Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Styling

#12626 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Generation74 wrote: 26/03/2021 23:52 Zape mi za uho kad je Dino nabrajao...Logo, pa bla bla...pa onda Miladin, sjajan momak kojeg bespotrebno prozivaju, a isti taj Miladin ispred SDP-a izglasao Skaku u prošlom mandatu Gradskog vijeća. Ne kontam, otkud sad Miladin u NiP i otkud da ga bespotrebno prozivaju. Ok, razumijem da je politika i da je Miladin tada uradio šta je mislio da je najbolje, ali biraj onda primjere Dino da te ne hvatamo za riječi. Zatim...nepotizam kad je Seka, a Kemin mali nije. Malo mi je tu nelogičnosti, iako mi je simpatična ova revolucija koju vodi NiP.
Ademović je glasovima naroda ušao u općinsko vijeće i isto to općinsko vijeće je glasalo da ide u gradsko vijeće. NiP-u je prema raspodjeli pripalo mjesto predsjedavajućeg i mogu da predlože koga god hoće. Podržala ih koalicija. Podržali ih njihovi glasači. Niko sa strane nema pravo ništa da kaže.

Sebiju je muž za ruku doveo i postavio na mjesto direktorice KCUS-a kao dio truhlog kompromisa sa HDZ-om čije posljedice i danas svi mi plaćamo i plaćaćemo sve dok ona bude htjela biti na toj poziciji. Niti je ko za nju glasao, niti je birao. Bakir je sve dao zbog nje, čekamo još izborni zakon.

E, u tome je ogromna razlika.
Haris.ba

#12627 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

Styling wrote: 27/03/2021 08:41 Ademović je glasovima naroda ušao u općinsko vijeće i isto to općinsko vijeće je glasalo da ide u gradsko vijeće. NiP-u je prema raspodjeli pripalo mjesto predsjedavajućeg i mogu da predlože koga god hoće. Podržala ih koalicija. Podržali ih njihovi glasači. Niko sa strane nema pravo ništa da kaže.

Sebiju je muž za ruku doveo i postavio na mjesto direktorice KCUS-a kao dio truhlog kompromisa sa HDZ-om čije posljedice i danas svi mi plaćamo i plaćaćemo sve dok ona bude htjela biti na toj poziciji. Niti je ko za nju glasao, niti je birao. Bakir je sve dao zbog nje, čekamo još izborni zakon.

Da je Sebija odlucila da postane predsjedavajuca predstavnickog doma FBiH bi li isto govorio? I ona je isto dobila glasove. Koliko ono? 10 milja?

Jasno je meni sto je Jasmin izabran. Ima porodicnu vezu i manje su sanse da ce izdati. Dino je to drugacijim rijecima i rekao.

A to sto Dino izgleda zna samo sportiste mi je opet logicno. Da je lik matematicar, bila bi vlada puna matematicara.

P.S.
Gledao sam nedavno intervju bivseg reisa. I u trenutku ga prenijelo i kaze nije bilo bitno sto sam prvi zavrsio studije u Americi, moja strucnost, sposobnost. Izabran sam za reisa jer sam bio ozenjen za osobu iz porodice mladog muslimana. Ti ljudi su denuncirani godinama i jedna od nacina osiguranja lojalnosti je porodicna veza.

Zanimljivo, sta mislite sta je Skaku preporucilo?
Osim_13

#12628 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Osim_13 »

Pa u svim strukturama su rodbina, i ljudi od povjerenja. Od VM do najsitnijeg.
Styling

#12629 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Haris.ba wrote: 27/03/2021 08:58
Styling wrote: 27/03/2021 08:41 Ademović je glasovima naroda ušao u općinsko vijeće i isto to općinsko vijeće je glasalo da ide u gradsko vijeće. NiP-u je prema raspodjeli pripalo mjesto predsjedavajućeg i mogu da predlože koga god hoće. Podržala ih koalicija. Podržali ih njihovi glasači. Niko sa strane nema pravo ništa da kaže.

Da je Sebija odlucila da postane predsjedavajuca predstavnickog doma FBiH bi li isto govorio? I ona je isto dobila glasove. Koliko ono? 10 milja?

Jasno je meni sto je Jasmin izabran. Ima porodicnu vezu i manje su sanse da ce izdati. Dino je to drugacijim rijecima i rekao.

A to sto Dino izgleda zna samo sportiste mi je opet logicno. Da je lik matematicar, bila bi vlada puna matematicara.

P.S.
Gledao sam nedavno intervju bivseg reisa. I u trenutku ga prenijelo i kaze nije bilo bitno sto sam prvi zavrsio studije u Americi, moja strucnost, sposobnost. Izabran sam za reisa jer sam bio ozenjen za osobu iz porodice mladog muslimana. Ti ljudi su denuncirani godinama i jedna od nacina osiguranja lojalnosti je porodicna veza.

Zanimljivo, sta mislite sta je Skaku preporucilo?
I njegovi su bili mladi muslimani
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#12630 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Kad je Dino osnovao NIP, svi smo mislili da je to samo jos jedna u nizu one hit wonder strančica koju su osnovali razocarani clanovi neke vece partije i nesto sto ce se brzo ugasiti ili zavrsiti u raljama koalicije sa SDA, a sto na kraju dodje na isto.

Medjutim, od inicijalne kapisle-vlade Šestorke vidjelo se da ovdje nesto drugo u pitanju, a vremenom su otpadali SDA spavaci u cijeloj prici. Ako se mene pita Trojka je optimalno rjesenje, pogotovo sad kad se Hadzibajric uvezao sa mracnjacima iz A-SDA, a evo hvala bogu sam je otpao.

Medjutim, moramo biti svjesni da se utakmica igra protiv protivnika koji ne postuje pravila i koji na raspolaganju ima ogromne resurse, pa u konacnici i drzavni aparat. I sto je navaznije-armiju od 200 hiljada vjernih glasaca koji ce glasati taman da ovi bace atomsku bombu na BiH, dok glasaci Trojke seciraju svaki potez i imaju protiv sebe armiju botova koja bjesomucno spinuje, sto sigurno dio dobronamjernih ljudi otjera i zgadi im sve. Ne treba bolji primjer od cirkusa u GV koji je doveo do ogromnog simbolickog poraza Trojke, iako su na kraju ipak dobili bitku.

U takvoj utakmici moras i sam biti spreman odigrati prljavo, posluzit se njihovim metodama, a sve u ime viseg cilja. Jer kako pobijediti u fudbalskoj utakmici protiv protivnika za kojeg ne vaze faulovi, ofsajdi i zabrana igranja rukom, dok ti gledas da imas cista uklizavanja, nadmudrujes se sa njegovom odbranom oko linije ofsajda i ne igras rukom?

Nije dakle dovoljno SDA poraziti na izborima. Pa oni od 2010. vec redovno gube izbore u smislu brojeva, ali redovno osvajaju vlast metodama iz blata.

Potrebno ih je dakle poraziti u tom blatu koliko god se to ne svidjalo tankocutnim glasacima.

Dino to zna i on to pokusava svim silama.

Nasa Stranka se oporavila od prvobitnog šoka nakon što su poslije decenije opozicije konačno preuzeli vlast, ali i dalje pokazuje znakove nedoraslosti, a SDP je stranka koja je u fazi unutrasnjeg preslagivanja i kao takva je cesto laka meta hijena, ali mislim da dugorocno ima nade i da samo trebaju nastaviti kako su krenuli, hrabro i neustrasivo. Gresaka ce biti, ali dok god se priznaju i popravljaju, to je ogroman korak naprijed.
emmir1

#12631 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by emmir1 »

Da kažem još jednu stvar za Jasmina da čisto ljudi razviju širu sliku.

Moja curica igra tenis i najbolja je teniserka u svojoj generaciji u BIH i medju boljim u regiji.
Tenis je skup sport, sat vremena sa trenerom 1 na 1 je 20 km plus 10 km teren.
Moja curica trenira 3 do 3.5 sati svaki dan.

Nemamo nikakvu pomoc od države, ja je finansiram i imam privatnu firmu i radimo izvoz za EU.

Jasmin je najbolji trener kojeg sam ja gledao i ja bih mu platio 2000 km da radi sa mojom curicom stalno.
Ponekad igra sa njom kada ima vremena.

Većina roditelja čija djeca treniraju žele Jasmina za trenera, no on odbija jer nema vremena.

On uvijek može da uzme do 5 djece i radi sa njima od sat do dva dnevno i da zaradi duple pare nego sto bi dobio platu od grada.

Motiv mu nije novac, nego želja da uradi nešto za zajednicu.

Rijetko kada loše procijenim čovjeka, kada je Jasmin u pitanju dao bih ruku u vatru da bi svi bili zadovoljni njegovim radom i da bi imao vrlo brzo veliku podršku gradjana
Styling

#12632 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

emmir1 wrote: 27/03/2021 09:56 Da kažem još jednu stvar za Jasmina da čisto ljudi razviju širu sliku.

Moja curica igra tenis i najbolja je teniserka u svojoj generaciji u BIH i medju boljim u regiji.

Nemamo nikakvu pomoc od države, ja je finansiram i imam privatnu firmu i radimo izvoz za EU.

Jasmin je najbolji trener kojeg sam ja gledao i ja bih mu platio 2000 km da radi sa mojom curicom stalno.

Većina roditelja čija djeca treniraju žele Jasmina za trenera, no on odbija jer nema vremena.

On uvijek može da uzme do 5 djece i radi sa njima od sat do dva dnevno i da zaradi duple pare nego sto bi dobio platu od grada.

Rijetko kada loše procijenim čovjeka, kada je Jasmin u pitanju dao bih ruku u vatru da bi svi bili zadovoljni njegovim radom i da bi imao vrlo brzo veliku podršku gradjana
Jasminje izabran i Jasmin ce raditi. Neka se samo dogovre oko novog gradonacelnika i da se krene u realizaciju.
breuer

#12633 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by breuer »

emmir1 wrote: 27/03/2021 09:56 Da kažem još jednu stvar za Jasmina da čisto ljudi razviju širu sliku.

dražesno
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#12634 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by konektovan »

Naći elita, gospodski sport...
Tako je i Jasmin poceo, tenis, tenis, gradsko vijeće, nadam se da ce i tvoja "curica" biti uspjesna i uci u vladu kantona.. :-)
emmir1

#12635 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by emmir1 »

konektovan wrote: 27/03/2021 10:10 Naći elita, gospodski sport...
Tako je i Jasmin poceo, tenis, tenis, gradsko vijeće, nadam se da ce i tvoja "curica" biti uspjesna i uci u vladu kantona.. :-)

Ništa ja sa elitom nemam, ja radim mukotrpno i svaki dan ustajem u pola 5.
Niti sam ikada bio elita, niti sam ikada bio u bilo kakvoj stranci niti poznajem bilo koga iz stranke osim Jasmina jer ga znam kroz tenis.

Mojoj curici je 13 godina i takodje radi mukotrpno i znoji se za svoj cilj ako Bog da.
Taj cilj nije svakako nikakva vlada, mala je još.

No ja vjerujem da ti možeš i više kretenski komentar da napišeš
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#12636 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by konektovan »

emmir1 wrote: 27/03/2021 10:19
konektovan wrote: 27/03/2021 10:10 Naći elita, gospodski sport...

Ništa ja sa elitom nemam, ja radim mukotrpno i svaki dan ustajem u pola 5.
Niti sam ikada bio elita, niti sam ikada bio u bilo kakvoj stranci niti poznajem bilo koga iz stranke osim Jasmina jer ga znam kroz tenis.

Mojoj curici je 13 godina i takodje radi mukotrpno i znoji se za svoj cilj ako Bog da.
Taj cilj nije svakako nikakva vlada, mala je još.

No ja vjerujem da ti možeš i više kretenski komentar da napišeš
Pa pisali ste ovdje te talenat, te ovo, jedan od najboljih a on se bori za gradsko vijece....zar nije logično da nekog takvog gledamo na teniskim terenima, turnirima, a ja nikad cuo za njega kao tenisera, dok se nije pojavio u politici, tj. na listi NiP-a..
On vidio talenta nije, i samo je postao uhljeb, kako kod nas i sljeduje kad si dijete visokog funkcionera....mislim, ništa novo, nažalost.
Mozda je dijete i čestito, moralno bilo...ali nije više..
breuer

#12637 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by breuer »

mali Jasmin se očito nije džaba znojio
Industrialyzer

#12638 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Industrialyzer »

Jasminova biografija uopste nije losa, naprotiv

Image
Osim_13

#12639 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Osim_13 »

Jebeš to.
gidra

#12640 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by gidra »

Pazi molim te referenci, privatni tenis trener i to djeci :lol: Zna li NiP dobaciti dalje od difovaca i "elitnih" sportista? Ko nam je iduci spreman za uhljebljenje, neki clan golf kluba sa Kromolja?

Imal' kakvih pozicija za instruktora matematike za srednjskolsko gradivo? Pitam za jarana.
omega369

#12641 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by omega369 »

Za srdića pitaš?!
breuer

#12642 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by breuer »

trenira djecu novih zvijezda sarajevskog bizMisa

genetski odličan

molim za predsjedavajućeg gradskog vijeća :oops:

Hobotnicu u glavu
emmir1

#12643 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by emmir1 »

gidra wrote: 27/03/2021 10:32 Pazi molim te referenci, privatni tenis trener i to djeci :lol: Zna li NiP dobaciti dalje od difovaca i "elitnih" sportista? Ko nam je iduci spreman za uhljebljenje, neki clan golf kluba sa Kromolja?

Imal' kakvih pozicija za instruktora matematike za srednjskolsko gradivo? Pitam za jarana.
A gdje si ti vidio da sam napisao da je privatni trener djeci?

Gdje to piše?

Pročitaj lijepo, od mene uvijek ima tu ponudu kao i od mnogih drugih ali odbija!!!

A ponižavat nekoga ko je vrhunski obrazovan, medju 5 najboljih stipendista u istoriji univerziteta...itd

Može samo SDA uhljeb sa diplomom iz Travnika

Stoga momčino kada kreneš spinovat, izvlačit iz konteksta, lagat....promisli par puta.

Ima nas ovdje koji znamo da čitamo.
Osim_13

#12644 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Osim_13 »

Bolje da je ekonomiju u Banja Luci završio, University of Kula :bih:
Industrialyzer

#12645 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Industrialyzer »

gidra wrote: 27/03/2021 10:32 Pazi molim te referenci, privatni tenis trener i to djeci :lol: Zna li NiP dobaciti dalje od difovaca i "elitnih" sportista? Ko nam je iduci spreman za uhljebljenje, neki clan golf kluba sa Kromolja?

Evo ti gore biografije, procitaj slobodno, nece da te boli.
emmir1

#12646 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by emmir1 »

breuer wrote: 27/03/2021 10:36 trenira djecu novih zvijezda sarajevskog bizMisa

genetski odličan

Hobotnicu u glavu

Ti botino i spameru si već prepoznat kao takav.
Svaki tvoj post je ljigav, kao hijena kakva cupkaš okolo i spinuješ.

Šetnja
breuer

#12647 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by breuer »

emmir1 wrote: 27/03/2021 10:52
breuer wrote: 27/03/2021 10:36 trenira djecu novih zvijezda sarajevskog bizMisa

genetski odličan

Hobotnicu u glavu

Ti botino i spameru si već prepoznat kao takav.
Svaki tvoj post je ljigav, kao hijena kakva cupkaš okolo i spinuješ.

Šetnja
pa stani, i ti si uspješan bio na takmičenjima iz fizike i imaš bizMis :D

mogao si i ti za predsjedavajućeg

gem set meč :D
gidra

#12648 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by gidra »

emmir1 wrote: 27/03/2021 10:49

A gdje si ti vidio da sam napisao da je privatni trener djeci?

Gdje to piše?

Pročitaj lijepo, od mene uvijek ima tu ponudu kao i od mnogih drugih ali odbija!!!

A ponižavat nekoga ko je vrhunski obrazovan, medju 5 najboljih stipendista u istoriji univerziteta...itd

Može samo SDA uhljeb sa diplomom iz Travnika

Stoga momčino kada kreneš spinovat, izvlačit iz konteksta, lagat....promisli par puta.

Ima nas ovdje koji znamo da čitamo.
Pa što će se zezati sa dječicom sada, nema potrebe...
Genetski predodređen na neko protokolarno budžetsko mjesto od par milja gdje će iz hladovine budžeta moći pokazati svu svoju intelektualnu raskoš.

Nemoj me bolan zajebavati.
Patton44

#12649 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

Sto rece kifla,mali Jasmin je mogao bit zaposlen negdje kao i ostali clanovi nasih porodica.
Pa zar mali Jasmin nema svoju privatnu firmu,vec par godina.Il mu ide tako dobro sa firmom,da ga treba prehranjivati.
Mali isti kum. Tako je i on poceo politicku karijeru,kad mu je granap propo.
breuer

#12650 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by breuer »

Senad: koliko je bio visok tvoj otac?

Dino: ja sam na majku...

:lol:
Post Reply