Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
BadBoy

#40651 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

kox wrote: 30/03/2021 16:26 Mjesec dana sam bijesan, a sad mi je ovo samo tužno. Jad i bijeda bošnjačke i kompletne BH politike u dva članka. Ništa uspješniji nisu ni Dodik i Čović. Novalića mi je sad još i žao majke mi. Tj. bilo bi mi ga žao da ljudi ne umiru svaki dan.
Jebem im mater svima. Ovo je za javnog vješanja, al niko ništa.
laik1981 wrote: 30/03/2021 13:03 Naravno da je puno vise zarazenih. Nasi mjere uvode kad uveliko udjemo u pik. Oni rast pocnu registrovati kad ljudi masovno pocnu dolaziti u bolnice..
Shvataš li sada ono kad smo davno diskustovali, da je kasno gledati samo bolnice. Kad poraste broj hospitalizacija, pandemija je već u punom zamahu.
laik1981

#40653 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

BadBoy wrote: 30/03/2021 17:24
kox wrote: 30/03/2021 16:26 Mjesec dana sam bijesan, a sad mi je ovo samo tužno. Jad i bijeda bošnjačke i kompletne BH politike u dva članka. Ništa uspješniji nisu ni Dodik i Čović. Novalića mi je sad još i žao majke mi. Tj. bilo bi mi ga žao da ljudi ne umiru svaki dan.
laik1981 wrote: 30/03/2021 13:03 Naravno da je puno vise zarazenih. Nasi mjere uvode kad uveliko udjemo u pik. Oni rast pocnu registrovati kad ljudi masovno pocnu dolaziti u bolnice..
Shvataš li sada ono kad smo davno diskustovali, da je kasno gledati samo bolnice. Kad poraste broj hospitalizacija, pandemija je već u punom zamahu.
Pa kada se smanjuju brojevi u bolnicama jasno mozemo reci da se situacija smiruje. Isto tako kada se popunjavaju bolnice mozemo reci da se situacija komplikuje. Ako smo kad diskutovali o tome onda me nisi shvatio. Jedno smo mi i nase analize, a drugo krizni stabovi. Mi kao posmatraci nemamo podatke i alate koje imaju krizni stabovi. U tim KS sjede epidemiolozi, virusolozi i ostali lafo strucnjaci. Oni trebaju da znaju unaprijed, da prave projekcije na osnovu konkretnih podataka, a ne da cekaju da imaju 60 prijema dnevno pa da kazu situacija se pogorsava. Ja sam postavljao fotografiju iz vojne bolnice i hodnike natrpane ljudima petnaestak dana prije zvanicnog pocetka rasta. Ti bolnicki hodnici su vjerovatno medju najrizicnijim mjestima za zarazu. Svi su mogli cekati ispred. Zasto Drljevic i Vranic nisu bili oprezni i radili ono sto pricaju da treba da se radi kada okrivljuju "narod"? To je slika iz njihove kuce gdje oni odredjuju pravila i vode red. I tada je bila na snazi mjera o max 30 ljudi u zatvorenom. Bilo minimum stoja..

Ja, ti peti, deseti ne mozemo znati kakva je stvarna situacija. Mozemo pratiti dnevne izvjestaje, brojeve testiranih, hospitalizovanih i sl. i na osnovu toga voditi neke diskusije. Ovi u kriznim stabovima moraju znati puno prije sta ce se desiti i kad ce se desiti. Pa ako splinter napise prognozu na osnovu svog znanja, kako onda to ne znaju ljudi u kriznim stabovima. Zakasne mjesec i onda lafo uvode neke mjere. Te zakasnjele mjere nista ne mijenjaju jer je steta vec napravljena. Bolnice im budu prepune i oni tek tad nesto kao uvode. Takvo donosenje mjera je cisti idiotizam. Ili ih uvedi kad treba ili nemoj nikako. Ovako nema smisla.
BadBoy

#40654 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

laik1981 wrote: 30/03/2021 18:21
BadBoy wrote: 30/03/2021 17:24
Pa kada se smanjuju brojevi u bolnicama jasno mozemo reci da se situacija smiruje. Isto tako kada se popunjavaju bolnice mozemo reci da se situacija komplikuje. Ako smo kad diskutovali o tome onda me nisi shvatio. Jedno smo mi i nase analize, a drugo krizni stabovi. Mi kao posmatraci nemamo podatke i alate koje imaju krizni stabovi. U tim KS sjede epidemiolozi, virusolozi i ostali lafo strucnjaci. Oni trebaju da znaju unaprijed, da prave projekcije na osnovu konkretnih podataka, a ne da cekaju da imaju 60 prijema dnevno pa da kazu situacija se pogorsava. Ja sam postavljao fotografiju iz vojne bolnice i hodnike natrpane ljudima petnaestak dana prije zvanicnog pocetka rasta. Ti bolnicki hodnici su vjerovatno medju najrizicnijim mjestima za zarazu. Svi su mogli cekati ispred. Zasto Drljevic i Vranic nisu bili oprezni i radili ono sto pricaju da treba da se radi kada okrivljuju "narod"? To je slika iz njihove kuce gdje oni odredjuju pravila i vode red. I tada je bila na snazi mjera o max 30 ljudi u zatvorenom. Bilo minimum stoja..

Ja, ti peti, deseti ne mozemo znati kakva je stvarna situacija. Mozemo pratiti dnevne izvjestaje, brojeve testiranih, hospitalizovanih i sl. i na osnovu toga voditi neke diskusije. Ovi u kriznim stabovima moraju znati puno prije sta ce se desiti i kad ce se desiti. Pa ako splinter napise prognozu na osnovu svog znanja, kako onda to ne znaju ljudi u kriznim stabovima. Zakasne mjesec i onda lafo uvode neke mjere. Te zakasnjele mjere nista ne mijenjaju jer je steta vec napravljena. Bolnice im budu prepune i oni tek tad nesto kao uvode. Takvo donosenje mjera je cisti idiotizam. Ili ih uvedi kad treba ili nemoj nikako. Ovako nema smisla.
Ja se slažem u potpunosti sa tobom u pogledu njihovo odgovornosti za (ne)rad. Ja sam više mislio da li si ti odstupio od svog stava da ne treba ništa raditi po pitanju COVID pandemije i fokusirati se samo na hospitalizovane?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#40655 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mk ultra »

Kakvi su ovo podaci jbt
130000 hronicno bolesnih u KS :shock:

Koliko ljudi brinu o sebi ove korona cifre su extra
laik1981

#40656 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

@BadBoy
Pa taj fokus na lijecenju bi vise znacio nego sve njihove dosadasnje ublehaske mjere. Zamisli da su prosirili bolnicke kapacitete, opremili bolnice opremom, lijekovima i zaposlili dodatne kadrove. Zamisli da su uveli red u ambulantama, osposobili telefonske linije i osigurali pravovremenu zdravstvenu njegu svima kojima je ta njega potrebna. Ovako javno izjavljuju da im je najveci problem sto ljudi dolaze previse zapusteni, a onda kao odgovor za taj problem produze policijski sat i zatvore ugostitelje. Da li neke mjere treba uvoditi, vjerovatno da, ali nikako na nacin na koji ih oni uvode. I ne samo oni nego i mnoge druge drzave. Ako ne mozes zatvoriti na nacin na koji je zatvorio N.Zeland onda trazi neke druge metode koje ce funkcionisati, a ne svaki put isto i svaki put isti rezultat. Imali smo u novembru otvorene ugostitelje i val se zavrsio za nekih mjesec i po. Isto ce se desiti i sad sa zatvorenim ugostiteljima. A posebni debilizam je prebacivati odgovornost na narod, a jos posebniju dimenziju to prebacivanje odgovornosti dobije kada to dolazi od njih koji su nesposobni da urade bilo sta konkretno.

Sta ja, ti, peti, deseti mislimo nije uopste bitno i u stvarnosti ne mijenja nista. Ja od marta prosle godine imam svoje mjere i mogu ti reci da sad za sad jako dobro funkcionisu. Ove njihove mjere su mi samo ogranicavajuci i otezavajuci faktor..
komercionala

#40657 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by komercionala »

Info iz prve ruke. Opet moramo rukavice nosit. Na svakom ulazu vlasnici da montiraju dezinsekcioni tunel
laik1981

#40658 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Evo to je ono sto oni rade. Naci nacin da od ljudi uzmes pet stoja nije nikakav problem. Urediti zdravstvo, obezbijediti vakcine, adekvatno ekonomski pomoci ugrozene sektore u privredi, e to ne mogu i ne znaju, ali kada je u pitanju uzimanje para za nenosenje maske u parkovima, e za to se nadje nacin. Da bog da svi bankrotirali, od mjesne zajednice do drzave.. I onda dodje trol bez mozga i kaze samo udri stoku po dzepu.. Fuj..

https://www.klix.ba/vijesti/bih/policij ... /210330151
komercionala

#40659 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by komercionala »

laik1981 wrote: 30/03/2021 19:31 Evo to je ono sto oni rade. Naci nacin da od ljudi uzmes pet stoja nije nikakav problem. Urediti zdravstvo, obezbijediti vakcine, adekvatno ekonomski pomoci ugrozene sektore u privredi, e to ne mogu i ne znaju, ali kada je u pitanju uzimanje para za nenosenje maske u parkovima, e za to se nadje nacin. Da bog da svi bankrotirali, od mjesne zajednice do drzave.. I onda dodje trol bez mozga i kaze samo udri stoku po dzepu.. Fuj..

Samo udri stoku po đepu ... maska i rukavice se moraju nositi posebno jer idu vručine a virus voli vruče vrjeme
skafiskafsnjak

#40660 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

laik1981 wrote: 30/03/2021 19:31 Evo to je ono sto oni rade. Naci nacin da od ljudi uzmes pet stoja nije nikakav problem. Urediti zdravstvo, obezbijediti vakcine, adekvatno ekonomski pomoci ugrozene sektore u privredi, e to ne mogu i ne znaju, ali kada je u pitanju uzimanje para za nenosenje maske u parkovima, e za to se nadje nacin. Da bog da svi bankrotirali, od mjesne zajednice do drzave.. I onda dodje trol bez mozga i kaze samo udri stoku po dzepu.. Fuj..

Pa eto taj jebeni policajac sa slike je ne nosi preko njuske.
muhafuca

#40661 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muhafuca »

komercionala wrote: 30/03/2021 19:35

Samo udri stoku po đepu ... maska i rukavice se moraju nositi posebno jer idu vručine a virus voli vruče vrjeme
od kada to virus voli vruce vrijeme (?)
laik1981

#40662 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

skafiskafsnjak wrote: 30/03/2021 19:39

Pa eto taj jebeni policajac sa slike je ne nosi preko njuske.
Policija i vlast su imuni pred zakonom, kao i oni koji imaju raznorazne veze i vezice.. Ovo je namijenjeno sirotinji. Presrecu zene dok same setaju i zapisuju. Truhlovine raspale korumpirane..
komercionala

#40663 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by komercionala »

muhafuca wrote: 30/03/2021 19:40

Od lani
muhafuca

#40664 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muhafuca »

laik1981 wrote: 30/03/2021 18:49 @BadBoy
Pa taj fokus na lijecenju bi vise znacio nego sve njihove dosadasnje ublehaske mjere. Zamisli da su prosirili bolnicke kapacitete, opremili bolnice opremom, lijekovima i zaposlili dodatne kadrove. Zamisli da su uveli red u ambulantama, osposobili telefonske linije i osigurali pravovremenu zdravstvenu njegu svima kojima je ta njega potrebna. Ovako javno izjavljuju da im je najveci problem sto ljudi dolaze previse zapusteni, a onda kao odgovor za taj problem produze policijski sat i zatvore ugostitelje. Da li neke mjere treba uvoditi, vjerovatno da, ali nikako na nacin na koji ih oni uvode. I ne samo oni nego i mnoge druge drzave. Ako ne mozes zatvoriti na nacin na koji je zatvorio N.Zeland onda trazi neke druge metode koje ce funkcionisati, a ne svaki put isto i svaki put isti rezultat. Imali smo u novembru otvorene ugostitelje i val se zavrsio za nekih mjesec i po. Isto ce se desiti i sad sa zatvorenim ugostiteljima. A posebni debilizam je prebacivati odgovornost na narod, a jos posebniju dimenziju to prebacivanje odgovornosti dobije kada to dolazi od njih koji su nesposobni da urade bilo sta konkretno.

Sta ja, ti, peti, deseti mislimo nije uopste bitno i u stvarnosti ne mijenja nista. Ja od marta prosle godine imam svoje mjere i mogu ti reci da sad za sad jako dobro funkcionisu. Ove njihove mjere su mi samo ogranicavajuci i otezavajuci faktor..
da dnevno 15 minuta potroshe na obavjestavanje gradjana kako sami mogu ojacati imunitet na sve moguce nacine, svaki dan,

nebi trebali nista drugo radit, puno bolje i lakshe bi prosli kroz sve ovo.

da ne govorimo sad o djeljenju besplatnom bilo cega sto bi jacalo imunitet
Last edited by muhafuca on 30/03/2021 19:49, edited 1 time in total.
muhafuca

#40665 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muhafuca »

komercionala wrote: 30/03/2021 19:45
muhafuca wrote: 30/03/2021 19:40
Od lani
:D aha to :wink: ;-) :wink: ;-)

jah dobro si i ja svasta pitam
sumirprimus

#40666 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

splinter wrote: 30/03/2021 12:59 Ljudi pustite se pozitivnih i negativnih testova.
Mi imamo katastrofalnu stopu mortaliteta na 100 000 i tu cifre ne lažu. Dva i po puta više nego u Srbiji,
Npr jučerašnji dan cijela Srbija 41 smrtni slučaj, a mi 93.
Ovo je totalna katastrofa.
Također pokazalo se ono što sam pisao i prije desetak danja il manje kad su se izvodili neki paušalni zaključci da je Sarajevo gore nego ostatak BiH, cifre već danima pokazuju da "gori" i u ostalim gradovima i da se epidemija potpuno "prelila" u druge dijelove države.
Sensei dzaba krecis. Ovo je obicna gripa. Oce nas u eksperiđent al mi pametniji od globalne zavjere.
Mi cemo njima pokazat bosanski eksperiment kako pregrmit koronu bez da se vakcinisemo. Ko prezivi pricace.
tindbe

#40667 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tindbe »

mk ultra wrote: 30/03/2021 18:41 Kakvi su ovo podaci jbt
130000 hronicno bolesnih u KS :shock:

Koliko ljudi brinu o sebi ove korona cifre su extra
Nerijetko se dešava da se studenti iz mog mjesta, koji studiraju na UNSA, vraćaju kući sa hroničnim suhim kašljem.
Ne razumijem se dovoljno u disajni sistem, i šta je u pitanju, ali sigurno je ekstremno loš kvalitet zraka uzročnik.
Te brojke su još i "dobre"...
laik1981

#40668 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

muhafuca wrote: 30/03/2021 19:47
laik1981 wrote: 30/03/2021 18:49 @BadBoy

da dnevno 15 minuta potroshe na obavjestavanje gradjana kako sami mogu ojacati imunitet na sve moguce nacine, svaki dan,

nebi trebali nista drugo radit, puno bolje i lakshe bi prosli kroz sve ovo.

da ne govorimo sad o djeljenju besplatnom bilo cega sto bi jacalo imunitet
Pokrenula je bila ona Cudicka nekad u decembru inicijativu da se za penzionere obezbijedi vitaminska suplementacija. Reko evo konacno neko sa finim i realnim prijedlogom. Mogu misliti koliko su ozbiljno razmislili o tome. Vjerovatno su samo u glavi pomnozili 50k i 30KM i dosli do zakljucka da je Cudicka pukla ko livada..
Trappist

#40669 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

denole wrote: 30/03/2021 21:12 Mnogi se pitaju koliko je djelotvoran policijski sat? Sad su objavljene zanimljive kompjuterske studije

https://klix.ba/mnogi-se-pitaju-kolik ... e-studije/
"Naučnici se ne slažu kod procjene kakav je bio učinak tih mjera. Naučnici iz Toulousea su utvrdili da je zabrana imala jednu negativnu posljedicu. Najprije je vrijedila zabrana izlaska od 20 sati i to je smanjilo broj infekcija. A onda je zabrana pomaknuta na 18 sati, što je pogoršalo stanje. Razlog je, smatraju naućnici, što su se onda u trgovinama stvarale veće gužve. "

U pm proglasit cu i ja sebe naucnikom, ja ovo govorim od aprila. Ako ti za ovakav zaključak trebaju fakulteti, onda smo svi kolektivno u kur**
komercionala

#40670 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by komercionala »

Pravi studenti su sa mudima do koljena zavrsili i stvarali vakcine 15 godina.

Danasnji travnik i influencerski hobi studenti stancaju vakcine ko na traci
noviforumas

#40671 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by noviforumas »

🤡🤡🤡🤡🤡
FBiH insisitirala na nabavci ruske vakcine, a nema potrebne uslove za skladištenje
https://www.klix.ba/vijesti/bih/fbih-in ... /210330030
banjaluka078
Moderator

#40673 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by banjaluka078 »

komercionala wrote: 30/03/2021 19:29 Info iz prve ruke. Opet moramo rukavice nosit. Na svakom ulazu vlasnici da montiraju dezinsekcioni tunel
Baš dezinsekcioni? Kakve veze insekti imaju s ovim?
Tesla Edison

#40674 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

banjaluka078 wrote: 31/03/2021 09:18
komercionala wrote: 30/03/2021 19:29 Info iz prve ruke. Opet moramo rukavice nosit. Na svakom ulazu vlasnici da montiraju dezinsekcioni tunel
Baš dezinsekcioni? Kakve veze insekti imaju s ovim?
Valjda je mislio na deratizacijske tunele :-?
NediM17

#40675 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NediM17 »

I deratizacijski za mišOve. :-)
Locked