Zanimljiva konstrukcija. Ako ga je ubio Ljubo, onda su ga drugi put ubili oni koji su pomogli da se Ljubo oslobodi, svako iz svojih motiva, bila to zaslijepljenost bolom, bolesnom ambicijom, sujetom, zadrtošću.
A vezano za ovo:
(Ona je vjerovatno čula tokom istrage (curenje informacija) ili tokom suđenja (kad su bile javne) da je Ljubo rekao da je udario u neku ogradu nekog preduzeća u toku dana 08.02.2016.)tripple_dubble/TD MAJKA wrote:
- sluzbena zabiljeska, koja nije javna, pa vam je tako ne mogu ni predstaviti ovdje, ... . u pitanju je sluzbena zabiljeska PU Ilidza o izlasku na uvidjaj u ulici Kamenolom 11, Blazuj, dana 8.2.2016. godine, kada je Ljubo Seferovic udario u ogradu dvorista firme "Gorenje", a u kojoj ima zabiljezena sva steta nanesena automobilu, ogradi te da je doslo do nagodbe
...I da, taj dan, prije dogadjaja u Aleji.
Na pitanje zašto, ako postoji ta zabilješka, nije uložena kao dokaz odbrane, tripple dubble/td majka odgovara:
Šta je u teoriji zavjere smisao izmišljenje priče o zabilješci i pokušaju da se ona uloži kao dokaz?tripple dubble/td majka wrote: Bila je ta tematika. Nisam tada bila prisutna na rocistu, pa ne mogu reci 100%, ali koliko JA znam, sud je odbio uvodjenje dokaza (ovoga i jos nekih), obrazlozivsi to recenicom "obrazlozit cu u izricanju presude". Medjutim, koliko JA znam, nije obrazlozeno zasto nije odobreno. Odbrana ima pravo traziti da se dokaz unese u spis dokaza, ali sud to moze odbiti, btw.
FERAGET: Nemamo dokaza da upremo prstom u ubojicu, ali znamo sigurno da ovo nije prometna nesreća. Vrijeme teče, posljedice mogu biti pogubne. Netko je znao da je tu noć Ljubo imao nesreću u Blažuju i to je iskoristio. Očigledno je kako netko moćan stoji iza svega i da mu je stalo da ovo prođe kao nesreća - izjavio je Feraget.
logika tripple dubble/td majka/isto što i Feraget (moja interpretacija onog što je napisala za uglavnomja): Ako je došlo do takvog oštećenja državne ili imovine nekog preduzeća, tj. udara autom u ogradu, onda je oštećena strana morala pozvati policiju. Ako je pozvala policiju, a morala je, onda je morala biti sačinjena službena zabilješka u kojoj se nalazi opis oštećenja vozila, registarske oznake, vrijeme događaja. Pošto Alisa Mutap glumi amneziju, a podmeću Cigane i njihov kombi, to su mogli uraditi tako što su u policiji imali službenu zabilješku od tog dana da su neki Cigani udarili u ogradu i onda su odlučili da njih podmetnu, lako je sa Ciganima, a možda ih potplatili. A dokaz za to bi bio službena zabilješka koju kriju. Jer u toj službenoj zabilješci su navedena oštećenja kombija, što znači da su ona nastala ranije udarom u ogradu, a ne u Aleji. To je krunski dokaz kojeg kriju. Odoh sad lagati da imam tu zabilješku i šta piše u njoj, da mobilišem javnost. SVejedno što je to samo moja pretpostavka bez ijednog dokaza.
ŠTA SE STVARNO DESILO?
Tj. niti je udes bio 08.02.2016., prva osoba koja saznaje o oštećenju ograde, a da nije neko od Seferovića to saznaje 09.02.2016. Znači, NAKON noći u kojoj je stradao Džena ILI U ISTOJ NOĆI NAKON događajaSvjedok optužbe Bahrudin Bužo izjavio je da je zaposlen kao čuvar u Željenicama FBiH, da se njegovo radno mjesto nalazi u Blažuju, da ograda granići sa mjestom gdje stanuje Seferović Bekrija, da je dana 09.02.2016. godine na objektu Željeznica primjetio da je ograda nešto nakrivo što mu je i kolega rekao sa kojim radi te je on prišao toj ogradi i vidio da je na dnu nešto kao žmigavac pa je pomislio da je sa kombija Seferovića te je prišao sa druge strane i vidio da na kombiju Seferovića fali žmigavac kao i da je taj kombi sive boje te je on pitao da nije vaše, da je stajalo na ogradi zakačeno te su uzeli. Na upit tužioca na kojem djelu je bio žmigavac odgovorio je sa lijeve strane na karambolci, zadnji dio te da nije vidio druga oštećenja na kombiju osim na ogradi malo komadića plastike. Svjedok je dalje naveo da je prijavio šefu smjenu za ogradu zbog čega je isti htio zvati policiju pa mu je svjedok rekao da će vidjeti sa ljudima da to poprave, te je pozvao Ljubu Seferovića i rekao mu da priđe da kombijem zakači ogradu da je vrati i da je zavari što je i uradio. Odbrana i optuženi nisu imali pitanja. Na upit predsjednika vijeća da li hoće da kaže da je kombi udario u tu ogradu i iskrivio je svjedok je odgovario da je kombi išao u rikverc čim fali odzada i čim je ograda tako udarena te da je otpao dio sa lijeve strane zadnjeg djela, žmigavac.Na upit koje je boje bio kombi svjedok izjavio je da mu lići na zatvorenu plavu, sivu, da više ide na crno.
Pitanja za tripple dubble/td majka (naravno, ako narednik Tomas opet ne izda naredbu da se na njih ne odgovara, nego da se opet gurne glava u pijesak):
-Zašto si izmislila na ovoj temi da postoji službena zabilješka od 08.02.2016. po kojoj je navodno policija izlazila na mjesto udara LJubinog kombija u neku državnu ogradu, sa navodnim oštećenjima vozila, kad policiju niko nije zvao, a sam svjedok Bužo navodi da je oštećenja ograde vidio tek 09.02.2016, a ne 08.02.2016. prije događaja u Aleji?
-Zašto si izmislila da je ta izmišljena zabilješka trebala biti uložena Sudu od strane Ljubine odbrane, ali Sud odbio da uzme dokaz uz obrazloženje da će razloge odbijanja opisati u presudi?
-Kako onda, nakon takvog BUžinog svjedočenja stoji teorija (zavjere) koja tvrdi da je neko znao da je Ljubo "tog dana/noći" imao udes o ogradu u Blažuju?
-Evo da prihvatimo čak da udar u ogradu nije bio radi prikrivanja izvornih oštećenja nakon događaja u Aleji, nego da su Romi stvarno udarili kombijem u ogradu kad su istjerani iz Bekrijine kuće i pošli prema Aleji, kakav je tajmlajn udara u ogradu i način saznavanja "zavjerenika" o tom udaru, jer je događaj u Aleji bio neposredno nakon polaska kombija iz Blažuja, a niko prije 09.02.2016. nije vidio štetu na ogradi, tj. niko nije znao da je ograda oštećena?
-Drugim riječima, ZAŠTO LAŽEŠ I ZAŠTO NAKON ŠTO SU TVOJE (I FERAGETOVE) LAŽI RASKRINKANE OSTAJEŠ PRI NJIMA? GDJE JE TU PROSTOR ZA ISTINU KOJU NAVODNO TRAŽITE?