Nisam Fan i dalje ove verbalnu dijareju si napisao na svim temama vezanim za isto.... ocajnokiligonzales wrote: ↑04/04/2021 23:34Misli ti sta hoces slobodno.kolegione wrote: ↑04/04/2021 23:30Ja mislim da si ti botkiligonzales wrote: ↑04/04/2021 22:52 Bome nisam fan para, ali jedno mogu reci gospodja je na prva na crti zdrastvenog sistema, u situaciji izazvanom koronom, niko se nece baviti brojkama spasenih, ali hoce brojem umrlih. To sto je daleko veci broj spasenih, nece biti bitno jer znamo da ce dok god postoji sansa da je ijedan pacijent ubijen nemarom struke to biti vaznije od broja spasenih.
Inace zbog nacina na koji je dosla do pozicije direktorice tri gradske klinike nikada je nisam smatrao dovoljno kompetentnom da to i postane. Naravno covjek moze pogrijesiti, ali struka bi u tome trebala voditi rijec da li je kompetentna i nije. U ovome vremenu ona je i dalje glavna dikretorica na KCUS sa vrelim krompirom u rakama. Pandemija bi i za daleko vece lisce bila vrucim krompirom.
Nazalost sto zbog svega sto se desava ljudi gube zivote. Mislim da je ona daleko neodgovornija za zdrastveno stanje u kantonu, od recimo svoga muza dijela stranke koje pripada i ovih trenutnih na vlasti u KS koji se pripucavaju sa visim nivoima vlasti oko nabavke vakcije, kisika i ostalih stvari koje bi nam pomogli u borbi protiv pandemije.![]()
Mozes li mi reci ciji sam bot?
Sebija All about
-
kolegione
#10826 Re: Sebija All about
-
kiligonzales
#10827 Re: Sebija All about
sto je budala... realno daje previse materijala zelenima da po njemu pljuju. svakako im je medijska masinerija u rukama.
ovdje na forumu su aparatcici stranke razotrkivali ljude i pravili im probleme na poslovima u institucijama u kojima su bili ukoliko bi bili protiv SDA.
sto je najgore od svega, neki od tih aparatcica su sada u NIPu
- Hank Paldum
#10828 Re: Sebija All about
Ako vi FGRovci već pravite poređenja zašto ne postavite i ovu fotografiju?

Vas kada neko pita što ne protestujete kao Rumuni na ovoj slici vi odmah uzvratite "Dobar pokušaj, nećeš nas huškati".
Misliš da bi Čaučesku par tako završio dA sU rUmoooooNi kraHli Allahu dAne kao ti umjesto da su izašli na ulice.
Ovako se bore građani za svoja prava, ne tepajte sebi i ne vrijeđajte hrabri rumunski narod koji će zauvijek ući u historiju tako što ih poredite sa vama lezihljebovićima što se ne date huškati.
-
Nebozemlja
#10829 Re: Sebija All about
Marsovskikiligonzales wrote: ↑04/04/2021 23:34Misli ti sta hoces slobodno.kolegione wrote: ↑04/04/2021 23:30Ja mislim da si ti botkiligonzales wrote: ↑04/04/2021 22:52 Bome nisam fan para, ali jedno mogu reci gospodja je na prva na crti zdrastvenog sistema, u situaciji izazvanom koronom, niko se nece baviti brojkama spasenih, ali hoce brojem umrlih. To sto je daleko veci broj spasenih, nece biti bitno jer znamo da ce dok god postoji sansa da je ijedan pacijent ubijen nemarom struke to biti vaznije od broja spasenih.
Inace zbog nacina na koji je dosla do pozicije direktorice tri gradske klinike nikada je nisam smatrao dovoljno kompetentnom da to i postane. Naravno covjek moze pogrijesiti, ali struka bi u tome trebala voditi rijec da li je kompetentna i nije. U ovome vremenu ona je i dalje glavna dikretorica na KCUS sa vrelim krompirom u rakama. Pandemija bi i za daleko vece lisce bila vrucim krompirom.
Nazalost sto zbog svega sto se desava ljudi gube zivote. Mislim da je ona daleko neodgovornija za zdrastveno stanje u kantonu, od recimo svoga muza dijela stranke koje pripada i ovih trenutnih na vlasti u KS koji se pripucavaju sa visim nivoima vlasti oko nabavke vakcije, kisika i ostalih stvari koje bi nam pomogli u borbi protiv pandemije.![]()
Mozes li mi reci ciji sam bot?
- zubi
#10830 Re: Sebija All about
Pa jel sta slagala?? Evo, zaposlila je dijete, vrijedilo se vratiti iz penzije zbog toga
- hadzinicasa
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#10832 Re: Sebija All about
meščini da mu ga je fahro ovdje malo zavukao preko onog malog sa one grupe. ali, saznat ćemo za par dana sve.kiligonzales wrote: ↑04/04/2021 23:40sto je budala... realno daje previse materijala zelenima da po njemu pljuju. svakako im je medijska masinerija u rukama.
ovdje na forumu su aparatcici stranke razotrkivali ljude i pravili im probleme na poslovima u institucijama u kojima su bili ukoliko bi bili protiv SDA.
sto je najgore od svega, neki od tih aparatcica su sada u NIPu![]()
kako napisa urednik klixa, semir hambo, koji je, izmedju ostalog, pored senada, bio najglasniji za respiratore i najviše prao sda:
samo neka se dinče izvuče iz ovoga i neka ne dopusti da ga obavještajci uvuku u ove prljave podmetačine.Također, zanimljivo je da, oni koji su pisali pismo koriste žargonski termin "Malina respiratori", što je pomalo nesvojstveno za ljekare ukoliko je riječ o službenoj korespodenciji.
- bogoljub
#10833 Re: Sebija All about
Tepaju sebi baš tako!Hank Paldum wrote: ↑04/04/2021 23:40Ako vi FGRovci već pravite poređenja zašto ne postavite i ovu fotografiju?
Vas kada neko pita što ne protestujete kao Rumuni na ovoj slici vi odmah uzvratite "Dobar pokušaj, nećeš nas huškati".
Misliš da bi Čaučesku par tako završio dA sU rUmoooooNi kraHli Allahu dAne kao ti umjesto da su izašli na ulice.
Ovako se bore građani za svoja prava, ne tepajte sebi i ne vrijeđajte hrabri rumunski narod koji će zauvijek ući u historiju tako što ih poredite sa vama lezihljebovićima što se ne date huškati.
M-tel imate prijatelja!
Zanoće sa 17 potpisa za Bogića, ujutro nemaju 10.
Zamisli kad zanoće sa Anonimnim pismom bez potpisa!?
-
kiligonzales
#10834 Re: Sebija All about
Pa osobno misljenje. Sta je problem?
Sto nisam neciji debil i imam svoje misljenje.
Sebiju i Bakira ne volim. SDA ne volim. Svi su zmirili kada je selila sa klinike na kliniku iz menadzmenta u menadzment na ociti primjer nepotizma. Isto tako ljudi su zaboravili da je SDA kadar bio na KCUS i kako se Gavrankapetanovic sklonio, da bi ona vodila tu instituciju. Niko nije htio biti ni protukandidat.
Sjela na poziciju. Kompetentna ili ne. Ona je gore najodgovornija osoba za sve sto se desava. Prva linija. Volio je ili ne volio, postovao je ili nepostovao, smatrao je kompetentnom ili ne. Ona je tu, nije pobjegla. Ne smatram je kompetentnom zbog nacina kako je dosla do te pozicije, a ni radi toga sto je otjerala mnogo sposobnog kadra odozgo. Nisam pobornik jednoumlja, tako da nisam pobornik ni nje ni njene stranke. Sto nisam pobornik te stranke imao bi satima pisati i pricati. Svakako ako se navodi Kesmera dokazu tacnim bice i Sebija pred sudom jer je na klinici koju vodi smrtnost izazvana direktnim nemarom struke.
Problem nastaje onda, sta ako Kesmerovi navodi nisu tacni?
SDA mi je godinama uzasna, ali sada me trojka jednako uzasava, barem NIP. Spoticu SDA Sebiju, a sami na celo gradskog vijeca dovedu Keminog malog.
Zar stvarno i jedni i drugi misle da smo mi debili?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#10835 Re: Sebija All about
Pa sasd tteba tuzilastvi hitno da reaguje, i da se vidi, jesu ili nisu potpisali doktori, jesu li rrspiratori isoravni ili nisu....
-
kiligonzales
#10836 Re: Sebija All about
Fahrina ekipa mu ga i jeste zavukla, al jbg i oni su ga bili zavukli Fahri. Reputaciju su mu onom optuznicom sjebali momentalno. Ionako ko Sandzo nije kotirao dobro. Plus optuznica. Ubili su ga politicki. Avaz je vec teze ubiti. Medijski su pojaki.malakh wrote: ↑04/04/2021 23:50meščini da mu ga je fahro ovdje malo zavukao preko onog malog sa one grupe. ali, saznat ćemo za par dana sve.kiligonzales wrote: ↑04/04/2021 23:40sto je budala... realno daje previse materijala zelenima da po njemu pljuju. svakako im je medijska masinerija u rukama.
kako napisa urednik klixa, semir hambo, koji je, izmedju ostalog, pored senada, bio najglasniji za respiratore i najviše prao sda:
samo neka se dinče izvuče iz ovoga i neka ne dopusti da ga obavještajci uvuku u ove prljave podmetačine.Također, zanimljivo je da, oni koji su pisali pismo koriste žargonski termin "Malina respiratori", što je pomalo nesvojstveno za ljekare ukoliko je riječ o službenoj korespodenciji.
-
laik1981
#10837 Re: Sebija All about
Evo samo sto nisu. Za pocetak im treba koji mjesec da skontaju koji sud je nadlezan za ovaj slucaj.konektovan wrote: ↑05/04/2021 00:03 Pa sasd tteba tuzilastvi hitno da reaguje, i da se vidi, jesu ili nisu potpisali doktori, jesu li rrspiratori isoravni ili nisu....
-
kiligonzales
#10838 Re: Sebija All about
Tuzilastvo i treba da se bavi time i sudovi. Mediji nazalost plivaju izmedju uticaja stranaka, ali bome i ambasada, ono sto je sigurno i istrazivacko novinarstvo nije vise neovisno produzeno je pero necijeg uticaja. Vrijeme pokaze cijeg.konektovan wrote: ↑05/04/2021 00:03 Pa sasd tteba tuzilastvi hitno da reaguje, i da se vidi, jesu ili nisu potpisali doktori, jesu li rrspiratori isoravni ili nisu....
Malina respiratore je otkrio Avaz i neka je. Uvalili ga do balcaka svojim koalicionim partnerima.
Pokusali su ih u medijskoj ofanzivi Faktor, Stav i neki drugi mediji prikazati kao ispravnim, ali dzaba.
Sada ce epilog biti vidljiv pred sudom.
-
Nebozemlja
#10839 Re: Sebija All about
Jes Jes, za razliku od suda i tužilaštva koji su apsolutno nezavisni i gdje nema uticaja stranaka. Dobro si ti to. Svaka častkiligonzales wrote: ↑05/04/2021 00:10Tuzilastvo i treba da se bavi time i sudovi. Mediji nazalost plivaju izmedju uticaja stranaka, ali bome i ambasada, ono sto je sigurno i istrazivacko novinarstvo nije vise neovisno produzeno je pero necijeg uticaja. Vrijeme pokaze cijeg.konektovan wrote: ↑05/04/2021 00:03 Pa sasd tteba tuzilastvi hitno da reaguje, i da se vidi, jesu ili nisu potpisali doktori, jesu li rrspiratori isoravni ili nisu....
Malina respiratore je otkrio Avaz i neka je. Uvalili ga do balcaka svojim koalicionim partnerima.
Pokusali su ih u medijskoj ofanzivi Faktor, Stav i neki drugi mediji prikazati kao ispravnim, ali dzaba.
Biće senvič za trud, ma biće i dva
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#10840 Re: Sebija All about
u ovim situacijama se sda vrlo dobro brani. vidjeli smo to 2008., pa 2014. samo ne znam kako će se konakovic braniti od spinova "zapaljenih zgrada koje ni u ratu nisu bile zapaljene", od "blokirano sarajevo, koje je samo u ratu bilo blokirano", i tako dalje.kiligonzales wrote: ↑05/04/2021 00:03Fahrina ekipa mu ga i jeste zavukla, al jbg i oni su ga bili zavukli Fahri. Reputaciju su mu onom optuznicom sjebali momentalno. Ionako ko Sandzo nije kotirao dobro. Plus optuznica. Ubili su ga politicki. Avaz je vec teze ubiti. Medijski su pojaki.malakh wrote: ↑04/04/2021 23:50meščini da mu ga je fahro ovdje malo zavukao preko onog malog sa one grupe. ali, saznat ćemo za par dana sve.kiligonzales wrote: ↑04/04/2021 23:40
sto je budala... realno daje previse materijala zelenima da po njemu pljuju. svakako im je medijska masinerija u rukama.
a vidjeh i da laticeva kćerka poziva na proteste, pa samo da ostane upisano da je njen suprug mirza hulušić, direktor zavoda za izgradnju, inače kadar sbba.
-
kiligonzales
#10841 Re: Sebija All about
Ima uticaja i na tuzilastvo, ali je barem institucija pred kojom svako kad se nadje gubi kredibilitet. Niko se od toga nije oporavio.Nebozemlja wrote: ↑05/04/2021 00:11Jes Jes, za razliku od suda i tužilaštva koji su apsolutno nezavisni i gdje nema uticaja stranaka. Dobro si ti to. Svaka častkiligonzales wrote: ↑05/04/2021 00:10Tuzilastvo i treba da se bavi time i sudovi. Mediji nazalost plivaju izmedju uticaja stranaka, ali bome i ambasada, ono sto je sigurno i istrazivacko novinarstvo nije vise neovisno produzeno je pero necijeg uticaja. Vrijeme pokaze cijeg.konektovan wrote: ↑05/04/2021 00:03 Pa sasd tteba tuzilastvi hitno da reaguje, i da se vidi, jesu ili nisu potpisali doktori, jesu li rrspiratori isoravni ili nisu....
Primjer ti je i FAHRO. Dzaba Avaz, dzaba pare, na izborima ciiin, nema ih, nigdje ih na mapi.
-
saabsa
#10842 Re: Sebija All about
Zato je Sezmija otvorila izolatorij na građevinskom pa nije bilo potrebe da ih vojna prima.
Od srca želim svim koji ih brane da im najmiliji gore zaglave pa da vide o čemu ljudi pričaju i koga njihovi ljigavi prsti brane.
-
kolegione
#10843 Re: Sebija All about
Prijatelju jel ti svarno mislis da ima nazad za nju? Misljenja sam da nema nazad za nju kao ni za Bakira, nema povlacenja oni idu do kraja...kiligonzales wrote: ↑04/04/2021 23:56Pa osobno misljenje. Sta je problem?
Sto nisam neciji debil i imam svoje misljenje.
Sebiju i Bakira ne volim. SDA ne volim. Svi su zmirili kada je selila sa klinike na kliniku iz menadzmenta u menadzment na ociti primjer nepotizma. Isto tako ljudi su zaboravili da je SDA kadar bio na KCUS i kako se Gavrankapetanovic sklonio, da bi ona vodila tu instituciju. Niko nije htio biti ni protukandidat.
Sjela na poziciju. Kompetentna ili ne. Ona je gore najodgovornija osoba za sve sto se desava. Prva linija. Volio je ili ne volio, postovao je ili nepostovao, smatrao je kompetentnom ili ne. Ona je tu, nije pobjegla. Ne smatram je kompetentnom zbog nacina kako je dosla do te pozicije, a ni radi toga sto je otjerala mnogo sposobnog kadra odozgo. Nisam pobornik jednoumlja, tako da nisam pobornik ni nje ni njene stranke. Sto nisam pobornik te stranke imao bi satima pisati i pricati. Svakako ako se navodi Kesmera dokazu tacnim bice i Sebija pred sudom jer je na klinici koju vodi smrtnost izazvana direktnim nemarom struke.
Problem nastaje onda, sta ako Kesmerovi navodi nisu tacni?
SDA mi je godinama uzasna, ali sada me trojka jednako uzasava, barem NIP. Spoticu SDA Sebiju, a sami na celo gradskog vijeca dovedu Keminog malog.Izgovori nije babo aktivan ko prije, pa nije to nepotizam. Pa nije ni Bakiru babo aktivan, pa svak vidi kolika je glupost sto mu je u politici ime naslijedio.
Zar stvarno i jedni i drugi misle da smo mi debili?
Tako da to nije hrabrost nego situacija...
Sto se tice ovi NiP oni su koliko ja povrsno pratim neki odmetnici od SDA? Isto iskreno mislim i o njim
-
pinkman
#10844 Re: Sebija All about
Ovo nisam nista shvatiokiligonzales wrote: ↑05/04/2021 00:03 Fahrina ekipa mu ga i jeste zavukla, al jbg i oni su ga bili zavukli Fahri. Reputaciju su mu onom optuznicom sjebali momentalno. Ionako ko Sandzo nije kotirao dobro. Plus optuznica. Ubili su ga politicki. Avaz je vec teze ubiti. Medijski su pojaki.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#10845 Re: Sebija All about
Hank Paldum wrote: ↑04/04/2021 23:40Ako vi FGRovci već pravite poređenja zašto ne postavite i ovu fotografiju?
-
meridiyan
#10846 Re: Sebija All about
Pa onda koji mjesec dok izuzmu telefone ....to im je plafon sta znaju uraditilaik1981 wrote: ↑05/04/2021 00:08Evo samo sto nisu. Za pocetak im treba koji mjesec da skontaju koji sud je nadlezan za ovaj slucaj.konektovan wrote: ↑05/04/2021 00:03 Pa sasd tteba tuzilastvi hitno da reaguje, i da se vidi, jesu ili nisu potpisali doktori, jesu li rrspiratori isoravni ili nisu....
-
kiligonzales
#10847 Re: Sebija All about
SDP se pojeo sam u periodu 2008-2014. iznutra. Ubio ih je razdor na relaciji Lagumzdija - Komsic - Niksic. Afera Bosnalijek, Trhulj i jos par, podgrijale su taj razdor.Svi smo mi bili protivnici Lagumdzijinog jednoumlja, svi koji smo tada glasali za tu stranku i drzavu za covjeka. Na kraju dobismo aferu reket. Na ono sto se desilo kasnije pokazalo je da je itekako SDA imala uticaja i na taj razdor jer je DF otisao pravo njima. Usli su u koaliciju, skrojili budzet, razvalili koaliciju. Da bi potom opet DF nakon drugih izbora uradio isto, samo nije vise istupio iz koalicije.malakh wrote: ↑05/04/2021 00:14
u ovim situacijama se sda vrlo dobro brani. vidjeli smo to 2008., pa 2014. samo ne znam kako će se konakovic braniti od spinova "zapaljenih zgrada koje ni u ratu nisu bile zapaljene", od "blokirano sarajevo, koje je samo u ratu bilo blokirano", i tako dalje.
a vidjeh i da laticeva kćerka poziva na proteste, pa samo da ostane upisano da je njen suprug mirza hulušić, direktor zavoda za izgradnju, inače kadar sbba.
SDA i ovakva je dovoljno jaka jer dosta udruzenja ima pod svojom sapom, kao i medija kojim kontrolise prilike u drustvu. Isto tako oni protesti februarski koje su spomenuli kao SBB cedo, vise su mi izgledali kao protesti koje je iznjedrila SDA sa Osmicom na celu.
Vidimo da se papanizacija stranke u nasem kantonu nije isplatila, a tesko da ce se isplatiti i u buducnosti. Sta ce se desiti kad epilog dobije afera Malina respiratora i Zadruga tek ce biti prica za sebe? Ali ko god je upao u medijsko sudsku masinu nije se vise oporavio od srozanog kredibiliteta ni ko pojedinac ni ko stranka.
Inace su Laticevci koje pominjes, produzena ruka Fahre. Pogotovo BosniaTimes.
Konakovic je mogao spustiti loptu, ali eto odlucio se nadmudrivati s njima. Vidjecemo sta ce biti.
Ipak NIP je najbolji ucenik SDA. Najbolja mladjarija koja se otela staroj gardi. Zato ne cudi da se istim sredstvima bore protiv njih.
-
kiligonzales
#10848 Re: Sebija All about
kolegione wrote: ↑05/04/2021 00:18
Prijatelju jel ti svarno mislis da ima nazad za nju? Misljenja sam da nema nazad za nju kao ni za Bakira, nema povlacenja oni idu do kraja...
Sto se tice ovi NiP oni su koliko ja povrsno pratim neki odmetnici od SDA? Isto iskreno mislim i o njim
Da se mene pitalo ona nikada nebi bila tu, a ni Bakir.
Nebitno sta je od to dvoje, svako moze da ustukne kad je situacija kakva jeste.
Sto se mene tice. Od propasti socijaldemokratije. Glasam za njeno najmladje cedo Nasu stranku.
Njih malo gotivim jer su nase carsije raja.
-
kiligonzales
#10849 Re: Sebija All about
Govorim za Fahru, da je Sandzo, Crnogorac kojeg je optuznica momentalno restartovala politicki na fabricke postavke.pinkman wrote: ↑05/04/2021 00:19Ovo nisam nista shvatiokiligonzales wrote: ↑05/04/2021 00:03 Fahrina ekipa mu ga i jeste zavukla, al jbg i oni su ga bili zavukli Fahri. Reputaciju su mu onom optuznicom sjebali momentalno. Ionako ko Sandzo nije kotirao dobro. Plus optuznica. Ubili su ga politicki. Avaz je vec teze ubiti. Medijski su pojaki.koji Sandzo je dobio optuznicu?
-
kolegione
#10850 Re: Sebija All about
Istokiligonzales wrote: ↑05/04/2021 00:41kolegione wrote: ↑05/04/2021 00:18
Prijatelju jel ti svarno mislis da ima nazad za nju? Misljenja sam da nema nazad za nju kao ni za Bakira, nema povlacenja oni idu do kraja...
Da se mene pitalo ona nikada nebi bila tu, a ni Bakir.
Nebitno sta je od to dvoje, svako moze da ustukne kad je situacija kakva jeste.
Sto se mene tice. Od propasti socijaldemokratije. Glasam za njeno najmladje cedo Nasu stranku.
Njih malo gotivim jer su nase carsije raja.