Dešavanja u Srbiji

88Sioux

#52251 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 88Sioux »

Sleng ti stoji ka Sandžakliji albanski jezik.
Građani Severne Makedonije pohrlili na vakcinaciju u Niš i bez prijave, gužva ispred “Čaira“
Na punktu za vakcinaciju u Hali "Čair" u Nišu napravila se gužva, pošto su građani Severne Makedonije došli da prime vakcinu protiv kovida 19, bez prethodne prijave.

Stanovnici Severne Makedonije koji su došli u Niš na vakcinaciju su u medijima čuli da mogu da prime cepivo besplatno i bez prijave.

Na tom punktu za vakcinaciju u Nišu se najpre vakcinišu privrednici iz Severne Makedonije koji su prijavljeni preko privredne komore te zemlje i e-Uprave.

Icepi gi svi!
meridiyan

#52252 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by meridiyan »

Spasilac u svakoj prilici :D

Image
sandzokan

#52253 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sandzokan »

88Sioux wrote: 28/03/2021 22:26 Sleng ti stoji ka Sandžakliji albanski jezik.
HAHA šta je sada, opet "taktičko povlačenje"? Znao sam da si Vučkov bot, i to ne baš bistar, ali nisam znao da si tolika kukavica.
zilog

#52254 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zilog »

llull wrote: 28/03/2021 20:39 Nema odricanja, jer vakcine dobijaju iskljucivo zemlje. Tako i ovaj Astra Zenec nisu mogli da poklone bas zbog procedure jer proizvodjaci iskljucivo brane transfer vakcina bez njihove saglasnosti. Da li zbog preprodaje ili monopola ne znam.
Ne izmisljaj... :roll:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#52255 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Challenger_ »

meridiyan wrote: 28/03/2021 22:34 Spasilac u svakoj prilici :D

Image
:lol:

Ufff, odlična!!!

:thumbup:
llull

#52256 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by llull »

zilog wrote: 28/03/2021 23:03
llull wrote: 28/03/2021 20:39 Nema odricanja, jer vakcine dobijaju iskljucivo zemlje. Tako i ovaj Astra Zenec nisu mogli da poklone bas zbog procedure jer proizvodjaci iskljucivo brane transfer vakcina bez njihove saglasnosti. Da li zbog preprodaje ili monopola ne znam.
Sve je spremno da Srbija uruči Severnoj Makedoniji donaciju Fajzerovih vakcina, ali se čeka dozvola tog američkog proizvođača, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Objasnila je da je ugovorom Srbije s Fajzerom predviđeno da vakcine ne mogu da se izvoze.

"Imamo određene količine vakcine namenjene donaciji Severnoj Makedoniji, jedino se čeka tehnička dokumentacija, odnosno zvanično odobrenje Fajzera da mogu da se doniraju njihove vakcine", rekla je Brnabić novinarima.
https://www.slobodnaevropa.org/a/31098150.html

Puno se pravis pametan bez uporista.
Sta ti mislis da je lako to sve prebacivati ? Znas li ti uopste kako funkcionise transfer lijekova izmedju drzava ??
zilog

#52257 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zilog »

llull wrote: 28/03/2021 23:06
zilog wrote: 28/03/2021 23:03
Sve je spremno da Srbija uruči Severnoj Makedoniji donaciju Fajzerovih vakcina, ali se čeka dozvola tog američkog proizvođača, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Objasnila je da je ugovorom Srbije s Fajzerom predviđeno da vakcine ne mogu da se izvoze.

"Imamo određene količine vakcine namenjene donaciji Severnoj Makedoniji, jedino se čeka tehnička dokumentacija, odnosno zvanično odobrenje Fajzera da mogu da se doniraju njihove vakcine", rekla je Brnabić novinarima.
https://www.slobodnaevropa.org/a/31098150.html

Puno se pravis pametan bez uporista.
Sta ti mislis da je lako to sve prebacivati ? Znas li ti uopste kako funkcionise transfer lijekova izmedju drzava ??
Tu pricu za Phizer znamo jos iz Sarajeva, mada niko to nije vidio na papiru.
U svakom slucaju za AZ nikad nije bilo prepreka, jer su se vec donirale.
llull

#52258 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by llull »

Ti stvarno ili nemas kapacitet da razmisljas ili ne zelis da razmisljas. Vakcinama rok trajanja istice ako se ne varam sutra,sama procedura transporta vakcina i odobrenja traje. Njima je cilj da im bude sto duze dostupno za gradjane Srbije.
A i na kraju, njima je ovo sjajna prilika da pokazu kako su humani i da se ogrebu za promociju.
To je isto da prosjak pocne da kuka kako mora da ide u javnu kuhinju da jede, a mogli su mu hranu poslati dostavom.
belfy

#52259 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by belfy »

Maraschino wrote: 28/03/2021 20:13
belfy wrote: 28/03/2021 19:59
Maraschino wrote: 28/03/2021 14:34 Srbija je neprijateljska zemlja.

To sto bi Barbarez usao u bulju Vucicu i Srbijancima je njegov karakter.
Kada je vec bio u Beogradu sto ne obidje onog jadu sto ga drze u zatvoru pod optuzbom za ratne zlocine u Brckom.
Sto ne upita Beogradjane vidjaju li generala Djukica na ulicama.

Milioni ljudi sirom EU i svijeta strpljivo cekaju svoj red na vakcinisanje samo kod nas da je sta preko reda i pod sumnjivim okolnostima.
zasto onda prvo Ustavni sudci idu tamo, pa i politicari sa vrha koji su te vakcine trebali obezbijediti ne samo svojim gradjanima, nego i sebi? Srbija je ovim cinom manje ukazala da je manji neprijatelj od uhljeba koji isiti idu tamo da se vakcinisu. da nisu oni pitanje je i koliki bi bio odaziv naroda. sasvim je ocekivano da, ako je narod vidio da se oni iz samog vrha drzave vakcinisu tamo razumiju da ce vakcinu u BiH docekati u limburgu, a neki je mozda i ne docekaju.

ti sada svojim postom navijas za jedenje korijenja umjesto primanja vakcina u Srbiji. jedna druga strana je isto tako rekla da ce jesti korijenje prije nego... pa su na tom ismijavani godinama, a vidi sada... mada, mozda grijesim. jesi ti za vakcinaciju nasih ljudi u Srbiji?
Ko je presjedavajuci predsjednistva, ko je presjedavajuci VM, ko je predsjednik US...sve ti se kaze.

Dodik je trebao da zakaze sijednicu i raspravlja o nabavci vakcina, Tegeltija je trebao sve da pripremi za nabavku vakcina a Zlatko Knezevic radi samo kako mu se naredi.
Prvi ponizava drzavu jer ne zakazuje sijednice, Drugi ne smije da radi svoj posao a treci samo izvrsava ono sto mu se naredi kako bi ponizio drzavu.
sve si ti to lijepo nabrojao, ali nista od toga ne daje odgovor na ono sto sam pitao. evo, podebljat cu iznad. da li ti mislis da ovi suci Ustavnog suda i visi politicari trebaju biti iznad naroda? da li oni treba da se vakcinisu, a narod ne? ako je moj komsija sudija u Ustavnom sudu i ide da se vakcinise sa svojom porodicom u Srbiju da li ja to ne smijem?

upravo ono sto sam napisao iznad. smijali smo se kako Dodik i vlastela beru pare ubjedjujuci narod da zbog srbovanja treba jesti korijenje, a ti sada ovdje pricas tu istu pricu samo sa druge strane. koja se tebe cak i ne tice jer se ti neces vakcinisati u Srbiji, jer si od iste daleko kao i od BiH. drugim rijecima - zaboli te hurac, ali si tu da ubjedjujes druge da jedu korijenje dok ne dodje vakcina dok im se vlastela vakcinise van drzave, a toj istoj drzavi ne omogucavaju isto. sta je pogresno sa tobom?
zilog

#52260 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zilog »

llull wrote: 28/03/2021 23:21 Ti stvarno ili nemas kapacitet da razmisljas ili ne zelis da razmisljas. Vakcinama rok trajanja istice ako se ne varam sutra,sama procedura transporta vakcina i odobrenja traje. Njima je cilj da im bude sto duze dostupno za gradjane Srbije.
A i na kraju, njima je ovo sjajna prilika da pokazu kako su humani i da se ogrebu za promociju.
To je isto da prosjak pocne da kuka kako mora da ide u javnu kuhinju da jede, a mogli su mu hranu poslati dostavom.
U svakom slucaju dovoljno kapaciteta da te uhvatim u lazi kada napises:
llull wrote: 28/03/2021 20:39 Tako i ovaj Astra Zenec nisu mogli da poklone bas zbog procedure jer proizvodjaci iskljucivo brane transfer vakcina bez njihove saglasnosti. Da li zbog preprodaje ili monopola ne znam.
A vadis se Vucicevom pricom oko Phizera.

U svakom slucaju, vec sam rekao, ovo sa vakcinama je isto kao da je u opsjednuto Sarajevo poslao par kamiona brasna, ili da nas je pozvao u Srbiju na rucak...
Maraschino

#52261 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

belfy wrote: 28/03/2021 23:30
Maraschino wrote: 28/03/2021 20:13
belfy wrote: 28/03/2021 19:59

zasto onda prvo Ustavni sudci idu tamo, pa i politicari sa vrha koji su te vakcine trebali obezbijediti ne samo svojim gradjanima, nego i sebi? Srbija je ovim cinom manje ukazala da je manji neprijatelj od uhljeba koji isiti idu tamo da se vakcinisu. da nisu oni pitanje je i koliki bi bio odaziv naroda. sasvim je ocekivano da, ako je narod vidio da se oni iz samog vrha drzave vakcinisu tamo razumiju da ce vakcinu u BiH docekati u limburgu, a neki je mozda i ne docekaju.

ti sada svojim postom navijas za jedenje korijenja umjesto primanja vakcina u Srbiji. jedna druga strana je isto tako rekla da ce jesti korijenje prije nego... pa su na tom ismijavani godinama, a vidi sada... mada, mozda grijesim. jesi ti za vakcinaciju nasih ljudi u Srbiji?
Ko je presjedavajuci predsjednistva, ko je presjedavajuci VM, ko je predsjednik US...sve ti se kaze.

Dodik je trebao da zakaze sijednicu i raspravlja o nabavci vakcina, Tegeltija je trebao sve da pripremi za nabavku vakcina a Zlatko Knezevic radi samo kako mu se naredi.
Prvi ponizava drzavu jer ne zakazuje sijednice, Drugi ne smije da radi svoj posao a treci samo izvrsava ono sto mu se naredi kako bi ponizio drzavu.
sve si ti to lijepo nabrojao, ali nista od toga ne daje odgovor na ono sto sam pitao. evo, podebljat cu iznad. da li ti mislis da ovi suci Ustavnog suda i visi politicari trebaju biti iznad naroda? da li oni treba da se vakcinisu, a narod ne? ako je moj komsija sudija u Ustavnom sudu i ide da se vakcinise sa svojom porodicom u Srbiju da li ja to ne smijem?

upravo ono sto sam napisao iznad. smijali smo se kako Dodik i vlastela beru pare ubjedjujuci narod da zbog srbovanja treba jesti korijenje, a ti sada ovdje pricas tu istu pricu samo sa druge strane. koja se tebe cak i ne tice jer se ti neces vakcinisati u Srbiji, jer si od iste daleko kao i od BiH. drugim rijecima - zaboli te hurac, ali si tu da ubjedjujes druge da jedu korijenje dok ne dodje vakcina dok im se vlastela vakcinise van drzave, a toj istoj drzavi ne omogucavaju isto. sta je pogresno sa tobom?
Ti bas ne mozes da shvatis sta sam ja pisao.
Da probam jasnije, Dodik i Tegeltija su vec trebali do sada da nabave vakcine. Namjerno to nisu da bi ponizili drzavu i predstavili je kao nesposobnu i uspjeli su. Na sve nacine su nastojali da prikazu srbiju kao jednu humanu drzavu na celu sa Vucicem. Organizovali su vakcinisanje med.osoblja u srbiji umjesto da je Dodik i Tegeltija ovdje obezbjedjivali vakcine ALI NECE.

Kada mu je(Dodiku) Vucic rekao da ima viska vakcina i ako ih ne potrosi iste mora baciti onda su prosirili listu na sudije jer je njihov covjek.
Nemoj me tjerati da koristim ruzne rijeci za sve te koji su potrcali da spase svoje guzice ne brinuci za tudje.

Ja gdje sam mirno cekam svoj red i ne pada mi na pamet da idem u Italiju da bih preko reda primio vakcinu.

Vi u BiH mislite da je samo kod vas problem i odmah aaaj nepravda. Svugdje je tako, jedni bi htjeli prije a neki nikako ne zele da se vakcinisu.
llull

#52262 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by llull »

zilog wrote: 28/03/2021 23:35
llull wrote: 28/03/2021 23:21 Ti stvarno ili nemas kapacitet da razmisljas ili ne zelis da razmisljas. Vakcinama rok trajanja istice ako se ne varam sutra,sama procedura transporta vakcina i odobrenja traje. Njima je cilj da im bude sto duze dostupno za gradjane Srbije.
U svakom slucaju dovoljno kapaciteta da te uhvatim u lazi kada napises:
llull wrote: 28/03/2021 20:39 Tako i ovaj Astra Zenec nisu mogli da poklone bas zbog procedure jer proizvodjaci iskljucivo brane transfer vakcina bez njihove saglasnosti. Da li zbog preprodaje ili monopola ne znam.
A vadis se Vucicevom pricom oko Phizera.

U svakom slucaju, vec sam rekao, ovo sa vakcinama je isto kao da je u opsjednuto Sarajevo poslao par kamiona brasna, ili da nas je pozvao u Srbiju na rucak...
O kakvoj lazi pricas, dobio si objasnjenje. Mozda tvoj um ne moze da svari nesto ali dobio si jasno objasnjenje o procedurama. Nebitno ko je proizvodjac, Astra Zenec posebno jer je njihova vakcina veoma jeftina. Lako bi moglo do toga da Vucic npr preprodaje te iste po regionu za veci iznos. Ako ti radis sa rigips plocama ili ko zna cime i mislis da je lijekove lako prebacivati iz zemlje u zemlju kao obicnue stvari varas se.
I na kraju, ne znam u cemu je problem. Ti se nisi vakcinisao u Bgd, ne zelis i to je to. Dosta Bosanaca i Hercegovaca je otislo tamo, njima je pomoglo, njima nije bilo bitno da li je P.usti poslao vakcine ili si morao doci po njih. Oni su ih dobili i to im je najbitnije.
Ja znam da te boli sve sto je ovako ispalo, boli svakog gradjanina BIH, ali je tako kako je... Ti mozes da dramis i vilenis do mile volje.
IpaK ce i dalje drzavljani BIH ici u Srbiju na vakcinisanje.
madner

#52263 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by madner »

Prejak potez Srbije, jeftinija a jaca promocija ne postoji.

Vako nako su smjesne primjedbe, kada se poklanja nema se pravo zaliti.
spreca

#52264 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by spreca »

belfy wrote: 28/03/2021 20:02
spreca wrote: 28/03/2021 15:31
draganbl wrote: 28/03/2021 15:20 Prihvatiti da je normalno to što je u našoj zemlji vakcinisano svega nekoliko stotina ljudi
Daj da se odrzi tradicija i da se bilo sta slaze pa kud puklo,svako ko se je vakcinisao treba da se zahvali,ali da je ovo moglo drugacije moglo je,jednostavnije je bilo da su jednu kolicinu ovih vakcina poslali u BiH i neka se narod vakcinise u svojim ambulantama i da se virus iz BiH ne mosi u Srb ili iz Srb da se prenosi u BiH,ali onda citav svijet nebi vidio kako se raja iz BiH,Makedonije i jos nekih zemalja vakcinisu u Srb,ovo mu je dobra reklama a jeftina koju je kupio na nuzfi drugih skoro pa sa siteklim rokom vakcina,ovdje je mnogo sve drugacije nego sto izgleda
pa prvu dopremu vakcina su i poslali, pa smo to docekali isto. kao politicki poraz i jedan samar od kojeg se mnogima crvenio obraz. ovo je samo pobjeda vise. dobro je rekao onaj sto je komentarisao Bogicevica, a moze se dobro primijeniti i ovdje. ruka je otvorena za samar, ali obraza nigdje...
Hoces reci da su i oni dobili vakcine koje su pred kraj roka
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#52265 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by izvrsni direktor »

Maraschino wrote: 28/03/2021 15:54

Daj da se odrzi tradicija i da se bilo sta slaze pa kud puklo,svako ko se je vakcinisao treba da se zahvali,ali da je ovo moglo drugacije moglo je,jednostavnije je bilo da su jednu kolicinu ovih vakcina poslali u BiH i neka se narod vakcinise u svojim ambulantama i da se virus iz BiH ne mosi u Srb ili iz Srb da se prenosi u BiH,ali onda citav svijet nebi vidio kako se raja iz BiH,Makedonije i jos nekih zemalja vakcinisu u Srb,ovo mu je dobra reklama a jeftina koju je kupio na nuzfi drugih skoro pa sa siteklim rokom vakcina,ovdje je mnogo sve drugacije nego sto izgleda
Neko se pogurao da kupi svo pecivo u pekari pa posto ne moze sve da pojede da ne bi bacio smilovao se da to podijeli prije nego istekne rok.

Evo sada od Kovaxa stizu vakcine za regiju pa neka se odrekne svog dijela u korist komsija. E to bi bila gesta a ovako suplja i ponizenje u dogovoru sa Dodikom.
A zamisli da je onaj sto nece da se igra drzave, nabavio vakcine kad je mogao tj u decembru, pa da sad vucic i dodik sviraju kurcu jer niko iz bosne nece da ide usrbiju da se vakcinise kad moze u svojoj domovini za koju se borio?
Maraschino

#52266 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

izvrsni direktor wrote: 29/03/2021 07:32
Maraschino wrote: 28/03/2021 15:54

Neko se pogurao da kupi svo pecivo u pekari pa posto ne moze sve da pojede da ne bi bacio smilovao se da to podijeli prije nego istekne rok.

Evo sada od Kovaxa stizu vakcine za regiju pa neka se odrekne svog dijela u korist komsija. E to bi bila gesta a ovako suplja i ponizenje u dogovoru sa Dodikom.
A zamisli da je onaj sto nece da se igra drzave, nabavio vakcine kad je mogao tj u decembru, pa da sad vucic i dodik sviraju kurcu jer niko iz bosne nece da ide usrbiju da se vakcinise kad moze u svojoj domovini za koju se borio?
Pa valjda sve polazi od Dodika koji ne zeli za BiH nista uraditi pa onda Tegeltija kome naredjuje Dodik pa tek entiteti. Nas je zapalo da entitetskim agencijama i ministarstvima rukovodi HDZ kadar koji ne znaju ni gdje treba sve potpis staviti. Kada na to dodas nase kilavke nalazimo se tu gdje se nalazimo ali to nije razlog da se poleti u Srbiju i ko ne treba.
Duka Dizel II

#52267 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

SamoVasGledam wrote: 27/03/2021 23:31 Ipak je dobra Srbija ponekad kada se treba ogrebati o nju. :lol:
Još kaže lik ''u Preševskoj Dolini, južno od Srbije''. :lol:

Image
"South of Serbia" se može prevesti i kao "jug Srbije", što je najčešći sinonim za Preševsku dolinu.
Duka Dizel II

#52268 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Duka Dizel II »

Image
draganbl

#52269 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by draganbl »

Grean wrote: 28/03/2021 18:51
draganbl wrote: 28/03/2021 14:19

Ne sladim se i ne likujem zbog toga što sam bio u pravu. Drago mi je što mnogi moji sugrađani mogu da se vakcinišu u nama prijateljskoj zemlji Srbiji.
Nažalost, mnogi u međuvremenu izgubljeni životi idu na dušu i onima koji su se takvoj inicijativi suprotstavljali.
Vidi, Srbija vama sigurno jeste prijateljska zemlja ali vi niste BiH. Za minimalno 70% stanovnistva Srbija nije i ne moze biti prijateljska zemlja.

Sto se tice vakcina, uboli su i tu su jedni medju rijetkim, dozvolili su onima koji zele iz BiH da se vakcinisu ali nema im se na cemu zahvaljivati, duzni su nam puno vise.
Na ostale odgovore na moje postove od juče su već odgovorili moji istomišljenici po ovom pitanju, pa se neću ponavljati.
Što se tiče odgovora na post koji citiram, rekao bih sljedeće dvije stvari:
Nama (koji živimo u Bosni i Hercegovini) Srbija treba da bude prijateljska zemlja. Prijateljstvo na nivou država je slojevita kategorija, ono se gradi višedecenijskim trudom i radom.
Srbija gradi prijateljske odnose sa velikim brojem zemalja i na istoku i na zapadu (za razliku od devedesetih godina, kada se gradilo samo naprijateljstvo). Rezultat dobrih odnosa Srbije sa Rusijom, Kinom, ali i zapadnim zemljama je i omogućio priliv vakcina sa svih strana.

Međutim, to tipičnom bosanskom glupanu neće nikada ući u glavu. Ne gradi se država patetikom, sadakom i čekanjem američke intervencije.
Maraschino

#52270 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

Grli se i ljubi s'kim hoces, ko ti brani a nas koje samo glava boli od Srbije pusti da im mi odredimo mjesto koje im pripada.
General War

#52271 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

Duka Dizel II wrote: 29/03/2021 09:43 Image
Hahaha :thumbup:
Maraschino

#52272 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

Ako nije montaza, koja ljiga moras biti pa se tako poniziti.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#52273 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by izvrsni direktor »

Pojedinim da bakir jebe zenu oni bi rekla, ma sigurno je dodik kriv za ovo :-)
Maraschino

#52274 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

poturi, vidi pa nam javi.
Grean

#52275 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Grean »

draganbl wrote: 29/03/2021 11:39
Grean wrote: 28/03/2021 18:51
draganbl wrote: 28/03/2021 14:19

Ne sladim se i ne likujem zbog toga što sam bio u pravu. Drago mi je što mnogi moji sugrađani mogu da se vakcinišu u nama prijateljskoj zemlji Srbiji.
Nažalost, mnogi u međuvremenu izgubljeni životi idu na dušu i onima koji su se takvoj inicijativi suprotstavljali.
Vidi, Srbija vama sigurno jeste prijateljska zemlja ali vi niste BiH. Za minimalno 70% stanovnistva Srbija nije i ne moze biti prijateljska zemlja.

Sto se tice vakcina, uboli su i tu su jedni medju rijetkim, dozvolili su onima koji zele iz BiH da se vakcinisu ali nema im se na cemu zahvaljivati, duzni su nam puno vise.
Na ostale odgovore na moje postove od juče su već odgovorili moji istomišljenici po ovom pitanju, pa se neću ponavljati.
Što se tiče odgovora na post koji citiram, rekao bih sljedeće dvije stvari:
Nama (koji živimo u Bosni i Hercegovini) Srbija treba da bude prijateljska zemlja. Prijateljstvo na nivou država je slojevita kategorija, ono se gradi višedecenijskim trudom i radom.
Srbija gradi prijateljske odnose sa velikim brojem zemalja i na istoku i na zapadu (za razliku od devedesetih godina, kada se gradilo samo naprijateljstvo). Rezultat dobrih odnosa Srbije sa Rusijom, Kinom, ali i zapadnim zemljama je i omogućio priliv vakcina sa svih strana.

Međutim, to tipičnom bosanskom glupanu neće nikada ući u glavu. Ne gradi se država patetikom, sadakom i čekanjem američke intervencije.
Poznata je ta vasa prica o patetici kako vi obicno nazivate trazenje pravde.

Ovo za cekanje americke intervencije mogu reci ne samo da smo docekali vec i indirektno izdejstvovali jos 99' sto je bio rezultat nase borbe, naseg iscrpljavanja kako srpskog agresora tako i medjunarodne zajednice. Satisfakcija je slobodno Kosovo i saznanje da smo mi velikim dijelom i tu bili zasluzni.

Sto se prijateljstva tice opet ti kazem nama Bosnjacima Srbija nije i ne moze biti prijatelj ako se ne dese kakva cuda da se resetuje na fabricke postavke sto je malo vjerovatno.

Ovakvi su bili u tursko doba, ovakvi bili 1918, bili isti izmedju dva velika rata, bili ovakvi u periodu 41-45, 92-95, zasto mislis da su danas drugaciji? Na osnovu cega zakljucujes da se jedna kontinuirana zlocinacka, cetnicka politika promijenila u pet-sest godina? Na cemu to zasnivas, na revitaliziranju cetnickog pokreta i zlocina, na spomenicima i muralima Drazi Mihajlovicu, Radovanu i Ratku, ismijavanju prezivjelih logorasa u Prijedoru, na bespravnoj inat crkvi na zemlji Fate Orlovic (nije Srbija ali zvijezda vodilja je ista), na negiranju genocida u Srebrenici? Na cemu tacno?

Znaci ipak je vece pitanje sta ulazi u glavu tipicnom srpskom glupanu? De nam to razjasni posto vidim da si ekspert za glupane.
Post Reply