više bitno? Ne mogu da shvatim ovo razmišljanje i likovanje ovih tipa "razvalila je". Šta je razvalila? Jel neke fakte iznijela? Ne mogu da shvatim da imamo stotine izjava ljudi čiji su najbliži prošli pakao KCUSa, mnogi se nisu živi vratili, toliko nelogičnosti, ako se ne plaši ničeg nek pusti inspekciju da uđe i to je to, čemu toliko skrivanje?
Generalno nasim ljudima kada neko samouvjereno i autoritativno nastupi sve ima logike. Bitna je samo prezentacija, a ne i sustina.
laik1981 wrote: ↑05/04/2021 16:18
Slazem se i sa tim sto si napisao, samo onda ne treba javno govoriti da te respiratore treba povuci. To je nekoliko puta izjavio. Malo je brzoplet, a ovi jedva cekaju da ga docekaju na volej. Loptica se prebacuje s jedne na drugu stranu. Vrzino kolo kao i svaki put do sada..
on lupio, a ona lupa po životima. eto, super, hajmo poći od ovog prvog. kako on to može tako. naravno, ne kažem tebi...
evo sad imaju potpisnici pisma. hajmo prvo vidjeti kako oni to smiju pisati, a onda je li istina. uvijek ista matrica - bez obzira što postoje snimci sa lica mjesta. i što je ili slagano u svrhe postupka da se tako koriste, ili se stvarno koristilo...
Last edited by JThomas on 05/04/2021 16:23, edited 1 time in total.
palermo wrote: ↑05/04/2021 15:57
Bogami, može se ovdje stoputa vikati, sudija ofsajd, ofsajd, ali je ovo Sebija odigrala majstorski........treba dobar adut ovoj drugoj strani da preuzme inicijativu....
ma ona ima iza sebe dobru manipulatorsku mašineriju, kurac bi ona ovo sama odigrala.
Kako god, ali sve što je pričala imalo je logike......
Pa jel postoji pismo? Jel poznat i njegov sadržaj? Jel i ona sama potvrdila? Šta ima veze što je Avaz objavio? Koliko mi to bgti mefija imamo pa da možemo reći ovaj respektabilan oni treš i žuta štampa? Face, Žurnal, Klix, Avaz i lokalni portali. Jedino oni nešto pišu, kenjaju ali i talasaju, ovi državni mediji služe samim sebi i da ubiru pretplatu.
Lakopo tebra. Do oktobra 2022. i izbora svaki mjesec otkrivati neku aferu, lagano
Populistički nastup Sebije, sve za neuki narod... Čuj da Forto potpiše da se ne koriste respiratori, kao da je on stručnjak u tom poslu.
Pa jebem mu mater, kako može tražiti da se povuku iz upotrebe ako nije stručnjak..........de se malo saberite
zbog ovog vašeg horskog kokodakanja se i ne dešavaju nikakve promjene.......
Benjo34 wrote: ↑05/04/2021 16:20
I po čemu je Sebija "razvalila nastupom"?
Pismo postoji, ljudi umiru zbog respiratora na koje ih prikljucuju, jel išta više bitno? Ne mogu da shvatim ovo razmišljanje i likovanje ovih tipa "razvalila je". Šta je razvalila? Jel neke fakte iznijela? Ne mogu da shvatim da imamo stotine izjava ljudi čiji su najbliži prošli pakao KCUSa, mnogi se nisu živi vratili, toliko nelogičnosti, ako se ne plaši ničeg nek pusti inspekciju da uđe i to je to, čemu toliko skrivanje?
Ne ulazi inspekcija na dozvolu nekoga. Nadležna inspekcija može gdje hoće, čak i policiju da ih prati zvati.
Ne znam odakle ta priča ona ne da. Nisu mi jasni ni ovi u Vladi KS. Nemaš šta tražiti da se "pusti" inspekcija. Zamisli inspekcije gdje moli da uđe.
Ja da sam u Vladi bi laganini poslao odluku u skupštinu povlačenja saglasnosti na osnivanje KCUS, sa rokom jedne godine ako se ne imenuje njihov predstanik u upravni odbor za početak.
Benjo34 wrote: ↑05/04/2021 16:20
I po čemu je Sebija "razvalila nastupom"?
Ne ulazi inspekcija na dozvolu nekoga. Nadležna inspekcija može gdje hoće, čak i policiju da ih prati zvati.
Ne znam odakle ta priča ona ne da. Nisu mi jasni ni ovi u Vladi KS. Nemaš šta tražiti da se "pusti" inspekcija.
Ja da sam u Vladi bi laganini poslao odluku u skupštinu povlačenja saglasnosti na osnivanje KCUS, sa rokom jedne godine ako se ne imenuje njihov predstanik u upravni odbor za početak.
Pa zašto ne ulazi? Jel ikakvu delegaciju pustila gore u zadnje vrijeme? Čak ni one doktore iz bratske Turske?
Smeta mi iskreno ovdje pozivanje i poređenje sa Rumunijom, niko ne treba to ni pomišljati. Samo treba istrajati da se sazna istina i odgovorni ako ih ima, procesuiraju po KZ. Ne vidim šta donosi ovo sve dok narod umire.
costacurta wrote: ↑05/04/2021 16:23
Pa jel postoji pismo? Jel poznat i njegov sadržaj? Jel i ona sama potvrdila? Šta ima veze što je Avaz objavio? Koliko mi to bgti mefija imamo pa da možemo reći ovaj respektabilan oni treš i žuta štampa? Face, Žurnal, Klix, Avaz i lokalni portali. Jedino oni nešto pišu, kenjaju ali i talasaju, ovi državni mediji služe samim sebi i da ubiru pretplatu.
Lakopo tebra. Do oktobra 2022. i izbora svaki mjesec otkrivati neku aferu, lagano
Pa reci ti meni, al probaj hladne glave, jel joj bio dobar nastup.....jeste, volio ti ili ne volio...
ne možeš se oslanjati na ono što čpiše avaz...a još manje smiješ vući političke poteze oslonjene na pisanje avaza..
i na kraju krajeva, ako zanemariš političke strane, jel ti stvarno vjeruješ da su doktori nammjerno ubijali ljude gore....