Pa jest ako ti je normalan 65. ((95-65)/65)*100%=46,15% uvečanja. skoro 50%. U stanju mirovanja uvečanje naprezanja od skoro 50% neprestano nekoliko dana smedicinskog aspekta je visokorizično. A ovliko napreazanje za sobom vuće još toga.
Iskustva sa koronavirusom
Moderator: O'zone
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#4151 Re: Iskustva sa koronavirusom
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4152 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ljudstvo,
danas izasao iz izolacije, test negativan, ali izgubio culo mirisa i okusa..
Pitanjce za vas koji se bolje razumijete u problematiku,..
Stari mi je friško pozitivan, sa blagim simptomima, malo temperatura iznad 37..
Eh sad sta me zanima, da li sam ja siguran u njegovoj blizini,...tj. on je u ovoj fazi najzarazniji, a ja frisko "prebolovao"...u slucaju da mu bude potrebna pomoc s moje strane..??
@splinter
Hvala unaprijed...

Pitanjce za vas koji se bolje razumijete u problematiku,..
Stari mi je friško pozitivan, sa blagim simptomima, malo temperatura iznad 37..
Eh sad sta me zanima, da li sam ja siguran u njegovoj blizini,...tj. on je u ovoj fazi najzarazniji, a ja frisko "prebolovao"...u slucaju da mu bude potrebna pomoc s moje strane..??
@splinter
Hvala unaprijed...
-
corei3
#4153 Re: Iskustva sa koronavirusom
Za mene normalan puls od 65 nije normalan jer je meni normalan 50, kad spavam 45, a kad sam na treningu do 180. Sve normala, sve udure
-
zagi70
#4154 Re: Iskustva sa koronavirusom
Da li neko ima iskustva sa dugotrajnom temperaturom (17 dana 37-37.3), bolovima u stomaku i prolivima.
Kćerka 16 godina, pozitivna, krvna slika i crp uredu.
Kćerka 16 godina, pozitivna, krvna slika i crp uredu.
- konektovan
#4155 Re: Iskustva sa koronavirusom
Moj amidza je imao, bas tako oko 17 dana. Pluca cista, i nakon sto je ukljucen dexametasin temperature nestale...
-
Android Knego
#4156 Re: Iskustva sa koronavirusom
Čovjek ležao sa mnom u sobi u covid-bolnici i oporavio se prije mene. Zadnjih par dana bio na fizikalnoj terapiji. Kad su ga otpustili bio je već bar 7 dana negativan. Nisu ga pustili kući nego u drugu bolnicu na još par dana fizikalne terapije, pošto je trebao putovati u Njemačku.
Hodam ja juče malo na hodaljci hodnikom, kad neko me zove iz jedne sobe. Ko će me zvati?! Kad on!! Pa jarane zar ti nisi u drugoj bolnici? Bio sam, danas imao let za Njemačku, testirali me, opet pozitivan i evo vratili me nazad.
Ljudi, ima li neko objašnjenje za ovo???
Hodam ja juče malo na hodaljci hodnikom, kad neko me zove iz jedne sobe. Ko će me zvati?! Kad on!! Pa jarane zar ti nisi u drugoj bolnici? Bio sam, danas imao let za Njemačku, testirali me, opet pozitivan i evo vratili me nazad.
Ljudi, ima li neko objašnjenje za ovo???
-
last mohicans
#4157 Re: Iskustva sa koronavirusom
Evo sinošnja situacija. Punici 87-86 bila sinoc, temperatura 39. Mi smo uspaničili, nismo u istoj kuci. Zovemo HP i kazemo i nižu saturaciju od stvarne ne bi li došli. Kaže operaterka,ili laže, da nemaju koga poslati,jer je ludnica. Ima ljudi sa saturacijom od 50TheRealist wrote: ↑31/03/2021 20:56I ovo je suštinski najveći problem. Saturacija 93% je indikacija sa kiseoničku potporu, što kod nas uglavnom znači bolnica, a ne da se čeka još veći pad. A ove koji se liječe kući bi trebalo stalno provjeravati, posebno stanje saturacije, a ne da niko i ne nazove tokom izolacije.
Zato i imamo toliko smrtnost, jer pacijenti prekasno dolaze u bolnice. Uz naravno sve druge probleme koje zemlja poputa naše ima. Ali eto, to je za drugu temu.
-
last mohicans
#4158 Re: Iskustva sa koronavirusom
To sa prolivom je ljetos bilo karakteristicnije,mada čujem da i sada neka djeca imaju takve simptome. Temp nek te ne iznenađuje, kolegica je mjesec i po imala temp.,vrlo tesku sliku, ni sama ne zna koliko je antibiotika popila. Sve je od slučaja do slučaja. To je ona hinjska,iritantna temp koja moze trajati, ali nije zabrinjavajuca i moze se podvesti i kao normalna. Preporuke su i da se do 38ni ne skida temp. jer se organizam prije izbori.konektovan wrote: ↑01/04/2021 12:40Moj amidza je imao, bas tako oko 17 dana. Pluca cista, i nakon sto je ukljucen dexametasin temperature nestale...
-
zagi70
#4159 Re: Iskustva sa koronavirusom
Da li je imao i bolove u stomaku i proliv?konektovan wrote: ↑01/04/2021 12:40Moj amidza je imao, bas tako oko 17 dana. Pluca cista, i nakon sto je ukljucen dexametasin temperature nestale...
-
soferina
#4160 Re: Iskustva sa koronavirusom
Naravno da ima, previše kisika oštečuje pluća, oni u bolnici su nam non stop kontrolisali saturaciju i količinu litara kisika koji primašepik wrote: ↑31/03/2021 21:12Da, moj prijatelj kupio bocu sa kisikom platio oko 450 KM, a njemu sve losije... Eno ga sad u bolnici, saturaciju otisla u q.... Nije znao koristiti kisik, ocito ima neko pravilo koliko kad treba da se dozira....TheRealist wrote: ↑31/03/2021 20:56I ovo je suštinski najveći problem. Saturacija 93% je indikacija sa kiseoničku potporu, što kod nas uglavnom znači bolnica, a ne da se čeka još veći pad. A ove koji se liječe kući bi trebalo stalno provjeravati, posebno stanje saturacije, a ne da niko i ne nazove tokom izolacije.
Zato i imamo toliko smrtnost, jer pacijenti prekasno dolaze u bolnice. Uz naravno sve druge probleme koje zemlja poputa naše ima. Ali eto, to je za drugu temu.
- konektovan
#4161 Re: Iskustva sa koronavirusom
Nije..zagi70 wrote: ↑01/04/2021 13:06Da li je imao i bolove u stomaku i proliv?konektovan wrote: ↑01/04/2021 12:40Moj amidza je imao, bas tako oko 17 dana. Pluca cista, i nakon sto je ukljucen dexametasin temperature nestale...
- banjaluka078
#4162 Re: Iskustva sa koronavirusom
Mama jednog forumaša je imala slične tegobe, čitaj od ovog posta, dalje. A ta mala temperatura je normalna još sedmicama poslije.
iskustva-sa-koronavirusom-t158326s2800.html#p17127402
-
nezznalicaa
#4163 Re: Iskustva sa koronavirusom
Danas odem da uradim da vidim imam li antitjela jer nisam prebolovao koronu da znam. Uradim samo IGG i rezultat je 0,64. A granica je 1.4. Da li mi neko moze reci sta znaci ovo jesam li bio u nekom kontaktu a nisam razvio antitjela. Sto ne pise 0,00?
-
tamaricaaa
#4164 Re: Iskustva sa koronavirusom
Moguce. Uglavnom, nemas antitijela.nezznalicaa wrote: ↑01/04/2021 15:04 Danas odem da uradim da vidim imam li antitjela jer nisam prebolovao koronu da znam. Uradim samo IGG i rezultat je 0,64. A granica je 1.4. Da li mi neko moze reci sta znaci ovo jesam li bio u nekom kontaktu a nisam razvio antitjela. Sto ne pise 0,00?
- Lalena
#4165 Re: Iskustva sa koronavirusom
Od polovine novembra do skora imala sam takvu temperaturu... 37,2 do 37, 4, nekad 37,6...
Kada je 37,6 tada sam osjećala blagu groznicu... Nisam je obarala lijekovima, jednom mi je dr. produzila antibiotik zbog takve temperature, ali s obzirom da se nakon par dana opet vratila na isto, ja sam se nekako pomirila s tim...
Kada padne ispod 37, taj dan kao da progledam, ozivim, dobijem energiju, ma druga ja...
Inace nisam imala problema sa stomakom...
- emigrazione
#4166 Re: Iskustva sa koronavirusom
Sakri se ti negdje na neku vikendicu ili u neko selo, bolje ti je nego da cekas ovo govno da te spuca...nezznalicaa wrote: ↑01/04/2021 15:04 Danas odem da uradim da vidim imam li antitjela jer nisam prebolovao koronu da znam. Uradim samo IGG i rezultat je 0,64. A granica je 1.4. Da li mi neko moze reci sta znaci ovo jesam li bio u nekom kontaktu a nisam razvio antitjela. Sto ne pise 0,00?
-
NediM17
#4167 Re: Iskustva sa koronavirusom
Juce bio na kontroli, 20. dan od pojave prvih simptoma, manje vise sve ok, malo poviseni leukociti pa nastavak sa antibioticima, ali me sinoc pocese boliti noge od kukova pa nadole, je li k'o imao ovaj simptom? Mene je na samom pocetku isto to uhvatilo ali je nestalo nakon dan-dva.
-
komsinica_s_drugog
#4168 Re: Iskustva sa koronavirusom
Iz mog iskustva, a radila sam na odjelu s teskim bolesnicima, s kanilama i vecinom na masinama za disanje, kad je saturacija 50% ti si rahmetli.last mohicans wrote: ↑01/04/2021 12:59Evo sinošnja situacija. Punici 87-86 bila sinoc, temperatura 39. Mi smo uspaničili, nismo u istoj kuci. Zovemo HP i kazemo i nižu saturaciju od stvarne ne bi li došli. Kaže operaterka,ili laže, da nemaju koga poslati,jer je ludnica. Ima ljudi sa saturacijom od 50TheRealist wrote: ↑31/03/2021 20:56I ovo je suštinski najveći problem. Saturacija 93% je indikacija sa kiseoničku potporu, što kod nas uglavnom znači bolnica, a ne da se čeka još veći pad. A ove koji se liječe kući bi trebalo stalno provjeravati, posebno stanje saturacije, a ne da niko i ne nazove tokom izolacije.
Zato i imamo toliko smrtnost, jer pacijenti prekasno dolaze u bolnice. Uz naravno sve druge probleme koje zemlja poputa naše ima. Ali eto, to je za drugu temu.čekaju intervenciju. To je bilo oko 10 sinoc. Po nesreci nisu imali ni voltaren cepica, paracetamol ne pomaže,te supruga trči nosi po usranom policijskom satu. Kad joj je spala temp.popravila se i saturacija. Ko ne zna sta je,ne mjeri je,moze i umrijeti. Tako im je komsija od 50 tak god, sinu u autu umro,nije ni došao do bolnice. Opet punac,vrlo rizična kategorija, primili ga iz predstroznosti,bio nekoliko sati,dosla tri teža pacijenta, nemaju kud s njima. Rekli haj ti dedo kuci,dobar si. Forto uopce nije pretjerao kad je kazao da smo mi Bergamo. Pojedinci ni dalje nisu svjesni ozbiljnosti situacije.
Najniza koju vidjeh, bila je 62%, covjek je bio crn, hitno smo ga prikljucili na masinu, koja je malo pomagala i poslan je u bolnicu. Uskoro je preminuo.
-
last mohicans
#4169 Re: Iskustva sa koronavirusom
Vjerovatno je bombe bacala, da skine s dnevnog reda, upravu su kad HP zovu taksi služba. Moj rođak se kuci onesvijestio i kad je HP došla imao je 60 saturaciju i 40 dana na Podhrastovima je zaglavio, ali se iščupao.komsinica_s_drugog wrote: ↑01/04/2021 18:05Iz mog iskustva, a radila sam na odjelu s teskim bolesnicima, s kanilama i vecinom na masinama za disanje, kad je saturacija 50% ti si rahmetli.last mohicans wrote: ↑01/04/2021 12:59Evo sinošnja situacija. Punici 87-86 bila sinoc, temperatura 39. Mi smo uspaničili, nismo u istoj kuci. Zovemo HP i kazemo i nižu saturaciju od stvarne ne bi li došli. Kaže operaterka,ili laže, da nemaju koga poslati,jer je ludnica. Ima ljudi sa saturacijom od 50TheRealist wrote: ↑31/03/2021 20:56
I ovo je suštinski najveći problem. Saturacija 93% je indikacija sa kiseoničku potporu, što kod nas uglavnom znači bolnica, a ne da se čeka još veći pad. A ove koji se liječe kući bi trebalo stalno provjeravati, posebno stanje saturacije, a ne da niko i ne nazove tokom izolacije.
Zato i imamo toliko smrtnost, jer pacijenti prekasno dolaze u bolnice. Uz naravno sve druge probleme koje zemlja poputa naše ima. Ali eto, to je za drugu temu.čekaju intervenciju. To je bilo oko 10 sinoc. Po nesreci nisu imali ni voltaren cepica, paracetamol ne pomaže,te supruga trči nosi po usranom policijskom satu. Kad joj je spala temp.popravila se i saturacija. Ko ne zna sta je,ne mjeri je,moze i umrijeti. Tako im je komsija od 50 tak god, sinu u autu umro,nije ni došao do bolnice. Opet punac,vrlo rizična kategorija, primili ga iz predstroznosti,bio nekoliko sati,dosla tri teža pacijenta, nemaju kud s njima. Rekli haj ti dedo kuci,dobar si. Forto uopce nije pretjerao kad je kazao da smo mi Bergamo. Pojedinci ni dalje nisu svjesni ozbiljnosti situacije.
Najniza koju vidjeh, bila je 62%, covjek je bio crn, hitno smo ga prikljucili na masinu, koja je malo pomagala i poslan je u bolnicu. Uskoro je preminuo.
- Rijeka_snova
#4170 Re: Iskustva sa koronavirusom
Osoba sto je imala 77% je išla u ambulantu na kisik svaki dan, sad se malo popravilo ali se osjeća prelose. Ne šalju je u bolnicukomsinica_s_drugog wrote: ↑30/03/2021 17:15Ne mogu da vjerujemRijeka_snova wrote: ↑29/03/2021 19:44 Kakve su kod vas bile saturacije?
Osobe sa saturacijom od 85% i 77% ne šalju u bolnicu
Sta raditi![]()
Je li osoba kod kuce na kisiku?
Sve ispod 94% je hipoksija. Do 90% se tolerise. 85% je lose, 77% jako, jako lose. Cupajte i rukama i nogama da bolesnik dobije adekvatnu terapiju i smjestaj.
Osobi sa 86% je drugi dan kad je otišla u ambulantu više pala i poslali su je u bolnicu. Trenutno je na NIV masku... Nadamo se najboljem..
Trećoj osobi na oksimetru kod kuće instantno pokaže 88%, uz dublje disanje ide na 90%. On se osjeća ok, nisu mu ništa rekli u ambulanti
Kažu da jednostavno nema mjesta i da je sve popunjeno, da jednostavno moraju selektirati pacijente po teškoći stanja.
Katastrofa opća. Ovaj kisik kod kuće ne možeš popraviti... Mi smo sretni što je osoba 2 u bolnici, kod kuće nista ne možeš
Edit - kako mislis kod kuce na kisiku? Boce nijedan doktor ne preporučuje
Last edited by Rijeka_snova on 01/04/2021 18:18, edited 1 time in total.
- Rijeka_snova
#4171 Re: Iskustva sa koronavirusom
I da napomenem, u decembru je nama hitna došla bez problema (doduše za sat al su došli) ali se desila kriza svijesti (slicno epi napadu) kod pozitivne osobe
Da kažem da nikad nismo otkrili zašto se desilo, nije se dešavalo ni prije ni poslije
Da kažem da nikad nismo otkrili zašto se desilo, nije se dešavalo ni prije ni poslije
- Evelinda
#4172 Re: Iskustva sa koronavirusom
Koja poliklinika je najbolje uraditi test da se vidi koliko je antitijela i koliko dugo nakon prvih simptoma?
-
komsinica_s_drugog
#4173 Re: Iskustva sa koronavirusom
Sto se tice kisika u kucnom ambijentu ne znam nista, jer s tim nemam iskustva i ne znam da sam ikad vidjela i cula, nego mi je nevjerovatno da su osobe s takvom saturacijom prepustene same seb. Strasno je i zalosno. Nadam se da ce biti dobro.Rijeka_snova wrote: ↑01/04/2021 18:15Osoba sto je imala 77% je išla u ambulantu na kisik svaki dan, sad se malo popravilo ali se osjeća prelose. Ne šalju je u bolnicukomsinica_s_drugog wrote: ↑30/03/2021 17:15Ne mogu da vjerujemRijeka_snova wrote: ↑29/03/2021 19:44 Kakve su kod vas bile saturacije?
Osobe sa saturacijom od 85% i 77% ne šalju u bolnicu
Sta raditi![]()
Je li osoba kod kuce na kisiku?
Sve ispod 94% je hipoksija. Do 90% se tolerise. 85% je lose, 77% jako, jako lose. Cupajte i rukama i nogama da bolesnik dobije adekvatnu terapiju i smjestaj.
Osobi sa 86% je drugi dan kad je otišla u ambulantu više pala i poslali su je u bolnicu. Trenutno je na NIV masku... Nadamo se najboljem..
Trećoj osobi na oksimetru kod kuće instantno pokaže 88%, uz dublje disanje ide na 90%. On se osjeća ok, nisu mu ništa rekli u ambulanti
Kažu da jednostavno nema mjesta i da je sve popunjeno, da jednostavno moraju selektirati pacijente po teškoći stanja.
Katastrofa opća. Ovaj kisik kod kuće ne možeš popraviti... Mi smo sretni što je osoba 2 u bolnici, kod kuće nista ne možeš
Edit - kako mislis kod kuce na kisiku? Boce nijedan doktor ne preporučuje
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#4174 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ja sam pri temperaturi 39+ imao halucinacije. Dosta je slučajeva da virus utiče na psihu.Rijeka_snova wrote: ↑01/04/2021 18:17 I da napomenem, u decembru je nama hitna došla bez problema (doduše za sat al su došli) ali se desila kriza svijesti (slicno epi napadu) kod pozitivne osobe
- zubi
#4175 Re: Iskustva sa koronavirusom
Nisi prebolovao, nemas antitijela.nezznalicaa wrote: ↑01/04/2021 15:04 Danas odem da uradim da vidim imam li antitjela jer nisam prebolovao koronu da znam. Uradim samo IGG i rezultat je 0,64. A granica je 1.4. Da li mi neko moze reci sta znaci ovo jesam li bio u nekom kontaktu a nisam razvio antitjela. Sto ne pise 0,00?